0 0 votes
Article Rating

Η Πλήρης Επιλογή ενός Χάρτη. Το να κάνει κανείς μια πλήρη επιλογή είναι μια σύνθετη δουλειά. Νομίζω πως είναι μεγάλη απόλαυση. Μου αρέσει να επιλέγω, αλλά αυτό είναι μάλλον επειδή είμαι Ταύρος, μια ψυχή με απλό μυαλό.

Η πολυπλοκότητα είναι ένας ξένος για μένα. Ο χρυσός κανόνας της αστρολογίας της επιλογής είναι: Μην το δοκιμάσετε αν είστε Παρθένος! Στην πραγματικότητα, μην προσπαθήσετε να κάνετε τίποτα αν είστε Παρθένος. Οτιδήποτε και αν είναι, πρόκειται να γίνει υπερβολικά περίπλοκο.

Πρέπει να εξετάσουμε ένα μεγάλο αριθμό μεταβλητών για την επιλογή ενός χάρτη. Πρέπει λοιπόν να σκεφτούμε γενικά, διατηρώντας πάντα την μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη παγίδα με το να επιλέγουμε είναι να αρχίσει κανείς να κοιτάζει τις λεπτομέρειες πολύ νωρίς. Έτσι, καταφέρνετε να κάνετε τα νεύρα σας τσατάλια! Ακόμα κι αν δεν είστε Παρθένοι, όταν ξεκινήσετε, θα μετατραπείτε σε έναν. Αυτό συμβολίζει το πώς οι άνθρωποι γίνονται Παρθένοι. Δεν γεννιούνται με αυτόν τον τρόπο, αλλά γίνονται, όταν επιχειρούν να επιλέξουν χάρτες.

Η ιδανική θέση για έναν αστρολόγο, πρέπει να είναι ο αστρολόγος ενός βασιλιά. Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο οι αστρολόγοι υπάρχουν, ο λόγος που πραγματικά χρειάζεται να δουλεύουν. Αυτό που κάνει ένας αστρολόγος του βασιλιά, για το σύνολο της επαγγελματικής του καριέρας, είναι να επικεντρώνεται σε ένα μικρό αριθμό χαρτών. Έτσι ξέρει αυτούς τους χάρτες με μεγάλη λεπτομέρεια. Ξέρει ακριβώς ποιες προκλήσεις πρόκειται να επιφέρουν διάφορα γεγονότα στη ζωή του βασιλιά. Ξέρει τι πρόκειται να συμβεί όταν η Σελήνη του βασιλιά χτυπά ένα καθορισμένο αστεροειδή. Ή αν ο προοδευμένος Ήλιος του βασιλιά «χτυπήσει» ένα ορισμένο σημείο, ξέρει τι πρόκειται να συμβεί, επειδή έχει τα αρχεία που άφησαν γι’ αυτόν όλοι οι προηγούμενοι βασιλικοί αστρολόγοι, επομένως το έχει δει αυτό να επαναλαμβάνεται εδώ και αρκετές γενιές. Και ξέρει επίσης τους χάρτες για τις μεγάλες περιόδους, εντός των οποίων δημιουργείται η ζωή. Πράγμα που είναι επίσης σημαντικό, επειδή μερικές φορές οι ζωές μας συμπίπτουν με τις μεγάλες περιόδους που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ανώτερο επίπεδο. Ο αστρολόγος μπορεί να κοιτάξει στο γενέθλιο χάρτη μου και να πει ότι είναι μια πολύ καλή στιγμή για να ξεκινήσω την επιχείρηση εισαγωγών-εξαγωγών. Αλλά αν η κυβέρνησή μου αναστατώνει τους Αμερικανούς, τα αεροδρόμια θα είναι κλειστά και κανείς δεν θα μπορεί να εμπορευτεί με τη χώρα μου. Μπορεί φαινομενικά, να είναι μια υπέροχη στιγμή για μένα να ξεκινήσω μια επιχείρηση εισαγωγών-εξαγωγών, αλλά δεν μπορώ να το κάνω εδώ, επειδή η χώρα μου δεν λειτουργεί σωστά.

Αν γνωρίζουμε τους χάρτες, τόσο καλά όπως και ο αστρολόγος του βασιλιά, είναι σχετικά απλό για εμάς να επιλέξουμε μια κατάλληλη χρονική στιγμή. Όταν ο βασιλιάς μας ρωτά. «Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για να προτείνω γάμο στην πριγκίπισσα;» έχουμε ήδη επιλέξει μια χρονική περίοδο για τις τελευταία δέκα προτάσεις γάμου του, έτσι ώστε να γνωρίζουμε τι ακριβώς λειτουργεί, και πόσο γρήγορα θα την εκτελέσει μετά το γάμο. Δυστυχώς, οι περισσότεροι από εμάς δεν βρίσκονται σε αυτή τη θέση, οπότε θα πρέπει να κάνουμε λίγο περισσότερη δουλειά.

ΠΡΕΠΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ, να κρίνετε τον γενέθλιο χάρτη για να μπορέσετε να επιλέξετε έναν χάρτη για το συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτός είναι ο πιο απόλυτος κανόνας από το σύνολο των απόλυτων κανόνων. Πρέπει να επιλέξετε μέσω του ωροσκόπιου της γέννησης. Αλλιώς δεν θα ξέρουμε με τι δουλεύουμε. Αυτό είναι το ψεγάδι σε όλες τις μεθόδους επιλογής των σπιτιών της Σελήνης και των ωρών των πλανητών. Φαίνονται τόσο αξιόπιστες, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ μπορεί να είναι μια καλή στιγμή για να συμβεί κάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μια καλή στιγμή για μένα να κάνω αυτό το κάτι. Σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις, όπου όλοι κερδίζουν, είναι μια χαρά. Αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι έτσι. Το προφανές παράδειγμα είναι με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα: αν η ομάδα μου παίζει με την ομάδα σου, η χρονική στιγμή πρέπει να είναι καλή για έναν από εμάς και κακό για τον άλλο. Έχοντας μόνο μια γενικά ευοίωνη στιγμή για να παίξουμε ποδόσφαιρο δεν είναι αρκετή.

Ας υποθέσουμε ότι κάποιος μας ζητά να επιλέξουμε μια κατάλληλη περίοδο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση, και εμείς δεν κοιτάζουμε τον γενέθλιο χάρτη του. Εύλογα λοιπόν, αποφασίζουμε πως θα ήταν καλή ιδέα να βγάλουμε έξω από τον δρόμο τον δυσάρεστο Κρόνο. Φυσικά, θα θέλαμε όλοι μαζί να φύγει τελείως ο Κρόνος από τον ουρανό και να τον ξαποστείλουμε κάπου αλλού, αλλά αυτό δεν μπορούμε να το επιλέξουμε. Γι ‘αυτό λοιπόν και θα τον βάλουμε στο 12ο οίκο του επιλεγμένου μας χάρτη, και σκεφτείτε πόσο έξυπνοι είμαστε. Αλλά αν είχαμε κοιτάξει τον γενέθλιο χάρτη, θα γνωρίζουμε ότι ο Κρόνος κυβερνά τον 10ο οίκο του ατόμου. Το να βάλουμε τον κυβερνήτη του 10ου οίκου στον 12ο οίκο στην επιλογή μας για την επιχείρησή του είναι το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει. Θα πρέπει, πρέπει, πρέπει να συνεργάζεται με το ωροσκόπιο της γέννησης.

Το ωροσκόπιο της γέννησης, μας δείχνει τις πρώτες ύλες που έχουμε στη διάθεσή μας. Αν δεν ξέρουμε τι υλικά έχουμε, και αν δεν καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο τα υλικά αυτά είναι χρήσιμα και για ποιο λόγο δεν προβλέπεται η χρήση τους, δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε τίποτα. Πρέπει να εξοικειωθούμε με τον γενέθλιο χάρτη μας.

Πρέπει να βρούμε τι ιδιοσυγκρασία έχει ο γενέθλιος χάρτης μας. Διαφορετικές ιδιοσυγκρασίες έχουν διαφορετικές δυνάμεις και διαφορετικές αδυναμίες. Θα αντιδράσουν σε γεγονότα με διαφορετικούς τρόπους. Μιλώντας, σε γενικές γραμμές, αν, για παράδειγμα, έχουμε να κάνουμε με κάποιον με φλεγματική, υδάτινη ιδιοσυγκρασία, ίσως να θέλαμε να έχουμε τον Κρόνο έντονο στον επιλεγμένο μας χάρτη, επειδή αν δεν δώσουμε σ’ αυτή την υδάτινη ιδιοσυγκρασία κάποια πειθαρχία και δομή, τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί . Εκτός ίσως αν σας έχουν ζητήσει, «Ποιά είναι μια καλή στιγμή για μένα να ξεσπάσω σε κλάματα;»

Χρειάζεται να αποφασίσουμε ποιοι πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη είναι σχετικοί, και ποιους πλανήτες θα θέλαμε να έχουμε ισχυρούς στον επιλεγμένο μας χάρτη. Αυτό ποικίλλει ανάλογα με το τι είναι αυτό που θέλουμε να επιλέξουμε, επομένως πρέπει να βρούμε όσο το δυνατόν με μεγαλύτερη ακρίβεια ποιος είναι ο σκοπός αυτής της επιλογής. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να αποφύγουμε να κάνουμε υποθέσεις, ότι το άλλο άτομο βλέπει τη ζωή με τον ίδιο τρόπο που εμείς την βλέπουμε. Αν κάποιος μας ρωτήσει, «Επέλεξε ένα χάρτη για το γάμο μου», θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι αυτό που πραγματικά θέλει είναι μια ισχυρή, σχέση αγάπης. Ίσως αυτή να μην είναι η ανησυχία του. Ίσως το μόνο που θέλει είναι να πάρει το αμερικανικό διαβατήριο χωρίς να απελαθεί. Αν το άτομο επιθυμεί να ιδρύσει μια επιχείρηση, δεν μπορούμε να υποθέσουμε ότι γνωρίζουμε τι είναι σημαντικό γι’ αυτόν. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι κάνω κάτι που πραγματικά αγαπώ; Ή ότι θέλω απλά να βγάλω γρήγορα εκατομμύρια; Ή μήπως θα ήθελα να σώσω τον κόσμο; Ή μήπως θα ήθελα να προσλάβω όλα μου τα ξαδέρφια; Το να γνωρίζουμε τι πραγματικά απαιτείται, θα μας βοηθήσει να αποφασίσουμε ποιους πλανήτες θέλουμε να είναι ισχυροί.

Οι αστρολόγοι της επιλογής μιλούν για την αναγκαιότητα να έχουμε ισχυρούς πλανήτες στον επιλεγμένο μας χάρτη, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε για να γίνει ισχυρός ένας πλανήτης. Δεν μπορούμε να σφυρίξουμε σε έναν πλανήτη και να πούμε, «Μετακινήσου λίγο, σε παρακαλώ, θα ήθελα να παντρευτώ». Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παρακολουθούμε τον τροχό να γυρνάει και να πατήσουμε το κουμπί της Παύσης, όταν θα βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή πορεία.

Οπότε τι θα θέλαμε να έχουμε ισχυρό στον χάρτη μας; Ποια είναι ακριβώς η λίστα των ευχών μας; Εμείς θα θέλαμε πάντα να είναι ισχυρός ο κυβερνήτης του ωροσκόπου του γενέθλιου χάρτη. Κάποιος μπορεί να φανταστεί ορισμένες περιπτώσεις, όπου δεν θα θέλαμε να ενισχύσουμε τον ωροσκόπο σε μια επιλογή, αλλά, έξω από τη σφαίρα της φαντασίας, τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ πιθανές.

Εμείς πάντα θέλουμε τον Ήλιο και τη Σελήνη ισχυρούς, επειδή είναι η πηγή ενέργειας του χάρτη. Αν είναι αδύναμοι, είναι σαν ο χάρτης να μην είναι στην πρίζα. Προφανώς, υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορούμε να κάνουμε, ειδικά με τον Ήλιο. Δεν μπορούμε να πούμε στον καθένα, «Περιμένετε μέχρι ο Ήλιος να μπει στον Λέοντα, πριν δράσετε». Αυτός είναι ο κύριος λόγος, που ένα μεγάλο ποσοστό των επιλεγμένων χαρτών γίνονται για το μεσημέρι, επειδή ο γρηγορότερος και ο απλούστερος τρόπος για να κάνετε τον Ήλιο ισχυρό είναι να τον βάλετε στο Μεσουράνημα. Βάζοντας τον στον ωροσκόπο συνήθως δεν λειτουργεί, γιατί τότε είστε ακόμα στο κρεβάτι. Αυτός είναι ένας άλλος σημαντικός κανόνας: Δεν μπορείτε να επιλέξετε, ή μάλλον δεν θα πρέπει να επιλέξετε, μια εκκεντρική χρονική στιγμή για κάτι. Όπως και με το παράδειγμά μου για την αγορά ενός λαχείου: υπάρχουν ορισμένοι κανόνες κοινοί λογικής. Δεν έχει σημασία τι λέει η αστρολογία, 5 η ώρα το απόγευμα της Παρασκευής δεν είναι μια καλή χρονική στιγμή για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση. Ομοίως, ο χρόνος στη μέση της νύχτας ή πριν σηκωθείτε μπορούν να αποκλεισθούν: για τους περισσότερους λόγους όμως δεν είναι κατάλληλες χρονικές στιγμές. Αν ψάχνετε απελπισμένα για μια ασφαλής στιγμή για να σκαλίσετε τη μύτη σας όταν η Σελήνη είναι στον Κριό, στη μέση της νύχτας μπορεί να είναι καλό, αλλά για τα περισσότερα πράγματα θα πρέπει να αποφεύγεται.

Καλό θα ήταν να έχουμε τον κυβερνήτη του γενέθλιου οίκου, που σχετίζεται με την εν λόγω δραστηριότητα, ισχυρό. Εάν ξεκινάτε μια επιχείρηση, θέλουμε τον κυβερνήτη του γενέθλιου 10ου οίκου ισχυρό. Αν επιλέγουμε μια χρονική στιγμή για την πράξη του έρωτα, θέλουμε ο κυβερνήτης του γενέθλιου 5ου οίκου ισχυρό. Για θέματα του 7ου οίκου, θέλουμε τον κυβερνήτη του γενέθλιου 7ου ισχυρό – αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το πόσο ισχυρός θα είναι: αν ξεκινάμε έναν συνεταιρισμό, οποιασδήποτε φύσεως, πιθανότατα δεν θέλουμε το άλλο πρόσωπο να είναι αυταρχικό. Αλλά θέλουμε ο κυβερνήτης του 7ου οίκου να έχει κάποια δύναμη, γιατί θέλουμε το άτομο να έχει κάποια χρησιμότητα. Έτσι, εάν επιλέγετε έναν χάρτη για μια επιχειρηματική συνεργασία, βεβαιωθείτε ότι ο κυβερνήτης του γενέθλιου 7ου οίκου είναι ισχυρός, αλλά βεβαιωθείτε ότι ο κυβερνήτης του 1ου οίκου είναι ακόμη πιο ισχυρός, επειδή θέλουμε να κάνουμε εμείς – ή το πρόσωπο για το οποίο επιλέγουμε – κουμάντο.

Αυτό ακούγεται αρκετά απλό: υπάρχει ένας οίκος που θέλουμε να κάνουμε ισχυρό. Το πρόβλημα είναι, ότι υπάρχουν συνήθως ένας, δύο, ή ακόμα και περισσότεροι, δευτερεύοντες οίκοι, που θα θέλουμε επίσης ισχυρούς. Αν επιλέγω μια κατάλληλη χρονική στιγμή για την επιχείρησή μου, δεν είναι αρκετό το να έχω τον 10ο οίκο ισχυρό. Θέλω τον 11ο οίκο ισχυρό, διότι αυτός είναι ο δεύτερος από τον 10ο: κέρδος από τη δραστηριότητά μου. Και θέλω τον 8ο οίκο ισχυρό, γιατί αυτός είναι ο 2ος από τον 7ο: τα χρήματα των πελατών μου. Εάν οι πελάτες μου δεν έχουν καθόλου χρήματα, την πάτησα. Θα πρέπει επίσης να δώσω προσοχή στον 6ο οίκο, που είναι οι εργαζόμενοι μου. Και πάλι, τους θέλω ισχυρούς, γιατί θέλω να είναι χρήσιμοι, αλλά όχι τόσο ισχυροί όσο εγώ, επειδή πρέπει να γνωρίζουν ποια είναι η θέση τους.

Τέλος, θα θέλαμε επίσης τον εντονότερο πλανήτη στο γενέθλιο χάρτη – ο Κυρίαρχος Πλανήτης – ισχυρό. Αυτός είναι η καλύτερη ποιότητα μας. Θα θέλαμε να συμπεριλάβουμε την καλύτερη μας ποιότητα σε οτιδήποτε και αν είναι αυτό που κάνουμε.

Στην πράξη, συνήθως καταλήγουμε με έναν κατάλογο περίπου πέντε πλανητών, τους οποίους θα θέλαμε να έχουμε ισχυρούς, και έναν ή δύο άλλους που δεν μας ενοχλούν καθόλου. Οι πιθανότητες να κάνουμε και τους πέντε από αυτούς επιλεγμένους πλανήτες ισχυρούς την ίδια στιγμή είναι σχεδόν μηδενική. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να μην αρχίζετε αμέσως να επιλέγετε πιθανές χρονικές στιγμές. Αν το κάνετε αυτό, είναι σαν να πιέζετε ένα μπαλόνι: έχετε έναν πλανήτη ισχυρό, αλλά ένας άλλος είναι φρικτά αδύναμος. Έτσι κάνετε τον δεύτερο ισχυρό και ο πρώτος γίνεται αδύναμος. Είναι ένας γρήγορος τρόπος για το ψυχιατρείο.

Περιπλέκουμε τώρα τα πράγματα ακόμη περισσότερο, διότι πρέπει να σκεφτούμε τον επιλεγμένο χάρτη μας. Έχουμε δει ότι θέλουμε οι κυβερνήτες των διαφόρων γενέθλιων οίκων να είναι ισχυροί. Λοιπόν, θέλουμε επίσης οι κυβερνήτες εκείνων των οίκων στον επιλεγμένο χάρτη να είναι επίσης ισχυροί.

Υπάρχουν, στη συνέχεια, ορισμένα άλλα πράγματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, σύμφωνα με την ποιότητα της εν λόγω δράσης. Αν πρόκειται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, θέλουμε έναν ωροσκόπο σε σταθερό ζώδιο. Ή οι πιο σημαντικοί πλανήτες σε σταθερά ζώδια. Αλλά αν ξεκινώ μια επιχείρηση και το μόνο που θέλω είναι να βγάλω γρήγορα μερικά χρήματα, για να προχωρήσω και να κάνω κάτι πιο ενδιαφέρον, θα ήθελα έναν ωροσκόπο σε παρορμητικό ζώδιο. Βάλτε έναν ωροσκόπο σε σταθερό ζώδιο και θα παραμείνω σ’ αυτή την φρικτή επιχείρηση για πάντα. Αν τώρα, επιλέγω μια χρονική στιγμή για να αρχίσω να γράφω το μεγάλο μου μυθιστόρημα, θα ήθελα έναν ωροσκόπο σε ζώδιο του αέρα. Ή σημαντικούς πλανήτες σε ζώδια του αέρα. Αν ψάχνω για την καλύτερη στιγμή για να οργώσω το χωράφι μου, θα ήθελα γήινα ζώδια.

Ευτυχώς, έχουμε ένα ζευγάρι πρόσθετων στοιχείων, τα οποία μπορούν να μας βοηθήσουν για να ξεπεράσουμε τις επιπλοκές όλων αυτών. Για να αντισταθμιστούν όλα τα πράγματα που θα θέλαμε να κάνουμε, αν ήταν και οι πλανήτες λίγο πιο συνεργάσιμοι βέβαια. Οι απλανείς αστέρες είναι πάρα πολύ χρήσιμοι. Κάθε απλανής αστέρας έχει τη φύση είτε ενός πλανήτη ή ενός συνδυασμού πλανητών. Αν θέλουμε να κάνουμε εκείνους τους πλανήτες ισχυρούς, αλλά δεν είναι εφικτό, μπορούμε να στηριχθούμε σε έναν απλανή αστέρα για να κάνει την ίδια δουλειά. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε αποφασίσει και θέλουμε την Αφροδίτη και τον Δία ισχυρούς, αλλά είναι και οι δύο σε κακή κατάσταση κατά τη διάρκεια της διαθέσιμης χρονικής στιγμής. Μπορούμε να επιλέξουμε έναν αστέρα με φύση της Αφροδίτης / Δία, και να τοποθετήσουμε τον ωροσκόπο ή το Μεσουράνημά μας ή την ακμή του κατάλληλου οίκου σε αυτό τον αστέρα. Αυτό θα κάνει εξίσου καλά τη δουλειά.

Το τελευταίο τέχνασμα, που είναι ίσως και η πιο ενδιαφέρουσα δυνατότητα που προσφέρεται μέσω της αστρολογίας της επιλογής, είναι αυτό που προτείνεται στην «Centiloquium» του Πτολεμαίου: να χρησιμοποιούνται οι κακόβουλοι πλανήτες με τον ίδιο τρόπο, που ένας εμπειρογνώμονας γιατρός χρησιμοποιεί το δηλητήριο ως θεραπεία. Αυτό είναι ενδιαφέρον, διότι μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουμε τις αποτυχίες μας, και να υπερβούμε τις έμφυτες αδυναμίες μας. Είναι σαν να μαγειρεύετε ένα γεύμα. Αν δεν βγει ακριβώς σωστό, προσπαθήστε να ρίξετε λίγο τσίλι για να το σώσετε. Για παράδειγμα, μια πελάτισσα βοηθούσε τον γιό της να δημιουργήσει μια επιχείρηση, και μου ζήτησε να επιλέξω τον χάρτη για την έναρξη της επιχείρησης αυτής. Κοιτάζοντας τον γενέθλιο χάρτη του γιου, μπορούσα να δω ότι είναι ένα απολύτως γοητευτικό άτομο, αλλά δεν είναι κατάλληλο για τη διοίκηση μιας επιχείρησης: δεν είχε αίσθηση της δομής, ήταν ανίκανο να καρφώσει το μαχαίρι στο κόκκαλο όταν θα απαιτούνταν και ήταν υπερβολικά «κολλημένος» σε ένα όμορφο πρόσωπο. Αλλά ρίχνοντας λίγο τσίλι για να του δώσω αυτό που δεν είχε στον γενέθλιο χάρτη του – έναν βοηθητικό Κρόνο, έναν χρήσιμο Άρη – μπορούμε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε αυτά τα έμφυτα προβλήματα.

Έτσι, έχουμε λύσει τις αστρολογικές μας απαιτήσεις. Υπάρχουν όμως πάντα ορισμένα χρονικά όρια, εντός των οποίων το γεγονός μπορεί να συμβεί. Αν όμως κάποιος ρωτά, «Πότε μπορώ να παντρευτώ;» δεν θέλουν να ακούσουν, «Υπάρχει μια μεγάλη ευκαιρία το 2048».

Θα υπάρξουν χρονικά όρια, και εμείς κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να «χτυπήσουμε» λεκτικά τους πελάτες μας, μέχρι να κάνουν αυτές τις προθεσμίες όσο πιο περιορισμένες γίνεται. Για τις περισσότερες εκδηλώσεις θα είναι κάτι σαν: «Θέλουμε να παντρευτούμε τον Απρίλιο, αλλά όχι το Σαββατοκύριακο της 12ης, επειδή ο πατέρας μου θα είναι σε διακοπές και όχι μετά τις 25, διότι οι τιμές για το ξενοδοχείο του μήνα του μέλιτος ανεβαίνουν μετά». Μην ξεχάσετε να υπολογίσετε τον παράγοντα της κοινής λογικής: δεν θα επιλέξετε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, την Παρασκευή, το Σάββατο ή την Κυριακή. Δώστε πάρα πολλή προσοχή στους κοινωνικούς κανόνες. Εάν ο καθένας σε αυτήν την χώρα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να παντρευτεί κάποιος σε μια συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, μην επιλέξετε το γάμο για τη συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας. Δεν υπάρχουν βραβεία για να φανείτε έξυπνοι σ’ αυτή την περίπτωση. Έτσι, αμέσως, ακόμα και πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την αστρολογία, μπορούμε να απορρίψουμε πολλές πιθανές ημερομηνίες. Στόχος μας σε αυτό το στάδιο είναι να περιορίσουμε τον διαθέσιμο χρόνο όσο το δυνατόν περισσότερο, και όσο γίνεται γρηγορότερα. Αυτό το κάνουμε κατευθείαν: δεν είναι μια λεπτεπίλεπτη δουλειά. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν θα πετάξετε τίποτα σημαντικό σε αυτόν τον χρονικό περιορισμό.

Για το παράδειγμα αυτό, ανοίξτε το αστρονομικό σας ημερολόγιο στον Απρίλιο του 2002. Υποθέτουμε ότι πρέπει να έχουμε την εκδήλωση σε κάποια μέρα αυτού του μήνα. Υποθέτουμε επίσης ότι έχουμε ήδη διαγράψει ορισμένες ημέρες, όπου το γεγονός δεν μπορεί να συμβεί. Τώρα μπορούμε να ξεκινήσουμε τον έλεγχο της αστρολογίας, αν και είμαστε ακόμη πολύ μακριά από τον καθορισμό ενός χάρτη. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που έχουμε στη διάθεσή μας, οι πλανήτες που θέλουμε να είναι ισχυροί πρόκειται να αλλάξουν τη φύση τους. Υποθέτουμε ότι έχουμε αποφασίσει πως θέλουμε την Αφροδίτη ισχυρή. Στις 25 Απριλίου, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, η Αφροδίτη αφήνει το δικό της ζώδιο. Εντάξει, αφήνουμε έξω την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου. Απλά διαγράψτε την. Μέχρι στιγμής, η εβδομάδα αυτή δεν υφίσταται πλέον. Στην πραγματικότητα, μπορούμε να διαγράψουμε και τις λίγες ημέρες πριν από την 25η εξίσου, γιατί αν επιλέγουμε για κάτι που πρόκειται να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, δεν θέλουμε η Αφροδίτη να γίνει ασθενέστερη από πρόοδο.

Ας πούμε ότι έχουμε επίσης αποφασίσει ότι θέλουμε τον Άρη ισχυρό. Αμέσως μπορούμε να απαλλαγούμε από το περισσότερο πρώτο μισό του μήνα, όταν ο Άρης είναι στην πτώση του. Αυτό είναι το διασκεδαστικό κομμάτι – κοιτάξτε πόση πρόοδο έχουμε κάνει μέχρι τώρα! Από έναν ολόκληρο μήνα, έχουμε περιορίσει τις επιλογές μας σε περίπου λίγο πάνω από μια εβδομάδα.

Τώρα θα περάσουμε στον Ήλιο και τη Σελήνη, τα οποία πάντα θα θέλουμε να έχουμε ισχυρά. Τις περισσότερες φορές, δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για τον Ήλιο, οπότε το επόμενο μας βήμα είναι συνήθως να πάμε κατευθείαν στη Σελήνη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τι ωραία! – Κοιτάξτε, ο Ήλιος βρίσκεται στην έξαρση του. Είναι στην έξαρσή του σε όλες τις ημέρες εκτός από την τελευταία μέρα της υπόλοιπης περιόδου μας, αλλά όπως και με την Αφροδίτη, θα προτιμούσαμε να μην τον έχουμε στο τέλος της ισχυρής φάσης του αν είναι δυνατό, γιατί θα χάσει σύντομα την ισχύ του από πρόοδο.

Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να δώσουμε ουσιαστικά στη Σελήνη σημαντική επιρροή: να την βάλουμε στον Καρκίνο ή στον Ταύρο. Θα βρείτε σχεδόν πάντα ότι μία από αυτές θα λειτουργήσει και η άλλη δεν θα λειτουργήσει, εξαρτάται ανάλογα με τη θέση της Σελήνης σε σχέση με τον Ήλιο. Εδώ ο Ήλιος είναι στον Κριό, γι’ αυτό θα προτιμούσαμε να έχουμε τη Σελήνη στον Καρκίνο και όχι στον Ταύρο, διότι αυτό δίνει σε μια καλή συμφωνία περισσότερο φως. Αν επιλέγουμε όμως έναν χάρτη για να αγοράσουμε μια αγελάδα ή να οργώσουμε το χωράφι, στην περίπτωση αυτή έχουμε ένα καλό λόγο για να βάλουμε τη Σελήνη στον Ταύρο. Εδώ, ωστόσο, από τη στιγμή που η Σελήνη θα μπει στον Καρκίνο, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο σημείο να φύγει από τον Κριό, χάνοντας έτσι την αξιοπρέπειά του. Καλύτερα να βάλουμε τη Σελήνη στον Ταύρο.

Αυτό μας μειώνει τον χρόνο σε μόλις πάνω από δύο ημέρες, από τις οποίες για μεγάλα χρονικά διαστήματα ο πελάτης θα πρέπει να κοιμάται. Βλέπετε πόσο γρήγορα μειώσαμε τον χρόνο από έναν ολόκληρο μήνα σε μόλις δύο ημέρες. Αυτός ο περιορισμός του διαθέσιμου χρόνου πρέπει να γίνει πολύ γρήγορα, αλλιώς θα κρατήσει για πάντα. Ίσως αν παίζετε στα δάχτυλα τους πλανήτες για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, θα μπορούσατε να βρείτε μια αξιοπρεπή χρονική στιγμή σε ένα από τα διαστήματα που απορρίψαμε, αλλά αυτό δεν είναι πολύ πιθανό. Συνήθως θα διαπιστώσετε ότι από αυτές τις δύο τελικές ημέρες, η μία ημέρα επιλέγεται από μόνη της, γιατί τη μια μέρα η Σελήνη κάνει κάτι άσχημο και στην άλλη κάνει κάτι ωραίο. Ίσως τη μια ημέρα η Σελήνη δημιουργεί σύνοδο με τον Δία, ενώ την άλλη μέρα κάνει αντίθεση με τον Κρόνο. Σε ποια μέρα θα πάμε για γάμο λοιπόν; Στο παράδειγμά μας, έχουμε απεριόριστες επιλογές: με τη Σελήνη στον Ταύρο και με τους Άρη και Κρόνο βολεμένους εκτός δρόμου, μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε ένα εξάγωνο με τον Δία σε έξαρση και μια σύνοδο με την Αφροδίτη στο δικό της ζώδιο.

Μόνο τώρα, όταν σας έχουν μείνει μία ή, το πολύ, δύο πιθανές ημέρες, ξεκινά κανείς να παίζει με τους χάρτες, προσπαθώντας να τακτοποιήσει τα πράγματα, όσο πιο όμορφα γίνεται. Και εδώ μπορούμε να μειώσουμε γρήγορα τις επιλογές μας. Θέλετε έναν ωροσκόπο σε σταθερό ζώδιο του αέρα; Κρίμα! Αυτό είναι δυνατόν μόνο στις 3 η ώρα το πρωί. Δεν μπορείτε να παντρευτείτε τότε, έτσι θα πρέπει να βρούμε κάτι άλλο.

Το στάδιο που «κάνουμε ταχυδακτυλουργικά» στον χάρτη πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για έναν απλό περιορισμό των ζημιών, αποφεύγοντας να προκαλέσουμε φρικτά πράγματα στον πελάτη μας. Ας υποθέσουμε ότι έχουμε αποφασίσει να έχουμε Υδροχόο σαν ωροσκόπο. Όμως, η επιλογή αφορά ένα θέμα του 7ου οίκου, και έχοντας τον Υδροχόο για ωροσκόπο τοποθετεί τον Νότιο Δεσμό στον 7ο. Ουπς! Έτσι, ο Υδροχόος σαν ωροσκόπος πρέπει να απορριφθεί. Αυτή η σκέψη μειώνει τον διαθέσιμο μας χρόνο πολύ γρήγορα μάλιστα – ειδικά εάν είναι μια επιλογή για έναν γάμο, γιατί πολλοί από τους σημαντικούς οίκους σε έναν γαμήλιο χάρτη βρίσκονται τόσο κοντά μεταξύ τους. Σε μια επιλογή γάμου, θέλουμε τον 1ο και τον 7ο οίκο να φαίνονται ωραίοι. Δεν θέλουμε τίποτα δυσάρεστο στον 2ο, γιατί θέλουμε να έχουν κάποια χρήματα. Δεν θέλουμε τίποτα άσχημο στον 4ο, επειδή θέλουμε να τους δώσουμε μια ωραία οικογενειακή ζωή. Δεν θέλουμε τίποτα δυσάρεστο στον 5ο, γιατί δεν θέλουμε προβλήματα γύρω από τα παιδιά. Ακόμα και αν βάλουμε τα δυσάρεστα πράγματα στον 6ο οίκο είναι άσχημα νέα για την υγεία. Όμως, τα άσχημα πράγματα πρέπει κάπου να πάνε, δεν μπορούμε με μαγικό τρόπο να τα διώξουμε μακριά, ασχέτως πόσα λεφτά μας πληρώνει ο πελάτης. Μέχρι τη στιγμή που θα έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία αυτή για να κάνουμε τον χάρτη, όσο το δυνατόν πιο ακίνδυνο, θα μας έχει μείνει μόνο ένα κομμάτι από τον διαθέσιμο χρόνο. Η σκέψη είναι η ίδια με πριν: σε όλη τη διαδικασία, προσπαθούμε να μειώσουμε τον διαθέσιμο χρόνο, το ταχύτερο δυνατόν, με όσο λιγότερη δουλειά γίνεται.

Το να απομακρύνουμε μακριά τα δυσάρεστα πράγματα θα μας οδηγήσει σε ένα χρονικό διάστημα ή ίσως και δύο, εντός λίγων πιθανών λεπτών. Θα διαπιστώσετε μόλις φτάσετε σε αυτό το στάδιο, ότι ωραία πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν. Μέχρι τώρα δείξατε στον χάρτη ποιος έχει το πάνω χέρι, οπότε θα αρχίσει να συνεργάζεται μαζί σας. Ενώ έχει γίνει ο περιορισμός των ζημιών όσο καλύτερα μπορούσαμε, υπάρχει συνήθως κάποιος πλανήτης που είναι αποφασισμένος να κάνει κάτι τρομερό, όσο και αν προσπαθούμε να τον αποφύγουμε. Ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα στους ουρανούς είναι ο σταθερός αστέρας Spica, στις 24 μοίρες του Ζυγού. Βάλτε τον σε ένα ισχυρό σημείο κάπου μέσα στον χάρτη – πάνω στον Ωροσκόπο, στο Μεσουράνημα ή στην ακμή ενός οίκου σχετικού με το ζήτημα σας – και αυτός θα αντισταθμίσει όλα τα διάφορα άλλα προβλήματα. Εάν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον Spica, υπάρχουν και άλλοι χρήσιμοι αστέρες: ο Capella, για παράδειγμα, ο Ascella και ο Achernar.

Αν το κάνετε αυτό, με κάποιο μαγικό τρόπο τα πράγματα θα τακτοποιηθούν από μόνα τους. Θα «στριφογυρίσετε» τον ωροσκόπο, μέχρις ότου να συναντήσει έναν ωραίο αστέρα και στη συνέχεια, «Κοιτάξτε! – Ο Κλήρος της Τύχης τριγωνίζει τον Δία» ή κάτι εξίσου χρήσιμο. Είναι σαν το σύμπαν να σας δίνει μια ανταμοιβή για μια τόσο καλή δουλειά. Θα παρατηρήσετε συνήθως μια διαδοχή των θετικών «μαρτυριών», σε τέτοιο βαθμό που θα σας ευνοούν υπερβολικά, ενώ εσείς προσέχατε κάπου αλλού. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να τελειοποιήσετε τον χάρτη μέχρι και στο λεπτό, αν το επιθυμείτε. Ορίστε λοιπόν ο χάρτης σας!

Σ.τ.Μ..: Οι φράσεις «Επιλογή ενός χάρτη» και «Επιλέγω ένα χάρτη» είναι από το αγγλικό “Elect a chart”. Ο συγγραφέας το χρησιμοποιεί με διάφορους τρόπους στον λόγο του, που κανονικά θα μεταφραζόταν με διαφορετικό τρόπο. Για την αποφυγή σύγχυσης, κρατήθηκε η ίδια μετάφραση σε όλο το κείμενο.

Συγγραφέας: John Frawley
Πρωτότυπος τίτλος: ELECTIONAL ASTROLOGY
Πηγή: Electional Astrology

Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope,
από τoν συγγραφέα και αστρολόγο John Frawley

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments