0 0 votes
Article Rating

Καλό μήνα σε όλους. Απρίλιος και η άνοιξη μυρίζει έντονα. Ένας μήνας που όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα εμείς εδώ στο νότο έχουμε το προνόμιο να είμαστε λουσμένοι με φως και όλα να φαίνονται όμορφα.

 

Στις 28 Μαρτίου 2017 και ώρα 4:57:08 πμ. γίνεται η Νέα Σελήνη, στην 7ο37’ μοίρα του Κριού, επηρεάζει τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (κυρίως τους Κριούς, αλλά και τους Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 28η Μαρτίου, Σεπτεμβρίου, Ιουνίου και Δεκεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 7η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

Η Νέα Σελήνη στον Κριό είναι μια αυθόρμητη και γεμάτη ενθουσιασμό Νέα Σελήνη η οποία ωθεί τον άνθρωπο να κινηθεί, να πάρει πρωτοβουλίες για να κάνει νέα ξεκινήματα και να πραγματοποιήσει τις αλλαγές οι οποίες θα του δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες στη ζωή του. Είναι τόσος ο ενθουσιασμός, η τόλμη και η επιθυμία για να περάσει κάποιος στην πράξη των σκοπών και των στόχων του, ώστε οποιοδήποτε εμπόδιο παρουσιαστεί, θα το παραμερίσει. Φιλοδοξία υπάρχει, τεράστια επιθυμία υπάρχει και με τον Άρη κυβερνήτη αυτής της Νέας Σελήνης στον Ταύρο που δίνει αποφασιστικότητα, δύναμη, επιμονή στο στόχο, είναι ό,τι χρειάζεται κάποιος για να πετύχει.

Ο Ερμής κι αυτός στον Κριό χαρίζει έναν ακούραστο, φιλόδοξο, έξυπνο και ενθουσιώδη νου, ο οποίος με το τρίγωνο του με τον Κρόνο γίνεται και συνετός και δίνει αυτοπεποίθηση στον άνθρωπο να πάρει τις σωστές αποφάσεις, την κατάλληλη στιγμή ή να κλείσει σοβαρές συμφωνίες. Το ακριβές τετράγωνο Δία Πλούτωνα μας δείχνει ότι, οτιδήποτε παράνομο, άδικο ή ανήθικο, φέρνει τον άνθρωπο προ των ευθυνών του.

Με την ανάδρομη Αφροδίτη στον Κριό και σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη, ένας έρωτας από το παρελθόν μπορεί να επανέλθει ξαφνικά. Επίσης μας βοηθά να επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους και το χρήμα. Να φροντίσουμε να είμαστε πιο σταθεροί στις σχέσεις μας και πιο συγκρατημένοι στις οικονομικές δαπάνες.

 

Την 11η Απριλίου 2017 και ώρα 8:08:01΄ πμ. γίνεται η Πανσέληνος, στην 21ο32’ μοίρα του Ζυγού, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (κυρίως Ζυγούς – Κριούς, αλλά και Καρκίνους – Αιγόκερους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 11η Οκτωβρίου, Απριλίου, Ιουλίου και Ιανουαρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 21η μοίρα των παρορμητικών.

Με την Πανσέληνο αυτή στον Ζυγό, σύνοδο Σελήνης-Δία και αντίθεσης Ήλιου-Ουρανού σε ταυ τετράγωνο με τον Πλούτωνα, δείχνει ότι, η αρμονία στις κοινωνικές, επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, διαταράσσεται. Όταν οι σχέσεις αυτές έχουν ήδη ολοκληρώσει τον κύκλο τους και δεν υπάρχει ένα ισχυρό υπόβαθρο που να τις συγκρατεί, θα τελειώσουν και καινούργιες θα δημιουργηθούν. Το τρίγωνο του Κρόνου με τον Ήλιο-Ουρανό και το εξάγωνο με Σελήνη-Δία, μας δείχνει ότι, οι σταθερές και σοβαρές σχέσεις ή συνεργασίες δεν κινδυνεύουν. Μπορεί να υπάρξει κάποια αναστάτωση αλλά η ωριμότητα και η σοβαρότητα θα πρυτανεύσουν και θα ανανεωθούν.

Η ανάδρομη Αφροδίτη στους Ιχθείς κυβερνήτης την Πανσελήνου, σε σύνοδο με τον Χείρωνα και τετράγωνο με τον Κρόνο μας δείχνει ότι κάποιες σχέσεις που και στο παρελθόν είχαν σοβαρά προβλήματα δεν θα έχουν κανένα μέλλον. Χρειάζεται λοιπόν τα πρόσωπα που απαρτίζουν αυτές τις σχέσεις, να σταθούν και να σκεφτούν σοβαρά αν οι θυσίες τους αξίζουν το κόπο ή είναι η σχέση τους καταδικασμένη και το μόνο που καταφέρνουν είναι, να πληγώνουν ο ένας τον άλλο και να στερούν από τους εαυτούς τους, την ευτυχία που τους αξίζει.

 

Ο Ερμής θα μπει στον Ταύρο στις 31 Μαρτίου, στον Ταύρο ο Ερμής γίνεται περισσότερο πρακτικός και προσεκτικός. Αρκετά εγωιστής, νωχελικός και πεισματάρης. Ξέρει να περιμένει τον κατάλληλο χρόνο για να δράσει και να πείσει τους άλλους, έτσι ώστε να έχει το αποτέλεσμα που επιθυμεί. Κάνει τον άνθρωπο να θέλει να νοιώθει ασφαλής και να περνάει καλά. Πεισμώνει, αμύνεται ή επιτίθεται όταν απειλούνται τα συμφέροντα του τα οποία του εξασφαλίζουν τον τρόπο να συνδυάζει το ευχάριστο με το ωφέλιμο.

Ο Ερμής θα γυρίσει ανάδρομος στις 11 Απριλίου στην 4ο47’ μοίρα του Ταύρου. Θα επανέλθει στον Κριό στις 19/4 και θα επιστρέψει σε ορθή φορά στις 3 Μαΐου στην 24ο15΄μοίρα του Κριού. Θα μπει πάλι στον Ταύρο στις 16/5. Σε όλη αυτή την πορεία του ο Ερμής θα κάνει μία θετική όψη τριγώνου με τον Κρόνο. Με τον ανάδρομο Ερμή μπορεί να επιστρέψουν πρόσωπα από το παρελθόν ή κάποια θέματα που χρειάζονται επανεξέταση.

Ο Ερμής στον Κριό γίνεται εγωκεντρικός και υποκειμενικός στον τρόπο που λειτουργεί. Η ανυπομονησία, η ισχυρογνωμοσύνη, ο ενθουσιασμός και ο υποκειμενισμός του Κριού κάνουν τον Ερμή νευρικό, βιαστικό, σπασμωδικό και κάποιες φορές απρόσεκτο και ευέξαπτο. Ο Ερμής στον Κριό αυτή την περίοδο κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται υποκειμενικά, να κρίνουν τους άλλους και τον εαυτό τους και να βλέπουν τα πράγματα όπως θέλουν να τα βλέπουν, ανάλογα με την διάθεση τους. Έτσι μπορεί να αντιδράσουν λανθασμένα. Είναι απότομοι στον τρόπο επικοινωνίας, απρόσεκτοι στις κρίσεις και στις λέξεις τις οποίες χρησιμοποιούν αλλά και επιπόλαιοι στον τρόπο που λένε την αλήθεια χωρίς να νοιάζονται για το αποτέλεσμα που θα φέρει αυτή η αλήθεια.

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή στον Ταύρο, μας ωθεί να επανεξετάσουμε πρακτικά θέματα, θέματα που έχουν σχέση με τα οικονομικά ή θέματα κτήσης. Κατά την διάρκεια που ο Ερμής θα κινείται ανάδρομος θα έχουμε την τάση να μιλάμε λίγο. Αποφεύγουμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις ή να δεσμευτούμε με υποσχέσεις ή υπογραφές διότι στο μέλλον μπορεί να αποδειχτούν λανθασμένες ή επιζήμιες.

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή στον Κριό, θα πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ καλά την κάθε λέξη που μας έρχεται αυθόρμητα να ξεστομίσουμε. Κάθε αγενής συμπεριφορά μας προς τους άλλους να ξέρουμε ότι θα επιστραφεί πίσω. Κάθε επιπολαιότητα του παρελθόντος θα κριθεί τώρα. Για κάθε προσωπικό ή επαγγελματικό ξεκίνημα, θα πρέπει να περιμένουμε την επαναφορά του Ερμή σε ορθή πορεία.

Η ανάδρομη Αφροδίτη θα επιστρέψει στους Ιχθείς στις 3/4 η οποία θα ορθοδρομήσει στις 16/4 στην 26ο54΄μοίρα των Ιχθύων. Ορθόδρομη πια θα μπει στον ξανά στον Κριό στις 28/4.

Η Αφροδίτη στο ζώδιο των Ιχθύων στο οποίο βρίσκεται σε έξαρση γίνεται γλυκιά και τρυφερή. Ξέρει πως θα αποκτήσει την αρμονία και την ευτυχία, αφού ενδιαφέρεται περισσότερο για αυτό που δίνει και όχι γι αυτό που παίρνει. Η ανταμοιβή βρίσκεται στη χαρά της προσφοράς.

Η Αφροδίτη στον Κριό είναι σε αδυναμία, αυτό την αναγκάζει σε μια διαρκή αναζήτηση της χαράς, της αρμονίας στις σχέσεις, της ηρεμίας και της αγάπης, κάτι που γίνεται ανησυχία και επηρεάζει αρνητικά την συναισθηματική ισορροπία του ανθρώπου. Δηλαδή υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές της διάθεσης, από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση. Ενθουσιάζεται π.χ. με κάτι, έμψυχο ή άψυχο, δίνει τα πάντα, αλλά γρήγορα κουράζεται και εύκολα απογοητεύεται.

Η Αφροδίτη στην ανάδρομη κίνηση της, ωθεί τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους αλλά και σε τι ακριβώς έδωσαν περισσότερη αξία απ’ αυτή που τους άξιζε είτε αυτό ήταν άνθρωπος είτε αντικείμενο. Δηλαδή με την ανάδρομη Αφροδίτη μας αποκαλύπτονται συμπεριφορές θετικές ή αρνητικές των ανθρώπων με τους οποίους σχετιζόμαστε, συμπεριφορές που είτε δεν τις είχαμε προσέξει στο παρελθόν είτε δεν τους είχαμε δώσει τη σημασία που τους έπρεπε. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να σταθούμε και να επανεξετάσουμε ποια είναι αυτά, που πραγματικά αξίζουν περισσότερο στη ζωή μας και τα οποία μας δίνουν πραγματική χαρά, ηρεμία και ευτυχία. Με την ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί να επανέλθει ένας έρωτας ή ένα αγαπημένο πρόσωπο από τα παλιά, ένα οικονομικό θέμα το οποίο θα χρειαστεί επαναδιαπραγμάτευση ή να επιστραφεί ένα χρηματικό ποσό ή ένα επαγγελματικό ζήτημα προς επανεξέταση.

Ο Άρης θα περάσει στους Διδύμους στις 21/4. Ο Άρης στους Διδύμους κάνει τους ανθρώπους πιο κοινωνικούς πιο ομιλητικούς, πιο ενεργητικούς. Στην ζωή τους χρησιμοποιούν την κοινή λογική. Αν και μπορεί να αλλάζει διαρκώς ενδιαφέροντα και να σπαταλά μεγάλο μέρος της ενέργειας του σε πολλές και διαφορετικές ασχολίες όμως μπορεί και εκφράζεται άνετα με την κίνηση και το λόγο.

Και οι Δεσμοί της Σελήνης επίσης, αλλάζουν ζώδιο στις 28/4. Φεύγουν από τα μεταβλητά και μπαίνουν στα σταθερά.

Ο Βόρειος Δεσμός μπαίνει στον Λέοντα και ο Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο. Ο Ν. δεσμός μας δείχνει το οικείο, το γνωστό και τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν και τα λάθη αυτά πρέπει να διορθωθούν, να φτάσουμε στο Β. δεσμό ο οποίος θα μας οδηγήσει στο μέλλον. Ο Ν. δεσμός στον Υδροχόο δείχνει πόσο λάθος ήταν η αποξένωση μας από τους ανθρώπους του περιβάλλοντος μας και από τον κοινωνικό μας κύκλο. Πόσο λάθος ήταν η προσήλωση μας στα ηλεκτρονικά μέσα (υπολογιστής, τηλεόραση, κλπ) και πόσο διαλυτικό ρόλο έχουν παίξει αυτά στις αληθινές σχέσεις των ανθρώπων.

Ο Β. δεσμός στον Λέοντα μας δείχνει ότι πρέπει να αναζητήσουμε την χαρά της ζωής στις προσωπικές σχέσεις, στις σχέσεις που μας φέρνουν σε επαφή με τους ανθρώπους για να τους αγαπήσουμε και να δεθούμε μεταξύ μας. Εδώ ο Βόρειος Δεσμός μας δείχνει ότι για να προχωρήσουμε στο μέλλον, χρειαζόμαστε την αγάπη, τον έρωτα, την διασκέδαση, το παιχνίδι με τους άλλους, τους ¨ζωντανούς¨ ανθρώπους και όχι πίσω από μια οθόνη υπολογιστή ή τηλεόρασης.

Χρειάζεται να παίζουμε με τα παιδιά μας, να μιλάμε μαζί τους, να αφήσουμε ελεύθερο το παιδί που κρύβει ο καθένας μέσα του. Να γνωρίσουμε την πραγματική χαρά που προέρχεται από απλά καθημερινά πραγματάκια τα οποία θεωρούμε δεδομένα και δεν τους δίνουμε την σημασία που τους αξίζει. Να αφήσουμε πίσω μας την μίζερη πραγματικότητα που μας αρρωσταίνει και να γίνουμε πιο ευγνώμονες, πιο γενναιόδωροι και πιο μεγαλόψυχοι. Να χαμογελάσουμε μέσα από την καρδιά μας ο ένας στον άλλο και όχι μόνο στις φωτογραφίες που ανεβάζουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μήπως η παγκοσμιοποίηση αποδειχθεί ότι ήταν ένα κακό παρελθόν το οποίο αποξενώνει, χωρίζει, διαλύει αντί να ενώνει τους ανθρώπους? Ίσως.

Την 1η Μαΐου γίνεται ακριβείας το τετράγωνο Κρόνου – Χείρωνα, ωστόσο σχεδόν όλο τον Απρίλιο θα είναι ενεργή αυτή η όψη, επειδή και οι δυο είναι πολύ αργοί στην κίνηση τους. Ο Κρόνος στον Τοξότη δείχνει ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στα ανώτερα κλιμάκια στην δικαιοσύνη, στην εκκλησία, στην ανώτερη παιδεία και εκείνους οι οποίοι νομοθετούν.

Ο Χείρωνας δείχνει τις τραυματικές εμπειρίες που βιώνουν οι άνθρωποι από τις διαβρωμένες αρχές του Κρόνου και οι οποίες τραυματικές εμπειρίες μεταφράζονται σε φόβο, αδικία, ανασφάλεια, απογοήτευση, απαισιοδοξία, ρατσισμό κλπ. Όλα αυτά τα συναισθήματα μπορεί να οδηγήσουν τους πιο δυνατούς και ¨καθαρούς¨ ανθρώπους να ριχτούν με την ψυχή τους στον αγώνα για να δώσουν την βοήθεια τους σε εκείνους που χρειάζονται βοήθεια. Αλλά μπορεί να οδηγήσουν τους πιο  αδύναμους ανθρώπους σε σύγχυση και την φυγή από την σκληρή γι αυτούς πραγματικότητα με διάφορους τρόπους.

 

 

Απρίλιος 2017 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments