Το πλανητικό τοπίο της εβδομάδας, (8-14/1). Εβδομάδα ευκαιριών αλλά και δύσκολων καταστάσεων

0

Ένας πολύ ενδιαφέρον πλανητικός σχηματισμός διαμορφώνεται στο ουράνιο σκηνικό καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί.

Ο Άρης συναντά τον Δία στο ζώδιο του Σκορπιού και μαζί σχηματίζουν όψη εξάγωνου με μια πλειάδα πλανητών στο ζώδιο του Αιγόκερω καθώς εκεί η Αφροδίτη σμίγει με τον Ήλιο και τον Πλούτωνα. Η όψη πραγματοποιείται από την 18η ως την 20η μοίρα των ζωδίων, η κοινή πορεία όμως του Ήλιου με την Αφροδίτη θα φτάσει ως την 22η μοίρα του Αιγόκερω κι ακριβώς στην ίδια μοίρα του Σκορπιού θα καταλήξει και ο Άρης στο τέλος της εβδομάδας. Άρα μπορούμε να μιλήσουμε για μια κοινή πορεία των πλανητών όλες τις μέρες της εβδομάδας που ακολουθούν.

Ο Σκορπιός είναι το ζώδιο του πλούτου, του αποκρυφισμού, της λίμπιντο, της γονιμότητας, του πολέμου, των κρυφών υπόγειων καταστάσεων και των εμμονών. Ο Άρης εκεί λειτουργεί πολύ έντονα και δυναμικά διεκδικώντας με πάθος και πείσμα τους στόχους του αλλά ταυτόχρονα με έναν πολεμοχαρή και ύπουλο τρόπο.

Ο Δίας έτσι κι αλλιώς με την παρουσία του εκεί μεγεθύνει τα αιτήματα του ζωδίου για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στα οποία ο Άρης θα λειτουργήσει ως πυροδότης. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως πρόκειται για μία σύνοδο που απελευθερώνει μεγάλη ενέργεια για οτιδήποτε θετικό ή αρνητικό σχετικό με αυτά τα ζητήματα.

Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που αντιπροσωπεύει την εξουσία, τα οικονομικά και πολιτικά συστήματα, την φιλοδοξία και την κατάκτηση της κορυφής. Ο Ήλιος είναι τα ίδια τα πρόσωπα της εξουσίας, η Αφροδίτη οι σχέσεις μεταξύ τους και οι οικονομικοί στόχοι και ο Πλούτωνας τονίζει ξανά όλα τα θέματα του Σκορπιού, μια και είναι ο κυβερνήτης του, ενώ ταυτόχρονα προκαθορίζει τις καταστάσεις και προκαλεί τις σημαντικές βαθιές τομές. Ο Άρης με τον Πλούτωνα βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή. (Πλούτωνας στον Αιγόκερω σε κυριαρχία στον Σκορπιό – Άρης στον Σκορπιό σε έξαρση στον Αιγόκερω).

Τι θα μπορούσε να αφορά όλη αυτή η δυναμική; Στην θετική της μορφή, μια και μιλάμε για όψη εξάγωνου, καινούργια ξεκινήματα σε σχέσεις ηγετών και κρατών με κοινά οικονομικά συμφέροντα τα οποία και θα αποδώσουν, ανακάλυψη νέων πηγών πλούτου που μπορεί να προέρχεται από τη γη, καλές επιχειρηματικές εκκινήσεις, αύξηση των γεννήσεων, νέες προοπτικές στο πολιτικό σκηνικό ίσως και με την εμφάνιση καινούργιων ηγετικών προσώπων.

Θα μπορούσαμε όμως να μιλήσουμε και για εμμονή με την εξουσία, ισχυρογνωμοσύνη που μπορεί να φανεί επικίνδυνη, δύσκολα γεωλογικά και φυσικά φαινόμενα, τρομοκρατία, αύξηση της εγκληματικότητας και της σεξουαλικής βίας, εμπόλεμες καταστάσεις και κυνήγι του κέρδους με κάθε τρόπο. Οι ευκαιρίες που θα δοθούν είναι πολλές, χρειάζεται όμως να αξιοποιηθούν με σύνεση και σωστούς χειρισμούς.

Αυτοί οι οποίοι θα τις δεχτούν και θα ευνοηθούν σε μεγάλο βαθμό αν τις διαχειριστούν αναλόγως είναι Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι(για όλο το επόμενο έτος) και Ιχθύες γεννημένοι από 8 ως 12 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 18η ως την 22η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Πραγματικά αν κινηθείτε χωρίς έπαρση και υπερβολή θα κερδίσετε πάρα πολλά και σημαντικά σε όλους τους τομείς, προσωπικά και επαγγελματικά, δημιουργώντας καινούργια καθοριστικά για τη ζωή σας δεδομένα και ανοίγματα. Εκμεταλλευτείτε σωστά όλες τις ευκαιρίες που θα υπάρξουν και μέσα στην επόμενη εβδομάδα καθώς η ευνοϊκή, ισχυρή όψη του Δία με τον Πλούτωνα, που θα επαναληφθεί άλλες δύο φορές, θα βρίσκεται σε ακρίβεια από τις 14 ως τις 20/1 και θα σας δώσει τα πρώτα σημάδια!

Μέσα στο ζώδιο του Αιγόκερω αλλά αυτή τη φορά στην 2η μοίρα θα έχουμε και την συνάντηση του Ερμή με τον Κρόνο στις 12/1.

Σοβαρές συζητήσεις που θα αφορούν τα ίδια ζητήματα θα γίνουν από υψηλά πρόσωπα, ίσως ακούσουμε κάποιες ειδήσεις αρκετά δύσκολες που θα αφορούν περιορισμούς ή ένα άτομο κύρους, ενδεχόμενες δυσκολίες και εμπόδια στις μετακινήσεις, αλλά και σκληρές κουβέντες μπορεί να κάνουμε και σε προσωπικό επίπεδο.

Αυτοί που χρειάζεται να είναι πιο προσεχτικοί και διαλλακτικοί είναι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι γεννημένοι από 21 ως 24 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 1η ως την 4η μοίρα αυτών των ζωδίων. Προσέξτε κατά την διάρκεια των μετακινήσεων, ατυχήματα και σπασίματα και μην φτάνετε τις συζητήσεις στα άκρα, ειδικά με προϊσταμένους και ηλικιωμένα πρόσωπα της οικογένειας σας, γιατί μπορεί να δημιουργηθούν ρήγματα.

Καθώς ο Ήλιος θα συνεχίσει την πορεία του στο ζώδιο του Αιγόκερω στις 14/1 θα φτάσει στην 24η μοίρα του και θα σχηματίσει όψη τετραγώνου με τον Ουρανό που μόλις έχει ορθοδρομήσει στην 24η μοίρα του Κριού.

Ξαφνικά, απρόβλεπτα ,ακραία γεγονότα, εντάσεις, ρήξεις, επαναστατικές αντιδράσεις ενάντια στα καθεστώτα και τους αντιπροσώπους τους και αιτήματα ριζικών αλλαγών στο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό μπορεί να προκαλέσει αυτή η όψη. Επίσης ενδεχόμενα γεγονότα που θα σχετίζονται με τα αεροπλάνα και την αεροπορία.

Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι γεννημένοι από 12 ως 16 του ζωδίου σας και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 22η ως την 26η μοίρα αυτών των ζωδίων θα νοιώσετε έντονα την ανάγκη να αντιδράσετε σε ότι σας καταπιέζει και να αλλάξετε ότι σας ενοχλεί. Σκεφτείτε πρώτα καλά και με ψυχραιμία ποιο θα είναι το επόμενο βήμα και μην λειτουργήσετε παρορμητικά γιατί μπορεί να μείνετε μετέωροι!

Να θυμίσουμε πως καθώς ο Άρης διανύει το ζώδιο του Σκορπιού ενεργοποιεί τις εκλείψεις του καλοκαιριού.

Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι γεννημένοι γύρω στις 5 και 18 του ζωδίου σας και όσοι έχετε ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 15η και 28η μοίρα αυτών των ζωδίων κάποιοι προβληματισμοί ή δύσκολες καταστάσεις και αλλαγές ίσως κάνουν την επανεμφάνιση τους ή ίσως σας απασχολήσουν τώρα. Δεν σας είναι πολύ ευχάριστο, προσπαθήστε όμως να προσαρμοστείτε και να κατανοήσετε το νόημα των γεγονότων με ψυχραιμία.

Να θυμίσουμε επίσης πως η Ηλιακή Έκλειψη του Αυγούστου έγινε γνωστή ως η Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη καθώς επηρέασε τόσο την ίδια τη χώρα των Η.Π.Α όσο και τον Πρόεδρο της. Τα γεγονότα τα είδαμε, τα βλέπουμε και μάλλον θα τα ξαναδούμε!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Σχολιάστε το πρώτοι!

Ειδοποιήσεις
avatar