0 0 votes
Article Rating

Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να αντιμετωπίζουμε κάθε είδους αλλαγής με ένα αίσθημα φόβου και ανασφάλειας. Πράγματι δεν είναι και τόσο εύκολο να αφήσεις πίσω σου πράγματα, συνήθειες, καταστάσεις και ανθρώπους που μέχρι τώρα αποτελούσαν τις σταθερές βάσεις της ζωής σου και να καταλάβεις την αναγκαιότητα της αναθεώρησης και της προσαρμογής.Στην αστρολογία συνηθίζουμε να λέμε πως όλες οι αλλαγές γίνονται για κάποιο λόγο, που ίσως την στιγμή που τις βιώνουμε δεν τον γνωρίζουμε -τουλάχιστον συνειδητά-και έχουν πάντα ως στόχο την εξέλιξη μας και την πνευματική μας άνοδο. Αυτό το κατανοούμε βέβαια πλήρως αργότερα όταν έχουμε περάσει το μονοπάτι και κοιτάξουμε πίσω μας.

Τότε μόνο συνειδητοποιούμε πόσο τελικά ωφέλιμο ήταν να το διαβούμε, έστω κι αν σε κάποια σημεία του ήταν κακοτράχαλο και πόσο πίσω θα είχαμε μείνει ως πνεύματα και ως οντότητες αν δεν το είχαμε κάνει. Αυτό είναι πράγματι έτσι, όλοι μπορούμε εύκολα να το αντιληφθούμε σε ένα θεωρητικό επίπεδο, αφού όλοι κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε περάσει από μια τέτοια διαδικασία.

Τι γίνεται όμως όταν έρχεται αυτή η στιγμή σε ρεαλιστική βάση; Ακόμα και όσοι ασχολούμαστε με τις διδαχές των άστρων και λειτουργούμε συμβουλευτικά προετοιμάζοντας τους ανθρώπους και μιλώντας για  αυτήν την αναγκαιότητα, όταν έρχεται η δική μας στιγμή να το βιώσουμε μας διακατέχουν τα ίδια ακριβώς συναισθήματα και κάνουμε τον ίδιο ακριβώς αγώνα.

Αυτό που μας βοηθά είναι η κατανόηση δύο βασικών αρχών που έχουμε την εύνοια να γνωρίζουμε μέσα από την αστρολογία:

  1. ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΦΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ.
  2. “ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ”. ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΥΚΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΣΙΜΟ. ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ.

Κατά αυτήν την έννοια λοιπόν καταλαβαίνουμε πως μια δύσκολη περίοδο σίγουρα κάποια στιγμή θα αντικατασταθεί από μία άλλη πιο ευτυχισμένη, αυτή εξάλλου είναι και η έννοια των προοδευτικών χαρτών που καταδεικνύουν τις αλλαγές της προσωπικότητας μας στο πέρασμα του χρόνου μέσα από τις εμπειρίες μας, άρα και τους διαφορετικούς μας χειρισμούς, άρα και την διαφορετική εξέλιξη της ροής των γεγονότων, άρα και τα διαφορετικά αποτελέσματα και βέβαια καταλήγουμε πάλι στο ίδιο σημείο.

Όλα για κάποιο λόγο γίνονται κι αυτό καλούμαστε να το διαχειριστούμε όσο πιο σοφά και ψύχραιμα μπορούμε. Κι εκεί ακριβώς είναι που βοηθά η αστρολογία. Ας αναρωτηθούμε τι θα γινόταν στην ανθρωπότητα αν δεν υπήρχε εξέλιξη; Πως θα προχωρούσαμε; Δεν μπορεί όμως να υπάρξει η έννοια της εξέλιξης, αν δεν περάσει μέσα από την έννοια της αλλαγής.

Αστρολογικά μια σημαντική αλλαγή στην ζωή ενός ανθρώπου μπορεί να συμβεί κάτω από διάφορες επιρροές. Η Πλουτώνια π.χ. αλλαγή. Αργή, βαθιά, ολοκληρωτική που ξεκινάει εκ των έσω. Είναι σαν τα κύτταρα σου να μεταλλάσσονται και μαζί μ’ αυτά ολόκληρη η ζωή σου. Τίποτα μετά το πέρασμα του Πλούτωνα δεν είναι το ίδιο γιατί απλούστατα αλλάζεις εσύ.

Η ξαφνική, αιφνίδια αλλαγή του Ουρανού που εμπεριέχει πάντα την έννοια της επανάστασης. Αυτή που θέλεις να αποτινάξεις από πάνω σου οτιδήποτε παλιό και φθαρμένο και να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο που θα σε πάει ένα βήμα πιο κοντά στην πρόοδο. Δεν είναι τυχαίο πως ο Ουρανός, ανάμεσα στα άλλα ,είναι ο πλανήτης των επιστημονικών ανακαλύψεων.

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν πως μία αλλαγή δεν σημαίνει πάντα μια κατάσταση δοκιμασίας και θλίψης, αντίθετα τις περισσότερες φορές σημαίνει μια κατάσταση προόδου, βελτίωσης, εκκίνησης και αποτίναξης από ότι μας κρατά πίσω. Αυτό που μας δυσκολεύει περισσότερο δεν είναι η ίδια η αλλαγή αλλά η αντίσταση μας σ’ αυτή.

Οι αλλαγές χαλάνε την βολή μας κι έτσι με τον τρόπο τους μας κινητοποιούν να περάσουμε σε άλλο επίπεδο εξέλιξης μέσα από την αναπροσαρμογή στα νέα δεδομένα. Όσο περισσότερο διατεθειμένοι είμαστε να προσαρμοστούμε, τόσο λιγότερα επώδυνο θα είναι για εμάς. Κι αυτό που μας τρομάζει ακόμα περισσότερο είναι σίγουρα η άγνοια που οδηγεί σε πρόχειρα, λανθασμένα συμπεράσματα που δυστυχώς αναπαράγονται ακόμα και σήμερα.

Ζωδιακά αυτή είναι μια διαδικασία που μπορεί πιο εύκολα να αντιμετωπιστεί από τους εκπροσώπους των μεταβλητών και των παρορμητικών ζωδίων που τείνουν να είναι πιο ευπροσάρμοστα και μεταλλάσσονται πιο εύκολα, παρά από έναν εκπρόσωπο ενός σταθερού ζωδίου. Πως να πεις σε έναν Ταύρο να αλλάξει τις συνήθειες και την οπτική του; Θα βρεις τοίχο!

Ωστόσο είπαμε πως το σύμπαν είναι σοφό και όλοι παίρνουν το μερίδιο που τους αναλογεί ακόμα κι αν αυτό αρχικά τους δυσκολεύει. Θα’χει λοιπόν εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί σε λίγο που ο Ουρανός θα μπει στον Ταύρο και όλα τα σταθερά θα κληθούν να προσαρμοστούν.

Μια τέτοια αφορμή ανοίγματος ή κλεισίματος ενός σημαντικού κεφαλαίου αποτελούν και οι εκλείψεις: Ανάβουν ξαφνικά το φως μετά από ένα βαθύ σκοτάδι και ανακτούμε την ορατότητα μας απέναντι σ’ αυτό που μας βασανίζει, πιο συνειδητά.
Μας ανοίγουν παράθυρα προσφέροντας μας ευκαιρίες και μας αναγκάζουν με την μορφή σεισμικών δονήσεων στον χάρτη μας να αντιδράσουμε.

Αν αυτό που μας απασχολεί μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι ένα παζλ, η έκλειψη μας ρίχνει από τον ουρανό το κομμάτι εκείνο που μας βοηθά να ολοκληρώσουμε την εικόνα, πράγμα όχι πάντα ευχάριστο, καθώς η αποκάλυψη μπορεί ενίοτε να μας απογοητεύσει.

Μας δίνουν την ευκαιρία να μάθουμε να φέρνουμε το σύστημα μας σε ισορροπία πιο γρήγορα και ανώδυνα από πριν, με άλλα λόγια να ωριμάζουμε, κάνοντας την ζωή μας καλύτερη.
Όλα αυτά πέρα από ευχάριστα ή δυσάρεστα είναι φάσεις που καθορίζουν την ζωή μας ως απαραίτητοι και πολύτιμοι σταθμοί στην πορεία μας.

ΟΙ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ

Το φαινόμενο κατά το οποίο ένα ουράνιο σώμα εισέρχεται στην σκιά ενός άλλου ουράνιου σώματος με αποτέλεσμα να χάνει μέρος της φωτεινότητας του ή να μην μπορεί να παρατηρηθεί ολόκληρο το μέρος του ή η παρεμβολή ενός ουράνιου σώματος ανάμεσα  στον παρατηρητή και σε ένα άλλο ουράνιο σώμα, με αποτέλεσμα αυτό να μην είναι ορατό από τον παρατηρητή.

Η έκλειψη Ηλίου μπορεί να είναι μερική, όταν ο παρατηρητής στη Γη βλέπει τη Σελήνη να καλύπτει μερικώς τον δίσκο του Ήλιου, ολική, όταν η Σελήνη καλύπτει ολόκληρο τον Ηλιακό δίσκο ή δακτυλοειδής, όταν η Σελήνη αφήνει ακάλυπτη την περιφέρεια του Ηλιακού δίσκου ο οποίος μοιάζει με φωτεινό δαχτυλίδι.

Η έκλειψη Σελήνης μπορεί να είναι μερική, όταν μόνο ένα τμήμα της Σελήνης εισέρχεται στην σκιά της Γης, ολική, όταν ολόκληρη η Σελήνη εισέρχεται μέσα στη Γήινη σκιά ή παρασκιώδης όταν η Σελήνη εισέρχεται μόνο στην παρασκιά της Γης και ο παρατηρητής αντιλαμβάνεται απλώς μια μείωση της φωτεινότητας της Σελήνης.
Προϋπόθεση για να συμβεί μια έκλειψη είναι η ευθυγράμμιση τριών ουράνιων σωμάτων από τα οποία το ένα τουλάχιστον είναι αυτόφωτο. Οι εκλείψεις  πραγματοποιούνται πάντα κοντά στους Δεσμούς, σχεδόν πάντα στο ίδιο ζώδιο και κινούνται μαζί τους ανάδρομα στο ζωδιακό, κάτι που τονίζει ακόμη περισσότερο την συσχέτιση τους με την εξελικτική πορεία του ανθρώπου.

Στις εκλείψεις Ηλίου και Σελήνης το αυτόφωτο σώμα είναι ο Ήλιος και τα άλλα δύο σώματα που ευθυγραμμίζονται είναι η Γη και η Σελήνη. Όταν ο Ήλιος και η Σελήνη βρίσκονται κοντά (σύνοδος) τότε έχουμε Νέα Σελήνη που είναι ταυτόχρονα και έκλειψη Ηλίου, ενώ όταν τα δύο ουράνια σώματα βρίσκονται απέναντι (αντίθεση) τότε έχουμε Πανσέληνο που είναι ταυτόχρονα και έκλειψη Σελήνης.

Μέσα σε ένα έτος μπορούμε να έχουμε 2 έως 5 ηλιακές εκλείψεις και καμία έως 3 σεληνιακές. Αυτή η συχνότητα ίσως φαίνεται περίεργη καθώς από την καθημερινή εμπειρία γνωρίζουμε ότι οι ανακοινώσεις των σεληνιακών εκλείψεων είναι πιο συχνές από αυτές των ηλιακών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ηλιακές εκλείψεις αν και συμβαίνουν πιο συχνά, έχουν μικρότερη διάρκεια, με αποτέλεσμα να είναι δυνατόν να παρατηρηθούν μόνο από λίγες και συγκεκριμένες περιοχές της Γης.

Μια ολική έκλειψη Ηλίου μπορεί να κρατήσει μέχρι 7,5 λεπτά ενώ ο συνήθης χρόνος είναι πολύ μικρότερος. Αντίθετα μια ολική έκλειψη Σελήνης μπορεί να κρατήσει περισσότερο από 1,5 ώρα και γι’ αυτό το λόγο είναι ορατή από περισσότερες περιοχές της Γης. Το επίπεδο της τροχιάς της σελήνης γύρω από τη γη και το επίπεδο της τροχιάς της γης γύρω από τον Ήλιο (εκλειπτική) σχηματίζουν μεταξύ τους γωνία περίπου 5ο 8′ και οι δύο τροχιές τέμνονται σε δύο σημεία που ονομάζονται αναβιβάζων σύνδεσμος και καταβιβάζων σύνδεσμος.

Η ευθεία που συνδέει τους δύο συνδέσμους ονομάζεται γραμμή των συνδέσμων. Η κίνηση της γραμμής των συνδέσμων εκτελεί μια πλήρη περιστροφή που διαρκεί περίπου 18 χρόνια, 11 ημέρες και 8 ώρες. Η περίοδος αυτή ονομάζεται περίοδος Σάρος (Saros) που σημαίνει επανάληψη και η μέθοδος προσδιορισμού των εκλείψεων, την οποία πρώτη εντόπισαν οι Βαβυλώνιοι τον 8ο π.Χ. αιώνα, ονομάζεται κύκλος του Σάρος.

Κάθε σειρά Σάρος έχει συνολικά από 69 έως 87 εκλείψεις, συνήθως 71 έως 73 και οι εκλείψεις μιας ομάδας Σάρος συνδέονται στενά ακόμα κι αν απέχουν η μία από την άλλη πάρα πολλά χρόνια. Κάθε Σάρος έχει έναν κωδικό αριθμό. Οι μικρές οικογένειες χρειάζονται 1244 χρόνια, ενώ οι μεγάλες 1568 χρόνια. Κάθε σειρά έχει μια συγκεκριμένη αρχή στον χρόνο και διαρκεί 12 με 15 αιώνες.

Κάθε έκλειψη που ανήκει σε συγκεκριμένη οικογένεια εκφράζει την ενέργεια της αρχικής έκλειψης της οικογένειας και φυσικά οι κύκλοι αυτοί είναι εξαιρετικά πολύτιμοι για την μελέτη της Ιστορίας.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

Κάθε φορά που κλείνει ένας κύκλος Σάρος έχουμε την επανάληψη των σεληνιακών φαινομένων με μεγάλη ακρίβεια. Μετρώντας από έκλειψη σε έκλειψη ξέρουμε πότε ακριβώς θα συμβούν πανομοιότυπες εκλείψεις. Αφού μια ηλιακή έκλειψη είναι ταυτόχρονα και μία νέα σελήνη, ουσιαστικά σημαίνει μια καινούργια αρχή.

Η Νέα Σελήνη είναι θετική από την φύση της και σε όποιον οίκο του χάρτη μας συμβαίνει, δίνει την επιθυμία και την ώθηση για ανανέωση, όπως και την διάθεση να ξεκινήσουμε ξανά. Άρα η ηλιακή έκλειψη περιέχει τους σπόρους του καινούργιου, δρομολογεί σχέδια, προοπτικές και γεγονότα που μας επηρεάζουν δομικά.

Οι ηλιακές εκλείψεις επηρεάζουν τα θέματα και τα ζητήματα του ζωδίου στο οποίο συμβαίνουν και όπως έχει παρατηρηθεί από την Αρχαιότητα στις χώρες και στις πόλεις που  είναι ορατές ή που είναι ζωδιακά ίδιες με το ζώδιο που πραγματοποιείται η έκλειψη, προκαλούν παγκόσμια πολιτικά γεγονότα καθώς υπάρχουν και οι πιο έντονες επιδράσεις, ενώ στα σημεία που δεν φαίνεται η έκλειψη υπάρχει μικρή επίδραση.

Αυτό σημαίνει ότι αν μια έκλειψη είναι ορατή από μια συγκεκριμένη χώρα, μπορείς με τον κύκλο Σάρος να καταλάβεις πότε αυτή η χώρα θα βιώσει παρόμοιες συνθήκες και ροές ενέργειας. Φυσικά σημαντικό ρόλο παίζει αν ο χάρτης μιας χώρας επηρεάζεται άμεσα από την έκλειψη.

Αφού η σεληνιακή έκλειψη είναι και Πανσέληνος, μας αφυπνίζει πάνω σε γεγονότα που χρειάζεται να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας και μας αναγκάζει να υπολογίσουμε τις αντιδράσεις του άλλου. Του οποιουδήποτε “άλλου” με τον οποίο κατά κάποιο τρόπο συσχετιζόμαστε και μας ενδιαφέρει.

Οι σεληνιακές εκλείψεις μας κινητοποιούν συναισθηματικά και μας θυμίζουν τις ανάγκες μας που όταν δεν ικανοποιούνται μας πιέζουν ψυχολογικά και σωματικά. Σημειοδοτούν μια περίοδο που μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι με δυνατά συναισθήματα που θα μας γκρεμίσουν ή θα μας απογειώσουν.

Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο των εκλείψεων και της αστρολογίας είναι η προγενέθλια έκλειψη. Η τελευταία δηλαδή έκλειψη που συνέβη πριν έρθουμε στον κόσμο και η οποία έχει μεγάλη σημασία τόσο για την ερμηνεία του χάρτη μας, όσο και για τις περαιτέρω εξελίξεις της ζωής μας. Θα παρατηρήσουμε πως κάθε φορά που μία έκλειψη που συμβαίνει ανήκει στον ίδιο κύκλο Σάρος με την προγενέθλια, η περίοδος αυτή αποτελεί σταθμό στη ζωή του ατόμου.

Σημαντικό ρόλο παίζει και η γέννηση ενός ανθρώπου κατά την διάρκεια του φαινομένου, αφού είναι πιθανόν να εξελιχθεί σε ένα καθοριστικό άτομο για την ζωή των άλλων. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Καρλ Μαρξ.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΕΝΑ ΓΕΝΕΘΛΙΟ Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΩΡΟΣΚΟΠΙΟ

Οι εκλείψεις αφήνουν το στίγμα τους πάνω στις αποφάσεις και στις εξελίξεις της μελλοντικής μας πορείας και ενεργοποιούν θέματα των ζωδίων και των οίκων στους οποίους πραγματοποιούνται. Σε αυτά τα θέματα κάτι ολοκληρώνεται ή αλλάζει. Και βέβαια επηρεάζουν τους οίκους που κυβερνώνται από οποιονδήποτε πλανήτη αγγίζουν, όπως και όλους τους πλανήτες που βρίσκονται μέσα σε αυτούς ή που συνδέονται με τον συγκεκριμένο πλανήτη σχηματίζοντας όψεις.

Μία έκλειψη που πέφτει σε έναν γωνιακό οίκο θα προκαλέσει πιο έντονα γεγονότα. Έχει σημασία τι όψεις κάνουν μέσα στον χάρτη ο Ήλιος και η Σελήνη. Στην περίπτωση που η έκλειψη σχηματίζει όψεις με κάποιον πλανήτη, ακμή οίκου ή σημαντικό σημείο του ωροσκοπίου μας, όλα με ανοχή +- 1 μοίρα, με μια λίγο μεγαλύτερη ελευθερία για τα φώτα, τα ενεργοποιούν είτε θετικά, είτε αρνητικά, ανάλογα με την προδιάθεση του γενέθλιου χάρτη.

Η επιρροή είναι πολύ ισχυρότερη όταν η έκλειψη ενεργοποιεί σημείο του χάρτη που ταυτόχρονα το αγγίζουν πρόοδοι ή διελεύσεις. Πολύ σημαντικές εκλείψεις είναι αυτές που σχηματίζονται από την προοδευτική σελήνη όταν προχωρώντας τη βρίσκεται σε φάση νέας σελήνης ή πανσελήνου που ταυτόχρονα είναι και έκλειψη.

Τότε η περίοδος της ζωής στην οποία αντιστοιχεί είναι σημαδιακή για τον άνθρωπο. Ασφαλώς υπάρχει η περίπτωση μια έκλειψη να αποδειχθεί μια εξαιρετικά ωφέλιμη περίοδος για το άτομο, κατά τους μήνες εκείνους που το σημείο της έκλειψης θα σχηματίσει όψη εξαγώνου ή τριγώνου.

Οι εκλείψεις προκαλούν επιτάχυνση των γεγονότων αυξάνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο και το άγχος μας να τα καταφέρουμε, στην πραγματικότητα όμως αυτή είναι η απαραίτητη προερχόμενη από τις εσωτερικές μας ανάγκες επιτάχυνση που χρειαζόμαστε ώστε να γίνει πράξη αυτό που ζητάει η έκλειψη από εμάς.

Πολλοί εσφαλμένα πιστεύουν πως η επιρροή μιας έκλειψης περιορίζεται στο διάστημα που συμβαίνει. Η διαδεδομένη αρχή του Πτολεμαίου λέει ότι η επιρροή μιας ηλιακής έκλειψης διαρκεί σε χρόνια όσο και η διάρκεια της σε λεπτά. Έτσι αν διαρκεί γύρω στα τρία λεπτά, τότε η επιρροή της διαρκεί γύρω στα τρία χρόνια.

Για την σεληνιακή έκλειψη ο πιο γνωστός κανόνας είναι ότι η επιρροή της διαρκεί ένα μήνα για κάθε ώρα της σεληνιακής σκιάς με μέσο όρο τους 6 μήνες. Η εμπειρία όμως λέει πως μπορεί  να κρατήσει ακόμα περισσότερο. Μερικές φορές υπάρχουν γεγονότα ή νέα δεδομένα κατά την διάρκεια, πριν ή μετά την έκλειψη.

Ότι συμβαίνει κοντά στις εκλείψεις συνήθως λειτουργεί ως προαναγγελία των θεμάτων που θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο τους επόμενους μήνες. Είναι σημαντικό να ξέρουμε ότι μια έκλειψη ενεργοποιείται κάθε φορά που ένας πλανήτης περνάει από το σημείο της ανάλογα με την φύση του διελαύνοντα πλανήτη.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει για πολύ καιρό μετά, πράγμα που σημαίνει πως ακόμα κι αν δεν υπήρξαν σημαντικά γεγονότα κατά την διάρκεια της, μπορεί να συμβούν αρκετά αργότερα.

Ο Άρης, ως δυναμικός πλανήτης, είναι συνήθως ο κύριος υπεύθυνος για την ενεργοποίηση μιας έκλειψης αφού δημιουργεί γεγονότα και δράση. Διαπερνώντας σε 2 χρόνια ολόκληρο το ζωδιακό, ενεργεί στο σημείο της έκλειψης με σκοπό να πιέσει τα πράγματα ώστε να δρομολογηθούν σε πράξη. Επειδή ο Άρης είναι ανταγωνιστικός, μπορεί να δημιουργήσει αντίξοες συνθήκες.

Ο Κρόνος, από την άλλη, δοκιμάζει τις αντοχές των έργων μας, γκρεμίζει ότι δεν έχει αξία ή έχει κλείσει τον κύκλο του και δημιουργεί συνθήκες ολοκλήρωσης. Είναι η εποχή που πρέπει να χάσουμε κάτι ή να θερίσουμε μετά από μεγάλη προσπάθεια. Έτσι ο Κρόνος κλείνει τον κύκλο που άνοιξε ο Άρης.

Ο Ήλιος ενεργοποιεί μια ηλιακή έκλειψη τρεις μήνες μετά, όταν σχηματίζει όψη τετραγώνου μαζί της και έξι μήνες μετά όταν θα βρεθεί σε αντίθεση. Η διέλευση του συμπίπτει με ένα σημαντικό γεγονός που σηματοδότησε η έκλειψη ή ανακινεί ένα σημαντικό θέμα σχετικό μ’ αυτήν.

Ένας πολύ καλός τρόπος ερμηνείας της επιρροής που μπορεί να έχουμε από μία έκλειψη είναι να δημιουργήσουμε έναν χάρτη την ώρα που συμβαίνει και να τον αντιπαραβάλουμε με τον γενέθλιο χάρτη μας.

Φυσικά ισχύουν όλοι οι κανόνες ερμηνείας και τα βασικά σημεία του χάρτη όπως ο Ωροσκόπος, το Μεσουράνημα, οι ακμές των οίκων, ο Ήλιος και η Σελήνη παίζουν σημαντικό ρόλο. Κάτι εξίσου πολύ διαφωτιστικό είναι η εξέταση της παρούσας έκλειψης με την προγενέθλια καθώς αν σχηματίζουν όψη ενεργοποιούνται έντονα οι επιδράσεις της προγενέθλιας και τα γεγονότα είναι κομβικά στη ζωή του ανθρώπου.

Σε κάθε περίπτωση οι κανόνες αυτοί είναι γενικοί και η ματιά του αστρολόγου είναι αυτή που θα προσδιορίσει πόσο σημαντική είναι μια έκλειψη και τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσει.

OI ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ TOY ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017

Στις 7/8/2017 έχουμε  έκλειψη Σελήνης η οποία θα έχει συνολική διάρκεια 5 ώρες και 1 λεπτό, ενώ η διάρκεια της μερικής έκλειψης θα είναι 1 ώρα και 55 λεπτά. Είναι η 61η έκλειψη από τις 82 της οικογένειας Σάρος 119 που έχει συνολική διάρκεια 1460,44 χρόνια.

Η πρώτη έκλειψη της συγκεκριμένης οικογένειας συνέβη στις 14/10/0935, ενώ η τελική θα συμβεί στις 25/3/2396. Η προηγούμενη έκλειψη της ίδιας σειράς έγινε στις 28/7/1999.Το φαινόμενο θα είναι ορατό από μέρος της Ευρώπης, κεντρική και ανατολική Αφρική, Άπω Ανατολή, το μεγαλύτερο μέρος της Αυστραλίας, Νότια Αμερική, Ειρηνικό – Ατλαντικό – Ινδικό ωκεανό και Ανταρκτική.

Στις 21/8/2017 έχουμε ολική έκλειψη Ηλίου που θα ξεκινήσει στις ακτές του Όρεγκον στις 9.06’π.μ. και θα λήξει στις 4.06 π.μ. κατά μήκος της ακτής της Νέας Καρολίνας διασχίζοντας 113 χιλιόμετρα.

Το φεγγάρι θα καλύψει πλήρως το δίσκο του Ήλιου για 2 λεπτά και 41,6 δευτερόλεπτα. Ο δρόμος ολότητας θα αγγίξει 14 κράτη των ΗΠΑ από τα οποία θα είναι ορατή. Η επόμενη ηλιακή έκλειψη που θα είναι ορατή από 12 κράτη των ΗΠΑ θα συμβεί τον Απρίλιο του 2024.

Είναι η 22η από τις 77 εκλείψεις της σειράς Σάρος 145, η οποία έχει συνολική διάρκεια 1370,29 χρόνια. Η πρώτη της συγκεκριμένης οικογένειας συνέβη στις 4/1/1639 στο Βόρειο ημισφαίριο και η τελευταία θα συμβεί στις 17/4/3009 στο Νότιο ημισφαίριο, ενώ η αμέσως προηγούμενη συνέβη στις 11/8/1999.

Δικαίως λοιπόν χαρακτηρίζεται ως η “Μεγάλη Αμερικανική Έκλειψη” αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες θα βρεθούν στο μονοπάτι της ολικότητας καθόλη τη διάρκεια του φαινομένου και ύστερα από αρκετά χρόνια θα υπάρξει πλήρης Ηλιακή έκλειψη σε μια χώρα.

Στην περιοχή Καρμποντέιλ (πόλη του Ιλινόις) θα σημειωθεί η μεγαλύτερη διάρκεια της έκλειψης, η οποία θα βρεθεί για δεύτερη φορά στο ίδιο μονοπάτι της Ολικής Ηλιακής Έκλειψης στις 8/4/2024.Δύο φορές δηλαδή μέσα σε 7 χρόνια.

Ο χαρακτηρισμός δεν προέρχεται μόνο από το γεγονός της ορατότητας του φαινομένου, αλλά και από το γεγονός πως η έκλειψη επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τόσο τον χάρτη των ΗΠΑ, όσο και τον χάρτη του ίδιου του προέδρου της Αμερικής. Είναι βέβαιο πως σηματοδοτούνται σημαντικές εξελίξεις για την χώρα, καλό είναι όμως να μην βιαστούμε να προβούμε σε συμπεράσματα όσον αφορά την μορφή τους, αν πρώτα δεν έχουμε προβεί σε λεπτομερή εξέταση των δύο χαρτών.

Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο παρελθόν για να δούμε σημαντικά παγκόσμια γεγονότα που διαδραματίστηκαν το έτος 1999 όπου συνέβησαν οι προηγούμενες εκλείψεις των ίδιων οικογενειών Σάρος.

Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως θα έχουμε την επανάληψη των ίδιων γεγονότων αφού και οι καθημερινές αλλά και οι αστρολογικές συνθήκες είναι διαφορετικές, μετατρέποντας τη ροή των γεγονότων. Απλώς παρατηρούμε ώστε να καταλάβουμε και να καταγράψουμε χρήσιμες πληροφορίες για τη μορφή των πιθανών εξελίξεων.

– 1/1 Δημιουργείται το πρώτο Ενιαίο Ευρωπαϊκό νόμισμα (€), αρχικά σε 11 κράτη – μέλη της ΕΕ.
– 16/2 Σύλληψη Οτζαλάν στη Κένυα
– Κινηματογραφικές ταινίες που άλλαξαν την πορεία του κινηματογράφου (Matrix, ο Πόλεμος των Άστρων)
– 24/3ξεκίνημα αεροπορικών βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας με διάρκεια 78 ημερών
– 3/5 Το νοτιοδυτικό τμήμα της Οκλαχόμα καταστρέφεται από τυφώνα με την υψηλότερη ταχύτητα ανέμου που έχει καταγραφεί ποτέ (484+-32 χλμ. την ώρα), με απολογισμό 41 νεκρούς και 583 τραυματίες
– 28/5 Η πρώτη λεωφοροπειρατία στην Ελλάδα είναι γεγονός. Τρομοκράτης από την Αλβανία καταλαμβάνει υπεραστικό λεωφορείο όπου το οδηγεί στα Ελληνο Αλβανικά σύνορα. Εκεί σε ζωντανή μετάδοση ο κόσμος παρακολουθεί τον θάνατο ενός επιβάτη του λεωφορείου και του ίδιου του τρομοκράτη, ύστερα από συμπλοκή με την αστυνομία
– 10/6 Πόλεμος του Κοσόβου. Το ΝΑΤΟ αναστέλλει τις αεροπορικές επιδρομές του καθώς ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς συμφωνεί να αποσύρει τις Σερβικές δυνάμεις από το Κοσσυφοπέδιο
– 13/6 Διεξάγονται οι Ευρωεκλογές
– 17 Αυγούστου μεγάλος σεισμός στην επαρχία Κοτζαελί της βορειοδυτικής Τουρκίας με 15.000 νεκρούς
– 19/8 Στο Βελιγράδι χιλιάδες Σέρβοι συγκεντρώνονται για να ζητήσουν την παραίτηση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς
– 7/9 σεισμός στην Αθήνα 5,9 Ρίχτερ με 145 νεκρούς. Το εργοστάσιο της Ρικομέξ καταρρέει με 39 νεκρούς εργαζόμενους
– 14/9 αεροπορική τραγωδία στο Βουκουρέστι με 6 νεκρούς, ανάμεσα τους ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης
– 17/9 ξεκινάει το μεγάλο κράχ του χρηματιστηρίου Αθηνών από το μέγιστο επίπεδο των 6.355 μονάδων που είχε φτάσει.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017 ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ

Η Σεληνιακή Έκλειψη της 7ης Αυγούστου γίνεται στην 15.25′ μοίρα του άξονα Λέοντος – Υδροχόου στις 21.30 ώρα Ελλάδας. Για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών, το φαινόμενο πραγματοποιείται στον άξονα 6ου – 12ου οίκου, έχει ωροσκόπο στις 2.25′ των Ιχθύων και Μεσουράνημα στις 14.08′ του Τοξότη.

Ο συγκεκριμένος άξονας μας παραπέμπει σε ζητήματα καθημερινότητας, υγείας και εργασίας αλλά και σε ένα μπαράζ κρυφών ενεργειών και παρασκηνιακών συμβάντων, όπως και σε ζητήματα ασύλων, νοσοκομείων, μεταναστευτικής πολιτικής, θαλάσσιου πλούτου και συνόρων.

Το ζώδιο του Υδροχόου στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη αφορά πολιτικές ενέργειες και κινήματα τα οποία προφανώς υποβόσκουν και δεν αποκαλύπτονται, ενώ στο ζώδιο του Λέοντα ένας δυνατός Ήλιος μιλάει για πρόσωπα και μορφές εξουσίας που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας σε αντιπαράθεση με τον λαό (Σελήνη) που μέσα στον 12ο οίκο βρίσκεται πάλι σε φάση δοκιμασίας και σύγχυσης.

Οι επιβεβλημένες αλλαγές σε όλα τα παραπάνω θέματα, τα οποία είναι σαφές πως θα μας απασχολήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα, τονίζονται και από το γεγονός πως ο Ήλιος και η Σελήνη συγκυβερνούν τον 6ο οίκο του χάρτη.

Η συμμετοχή του Άρη, κυβερνήτη του 2ου οίκου του χάρτη, που βρίσκεται στην 11.43′ μοίρα του Λέοντα, επίσης στον 6ο οίκο, σε σύνοδο με τον Ήλιο και αντίθεση με την Σελήνη υπογραμμίζει τις αντιξοότητες των συνθηκών που ξεκινούν από τις οικονομικές δυσκολίες και τον αγώνα να υπάρξουν οικονομικοί πόροι, κάτι που θα προκαλέσει εντάσεις και αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε λαό και κυβέρνηση.

Η δύσκολη όψη του πλανήτη αλλά και του Ήλιου με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στην 13.35′ μοίρα των Ιχθύων στον 1ο οίκο του χάρτη ανάδρομος και που έτσι κι αλλιώς είναι και ο κυβερνήτης του, τονίζουν ακόμα περισσότερο το θολό κλίμα, την ύπαρξη κρυφών ενεργειών και ανέφικτων υποσχέσεων που θα οδηγήσουν στην διάψευση  προσδοκιών.

Φωτεινό σημείο του χάρτη η  καλή τοποθέτηση του σημαντικού Δία, αφού πρόκειται για τον κυβερνήτη του Μεσουρανήματος αλλά και για τον παραδοσιακό κυβερνήτη του χάρτη, που βρίσκεται στην 17.57’μοίρα του Ζυγού, σε σύνοδο με την ακμή του 8ου οίκου σε καλές όψεις με τα φώτα και τον Κρόνο.

Ο Κρόνος έτσι κι αλλιώς λειτουργεί βοηθητικά, έστω και ανάδρομος, αφού βρισκόμενος στην 21.26′ μοίρα του Τοξότη στον πολύ σημαντικό, γωνιακό 10ο οίκο, βρίσκεται και αυτός σε καλές όψεις με τα φώτα.

Αυτό μας δίνει μια ελπίδα για κάποιες θετικές εξελίξεις στο ζήτημα του δανεισμού και της αποπληρωμής των χρεών της χώρας, κάτι που θα ευνοήσει τόσο την καλή έκβαση σημαντικών θεμάτων δίνοντας ένα αίσθημα σταθερότητας, όσο και την θέση της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού μέσα στο κοινοβούλιο, όπου βρίσκονται μόνιμα τον τελευταίο καιρό σε κατάσταση δοκιμασίας. (Κρόνος κυβερνήτης 11ου-12ου,σε τετράγωνο με Χείρωνα στον 1ο οίκο).

Το παρατεταμένο τρίγωνο του Κρόνου με τον ανάδρομο πια Ουρανό στην 28.31′ μοίρα του Κριού μέσα στον 2ο οίκο του χάρτη αλλά και το τρίγωνο του Ποσειδώνα με την Αφροδίτη η οποία κυβερνά τον 3ο και τον 8ο οίκο και βρίσκεται στην 8.16′ μοίρα του Καρκίνου και στον 5ο οίκο,  προωθούν τις αναθεωρήσεις και τις αλλαγές της κυβέρνησης στους οικονομικούς χειρισμούς, μάλλον με καινοτόμους τρόπους, όπως και τις θετικές εκβάσεις σε θέματα δημιουργίας, πολιτισμού και τέχνης (θα δούμε πολύ ωραία πράγματα να γίνονται) αλλά και σε θέματα δημοσίων επενδύσεων.

Ωστόσο ο Ερμής, κυβερνήτης του 4ου και του 7ου οίκου, ο οποίος βρίσκεται δυνατός στην 10.27′ μοίρα της Παρθένου στον 7ο οίκο σε όψη αντίθεσης με τον Ποσειδώνα, μας καλεί να σκεφτόμαστε πρακτικά και ρεαλιστικά και να μην πιστεύουμε σε υπερβολικές υποσχέσεις εκ μέρος των συμμάχων, αφού κάποιοι απ’ αυτούς επιβουλεύονται την εδαφική μας επικράτεια. Και ο ρόλος της Αντιπολίτευσης μάλλον θολός και αφερέγγυος.

Ο ακριβείας σχηματισμός τετραγώνου του Δία με τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του 9ου, που βρίσκεται ανάδρομος στην 17.27′ του Αιγόκερο τονίζει την διάθεση των “έξω” για  υπερβολικό κέρδος μέσω του δανεισμού με κάθε τρόπο, που αγγίζει τα όρια της εκμετάλλευσης επιφέροντας δοκιμασίες και δυσκολίες στην καθημερινότητα του κόσμου, αλλά και στους ίδιους τους κυβερνώντες. (Πλούτωνας σε όψη χιαστή με τον Ήλιο).

Μην ξεχνάμε πως κάθε Πανσέληνος, ειδικά αν πρόκειται για έκλειψη, πάντα ως αίτημα της έχει την έννοια των αλλαγών πιέζοντας στα θέματα που αγγίζει στον χάρτη και με τον τρόπο που αυτός ορίζει.

 

Η Ηλιακή έκλειψη (Νέα Σελήνη) γίνεται στην 28.52’του Λέοντα στις 21.30 ώρα Ελλάδας και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών λαμβάνει χώρα στον 6ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 2.28′ του Κριού και Μεσουράνημα στην 1.22′ του Αιγόκερω. Ο Ήλιος κυβερνά τον 6ο οίκο και η Σελήνη τον 4ο και 5ο οίκο του χάρτη.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο 6ος οίκος παίζει πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως και στην Πανσέληνο, αφού τα δικά του θέματα είναι εκείνα που ζητούν διέξοδο στη χώρα. Νέα Σελήνη, ειδικά όταν πρόκειται για έκλειψη, σημαίνει νέα ξεκινήματα.

Στον συγκεκριμένο χάρτη αυτά αφορούν θέματα υγείας, εργασίας, δημοσίων υπηρεσιών, πολιτισμού και δημοσίων επενδύσεων. Αυτό είναι που ο λαός περιμένει και ζητά (Σελήνη) από αυτούς που τον κυβερνούν (Ήλιος) με τρόπο δυναμικό και αποφασιστικό (Λέων).

Η συμμετοχή του Άρη, κυβερνήτη του χάρτη, που βρίσκεται στην 20.41′ του Λέοντα σχεδόν πάνω στην ακμή του 6ου οίκου σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη, τονίζει την ανάγκη για αποφασιστικές κινήσεις αλλά φανερώνει πως χρειάζεται αγώνας ο οποίος θα περάσει μέσα από συγκρούσεις και μια επίπονη διαδικασία, κάτι που καταδεικνύει εξάλλου και η όψη χιαστί του Χείρωνα από τον 1ο οίκο με την Νέα Σελήνη.

Είναι απαραίτητο να σταθούμε στον σχηματισμό του Μεγάλου Σταυρού στα παρορμητικά ζώδια στον οποίο συμμετέχουν ο Πλούτωνας από την 17.11′ του Αιγόκερω στον 10ο οίκο, ο Δίας από την 20.11’του Ζυγού στον 7ο οίκο, η Αφροδίτη από την 24.44′ του Καρκίνου στην ακμή του 5ου οίκου και ο Ουρανός ανάδρομος από την 28.23′ του Κριού στον 1ο οίκο.

Ο Πλούτωνας κυβερνά τον 8ο, ο Δίας τον 9ο, η Αφροδίτη τον 2ο και 7ο και ο Ουρανός τον 12ο οίκο του χάρτη. Πόσο εύκολο θα είναι για τους κυβερνώντες να πραγματοποιήσουν τις αλλαγές που καθυστερούν και τα αναγκαία νέα ξεκινήματα που εμποδίζονται από τις δύσκολες απαιτήσεις των συμμάχων – δανειστών και τους σκληρούς χειρισμούς που επιβάλλουν επάνω στα οικονομικά ζητήματα της χώρας; Σίγουρα καθόλου εύκολο, πράγμα που φυσικά θα επηρεάσει και την εισροή των αναγκαίων επενδύσεων.

Εξαιρετική ένδειξη του έντονου παρασκηνίου και των υπερβολικά φιλόδοξων σχεδίων που δημιουργούν απατηλές προσδοκίες η επίμονη όψη αντίθεσης του ανάδρομου Ερμή, κυβερνήτη του 3ου και 6ου οίκου του χάρτη, από την 8.11′ της Παρθένου στον 6ο οίκο, με τον ανάδρομο Ποσειδώνα, κυβερνήτη του 12ου οίκου, στην 13.14′ των Ιχθύων και μέσα στον κρυφό 12ο οίκο.

Ότι ακούσουμε, το έχουμε ξανακούσει! Συζητήσεις που διεξάγονται και αποφάσεις που παίρνονται πίσω από κλειστές πόρτες και που στην πορεία θα αναθεωρηθούν αφού δεν γίνεται να ολοκληρωθούν.

Έντονο παρασκήνιο και σε θέματα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εμπορικών συναλλαγών, και σχέσεων με τα γειτονικά κράτη.

Ο Κρόνος ωστόσο, σημαντικός ως κυβερνήτης του Μεσουρανήματος αλλά και του 11ου οίκου,(οίκος του κοινοβουλίου) είναι εκείνος που παίζει τον καθοριστικό ρόλο. Βρίσκεται στην 21.11’του Τοξότη ανάδρομος στον 9ο οίκο του χάρτη και συμμετέχει σε έναν εξαιρετικά βοηθητικό σχηματισμό.

Το Μεγάλο Τρίγωνο στα ζώδια της Φωτιάς το οποίο σχηματίζει με την Νέα Σελήνη (μαζί πάντα με τον Βόρειο Δεσμό, αλλά και τον Άρη) και με τον Ουρανό.
Δυνατός σχηματισμός με έντονα καρμική χροιά.

Το σύμπαν μάλλον έχει προκαθορίσει το μέλλον της χώρας και έχει αποφασίσει ύστερα από μεγάλες προσπάθειες και δυσκολίες που ως απαραίτητη προϋπόθεση έχουν τους σωστούς και υπεύθυνους χειρισμούς, να αλλάξει πάση θυσία τα δεδομένα και τις συνθήκες σε όλα τα θεμελιώδη συστήματα και τις κοινωνικές δομές.

Έτσι, μέσα από αυτή τη διαδικασία θα συμβούν όλα τα καινούργια ξεκινήματα που βασισμένα σε παλιές αξίες θα προχωρήσουν την χώρα προς την πρόοδο και την σταθεροποίηση με αποτέλεσμα την αποκατάσταση της δημόσιας εικόνας και του κύρους της.

Ο Δίας μπορεί να επιμένει, μέσα από το τετράγωνο του με τον Πλούτωνα, να εφιστά την προσοχή στην προσπάθεια των συμμάχων για κέρδος με κάθε θεμιτό, αθέμιτο και ανελέητο τρόπο, όμως με τις καλές του όψεις τόσο με τον Κρόνο, όσο και με τον Άρη βοηθά σημαντικά στην εκπλήρωση των οικονομικών στόχων και στην ολοκλήρωση των προσπαθειών.

Σημαντική βοήθεια και η όψη εξαγώνου του Πλούτωνα, που δεσπόζει στο υψηλότερο σημείο του χάρτη, με τον Ποσειδώνα και μιλά για οικονομικούς πόρους μέσα από τον υπόγειο θαλασσινό πλούτο, αλλά και για σημαντικές θετικές εξελίξεις σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής.

Επίσης αισιόδοξη ένδειξη ο κλήρος της τύχης σε σύνοδο ακριβείας με τον ωροσκόπο του χάρτη.

 

Αν ρίξουμε μια ματιά στον χάρτη της Ελλάδας του 1830 θα δούμε πως η Σεληνιακή Έκλειψη της 7ης Αυγούστου ενεργοποιεί την αντίθεση Ήλιου-Κρόνου στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου, με τον Ήλιο στον 11ο οίκο και τον Κρόνο κυβερνήτη του Μεσουρανήματος στον 5ο οίκο.

Ακόμα όμως και στον χάρτη του 1822 παρατηρούμε πως η Ηλιακή Έκλειψη γίνεται σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό και βέβαια σε αντίθεση με τον Βόρειο, στα ίδια ζώδια και στον ίδιο άξονα του 5ου-11ου οίκου. Αυτές οι επιρροές δεν είναι τίποτε άλλο από την επιβεβαίωση όλων των προηγουμένων ενδείξεων.

Το μήνυμα είναι σαφές! “Θα αλλάξετε θέλετε, δεν θέλετε! “Η χώρα βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο μιας μεγάλης στροφής χωρίς να υπάρχει ο δρόμος του γυρισμού! Οι αλλαγές και τα καινούργια δεδομένα απαιτούν κόπο και υπευθυνότητα, είναι αναπόφευκτα, ξεκινούν από τα θεμέλια, αφορούν όλους και όλα τα βασικά συστήματα που αποτελούν τον πυρήνα και τις βασικές της δομές.

Επανερχόμαστε λοιπόν στην σκέψη πως η δυσκολία δεν έγκειται τόσο στην συντέλεση των αλλαγών, χωρίς τις οποίες δεν θα μπορούσαμε να ατενίσουμε το μέλλον, αλλά στην τάση μας να αντιστεκόμαστε στην πραγματοποίηση τους. Η ανάγκη της προσαρμογής είναι επιβεβλημένη κι από τον καθένα μας ξεχωριστά εξαρτάται ο τρόπος και η αποδοχή.Ένα είναι σίγουρο:η Ελλάδα αλλάζει αλλά ποτέ δεν πεθαίνει!

 

ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει όλο το σταθερό Σταυρό: Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους που είναι γεννημένοι 3 έως 7 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο, προσωπικά σημεία ή πλανήτες από την 13η έως την 17η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Η Πανσέληνος θα σας επηρεάσει και σε ψυχολογικό επίπεδο, αλλά θα λειτουργήσει και ως μοχλός αλλαγών και αποκαλύψεων που θα σας αναγκάσουν να προβείτε στους ανάλογους χειρισμούς προκειμένου να ανασυνταχθείτε και να προχωρήσετε παρακάτω.

Λέοντες και Υδροχόοι κυρίως στο κομμάτι όλων των προσωπικών σας σχέσεων και των συνεργασιών που θα μεγεθύνει ο φακός της Πανσελήνου ώστε να φανούν όλα τα ψεγάδια και οι λεπτομέρειες.

Ταύροι και Σκορπιοί σε όλες τις οικογενειακές και επαγγελματικές σας σχέσεις και εξελίξεις στις οποίες θα κληθείτε να πάρετε αποφάσεις, να τις αξιολογήσετε, να βάλετε προτεραιότητες και να κρατήσετε τις ισορροπίες. Οι έννοιες της οικογενειακής εστίας και της κοινωνικής καταξίωσης θα περάσουν από επαναξιολόγηση. Όλα τα κακώς κείμενα θα χρειαστεί να τα διορθώσετε, έστω κι αν αυτό δεν θα σας είναι αρχικά τόσο αρεστό.

Από την Ηλιακή Έκλειψη της 21ης Αυγούστου επηρεάζεται πάλι ο σταθερός Σταυρός: Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι, αλλά και Κριοί, Δίδυμοι, Ζυγοί και Τοξότες γεννημένοι από 16 έως 20 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο, προσωπικά σημεία ή πλανήτες από την 26η έως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Εσείς θα βρεθείτε αντιμέτωποι με την εσωτερική σας ανάγκη να κάνετε μια καινούργια αρχή σε σημαντικά για εσάς θέματα, αφού πρώτα τινάξετε από πάνω σας τη σκόνη από ότι σας ενοχλεί και σας πιέζει.

Τα σταθερά θα το νοιώσουν αυτό με έναν λίγο πιο έντονο και απαιτητικό τρόπο, ενώ οι υπόλοιποι που επηρεάζονται θα έχουν μια κάπως μεγαλύτερη ευκολία στο να αποδεχτούν το τέλος ενός κύκλου έτσι ώστε να ξεκινήσει ένας καινούργιος.

Όπως και να’ χει μια νέα Σελήνη καλωσορίζεται με θετικές προσδοκίες αφού ορίζει ένα βήμα προς την πρόοδο μας στα θέματα του οίκου που αντιστοιχεί. Σε κάθε περίπτωση βέβαια ένα τέτοιο φαινόμενο πρέπει να εξετάζεται μεμονωμένα και λεπτομερώς σε έναν γενέθλιο ή προοδευτικό χάρτη.

Αυτό που είναι απολύτως σίγουρο είναι πως τίποτα στην αστρολογία δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε με φόβο και καταστροφολογία. Εκλείψεις συμβαίνουν κάθε χρόνο και όλα έχουν την θέση τους και τον λόγο ύπαρξής τους.

Κλείψις – κλείπω – λείπω. Αφαιρώ, αφήνω, εξαφανίζω-ομαι, αλλάζω. Συνεπώς ζω!

“Αν κάθε χρόνο που πραγματοποιούνται
δύο έως επτά εκλείψεις, κάθε έκλειψη
ήταν το ‘φονικό όργανο’ της ζωής μας,
τότε θα έπρεπε να είχε εξαφανιστεί ολόκληρη η ζωή από τον πλανήτη μας.

Η μόνη αλήθεια είναι ότι ζούμε ορισμένες
καθοριστικές καταστάσεις.”
ΓΙΩΤΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments