0 0 votes
Article Rating

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Επεσες σε αυτές τις γραμμές τυχαία; Ξεπρόβαλαν οι αράδες μου και απλώς κοντοστάθηκες; Ηρθες εδώ γιατί διακαώς ελπίζεις να ανακαλύψεις, να ακούσεις ή να μάθεις κάτι για το μέλλον σου; Η μήπως είσαι από εκείνους που αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες στο διαδίκτυο και τις ατέρμονες δημόσιες συζητήσεις γύρω από το θέμα; Αν πράγματι ανήκεις έστω και σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε…… στοπ. Μην συνεχίσεις! Μην μπείς καν στο κόπο να σπαταλήσεις ούτε ένα δευτερόλεπτο από τον κατά τα άλλα τόσο πολύτιμο χρόνο σου.

Διαβάστε το 1ο Μέρος του άρθρου

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ ΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Οι κύκλοι της φάσης του παρορμητικού σταυρού, μας προτρέπουν να αναπτύξουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Να αναλάβουμε δικές μας πρωτοβουλίες. Να προβληθούμε στην κοινωνία. Μας προδιαθέτουν –εάν φυσικά υφίσταται παρόμοιο θέμα – να αναπτύξουμε ιδιότητες που θα μας επιτρέψουν να αναγνωρίσουμε το χάσμα μεταξύ της εικόνας μας στο στενό οικογενειακό περίγυρο και εκείνου με τον έξω κόσμο. Να διακρίνουμε, να ξεχωρίσουμε και να διαχωρίσουμε τον εαυτό μας ανάμεσα από την οικεία συναισθηματική ατμόσφαιρα και εκείνης που επικρατεί στην κοινωνία. Να έρθουμε αντιμέτωποι ή σε επαφή με καινούριους φίλους, να ερωτευτούμε για πρώτη φορά, να έρθουμε σε επαφή με ανωτέρους, εταιρείες, οργανισμούς, σχολές, οτιδήποτε τέλος πάντων.

Έτσι, θα μάθουμε να συμβιβάζουμε την ασυμφωνία που υπάρχει ίσως ανάμεσα στις αξίες με τις οποίες μεγαλώσαμε και εκείνες που επικρατούν στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Να διακηρύξουμε αυτά που εμείς μπορούμε να κάνουμε πράξη, ή αυτά που θα χρειαστεί να κάνουμε πράξη. Θα συνεργαστούμε με τα νέα δεδομένα που αναδύονται γύρω μας. Η βαθύτερη σημασία αυτύ του κύκλου έγκειται σε αντιδράσεις, συμπεριφορές, συνήθειες των οποίων το νόημα είναι πάντα εξαρτώμενο από το πρίσμα ή το φίλτρο μέσα από το οποίο τις αντιμετωπιζουμε. Κάποια από αυτά τα φίλτρα είναι προσωρινά, ενώ άλλα όχι.

Πιο συγκεκριμένα οι διάφορες νοητικές καταστάσεις που βιώνουμε κατά την διάρκεια αυτού του κύκλου, «αντιμάχονται» μεταξύ τους για να καταλάβουν τη θέση στην κορυφή μια διαρκώς μεταβαλλόμενης ιεραρχίας. Καθώς η μία ή η άλλη νοητική κατάσταση κατακτά την κορυφή, κυριαρχεί σε ολόκληρη τη νοητική μας κατάσταση – είτε πρόκειται για οργή, αποστασιοποίση, χαρά, λύπη, πόθο, πάθος, αισθησιασμό. Οταν μία απΆόλες αυτές τις νοητικές καταστάσεις περάσει, τότε εφορμούμε στην επόμενη, την παρεπόμενη κ.οκ.

Εάν όμως κάποια νοητική κατάσταση μετατραπεί σε πάγια νοητική συνήθεια, τότε μπορεί να καθορίσει τη βασική οπτική γωνία από την οποία βλέπουμε την ζωή, την μοίρα μας, το κόσμο όλο. Οταν δηλαδή η πάγια νοητική συνήθεια μετατραπεί σε επίμονη νοητική συνήθεια, θα επηρεάζει την προσωπικότητα μας εξ’ ολοκλήρου. Αν η κυρίαρχη κατάσταση είναι αρνητική –ψυχική αναστάτωση ή εχθρικότητα για παράδειγμα– αυτό που κάτω από άλλες συνθήκες θα μπορούσε να αποτελεί μια παροδική διάθεση παγιώνεται ως επίμονη κατάσταση αναταραχής. Δεν έχει σημασία το ποιά θα είναι η επικρατούσα θεματολογία. Εάν αυτή έχει να κάνει με την εκπαίδευση, τον γάμο, την εγκατάσταση σε μία άλλη χώρα, την ανάληψη ενός νέου σχεδίου ή προγράμματος. Σημασία έχει τελικά, το ποια στρατηγική ο νους επιλέγει να ακολουθήσει. Αλλωστε ο παρορμητικός σταυρός, είναι σταυρός προσαρμογής.

Αν για παράδειγμα κάναμε τα πάντα για να ευχαριστήσουμε έναν επικριτικό γονιό στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, ή αντίθετα μάθαμε να τον επικρίνουμε, τότε, και στην μία περίπτωση αλλά και στην αλλη, μπορεί να συγκλίνουμε προς μία στρατηγική ασφαλείας. Θα αγαπώ και θα κάνω τα πάντα όσο ζω, για την μάνα μου. Ή αντίθετα, όσο ζω και υπάρχω η μάνα μου δεν θα αλλάξει, άρα δεν αξίζει και της προσοχής μου. Άρα την μισώ. Ναι αληθεύει. Δύο αδέλφια με το MC στο ζώδιο του Καρκίνου κατά την στιγμή της γέννησης. Το ένα υπεραγαπά, ενώ το άλλο μισεί την ίδια μητέρα.

Όπως και εάν έχει το ζήτημα όμως στον παρορμητικό σταυρό οι συναισθηματικές μας ανάγκες αντιμάχονται για να ικανοποιήσουν τις βασικές μας ανάγκες: συναισθηματική ασφάλεια (Καρκίνος), δεσμούς (Ζυγός), αυτάρκεια (Αιγόκερως), αυτονομία (Κριός). Εν ολίγοις κεντρικό χαρακτηριστικό της συναισθηματικής σφραγίδας αυτού του επιπέδου, είναι το ένστικτο. Επομένως ο τροχός της μοίρας αυτού του κεφαλαίου, του κεφαλαίου των παρορμητικών ζωδίων, εξυπηρετεί την ανάληψη στρατηγικών που μας βοηθούν να κερδίσουμε ισορροπία στις αντιμαχόμενες συναισθηματικές μας αντιδράσεις. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται το στοιχείο της ΔΡΑΣΗΣ!!

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Αντίθετα, την 8ετία-12ετία όταν αρχίζει να κάνει την εμφάνιση του ο κύκλος των ζωδίων του σταθερού σταυρού, οι εδραιωμένες συνήθειες, του νου αποκτούν «σχήμα». Ένα σχήμα, με την ευρεία έννοια, είναι ένα σύνολο τρόπων με τους οποίος ο νους οργανώνει, αποθηκεύει, παγιώνει και τελικά ενεργεί, σχετικά με κάποιο δεδομένο καθήκον.
Τα σχήματα αυτά βοηθούν στην ταξινόμηση του χάους που μας περιβάλλει. Είναι σαν να εργάζονται για λογαριασμό του νου στο συνοθύλευμα των σκέψεων, και των μηχανισμών των διαθέσεων, των συναισθημάτων των αντιδράσεων μας. Κεντρικό και αξιοσημείωτο στην φάση των κύκλων του σταθερού σταυρού είναι η επιλογή. Για παράδειγμα λέει η κυρία που επί χρόνια διανύει έναν δυστυχισμένο γάμο. Δεν πάει άλλο. Χωρίζω. Ενώ μία άλλη: τέρμα δεν αντέχω αυτή την μοναξιά. Βαρέθηκα τις πρόσκαιρες ευκαιριακές σχέσεις. Θα παντρευτώ πάση θυσία. Θα κάνω οικογένεια.

Με άλλα λόγια, τα σχήματα καθορίζουν τι θα καταλήξει στο αδιόρατο νοητικό τμήμα, και τι θα εισέλθει στο διαυγές φως της επίγνωσης μας. Σε αυτό το σταυρό κοντολογίς, μας παρέχεται ένα σχέδιο δράσης. Αλλά όχι απλής δράσης όπως για παράδειγμα στο παρορμητικό σταυρό. Εδώ πρόκειται για μία δράση που σκοπό της έχει την αντίδραση. Η κυρία δηλαδή που θέλει να να χωρίσει από τον άντρα της, απευθύνεται πια στον δικηγόρο. Ενώ η άλλη, σε φίλους, ίσως σε ένα γραφείο συνοικεσίων, ή συναντά ενσυνείδητα καινούριους ανθρώπους. Με άλλα λόγια, υπό την επήρρεια αυτού του κύκλου απευθυνόμαστε στα συναισθηματικά εκείνα πρότυπα, τα οποία περιλαμβάνουν όλα όσα γνωρίζουμε ότι απαιτούνται στην κάθε περίσταση.

Αυτός ο αόρατος ζωδιακός επηρρεσμός υπαγορεύει στον νοητικό χάρτη του νου το τι πρέπει να κάνουμε ώστε να λειτουργήσουν όλες οι νοητικές μας αντιλήψεις αρμονικά, και πάντως έτσι ώστε, να καταλήξουμε τόσο στο προορισμό τον οποίο θέλουμε, όπως και το να κρατηθούμε σταθερά στο στόχο που εμείς θέτουμε για τον εαυτό μας. Σημειωτέον ότι όντας υπό την επήρρεια αυτού του σταυρού, η πλειοψηφία των νοητικών σχημάτων αποτελούν τώρα πια αποτελεσματικές και κυρίως, στην υφή τους σταθερές συντομεύσεις μέσα στο νου.

Η δε αποτελεσματικότητα τους έγκειται στο γεγονός ότι δεν χρειάζεται να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή καθώς εκτελούμε τις όποιες κατευθύνσεις έχουμε βάλει κατά νου. Αναλαμβάνουμε απλώς δράση, προνοητικά και απίστευτα πολυμήχανα. Εν ολίγοις, θα μπορούσε ίσως κανείς να προσωμοιάσει αυτή την περίοδο, περίοδο παγίωσης. Θα εξελιχθεί το εσωτερικό συναισθηματικό σύστημα κατά τρόπο ώστε να διευκολύνει ένα σκοπό ή ένα στόχο. Πρόκειται για μία περίοδο το επίπεδο της οποίας δημιουργεί μία ξεχωριστή διάκριση στη συνείδηση μας. Άλλωστε η συνείδηση μας σε αυτό το σταυρό, αποκτά μια πιο λεπτοφυή ποιότητα.

Συνειδητοποιούμε πια, ότι θέλουμε να βρούμε την δική μας ξεχωριστή θέση στην κοινωνία. Η επαγγελματική, κοινωνική, οικογενειακή, και εσωτερική συναισθηματική μεταλλαγή στην οποία θα συγκλίνουμε επομένως, θα είναι μιας πιο συγκεκριμένης ψυχικής διάθρωσης. Κοντολογίς θα αναπτυχθούν όλες εκείνες οι συναισθηματικές δεξιότητες οι οποίες θα οριοθετήσουν μία νέα και σταθερής βάσης και αξίας συναισθηματική πραγματικότητα. Θα περιχαρακωθούν όλα όσα ο τροχός της μοίρας μας έχει προδιαγράψει στις προηγούμενες φάσεις εμπειριών. Θα συντονιστούμε με τον εξωτερικό κόσμο, και τις αξίες του.

Υποσυνείδητα η σφαίρα των συναισθημάτων μας, μας ωθεί σε παραγωγικότητα των ζητημάτων μας. Εάν δηλάδή ξεκινά ο κύκλος με το MC στα σταθερα ζώδια, και ενσταλαχθεί η ιδέα της δημιουργίας μιας επιχείρησης, τότε οτιδήποτε κάνω, οτιδήποτε σκέφτομαι με οποιοδήποτε κατάσταση και εάν έρθω αντιμέτωπος, σημαίνει ότι υπάρχει μία μία πιο κατασταλαγμένη αντίληψη των επιθυμιών, των σκοπών, και των στόχων μας.

Από την άλλη βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί ότι από όλες τις νοητικές συνήθειες, εκείνες του σταθερού σταυρού είναι ίσως οι περισσότερα συναισθηματικά φορτισμένες. Τούτο διότι τα πρότυπα της πραγματικότητας σχετικά με τον τρόπο που αντιδρούμε, σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε για τον εαυτό και τους άλλους, προσδιορίζουν την πιο ενδόμυχη περιοχή της ζωής μας. Τότε, αυτά τα πρίσματα στο νου μας είναι πλέον πιο ξεκάθαρα και ακριβή.

Ανάλογα πιο ξεκάθαρη και ακριβής είναι και η αντίληψη του εαυτού μας αλλά και η αντίληψη μας γύρω από τους άλλους. Εν ολίγοις, η προδιαγραφή του σχεδίου δράσεως και ανταπόκρισης αυτής της τετραπλότητας, υπόκειται κατά κάποιο τρόπο στην δύναμη της επιβολής. Οποιαδήποτε επιβολή. Πατριαρχική, οικογενειακή, κοινωνική, γονεική, σε συνθήκες επιβίωσης, κ.οκ. Έτσι, η τακτική ακολουθία του πλάνου του σταθερού σταυρού, είναι κατά κάποιο τρόπο πιο συστηματοποιημένη και πιο συγκεκριμενοποιημένη. Επομένως και πιο «λελογισμένη»! ΑπΆόποια οπτική γωνία και εάν δει κανείς αυτή την τετραπλότητα, η περίοδος καθΆην διάρκεια το MC διατρέχει ζώδια του σταθερού σταυρού, θα εξυπηρετηθεί η συναισθηματική διαδικασία της «ΑΠΟΚΡΥΣΤΑΛΛΩΣΗΣ».

ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Οταν ξεκινά ο κύκλος των Ηλιακών Επιστροφών με το MC στα μεταβλητά, Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης, Ιχθείς, το ιδιόρρυθμο πανεπιστήμιο των στοιχείων που συμβολίζουν αυτά τα ζώδια, καλεί το νου του ατόμου να μάθει να προσλαμβάνει πολλαπλά ρεύματα πληροφοριών που εισέρχονται σε αυτόν με παράλληλες κατευθύνσεις. Αρκετές από τις λεπτομέρειες αυτού του κύκλου όμως είναι κάπως δυσνόητες. Έτσι, απαιτείται η σταδιακή κατανόηση των νοητικών μηχανισμών αυτής της τετραπλότητας.

Σκοπός είναι η εξώθηση μας στην διαλεύκανση των πραγμάτων, καθώς και την διερεύνηση των συναισθηματικών συνηθειών που κυβερνούν την ζωή μας. Στην τετραπλότητα των μεταβλητών, ερχόμαστε αντιμέτωποι με κανάλια τα οποία καταγράφουν όσα συμβαίνουν γύρω μας σε κάποιο σημείο του νου έξω από την συνειδητή μας επίγνωση. Έτσι, η δυσκολία αυτής της τετραπλότητας έγκειται στο ότι τις περισσότερες φορές το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που καταγράφουν τα συγκεκριμένα κανάλια παραμένει εκτός της πλήρους επίγνωσης μας. Για παράδειγμα, καταγράφουμε τη λύπη μας κάπου μέσα στο νου χωρίς όμως να τον αντιλαμβανόμαστε απόλυτα. Στην πραγματικότητα η ιδιοσυστασία των στοιχείων των ζωδίων αυτής της τετραπλότητας μας ωθεί στο συμπέρασμα πως το μεγαλύτερο ποσοστό των τρόπων με τους οποίους αντιδρούμε στις προσλαμβάνουσες πληροφορίες παραμένει έξω από την επίγνωση μας.

Πράγματι, τα περισσότερα από τα συναισθήματα, τις αντιδράσεις, τις διαθέσεις, κ.λπ., που καταγράφουμε και ο τρόπος που αντιδρούμε κάθε στιγμή σε αυτές, ελέγχονται μόνο από τα αόρατα τμήματα του νου που διαχειρίζονται τις ατέλειωτες ακριβείς λεπτομέρειες της ζωής χωρίς να μας απασχολούν με τα τετριμμένα. Όμως, όλη αυτή η διεργασία, ισοδυναμεί με μία οπτική ψευδαίσθηση του νου.

Μας δημιουργείται η εντύπωση ότι έχουμε επίγνωση όλων αυτών που προσλαμβάνουμε και κάνουμε. Αυτή η ψευδαίσθηση παραμένει ισχυρή. Στην πραγματικότητα όμως, οι προσλαμβάνουσες αισθήσεις των στοιχείων των μεταβλητών ζωδίων μας αποτρέπουν από την πιο στενή παρατήρηση. Συγκεκριμένα, επειδή η επιλεκτικότητα της προσοχής μας μειονεκτεί από την άποψη ότι πολλά από τα στοιχεία αυτών των ζωδίων, εξαφανίζονται σε κάποιο μυστικό και δη απόκρυφο και αόρατο τμήμα του νου, ότι συμβαίνει υπό την επήρρεια τους ισοδυναμεί με μία ας την πούμε πράξη νοητικής εξαφάνισης.

Για παράδειγμα, η Αριστέα γεννήθηκε με το MC στο μεταβλητό ζώδιο του Τοξότη. Αυτός ο κύκλος των μεταβλητών διήρκεσε από την γέννηση έως το 12ο έτος της ηλικίας της. Ηδη από την νηπιακή της ηλικία θυμάται ακόμα και σήμερα, γεννήθηκε το 1953, την μητέρα της να της λέει ότι την ημέρα της γέννησης της ο πατέρας της ανακοίνωσε στην μητέρα της το διαζύγιο τους, και έφυγε πράγματι για πάντα. Η Αριστέα, συνέδεσε αυτή την αφήγηση με την σκέψη: αφορμής της γεννήσεως μου οι γονείς μου χώρισαν. Δεν έπρεπε να γεννηθώ. Κι εγώ δεν έχω πατέρα οπως όλα τ’ άλλα παιδιά. Η σκληρή αυτή βιωματική εμπειρία κατέληξε με μία βαθιά αίσθηση φυγής, μία αίσθηση του να μπορούσε να εξαφανιστεί με κάποιο τρόπο. Οχι να πεθάνει, αλλά να εξαφανιστεί.

Και παραπέρα, λέει η Αριστέα: Μεγαλώνοντας, αναζητούσα σε κάθε άντρα που γνώρισα, το πρότυπο ενός πατέρα. Φυσικά δεν το βρήκα ποτέ. Ορφανή ψυχικά αλλά όχι ουσιαστικά, η Αριστέα κατάλαβε ότι διανύοντας το κύκλο των μεταβλητών από την πρώτη στιγμή της γέννησης της έως τα δώδεκα της χρόνια, πως δεν αισθάνθηκε τον πατέρα της ως πατέρα. Δεν μπόρεσε ποτέ να αποσαφηνίσει συναισθηματικά αυτή την ψευδαίσθηση. Η Αριστέα για να προστατέψει τον εαυτό της, «έχασε» τον πατέρα της, ενώ παράλληλα παραιτήθηκε από τον εαυτό της.

Ο μεταβλητός σταυρός μεταξύ των άλλων φαίνεται να τονίζει κατά κάποιο τρόπο ένα είδος εσωτερικής αφανούς θυσίας. Της θυσίας του εσωτερικού δυναμικού σε μία εν δυνάμει διαπραγματευση διατήρησης των σχέσεων. Μεγάλος αριθμός όσων κάνουμε, βλέπουμε, προσλαμβάνουμε, νιώθουμε, κ.οκ., καταλήγει σε αυτό το αόρατο και μυστικό τμήμα του νου. Ετσι, σ΄αυτή την πράξη της εξαφάνισης περιλαμβάνονται οι μηχανικές μας αντιδράσεις, όπως επίσης και πολλές από τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας. Με την πάροδο του χρόνου, αυτά τα νοητικά κόλπα του νου που γίνονται συνήθεια, δρουν σαν ένας πολύ κομψός ταχυδαχτυλουργός που μας βαυκαλίζει με τις άλλοτε γοητευτικές, άλλοτε παραπλανητικες ψευδαισθήσεις.

Κοντολογίς, επειδή στην τετραπλότητα των μεταβλητών, επαναλαμβάνονται πράξεις και αντιδράσεις που εμπερικλείουν συγκεκριμένες πράξεις συναισθηματικής απροσεξίας, δ ε ν ολοκληρώνονται οι πληροφορίες (Δίδυμοι), οι αναλύσεις (Παρθένος) οι πεποιθήσεις (Τοξότης) το αποθηκευτικό σύστημα των συναισθημάτων (Ιχθείς).
Ετσι, η οποιαδήποτε συναισθηματική απροσεξία ή όπως οποιαδήποτε άλλη αντίδραση ή συνήθεια. γίνεται στο τέλος μηχανική. Ετσι, η κεντρική αποστολή αυτού του κύκλου είναι η συναισθηματική εκμάθηση της ΕΣΤΙΑΣΗΣ!

«ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΕΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΝ ΜΕΝΕΙ»

Ηράκλειτος

Πότε, πως, γιατί της μοίρας τα μοιραία!

Σημασία έχει πάντως να κατανοήσει κανείς πως ανεξάρτητα του εάν κατά την στιγμή της γέννησης μας το MC βρισκόταν στον σταθερό τον παρορμητικό ή τον μεταβλητό σταυρό, μέσα από το πέρασμα των χρόνων θα γνωρίσουμε και θα έρθουμε σε επαφή με τις ενέργειες των άλλων τετραπλοτήτων. Επομένως, αυτές οι σαν μάννα εξ’ ουρανού προσφερόμενες συναισθηματικές ενέργειες, θα γίνουν η απαρχή και στην συνέχεια το βάθρο επάνω στο οποίο, οι κύκλοι των προορισμών θα γράψουν το αποκλειστικό σενάριο της ζωής μας. Αλλοτε θα κατασιγάσουν, θα εμπλουτίσουν θα διευρύνουν. Μπορεί αντίθετα να συμπιέσουν και ακόμα χειρότερα μπορεί και να καταπιέσουν στοιχεία, γεγονότα, πράγματα, σχέσεις, συνδιαλλαγές.

Πάντως, ο τροχός της μοίρας μας ανοίγει το ένα κεφάλαιο μετά το άλλο, δίνοντας μας όμως πάντα χρόνο, ευκαιρίες, δυνατότητες, δεξιότητες, αλλά κυρίως ανεπανάληπτα για τον καθένα μας μαθήματα των οποίων το επίκεντρο τους επιβεβαιώνει το ρητό του Ηράκλειτου του Εφέσιου, «Πάντα Χωρεί Και Ουδέν Μένει». Ρητό το οποίο διδάσκει την αδιάκοποη αλλαγή και την αιώνια κίνηση των πάντων. Κατά τον Ηράκλειτο ο κόσμος δεν είναι στατικός, αλλά ένα αδιάκοπο γίγνεσθαι. Κάτι που απο όλες τις αστρολογικές τεχνικές η Ηλιακή Επιστροφή επιβεβαιώνει αναμφισβήτητα. Ναι η ψυχοσύνθεση δεν είναι μοιραία!

« ΟΥΔΕΝ ΧΡΗΜΑ ΜΑΤΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ»
Λεύκιππος Αβδηρίτης

Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ

Οι εναλλαγές των κύκλων της Ηλιακής Επιστροφής, στηρίζεται στην ακολουθία σταθερός, παρορμητικός, μεταβλητός ή παρορμητικός, σταθερός μεταβλητός, μεταβλητός, σταθερός παρορμητικός. Κατά τον βασικό κανόνα κάθε κύκλος διαρκεί 8 – 12 χρόνια που όμως σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να ανέλθει έως και μέχρι 14 χρόνια. Τα ζώδια από την άλλη, ακολουθούν την φυσική τους σειρά και συγκεκριμένα ένα MC στο ζώδιο των Ιχθύων τον επόμενο χρόνο ακολουθείται από το ζώδιο των Διδύμων, της Παρθένου του Τοξότη. Στον παρορμητικό σταυρό, η ακολουθία είναι Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως, Κριός. Στον σταθερό, Υδροχόος, Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, κ.οκ. Εξυπακούεται ότι όταν κάποιος ολοκληρώσει και τις τρεις τετραπλότητες, όπου εν τω μεταξύ θα έχουν περάσει περίπου 30, ή και (28 – 32 – 36) χρόνια, και επαναλαμβάνεται ο κάθε κύκλος, είναι σαν το σύμπαν να προσφέρει επαναλαμβανόμενες ευκαιρίες και δυνατότητες στο ίδιο θέμα.

Πράγματι καμία άλλη τεχνική της αστρολογικής προσέγγισης δεν αποδίδει τόσο γλαφυρά και ξεκάθαρα αυτή τη διάσταση. Νιώθει κανείς πως το σύμπαν έχει μεριμνήσει ώστε αν για παράδειγμα η βασική διάσταση της ψυχοσύνθεσης ενός ατόμου έχει δύστροπο πρότυπο, δεν είναι αναγκαστικά καταδικασμένο να περάσει όλη του τη ζωή σε κατάσταση αψιμαχίας, (παρορμητικός σταυρός) καθήκοντος (σταθερός σταυρός) ή γοητευτικών ψευδαισθήσεων (μεταβλητός σταυρός).

Εξάλλου, η εξαιρετική ευπλαστότητα και οι εναλλαγές αυτού του συστήματος μας αποδεικνύει πως αν και οι εμπειρίες κατά την διάρκεια των χρόνων που βιώνουμε είτε από το σταθερό, το μεταβλητό, ή το παρορμητικό σταυρό μπορεί να έχουν μία μόνιμη επίδραση επάνω μας, ωστόσο μας παρέχονται ευκαιρίες μίας πιο διαφωτιστικής επεξήγησης και καλύτερης κατανόησης των αντιδράσεων μας. Επομένως, εναπόκειται στην δική μας αποκλειστική δικαιοδοσία να μεταβάλλουμε, να διανθίσουμε ή να μετεξελίξουμε τα συναισθήματα μας και κατά συνέπεια τις όποιες προσλαμβάνουσες των εμπειριών μας. Μέσω λοιπόν αυτής της τεχνικής καταλαβαίνουμε ότι εάν και εφόσον το επιθυμούμε, μπορούμε να μεταβάλουμε την ψυχοσύνθεση μας προς το καλύτερο.

Η διαπίστωση αυτή, ανοίγει όπως είναι φυσικό ένα εντελώς καινούριο κεφάλαιο στην ιστορία των αστρολογικών δρώμενων. Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τα συναισθηματικά μαθήματα και οι αντιδράσεις μας γύρω από ας τις ονομάσουμε τυποποιημένες ή ομαδοποιημένες σε ότι αφορά την ενέργεια και την επίδραση τους συμπεριφορές, θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε το ποσοστό ενέργειας /ανταπόκρισης. Έτσι, όχι μόνο θα εξαλείψουμε ευκολότερα την αιτία της λαθεμένης ενέργειας, αλλά θα δώσουμε την ευκαιρία στον εαυτό μας να εντοπίσουμε τους καταλληλότερους για εμάς τρόπους μιας πιο φυσικής ήρεμης και καταλαγιασμένης ωρίμανσης.

Τέλος, διερευνώντας σε βάθος τις επαναλήψεις του MC, κατανοούμε πως όλα τα φαινόμενα και τα δρώμενα των πραγματικών γεγονότων της ζωής μας είναι αποτέλεσμα κάποιας αλληλουχίας. Πολλές φορές δεν είναι αμέσως αντιληπτή. Οταν όμως, κατανοηθεί και ερμηνευτεί σωστά αποδεικνύεται πως είναι αιτιολογημένη. Αυτού του είδους η αστρολογική προσέγγιση μας τονίζει πως ο φυσικός κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε δεν είναι η σκηνή στην οποία διαδραματίζονται ακατανόητα, αυθαίρετα και αναιτιολόγητα τα γεγονότα. Η ζωή μας η ίδια δηλαδή δεν κυριαρχείται από σκοτεινές, υπερφυσικές και ανεξέλεγκτες δυνάμεις, αλλά αντίθετα είναι δυνατόν να κατανοηθεί και να ερμηνευθεί, μόλις εξακριβωθεί η αιτία, ο λόγος που γεννά τα φαινόμενα αυτά.

Ακολουθεί Μέρος 3ο

Χρυσάνθη Σπίγγου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments