4 1 vote
Article Rating

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έπεσες σε αυτές τις γραμμές τυχαία; Ξεπρόβαλαν οι αράδες μου και απλώς κοντοστάθηκες; Ήρθες εδώ γιατί διακαώς ελπίζεις να ανακαλύψεις, να ακούσεις ή να μάθεις κάτι για το μέλλον σου; Η μήπως είσαι από εκείνους που αφιερώνουν ατέλειωτες ώρες στο διαδίκτυο και τις ατέρμονες δημόσιες συζητήσεις γύρω από το θέμα; Αν πράγματι ανήκεις έστω και σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, τότε…… στοπ. Μην συνεχίσεις! Μην μπείς καν στο κόπο να σπαταλήσεις ούτε ένα δευτερόλεπτο από τον κατά τα άλλα τόσο πολύτιμο χρόνο σου.

Αντίθετα, αν έστω και στο ελάχιστο πιστεύεις ότι το παρακάτω άρθρο θα σου αποκαλύψει μια καλή πνευματική σοδειά, τότε, και μόνο τότε, μείνε εδώ. Όμως μην πιστέψεις πως όλα όσα σκοπεύω να σου φανερώσω δεν είναι από σκοπού και εκ του «πονηρού». Τότε, δεν είσαι ο «άνθρωπος» μου! Εάν αντίθετα, συγκαταλέγεσαι σε εκείνα τα άτομα τα οποία πιστεύουν στην χρησιμότητα της αστρολογίας και όχι, της υποβαθμισμένης και μοιρολατρικής αστρολογικής πρακτικής, τότε, είσαι ο δικός μου «άνθρωπος». Έλα να επισκεφτούμε παρέα τον πυρήνα κάποιων ιδιαιτεροτήτων της αστρολογίας.

Κάποιες σκέψεις οι οποίες θα σου παράσχουν τον ακριβέστερο αστρολογικό καθορισμό του Τροχού της Μοίρας Σου! Τότε θα καταλάβεις και την «πονηριά» μου. Τον σκοπό μου να σε παρασύρω στον προβληματισμό μου. Να κεντρίσω το ενδιαφέρον σου για την υψηλού επιπέδου αστρολογία. Να σε καθοδηγήσω στα «σενάρια ζωής», του τροχού της μοίρας μας. Δες.
Η μοίρα μας δεν είναι εξ’ αρχής «γραμμένη»! Το πλάνο της όμως, μπορούμε τώρα για καλή μας τύχη, να γνωρίζουμε εξαρχής!

ΟΥΔΕΝ ΜΑΤΗΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚ ΛΟΓΟΥ ΤΕ ΚΑΙ ΥΠ’ ΑΝΑΓΚΗΝ
(Λεύκιππος Αβδηρίτης)

ΗΛΙΑΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ – ΑΣΤΡΟ –ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ

Αν και δεν είναι σκοπός μου να κουράσω τον αδαή γύρω από τις αστρολογικές τεχνικές, ωστόσο για την καλύτερη κατανόηση του υπό συζήτηση θέματος, κρίνω αναγκαίο να ειπωθούν εν συντομία δύο λόγια γύρω από αυτές. Η πλειονότητα των αστρολόγων παγκοσμίως, χρειάζεται κάτι χειροπιαστό και προσχηματικά λογικό, και για να το πω όσο πιο απλά γίνεται, κάτι που να μπορεί να παίζει ας πούμε τον ρόλο του «διεγέρτη» για την λειτουργία της πρόβλεψης. Έτσι, χρησιμοποιείται η πεπατημένη που είναι το γενέθλιο ωροσκόπιο. Σε αυτό συμπεριλαμβάνεται το λεγόμενο προοδευτικό.

Το προοδευτικό, απεικονίζει τις τάσεις και τις πλανητικές κατευθύνσεις ενός εκάστοτε γενέθλιου έτους. Παραπέρα προστίθενται και οι λεγόμενες διελεύσεις που είναι οι πλανητικές θέσεις του παρόντος, ενίοτε δε, συμπεριλαμβάνονται και οι εκλείψεις. Η σημασία καθώς και το βαθύτερο νόημα του θέματος υπό συζήτηση μας όμως είναι η Ηλιακή Επιστροφή. Τούτο διότι, διαμέσω της Ηλιακής Επιστροφής, μπορούμε να προβούμε σε νέες και για τΆαστρικά δρώμενα, τεχνικές. Μία εξΆαυτών είναι η Αστρο – βιογραφία.

Τι είναι η Αστρο-βιογραφία;

Η «Αστρο –βιογραφία» είναι ένας «αυτολογοκριτικός μηχανισμός». ΣΆαυτόν τον μηχανισμό εγκολπώνονται παράγοντες που συνθέτουν μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση αυτοενεργοποίησης γύρω από τα αστρολογικά ζητήματα. Κυρίως όμως, στην βιωματική εκμάθηση της αστρολογίας είτε κάποιος ασχολείται μΆαυτήν είτε όχι. Η αστρολογία αλλάζει πια πρόσωπο! Ας μην γελιόμαστε. Ηρθε πια το πλήρωμα του χρόνου να καταλάβουμε πως η μοιρολατρική εξήγηση των πάντων, μέχρι και των πλέον μηδαμινών συμβάντων της καθημερινότητας, δεν είναι η αστρολογία. Ή, τουλάχιστον, όχι μόνον αυτή η αστρολογία.

Εκείνοι δε που εκλαικεύοντας την αστρολογία ως εργαλείο «πρόβλεψης», για τα μελλούμενα της μοίρας μας, δεν υποβιβάζουν μόνο την αξία της, αλλά οδηγούν τον κόσμο στην πλάνη, και την παραπλάνηση. Ο άνθρωπος δεν είναι, και εάν δεν θέλει, δεν χρειάζεται να είναι απαραίτητα παθητικό και ανεύθυνο θύμα «των επιρροών των άστρων». Συνυπάρχουσας δε της ελευθερίας της συνείδησης μας, αλλά και της συμπαντικής νομοτέλειας που έχουμε στην διάθεση μας, μπορούμε εμείς να φτιάξουμε την μοίρα μας.

Δεν την φτιάχνουν τ΄άστρα για εμάς. ΤΆάστρα απλώς και ευτυχώς, αμέσως μετά την πρώτη μας αναπνοή καθορίζουν ένα πλέγμα ρυθμίσεων το οποίο ισχύει για ολόκληρη τη ζωή μας. Με το πλέγμα αυτό καθορίζονται πεδία πιθανοτήτων καθώς και μία ευρύτατη κλίμακα δυνατοτήτων. Κάθε άνθρωπος ανταποκρίνεται στις αστρολογικές ουράνιες επιρροές, αναλόγως προς το επίπεδο συνειδητότητας στο οποίο έχει φτάσει, και με την εκάστοτε στιγμιαία ποιότητα της συνείδησης του. Και για τα δύο αυτά ο άνθρωπος έχει κάποιο βαθμό προσωπικής ευθύνης.

Και ο λόγος; Είναι απλός. Οτι κάνουμε, ή ότι σκεφτόμαστε επηρρεάζει λίγο –πολύ τα σχετικά με εμάς προπλάσματα του μέλλοντος στο αστρικό πεδίο. Αφού λοιπόν ο δικός μας προσωπικός επηρρεασμός μπορεί μέχρι και πλήρως να μεταλλάξει μερικά απο τα προπλάσματα αυτά ή και όλα, κατ’ ακολουθία μπορεί να αλλάξουν και τα γεγονότα που έτειναν να συμβούν. Επομένως η «μοίρα» δεν είναι απόλυτη! Διαμορφώνεται από στιγμή σε στιγμή. Λαμβάνοντας υπόψη τα συνεπακόλουθα αυτής της αλήθειας, ο όρος «προβλέψεις» έτσι όπως μέχρι στιγμής έχουμε μάθει να τον αντιλαμβανόμαστε, είναι το λιγότερο –λιγοτερο καταχρηστικός. Προσωπικά βίωσα αυτή την εμπειρία, πάρα πολλές φορές. Για να γίνω πιο σαφής.

Αν και η αστρολογική αλλά και η ενορατική μου ικανότητα δικαιώθηκε περίτρανα χιλίαδες φορές, κατά καιρούς υπήρξαν άλλες, που δεν επαληθεύτηκαν! Αυτό ήταν κάτι που αν και με προβλημάτισε για χρόνια, μου κατέστη απολύτως σαφές απΆόταν γνώρισα την «αστρο –βιογραφία». Πριν όμως φτάσουμε σΆαυτήν, αρκεί να σας πω ότι από την στιγμή της πρόβλεψης μέχρι την στιγμή του προβλεφθέντος είναι δυνατόν να γίνει μία τόσο σημαντική μεταβολή στο ανθρώπινο συνειδησιακό επίπεδο, ώστε η μεταβολή αυτή – που καμιά ανώτερη δύναμη δεν μπορεί να προβλέψει – γίνεται και μεταβολή στην επερχόμενη για να πραγματοποιηθεί απάντηση του σύμπαντος.

Βέβαια, η οποιαδήποτε μεταβολή απαιτεί ένα άλμα προς τα άνω της συνείδησης μας, που αν και δύσκολο, ωστόσο δεν είναι και ακατόρθωτο. Το συμπέρασμα που συνάγεται από τα παραπάνω είναι ότι το μέλλον μας είναι οπωσδήποτε εξαρτώμενο από το πως εμείς σκεπτόμαστε γύρω από το παρόν μας. Μία καλή σκέψη και μία καλή πράξη βελτιώνουν όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον μας. Εξ΄αυτής της θέσεως μπορούμε να αντιληφθούμε ότι είμαστε συνυπεύθυνοι για την πορεία της ζωής μας.

Για να το αποσαφηνίσουμε ακόμα καλύτερα, ας σημειωθεί ότι οι αστρολογικές τάσεις για το που πάνε προς το παρόν τα πράγματα δεν είναι απόλυτες βεβαιότητες. Η Ηλιακή Επιστροφή και η σε αυτήν αποδιδόμενη Αστρο – βιογραφία, είναι μεταξύ των άλλων μία τεχνική η οποία μας διδάσκει περίτρανα πως εάν τα «προγνωστικά», – και όχι οι προβλέψεις, ή τουλάχιστον ο χιλιοκακομεταχειρισμένος όρος <πρόβλεψη> για το μέλλον, θα επαληθευτούν ως η χειρότερη, ή, η καλύτερη παραλλαγή τους, είναι κάτι που εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς τους ίδιους.

Η ψυχοσύνθεση στο χειρουργικό τραπέζι της Αστρολογίας

Στη σύγχρονη εποχή, ερασιτέχνες και επαγγελματίες αστρολόγοι, παραδέχονται τον συμπαντικό συντονισμό των όντων που όμως, προτιμούν να τον αποκαλούν «αρχή της συγχρονικότητας». Πρόκειται για έναν όρο προερχόμενο απο την εισηγητή του Ελβετού ψυχίατρου Καρλ Γκούσταβ Γιουνγκ (1875- 1961) της αναλυτικής ψυχολογίας, και την ψυχολογία των αρχέτυπων του ζωδιακού κύκλου. Ο εν λόγω ψυχίατρος, θεωρούσε το ωροσκόπιο σαν μία ακριβή απεικόνιση της ψυχικής διάρθρωσης του ανθρώπου, καθώς και το κλειδί για την αυτογνωσία και την πνευματική του εξέλιξη. Με γνώμονα την παραπάνω θεωρία, συντάσσοντας χρόνο με το χρόνο την Ηλιακή Επιστροφή, με κατάπληξη διαπιστώνει κανείς ότι το Ζενίθ ή αλλιώς αποκαλούμενο Μεσουράνημα, (MC), ακολουθεί κατά την διάρκεια μεταξύ 8-12 που όμως μπορεί να ανέλθουν και σε 14 αλεπάλληλα χρόνια, πότε το σταθερό, το μεταβλητό ή τον παρορμητικό σταυρό.

Αλλά ας γνωρίσουμε προς στιγμήν το Μεσουράνημα (Medium Coeli ). Πρόκειται για το σημείο όπου ο Ηλιος αποκτά μεγαλύτερη δύναμη και ισχύ. Το MC είναι εκείνη η μοίρα του ζωδιακού που βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της καμπύλης της Εκλειπτικής την στιγμή της γέννησης. όταν περνάει από τον Μεσημβρινό του τόπου. Κατά την αστρολογική ερμηνεία το ΜC δείχνει πως αντιλαμβανόμαστε τις τυπικές μας σχέσεις με τον έξω κόσμο. Το είδος των κοινωνικών επαφών και συναλλαγών. Το MC, του γενέθλιου χάρτη, εκπροσωπεί μία σειρά ιδεών και παραγόντων. Πρόκειται για την «χαρτο–γράφηση» της συνείδησης μας. Το MC εν ολίγοις συνιστά την ιδέα της αυτοκεκτίμησης και της αυταξίας μας.

Από αυτό το σημείο του ζωδιακού χάρτη, αντλούμε τις πληροφορίες σχετικά με την προσωπική επιμονή, την υπομονή, το ζήλο, την ζέση, την σταθερότητα. Την σφραγίδα εν γένει της ποιότητας του χαρακτήρα και της προσωπικότητας μας. Της αυτοπειθαρχίας, της αυτοσυγκρότησης, του αλτρουισμού, της συμπόνοιας. Την διάθεση και την ικανότητα για ενσυναίσθηση και κοινωνική προσαρμοστικότητα. Είναι το θεμελιώδες τμήμα ενός εκάστοτε χάρτη, αφού από αυτό ακριβώς το σημείο ανιχνεύεται το τίμημα αλλά και το κόστος, που απαιτεί η ωρίμανση και η μετεξέλιξη μας. Από εδώ, φαίνεται το πως διαμορφώνεται η κοινωνική μας ικανότητα.

Οι προδιαθέσεις μας όσον αφορά το εύρος των συναισθημάτων μας μέσω των οποίων οι διαπροσωπικές μας σχέσεις γίνονται επιτυχείς ή όχι. Ενδεχόμενες ελλείψεις σΆαυτό τον τομέα οδηγούν σε ανικανότητα ή μη συμβατές με την κοινότητα συμπεριφορές, και ως εκ τούτου, σε απανωτές κοινωνικές αποτυχίες. Το MC αντιπροσωπεύει βέβαια παραδοσιακά την καριέρα, την υπόληψη, την κοινωνική μας θέση. Αφορά το γόητρο και το κύρος μας, και φυσικά την αναγνώριση μας απο τον έξω κόσμο. Φυσικά αφορά και το είδος αυτής της αναγνώρισης. Οπως για παράδειγμα όταν λέμε, χμ, εξαιρετικός ο κ. Γιάννης. Πολύ καλή δασκάλα η κ. Ελένη. Αψογος και έντιμος αυτός ο γιατρός, κ.ο.κ. Με λίγα λόγια, πρόκειται για την όποια εικόνα εκμπέμπουμε εμείς στους άλλους.

Η εικόνα αυτή, μπορεί να είναι ανεξάρτητη και τελείως διαφορετική από την εικόνα και την αντίληψη που έχουν για εμάς οικείοι, φίλοι, συγγενείς γνωστοί, κ.λ.π. Επίσης αφορά την δική μας θεώρηση της εικόνας που έχουμε εμεις για τον εαυτό μας. Από την άλλη όμως, το MC είναι το καθοριστικό σημείο αναγνώρισης της επιρροής του νου μας. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το σημείο διαμέσω του οποίου κορυφώνεται η συνείδηση μας. Είναι εκείνο το τμήμα του ζωδιακού κύκλου το οποίο δείχνει το πως αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τις επιδιώξεις μας στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Για την καλύτερη αποσαφήνιση, αρκεί να ειπωθεί, ότι πρόκειται για κοινωνικές δεξιότητες που επιτρέπουν ή που θα επιτρέψουν στον άνθρωπο να πετύχει μια κοινωνική επαφή. Να δώσει ώθηση και έμπνευση στους άλλους. Να πετύχει στις πολύ προσωπικές σχέσεις. Να πείσει. Να επηρρεάσει. Να κάνει τους άλλους να νιώθουν άνετα μαζί του. Οι διαφορές στα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά είναι άπειρες. Πράγματι, το καθένα εξΆαυτών, βασίζεται σε εγγενείς διαφορές του συγκινησιακού μας γίγνεσθαι.

Εκ της Ηλιακής Επιστροφής τώρα, μπορούμε να αντλήσουμε πληροφορίες σχετικά με το νοητικό πρότυπο, και επομένως τις διαδοχικές πλευρές γοήτρου, κύρους, δεξιοτήτων, αναγνώρισης κ.οκ. Η Ηλιακή Επιστροφή σκιαγραφεί εν ολίγοις, την δύναμη των αλλαγών γύρω απο την συνειδητοτητα μας, άρα και γύρω από την ικανότητα μας να μετεξελιχθούμε σε πιο ενσυνείδητα όντα. Επομένως απο την Ηλιακή Επιστροφή αποδεικνύεται και η, ας την ονομάσουμε εκπαιδευτική διαδικασία, αποτέλεσμα της οποίας διαφοροποιείται η διάρκεια, η ένταση αλλά και η ποιότητα ή το είδος της ποιότητας, αυτής της συνείδησης.

Κοντολογίς από το MC των Ηλιακών Επιστροφών μπορούμε να αναγνωρίσουμε την διάσταση της ψυχοσύνθεσης μας. Μία ψυχοσύνθεση που αν και την βασική της δομή την αποκτάμε από την γέννηση μας, ή περίπου από τότε, αυτή μπορεί και μεταβάλεται διαρκώς. Παράπλευρα η Ηλιακή Επιστροφή μας διδάσκει το είδος, την ποιότητα, την σταθερότητα, την ευελιξία, τις δυνατότητες, τις επιτυχύνσεις ή τις και τις καθυστερήσεις των ευκαιριών για ανέλιξη της ενσυνείδητης ζωής μας.

Παραδοσιακά, το MC δεν είναι μόνο όλα τα παραπάνω. Η διάπλαση των συναισθημάτων, η εκπαίδευση γύρω από τους κανόνες σωστής συμπεριφοράς, η μίμηση προτύπων, οι συγκινήσεις όσο και τα μηνύματα που λαμβάνουμε στην παιδική ηλικία, αποτελούν τον βασικό πυρήνα του λεξικού της κοινωνικής συμπεριφοράς μας. Η διαφορά όμως για κάθε άνθρωπο και με οποιοδήποτε MC και εάν γεννήθηκε, ή σε οποιδήποτε MC και εάν ματαβαίνει, είναι το πως ο καθένας από εμάς αντιδρά στα συναισθήματα του καθώς αυτά εισβάλλουν ανεξέλεγκτα στη συνείδηση μας.

Εξετάζοντας το αστρολογικό οικοδόμημα της Ηλιακής Επιστροφής και το πως αυτή διαμορφώνεται με βάση τους κύκλους της από την μία ποιότητα των τετραπλοτήτων στην άλλη, το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο μπορούμε να αλλάξουμε τις αρχικές εκτιμήσεις που πυροδοτούν τα συναισθήματα αυτά έτσι ώστε να είναι λιγότερο αυτενεργά.

Η Ηλιακή Επιστροφή και η καινούρια τεχνική προσέγγιση της μας δείχνει πως εάν και εφόσον εμείς το θελήσουμε, μπορούμε να κερδίσουμε περισσότερο χρόνο ανάμεσα στην παρόρμηση και την πραγματική δράση, μια πράξη, ή μια αντίδραση μας. Ως εκ τούτου, κερδίζουμε μεγαλύτερες ευκαιρίες για μία πιο μετρημένη αντίδραση.

Με λίγα λόγια, η Ηλιακή Επιστροφή και το πλέγμα των κύκλων και πιθανοτήτων μας διδάσκει ακόμα, πως η διεύρυνση του χρόνου εκτίμησης π ρ ι ν την παρόρμηση, αποτελεί το καίριο σημείο του πως αντιλαμβάνομαστε και φυσικά το πως εμείς στέκουμε απέναντι στα πράγματα. Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι ο χρόνος που μεσολαβεί από την παρόρμηση στη δράση, αλλά από την «εκτίμηση» στην παρόρμηση. Αυτή η τόσο σημαντική διαφορά, κάνει την τεράστια διαφορά στα αστρολογικά δρώμενα!

Με άλλα λόγια, προσφερόμενης της τεράστιας υπηρεσίας που παρέχει η Ηλιακή Επιστροφή, μπορούμε γνωρίζοντας τους κύκλους του MC, καθώς και τις ιδιαιτερότητες, την σημασία των στοιχείων και της ποιότητας τους, να αυξήσουμε την «αντίληψη» μας αυτού που συμβαίνει. Κατ΄αυτό το τρόπο επομένως, αυξάνουμε και την ικανότητα μας να ελέχγουμε τα καταστροφικά συναισθήματα μας, άρα και του τρόπου που εμείς οι ίδιοι ανταποκρινόμαστε σε κάθε είδους πλέγμα αστρικών επιδράσεων.

Τι είναι η Ηλιακή Επιστροφή;

Η Ηλιακή Επιστροφή, είναι μία αστρολογική τεχνική βάση της οποίας συντάσσεται ο χάρτης κάθε νέου γενέθλιου έτους, με γνώμονα την ακριβή μαθηματική σχέση – του Ηλιου που αυτός καταλάμβανε κατά την στιγμή της γέννησης μας. Η διαφοροποίηση της Ηλιακής Επιστροφής από το γενέθλιο ωροσκόπιο έγκειται στο ότι αυτή, έχει μία διαφορετική πλανητική σύνθεση καθώς και διαφορετική οικοθεσία απΆότι εκείνη του γενέθλιου χάρτη, όπερ βέβαια και η αλλαγή του MC σε κάθε γενέθλια Ηλιακή Επιστροφή.

Κάτω απΆαυτό το πρίσμα, ανακαλύπτουμε αντιστοιχίες, οι οποίες φαίνεται να ενσωματώνουν όλους τους κατάλληλους τύπους των ψυχικών αντιδράσεων οι οποίες, με κάποιο τρόπο συντίθενται στην αρχική γενέθλια αρχετυπική βάση μολονότι τίποτε δεν χρειάζεται να είναι θετικά ή απόλυτα ταυτισμένο με το αρχέτυπο.

Για να γίνει πιο κατανοητή αυτή η πτυχή, αρκεί να παρομοιάσουμε τον ζωδιακό τροχό και τους οίκους σαν επιμέρους κεφάλαια ενός βιβλίου, ή ενός σεναρίου. Ας πάρουμε για παράδειγμα, την Ηλιακή Επιστροφή ενός χάρτη, του οποίου ο Ηλιος κατά την στιγμή της γέννησης βρισκόταν σε ένα από τα ζώδια του σταθερού σταυρού, π.χ, Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος. Σε κάποια περίοδο της ζωής αυτού του ατόμου, το MC θα διαμορφωθεί για ένα χρονικό διάστημα διάρκειας 8-12 χρόνων, σε ζώδια του παρορμητικού σταυρού. Αυτά είναι: Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως.

Ο άλλος σταυρός είναι των μεταβλητών: Δίδυμοι, Ιχθείς, Παρθένος, Τοξότης. Τέλος στον τρίτο σταυρό, ανήκουν τα ζώδια: Ταύρος, Λέων, Σκορπιός, Υδροχόος. Επιστρέφοντας στο άτομο του παραδείγματος μας, γνωρίζουμε λοιπόν ότι η ψυχική του διάρθρωση, θα εμπλουτιστεί αλληλοδιαδοχικά με τα ιδιοσυγκρασιακά χαρακτηριστικά του παρορμητικού, του μεταβλητού, του σταθερού σταυρού αντίστοιχα.

Σε ότι αφορά τώρα το άτομο του παραδείγματος μας, δηλαδή με τον Ηλιο κατά την στιγμή της γέννησης του, σε ένα σταθερό ζώδιο και μία περίοδο 8ετούς-12ετούς διάρκειας, βάση της οποίας ο τροχός της μοίρας του διαμορφώνεται στον παρορμητικό σταυρό, γνωρίζουμε ότι θα δημιουργηθεί ένα κλίμα ανατροφοδότησης με ανάλογα στοιχεία αυτού του σταυρού.
Κεντρικά και αποφασιστικότερης σημασίας εξΆόλων αυτών των στοιχείων, είναι:

  1. H Υποκίνηση.
  2. Η Προτροπή σε νέες Πρωτοβουλίες.
  3. Η Παρώθηση.
  • ξύπνημα/ζέση/δράση/έναρξη = Κριός
  • εξωστρέφεια/αφομοίωση/αισθαντικότητα = Καρκίνος
  • ισορροπία/διανοητικότητα/συμβιμβαστικότητα/αμεροληψία/ αισθητική αντίληψη = Ζυγός
  • εξωστρέφεια/σταθερότητα/συγκεκριμενοποίηση/πρακτικότητα = Αιγόκερως

Με λίγα λόγια, ο εαυτός, εμπλουτίζεται με νέες και εκ της γεννήσεως του διαφορετικές συναισθηματικές ιδιότητες, ικανότητες και δεξιότητες, που για τον κύκλο των παρορμητικών ζωδίων συντρέχουν στην ανάκτηση των παρακάτω κεντρικών στοιχείων όπως:

Ο Ρ Μ Η + Ω Θ Η Σ Η + Ε Ν Ο Ρ Μ Η Σ Η

Τότε, αναπτύσσονται δεξιότητες σχέσεων, δημιουργούνται νέα κίνητρα για τον εαυτό και τους άλλους. Η έφεση στις αποφάσεις είναι ζωηρή, ενστικτώδης, φρέσκια, παρακινητική. Εμπλουτίζονται οι ικανότητες που επιτρέπουν την σύγκριση της αλλαγής από την αρχική σφραγίδα με την οποία γεννηθήκαμε. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο γύρο εκπαίδευσης το πρόσταγμα της οποίας θα είναι, κάτι σαν το κρυφτό που παίζουν τα παιδιά και που την ώρα της ολοκλήρωσης του μετρήματος φωνάζουν, φτου και βγαίνω. Εάν λοιπόν, ένα άτομο του οποίου η γέννηση προέκυψε σε ένα ζώδιο του σταθερού σταυρού και τώρα ξεκινά ένας κύκλος Ηλιακών Επιστροφών στο σταυρό των παρορμητικών ζωδίων, αυτό σημαίνει ότι σΆαυτή την περίοδο της ζωής του, θα «εκπαιδευτεί» κατά κάποιο τρόπο στην ανάληψη «αυτόβουλων αποφάσεων»! (Κριός).

Ακολουθεί Μέρος 2ο
Ακολουθεί Μέρος 3ο

Χρυσάνθη Σπίγγου

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments