0 0 votes
Article Rating

Η Πανσέληνος του μήνα γίνεται την Πέμπτη 5/10 στις 21.40 ώρα Ελλάδας στην 12.42’ κρίσιμη μοίρα του άξονα Κριού – Ζυγού και για τον χάρτη που καταστρώνεται με συντεταγμένες Αθηνών, συμβαίνει στον άξονα 5ου – 11ου οίκου, έχει ωροσκόπο στην 08.9’ μοίρα των Διδύμων – θυμίζουμε την Ηλιακή έκλειψη του Φεβρουαρίου στην 8η μοίρα των Ιχθύων – και Μεσουράνημα στην 15η μοίρα του Υδροχόου εκεί ακριβώς που συνέβη η Σεληνιακή έκλειψη του Αυγούστου. Όλα αυτά  ήδη μας προϊδεάζουν  για τις σημαντικές επερχόμενες ανακατατάξεις στα εσωτερικά ζητήματα αλλά και στην εξωτερική εικόνα της χώρας.

Μιλάμε για τον άξονα της δημιουργίας – συλλογικότητας όσον αφορά τους οίκους, αλλά και για τον άξονα εγώ – οι άλλοι όσον αφορά τις θέσεις των φώτων στα ζώδια (Κριός – Ζυγός).

Μπορώ λοιπόν να δημιουργήσω μόνος μου; Η απάντηση ήδη γνωστή! Η συλλογικότητα οδηγεί στις πιο ωφέλιμες δημιουργίες. Οι παρέες γράφουν ιστορία. Ο εγωισμός της μοναχικότητας δεν μπορεί να παράγει έργο παρά μόνο να οδηγήσει σε αδιέξοδα.

Αυτό λοιπόν είναι το βασικό μήνυμα αυτής της πανσελήνου που βάζει στο μικροσκόπιο όλες τις προσωπικές σχέσεις και συνεργασίες όπως και την ικανότητα αλλά και την αναγκαιότητα της ένωσης, κάτι που τονίζεται από πολλά σημεία του χάρτη.

Ο Άρης, κυβερνήτης της Σελήνης και η Αφροδίτη, κυβερνήτης του Ήλιου,  φαίνονται “αγκαλιασμένοι” σε σύνοδο ακριβείας στην 19η μοίρα της Παρθένου, ζώδιο της προσφοράς, μέσα στον 5ο οίκο της δημιουργίας.

Αλλά και ο Ερμής, κυβερνήτης του χάρτη και του 5ου οίκου,  στην 10η μοίρα του Ζυγού, ζώδιο της συντροφικότητας και της μοιρασιάς, σε πολύ λίγο ενώνεται με τον Ήλιο στον ίδιο οίκο. Το συμπέρασμα σαφές! Ενωθείτε για να δημιουργήσετε! Αφήστε στην  άκρη τον εγωισμό και την ματαιοδοξία σας αν θέλετε να προχωρήσετε!

Η Σελήνη στον χάρτη βρίσκεται στον 11ο οίκο των στόχων, των προσδοκιών αλλά και του κοινοβουλίου και κυβερνά τον 2ο οίκο των οικονομικών και τον 3ο οίκο των συναλλαγών, των γειτονικών κρατών, του εμπορίου, της παιδείας, των μετακινήσεων και των μέσων ενημέρωσης, ζητήματα που έτσι κι αλλιώς θίγονται από το γεγονός πως ο Ερμής κυβερνά τον χάρτη, ενώ ο Ήλιος κυβερνά τον 4ο οίκο της πατρίδας,των συνόρων αλλά και της αντιπολίτευσης.

Ο σχηματισμός του Ταυ-Τετραγώνου των Φώτων με τον ανάδρομο Πλούτωνα, συγκυβερνήτη του 6ου οίκου, στην 16η μοίρα του Αιγόκερω μέσα στον 8ο οίκο, όψη στην οποία εμπλέκεται και ο Ερμής, φανερώνει την μεγάλη δυσκολία στην πραγματοποίηση των αλλαγών σε όλα τα παραπάνω θέματα, η οποία ασφαλώς προέρχεται από τον υπέρογκο και δυσβάσταχτο δανεισμό της χώρας, που όμως είναι αναγκαίες και αναπόφευκτες.

Φαίνεται βέβαια πως η σχέση μας με τους γείτονες θα είναι έκρυθμη και θα μας απασχολήσει έντονα καθώς θα τεθεί θέμα εδαφικών και θαλάσσιων συνόρων.  Η όψη χιαστή  του Ήλιου και του Ερμή με τον ανάδρομο Ποσειδώνα δυνατό στην 12η μοίρα των Ιχθύων στον 11ο οίκο, τον οποίο και κυβερνά, μιλάει πάλι για ανέφικτες υποσχέσεις, που έτσι κι αλλιώς έχουμε ξανακούσει, εκ μέρους των ηγετών, όχι μόνο αυτών που κυβερνούν, και για προσδοκίες και ελπίδες που άλλη μια φορά διαψεύδονται.

Η σύνοδος των Άρη – Αφροδίτη που συγκυβερνούν τον 12ο οίκο του χάρτη – η Αφροδίτη κυβερνά επίσης και τον 6ο οίκο – εμπλέκεται κι αυτή με τη σειρά της σε ένα Ταυ-Τετράγωνο με τον Κρόνο, κυβερνήτη του 8ου οίκου των οφειλών της χώρας και του 9ου οίκου που αφορά την σχέση της χώρας με τους “έξω”, ο οποίος βρίσκεται στην 22η μοίρα του Τοξότη στον 7ο οίκο και με τον Χείρωνα στην 25η μοίρα των Ιχθύων στον 11ο οίκο. Παράλληλα όμως η σύνοδος αυτή μόλις λίγο πριν έχει σχηματίσει ένα δυνατό τρίγωνο με τον Πλούτωνα.

Η χώρα υποφέρει από τον δυσβάσταχτο εξωτερικό δανεισμό από τους συμμάχους της, ο οποίος την δυσκολεύει να λειτουργήσει διατηρώντας μια ομαλή καθημερινότητα και να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές και επενδύσεις και οδηγεί τον λαό να αντιδρά με θυμό στις δοκιμασίες. Η Σελήνη (λαός) σε λίγο μπαίνοντας στον 12ο θα συναντήσει τον Ουρανό.

Ωστόσο κάποιες επενδύσεις φαίνεται πως τελικά θα προχωρήσουν, κάτι που θα λειτουργήσει εξαιρετικά βοηθητικά, δημιουργώντας καινούργιες θέσεις εργασίας και δίνοντας μια οικονομική ανάσα.

Οι προσδοκίες των κυβερνώντων από τους συμμάχους μάλλον αποδεικνύονται υπερβολικές καθώς ο Ουρανός, κυβερνήτης του Μεσουρανήματος, βρίσκεται στην 27η μοίρα του Κριού στον 12ο οίκο -εδώ κάτι λειτουργεί και παρασκηνιακά – σε αντίθεση με τον Δία, κυβερνήτη του 7ου,  στην 28η μοίρα του Ζυγού στον 6ο οίκο.

Ο Δίας σε αναιρετική μοίρα είναι έτοιμος να αλλάξει ζώδιο και δεν δείχνει πρόθυμος να πραγματοποιήσει τα μεγάλα σχέδια και πλάνα για βοήθεια.

Εξαιρετικά βοηθητικές εξακολουθούν να παραμένουν οι καλές όψεις του σημαντικού για τον χάρτη Ουρανού με τον Κρόνο και τους Δεσμούς της Σελήνης στον άξονα 4ου -10ου δίνοντας μια εικόνα πως με κάποιο τρόπο θα μπορέσει να κρατηθεί μια ισορροπία ώστε η χώρα να μην οδηγηθεί στο χάος και στο αδιέξοδο.

Σε προσωπικό επίπεδο η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που είναι γεννημένοι από 1η ως 5 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 10η ως την 15η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Οι αλλαγές σας χτυπούν την πόρτα στα σημεία εκείνα που επηρεάζεται ο χάρτης σας. Η αλήθεια είναι πως δεν θα τις βιώσετε με άνεση αφού δεν θα σας έρθει τίποτα έτοιμο και… ουρανοκατέβατο!

Θα χρειαστεί  να κάνετε τις προσπάθειες σας και ίσως λίγο “ξεβολευτείτε”. Προσπαθήστε να λειτουργήσετε ήρεμα και όχι εν θερμώ παραμερίζοντας  την υπερβολική προβολή του εγώ σας λαμβάνοντας υπ’ όψη τα συναισθήματα, τις ανάγκες και την γνώμη των άλλων. Αν αυτό το κατανοήσετε και το καταφέρετε, βραχυπρόθεσμα θα διαπιστώσετε πόσο  ωφελημένοι βγήκατε.

Κριοί και Ζυγοί κυρίως στις προσωπικές σας σχέσεις και συνεργασίες, Καρκίνοι και Αιγόκεροι κυρίως στις επαγγελματικές σας συναναστροφές και στις σχέσεις με τα πρόσωπα της οικογένειας σας.

Ας θυμηθούμε πως η πανσέληνος γίνεται στο πρώτο ζώδιο του ζωδιακού, εκεί ακριβώς που φυτεύεται ο σπόρος για οποιαδήποτε καινούργια και μάλιστα ενθουσιώδης αρχή!

Αν αυτό το θέλουμε πολύ, το  παλέψουμε σωστά και το εκμεταλλευτούμε δεόντως θα μπορούσε να μας δώσει μια θεαματική ευκαιρία οδηγώντας μας σε ολοκαίνουργια μονοπάτια!

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments