0 0 votes
Article Rating

Κάθε χρόνο την στιγμή που ο Ήλιος βρίσκεται στην μηδενική μοίρα του Καρκίνου έχουμε το Θερινό Ηλιοστάσιο που σηματοδοτεί επίσημα την έναρξη του καλοκαιριού. Ο χάρτης που σχηματίζεται χρωματίζει το κλίμα του επόμενου τριμήνου μέχρι ο Ήλιος να φτάσει την μηδενική μοίρα του Ζυγού οπότε έχουμε την Φθινοπωρινή Ισημερία, δηλαδή την επίσημη έναρξη του Φθινοπώρου.

Το θερινό Ηλιοστάσιο του 2017 συμβαίνει στις 21/6/2017 στις 7:24:5 πμ και για τον χάρτη που καταστρώνεται για την Ελλάδα αν εξετάσουμε τα βασικά του σημεία μας δίνει τις εξής πληροφορίες:

Παρατηρούμε έναν φορτωμένο 12ο οίκο αφού εμπεριέχει τον Ήλιο και τον Άρη στον Καρκίνο (αδύναμο),αλλά και τον Ερμή που είναι και ο κυβερνήτης του 12ου και βρίσκεται στην αναιρετική 29η μοίρα των Διδύμων και πολύ κοντά στον Ήλιο (καμένος).

Ο Ερμής κυβερνά επίσης τον 3ο και τον 4ο οίκο, ο Ήλιος τον 2ο οίκο και ο Άρης είναι συγκυβερνήτης του 10ου οίκου του χάρτη. Ο Ήλιος κι ο Ερμής σχηματίζουν όψη τετραγώνου με το Μεσουράνημα στην 29η μοίρα των Ιχθύων (ο Ερμής σε ακρίβεια), μοίρα εξαιρετικά δύσκολη ως τελευταία του ζωδιακού πάνω στην οποία συνέβη η ολική έκλειψη Ηλίου τον Μάρτιο του 2015.

Την κατάσταση επιβαρύνει ακόμη περισσότερο η σύνοδος, σχεδόν ακριβείας, του Μεσουρανήματος του χάρτη με τον Χείρωνα. Ας δούμε τι έχουμε μέχρι τώρα.

Κρυφές, παρασκηνιακές και δύσκολες συζητήσεις και συμφωνίες της κυβέρνησης που βρίσκεται σε θέση αδυναμίας και αφορούν τις οικονομικές εξελίξεις της χώρας. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να ανατραπεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί από το 2015 ώστε η χώρα να αποφύγει τα δεινά. Ο Άρης εξάλλου που αντιπροσωπεύει την εξουσία της χώρας στον χάρτη σχηματίζει δύσκολες όψεις με τους Δεσμούς της Σελήνης (Βόρειος δεσμός στον 2ο και Νότιος δεσμός στον 8ο οίκο του χάρτη), που όμως βρίσκονται σε ευνοϊκές όψεις με τον Κρόνο, κυβερνήτη 7ου, στον Τοξότη στο 6ο οίκο και με τον Ουρανό, κυβερνήτη 8ου, στον Κριό και στον 10ο οίκο του χάρτη.

Ο Κρόνος απ’ αυτήν τη θέση ορίζει την επιβεβλημένη από τους “έξω” στέρηση και τους αναγκαστικούς περιορισμούς στο εργασιακό καθεστώς της χώρας που οδηγούν σε μία δύσκολη καθημερινότητα, κάτι όμως που οι κυβερνώντες καλούνται να χειριστούν διαφορετικά ώστε να το αλλάξουν και εν τέλη να το ανατρέψουν.

Ο Ποσειδώνας βέβαια, που κυβερνά κι αυτός το Μεσουράνημα, στους Ιχθείς και στον 9ο οίκο μόλις έχει αναδρομήσει και σχηματίζει  δύσκολη όψη με τον Δία (κυβερνήτη του 6ου οίκου) στον Ζυγό και στον 4ο οίκο.

Οι προσδοκίες των κυβερνώντων είναι παραπάνω υψηλές από όσο θα έπρεπε αφού τίποτα δεν αποτελεί εγγύηση για τα πιθανά αποτελέσματα εκτός από κάποιες υπερβολικές υποσχέσεις.

Εκεί ακριβώς χρειάζεται να εστιαστεί η προσοχή αφού αν δεν παρασυρθούν απ’ αυτό ο Δίας που μόλις έχει επιστρέψει στην ορθή του φορά και συγκυβερνά τον 4ο οίκο μαζί με την Αφροδίτη, δυνατή στον Ταύρο, που βρίσκεται σε σύνοδο με την Σελήνη, επίσης δυνατή εκεί, στον 11ο οίκο δίνουν το στίγμα και την ελπίδα για μία θετική έκβαση και εξέλιξη για την πατρίδα και τον λαό που αισιοδοξεί και ελπίζει.

Η Σελήνη εξάλλου κυβερνά τον χάρτη που έχει ωροσκόπο στην 16η μοίρα του Καρκίνου κάτι που τονίζει την ανάγκη του κόσμου να αισθανθεί ασφαλής. Η όψη τριγώνου που σχηματίζει, μαζί με την Αφροδίτη, με τον πολύ σημαντικό, γωνιακό Πλούτωνα στον Αιγόκερο και στον 7ο οίκο του χάρτη αυξάνει την ελπίδα για μια ευνοϊκή εξέλιξη των οικονομικών συνθηκών εξαιτίας της βοήθειας και της στήριξης των συμμάχων της χώρας.

Η αλήθεια είναι πως οι δυσκολίες που χρειάζεται να ξεπεραστούν είναι πολλές, όπως πολλές είναι οι ελπίδες και οι προσδοκίες του λαού και της κυβέρνησης που καλείται να αλλάξει άρδην μια παγιωμένη δύσκολη πραγματικότητα και καθημερινότητα. Δεν γνωρίζουμε αν όλες οι υποσχέσεις είναι ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες γι’ αυτό και χρειάζεται μια προσγειωμένη, ψύχραιμη και συνετή διαχείριση.

Ωστόσο υπάρχουν σημάδια ευνοϊκών αλλαγών που μπορεί να οδηγήσουν σε πρόοδο και βελτίωση των συνθηκών και εν τέλη σε μια μικρή αναπνοή ανακούφισης. Θα δούμε πως καθώς η Σελήνη συνεχίζει την πορεία της στον Καρκίνο και συναντά τον Ήλιο, το ίδιο ακριβώς μήνυμα μας δίνει και η Νέα Σελήνη του μήνα που πλησιάζει και θα την αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο. Ποιο είναι το μήνυμα;

Υπάρχει ελπίδα! Κρατάμε αυτό!

 

Σοφία Πονήρη

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments