0 0 votes
Article Rating

Κάνει κουμάντο το τρίχρονο Κριαράκι σας σε όλη την γειτονιά; Μαζεύει το Τοξοτάκι σας της δευτέρας δημοτικού, όλες τις αδέσποτες γάτες του οικοδομικού τετραγώνου σας και τις φέρνει στο σπίτι;

Ξεκίνησε ο έφηβος Υδροχόος σας ένα πρόγραμμα δωρεάς για τους άστεγους στην πόλη σας;

Ως γονέας, αναγνωρίζετε αναμφισβήτητα την μοναδικότητα του παιδιού σας σε πολύ νεαρή ηλικία. Ίσως το παιδί σας μίλησε πριν τα πρώτα του γενέθλια ή δεν μιλούσε έως ότου έκλεισε τα τέσσερα. Ίσως ο γιος ή η κόρη σας παρέλειψε το στάδιο του μπουσουλήματος εντελώς και περπάτησε κατ’ ευθείαν με το που βγήκε από την κούνια. Ίσως η τεσσάρων ετών κόρη σας ζωγραφίζει σαν τον Βαν Γκογκ ή παίζει πιάνο σαν τον Μότσαρτ. Ίσως ο γιος σας έχει μαγικό τρόπο με τα ζώα.

Η μοναδικότητα του παιδιού σας, όπως και να εκδηλώνεται, είναι εμφανής στο γενέθλιο χάρτη του, ως ένα σχέδιο απεικονιζόμενο από μια συγκεκριμένη διάταξη πλανητών.

Το τρίχρονο Κριαράκι σας, για παράδειγμα, μπορεί να έχει την Σελήνη του στον Καρκίνο, όπου το κάνει σφόδρα προσκολλημένο στο σπίτι του, στη γειτονιά του, στη “γη” του. Το Τοξοτάκι σας της δευτέρας δημοτικού, μπορεί να έχει την Σελήνη του στους Ιχθείς, που το γεμίζει με συμπόνια για τα αδέσποτα και τους απόβλητους κάθε είδους. Και αν ο ανθρωπιστής Υδροχόος σας έχει την Σελήνη του στο Λέοντα, μπορεί να εξηγεί γιατί στο πρόγραμμα δωρεάς του για τους άστεγους, κάνει πρωτοσέλιδα στην τοπική εφημερίδα.

Ενώ ο Ήλιος αντιπροσωπεύει την συνολική προσωπικότητα του παιδιού σας, το εγώ του, την εξωτερική ακτινοβολία του, η Σελήνη συμβολίζει τα συναισθήματα του. Περιγράφει την συναισθηματική ιδιοσυγκρασία του, πώς ενεργεί και αντιδρά συναισθηματικά, τι είδους σχέση έχει με τη μητέρα του. Παρέχει επίσης ενδείξεις για τα πρώτα παιδικά του χρόνια, την εσωτερική κατάσταση του αργότερα στη ζωή του, ακόμη και για την κατάσταση της υγείας του και σε τι είδος εργασίας θα μπορούσε να διαπρέψει.

Το ζώδιο της Σελήνης του παιδιού σας, σας δίνει ως γονέας, πρόσβαση στον εσωτερικό του κόσμο, σε τι το κινητοποιεί. Ο συνδυασμός Ήλιου / Σελήνης είναι το κλειδί για την κατανόηση` του πώς μπορείτε να οδηγήσετε το παιδί σας προς την μέγιστη ικανοποίηση και ολοκλήρωση του. Όταν αυτός ο συνδυασμός συμπληρωθεί με το ανερχόμενο ζώδιο ή ωροσκόπο του παιδιού σας, έχετε ένα ισχυρό και διορατικό εργαλείο για την κατανόηση του παιδιού σας.

Ξεκίνησα να εργάζομαι πάνω σε χάρτες παιδιών λόγω της κόρης μου. Από πολύ μικρή ηλικία, παρατήρησα σαφή πρότυπα στις φιλίες της, έτσι άρχισα να συλλέγω τα στοιχεία γέννησης των παιδιών που της άρεσε να παίζει και σταδιακά επέκτεινα την βάση δεδομένων ώστε να συμπεριλάβει τους συμμαθητές, δασκάλους, και άλλους σημαντικούς ανθρώπους της ζωή της. Η εικόνα που προέκυψε εμβάθυνε την εκτίμησή μου για την αστρολογία ως εργαλείο για την ευρεία απεικόνιση μοτίβων της προσωπικότητας στα παιδιά και για την κατανόηση των πνευματικών αναγκών τους, αυτό που εγώ αποκαλώ “κοσμικό παιδί.”

Ας ρίξουμε μια ματιά στα ζώδια, με ένα κοσμικό προσανατολισμό.

Ο κοσμικός Κριός 

Να είστε έτοιμοι να παράσχετε συγκεκριμένες απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα που είναι βέβαιο ότι θα ρωτήσει ο Κριός σας, σχετικά με πνευματικά ζητήματα. Για μερικά παιδιά Κριούς, τα ερωτήματα αυτά αρχίζουν από τη στιγμή που μπορούν να εκφράσουν με λόγια αυτό που αισθάνονται και διατυπώνουν με απλοϊκούς όρους: Τι είναι Θεός; Τι είναι οι άγγελοι; Τι είναι τα πνεύματα; Μήπως τα δέντρα έχουν ψυχή; Πού πηγαίνουν τα κατοικίδια όταν πεθαίνουν;

Ανεξάρτητα από την ηλικία, ωστόσο, η προσέγγιση του Κριού στην πνευματικότητα είναι πιθανό να τον οδηγήσει σε δειγματοληψίες από πολλά διαφορετικά συστήματα πεποιθήσεων και πίστης, από ακραία μη-παραδοσιακά μέχρι τα πολύ παραδοσιακά. Τον ένα μήνα μπορεί να προσηλυτιστεί στην ειδωλολατρία και τον επόμενο ν’ ανακαλύψει τον καθολικισμό. Πειραματίζεται. Με τον τρόπο του, ο ανήσυχος ψυχισμός του διαλέγει και επιλέγει αυτό που του ταιριάζει – λίγο από αυτό, λίγο από εκείνο.

Το μυστικό με το παιδί Κριός έγκειται στο να μην του αρνείστε την έκθεσή του σε ένα συγκεκριμένο σύστημα πνευματικών πεποιθήσεων επειδή δεν συμφωνείτε με αυτό. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι να πυροδοτήσετε την ανάγκη του Κριού να πρέπει να γνωρίζει και να δημιουργεί ένα σαγηνευτικό μυστήριο γύρω από αυτό που του αρνήθηκε.

Η έμπνευση και η δημιουργικότητα του ζωδίου αυτού ανταποκρίνεται καλύτερα στην ανοιχτή συζήτηση και την ειλικρίνεια σχετικά με όλα τα πράγματα και ειδικότερα στα πνευματικά ζητήματα. Αν ο Κριός σας για παράδειγμα, θυμάται τα όνειρα και τους εφιάλτες του, μην αποπαίρνετε την ανάγκη του να μιλήσει για αυτά ή μην του πείτε πως είναι “μόνο όνειρα.” Κάνετέ του ερωτήσεις, συζητήστε τι τον φόβισε ή τι τον έκανε να αισθανθεί καλά για το όνειρο. Αν σας μιλήσει για μια άλλη ζωή που έζησε, να τον ενθαρρύνετε να μοιραστεί μαζί σας τις λεπτομέρειες. Προτείνετε να κάνει μια ζωγραφιά ή να γράψει μια ιστορία γι ‘αυτή την ζωή.

Ο Κριός σας πρώτα απ ‘όλα είναι ένας εξερευνητής και μερικές από τις εξερευνήσεις του λαμβάνουν χώρα σε εσωτερικές σφαίρες. Με την ενθάρρυνση του να μοιράζεται αυτά τα ιερά ταξίδια, θα καθιερώσετε έναν άρρηκτο δεσμό και μια ταύτιση που θα αντέξει σε ποιο δύσκολους καιρούς.

Ο κοσμικός Ταύρος 

Για το παιδί Ταύρος, τα κοσμικά πράγματα συμβαίνουν συχνά κάτω από την επιφάνεια, κατ’ ιδίαν, αθέατα. Μπορεί ποτέ να μην ακούσετε γι ‘αυτά ή να συναντήσετε αυτή την πλευρά του Ταύρου σας εντελώς τυχαία, όπως έγινε με την γιαγιά της Jessie.

Αν ο Ταύρος σας σάς ανοιχτεί σχετικά με τους κοσμικούς του συλλογισμούς, ενθαρρύνετε τον να μιλήσει, κάνετε ερωτήσεις. Απαντήστε στις ερωτήσεις του με ειλικρίνεια. Φέρτε του βιβλία για να διαβάσει σχετικά με το θέμα ή πηγαίνετε ένα ταξίδι για να κάνετε κανό ή πεζοπορία όπου η απομόνωση σας, θα ενθαρρύνει την από κοινού συζήτηση.

Η προσέγγιση ενός μικρού Ταύρου στα πνευματικά ζητήματα είναι συνήθως πρακτική και γήινη. Μπορεί να απολαύσει αρχικά το τελετουργικό μιας οργανωμένης θρησκείας, τη δέσμευση σε μια συγκεκριμένη πίστη ή πρακτική. Του δίνει τα βασικά στοιχεία, με μία βάση για σύγκριση. Αλλά μην εκπλαγείτε εάν απαρνηθεί την προσωπική του πνευματική αναζήτηση μόλις είναι αρκετά μεγάλος για να σκεφτεί μόνος του.

Οι πνευματικές αναζητήσεις του μικρού Ταύρου, μπορούν να συνδεθούν πολύ στενά με τη φύση, ιδιαίτερα εάν αντιληφθεί σε νεαρή ηλικία ότι όλη η ζωή είναι συνδεδεμένη. Το αισθάνεται αυτό έντονα όταν είναι έξω στη φύση και κάνει ό, τι αγαπά περισσότερο, είτε πρόκειται για αναρρίχηση σε βράχο ή απλώς μια βόλτα. Ένα πάρκο θα του αρέσει όσο και το πραγματικό δάσος και αν κανένα από τα δυο δεν είναι διαθέσιμα, τότε ένας καταπράσινος κήπος το καλοκαίρι θα είναι επίσης μια χαρά.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε για ένα παιδί Ταύρος είναι ότι οι απόψεις του σχηματίζονται από νωρίς και δεν θα τις αλλάξει αμαχητί. Αν προσπαθήσετε να το ωθήσετε σε ένα συγκεκριμένο σύστημα πνευματικών πεποιθήσεων, αν του το επιβάλετε, απλά θα κλειστεί στον εαυτό του. Αλλά εάν συνεργαστείτε μαζί του, εάν τον συναντήσετε τουλάχιστον στα μισά του δρόμου, θα εμπλουτιστεί και το δικό σας πνευματικό μονοπάτι πέρα από κάθε μέτρο.

Ο κοσμικός Δίδυμος 

Δεν υπάρχει καμία απάντηση στο που ένας Δίδυμος μπορεί να φτάσει τελικά τα κοσμικά ζητήματα. Σίγουρα τα επεξεργάζεται και κάνει την έρευνά του.

Μπορεί, για παράδειγμα, να διεξάγει μια εκτενή ανάλυση των ομοιοτήτων και των διαφορών των πνευματικών πεποιθήσεων του κόσμου, απορροφώντας κάθε απόχρωση, αλλά ποτέ να μην περιλαμβάνει κάποια πνευματική πρακτική στη ζωή του. Μπορεί να δοκιμάσει διάφορες θρησκείες και πρακτικές πριν βρει αυτό που του ταιριάζει. Μπορεί να ακολουθήσει μια οργανωμένη θρησκεία, να γίνει ένας σαμάνος ή ένας Wiccan. Η’ μπορεί να μη βρει κάποια πνευματική πίστη. Αλλά το συμπέρασμα για τον Δίδυμό σας είναι ότι συνήθως διερευνά τις επιλογές του.

Χάρη της ευελιξίας του ζωδίου, οι Δίδυμοι μπορεί να ζουν πολύ καιρό με μία αντίφαση στις βασικές πεποιθήσεις τους. Αλλά σε κάποιο σημείο, ίσως αρχίσουν να τους ενοχλούν. Ο ζωόφιλος, παραδείγματος χάριν, μπορεί να ανακαλύψει πως δεν μπορεί πλέον να χωνέψει το κρέας, κι έτσι να γίνει χορτοφάγος. Ο καπνιστής μπορεί να μην μπορεί να συμβιβάσει τις περιβαλλοντικές του ανησυχίες με αυτή του την συνήθεια, οπότε το κόβει.

Στο επίκεντρο τέτοιων δραστικών ανατροπών βρίσκεται και η μέγιστη δύναμη του Διδύμου παιδιού σας: Η διάνοιά του. Είναι το φίλτρο του, ο φακός με τον οποίο αντιλαμβάνεται και κατανοεί τον κόσμο. Είναι το όχημά για την εξέλιξη και τον μετασχηματισμό του.

Ο κοσμικός Καρκίνος 

Η κοσμική σύνδεση για τον Καρκίνο συμβαίνει μέσω του μυαλού της “φυλής”. Ξεκινά από την παιδική ηλικία με την οικογένειά του και σταδιακά επεκτείνεται για να συμπεριλάβει το άμεσο περιβάλλον του, την κοινωνία στην οποία ζει, και πολύ συχνά ακόμα και την χώρα του. Είναι μέσω αυτής της φυλετικής ένωσης, με την οποία εκφράζει την πνευματικότητα του.

Είναι ο τύπος που θα ξεκινήσει μια εκστρατεία για την συλλογή τροφίμων για τους άστεγους στην κοινότητά του. Μπορεί να είναι ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων ή να εμπλέκεται σε πολιτικά ζητήματα που αντανακλούν άμεσα τις ικανότητες γαλούχησης που διαθέτει.

Ο Καρκίνος ακολουθεί τις πνευματικές πεποιθήσεις του ολόψυχα, ανεξάρτητα από το τι είναι. Εάν εξασκεί μια συγκεκριμένη πίστη, τότε θα αφιερωθεί σε αυτήν, σαν να είναι η οικογένειά του. Αν οι πεποιθήσεις του δεν είναι παραδοσιακές, τότε θα τις εξερευνήσει εις βάθος, μέσα από εργαστήρια, βιβλία και σεμινάρια. Η έμφυτη διαίσθηση του ευδοκιμεί και βαθαίνει όταν συνειδητοποιήσει ότι τα συναισθήματά του είναι αγωγός για την πνευματική εξέλιξη και μεταμόρφωση του.

Στο επόμενο άρθρο καλύπτουμε το κοσμικό παιδί από τον Λέοντα ως τους Ιχθείς.

Συγγραφέας: Trish MacGregor
Πρωτότυπος τίτλος: Using Astrology to Understand Your Children
Πηγή:
 Using Astrology to Understand Your Children
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από τo Matrix Astrology Software 
 Μετάφραση – Απόδοση: Binational της Ομάδας Mεταφραστών του Μyhoroscope
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments