5 1 vote
Article Rating

Παραδοσιακά, ο Κρόνος έχει συμβολιστεί με διάφορους αρνητικούς τίτλους, συμπεριλαμβανομένων των: Κύριος του Κάρμα, Άγριος Θεριστής και Μαύρος Άγγελος.

Γνωστός σαν βλαβερός πλανήτης, ο Κρόνος συνήθως θεωρείται ότι έχει σχέση με τον πόνο, τη θλίψη, την καθυστέρηση, το χωρισμό, την άρνηση του εαυτού, τον περιορισμό, την απαγόρευση και τη σκληρή εργασία. Ενώ είναι αλήθεια ότι ο Κρόνος μπορεί να πυροδοτήσει αυτές τις καταστάσεις, τα άτομα που επιδίωκαν συνειδητά το μονοπάτι της αυτογνωσίας, της ωρίμανσης και του ξεδιπλώματος του εαυτού τους μαθαίνουν να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που φέρνει ο Κρόνος προκειμένου να βρουν βαθύτερο νόημα και σκοπό στη ζωή τους.

Η θέση του Κρόνου στο γενέθλιο χάρτη έχει επιλεχθεί από τον Ανώτερο Εαυτό που γνωρίζει ότι τα πρότυπα της προσωπικότητας του ατόμου έχουν παγώσει και προκαλούν εμπόδια στην περαιτέρω ανάπτυξη προκαλώντας πόνο και δυστυχία. Ο σκοπός του Κρόνου είναι να φέρει το άτομο αντιμέτωπο με τα εμπόδια και να το οδηγήσει στη διαδικασία της αποδέσμευσης και της απελευθέρωσης από τα καταστροφικά πρότυπα.

Εάν αντισταθούμε στην καθοδήγηση του Κρόνου, αυτός ο πλανήτης μπορεί να αποδειχτεί ότι είναι αυστηρός δάσκαλος και τα μαθήματα μπορεί να φανούν σκληρά. Η αντίσταση στην υπερπήδηση ενός εμποδίου μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την επαναφορά ξανά και ξανά της ίδιας επίπονης εμπειρίας μέχρις ότου τελικά να κερδίσουμε βαθύτερη κατανόηση και επίγνωση του εμποδίου και να γίνουμε ικανοί να προχωρήσουμε.

Από την άλλη πλευρά, εάν είμαστε πρόθυμοι να εμβαθύνουμε στις εμπειρίες που φέρνει ο Κρόνος χωρίς να τις αρνηθούμε ή να τις αποδιώξουμε, μπορούμε να διακρίνουμε πιο γρήγορα το βαθύτερο σκοπό πίσω από την εμπειρία. Η απλή γνώση αυτού του βαθύτερου σκοπού αρχίζει να δίνει τη λύση για το εμπόδιο και ο Κρόνος έπειτα μας δίνει την υπομονή, την επιμονή και το σθένος να απελευθερωθούμε από το εμπόδιο και να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

Όπως όλα τα πράγματα στο σύμπαν, ο Κρόνος εργάζεται με κυκλικά πρότυπα. Πρώτα υπάρχει μια σύνθλιψη η οποία ακολουθείται από μια αντίδραση στη σύνθλιψη που είναι συχνά παραπάνω από αντισταθμιστική. Η αρνητική αντίδραση προκαλεί πόνο και απελευθέρωση από την πλάνη. Συνήθως, βρισκόμαστε στη φάση του πόνου και της απελευθέρωσης από την πλάνη πριν γίνουμε ικανοί να δούμε καθαρά τις φάσεις συνθλίματος και αντίδρασης. Σε αυτό το σημείο αν είμαστε πρόθυμοι να ψάξουμε για τη βαθύτερη ανάγκη που βρίσκεται κάτω από την σύνθλιψη και την αντίδραση, μπορούμε να φτάσουμε σε μια εσωτερική συνειδητοποίηση που μπορεί να οδηγήσει στον έλεγχο της σύνθλιψης αντί η σύνθλιψη να ελέγχει εμάς.

Μερικές φορές αρνούμαστε να κοιτάξουμε πέρα από τον πόνο και την απελευθέρωση από την πλάνη, και διαλέγουμε να γυρίσουμε πίσω σε έναν ισχυρότερο κύκλο σύνθλιψης, αντίδρασης στην αντιστάθμιση, και ξανά πόνου μπορεί να βρεθούμε κολλημένοι σ’ αυτόν το φαύλο κύκλο μέχρις ότου ο πόνος γίνει τόσο αφόρητος, ώστε να αναγκαστούμε να κοιτάξουμε βαθύτερα.
Οι πράξεις μας λοιπόν και οι αντιδράσεις μας στην επιρροή του Κρόνου προσδιορίζουν το πως οι δυνάμεις του θα επιδράσουν στη ζωή μας. Το να βλέπουμε τον Κρόνο σαν ένα σκληρό δάσκαλο αυξάνει τη δυσκολία της μετασχημάτισής μας από το τωρινό επίπεδό μας πίσω στην πραγματική πηγή της ύπαρξής μας. Το να κατανοήσουμε όμως τον Κρόνο σαν ένα σοφό και συμπονετικό δάσκαλο θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα.

Στις επόμενες σύντομες περιγραφές του πως δουλεύει ο Κρόνος στα διάφορα ζώδια και στους Οίκους, διαβάστε και το ζώδιο που κατέχει ο Κρόνος στο γενέθλιο χάρτη σας και τη θέση του Οίκου του, εάν είναι γνωστή, επειδή οι επιδράσεις της δύναμης του Κρόνου μερικές φορές φαίνεται να εμφανίζονται πιο ξεκάθαρα στις θέσεις των Οίκων.

Καθώς ο Κρόνος διελαύνει μέσα από το γενέθλιο χάρτη, θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να δοκιμάσουμε και να απελευθερώσουμε τις συνθλίψεις που περιγράφονται στα δώδεκα ζώδια.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ Ή ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΟΙΚΟ

Υπάρχει μια σύνθλιψη στην αυθόρμητη ροή της ζωής και την κατεύθυνση της θέλησης. Υπάρχει διαμάχη ανάμεσα στην επιθυμία για πρόκληση και εμπειρία της ζωής στο έπακρο και στο φόβο ότι θα πληγωθείτε, θα κυριαρχηθείτε η θα συνθλιφτείτε από τη ζωή. Ο φόβος της αντιμετώπισης, που προκαλείται από την εσωτερική βεβαιότητα ότι θα χαθεί η μάχη, προκαλεί θυμό που στρέφεται προς τα μέσα και μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικό και συναισθηματικό πόνο και ασθένεια. Ανάγκη είναι να εξελιχθεί μια ισχυρή και ευθεία θέληση. Ψάξτε μέσα σας για το τι πραγματικά θέλετε και έχετε ανάγκη, και ζητήστε το! Μάθετε ότι μπορείτε να ελέγχετε τον εαυτό σας χωρίς να χρειάζεται να ελέγχετε τους άλλους.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ Ή ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΙΚΟ

Στο άτομο έχει απαγορευτεί η ικανότητα να δίνει, εξαιτίας ενός φόβου για φτώχεια και στις υλικές άξιες και στις σχέσεις. Προκαλείται πόνος από την απώλεια εξαιτίας της υπερβολικής κτητικότητας. Ανάγκη είναι να καθιερωθούν βαθύτερες και μεγαλύτερης διάρκειας εσωτερικές άξιες οι οποίες δε θα μπορούν να χαθούν. Επαναξιολογήστε τις προσωπικές και υλικές αξίες και αποφύγετε να κάνετε τα υλικά αγαθά τόσο σημαντικά. Αυτός που δεν έχει την επιθυμία να κατέχει δεν έχει και το φόβο να χάσει.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ Ή ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΟΙΚΟ

Υπάρχει μια σύνθλιψη στην επικοινωνία με τον πραγματικό εαυτό εξαιτίας ενός φόβου ότι το άτομο δεν είναι αρκετά έξυπνο ή ότι φαίνεται γελοίο ή χαζό στους άλλους. Περισσότερη αξία δίνεται στη γνώμη των άλλων. Η υπέρβαση του αντισταθμίσματος μπορεί να οδηγήσει σε επιπόλαιη φλυαρία. Το άτομο μπορεί να κολλήσει στη ρουτίνα εξαιτίας του φόβου για οτιδήποτε άγνωστο. Η βαθύτερη αίσθηση απομόνωσης οδηγεί σε εσωτερικό ψάξιμο για τον πραγματικό εαυτό. Ανάγκη είναι να μάθετε να κάνετε γνωστό αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό για εσάς και να γνωρίσετε το ποιος πραγματικά είσαστε, χωρίς να έχει σημασία το πως θα σας κρίνουν οι άλλοι.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Ή ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΟΙΚΟ

Η επιθυμία για συναισθηματική ασφάλεια μπορεί να δημιουργήσει εμπόδιο στη συναισθηματική έκφραση. Η αίσθηση ότι το άτομο δεν αγαπιέται ή δεν είναι επιθυμητό στην παιδική ηλικία είναι ισχυρή. Υπάρχει φόβος ή δυσπιστία επίσης απέναντι στη συναισθηματική οικειότητα και συγχρόνως υπάρχει βαθιά ανάγκη για σταθερά, μόνιμα συναισθηματικά δεσμά. Μια συνηθισμένη αντίδραση είναι αυτή της συναισθηματικής ψυχρότητας, η οποία κρατάει μακριά το άτομο από το να κάνει στενές σχέσεις. Είναι αναγκαίο να κατανοηθεί και να εκφραστεί το τρωτό. Ο Κρόνος εδώ δίνει την ευκαιρία να χτιστεί μια ισχυρή εσωτερική συναισθηματική ασφάλεια βασισμένη πάνω στην αγάπη και στην αποδοχή του πραγματικού εαυτού.
Αυτή η σταθερή εσωτερική ασφάλεια δεν μπορεί να ταραχθεί ή να χαθεί από εξωτερικές δυνάμεις. Εάν αυτή η εσωτερική ασφάλεια στο συναισθηματικό επίπεδο δεν χτιστεί, το άτομο μπορεί να γίνει επώδυνα συναισθηματικά εξαρτημένο από τους άλλους.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ Ή ΣΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΟΙΚΟ

Η δημιουργική ροή μπλοκάρεται εξαιτίας ενός κόμπλεξ κατωτερότητας και ανικανότητας του ατόμου να αγαπήσει τον εαυτό του. Υπάρχει έντονο συναίσθημα ανεπάρκειας, χωρίς να έχει σημασία το πόσα χαρίσματα η ικανότητες υπάρχουν. Υπάρχει η εξωτερική ανάγκη να αισθάνεται σημαντικό, αξιαγάπητο και δημοφιλές. Το άτομο μπορεί να φαίνεται εγωιστικό και μισητό επιδιώκοντας να κερδίσει την προσοχή. Η εσωτερική ανάγκη είναι να καθοριστεί η πραγματική ταυτότητα και αξία του εαυτού. Το κέντρο της καρδιάς θέλει εξέλιξη. Δοκιμάστε την αυτοσυγκέντρωση σε αυτό το κέντρο, συγκεντρωθείτε σε όλα όσα αξίζουν, τα δημιουργικά και ωραία χαρίσματα που έχετε.
Συγκεντρωθείτε μέχρι να αισθανθείτε το κέντρο της καρδιάς σας να θερμαίνεται με αγάπη και αποδοχή του πραγματικού εαυτού σας. Δεν μπορείτε να αγαπήσετε κανέναν άλλο αν δεν αγαπήσετε τον εαυτό σας.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ Ή ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΟΙΚΟ

Ο αυθορμητισμός είναι απαγορευμένος. Αυτό το άτομο είναι υπερβολικά κριτικό, τακτικό και αναλυτικό. Η ζωή είναι πολύ σοβαρή γι αυτό το άτομο. Αν και οι εξωτερικές περιστάσεις είναι αναγκαστικά τακτοποιημένες, το εσωτερικό χάος υπάρχει, μια και ο χρόνος που ξοδεύτηκε για την εξωτερική τάξη δεν αφήνει χρόνο για εσωτερική τακτοποίηση. Η μη προσοχή στις εσωτερικές ανάγκες μπορεί να προκαλέσει σημαντική ασθένεια. Η ματαίωση εξαιτίας της σημαντικής ανικανότητας και η βεβιασμένη αδράνεια μπορεί να αναγκάσουν το άτομο να δει τις αληθινές εσωτερικές του ανάγκες. Υπάρχει μια βεβιασμένη τάση να υπηρετήσει την ανθρωπότητα με τη θέση του Κρόνου του, που μπορεί να είναι δύσκολο να εκπληρωθεί χωρίς εξισορρόπηση του εσωτερικού και του εξωτερικού έτσι ώστε να επιτευχθεί η ολοκλήρωση του νου, του σώματος και του πνεύματος. Η εξοικονόμηση χρόνου για τον καθημερινό διαλογισμό, για ανασκόπηση και αξιολόγηση των εσωτερικών στόχων είναι μια απόλυτη ανάγκη εδώ.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΖΥΓΟ Ή ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΟΙΚΟ

Υπάρχει βέβαιη αντίσταση στην ανακάλυψη της ισορροπίας ανάμεσα στις αντίθετες δυνάμεις στην εσωτερική φύση. Αντί αυτού, αυτό το άτομο μπορεί να ψάχνει σε ένα σύντροφο τις αξίες που δεν είναι πρόθυμο να υποδεχτεί στον εαυτό του και μπορεί να φέρει απογοήτευση και απόρριψη στις σχέσεις. Μέχρι να αρχίσει η εσωτερική εργασία της ολοκλήρωσης των αντίθετων δυνάμεων, το άτομο μπορεί ασυναίσθητα να διαλέξει ένα σύντροφο που θα τον πληγώσει ή θα τον απογοητεύσει, προκειμένου να αποφύγει μια περισσότερο ισορροπημένη σχέση που θα φέρει βαθύτερα επίπεδα οικειότητας και ευαισθητοποίησης. Η αναγνώριση, η υποδοχή και η ολοκλήρωση όλων των δυνάμεων στην εσωτερική φύση είναι αναγκαίες, περισσότερο από την εξάρτηση από ένα άλλο άτομο. Πριν παντρευτείτε κάποιον, πρέπει πρώτα να παντρευτείτε τον εαυτό σας.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ Ή ΣΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΟΙΚΟ

Η ικανότητα συναισθηματικής σύνδεσης περιορίζεται, αν και η ανάγκη για βαθιά συναισθηματική οικειότητα είναι πολύ έντονη με αυτή τη θέση του Κρόνου. Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα μιας άρνησης της συναισθηματικής επαφής στην παιδική ηλικία, ίσως εξαιτίας ενός ψυχρού συναισθηματικά γονιού. Αν και η γοητεία του σεξ είναι μεγάλη, υπάρχει ο φόβος σεξουαλικής ανεπάρκειας, υποταγής και συναισθηματικής απόρριψης που μπορεί να εμποδίσει το άτομο από αρμονικές συναισθηματικές σχέσεις. Σε αυτό το δρόμο θα δοθούν πολλές ευκαιρίες με τη μορφή των κρίσεων, για να ανακαλύψει ότι η σεξουαλική διέγερση και οικειότητα δεν μπορούν να ολοκληρωθούν χωρίς τις βαθύτερες εκφράσεις της αγάπης, της εμπιστοσύνης και της ευαισθητοποίησης. Υπάρχει ανάγκη για κατανόηση, αποδοχή και πειθαρχία της επιθυμίας, ώστε να εκφραστεί με θετικό τρόπο.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ Ή ΣΤΟΝ ΕΝΑΤΟ ΟΙΚΟ

Η πρώιμη έκθεση στις δογματικές θρησκευτικές ή ηθικές δοξασίες μπορούν να προκαλέσουν παγίωση των πνευματικών και ηθικών αξιών και να δημιουργήσουν την αμφιβολία στο δικαίωμα του ατόμου να αποφασίσει για τον εαυτό του και το πραγματικό νόημα της ζωής. Η πάλη ανάμεσα στις εσωτερικές αξίες και τις εξωτερικές γνώμες μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και έλλειψη πίστης. Αυτές οι εσωτερικές διαμάχες δημιουργούν μια υπέροχη ευκαιρία για το άτομο να ψάξει για ένα νέο πνευματικό σκελετό που βασίζεται στην απευθείας προσωπική εμπειρία. Αυτό το άτομο οδηγείται προς την εμπειρία του Θεού και συχνά έχει «ακραίες εμπειρίες». Η εσωτερική ανάγκη εδώ είναι να εμπιστευτείτε τις δικές σας εσωτερικές αξίες χωρίς να δίνετε σημασία στις εξωτερικές επιρροές, διδαχές ή δόγματα.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ Ή ΣΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ

Υπάρχει μια σύνθλιψη της ατομικότητας η οποία ξεκινάει από την παιδική ηλικία και είναι πολύ δυνατό να επηρεάζεται από ένα γονέα που δίνει μεγάλη αξία στα επιτεύγματα, στον έλεγχο και στην υλική επιτυχία. Το άτομο είναι υπερβολικά φιλόδοξο και προορισμένο να επιτύχει με οποιοδήποτε κόστος. Η δική του αίσθηση της αξίας προσδιορίζεται από τις γνώμες των άλλων για τα επιτεύγματά του. Τα εμπόδια προέρχονται από τις καθυστερήσεις, τις αποτυχίες, τη δημόσια γελοιοποίηση και την πτώση από την εξουσία. Μέσα από τον πόνο και τα εμπόδια, αυτό το άτομο έχει μια ευκαιρία να γνωρίσει την ταπεινότητα και την ευσπλαχνία και την ευκαιρία να δει τους στόχους και τα επιτεύγματά του σαν ένα σχέδιο εσωτερικού σκοπού. Υπάρχει η βαθιά ανάγκη να επηρεάσει μια θετική αλλαγή στην κοινωνία. Η εσωτερική πρόκληση βρίσκεται στη σωστή χρήση της δύναμης. Η αληθινή ταπεινότητα βρίσκεται στο να αφήσετε τη δύναμη να δουλέψει μέσα από εσάς. Όταν γίνει αποδεκτή αυτή η εσωτερική πρόκληση, το άτομο θα έχει δεχτεί την ευθύνη να γίνει ένας πραγματικός δάσκαλος του Κρόνου.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ Ή ΣΤΟΝ ΕΝΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ

Εδώ υπάρχει δυσκολία στο ταίριασμα μέσα στην ομαδική συνολική συναίσθηση και στο σχηματισμό κοινής φιλίας. Αυτό το άτομο είναι περισσότερο μισαλλόδοξο από ότι συνήθως. Αισθάνεται εκτός χρόνου και διαφορετικό από τους άλλους και την οικογένειά του και μερικές φορές θεωρείται από τους άλλους περίεργο. Βαθιά ριζωμένα αισθήματα μοναξιάς από μια αίσθηση διαχωρισμού υποκινούν την αναζήτηση για βαθύτερη εσωτερική ομαδική σύνδεση. Για αντιστάθμισμα, το άτομο μπορεί να παίζει το ρόλο του κοινωνικού, αν και νιώθει ακόμα πιο απομονωμένο και ξέχωρο από αυτό το ρόλο. Η εσωτερική αντανάκλαση που προκαλείται από τη μοναξιά λειτουργεί σαν μια γέφυρα ανάμεσα στον Υψηλότερο Εαυτό και την προσωπικότητα. Το άτομο ανακαλύπτει ότι είναι ένα ακέραιο μέρος της ομάδας των Υψηλότερων Δυνάμεων του Φωτός. Ο Κρόνος σ’ αυτή τη θέση δίνει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης, διαλογισμού, κριτικού χαρακτήρα, και της τάσης να βλέπει μέσα από την επιπολαιότητα. Η εσωτερική ανάγκη είναι να οργανώσετε και να οδηγήσετε τις ομάδες σε ένα συγκεκριμένο σκοπό με την εξισορρόπηση με το δικό σας αληθινό σκοπό.

 

Ο ΚΡΟΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ Ή ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΤΟ ΟΙΚΟ

Υπάρχει μεγάλη αντίσταση στην παράδοση του προσωπικού εγώ, που είναι οπωσδήποτε αναγκαία με αυτή τη θέση του Κρόνου. Συγχρόνως, υπάρχει πιεστική γοητεία, γι αυτό και ένας μεγάλος φόβος για το χάσιμο της ταυτότητας. Το άτομο καλείται για κάποιο διάστημα στη ζωή του να υποστεί την έλλειψη βοήθειας τη μοναξιά και να θυσιάσει τον έλεγχο του. Αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την ασθένεια ή τη φυγή από τη συνειδητή κατάσταση μέσω των ναρκωτικών ή του αλκοόλ, ή μπορεί να υπάρχει μια αίσθηση ότι πάντοτε είναι μόνο του και παράμερα από τη ζωή. Το άτομο μπορεί να ανταμειφθεί γι αυτό το συναίσθημα αν προσπαθήσει να αποδείξει ότι είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της ζωής τους. Οι συνέπειες αυτής της αντίδρασης είναι συχνά το να μπει σε Νοσοκομείο ή σε περιορισμό. Μια ζωή αφιερωμένη στην υπηρεσία μπορεί να κάνει αυτή την τοποθέτηση λιγότερο επώδυνη. Υπηρεσία ή πόνος είναι το κλειδί, αλλά το άτομο πρέπει να διαλέξει το ένα ή το άλλο. Ο Κρόνος εδώ συμβολίζει τη διάλυση της προσωπικότητας που μας απομονώνει από την Πηγή και την αναγέννηση σε μια μεγαλύτερη ομάδα συναίσθησης μέσα από την οποία τελικά θα γυρίσουμε στην Πηγή.

 

Συγγραφέας: KANDACE KAE
Η Kandace Kae είναι μαθήτρια, δασκάλα και συγγραφέας των Μαθημάτων της Αρχαίας Σοφίας. Η δουλειά της περιλαμβάνει Ήχο, Κίνηση, Αναπνοή, Αστρολογία και Καμπάλα. Το άρθρο μου παραχωρήθει και μεταφράστηκε στα Ελληνικά κατόπιν αδείας.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments