0 0 votes
Article Rating

Ο Μάρτιος αυτός και μετά την έκλειψη η οποία προηγήθηκε φέρνει μια μικρή αναστάτωση και θυμίζει λίγο την έκλειψη του Μάρτιου 2015. Όμως οι αλλαγές οι οποίες θα γίνουν θα είναι δυναμικές και θα έχουν διάρκεια. Δίδεται ο χρόνος, να αποφασιστεί ποιες είναι οι αλλαγές οι οποίες χρειάζεται να γίνουν. Ο άνθρωπος θα κάνει μόνος του τις αλλαγές αυτές, ακόμα και αν δεν του αρέσει, με πλήρη συναίσθηση των πράξεων του.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 4:58:18 μμ. έγινε η Νέα Σελήνη – έκλειψη Ηλίου, στην 8ο12’ μοίρα των Ιχθύων, (διαβάστε το σχετικό μας άρθρο).

 

Την 12η Μαρτίου 2017 και ώρα 4:53:42΄ μμ. γίνεται η Πανσέληνος, στην 22ο13’ μοίρα της Παρθένου, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των μεταβλητών ζωδίων (κυρίως Παρθένους – Ιχθείς, αλλά και Διδύμους – Τοξότες, οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 12η Σεπτεμβρίου, Μαρτίου, Ιουνίου και Δεκεμβρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 22η μοίρα των μεταβλητών.

Η Πανσέληνος αυτή, στο γήινο ζώδιο της Παρθένου σε ταυ τετράγωνο με την Κρόνο, μας καλεί να μετριάσουμε την φαντασία και την ονειροπόληση μας και να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα. Να ασχοληθούμε με τα απλά, πρακτικά θέματα της καθημερινότητας μας και στο πως θα τακτοποιήσουμε την ζωή μας, χωρίς να περιμένουμε από τους άλλους κανενός είδους βοήθεια ή υποστήριξη. Αν τρέφουμε αυταπάτες ότι κάποιοι άλλοι σαν από ¨μηχανής θεός¨ θα παρουσιαστούν ξαφνικά και θα μας βοηθήσουν να ξεφύγουμε από τα προβλήματα μας, θα πέσουμε από τα “σύννεφα” και θα πληγωθούμε βαθιά.

Όμως, όση μοναξιά κι αν νοιώσουμε, όση κούραση κι όσα εμπόδια κι αν συναντήσουμε, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραιτηθούμε ούτε να σταματήσουμε να ελπίζουμε και να ονειρευόμαστε το καλύτερο. Να θυμόμαστε ότι κάθε κύκλος που κλείνει, ένας καινούργιος ανοίγει. Οργάνωση χρειάζεται, προσήλωση στον στόχο και σίγουρα όλα πάνε καλά. Άλλωστε η επιτυχία μετά από αγώνα και κόπο είναι πολύ πιο σημαντική.

Ο κυβερνήτης της Πανσελήνου ο Ερμής βρίσκεται μαζί με τον Ήλιο στους Ιχθείς και όλοι μαζί σχηματίζουν σύνοδο με τον Χείρωνα κι ένα ανοιχτό ταυ τετράγωνο με τον Κρόνο, θα πρέπει να παραμείνουμε ρεαλιστές, να αποφεύγουμε τα μεγάλα λόγια και να μην εμπιστευτούμε ως αληθινό κάτι το οποίο δεν το έχουμε δει με τα μάτια μας και δεν το έχουμε ακούσει με τα αυτιά μας. Να μην κάνουμε στους άλλους αυτό, που δεν θέλουμε να κάνουν οι άλλοι σ’ εμάς. Εδώ, σ’ αυτή την περίπτωση ισχύει το, ¨ότι δίνεις παίρνεις¨.

Ό Άρης στον Ταύρο, τρίγωνο με τον Β. Δεσμό της Σελήνης, δίνει την δύναμη, την υπομονή και την επιμονή να αγωνιστούμε ώστε να πετύχουμε στην εργασία μας ή μια επαγγελματική συνεργασία η οποία θα δώσει ικανοποίηση και θα βοηθήσει στην εξέλιξη μας.

Με την Αφροδίτη ανάδρομη στο χάρτη της Πανσελήνου, μπορεί να επανέλθει ένας έρωτας ή ένα αγαπημένο πρόσωπο από τα παλιά, ένα οικονομικό θέμα το οποίο θα χρειαστεί επαναδιαπραγμάτευση ή να επιστραφεί ένα χρηματικό ποσό ή ένα επαγγελματικό ζήτημα προς επανεξέταση. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να σταθούμε και να επανεξετάσουμε, πρόσωπα ή πράγματα που πραγματικά αξίζουν να υπάρχουν στη ζωή μας και τι είναι αυτό που μας δίνει πραγματική χαρά, ηρεμία και ευτυχία.

 

Ο Άρης θα περάσει στο ζώδιο του Ταύρου στις 10 Μαρτίου. Στο ζώδιο του Ταύρου ο Άρης υποχρεώνεται να αποκτήσει σταθερότητα, υπομονή και επιμονή και να στηρίξει την δύναμη του σε πρακτικές, υλικές κατακτήσεις. Κάνει τους ανθρώπους να ξοδεύουν μόνο για την δική τους ευχαρίστηση και ποτέ δεν θα στερηθούν για να ευχαριστήσουν τους άλλους. Γίνεται δηλαδή συναισθηματικά και υλικά τσιγκούνης. Οι άνθρωποι γίνονται υποκειμενικοί και απόλυτοι στις απόψεις τους και δεν ενδιαφέρονται για προβλήματα των άλλων. Ρισκάρουν μόνο εκ του ασφαλούς.

Ο Άρης στον Ταύρο, σε εξάγωνο με Ποσειδώνα στους Ιχθείς στις 27/3 μπορούμε να έχουμε κέρδη από ναυτικά ή θαλασσινά επαγγέλματα, να κάνουμε ένα θαλάσσιο ταξίδι ή να φερθούμε με περισσότερη συμπόνια σ’ αυτούς που υποφέρουν.

Ο Ερμής έχει μπει στους Ιχθείς στις 26/2, oι Ιχθείς είναι ζώδιο συναισθηματικό και δεκτικό έτσι τα εξωτερικά ερεθίσματα φτάνουν στο μυαλό του ανθρώπου ισχυρά. Η μεταβλητότητα του ζωδίου, τον βοηθούν να ελιχθεί βρίσκοντας διάφορους τρόπους επικοινωνίας. Εντυπωσιάζεται εύκολα ή υποφέρει, γι αυτά που ακούει ή βλέπει και όταν δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, κλείνεται στον εαυτό του. Ο Ερμής στους Ιχθείς γίνεται αδέξιος, μπερδεμένος και αφηρημένος στις καθημερινές δραστηριότητες για τις οποίες είναι φτιαγμένος αλλά είναι περίφημος για θεωρητική ή αφηρημένη σκέψη. Ένα από τα προτερήματα αυτού του Ερμή είναι η πλούσια φαντασία η οποία κάνει τον συγγραφέα, τον φιλόσοφο, τον ποιητή, τον μουσικό και γενικά τον καλλιτέχνη. Στην αρνητική του εκδήλωση όμως, κάνει τον άνθρωπο να εθίζεται σε κακές συνήθειες και γενικά να είναι επιρρεπής σε λάθη και παρανομίες.

Ο Ερμής κινείται γρήγορα και στις 13 Μαρτίου, θα μπει στο ζώδιο του Κριού.

Ο Ερμής στον Κριό γίνεται εγωκεντρικός και υποκειμενικός στον τρόπο που λειτουργεί. Η ανυπομονησία, η ισχυρογνωμοσύνη, ο ενθουσιασμός και ο υποκειμενισμός του Κριού κάνουν τον Ερμή νευρικό, βιαστικό, σπασμωδικό και κάποιες φορές απρόσεκτο και ευέξαπτο. Ο Ερμής στον Κριό αυτή την περίοδο κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται υποκειμενικά, να κρίνουν τους άλλους και τον εαυτό τους και να βλέπουν τα πράγματα όπως θέλουν να τα βλέπουν, ανάλογα με την διάθεση τους. Έτσι μπορεί να αντιδράσουν λανθασμένα. Είναι απότομοι στον τρόπο επικοινωνίας, απρόσεκτοι στις κρίσεις και στις λέξεις τις οποίες χρησιμοποιούν αλλά και επιπόλαιοι στον τρόπο που λένε την αλήθεια χωρίς να νοιάζονται για το αποτέλεσμα που θα φέρει αυτή η αλήθεια.

Η Αφροδίτη θα γυρίσει σε ανάδρομη πορεία, στις 5/3 από την 13ο08΄μοίρα του Κριού. Θα κινείται ανάδρομη μέχρι την 16 Απριλίου. Την 3η Απριλίου θα επιστρέψει στο ζώδιο των Ιχθύων και θα παραμείνει μέχρι να γίνει πάλι ορθόδρομη, στην 26ο54΄μοίρα Ιχθύων.

Η Αφροδίτη στον Κριό είναι σε αδυναμία, αυτό την αναγκάζει σε μια διαρκή αναζήτηση της χαράς, της αρμονίας στις σχέσεις, της ηρεμίας και της αγάπης, κάτι που γίνεται ανησυχία και επηρεάζει αρνητικά την συναισθηματική ισορροπία του ανθρώπου. Δηλαδή υπάρχουν συνεχείς εναλλαγές της διάθεσης, από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση. Ενθουσιάζεται π.χ. με κάτι, έμψυχο ή άψυχο, δίνει τα πάντα, αλλά γρήγορα κουράζεται και εύκολα απογοητεύεται.

Η Αφροδίτη στην ανάδρομη κίνηση της, ωθεί τους ανθρώπους να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους με τους άλλους ανθρώπους αλλά και σε τι ακριβώς έδωσαν περισσότερη αξία απ’ αυτή που τους άξιζε είτε αυτό ήταν άνθρωπος είτε αντικείμενο. Δηλαδή με την ανάδρομη Αφροδίτη μας αποκαλύπτονται συμπεριφορές θετικές ή αρνητικές των ανθρώπων με τους οποίους σχετιζόμαστε, συμπεριφορές που είτε δεν τις είχαμε προσέξει στο παρελθόν είτε δεν τους είχαμε δώσει τη σημασία που τους έπρεπε. Επίσης είναι μια καλή ευκαιρία να σταθούμε και να επανεξετάσουμε ποια είναι αυτά, που πραγματικά αξίζουν περισσότερο στη ζωή μας και τα οποία μας δίνουν πραγματική χαρά, ηρεμία και ευτυχία. Με την ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί να επανέλθει ένας έρωτας ή ένα αγαπημένο πρόσωπο από τα παλιά, ένα οικονομικό θέμα το οποίο θα χρειαστεί επαναδιαπραγμάτευση ή να επιστραφεί ένα χρηματικό ποσό ή ένα επαγγελματικό ζήτημα προς επανεξέταση.

 

Τι θα φέρει ο Μάρτιος στα ζώδια

Κριός  21/3 – 20/4

Πολύ καλή περίοδος για να αποσυρθείτε στον χώρο σας, να μείνετε λίγο μόνοι, να ξεκουραστείτε, να διαβάσετε ένα βιβλίο και να σκεφτείτε, δηλαδή να ασχοληθείτε λίγο με τις προσωπικές σας ανάγκες (ιδιαίτερα εσείς οι Κριοί του 1ου δεκαημέρου). Μην αφήνετε το μυαλό σας να σας παρασύρει στο παρελθόν και να γεμίζετε την ψυχή σας με ενοχές για τα λάθη ή τις αδικίες που έγιναν τότε. Σήμερα είναι μια άλλη μέρα, η σκέψη και το βλέμμα σας πρέπει να κοιτάζει μπροστά και προσέξτε μην κάνετε καινούργια λάθη.

Αυτή την περίοδο οποιοδήποτε στραβοπάτημα ή μη νόμιμη ή μυστική ενέργεια δεν πρόκειται να παραμείνει κρυφή, γι αυτό να είστε προσεκτικοί. Εσείς οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου θα πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, τιθασεύστε τον εγωισμό σας και μην επαναστατείτε με το παραμικρό προς τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας. Οι προθέσεις τους είναι πολύ καλές και δεν υπάρχει λόγος αναστάτωσης. Αν θέλετε να ελευθερωθείτε από δεσμεύσεις μπορείτε να περιμένετε να περάσει το δύσκολο αυτό διάστημα και μετά αποφασίζετε. Γιατί οποιαδήποτε παρορμητική απόφαση πάρετε τώρα είναι σίγουρο ότι αργότερα θα το μετανιώσετε.

Μετά τις 12 Μαρτίου Κριοί του 3ου δεκαημέρου, αφιερώστε χρόνο στην εργασία σας χωρίς παράπονα. Προσπαθήστε να παραμείνετε προσγειωμένοι στην πραγματικότητα, ασχοληθείτε με τα απλά, πρακτικά θέματα της καθημερινότητας σας και βάλτε μία τάξη στη ζωή σας. Τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό αυτή την περίοδο, όλα βγαίνουν στο φως και μπορεί να σας βλάψουν. Προσοχή στην υγεία σας και την καλή φυσική σας κατάσταση.

 

Ταύρος  20/4 – 20/5

Αυτό τον μήνα αυξάνεται η κοινωνικότητα και η διαίσθηση σας (ιδιαίτερα για τους Ταύρους του 1ου δεκαημέρου). Ευαισθητοποιήστε με τις δυσχέρειες, την φτώχεια και τον πόνο των ανθρώπων που υπάρχουν γύρω σας. Ονειρεύεστε έναν καλύτερο μέλλον όχι μόνο για σας αλλά για όλο τον κόσμο. Το όνειρο αυτό, μπορεί να σας ωθήσει να ενταχθείτε σε ομάδες αλληλοβοήθειας, εξυπηρετώντας κοινωνικούς σκοπούς. Αν το κάνετε αυτό, θα καταφέρετε να εκτονώσετε το άγχος το οποίο σας ταλαιπωρεί τελευταία και να νιώσετε την ικανοποίηση και την χαρά της προσφοράς.

Επίσης θα πρέπει να παραμείνετε ειλικρινείς και έντιμοι με τους φίλους σας. Χρειάζεται όμως μέτρο σ’ αυτό που προσφέρετε και σ’ αυτό που παίρνετε από τις φιλικές σας σχέσεις. Ούτε εσείς να εκμεταλλευτείτε την δοτικότητα μιας φιλίας αλλά και ούτε και ο φίλος σας να εκμεταλλευτεί την δική σας δοτικότητα. Μετά τις 23 Μαρτίου (Ταύροι του 3ου δεκαημέρου), θα κληθείτε να χειριστείτε τις σχέσεις με τα παιδιά σας ή τον ερωτικό σας σύντροφο. Υπάρχουν πρακτικά θέματα που πρέπει να επιλυθούν και θα χρειαστούν την βοήθεια σας και την φροντίδα σας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψει ένα πρόσωπο από το παρελθόν. Μπορεί να κολακευτείτε από το κάλεσμα μιας απαγορευμένης αγάπης όμως αν παρασυρθείτε στο παιχνίδι αυτό, σύντομα θα αλλάξετε γνώμη και θα το μετανιώσετε. Αισθάνεστε κουρασμένοι και οι σχέσεις με τους ανθρώπους που συνδιαλέγεστε επαγγελματικά διαταράσσονται. Θα ανακαλύψετε ότι κάποιοι κάνουν κακοπροαίρετη κριτική σε βάρος σας πίσω από την πλάτη σας. Χρειάζεται ψυχραιμία και μία ήρεμη και λογική προσέγγιση των προβλημάτων σας.

 

Δίδυμοι  21/5 – 21/6

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει τον τομέα των κοινωνικών σας σχέσεων, της δημόσιας εικόνας σας και της καριέρας σας (ιδιαίτερα τους Διδύμους του 1ου δεκαημέρου). Μην αφήνετε τις δυσκολίες αυτής της περιόδου να σας αποπροσανατολίζουν και να σας απογοητεύουν. Η απαισιοδοξία σας βέβαια μπορεί να προέρχεται από κάποιες ήττες, τις οποίες θεωρείτε προσωπικές, στην επαγγελματική ή την κοινωνική σας ζωή όπου η εξαπάτηση, η διάψευση και η αδικία κυριαρχούν. Παραμείνετε έντιμοι και δίκαιοι στις συναλλαγές σας με τους άλλους ανθρώπους, εργαστείτε για το κοινό καλό, μην προσπαθήσετε να εκμεταλλευτείτε κανένα, προχωρήστε με την συνείδηση σας καθαρή, αποφύγετε τις προκλήσεις και τις επαφές σας με ανθρώπους που δεν είστε σίγουροι για την εντιμότητα τους και όλα θα πάνε τέλεια. Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου, θα συναντήσετε δυσκολίες, εντάσεις και μια ανταγωνιστική συμπεριφορά από κάποιο φιλικό πρόσωπο.

Αν διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και αφήσετε τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά, τότε θα είστε εσείς οι κερδισμένοι. Κάποια στιγμή αργότερα και με ψυχραιμία μπορείτε να αποφασίσετε για την πορεία της φιλίας αυτής.

Μετά τις 12 Μαρτίου, οι Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου θα υπάρξουν διαφωνίες και προβλήματα στους σημαντικότερους τομείς της ζωής σας. Οι δυσκολίες αυτές έχουν σχέση με την οικογένεια, την καριέρα και το πρόσωπο με το οποίο συζείτε ή συνεργάζεστε στενά. Κρίνεστε αυστηρά για την συμπεριφορά και την προσφορά σας στην οικογένεια και στην εργασία σας. Αποφύγετε με κάθε τρόπο να εμπλακείτε σε διαπληκτισμούς και σε δημόσιο χώρο διότι θα τρωθεί η καλή σας φήμη.

 

Καρκίνος  22/6 – 22/7

Καρκίνοι του 1ου δεκαημέρου, την περίοδο αυτή, νομικά θέματα μπορεί να σας απασχολούν τα οποία οφείλονται σε λάθη ή παραλείψεις του παρελθόντος. Προσοχή όμως, μην δημιουργήσετε καινούργιες νομικές εκκρεμότητες διότι δεν θα σας βγει σε καλό. Είναι επίσης πιθανό να υπάρξουν παρεξηγήσεις και ταλαιπωρίες οι οποίες προέρχονται από εξ αγχιστείας συγγενικά πρόσωπα. Όσοι από σας θα χρειαστεί να δώσετε εξετάσεις σε κάποια σχολή ή ξένη γλώσσα να είστε συγκεντρωμένοι και καλά διαβασμένοι γιατί η τύχη και το “σκονάκι” δεν βοηθά, το αντίθετο, μπορεί να σας βάλει σε μεγαλύτερους μπελάδες.

Εντιμότητα και ειλικρίνεια είναι αυτό που ζητά η περίοδος αυτή σε οποιαδήποτε συναλλαγή με άλλους ανθρώπους ώστε να αποφευχθούν οι διάφορες παγίδες και τα μπλεξίματα. Θα αισθανθείτε επιτακτική την ανάγκη να ξεφύγετε από την καθημερινή σας ρουτίνα και να κατευθυνθείτε σε τόπους άγνωστους να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους και άλλους πολιτισμούς. Γι αυτό ένα μακρινό ταξίδι είναι πιθανό το οποίο θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε και να ανανεωθείτε.

Εσείς οι Καρκίνοι του 3ου δεκαημέρου, με ηρεμία και νηφαλιότητα αναδείξτε τα προσόντα και τις δεξιότητες σας στον επαγγελματικό σας χώρο και αποφύγετε να εμπλακείτε σε διαπληκτισμούς και ανταγωνισμούς γιατί μπορεί να χάσετε την δουλειά σας.

Μετά τις 12 Μαρτίου εσείς οι Καρκίνοι του 3ου δεκαημέρου, για να μην αγχωθείτε και για να τα τακτοποιήσετε όλες τις υποθέσεις σας, προσπαθήστε να βάλετε μία τάξη στο καθημερινό σας πρόγραμμα διότι είναι πάρα πολλά αυτά τα οποία θα χρειαστεί να διεκπεραιώσετε. Στις συναλλαγές σας με τους ανθρώπους που έρχεστε σε επαφή θα πρέπει να παραμείνετε ευγενικοί και διακριτικοί γιατί η οποιαδήποτε κριτική από μέρους σας μπορεί να δημιουργήσει παρεξηγήσεις.

 

Λέων  23/7 – 22/8

Το ενδιαφέρον σας εστιάζεται έντονα αυτή την περίοδο με οικονομικά θέματα τα οποία έχουν σχέση με αποζημιώσεις, τράπεζες, εφορίες ή απλήρωτους λογαριασμούς ή με τα χρήματα του συντρόφου σας (ιδιαίτερα για τους Λέοντες του 1ου δεκαημέρου). Υπάρχουν αρκετές οικονομικές υποχρεώσεις να εκτελεστούν και έτσι αναρωτιέστε αν θα καταφέρετε να τις οργανώσετε με τέτοιο τρόπο, ώστε όλα να μπουν στη σωστή τους σειρά χωρίς να παραλείψετε και χωρίς να ξεχαστεί κάτι και βρεθείτε εκτεθειμένοι.

Να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί μπορεί κάποιοι επιτήδειοι, να ενεργούν σε βάρος των συμφερόντων σας, ειδικά όταν πρόκειται να δώσετε ή να πάρετε δάνειο και αποφύγετε με κάθε τρόπο να δώσετε ή να πάρετε καινούργιο δάνειο. Ίσως μία παράλειψη ή ένα λάθος που έγινε στο παρελθόν και το οποίο αγνοούσατε μέχρι τώρα, να σας έχει δημιουργήσει προβλήματα και τώρα είναι δύσκολο να τακτοποιηθεί.

Οι Λέοντες του 3ου δεκαημέρου, θα πάρετε την πρωτοβουλία να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας ή οι αλλαγές που ήδη έχετε κάνει πιθανόν να χρειάζονται μια νέα, πιο δυναμική προώθηση. Αν προβάλετε δυναμικά τα προσόντα σας, να είστε σίγουροι ότι θα έχετε επιτυχία.

Μετά τις 12 Μαρτίου, εστιάζετε την προσοχή σας στο εισόδημά σας (ιδιαίτερα για τους Λέοντες του 3ου δεκαημέρου. Μια αυξομείωση στα οικονομικά σας θα υπάρξει, κάποιες στιγμές που νομίζετε ότι τα εισοδήματα σας είναι αρκετά ικανοποιητικά, κάποιες άλλες, θα αισθάνεστε ότι οι δαπάνες είναι πολύ περισσότερες από τα έσοδα σας, όμως αυτό με κάποιο τρόπο θα διορθώνεται πολύ γρήγορα. Να είστε πολύ προσεκτικοί με ποιους κάνετε δοσοληψίες, μην εμπιστεύεστε άκριτα τον οποιονδήποτε σε οικονομικά ζητήματα.

 

Παρθένος  23/8 – 22/9

Για τους Παρθένους του 1ου δεκαημέρου, είναι μια δύσκολη η περίοδος αυτή για τις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους, ίσως με τον συνεργάτη ή τον σύντροφό σας. Κάποιοι από εσάς απογοητεύεστε διότι εμπιστευτήκατε κάποιους ανθρώπους κι αυτοί πρόδωσαν αυτή την εμπιστοσύνη σας. Κάποιοι άλλοι, μπορεί να αφοσιωθείτε σε ένα άτομο με το οποίο συνδέεστε στενά μαζί του, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει και να παραμελείτε τον εαυτό σας και τις δικές σας ανάγκες.

Να είστε προσεκτικοί στις συναλλαγές σας με ανθρώπους τους οποίους γνωρίζετε ελάχιστα και δεν είστε σίγουροι για την εντιμότητα τους. Σε κάθε περίπτωση αποφεύγετε να δεσμευτείτε με υπογραφές για οτιδήποτε αλλά και κάθε ανάμιξη με δικαστήρια και δικηγόρους. Οι Παρθένοι του 3ου δεκαημέρου φροντίστε μειώσετε το άγχος σας διότι μπορεί να έχει επιπτώσεις στην υγεία σας. Υπάρχει το ενδεχόμενο να κάνετε ένα μικρο-χειρουργείο. Με κάποιο τρόπο θα πετύχετε να αυξήσετε το εισόδημα σας αλλά την ίδια στιγμή θα εξανεμίζεται σε κάποιες επιπλέον δαπάνες.

Στις 12 Μαρτίου που η Πανσέληνος θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιό σας, ιδιαίτερα εσείς του 3ου δεκαημέρου, η ευαισθησία και η ευθιξία σας αυξάνονται αυτό το διάστημα αλλά και η υπερβολική εμμονή στην λεπτομέρεια μπορεί να βλάψει τις σχέσεις σας με τον/την σύντροφο και την οικογένεια σας. Προσωπικά σας θέματα και του συντρόφου ή του συνεργάτη σας είναι αυτά που σας απασχολούν. Υποψιάζεστε ότι υπάρχουν μυστικά μεταξύ σας ή ότι προδίδει την εμπιστοσύνη σας. Κρατήστε την ψυχραιμία σας και μην προκαλείτε στον εαυτό σας και στο περιβάλλον σας εντάσεις μέχρι να περάσει αυτό το διάστημα.

 

Ζυγός  23/9 – 23/10

Είναι ένας αρκετά αγχωτικός μήνας ο Μάρτιος για όλους αλλά ιδιαίτερα για εσάς τους Ζυγούς που έχετε γεννηθεί στις αρχές του 3ου δεκαημέρου, δηλαδή κοντά στις 15 Οκτωβρίου. Αναπάντεχες αλλαγές μπορεί να συμβούν στη σχέση με τον σύντροφο σας, στο σπίτι σας και στις οικογενειακές συνθήκες. Μπορεί να σημειωθεί μια αλλαγή στην φύση των σχέσεων σας με τον σύντροφο ή κάποιο συνεργάτη σας και ίσως προκληθούν διαμάχες ή ρήξη μεταξύ σας.

Αισθάνεστε τελευταία, ότι όποιος σας πλησιάζει είναι έτοιμος να τσακωθεί μαζί σας έτσι ο τρόπος με τον οποίο τους αντιμετωπίζετε είναι αντιδραστικός. Πιθανόν να θεωρήσετε απαραίτητη την απομάκρυνση σας από μια σχέση, φυσικά και είναι δικαίωμα σας, αν υποφέρετε μέσα σ’ αυτή την σχέση. Επειδή όμως είναι δύσκολο διάστημα για να πάρετε αποφάσεις, διατηρήστε προς το παρόν την ψυχραιμία σας, μην λειτουργήσετε παρορμητικά. Λίγο αργότερα και μετά από ώριμη σκέψη παίρνετε τις τελικές σας αποφάσεις. Θα διαπιστώσετε κάποια στιγμή ότι υπάρχει παρασκήνιο στην εργασία και κάποιοι δεν μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εσάς. Επειδή στην επαφή σας με τους άλλους ανθρώπους αισθάνεστε μια νευρικότητα, μπορεί να παραμελήσετε κάποια από τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις σας και έτσι να εγείρετε παράπονα από τους συναδέλφους σας.

Μετά τις 12 Μαρτίου αισθάνεστε αποκαμωμένοι και εξουθενωμένοι. Έχετε ανάγκη για ξεκούραση και αποφόρτιση. Μπορείτε λοιπόν να ζητήσετε μια ολιγοήμερη άδεια για να αποφορτιστείτε. Όμως προπάντων μην αποθαρρύνεστε και μην χάνετε την ελπίδα σας, θα βελτιωθούν τα πράγματα. Όσο δύσκολη κι αν είναι αυτή την στιγμή η κατάσταση, ξέρετε καλά ότι αύριο είναι μια καινούργια μέρα και όλα μπορούν γίνουν πάλι όμορφα. Προστατευτείτε από τις εποχιακές ιώσεις και τις αλλεργίες. Είναι πιθανή η επιστροφή κάποιου αγαπημένου προσώπου με το οποίο είχατε διαφωνήσει στο παρελθόν.

 

Σκορπιός  24/10 – 22/11

Αυτό που λαχταράτε περισσότερο τώρα, είναι η συντροφιά αυτών που αγαπάτε και ότι μπορεί να σας δώσει χαρά (ιδιαίτερα οι Σκορπιοί του 1ου δεκαημέρου). Η διασκέδαση, ο έρωτας, οι φίλοι και τα παιδιά είναι τα θέματα στα οποία εστιάζετε το ενδιαφέρον σας. Όμως δεν θα πρέπει να το παρακάνετε και να παραμελήσετε τους άλλους τομείς της ζωής σας και ιδιαίτερα την εργασία σας ή τις καθημερινές σας υποχρεώσεις. Όσοι από σας είστε γονείς, θα αισθανθείτε την ανάγκη να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά σας, μέσα και έξω από το σπίτι.

Η εργασία, τα καθήκοντα, οι υποχρεώσεις και γενικά η ρουτίνα της καθημερινότητας σας, σας έχουν κουράσει τόσο πολύ που είστε έτοιμοι να σπάσετε τις αλυσίδες (ιδιαίτερα για τους Σκορπιούς του 3ου δεκαημέρου). Το κλίμα θα είναι κάπως ηλεκτρισμένο στη δουλειά με ανταγωνισμούς, παρεξηγήσεις και λογομαχίες. Κρατήστε την ψυχραιμία σας, να περάσει αυτός ο μήνας και μετά με ηρεμία αποφασίζετε πως θα το αντιμετωπίσετε. Ωστόσο ο εκνευρισμός αυτός βγαίνει προς τα έξω και μπορεί να φέρεστε με σκληρό και αυταρχικό τρόπο σε ανθρώπους στον χώρο εργασίας.

Μετά τις 12 Μαρτίου, η επιλογή φίλων γίνεται μια δύσκολη υπόθεση για εσάς (ιδιαίτερα για τους Σκορπιούς του 3ου δεκαημέρου. Δώστε προσοχή στην συμπεριφορά σας προς τους φίλους σας γιατί η σκληρή κριτική μπορεί γίνει αιτία να χάσετε μια σημαντική φιλία. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε με ποιους συνδέεστε φιλικά, πόσο σημαντικοί είναι αυτοί οι άνθρωποι στη ζωή σας και μην γίνεστε ¨τσιγκούνηδες¨ στα συναισθήματα σας γι αυτούς που το αξίζουν.  Για να πετύχετε τους στόχους σας θα πρέπει να βρείτε μια ισορροπία ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία και να μην ονειρεύεστε πράγματα ανέφικτα. Δουλέψετε έξυπνα, με προσοχή και οργάνωση για να φέρετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

 

Τοξότης  23/11 – 21/12

Αυτή την περίοδο είστε αρκετά προβληματισμένοι με το σπίτι σας ως ακίνητο ή την ατμόσφαιρα που επικρατεί στην οικογένεια σας (ιδιαίτερα για τους Τοξότες του 1ου δεκαημέρου). Η κατάσταση είναι λίγο μπερδεμένη, υπάρχει μια τάση φυγής από τα προβλήματα ή από το περιβάλλον το οποίο σας στεναχωρεί. Έχετε κάνει κι εσείς τα λάθη σας όμως δεν σας βοηθά να αφήνετε τη σκέψη σας να επιστρέφει συνεχώς στο παρελθόν και να νιώθετε ενοχές για τα λάθη που έγιναν ή για την συμπεριφορά σας προς τους ανθρώπους της οικογένειας σας.

Κάντε μια καινούργια αρχή, προσεγγίστε με ειλικρίνεια και ευαισθησία τα αγαπημένα σας πρόσωπα, για να διορθώσετε ότι παίρνει διόρθωση και να ξεκινήσετε μια καινούργια ζωή μαζί τους. Ίσως χρειαστεί να συμπαρασταθείτε στην ασθένεια κάποιου προσώπου της οικογένειας σας, μπορεί να γίνει μια ζημιά στο σπίτι από πλημύρα ή στα υδραυλικά. Ασφαλίζετε προσεκτικά το σπίτι σας από τυχόν διαρρήκτες. Επίσης, θεωρείτε σημαντικό να κάνετε μια αλλαγή, να μετακομίσετε σε άλλο σπίτι ή να ανακαινίσετε το υπάρχον. Μετά τις 12 Μαρτίου, θα κληθείτε να μετριάσετε την φαντασία σας και να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα (ιδιαίτερα οι Τοξότες του 3ου δεκαημέρου.

Αισθάνεστε ότι οι δικοί σας άνθρωποι δεν σας καταλαβαίνουν και έχετε βάλει έναν τοίχο ανάμεσα σε εσάς και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Όμως, όση μοναξιά κι αν νοιώθετε, όση κούραση κι όσα εμπόδια κι αν συναντάτε στα προσωπικά ή στα επαγγελματικά σας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραιτήστε ούτε να κατεβάζετε ¨ρολά¨. Κλείστε τον κύκλο της αποστασιοποίησης και χαρείτε ότι σας δίδεται. Οργάνωση χρειάζεται και προσήλωση στο στόχο σας και είναι σίγουρο ότι θα φέρετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Αυτό μήνα θα συναντήσετε ένα αγαπημένο πρόσωπο με το οποίο είτε λόγω απόστασης είτε λόγω διαφωνίας, είχατε καιρό να συναντηθείτε.

 

Αιγόκερως  22/12 – 19/1

Οι καθημερινές ασχολίες και τα κοντινά δρομολόγια δεν θα σας αφήσουν να πλήξετε καθόλου (ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους του 1ου δεκαημέρου). Πολλά και διαφορετικά πράγματα πρέπει να γίνουν και καλείστε να τα τακτοποιήσετε στις προθεσμίες τους και να μην ξεχάσετε κάτι. Συναντήσεις με κοντινά σας πρόσωπα, λογαριασμοί που πρέπει να εξοφληθούν και διάφορες άλλες αγγαρείες που πρέπει να τακτοποιηθούν είναι σε καθημερινή διάταξη. Δεν είναι κατάλληλη η περίοδος για να εκμυστηρευτείτε τα μυστικά σας σε άλλους αλλά ούτε να πιστεύετε τις φήμες που ακούτε.

Όποια πληροφορία μάθετε ή ότι θα δείτε καλό είναι να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας. Αποφύγετε να κλείσετε οποιαδήποτε δεσμευτική συμφωνία, ούτε να υπογράψετε οτιδήποτε χωρίς προηγουμένως να το ελέγξει εξονυχιστικά. Οικογενειακά προβλήματα ανακύπτουν εντελώς ξαφνικά και σας σοκάρουν. Δικά σας λάθη μπορεί να είναι ή η δική σας καταπιεστική συμπεριφορά προς στα πρόσωπα της οικογένειας σας, φέρνουν αυτή την επανάσταση. Κρατήστε την ψυχραιμία σας, ο εγωισμός και εριστικότητα δεν θα φέρει καλά αποτελέσματα. Αφήστε με ηρεμία και υπομονή τα πράγματα να εξελιχθούν γιατί αν τραβήξετε το σχοινί θα σπάσει.

Μετά τις 12 Μαρτίου, θα αισθανθείτε επιτακτική την ανάγκη να ξεφύγετε από την καθημερινή σας ρουτίνα και να κατευθυνθείτε σε τόπους άγνωστους να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους και άλλους πολιτισμούς. Ένα μακρινό ταξίδι το οποίο θα σας βοηθήσει να ξεκουραστείτε και να ανανεωθείτε ίσως να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα ή να μην πραγματοποιηθεί τελικά. Ίσως όμως θέματα που έχουν σχέση με την δουλειά σας, να εμποδίσουν αυτό το ταξίδι.  Ένα αγαπημένο πρόσωπο με το οποίο είχατε πολύ καιρό να συναντηθείτε, θα σας επισκεφτεί αναπάντεχα και αυτό θα σας δώσει μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό.

 

Υδροχόος  20/1 – 18/2

Μια καινούργια πηγή εισοδήματος ή μια βελτίωση στο εισόδημα σας αυτόν τον καιρό δεν θα πρέπει να σας εξωθήσει να κάνετε περιττά έξοδα (ιδιαίτερα οι Υδροχόοι του 1ου δεκαημέρου). Μπορεί να θέλετε να τα ξοδέψετε σε πράγματα αναγκαία, αν όμως οι αγορές αυτές μπορούν να περιμένουν, καλύτερα να συγκρατηθείτε. Είναι μια καλή περίοδος για να εξοφλήσετε τα παλιά σας χρέη αλλά και αυτά που θα προκύψουν ξαφνικά.

Αποφύγετε οποιαδήποτε δοσοληψία με μη νόμιμο τρόπο διότι θα βρεθείτε ξαφνικά μπλεγμένοι. Οποιαδήποτε συναλλαγή θα πρέπει να γίνεται με νόμιμους όρους για να μην έχετε σημαντικές απώλειες. Προστατέψτε το πορτοφόλι σας ή οτιδήποτε έχει αξία για εσάς από επίδοξους κλέφτες. Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου, να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί όταν οδηγείτε και αποφύγετε να αγοράσετε καινούργιο αυτοκίνητο τώρα. Σε κάθε πρόκληση καλό είναι συγκρατείτε το θυμό σας γιατί πάνω στον εκνευρισμό σας μπορεί να σας ξεφύγουν κάποια λόγια τα οποία θα κάνουν ζημιά ή θα φέρουν ρήξη στις σχέσεις με τους κοντινούς ανθρώπους. Επίσης δεν θα πρέπει να αφήσετε τους άλλους να σας πληγώσουν με τα λόγια τους, έχετε τον τρόπο να τους απαντήσετε με ηρεμία και να τους αλλάξετε την γνώμη τους για σας.

Μετά τις 12 Μαρτίου ιδιαίτερα οι Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου, δεν είναι κατάλληλο διάστημα για να ρισκάρετε οικονομικά σε κανενός είδους επένδυση αλλά ούτε να πάρετε ένα καινούργιο δάνειο ή μια νέα πιστωτική κάρτα. Οποιαδήποτε συναλλαγή κάνετε να είναι πολύ καλά μελετημένη και ¨καθαρή¨. Είναι όμως πολύ καλή περίοδος να τακτοποιήσετε τους λογαριασμούς σας και να εξοφλήσετε τυχόν χρέη. Αποφύγετε καθ’ οιονδήποτε τρόπο να εμπλέξετε την φιλία με οικονομικά ζητήματα. Ούτε να δανείσετε αλλά ούτε να δανειστείτε χρήματα από φίλους και ούτε να συνάψετε επαγγελματική συνεργασία με φιλικό πρόσωπο για να μην υπάρξουν προβλήματα μεταξύ σας.

 

Ιχθείς  19/2 – 20/3

Μήνας των γενεθλίων σας, ο Μάρτιος για τους περισσότερους Ιχθείς. Χρόνια σας πολλά, να περάσετε μια πολύ όμορφη, δημιουργική και χαρούμενη χρονιά. Μια καινούργια χρονιά ξεκινά για εσάς, με νέες προκλήσεις. (Ιδιαίτερα οι Ιχθείς του 1ου δεκαημέρου), είναι ένα διάστημα αυτό, όπου η υπερηφάνεια σας και η τάση σας να προβάλλετε τον εαυτό σας είναι περισσότερο ανεπτυγμένα. Με την έκλειψη στο ζώδιο σας, θα γίνουν αλλαγές στην ζωή σας. Καινούργια ξεκινήματα που αν τα μελετήσετε σωστά θα πετύχετε σπουδαία πράγματα για την ζωή σας.

Η ευαισθησία σας αυξάνεται αισθητά και σας προτρέπει να δώσετε υποστήριξη και βοήθεια σε εκείνους που υποφέρουν. Συμπονάτε και συμπάσχετε με τους ανθρώπους που υποφέρουν από πείνα, αρρώστιες, πολέμους κλπ. Νοιώθετε ότι είναι άδικο να υπάρχει τόσος πόνος γύρω σας και προσφέρετε με καρδιά σας την υποστήριξη σας, υλική και ψυχική. Ιχθείς του 3ου δεκαημέρου, αναπάντεχες αλλαγές στην οικονομική σας κατάσταση θα συμβούν αυτό το διάστημα. Ο τρόπος με τον οποίο κερδίζετε τα χρήματα σας ίσως αλλάξει. Μπορεί να υπάρξουν αναπάντεχες οικονομικές απώλειες ή έκτακτα έξοδα. Γι αυτό θα πρέπει να ελέγχετε τις δαπάνες και αποφύγετε να καταναλώνετε άκριτα. Απλά, αρκεστείτε στα απαραίτητα.

Μετά τις 12 Μαρτίου για τους Ιχθείς του 3ου δεκαημέρου, γίνεστε πιο συναισθηματικοί και πιο κυκλοθυμικοί, έχετε ανάγκη να γίνετε το κέντρο του σύμπαντος για τον σύντροφο σας. Όμως δεν είναι εύκολο να σας καταλάβει γιατί τα σήματα που στέλνετε είναι λίγο ασαφή και δυσνόητα. Μιλήστε ξεκάθαρα και εκφράστε τα συναισθήματα σας, είναι σίγουρο ότι θα σας προσφερθεί αυτό που επιθυμείτε. Γιατί αν δεν μιλήσετε ανοιχτά μαζί του, αντί να εξομαλυνθούν οι αντιθέσεις, θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη η επικοινωνία μεταξύ σας και η σχέση σας θα κινδυνέψει. Η επιστροφή ενός χρηματικού ποσού από κει που δεν το περιμένατε θα σας χαροποιήσει.

 

Χρησιμοποιήστε τη φόρμα των Σχολίων παρακάτω αν έχετε κάποια απορία σχετικά με τις μηνιαίες προβλέψες. Η κυρία Άννα Σχοινοπλοκάκη θα σας εξηγήσει περισσότερο.

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments