0 0 votes
Article Rating

Και ναι, ήρθε επιτέλους η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Μία στιγμή που ίσως εδώ και μήνες στριφογυρνάει στο μυαλό μας και όσο περισσότερο ο υδράργυρος ανεβαίνει τόσο περισσότερο αυτή η στιγμή γίνεται ίσως η μοναδική που κυριαρχεί στις σκέψεις μας. Μπορεί η απάντηση στην σχετική σου ερώτηση να ήταν κάπως έτσι: «Τι;;; Θες δύο εβδομάδες άδεια;;; Καλά, δεν έχεις καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε περίοδο κρίσης;;; Δεν έχεις καταλάβει ότι πρέπει να δουλεύουμε στο διπλάσιο («…και να πληρωνόμαστε στο μισό…» ψιθυρίζεις μέσα από τα χείλη σου που σφίγγεις για να μην το φωνάξεις καταμεσής στο γραφείο!) Μία βδομάδα και πολύ είναι!!! Η εταιρεία έχει ανάγκες!!!» αλλά κανένας δεν πρόκειται να σου χαλάσει την στιγμή που έστω αυτή την μία βδομάδα, θα είσαι μακριά από οτιδήποτε σου θυμίζει υποχρεώσεις, γνώριμες φωνές συναδέλφων και στοίβες χαρτούρας παντού στο γραφείο! Αυτή την ιερή στιγμή που τα κινητά θα κλείσουν και ως δια μαγείας όλος ο κόσμος θα περιστρέφεται γύρω από την μοναδική σου «ανησυχία»: Πώς θα περάσω και σήμερα την μέρα μου και τι καινούριο έχω να δω;

Πριν όμως από όλα αυτά, έχουμε να πάρουμε μία σημαντική απόφαση! Πού και πώς θα περάσουμε την βδομάδα των διακοπών μας; Εντάξει, μπορούμε να ρωτήσουμε φίλους, να πάρουμε ιδέες, να ψάξουμε στο ίντερνετ, να επισκεφτούμε ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο και πολλά άλλα. Αλλά, υπάρχει και ένα ακόμα μέρος που μπορούμε να ψάξουμε και να βρούμε λαμπρές απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα μας, και αυτό το μέρος το ξέρουμε μόνο εμείς, οι εραστές της αστρολογίας. Και αυτό είναι ο γενέθλιος χάρτης μας! Ο χάρτης μας λοιπόν θα μας δείξει πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τις διακοπές μας, ώστε να περάσουμε καλά, να επιδοθούμε σε δραστηριότητες που θα μας διασκεδάσουν και θα μας ανανεώσουν! Μάλιστα, υπάρχουν αστρολόγοι που υποστηρίζουν ότι ένας πολύ καλός δείκτης του αν θα περάσουμε καλά σε ένα μέρος, πόλη ή χώρα, είναι να δούμε την ημερομηνία ίδρυσης της τοποθεσίας αυτής.

Αν λοιπόν ανήκετε στο ζώδιο του Κριού και επισκεφτείτε ένα μέρος το οποίο ιδρύθηκε μία ημερομηνία που εμπίπτει στο ζώδιο του Κριού τότε θα νιώσετε κατά κάποιο τρόπο συνδεδεμένοι με το μέρος αυτό και το πιο πιθανό είναι ότι θα περάσετε πάρα πολύ καλά! Αν πάλι αποφασίσετε να πάτε σε ένα μέρος που ιδρύθηκε μία ημερομηνία κατά το ζώδιο του Αιγόκερου, τότε είναι πιθανό ότι δεν θα ευχαριστηθείτε και πολύ και μάλιστα είναι πολύ πιθανό να βιώσετε πράγματα που θα σας θυμίσουν όλα εκείνα που σας εκνευρίζουν στους Αιγόκερους γνωστούς σας.

Ελπίζω να σας έχουμε προλάβει και να μην έχετε κανονίσει ακόμα τον καλοκαιρινό προορισμό σας. Εδώ είναι κάποιες ιδέες που θα μπορούσαν να σας φανούν ενδιαφέρουσες με βάση το που θα ένιωθε καλύτερα και πιο διασκεδαστικά ο Ήλιος στον χάρτη σας, με βάση το Ηλιακό σας ζώδιο! Πέραν αυτού όμως, εκτός από το Ηλιακό μας ζώδιο, μπορούμε επιπλέον να κοιτάξουμε τι μας λένε ο 5ος οίκος μας, αυτός της διασκέδασης και βεβαίως ο άξονας 3ος – 9ος που έχει να κάνει με τις μετακινήσεις μας και τα ταξίδια.

Αν πάλι δεν σας έχουμε προλάβει, τότε τι άλλο να πούμε, από «Καλό καλοκαίρι και καλές διακοπές!»

diakopes-astrologiaΚριός

Ανήκετε σε ένα από τα ζώδια που ίσως δε θα ήθελαν πολλοί να έχουν στην παρέα τους κατά τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Ο λόγος είναι απλός: φημολογείται ότι τους κουράζετε πάρα πολύ με όλα τα «Πάμε και εδώ, πάμε και εκεί. Τι; Θα κάτσουμε και άλλο στο ίδιο σημείο; Αλήθεια, εκεί πήγαμε;». Είναι γεγονός πως εσείς οι Κριοί θέλετε να έχετε μία αρκετά μεγάλη λίστα από μέρη που θέλετε να δείτε και πράγματα που θέλετε να κάνετε και οτιδήποτε λιγότερο από αυτό είναι απλώς πολύ βαρετό για τα γούστα σας. Ο κυβερνήτης σας Άρης, φροντίζει να σας τροφοδοτεί διαρκώς με ενέργεια, οπότε η παρέα που θα επιλέξετε θα πρέπει να μπορεί να σας ακολουθεί. Ως εκ τούτου καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα μέρος που σας προσφέρει πολλές επιλογές και μάλιστα όσο πιο extreme και διαφορετικές είναι τόσο το καλύτερο! Αν μάλιστα μπορείτε να συνδυάσετε τις διακοπές σας με κάποιου είδους αθλητική δραστηριότητα και γενικότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια με τους φίλους σας, αυτό θα ήταν το ιδανικό! Το ήσυχο σπιτάκι του κολλητού σας στην κορυφή του βουνού σε ένα χωριουδάκι που έχει 50 μόνιμους κατοίκους, με καθαρό αέρα και τους κόκορες να σας ξυπνάνε κάθε πρωί, σίγουρα δε θα ήταν καλή επιλογή! Επίσης, για εσάς είναι πολύ σημαντικό το μέρος που θα επιλέξετε να πάτε να έχει έντονη νυχτερινή ζωή μιας και σας αρέσει ιδιαίτερα να ξενυχτάτε χορεύοντας. Για τον ίδιο λόγο φροντίστε το σπίτι στο οποίο θα μένετε να μην βρίσκεται κοντά σε εκκλησία, γιατί οι πρωινές καμπάνες δε θα σας επιτρέψουν να χαρείτε τον ύπνο σας μέχρι τις πρώτες μεσημεριανές ώρες όπως σας αρέσει!

Ταύρος

Το πιο σημαντικό για εσάς είναι να σας δοθεί η ευκαιρία στις διακοπές σας να βρεθείτε κοντά στην φύση. Όσο πιο μακριά από τα εγκόσμια και την τεχνολογία βρίσκεστε τόσο το καλύτερο! Αυτό που σας ανανεώνει είναι να νιώθετε ότι απλώς δεν έχετε να κάνετε τίποτα απολύτως. Το ήσυχο σπιτάκι του κολλητού στην κορυφή ενός βουνού που λέγαμε πριν, ε θα ήταν ίσως το ιδανικό για εσάς! Αρκεί βέβαια να έχει να σας προσφέρει όμορφα τοπία και εντυπωσιακές φυσικές ομορφιές. Και λίγη πολυτέλεια βέβαια δε θα έβλαπτε! Να είναι ένα όμορφο σπίτι, με πολλές ανέσεις. Για εσάς λοιπόν θα ήταν καλή ιδέα να βρείτε σε πιο σημείο της γης υπάρχει εκείνη η καταπληκτική λίμνη στην οποία φυτρώνει ένα σπάνιο είδος φυτού και να πάτε εκεί! Σε ποιο σημείο του νησιού ο ουρανός ντύνεται με τα ροδοκόκκινα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και να βρείτε εκεί το κατάλυμα που θα σας φιλοξενεί στις διακοπές σας. Επίσης μία πολύ καλή ιδέα για εσάς τους λάτρεις του καλού φαγητού και ποτού είναι να επισκεφτείτε ένα μέρος το οποίο είναι φημισμένο για την καλή του παραδοσιακή κουζίνα και για το με σπάνιο τρόπο ζυμωμένο του κρασί. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για έναν Ταύρο από το να ξαπλώνει στην αιώρα του, αγναντεύοντας την φύση, απολαμβάνοντας το ορεκτικό του απεριτίφ και μυρίζοντας το φαγητό που μαγειρεύεται στην κουζίνα δίπλα. Και βέβαια να έχει δίπλα του μία πάντα πρόθυμη παρέα να του προσφέρει ένα χαλαρωτικό μασάζ στον πονεμένο του αυχένα. Αυτό είναι που επιθυμεί ένας Ταύρος. Να ενεργοποιούνται όλες του οι αισθήσεις!

Δίδυμοι

Εσείς οι αεικίνητοι Δίδυμοι πρέπει να φροντίσετε ώστε οι διακοπές σας να έχουν λίγο από όλα ώστε να μην βαρεθείτε. Ως διπλό ζώδιο που είστε, σας αρέσει να μπορείτε να συνδυάσετε ταυτόχρονα δύο πράγματα, όπως για παράδειγμα να επιλέξετε να μείνετε σε βουνό, από το οποίο όμως κατηφορίζοντας να οδηγείστε σε μία παραλία. Επίσης, καλό θα ήταν να επιλέξετε ένα μέρος το οποίο να μην είναι απομονωμένο και να έχει πολλές γειτονικές περιοχές και πόλεις τις οποίες θα μπορείτε να επισκεφτείτε πραγματοποιώντας ημερήσιες εκδρομές. Βέβαια, καλό θα ήταν η παρέα σας να είναι προετοιμασμένη για το ότι μπορεί να έχετε ξεκινήσει για αλλού και τελικά στην πορεία να σταματήσετε και να αποφασίσετε να μείνετε αλλού. Ο κυβερνήτης σας Ερμής θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενος αν επιλέξετε ένα μέρος με πολύ κόσμο και γενικά πολλές αλληλεπιδράσεις. Σας αρέσει οι διακοπές σας να έχουν και έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, οπότε οτιδήποτε έχει να κάνει με μουσεία, νέες κουλτούρες και μνημεία ιστορικής σημασίας σίγουρα αποτελεί πόλο έλξης για εσάς. Επίσης, φροντίστε να έχετε κοντά σημείο πώλησης εφημερίδων ώστε να μένετε σε επαφή με τα κοινωνικά δρώμενα και τις εξελίξεις γιατί δε θα σας αρέσει να έχουν συμβεί σημεία και τέρατα την περίοδο των διακοπών σας και εσείς να μην είχατε ενημερωθεί για αυτά. Το καλύτερο ίσως καλοκαιρινό δώρο για τον φίλο σας Δίδυμο είναι μία φορητή σύνδεση ίντερνετ!

Καρκίνος

Για εσάς τους Καρκίνους είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα μέρος στο οποίο θα νιώθετε οικεία και σαν στο σπίτι σας. Δεν σας αρέσουν οι πολύ ακραίες επιλογές που θα σας βγάλουν από τα γνώριμα νερά σας για αυτό και είναι πολύ πιθανό να επιλέξετε τον περσινό σας προορισμό αν όντως είχατε περάσει πολύ καλά και ικανοποιούσε τις ανάγκες σας. Ως ζώδιο του νερού, θα ήταν μία καλή επιλογή ένα μέρος κοντά σε θάλασσα ή έστω σε κάποια λίμνη ή ποτάμι, μιας και η θέα του νερού είναι αυτή που μπορεί να σας χαλαρώσει πραγματικά. Η διάθεση ενός Καρκίνου είναι τόσο ευμετάβλητη όσο είναι και η εναλλαγή της πλημμυρίδας με την άμπωτη. Και πώς να μην ήταν εξάλλου, αφού εδώ η Σελήνη ορίζει και κυβερνάει. Ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για την ιστορία και το παρελθόν της περιοχής την οποία επισκέπτεστε οπότε ένα ιστορικό μέρος, που έχει πολλά μνημεία και ιστορικά γεγονότα θαμμένα στο παρελθόν του θα ήταν για εσάς μια ιδανική επιλογή. Επίσης, μιας και για εσάς η οικογένεια και οι πρόγονοί σας παίζουν έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή σας, είναι πιθανό να επιλέξετε να εξερευνήσετε το μέρος καταγωγής του προ-προπάππου σας, για το οποίο ακούγατε τόσες πολλές ιστορίες όταν ήσασταν παιδιά! Όπως και να έχει όμως, όπου και αν επιλέξετε να πάτε, μην παραλείψετε να έχετε και μία μικρή κουζινούλα στη διάθεσή σας ώστε να μπορείτε να μεριμνάτε για τη διατροφή σας την οποία ούτως ή άλλως πρέπει να φροντίζετε λόγω του ευαίσθητου στομαχιού σας.

Λέων

Οι δικές σας διακοπές πρέπει σίγουρα να έχουν ένα πράγμα: χλιδή… ή μάλλον δύο: και κέντρο περιποίησης προσώπου, σώματος και σπα. Με άλλα λόγια μόνο το καλύτερο είναι αρκετά καλό για τους βασιλιάδες του ζωδιακού! Δεν υπάρχει άλλο ζώδιο που να εκτιμάει όσο εσείς την αίγλη, τα φώτα, την πολυτέλεια του να επισκέπτεσαι έναν από τους πιο κορυφαίους καλοκαιρινούς προορισμούς που κοσμεί τις σελίδες ενός σικάτου περιοδικού. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να καυχιέστε όταν θα διηγείστε «Ω ναι! Πήγα και εκεί!». Για εσάς το ιδανικό μέρος ίσως να ήταν κάπως σαν το Λας Βέγκας, γεμάτο φωτάκια, περιπέτεια, πολλά μαγαζιά για να επιδοθείτε στο ατελείωτο shopping therapy που τόσο σας αρέσει, και βεβαίως πολλές ευκαιρίες για να προκαλέσετε την τύχη σας στον τζόγο. Επίσης, μία ωραία ιδέα θα ήταν να επιλέξετε ένα μέρος το οποίο να προσφέρει αρκετό θέαμα, διάφορες παραστάσεις ή συναυλίες. Επίσης σας αρέσουν ιδιαίτερα μέρη με πολλά κάστρα και παλάτια μιας και σας θυμίζουν την ….ζωδιακή σας καταγωγή! Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τότε σίγουρα το ζώδιο του Ήλιου θα απολαύσει ιδιαίτερα, ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας σε μαγευτικές παραλίες. Φροντίστε να έχετε πολλές επιλογές διαφορετικών τρόπων διασκέδασης και σαφώς σε έναν προορισμό που να ευνοεί τις γνωριμίες και το φλερτ.

Παρθένος

Ίσως τώρα εσείς οι Παρθένοι να σκέφτεστε: «Τι; Θα πάω διακοπές; Και η δουλειά; Και οι εκκρεμότητες; Και οι υποχρεώσεις που τρέχουν; Και να ξοδέψω τόσα λεφτά για λίγες μέρες;». Είναι γνωστό ότι είστε οι «εργάτριες μέλισσες» του ζωδιακού για αυτό στην καλύτερη περίπτωση να επιλέξετε να φύγετε μόνο για λίγες μέρες, και αυτό ίσως μετά από παρότρυνση της παρέας σας. Σε αυτή την περίπτωση, μάλλον θα έχετε ήδη κανονίσει και μελετήσει όλες τις λεπτομέρειες των διακοπών σας, οπότε ίσως αυτές οι προτάσεις μας να έρχονται λίγο αργά για εσάς. Σίγουρα, δε θα ήταν καλή ιδέα να επιλέξετε ένα μέρος πολυσύχναστο, με πολύ φασαρία και κόσμο, γιατί συνήθως όπου υπάρχει πολύς κόσμος υπάρχει και πολύ βρωμιά. Για εσάς λοιπόν η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα καλό, άνετο και καθαρό ξενοδοχείο, στο οποίο μάλιστα θα έχετε τη δυνατότητα να απομονώνεστε όταν το χρειάζεστε. Ένα τέτοιο μέρος, θα σας προσφέρει επίσης και την πολυτέλεια του να μπορέσετε κάπως να συνεχίσετε τη δουλειά σας από μακριά ώστε να μην νιώθετε τύψεις για αυτές τις λίγες μέρες ξεκούρασης. Επίσης, καλό θα ήταν να ελέγξετε από πριν το είδος της διατροφής που θα σας προσφέρει η συγκεκριμένη διαμονή, και αν λειτουργεί κάποιο γυμναστήριο εκεί κοντά. Η πόλη επιλογής θα μπορούσε να ήταν ένα μέρος με πολλά μουσεία και άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Ζυγός

Αυτό που έλκει εσάς του Ζυγούς είναι ένα πραγματικά όμορφο και γαλήνιο μέρος. Όταν λέμε όμως γαλήνιο δεν εννοούμε απόμερο και χωρίς κόσμο, μιας και είστε ένα ιδιαίτερα κοινωνικό και φιλικό ζώδιο που σίγουρα απεχθάνεται να μένει μόνο του. Μία καλή ιδέα θα ήταν να κανονίσετε ένα ομαδικό ταξίδι μέσα από το οποίο θα σας δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσετε καινούρια άτομα. Φροντίστε όμως να μην έχει βαρύ πρόγραμμα μιας και σας αρέσει περισσότερο να τεμπελιάζετε και να χαλαρώνετε παρά να τρέχετε από το ένα μέρος στο άλλο. Σας αρέσουν τα όμορφα και διαφορετικά τοπία οπότε ένα μέρος με πλούσια φυσική ομορφιά θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα. Έτσι, θα μπορέσετε με φόντο αυτή την ομορφιά να εκδηλώσετε την ρομαντική σας φύση. Αυτό που σας αρέσει στις παραλίες, μιας και δεν ανήκετε στους ιδιαίτερα δραστήριους και κολυμβητικούς τύπους, είναι οι ξαπλώστρες. Οπότε το ίδιο καλά θα μπορούσατε να περάσετε και σε ένα μη παραθαλάσσιο μέρος, όπως για παράδειγμα σε ένα εξοχικό σπιτάκι μέσα σε δροσερό δάσος, με μεγάλη αυλή και ωραία θέα. Ένα απλό καθημερινό σπιτάκι, ξέρετε, από αυτά με τα πουπουλένια μαξιλάρια, τα αιγυπτιακά σεντόνια και τα φίνα υφάσματα στις κουρτίνες! Φροντίστε όμως να είναι κοντά σε περιποιημένα και ρομαντικά μαγαζιά και εστιατόρια. Έτσι, θα σας δίνεται η ευκαιρία όταν θα σουρουπώνει να αρωματίζεστε, να βάζετε τα καλά σας, και να περάσετε όμορφες στιγμές με την παρέα σας, υπό το φως των κεριών.

Σκορπιός

Το πλέον αισθησιακό και ερωτικό ζώδιο δεν ενδιαφέρεται τόσο για το μέρος που θα περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές, όσο για την παρέα του. Ούτως ή άλλως έχετε την ικανότητα να μεταμορφώνετε οποιοδήποτε μέρος ανάλογα με τη διάθεση και το κέφι σας. Είστε λιτοί και ολιγαρκείς οπότε οι πολυτέλειες είναι κάτι που δεν σας απασχολεί καθόλου. Τουλάχιστον όχι για εσάς τους ίδιους. Ο μοναδικός λόγος που θα επιλέγατε ένα φίνο, υπερπολυτελές ξενοδοχείο είναι για να ευχαριστήσετε (αλλά και να αποπλανήσετε) το ταίρι σας. Σαφώς, ως ζώδιο του νερού σας αρέσει να βρίσκεστε κοντά σε θάλασσα, οπότε μια βόλτα με κάποιο καΐκι, ή ένα ταξίδι σε κάποιο νησί στο οποίο θα γυρίσετε όλες τις παραλίες του με ένα τζετ σκι, θα ήταν καλές επιλογές. Το κατάλυμά που θα σας φιλοξενεί μάλλον σας είναι αδιάφορο, μιας και ως μαχητές που είστε περνάτε μια χαρά και σε κάμπινγκ. Επίσης σας αρέσουν μέρη με κρυμμένες ομορφιές, απόμερες παραλίες, απομονωμένες λίμνες. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για εσάς, από το να πάρετε ένα 4Χ4 και να πάτε σε μέρη που δεν έχει πάει κανείς. Έτσι, θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε επίδειξη στο σύντροφό σας και να τον πάτε εκεί που με κανέναν άλλον δεν έχει πάει. Λίγο ο ενθουσιασμός, λίγο η έκπληξη, λίγο το μεθυστικό άρωμα της νύχτας και έχετε επιτύχει την τέλεια αποπλάνηση.

Τοξότης

Για εσάς του Τοξότες, τους πιο ταξιδιάρηδες του ζωδιακού, οποιοδήποτε μέρος και να επιλέξετε για τις διακοπές σας, ξέρετε ότι θα περάσετε καλά. Μάλιστα, όσο πιο μακρινός είναι ο προορισμός τόσο το καλύτερο. Συνήθως έχετε πάντα μία βαλίτσα έτοιμη στην περίπτωση που «προκύψει» μία έκτακτη απόδραση! Η επίσκεψή σας σε κάποια χώρα του εξωτερικού ικανοποιεί την περιέργειά σας για διαφορετικούς πολιτισμούς, φιλοσοφίες και κουλτούρες. Συνήθως δεν οργανώνετε τίποτα εκ των προτέρων, γιατί νιώθετε ότι δεν χρειάζεται μιας και τα ταξίδια είναι στη φύση σας. Ξέρετε ότι όπου και να βρεθείτε θα λειτουργήσετε φυσιολογικότατα, ακόμα και χωρίς χάρτη! Σας αρέσει η περιπέτεια και να δοκιμάζετε νέα πράγματα είτε είστε σε βουνό είτε σε θάλασσα. Το θέμα είναι να μην υπάρχουν όρια και περιορισμοί για αυτό φροντίστε η παρέα σας να συμμερίζεται την ίδια όρεξη για ζωή με εσάς. Αν βρεθείτε σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος, το θαλάσσιο σκι, οι καταδύσεις και η εξερεύνηση θαλάσσιων σπηλιών θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη. Αν πάλι επιλέξετε βουνό, η ορειβασία και η ιππασία είναι πράγματα που σίγουρα θα σκεφτείτε να κάνετε. Δεν σας αρέσει να χρειάζεται να ακολουθήσετε κάποιο πρόγραμμα στις διακοπές σας, για αυτό καλό θα ήταν να μην αποφασίσετε κάποιο ομαδικό ταξίδι. Σε αυτή την περίπτωση είναι σχεδόν σίγουρο ότι αργά ή γρήγορα θα ξεστρατίσετε από την υπόλοιπη ομάδα.

Αιγόκερως

Η αλήθεια είναι ότι δεν σας αρέσουν τα μακρινά ταξίδια. Δεν ανήκετε σε αυτούς που πιστεύουν ότι σημασία έχει η διαδρομή και όχι ο προορισμός για αυτό όσο πιο γρήγορα και ανώδυνα χωρίς εκπλήξεις και περιπέτειες βρεθείτε στο μέρος που επιλέξατε τόσο το καλύτερο. Μία τοποθεσία που θα ικανοποιούσε το γούστο σας θα ήταν μία περιοχή με λαμπρή ιστορία, πολλά μνημεία και αρχαιολογικά μουσεία. Σας αρέσουν τα άγρια κτίρια, παλιές και ψηλές εκκλησίες και γενικά οτιδήποτε υψώνεται μπροστά σας με μεγαλείο και στόμφο. Επιθυμείτε να επισκέπτεστε μέρη που έχουν να σας προσφέρουν και να σας δείξουν κάτι μοναδικό. Λατρεύετε τις αντίκες και σας αρέσει να αγοράζετε αντικείμενα αξίας που έχουν ή είχαν κάποτε κάποια σημασία. Για εσάς είναι πολύ σημαντική η διαμονή σας και γενικά ο τρόπος που σας εξυπηρετούν. Δεν σας αρέσουν τα ανοργάνωτα πράγματα και οι εκπλήξεις που μπορούν να προκύψουν από αυτά. Θέλετε να είναι όλα στην εντέλεια, και οι υπηρεσίες που σας προσφέρουν να είναι Α κατηγορίας. Όσο περισσότερο σας καλομαθαίνουν τόσο το καλύτερο. Σπα, γήπεδα γκολφ, ακριβά εστιατόρια, είναι κάποια από αυτά που θα θέλατε να περιέχονται στις διακοπές σας.

Υδροχόος

Για εσάς τους Υδροχόους, ωραίες διακοπές σημαίνει ομαδικά ταξίδια με μεγάλη παρέα είτε φίλων είτε αγνώστων, σε μέρη που δεν έχετε ξαναπάει. Η πνευματικότητά σας αποζητάει τροφή ακόμα και σε περίοδο διακοπών, για αυτό θα σας άρεσε να βρεθείτε σε μέρη με πολλά διαφορετικά μουσεία, ειδικότερα μουσεία φυσικής ιστορίας και τεχνολογίας. Ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για την πολιτική και σας ελκύουν πόλεις οι οποίες έχουν υποβληθεί σε τεράστιες αλλαγές μέσα από την ιστορία τους. Επίσης, μιας και σας αρέσουν ιδιαίτερα οι μουσικές εκδηλώσεις, καλό θα ήταν να κοιτάξετε από πριν αν στον προορισμό που επιλέξατε έχει προγραμματιστεί κάποια συναυλία. Διασκεδάζετε απίστευτα με την έντονη νυχτερινή ζωή, οπότε τα ξενύχτια είναι σίγουρα μέσα στο πρόγραμμα! Αν αυτό είναι εφικτό, τότε θα ήταν μία καλή ιδέα να προσπαθήσετε να ανεβείτε σε ένα βουνό, ώστε να βρεθείτε όσο περισσότερα κοντά γίνεται στα αστέρια του καλοκαιρινού ουρανού που τόσο σας αρέσει να χαζεύετε. Θα έχετε ρωτήσει εκ των προτέρων για τους ντόπιους της περιοχής που σκοπεύετε να επισκεφτείτε, γιατί για εσάς οι φιλικοί άνθρωποι παίζουν σπουδαίο ρόλο στις εντυπώσεις που θα σας αφήσει κάποιο μέρος. Όπως και να έχει πριν αποφασίσετε οτιδήποτε πρόκειται να το ψάξετε σε πάρα πολλές σελίδες στο ίντερνετ!

Ιχθείς

Για εσάς τους Ιχθείς, οι ημέρες των διακοπών είναι πολύ σημαντικές, μιας και ικανοποιούν την ανάγκη σας για φυγή από την πραγματικότητα και τις δυσκολίες της. Για αυτό το λόγο μπορεί να μην δίνετε ιδιαίτερη σημασία στο που θα πάτε, αρκεί που θα φύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Δε δίνετε καμία σημασία στην πολυτέλεια. Αυτό που σας ενδιαφέρει είναι η γαλήνη και η ηρεμία μέσα από τις οποίες θα ξαναβρείτε τον εαυτό σας. Για αυτό η επιλογή μιας τοποθεσίας μέσα στην φύση, χωρίς επαφή με πολύ κόσμο και φασαρία θα ήταν ιδανική. Η θέα ενός ατελείωτου ωκεανού από το μπαλκόνι σας θα αδειάσει εντελώς το μυαλό σας και θα σας γαληνέψει πραγματικά. Ένα τόσο ευαίσθητο ζώδιο όπως εσείς βρίσκει την χαρά και την ολοκλήρωση σε πολύ απλά πράγματα. Ένα ποτήρι κρασί, και χαμηλή μουσική είναι αρκετά για να περάσετε καλά με την παρέα σας. Σας αρέσει να αγναντεύετε τοπία τα οποία φροντίζετε να απαθανατίζετε με την φωτογραφική σας μηχανή. Εξάλλου μην ξεχνάτε, ότι θα χρειαστείτε όλες αυτές τις εικόνες όταν γυρίσετε στην σκληρή καθημερινότητά σας, αναμνήσεις στις οποίες θα επιστρέφετε συχνά πυκνά με την φαντασία σας. Σας αρέσουν τα μικρά μαγαζάκια από τα οποία μπορείτε να βρείτε πολλά μικρά αναμνηστικά, τα οποία θα σφραγίσουν το πέρασμά σας από τον τόπο αυτό. Ο ρομαντισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το ζώδιό σας, αλλά για αυτόν δεν χρειάζονται συνταγές ούτε συγκεκριμένες προτάσεις διακοπών. Ζει μέσα σας, και ξυπνάει με ένα ηλιοβασίλεμα, με τα αστέρια, με μία μελωδία, με ένα κοίταγμα.

 

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Μαρία Ευαγγελίδου

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments