0 0 votes
Article Rating

Μια εκρηκτική και αρκετά ισχυρή πανσέληνο θα έχουμε την Κυριακή 9/7 στις 7.06′ ώρα Ελλάδας στην 17.09′ μοίρα του άξονα Αιγόκερου – Καρκίνου που στον χάρτη που σχηματίζεται με συντεταγμένες Αθήνας συμβαίνει στον 6ο-12ο οίκο και έχει ωροσκόπο στην 27′.38 μοίρα του Καρκίνου και Μεσουράνημα στην 13’43 μοίρα του Κριού.

Η Σελήνη, κυβερνήτης του χάρτη, στην 17′.9 μοίρα του Αιγόκερω βρίσκεται στον 6ο οίκο του χάρτη σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του 5ου οίκου ο οποίος βρίσκεται στην 18.09 μοίρα του ίδιου ζωδίου.

Η Σελήνη εκεί αντιπροσωπεύει τον ίδιο το λαό που τον απασχολούν ιδιαίτερα θέματα εργασίας και καθημερινότητας και που καταπιεσμένος και αδύναμος νοιώθει την ανάγκη των επιβεβλημένων αλλαγών με αποτέλεσμα να συγκρούεται με την εξουσία.

Αυτό ακριβώς καταδεικνύει και η αποκλίνουσα σύνοδος του Ήλιου στο ζώδιο που αντιπροσωπεύει την πατρίδα και την οικογένεια, κυβερνήτη του 2ου οίκου, ο οποίος βρίσκεται στον 12ο οίκο του χάρτη, με τον Άρη στην απόλυτη πτώση του στην 22′ μοίρα του Καρκίνου που είναι κυβερνήτης του Μεσουρανήματος και σχηματίζει όψη τετραγώνου με τον Ουρανό, κυβερνήτη του 8ου οίκου του χάρτη, που βρίσκεται στην 28′ μοίρα του Κριού και μέσα στον 10ο οίκο.

Είναι φανερό πως θα υπάρξουν αντιπαραθέσεις και διαμάχες μεταξύ των προσώπων εξουσίας και του λαού κυρίως για ζητήματα οικονομικά τα οποία ήδη προετοιμάζονται στο παρασκήνιο  και θα οδηγήσουν σε ανατροπές και ενδεχόμενες αντιδράσεις και επεισοδιακές αποχωρήσεις.

Η πανσέληνος σχηματίζει όψη τετραγώνου με το Μεσουράνημα αλλά και με τον Δία, κυβερνήτη του 6ου οίκου, στην 14’μοίρα του Ζυγού και μέσα στον 4ο οίκο του χάρτη, ο οποίος με τη σειρά του σχηματίζει όψη αντίθεσης με το Μεσουράνημα και χιαστή ακριβείας με τον ανάδρομο Ποσειδώνα, κυβερνήτη του 9ου οίκου στην 14η μοίρα των Ιχθύων που βρίσκεται μέσα στον 9ο οίκο του χάρτη και σε καλές όψεις με την Πανσέληνο.

Κατά αυτήν την έννοια λοιπόν καταλαβαίνουμε την δυσκολία και την δυναμική αυτής της πανσελήνου αφού θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για έναν Μεγάλο Σταυρό στα παρορμητικά ζώδια.

Σε αυτή την θέση ο Δίας μέσα στον οίκο της αντιπολίτευσης, που θα εκμεταλλευτεί όλη αυτή την αναταραχή χρησιμοποιώντας ίσως και κάποια νομοθετικά “τερτίπια”, της δίνει ένα προβάδισμα που όμως δεν υπόσχεται διάρκεια αφού μπορεί να βασίζεται σε όχι τόσο αληθοφανή γεγονότα που γρήγορα θα διαψευστούν.

Αλλά και η ίδια η κυβέρνηση τρέφει υπερβολικές προσδοκίες που δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν ορμώμενη από τις ψεύτικες υποσχέσεις των ίδιων των δανειστών που θα μπερδέψουν τα πράγματα με τις δήθεν καλές και “αγνές” προθέσεις τους για βοήθεια.

Ο Ερμής, κυβερνήτης του 3ου και του 12ου οίκου, μέσα στον Λέοντα και στον πρώτο οίκο του χάρτη σε αποκλίνων τετράγωνο με τον Ουρανό φανερώνει πως οι επαφές και οι έντονες συζητήσεις και διαφωνίες για οικονομικούς χειρισμούς και ιδιαίτερα σε σχέση με τον δανεισμό της χώρας έχουν ήδη ξεκινήσει σε ένα κρυφό επίπεδο στους κόλπους των κυβερνώντων που όμως τείνουν να φανερωθούν και να αποκαλυφθούν.

Το εξάγωνο του με την Αφροδίτη που κυβερνά τον 4ο και τον 11ο οίκο του χάρτη (οίκος του κοινοβουλίου) θα μπορούσε να βοηθήσει στο να υπάρξει κάποια συνεργασία και συναίνεση μεταξύ των κομμάτων, οι ελπίδες όμως δεν είναι πολλές καθώς η Αφροδίτη βρίσκεται στην κρίσιμη 4η μοίρα των Διδύμων και χωρίς σημαντικές άλλες όψεις πράγμα που φανερώνει πως δεν θα υπάρξει μια ουσιαστική προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση παρά μόνο μια επιφανειακή προσέγγιση.

Είναι φανερό πως τα γεγονότα θα είναι καθοριστικά και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας με έντονες συγκρούσεις τόσο ενάντια στην εξουσία όσο και μεταξύ των ίδιων των εξουσιών που θα προσπαθούν να κερδίσουν το παιχνίδι της επιβολής και βέβαια για άλλη μια φορά με τον λαό αδύναμο να μην μπορεί να πάρει ανάσα νιώθοντας την ανάγκη να αντιδράσει για να αλλάξει την δύσκολη πορεία της καθημερινότητας του.

Υπάρχει ωστόσο ένα σημείο του χάρτη που θα μπορούσε να αξιολογηθεί ως ελπιδοφόρο.
Οι καλές όψεις που σχηματίζονται μεταξύ του Κρόνου, κυβερνήτη του 7ου οίκου, που βρίσκεται ανάδρομος στην 22η μοίρα του Τοξότη με τον Ουρανό αλλά και με την συμμετοχή των δεσμών της Σελήνης στον άξονα των οικονομικών (Βόρειος 2ος Λέοντας – Νότιος 8ος Υδροχόος) τονίζει ακόμη μια φορά πως οι αλλαγές θα περάσουν μέσα από ένα δύσκολο μονοπάτι, είναι όμως επιβεβλημένες και αναπόφευκτες.

Αλλαγή πορείας, νοοτροπίας, χειρισμών, προσώπων και ηγετικών φυσιογνωμιών που θα πατήσουν πάνω σε παλιές αρχές και εμπειρίες και με έναν τρόπο ηθικό, δίκαιο και διαφορετικό θα ξεπεράσουν τον πεπαλαιωμένο εγωισμό της εξουσίας και θα αντιληφθούν πως μόνο μέσα από την ένωση και την συλλογικότητα θα καταφέρουν να “φυσήξουν” την σκόνη και να ανοίξουν τα παράθυρα για να μπει φρέσκος ανανεωμένος αέρας.

Σε προσωπικό επίπεδο η Πανσέληνος αυτή επηρεάζει Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους που είναι γεννημένοι 5 έως 10 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 15η έως την 20η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Λιοντάρια κοντά σε αυτές τις ημερομηνίες επηρεάζεστε κι εσείς μια και ο Ήλιος είναι δικός σας κυβερνήτης.

Ψυχραιμία και προσοχή λοιπόν σε προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις αλλά και σε συνεργασίες και επαφές με προϊσταμένους. Αυτό που θα ωφελήσει είναι η διατήρηση χαμηλών τόνων και η αποφυγή των εντάσεων αφού οι αντιπαραθέσεις, η ισχυρογνωμοσύνη και η υπέρμετρη φιλοδοξία όχι μόνο δεν θα οδηγήσουν σε λύσεις αλλά μπορεί να δημιουργήσουν πληγές και ρήγματα ανεπανόρθωτα αφού τα βαθιά απωθημένα δεν θα χάσουν καμία ευκαιρία να βγουν στην επιφάνεια.

Προσοχή χρειάζεται και σε θέματα υγείας όπως και σε ατυχήματα. Αποφεύγουμε την βιασύνη και τις παρορμητικές αποφάσεις και ενέργειες.

Ας διατηρήσουμε την ρομαντική καλοκαιρινή μας διάθεση βλέποντας το γεμάτο φεγγάρι στον ουρανό και ας εκμεταλλευτούμε την πανσέληνο για να ονειρευτούμε! Εξάλλου το φεγγάρι ακόμα κι αν κρύβει τα δικά του μυστήρια, όπως και να το δεις δεν παύει ποτέ να είναι… υπέροχο!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments