0 0 votes
Article Rating

Πλούτωνας: Κρυφά αινίγματα από το κοιμισμένο ηφαίστειο στο γενέθλιο χάρτη σας. Άδης. Και μόνο το άκουσμα του ονόματος προκαλεί θλίψη.

Φέρνει την κρυάδα του αγνώστου, μια αίσθηση φόβου.Ο Άδης είναι ο επόπτης του Κάτω Κόσμου. Δεν μπορεί να αγνοηθεί και έτσι του έχει δοθεί μια ποικιλία χαρακτηρισμών γιατί είμαστε απρόθυμοι να παραδεχτούμε τι είναι στην πραγματικότητα. Τάρταρος, Old Nick, Orcus, Εωσφόρος και Πλούτωνας.

Ο ποιητής Όμηρος έλεγε γι΄αυτόν: «Ο γκρίζος θεός που ποτέ δεν λυπάται, που δεν δείχνει έλεος και δεν ακούει καθόλου προσευχές». Εάν ο διάβολος εμφανιζόταν στο γενέθλιο χάρτη, τότε η τοποθέτηση του Πλούτωνα θα μας έδειχνε πού να κοιτάξουμε. Οι αστρολόγοι συνδέουν τον Πλούτωνα με το θάνατο, την αναγέννηση, τις μάζες και με πηγές ισχυρών, μοντέρνων δυνάμεων. Η λέξη Πλούτωνας μεταφράζεται: «ο δωρητής του πλούτου», αλλά ο πλούτος μπορεί να οικειοποιηθεί πολλές μορφές και πολλά πρόσωπα.

Μπορεί επίσης να περιέχει και κάποιους όρους. «Μέσα στο καλό υπάρχει το κακό, και μέσα στο κακό υπάρχει το καλό», είναι ένα ρητό που δίνει περισσότερη οξυδέρκεια στον Πλούτωνα. Στον Πλούτωνα έχει δοθεί η μερική κυριαρχία του ζωδίου του Σκορπιού. Όταν ο Ήλιος περνά από το Σκορπιό κάθε χρόνο, όλη η φύση αρχίζει να πεθαίνει στα πλαίσια μιας προετοιμασίας για αναγέννηση. Η ώρα του μεγάλου σκοταδιού πλησιάζει, καθώς οι μέρες γλιστρούν ολοένα και περισσότερο στις ακόμα πιο μακριές νύχτες.

Μικροσκοπικός και μυστηριώδης, ο Πλούτωνας περιστρέφεται στο περιθώριο (στην άκρη) του Ηλιακού μας Συστήματος. Σημαδεύει το κατώφλι σε απέραντες άγνωστες προοπτικές φωτός και σκότους. Είναι ο φρουρός του απώτερου διαστήματος. Ο Πλούτωνας ανακαλύφθηκε το 1930 και είναι ο πλανήτης της Εποχής του Ατόμου.

Σε σύγκριση με τους κλασσικούς πλανήτες –Ερμή, Αφροδίτη, Άρη, Δία και Κρόνο, οι οποίοι έχουν χαρτογραφηθεί και ερμηνευθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια- ο Πλούτωνας είναι αρκετά καινούριος. Η Αστρολογία διδάσκει ότι μόνο όταν ανακαλυφθεί ένας πλανήτης είναι αρκετά εξελιγμένη η ανθρωπότητα για να ανταποκριθεί θετικά σε αυτό. Όταν ανακαλύφθηκε ο Ουρανός, γύρω στα 1700, ανέτειλλε η δημοκρατία, όπως επίσης ανοίχτηκαν ορίζοντες στην επιστήμη -ειδικότερα η ανακάλυψη του ηλεκτρισμού- άρχισε να σχηματίζεται παγκόσμιος πολιτισμός.

Στα 1800 ανακαλύφθηκε ο Ποσειδώνας. Αυτό έφερε την κατάκτηση των θαλασσών, νέα φάρμακα, χημικά και επιπλέον την ανάπτυξη της ψυχολογίας ως επιστήμης. Τα μέσα του εικοστού αιώνα χαρακτηρίστηκαν από μαζική πλυθησμιακή αύξηση, παράταση του προσδόκιμου ζωής και ανάπτυξη πηγών Πυρηνικής Ενέργειας. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φοβερούς εποικοδομητικούς, καθώς επίσης και καταστροφικούς αντικειμενικούς σκοπούς.

Η επιρροή του Πλούτωνα ξεκινάει να δουλεύει. Από την ανακάλυψη τού 1930, ο ρυθμός της ζωής κέρδισε πολύ μεγάλη ταχύτητα. Έντονημόνιμη και βαθιά είναι οι λέξεις κλειδιά για την Πλουτώνια Ενέργεια. Μία οκτάβα ψηλότερα από τον Άρη, ο Πλούτωνας μοιράζεται την κυριαρχία στα ζώδια του Σκορπιού και του Κριού όπως και του όγδοου και του πρώτου οίκου.

Μερικές λέξεις κλειδιά για αυτά τα ζώδια και τους οίκους είναι οι ακόλουθες ηγεσίαταυτότηταδιαμάχηπρόοδοςφόροιασφάλειαθάνατος,
γέννησηακρότητες και οξύνοια.

Μια βαθύτερη ματιά στην αστρολογική σημασία του Πλούτωνα παρέχει πολύτιμες εικόνες μέσα σε καταστάσεις που όλοι προσπαθούμε να καταλάβουμε και να αντιμετωπίσουμε στον κόσμο του σήμερα. Η λέξη βαθύτερος θεωρείται από μόνη της ένα αξιόλογο στοιχείο. Στη Μυθολογία, ο Πλούτωνας ήταν ένας από τους τρεις γιούς του Κρόνου (Saturn). Οι αδερφοί του ήταν ο Δίας (Jupiter) και ο Ποσειδώνας (Neptune). Όταν ο Κρόνος μοίρασε τους κόσμους, στον Δία δόθηκε ο πάνω κόσμος και η επιφάνεια της γης, στον Ποσειδώνα η θάλασσα και τα μυστήρια.

Η μετέπειτα ζωή, οι κρυμμένοι ή υπόγειοι θησαυροί (σκεφτείτε τό πετρέλαιο) καθώς και οι απαγωγές είναι συνδεδεμένα με τον Πλούτωνα. Η πρόσφατη απαγωγή και επιστροφή της Elizabeth Smart είναι παράλληλη με την αιώνια ιστορία της απαγωγής της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα. Σύμφωνα με τον μύθο, η Περσεφόνη εξαπατήθηκε και έγινε μια απρόθυμη σύζυγος. Επιστρέφει μετά την πάροδο του χειμώνα, πολύ αλλαγμένη αλλά ακόμη πανέμορφη, με τη φρεσκάδα της άνοιξης. Αυτό απεικονίζει την ελπίδα που διατηρείται, καθώς η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει κύκλους θυσιών, καταστροφών και απελπισίας σαν ένα είδος προετοιμασίας για την ανάπτυξη ενός καλύτερου κόσμου.

Ο Πλούτωνας είναι ένα εν δυνάμει ηφαίστειο στο γενέθλιο αστρολογικό χάρτη. Η τοποθέτησή του μπορεί να φαίνεται ειρηνική και αδρανής για πολλά χρόνια. Μετά, κάτι κάνει το ηφαίστειο να εκραγεί. Φέρνει πιέσεις που υπόσχονται κάθαρση. Καθαρίζει και εξαγνίζει καταλήγοντας σε σπουδαίες και μόνιμες ενεργειακές αλλαγές.

Όταν ο Πλούτωνας πραγματοποιεί διέλευση από κάποιον γενέθλιο πλανήτη ή οίκο, τα ζητήματα με τα οποία είναι συνδεδεμένα αυτά τα μέρη του γενέθλιου ωροσκοπίου δεν θα είναι ποτέ ξανά τα ίδια. Ο Πλούτωνας είναι μυστηριώδης. Μερικές φορές, ο μόνος τρόπος για να καταλάβεις τι συμβαίνει πραγματικά είναι να κοιτάξεις πίσω, πού ήσουνα. Το να προσπαθείς να απελευθερωθείς από αυτές τις αλλαγές ή το να κρατάς πικρία, απλά το κάνει χειρότερο. Το ύψιστο μήνυμα του Πλούτωνα ίσως είναι να υποκύπτεις στο αναπόφευκτο.

Η Αστρολογία πάντα έκανε στην ανθρωπότητα υπέροχα δώρα για να ανταπεξέρχεται στις προκλήσεις της ζωής και στις ευκαιρίες. Μπορεί να αποτελέσει τεράστια πηγή άνεσης και βοήθειας, καθότι ζούμε σε αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα και πρώτα χρόνια του εικοστού πρώτου αιώνα. Είναι πολύ ξεκάθαρο πως οι δυνάμεις του Πλούτωνα αρχίζουν να αποδεικνύονται. Ορίστε κάποιες οδηγίες που μπορείτε να ακολουθήσετε ώστε να κατευθύνετε αυτές τις δυναμικές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη ζωή σας.

  1. Ελέγξτε την τοποθέτηση του Πλούτωνα στο γενέθλιο χάρτη. Αναλύστε την ενδελεχώς κατά ζώδιο, οίκο και όψη.Τίποτα δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, που δεν το έχει «υποσχεθεί» ο γενέθλιος χάρτης.
  2. Σημειώστε την ακριβή μοίρα και το λεπτό της ακμής του οίκου. Καθώς ο Πλούτωνας διασχίζει την ακμή, θα έρθει μια αποκάλυψη που αφορά την κατεύθυνση της κίνησής του μέσω του οίκου. Αυτό είναι κάτι σαν προειδοποίηση για τα πράγματα που πρόκειται να συμβούν.
  3. Ο Πλούτωνας είναι στη 19η μοίρα του Τοξότη τώρα [Σημ. Μεταφρ.: Η θέση του Πλούτωνα αυτή τη στιγμή είναι στις 5 μοίρες του Τοξότη]. Συγκρίνετε αυτό με τη θέση του στο χάρτη σας. Από ποιους οίκους πραγματοποιεί διελεύσεις; Με ποιούς πλανήτες σχηματιζει όψεις;
  4. Κοιτάξτε την τωρινή του θέση σε σχέση με τον οίκο και τις όψεις στις οποίες εφαρμόζεται. Ο Πλούτωνας κινείται πολύ αργά και είναι ανάδρομος περίπου για μισό χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι κινείται μία ή δύο μοίρες το χρόνο.Το τελικό περασμά του πάνω από ένα ευαίσθητο σημείο του γενέθλιου χάρτη σας θα φέρει ένα τέλος.

Για παράδειγμα, ο Πλούτωνας ξόδεψε δεκατρία περίπου χρόνια στο ζώδιο του Ζυγού. Ο Ζυγός είναι το ζώδιο της αγάπης, της δικαιοσύνης και των σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του γάμου. Μετά από αυτή τη διέλευση θα μπορούσαμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι αυτοί οι τομείς της ζωής δεν ήταν ξανά ίδιοι. Στις μέρες μας ο Πλούτωνας βρίσκεται στον Τοξότη. (όταν γράφτηκε το άρθρο βρισκόταν στον Τοξότη, 2003) Εκπαίδευση, αλήθεια, ταξίδια, εξωτερικές υποθέσεις, ο νόμος και η θρησκεία είναι θέματα που συνδέονται με τον Τοξότη. Θεωρήστε πως υπάρχει ένας μετασχηματισμός σε εξέλιξη με σκοπό να καταλάβουμε και να προετοιμαστούμε για τον κόσμο του αύριο.

Μια ματιά πίσω στο πού βρισκόταν ο Πλούτωνας, καθώς και η μελέτη του πού ήταν επικεφαλής, μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία.

Διελεύσεις του Πλούτωνα

  • Κριός: Ιούνιος 1821 – 30 χρόνια
  • Ταύρος: Ιούνιος 1851 – 31 χρόνια (το μεγαλύτερο διάστημα σε ένα μόνο ζώδιο)
  • Δίδυμοι: Αύγουστος 1882 – 30 χρόνια
  • Καρκίνος: Σεπτέμβριος 1912 – 25 χρόνια
  • Λέων: Οκτώβριος 1937 – 19 χρόνια
  • Παρθένος: Οκτώβριος 1956 – 14 χρόνια
  • Ζυγός: Οκτώβριος 1971 – 13 χρόνια
  • Σκορπιός: Δεκέμβριος 1983 – 12 χρόνια (το πιο σύντομο διάστημα σε ένα μόνο ζώδιο)
  • Τοξότης: Ιανουάριος 1995 – 13 χρόνια
  • Αιγόκερως: Μάρτιος 2008 – 14 χρόνια
  • Υδροχόος: Φεβρουάριος 2023 – 19 χρόνια
  • Ιχθείς: Μάρτιος 2043 – 20 χρόνια

Όσο ο Πλούτωνας βρισκόταν στον Κριό, οι πρωτοπόροι κινούνταν προς τα δυτικά. Λάμβαναν χώρα πόλεμοι Ινδιάνων. Όταν μετακινήθηκε στον Ταύρο, τα φυσικά αποθέματα της γης βοήθησαν στην εξέλιξη της βαριάς βιομηχανίας, τεράστιες περιουσίες δημιουργήθηκαν. Καινούριοι τύποι ταξιδιών και επικοινωνιών μετασχημάτησαν την κοινωνία όσο πραγματοποιούνταν η διέλευση από τους Διδύμους.

Σκεφτείτε τι γνωρίζετε για τα διάφορα ζώδια. Ποιές άλλες εφαρμογές που είναι συνδεδεμένες με το παρελθόν όπως επίσης και, εν δυνάμει με το μέλλον, σηματοδοτούν οι διελεύσεις του Πλούτωνα;

Εφόσον ο Πλούτωνας είναι μια υψηλότερη οκτάβα του Άρη, σπρώχνει (εξαναγκάζει) τη δραστηριότητα. Είναι ένα σύμβολο συγκεντρωμένης δύναμης. Ο Πλούτωνας φέρνει στην επιφάνεια τα καλύτερα και τα χειρότερα μέσα πίεσης. Η ένταση εξετάζει τις αξίες κάτω από αυτή την ενέργεια. Δεν υπάρχει ποτέ συναισθηματική αδιαφορία με τον Πλούτωνα: είναι πάντα είτε έντονα θερμός είτε έντονα κρύος.

Χρειάζεται κουράγιο με τον Πλούτωνα μέχρι να γεμίσει το κενό που άφησε. Το παλιό εξολοθρεύεται για να αφήσει χώρο για το καινούριο. Τεράστια δύναμη περιλαμβάνεται για εποικοδομητικά ή καταστροφικά αποτελέσματα. Εάν υπάρχει μια κακή ή επιβλαβής δύναμη στη δουλειά, ετοιμαστείτε για κάποια βίαιη αντίδραση.

Για να ξεκινήσετε να δουλεύετε με το μήνυμα του Πλούτωνα και να το κατευθύνετε προς το υψηλότερο και το καλύτερο, ελέγξτε τον οίκο στον οποίο κινείται τώρα στο γενέθλιο χάρτη σας.

Οι διελεύσεις του Πλούτωνα από τους οίκους

1ος Οίκος
Προχωρήστε μπροστά για να ξεκινήσετε κάτι μεγαλύτερο από όσα έχετε επιτύχει μέχρι τώρα. Μια καινούρια αυτογνωσία και αυτοπροβολή μπορεί να ωφελήσει τόσο τους άλλους όσο και τον εαυτό σας. Η εμπιστοσύνη είναι σημαντική. Είναι η ώρα να ανακαλύψετε ποιός είστε στην πραγματικότητα.

2ος Οίκος
Τονίζεται η υλική ιδιοκτησία, τα οικονομικά και η απόκτηση δύναμης. Νέοι τρόποι απόκτησης και διαχείρισης χρημάτων είναι πια υποσχόμενοι. Παλιές οικονομικές καταστάσεις και λύσεις πρέπει να ανανεωθούν. Οι αξίες αλλάζουν.

3ος Οίκος
Η επικοινωνία κάνει τη ζωή μεγαλύτερη και πιο γεμάτη. Οι σχέσεις με τα αδέρφια και τους γείτονες μπορούν να διαμορφώσουν το πεπρωμένο σας με διαφορετικό τρόπο. Γίνετε παρατηρητικοί ως προς το περιβάλλον σας: πολλά είναι αυτά που μπορείτε να μάθετε μέσω της ώσμωσης.

4ος Οίκος
Τα θεμέλια τρέμουν. Είναι η ώρα να χτίσετε ένα σπίτι ή μια οικογένεια και να αφήσετε να φύγουν τα παρασκηνιακά προβλήματα και τα μπλοκαρίσματα. Πολλά μπορεί να ανακαλυφθούν και να αποκαλυφθούν σε σχέση με κάποια κληρονομιά.

5ος Οίκος
Η δημιουργική έκφραση φέρνει βαθιά ικανοποίηση. Η αυθεντικότητα ανοίγει νέες πόρτες. Οι σχέσεις με τα παιδιά είναι σπουδαίες και έντονες. Οι πηγές ευχαρίστησης επιφέρουν μια καινούρια ερμηνεία για τα βαθύτερα νοήματα της ζωής.

6ος Οίκος
Υπάρχουν θαυμάσιες ευκαιρίες για προσφορά και υπηρεσίες. Εναλλακτικές πρακτικές υγείας μπορούν να φέρουν νέα δύναμη και γαλήνη. Η συντροφιά των ζώων έχει πολύ ισχυρή επιρροή. Επιλέξτε τα κατάλληλα κατοικίδια και βρείτε νέο σπίτι για όσα δεν ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής σας.

7ος Οίκος
Σχέσεις και συνεταιρισμοί, και ειδικότερα ο γάμος, κάνουν τη ζωή σας σπουδαιότερη και πιο ισχυρή. Η ομαδική δουλειά και η δύναμη της δέσμευσης έχουν αποτέλεσμα. Η άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και οι νόμιμες καταστάσεις σας απορροφούν.

8ος Οίκος
Το να πετυχαίνετε πλεονεκτήματα είναι σημαντικό. Μια κληρονομιά ή ένα εισόδημα από κάποια επένδυση μπορεί να έχει αντίκτυπο στα οικονομικά σας. Να είστε προσεκτικοί με τη δημιουργία καινούριων οικονομικών συνεταιρισμών. Η επικοινωνία με αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει, όπως και οι σκέψεις για το θάνατο και την μετέπειτα ζωή αποτελούν ένα κέντρο εστίασης.

9ος Οίκος
Το μυαλό επεκτείνεται. Εκπαιδευτικά περιβάλλοντα, θρησκευτικές σπουδές καθώς και ταξίδια μπορούν να αποτελέσουν σημεία καμπής. Η ζωή γίνεται περισσότερο μια περιπέτεια. Οι σύνδεσμοι μεταξύ παππούδων και εγγονών είναι ένα κανάλι για αγάπη και περισσότερη γνώση.

10ος Οίκος
Η επαγγελματική ακεραιότητα και το κοινωνικό γόητρο υποτιμώνται. Μια καριέρα μπορεί να αλλάξει δραματικά. Συμπεριλαμβάνονται θέματα αξιοπιστίας και αποδοτικότητας. Μεγάλη κακή φήμη και νέα επίπεδα ισχύος και αρμοδιότητας μπορούν να μπούν στο παιχνίδι. Για γενέθλιους χάρτες που υπόσχονται πιθανή δόξα, η μέσα σε μια νύχτα ανάδειξη στο καλλιτεχνικό στερέωμα είναι πιθανή.

11ος Οίκος
Η επιλογή των φίλων είναι πολύ σημαντική. Αποφύγετε αυτούς που έχουν εξαντληθεί και έχουν καταβληθεί. Εργαστείτε για προσωπικούς σκοπούς που αξίζουν τον κόπο. Μπορεί να έχετε να εκφράσετε δυνατά συναισθήματα για πολιτικά θέματα και κοινωνικές συνθήκες. Αυτή είναι μια διέλευση για σταυροφορίες και διαδηλώσεις.

12ος Οίκος
Διορατικότητα χρειάζεται όσον αφορά τα πιο μυστήρια στοιχεία της ύπαρξης. Αναμνήσεις από προηγούμενες ζωές, μεγάλης σημασίας όνειρα ή επικοινωνία με τον πνευματικό κόσμο είναι πιθανά. Ο χρόνος που αφιερώνετε στη μοναχική περισυλλογή και το διαλογισμό μπορεί να σας κάνει ανοιχτούς σε σπουδαίες ανακαλύψεις (ή επαναστατικές προόδους). Η ζωή στο εσωτερικό αναπτύσσεται ζωηρά και περισσότερο αληθινά από ότι στην εξωτερική πραγματικότητα.

 

Συγγραφέας: Dikki-Jo Mullen
Πρωτότυπος τίτλος: Pluto. Cryptic Riddles from the Sleeping Volcano in your Chart
Πηγή: Περιοδικό Dell Horoscope (Νοέμβριος 2003)

Μετάφραση – Απόδοση: Αγγελική Δούβαλη

Κατόπιν έγγραφης άδειας
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments