0 0 votes
Article Rating

Καλό μήνα!!!!! Ήρθε ο Αύγουστος, αρχίζουν και οι διακοπές των περισσοτέρων από εκείνους οι οποίοι έχουν ακόμα εργασία. Ο Αύγουστος είναι μήνας εκλείψεων οι οποίες πραγματοποιούνται στα σταθερά ζώδια Λέοντα και Υδροχόου.

Οι εκλείψεις αυτές, έχουν και ευνοϊκές όψεις, αυτό λοιπόν το οποίο θα εκλείψει θα είναι εκείνο που είναι άχρηστο και που δεν έχει τίποτα πια, να προσφέρει.

Όμως το ακριβείας τετράγωνο του Δία – Πλούτωνα που γίνεται για τελευταία φορά, μέχρι ο Δίας να συναντήσει με σύνοδο τον Πλούτωνα, είναι μια σκληρή όψη η οποία μας προϊδεάζει για δύσκολες καταστάσεις στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

 

Το Πλανητικό σκηνικό του Αυγούστου 2017. Πατήστε εδώ

Τι θα φέρει ο Αύγουστος στα ζώδια

(Η αναφορά μου στα δεκαήμερα των ζωδίων μπορεί να μην έχει καμία αξία διότι κάποιοι προσωπικοί πλανήτες κάποιου μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό δεκαήμερο από τον Ήλιο (ζώδιο) και να φέρει το γεγονός που περιγράφεται σε άλλο δεκαήμερο. Γι’ αυτό διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που αφορά το ζώδιο σας αλλά και το ζώδιο του ωροσκόπου σας, αν τον ξέρετε).

 

Κριός  21/3 – 20/4

Απολαύστε αυτή την όμορφη περίοδο της ζωής σας με όση ένταση αντέχετε. Μπορεί οι εκλείψεις να φέρνουν απώλειες αλλά αυτές οι εκλείψεις φέρνουν για σας απώλειες σε ότι σας ταλαιπωρούσε και σας δημιουργούσε προβλήματα, είτε αυτό ήταν πρόσωπο είτε αντικείμενο.  Έμφαση δίδεται αυτό το διάστημα στο τομέα της φιλίας και των στόχων, για σας τους Κριούς του 2ου δεκαημέρου. Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται και δείχνετε ενδιαφέρον να συμμετέχετε σε μια ομάδα, σύλλογο ή κόμμα. Η λαχτάρα σας είναι μεγάλη να κάνετε κάτι που θα βοηθήσει πολύ κόσμο. Θα βρείτε ανθρώπους με το ίδιο όνειρο με εσάς οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε τους στόχους σας. Η φιλία θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο αυτή την εποχή, κάποιες αλλαγές θα κάνετε στα πρόσωπα που θεωρείτε φίλους σας.

Όποιος νομίζετε ότι δεν ήταν φίλος όπως εννοείτε εσείς την φιλία, θα αντικατασταθεί με κάποιο νέο πρόσωπο το οποίο πληροί τις προϋποθέσεις αυτές. Στα επαγγελματικά σας θα τα βρείτε λίγο ¨μπαστούνια¨ αλλά είστε τόσο δυναμικοί που δεν σας πτοεί τίποτα αυτό τον καιρό. Συνίσταται αυτό το διάστημα να φροντίσετε λίγο πιο πολύ την υγεία σας και την καλή φυσική σας κατάσταση κάνοντας ένα τσεκ απ και αρχίζοντας κάποιου είδους άσκησης.

Μετά τις 21 Αυγούστου, ιδιαίτερα εσείς οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου, η διασκέδαση, τα παιδιά ή τα ερωτικά σας θέματα, θα έχουν το πρώτο ρόλο στην ζωή σας. Η προηγούμενη κατάσταση τελειώνει και αλλάζουν τα δεδομένα σ’ αυτούς τους τομείς της ζωής σας. Ο παλιός τρόπος διασκέδασης τον οποίο είχατε υιοθετήσει στο παρελθόν μπορεί να μην σας ικανοποιεί πια και θα αποκτήσετε άλλα ενδιαφέροντα τα οποία θα σας προσφέρουν περισσότερη χαρά.

Για όσους από σας είστε γονείς, ίσως παίξει ρόλο μια αλλαγή που έχει σχέση με το παιδί σας. Ίσως βρίσκεται στην εφηβεία και αλλάζει η συμπεριφορά του, ίσως αποκτά την δική ζωή ή το δικό του σπίτι. Κάποιοι από εσάς ξεκινάτε μια καινούργια ερωτική σχέση και όσοι έχετε μια υγιή ερωτική σχέση τώρα αυτή η σχέση αποκτά μια άλλη, πιο σοβαρή μορφή.

 

Ταύρος  20/4 – 20/5

Θέματα καριέρας θα έρθουν στο προσκήνιο με την έκλειψη στον Υδροχόο, για εσάς του Ταύρους του 2ου δεκαημέρου. Έρχεστε αντιμέτωποι με αλλαγές στον επαγγελματικό σας χώρο. Ίσως αλλάζετε εργασία ή αντικείμενο εργασίας ή μια αλλαγή εργοδότη ή διευθυντή. Η καριέρα σας χρειάζεται κάποιες αλλαγές ή διορθώσεις για να καταφέρετε να πετύχετε τους στόχους σας. Η αλήθεια είναι ότι δεν είστε το ζώδιο το οποίο αρέσκεται σε αλλαγές και εκπλήξεις, έτσι την περίοδο αυτή αποδιοργανώνεστε λίγο. Όμως τώρα έχετε σαφείς στόχους, ξέρετε ακριβώς τι θέλετε να πετύχετε και πως πρέπει να κινηθείτε για να το καταφέρετε. Στην πορεία προς την επίτευξη των στόχων σας, θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες αλλά και οι κατάλληλοι άνθρωποι οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να τους πραγματοποιήσετε.

Ένας άλλος τομέας ο οποίος θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας είναι ο τομέας του σπιτιού και της οικογένειας. Αρέσκεστε να βρίσκεστε σε μεγαλύτερη επαφή με τους δικούς σας ανθρώπους οι οποίοι εκφράζουν δυνατά συναισθήματα προς το πρόσωπο σας και αυτό σας γεμίζει με δύναμη και χαρά. Το ερωτικό κομμάτι της ζωής σας αλλά και οι φιλίες χρειάζονται περισσότερη προσοχή από μέρους σας αυτή την περίοδο. Ίσως κάποια άτομα να μην είναι ξεκάθαρα μαζί σας και να σας απογοητεύσουν.

Μετά τις 21 Αυγούστου εσείς οι Ταύροι του 3ου δεκαημέρου,  βρίσκεστε στο σημείο όπου ξεκινάτε καινούργια πράγματα που έχουν σχέση με το σπίτι σας ή την ακίνητη περιουσία σας. Ίσως μια ανακαίνιση, μια επιδιόρθωση, μια αγορά ή πώληση ακινήτου είναι στα σχέδια σας. Ίσως ξεκινάτε συγκατοίκηση με το αγαπημένο σας πρόσωπο ή είστε σε μια περίοδο της ζωής σας όπου ένα μωρό έρχεται στην ζωή σας.

Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ανάγκες τις δικές σας ή των προσώπων της οικογένειας σας. Μπορεί να σας χρειάζεται λίγη ξεκούραση ή έχετε ανάγκη να παραμείνετε περισσότερο χρόνο με τους αγαπημένους σας. Νομικά θέματα ή ταξίδια στο εξωτερικό δεν ευνοούνται αυτό το διάστημα.

 

Δίδυμοι  21/5 – 21/6

Πολλά και διάφορα σχεδιάζετε να κάνετε για το μέλλον και την ζωή σας αυτό το διάστημα εσείς οι Δίδυμοι του 2ου δεκαημέρου. Ίσως ένα νέο ξεκίνημα στο εξωτερικό (σπουδές, επάγγελμα, οικογένεια), ίσως έχετε ρίξει όλο το ενδιαφέρον σας στις σπουδές και στον εμπλουτισμό του βιογραφικού σας ή μπορεί να προγραμματίζετε ένα μακρινό ταξίδι το οποίο σχεδιάζετε από καιρό. Ότι κι αν σχεδιάζετε τίποτα δεν μπορεί να το εμποδίσει. Θα έχετε όσες ευκαιρίες ή ευκολίες χρειάζεστε για να το πετύχετε. Τα όποια νομικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν θα λυθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και προς όφελος σας. Η επιθυμία σας για κοινωνικές επαφές ή και την συμμετοχή σας σε ομάδες οι οποίες δεν έχουν την ίδια κουλτούρα ή εθνικότητα με την δική σας, είναι πολύ έντονη. Νιώθετε την ανάγκη να συμμετέχετε σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες βοηθούν τον συνάνθρωπο που χρειάζεται κάποια βοήθεια, σε όποιο μέρος του πλανήτη κι αν βρίσκεται ¨πχ. γιατροί χωρίς σύνορα¨.

Συγγενικά πρόσωπα από το κοντινό σας περιβάλλον υποστηρίζουν σθεναρά τις όποιες ανησυχίες σας. Πιθανόν να ανησυχείτε αυτή την εποχή για κάποια  χρέη σας προς το δημόσιο, την εφορία ή τις τράπεζες ή για το κοινό εισόδημα με τον/την σύζυγο ή τον συνεταίρο σας το οποίο ίσως να υποστεί μια μείωση. Προσπαθήστε να παραμείνετε ψύχραιμοι και να ψάξετε για την λύση.

Από τις 13 και έως τις 6 Σεπτεμβρίου που κυβερνήτης σας ο Ερμής θα κινείται ανάδρομος, προσπαθήστε να είστε όσο πιο σαφείς μπορείτε στην επικοινωνία σας με τους άλλους διότι πολύ εύκολα μπορεί να δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Επίσης αποφύγετε να συνάψετε μια σημαντική συμφωνία ή συνεργασία με άλλους η οποία σας δεσμεύει.

Μετά τις 21 του Αυγούστου, Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου επικοινωνείτε με μεγαλύτερη συχνότητα, μέσω τηλεφώνου, μηνυμάτων αλλά και σε προσωπικές επαφές με τα αδέλφια, τους συγγενείς και τους κοντινούς σας ανθρώπους. Αρέσκεστε στο να βρίσκεστε σε συνεχή επαφή με τον έξω κόσμο, να συναντάτε αγαπημένους ανθρώπους, να διασκεδάζετε, ακόμα και να φλερτάρετε.

 

Καρκίνος  22/6 – 22/7

Καρκίνοι του 2ου δεκαημέρου θα σας απασχολήσουν έντονα τα οικονομικά σας ζητήματα τα οποία είναι συνδεδεμένα με τον/την σύντροφό σας ή τον συνεργάτη σας ή με κάποιες εκκρεμότητες με την εφορία, τις τράπεζες ή κληρονομικά ζητήματα. Αισθάνεστε αρκετά αγχωμένοι, διότι πιθανόν να έχετε κάνει οικονομικά ανοίγματα, μεγαλύτερα από αυτά που αντέχει το πορτοφόλι σας. Ίσως και να μην είστε εσείς οι υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση, μπορεί ο/η σύντροφος σας, να κινήθηκε λίγο επιπόλαια με τα κοινά σας χρήματα ή να μειώθηκε το εισόδημα του και αυτό έχει αντίκτυπο και στο δικό σας προϋπολογισμό. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε καθόλου, γιατί θα βρείτε την υποστήριξη που χρειάζεστε μέσα από το οικογενειακό περιβάλλον σας ή θα ωφεληθείτε από ακίνητα. Βέβαια και το προσωπικό σας εισόδημα θα αυξηθεί σημαντικά αυτό τον καιρό.

Να είστε πολύ προσεκτικοί με τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε επαφή αυτή την περίοδο. Δεν είναι όλοι όπως εσείς πιστεύετε, μπορεί να συναντήσετε αναίτια εχθρότητα, σκληρότητα και ζηλοφθονία. Δεν χρειάζεται να έχετε κάνει κάτι για να έχετε αυτή την αντιμετώπιση, κάποιοι μπορεί να θεωρήσουν ότι βρίσκεστε σε πιο ευνοϊκή κατάσταση από αυτούς και θα προσπαθήσουν να σας ¨κατεβάσουν¨ στο ύψος τους. Να βρίσκεστε πολύ κοντά σε ανθρώπους της οικογένειας σας οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ή είναι ηλικιωμένοι.

Μετά τις 21 Αυγούστου, Καρκίνοι του 3ου δεκαημέρου, θα εξομαλυνθεί πλήρως η οικονομική σας κατάσταση και θα αισθανθείτε αισιόδοξοι και χαρούμενοι. Στο εισόδημα σας θα υπάρξει μια αναπάντεχη βελτίωση και έτσι θα καταφέρετε να βάλετε μία τάξη τις οικονομικές σας εκκρεμότητες και θα χαλαρώσετε. Αν μπορείτε, κλείστε οποιαδήποτε οικονομική εκκρεμότητα υπάρχει και ξεκινήστε να κάνετε καινούργια σχέδια για το μέλλον. Αν τα καταφέρετε, να είστε σίγουροι ότι δεν θα ενοχληθείτε ποτέ ξανά γι αυτό το θέμα.

Από τις 13 Αυγούστου και μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου όπου ο Ερμής θα κινείται ανάδρομος, αποφύγετε να κάνετε σοβαρές συζητήσεις, να κλείσετε σημαντικές συμφωνίες ή να υπογράψετε συμβόλαια γιατί θα αργότερα θα αλλάξετε γνώμη. Νομικά θέματα και μακρινά ταξίδια δεν ευνοούνται αυτή την περίοδο.

 

Λέων  23/7 – 22/8

Ο Αύγουστος είναι μήνας γενέθλιων για τους περισσότερους Λέοντες. Χρόνια πολλά σε όλους και να περάσετε μια χρονιά παραμυθένια!!! Στις σχέσεις, τις συνεργασίες, στον γάμο ή στην συντροφική σας ζωή, ολοκληρώνονται κάποιες αλλαγές αυτή την περίοδο ιδιαίτερα για τους Λέοντες του 2ου δεκαημέρου. Αφουγκράζεστε τις ανάγκες του ανθρώπου με τον οποίο συζείτε ή συνεργάζεστε, εντοπίζετε την όποια δυσαρέσκεια ή ευαρέσκεια του, έτσι μπορείτε να του παραχωρήσετε λίγη παραπάνω ελευθερία από βάρη και υποχρεώσεις για να ασχοληθεί και λίγο με τα χόμπι και τα ενδιαφέροντα του και να νιώσει ευτυχισμένος.

Η ψυχολογία σας αυτή την περίοδο θα είναι στα καλύτερα της και λόγω των επαγγελματικών ευκαιριών, αλλά και της δημοφιλίας σας που τελευταία είναι σε υψηλά επίπεδα.

Επιτακτική ανάγκη αυτό το διάστημα είναι η προστασία της υγείας σας. Το πιο πιθανόν είναι να έχετε εξαντληθεί οργανικά και να εκδηλωθούν τα πρώτα προβλήματα, ένα τσεκ απ, μια αλλαγή στις διατροφικές σας συνήθειες και άσκηση θα ήταν πολύ βοηθητικό για τον οργανισμό σας.

Εάν εργάζεστε ως υπάλληλοι θα αισθανθείτε ότι καταπιέζεστε υπερβολικά. Υπάρχει το ενδεχόμενο να αλλάξετε δουλειά ή πόστο. Διατηρήσετε ένα χαμηλό προφίλ στο χώρο δουλειάς με τους συναδέλφους και τους ανωτέρους σας διότι σε αντίθετη περίπτωση θα σας θεωρήσουν απειλή για την ανέλιξη τους.

Μετά τις 21 Αυγούστου Λέοντες του 3ου δεκαημέρου εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία, για να αυξήσετε τις επαφές σας με τους κοντινούς σας ανθρώπους και να προβάλλετε τα προσόντα σας και τα σχέδια σας στους γύρω σας. Οι δημόσιες σχέσεις θα σας βοηθήσουν και επαγγελματικά. Τώρα αισθάνεστε μεγαλύτερη ζωντάνια, δύναμη και αισιοδοξία για να κάνετε ένα καινούργιο ξεκίνημα στην ζωή σας είτε στην προσωπική είτε στην επαγγελματική σας ζωή ιδιαίτερα για τους Λέοντες που έχετε γεννηθεί την 21η Αυγούστου.

Ξεκινάτε ένα νέο κύκλο ζωής που μπορεί να σημαίνει ένα καινούργιο επάγγελμα, ένα νέο ερωτικό δεσμό ή να έρθει ένα μωράκι στη ζωή σας. Με τον Ερμή ανάδρομο από τις 13 Αυγούστου και μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου στον τομέα του εισοδήματος σας μπορεί να έχετε επιστροφή χρημάτων από κάποιο δημόσιο οργανισμό ή να εισπράξετε ένα ποσόν το οποίο σας όφειλαν από το παρελθόν. Αποφύγετε να κλείσετε οικονομικές συμφωνίες ή να κάνετε αγορές μέχρι ο Ερμής να ορθοδρομήσει γιατί θα πληρώσετε περισσότερα χρήματα για κάτι το οποίο δεν τα αξίζει.

 

Παρθένος  23/8 – 22/9

Αυτή την περίοδο θα σας απασχολήσει έντονα η εργασία σας και οι καθημερινές υποχρεώσεις σας ιδιαίτερα για τους Παρθένους του 2ου δεκαημέρου. Οι πιέσεις που δεχτήκατε τα τελευταία χρόνια, σας έχουν κουράσει και θέλετε να τα αλλάξετε όλα. Αισθάνεστε ότι βρίσκεστε σε ένα σημείο που αν δεν αλλάξουν κάποια πράγματα θα επηρεαστεί η υγεία σας. Θα έχετε πολλές ευκαιρίες να αποδεσμευτείτε από την ρουτίνα της καθημερινότητας, να έχετε δικό σας χρόνο, να αποσυρθείτε στον προσωπικό σας χώρο και να διαθέσετε τον χρόνο σας όπως εσείς θέλετε. Εκμεταλλευτείτε τώρα την εύνοια της τύχης για να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς, το εισόδημα σας αλλά και οι προοπτικές για μια προαγωγή.

Είστε πάντα πρόθυμοι και προσφέρετε τις υπηρεσίες σας σε όλους και όποτε σας ζητηθεί, αλλά απογοητεύεστε και πληγώνεστε όταν αυτό δεν εκτιμάται από τους άλλους. Είναι η στιγμή που πρέπει να ενδιαφερθείτε για την υγεία σας την οποία έχετε παραμελήσει. Καλό είναι να κάνετε ένα ιατρικό έλεγχο, να ακολουθήσετε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο και να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής για να τονώσετε τον οργανισμό σας.

Όσο ο κυβερνήτης σας ο Ερμής θα κινείτε ανάδρομος στο ζώδιο σας ιδιαίτερα για τους Παρθένους του 1ου δεκαημέρου, θα πρέπει να είστε ξεκάθαροι στην επικοινωνία σας με τους άλλους αλλά και πολύ επιφυλακτικοί με αυτούς που δεν είστε σίγουροι για την εντιμότητα τους. Αποφύγετε να κλείσετε οποιαδήποτε συμφωνία ή να κάνετε συναλλαγές με άλλους μέχρι τις 6 Σεπτεμβρίου που ο Ερμής θα γίνει ορθόδρομος.

Μετά τις 21 Αυγούστου Παρθένοι του 3ου δεκαημέρου, θα βρείτε τρόπο να μείνετε λίγο μόνοι για να ξεκουραστείτε και να φροντίσετε τον εαυτό σας καθώς θα απομακρύνετε εκείνους οι οποίοι σας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Οι δυσκολίες ξεπερνιούνται έτσι η ψυχολογική σας κατάσταση είναι αρκετά βελτιωμένη και αισθάνεστε πιο αισιόδοξοι και χαρούμενοι στην απομόνωση που επιλέξατε.

Αποφύγετε να αναμίξετε την φιλία με τα οικονομικά, μην δανείσετε αλλά ούτε να δανειστείτε χρήματα από φιλικό πρόσωπο διότι θα δημιουργηθούν προβλήματα στην μεταξύ σας σχέση. Ίσως πάλι ένα φιλικό πρόσωπο να ζητήσει την στήριξη σας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

 

Ζυγός  23/9 – 23/10

Η καλή σας διάθεση και η αισιοδοξία σας είναι αρκετά αυξημένη και γι αυτό όλα τα βλέπετε από την θετική τους πλευρά. Το ενδιαφέρον σας εστιάζεται στα αισθηματικά σας, ιδιαίτερα για τους Ζυγούς του 2ου δεκαημέρου. Θα βγουν στην επιφάνεια πιο ξεκάθαρα τα συναισθήματα τα οποία κάνουν χαρούμενους, εσάς και τον/ην ερωτικό σας σύντροφο. Αν αισθάνεστε εγκλωβισμένοι μέσα σε μια σχέση στην οποία καταπιέζεστε, ασφυκτιάτε και δεν μπορείτε να αλλάξετε κάτι, τότε θα αφήσετε αυτό το άτομο πίσω και θα προχωρήσετε μόνοι και απελευθερωμένοι και έτοιμοι για νέες περιπέτειες.

Είστε διατεθειμένοι και έτοιμοι να νοιώσετε χαρούμενοι και ανάλαφροι, ακόμα κι αν χρειαστεί να στενοχωρήσετε κάποιους. Όσοι από σας είστε γονείς μπορεί να συναντήσετε μια αλλαγή στη στάση του παιδιού σας, ανάλογα βέβαια την ηλικία του. Μπορεί να έχει φτάσει στο στάδιο της αμφισβήτησης ακόμα και του ρόλου σας ως γονιός.

Ίσως χρειαστεί την υποστήριξη σας για τα μελλοντικά του σχέδια και εσείς, είστε έτοιμοι να του παρέχετε στήριξη στην προσπάθεια του. Με την οικογένεια ή το σπίτι σας ως ακίνητο, αντιμετωπίζετε κάποια προβλήματα, ίσως κάποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν στο σπίτι, ίσως κάποια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι γονείς σας. Προσέξτε τη συμπεριφορά σας, μπορείτε να γίνετε πολύ σκληροί με τους γονείς σας και να τους πληγώσετε βαθιά χωρίς ουσιαστικό λόγο και μια ρήξη τώρα με τους γονείς σας θα είναι οριστική. Μπορεί κάποιος από τους γονείς σας να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την υγεία του και θα πρέπει να είστε σε επιφυλακή.

Μετά τις 21 Αυγούστου ιδιαίτερα οι Ζυγοί του 3ου δεκαημέρου, γίνεστε αρκετά πιο κοινωνικοί και έχετε ανάγκη να βρίσκεστε περισσότερο με φιλικές παρέες με τις οποίες διασκεδάζετε και περνάτε όμορφα μαζί τους. Καινούργιοι άνθρωποι μπαίνουν στην ζωή σας και υπάρχει το ενδεχόμενο να γνωρίσετε ένα πρόσωπο μέσα από μια φιλική παρέα, το οποίο θα σας εντυπωσιάσει και να ξεκινήσει μια σχέση η οποία θα γίνει ο έρωτας της ζωής σας.

Με τον Ερμή ανάδρομο υπάρχει το ενδεχόμενο να επικοινωνήσει μαζί σας κάποιο πρόσωπο από το παρελθόν. Μην αδιαφορείτε και να είστε πολύ προσεκτικοί για τυχόν λάθη στην εργασία σας γιατί μπορεί να προκαλέσετε κάποιους να σας διαβάλλουν πίσω από την πλάτη σας.

 

Σκορπιός  24/10 – 22/11

Το ενδιαφέρον σας είναι εστιασμένο αυτή την περίοδο στο σπίτι και στους ανθρώπους του οικογενειακού σας περιβάλλοντος, ιδιαίτερα για τους Σκορπιούς του 2ου δεκαημέρου. Αισθάνεστε παγιδευμένοι στις οικογενειακές υποχρεώσεις οι οποίες είναι για εσάς αρκετά απαιτητικές και δεν έχετε καθόλου ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας, να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε. Αναζητάτε λοιπόν τρόπους να απεγκλωβιστείτε και να νιώσετε ελεύθεροι. Γίνεστε ψυχροί και απόμακροι με τους κοντινούς σας ανθρώπους και πολλές φορές δείχνετε να ενοχλείστε από τον τρόπο που εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους.

Επιθυμείτε να κάνετε αλλαγές και ξεκαθαρίσματα στο χώρο του σπιτιού, να πετάξετε ότι είναι περιττό ή ότι είναι παλιό ή χαλασμένο και που απλά σας πιάνει το χώρο. Μπορεί όμως να σκέφτεστε ότι το σπίτι αυτό δεν είναι αρκετά μεγάλο και θέλετε να αλλάξετε κατοικία ή να ανακαινίσετε το ήδη υπάρχον.

Ίσως όμως να επιθυμείτε να αλλάξετε τόπο διαμονής να μετακομίσετε σε άλλη περιοχή ή μια άλλη πόλη. Κάποιες στιγμές που οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις γίνονται πολύ απαιτητικές και υπάρχει μεγάλη ένταση, η επιστροφή στο σπίτι σας, την αισθάνεστε πολύ ευεργετική και λυτρωτική.

Μετά από τις 21 Αυγούστου οι Σκορπιοί του 3ου δεκαημέρου θα έχετε ολοκληρώσει τα θέματα και θα έχετε τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες με το σπίτι και τις οικογενειακές σας υποχρεώσεις οπότε θα έχετε την ευκαιρία να λάμψετε στις κοινωνικές εκδηλώσεις. Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται και οι επαγγελματικές σας φιλοδοξίες ζητούν να εκφραστούν αυτή την περίοδο.

Στον επαγγελματικό αλλά και στον κοινωνικό σας περίγυρο έχετε μεγάλη αποδοχή και αυτό τονώνει την αυτοπεποίθηση σας. Προσέξτε όμως γιατί μπορεί να έχετε αποδοχή όμως δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι υπάρχουν άλλοι πιο φιλόδοξοι άνθρωποι στην εργασία σας, που θέλουν όσο κι εσείς να ανέλθουν σε υψηλότερα αξιώματα.

Καλύτερα να συνεργάζεστε χαλαρά αυτή την περίοδο παρά να δίνετε την εντύπωση ότι προσπαθείτε να καπελώσετε κάποιους άλλους με απώτερο στόχο να τους πάρετε την θέση, ακόμα κι αν εσείς ούτε που είχατε σκεφτεί κάτι τέτοιο. Έτσι κι αλλιώς θα κερδίσει εκείνος που έχει τα προσόντα, κάνει καλύτερα την δουλειά του και είναι πιο παραγωγικός.

 

Τοξότης  23/11 – 21/12

Η προσοχή σας στρέφεται αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα οι Τοξότες του 2ου δεκαημέρου, στις συναλλαγές σας με γνωστά άτομα, συγγενείς, γείτονες και γενικά σ’ αυτούς που συναντάτε για τα τρέχοντα θέματα. Καθημερινές επαφές, συζητήσεις, συμφωνίες, ραντεβού, μετακινήσεις, είτε για προσωπικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους, σας κρατάνε σε εγρήγορση. Έχετε πολλά σχέδια στο μυαλό σας. Όμως χρειάζεστε ηρεμία, ψυχραιμία και μελέτη για να τα βάλετε σε εφαρμογή και θα έχουν την επιτυχία που επιθυμείτε. Έτσι κι αλλιώς είναι πολύ ευνοϊκό το κλίμα, οι ευκαιρίες πολλές και υποστηριχτές θα βρεθούν όποια στιγμή τους χρειαστείτε για να πετύχετε αυτά που σχεδιάζετε. Η καλοσύνη και η αισιοδοξία η οποία εκπέμπετε έλκουν θετικά άτομα κοντά σας που θέλουν να υποστηρίξουν την όποια προσπάθεια σας.

Στα οικονομικά, αντιμετωπίζετε πολύ σοβαρά προβλήματα. Θα πρέπει να αλλάξετε συμπεριφορά σε ότι έχει σχέση με τα οικονομικά σας ζητήματα. Όσο κι αν θέλουν κάποιοι φίλοι ή οι κοντινοί σας άνθρωποι να βοηθήσουν, εσείς έχετε γίνει άκαμπτοι και ξεροκέφαλοι και δεν ακούτε καμία άλλη γνώμη. Θεωρείτε ότι οι δικές σας απόψεις είναι οι σωστές, ακόμα και όταν βλέπετε ότι δεν λειτουργούν.

Μετά τις 21 Αυγούστου, ιδιαίτερα οι Τοξότες του 3ου δεκαημέρου, το εξωτερικό ή κάποιο πρόσωπο που ζει ή σπουδάζει μακριά θα έχει μια έντονη επίδραση στη ζωή σας. Ίσως αποφασίσετε ένα μακρινό ταξίδι ή να μετακομίσετε στο εξωτερικό και να ξεκινήσετε μια καινούργια ζωή εκεί ή να κλείσετε μια επαγγελματική συμφωνία. Υπάρχει το ενδεχόμενο να ανταμώσετε ένα οικείο σας πρόσωπο από μακριά, το οποίο έχετε πολύ καιρό να συναντήσετε.

Αποφύγετε να υπερασπίζεστε τις ιδέες σας με φανατισμό καλύτερα να ακούσετε αυτά που οι άλλοι έχουν να σας πουν και που ξέρετε μπορεί να μάθετε κάτι καινούργιο το οποίο θα σας ωφελήσει στο μέλλον.

Όσο ο Ερμής θα κινείται ανάδρομος καλύτερα να περιμένετε για να θέσετε σε εφαρμογή τα επαγγελματικά σας σχέδια, μετά τις 6 Σεπτεμβρίου που θα είναι ορθόδρομος, πιθανόν να έχετε αλλάξει γνώμη ή να έχουν αλλάξει τα δεδομένα και έτσι να χρειαστεί να κάνετε κάποιες αναθεωρήσεις ή να διορθώσεις για να έχετε την επιτυχία την οποία προσμένετε.

 

Αιγόκερως  22/12 – 19/1

Τα έσοδα και τα έξοδα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον σας αυτή την περίοδο. Νιώθετε την ανάγκη να βελτιώσετε το εισόδημα σας επειδή επαγγελματικά δεν βρίσκεστε στα καλύτερα σας, ιδιαίτερα εσείς οι Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου. Όμως βλέπετε ανυπέρβλητες τις δυσκολίες και δεν πιστεύετε ότι μπορείτε να τις υπερβείτε λόγω των συνθηκών και του γενικού κλίματος που επικρατεί. Αν και στην καριέρα σας δεν είναι ακόμα η ώρα για να ξεπεράσετε τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε, υπάρχει το ενδεχόμενο να πετύχετε μία αύξηση των εισοδημάτων σας ίσως αλλάζοντας απασχόληση ή από κάποιο ακίνητο. Ίσως κάποιες καινούργιες ιδέες ή μια νέα συνεργασία να σας δώσουν ένα σημαντικό εισόδημα το οποίο όμως μπορεί να υπόκεινται σε διακυμάνσεις.

Οι φιλοδοξίες σας ίσως να ξεπερνούν τις δυνατότητες σας και γι αυτό να μην μπορείτε να ικανοποιηθείτε με ότι υπάρχει αυτή την στιγμή. Προσπαθήστε να συμβιβαστείτε με αυτό που βρίσκετε τώρα και που ξέρετε πως μπορεί να αλλάξουν τα πράγματα αύριο. Αποφύγετε κάθε είδους συναλλαγή η οποία δεν εξασφαλίζει την απόλυτη νομιμότητα γιατί αν μπλέξετε με τον νόμο τώρα, δύσκολα θα μπορέσετε να αλλάξετε την κατάσταση.

Μετά τις 21 Αυγούστου, θα έχετε την ευκαιρία, ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους του 3ου δεκαημέρου, να τακτοποιήσετε τις οικονομικές σας υποχρεώσεις προς την εφορία, ταμεία, τράπεζες ή κληρονομικές εκκρεμότητες. Είναι καλή η περίοδος για να κάνετε οικονομικές συναλλαγές, να πετύχετε έξυπνες αγοραπωλησίες ή να κλείσετε επικερδείς συμφωνίες, όχι όμως πριν ο Ερμής γυρίσει ορθόδρομος στις 6/9 διότι μπορεί να μην πετύχετε αυτό που πραγματικά θέλετε.

Ένα σημαντικό οικονομικό όφελος μπορεί να προκύψει από μια νέα συνεργασία ή από το εισόδημα του/της συντρόφου σας. Πετάξτε ότι δεν σας χρειάζεται πια και μην επιμένετε σε κάτι που δεν έχει να σας προσφέρει τίποτα, αλλάξτε ρότα και προχωρήστε την ζωή σας. Και το κυριότερο να είστε επιφυλακτικοί με ανθρώπους τους οποίους δεν γνωρίζετε πολύ καλά και δεν είστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι ειλικρινείς και έντιμοι για να μην σας εμπλέξουν σε περιπέτειες.

 

Υδροχόος  20/1 – 18/2

Υδροχόοι του 2ου δεκαημέρου, πρωτόγνωρα γεγονότα θα συμβούν στη ζωή σας αυτή την περίοδο και θα σας την αλλάξουν. Ολοκληρώνετε ότι έχετε αρχίσει στο παρελθόν, κλείνετε εκκρεμότητες, πετάτε ότι είναι παλιό και φθαρμένο το οποίο δεν σας χρειάζεται πια, αφήνετε πίσω πρόσωπα τα οποία δεν μπορούν ή δεν θέλουν να σας ακολουθήσουν στο καινούργιο μονοπάτι που επιλέγετε να περπατήσετε και ξεκινάτε για την καινούργια σας ζωή απαλλαγμένοι από πιέσεις και βάρη.

Καταφέρνετε να δημιουργήσετε ένα διαφορετικό τρόπο ζωής και να φέρετε μια ισορροπία ανάμεσα στις δικές σας επιθυμίες και τις ανάγκες των ανθρώπων που αγαπάτε και που υπάρχουν στη ζωή σας, οι οποίοι υποστηρίζουν τις αλλαγές που θέλετε να κάνετε. Δεν επιτρέπετε στους άλλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί, να εξουσιάζουν τη ζωή σας και να στερούν την ελευθερία σας όπως κι εσείς σέβεστε την ελευθερία του άλλου. Έχετε ανάγκη την παρουσία των δικών σας ανθρώπων στη ζωή σας  και να αισθάνεστε ότι σας αγαπούν, όμως μέχρι το σημείο εκείνο όπου δεν σας επιβάλλουν πώς να ζήσετε.

Μετά τις 21 Αυγούστου το ενδιαφέρον σας στρέφεται στους άλλους ανθρώπους που είναι κοντά σας. Γίνεστε πιο κοινωνικοί και επιθυμείτε την παρέα ανθρώπων οι οποίοι είναι αισιόδοξοι, χαρούμενοι και σας διασκεδάζει η συντροφιά τους. Τώρα πια είστε ανοιχτοί και προσιτοί και έτσι αναπάντεχα είναι πολύ πιθανόν να κάνετε μια νέα γνωριμία η οποία θα σας ενθουσιάσει και θα ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση που θα υπόσχεται κάτι πιο σοβαρό και σταθερό στην ζωή σας.

Όσοι από σας βρίσκεστε ήδη σε μια σοβαρή σχέση είναι πιθανόν να την επισημοποιήσετε. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στην καριέρα σας, δεν είστε ικανοποιημένοι με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα τελευταία στο επαγγελματικό σας περιβάλλον. Αυτό έχει αντίκτυπο και στο εισόδημα σας το οποίο αισθάνεστε ότι συρρικνώνεται σημαντικά ενώ οι οικονομικές υποχρεώσεις σας αυξάνονται.

Σας προβληματίζει το θέμα αυτό αλλά θα περιμένετε έως ότου ο Ερμής θα γυρίσει ορθόδρομος μετά τις 6 Σεπτεμβρίου για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει και τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε περεταίρω μείωση των εισοδημάτων σας.

 

Ιχθείς  19/2 – 20/3

Την περίοδο αυτή, ιδιαίτερα εσείς οι Ιχθείς του 2ου δεκαημέρου, αισθάνεστε κουρασμένοι και επιλέγετε να αποσυρθείτε από την κοινωνική και επαγγελματική ζωή, για να ξεκουραστείτε και να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας. Χρειάζεστε λίγο δικό σας ελεύθερο χρόνο, μακριά από πιέσεις και άγχος.  Καιρός να απομονωθείτε για να χαλαρώσετε, να ηρεμήσετε και να ασχοληθείτε λίγο με τον εαυτό και τις προσωπικές σας ανάγκες. Τις επιθυμίες, και την ιδιωτική σας ζωή τα κρατάτε κρυμμένα από τον πολύ κόσμο. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να καθαρίσετε το ψυχή σας από τις αρνητικές καταστάσεις και το σώμα σας από την κούραση και το άγχος. Τώρα που είναι καλοκαίρι, με υψηλές θερμοκρασίες,  χρειάζεστε να περάσετε τις ημέρες αυτές όπως εσείς νομίζετε καλύτερα ελεύθεροι από τις απαιτητικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

Νιώθετε την ανάγκη να εκφράσετε τα συναισθήματα σας στους αγαπημένους σας ανθρώπους, να δώσετε και να πάρετε αγάπη και φροντίδα. Κάποιο φιλικό πρόσωπο μπορεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και θα χρειαστεί την στήριξη σας ή για κάποιους λόγους να υπάρξει ρήξη στη σχέση σας με κάποιο άτομο από το φιλικό σας περιβάλλον.

Μετά τις 21 Αυγούστου, ιδιαίτερα εσείς οι Ιχθείς του 3ου δεκαημέρου, έχετε ανακτήσει τις δυνάμεις σας, ανανεωμένοι και δυνατοί επιστρέφετε πάλι στην ρουτίνα και στα καθήκοντα σας. Θα επικεντρώσετε όλες σας τις δυνάμεις για τις ανάγκες της καθημερινότητας. Το πρόγραμμα σας, είτε εργάζεστε είτε όχι, το προσαρμόζετε με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε, να περνάτε όμορφα.

Η γενναιοδωρία και η καλοσύνη σας, σας κάνει συμπαθείς στους συναδέλφους και τους υφισταμένους σας. Υπάρχει το ενδεχόμενο κάποιες αλλαγές που θα γίνουν στον χώρο της εργασία σας, να ευνοήσουν και το εισόδημα σας. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να έχουν σχέση με ένα καινούργιο έργο το οποίο θα σας εμπιστευτούν ή ένα καινούργιο πόστο στην δουλειά σας.

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments