0 0 votes
Article Rating

Καλό μήνα σε όλους μας!!! Ο Οκτώβριος τα έχει όλα, έρωτες, γάμους, καινούργιους έρωτες, πάθος, ρομαντισμό, έμπνευση, σοβαρές αποφάσεις και τύχη. Αλλά έχει και ψυχρότητα, νεύρα, διαπληκτισμούς, έλλειψη προσαρμογής, ζήλια, ξαφνική διαμάχη με άλλους, ανατροπή των σχεδίων και ξαφνικά γεγονότα στις σχέσεις, τον γάμο ή το σπίτι.

Το καλύτερο αντίδοτο στις δύσκολες στιγμές είναι, ο άνθρωπος να είναι δίκαιος, να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να ξέρει τι θέλει από την ζωή του και από τους άλλους. Αν πραγματικά θέλει την ελευθερία του, καλώς να αφήσει πίσω του ό,τι εμποδίζει την ευτυχία του.

 

Το Πλανητικό σκηνικό του Οκτωβρίου 2017. Πατήστε εδώ

Τι θα φέρει ο Οκτώβριος στα ζώδια

(Η αναφορά μου στα δεκαήμερα των ζωδίων μπορεί να μην έχει καμία αξία διότι κάποιοι προσωπικοί πλανήτες κάποιου μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικό δεκαήμερο από τον Ήλιο (ζώδιο) και να φέρει το γεγονός που περιγράφεται σε άλλο δεκαήμερο. Γι’ αυτό διαβάστε ολόκληρο το κείμενο που αφορά το ζώδιο σας αλλά και το ζώδιο του ωροσκόπου σας, αν τον ξέρετε).

 

Κριός 21/3 – 20/4

Το διάστημα αυτό, ιδιαίτερα εσείς οι Κριοί του 2ου δεκαημέρου, είστε πολύ δραστήριοι, ενθουσιώδεις και έτοιμοι να τολμήσετε να πειραματιστείτε σε κάτι καινούργιο το οποίο σας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον. Η κοινωνικότητα σας είναι αυξημένη, έρχεστε σε επαφή με πολλούς και διάφορους ανθρώπους που πρέπει να συνεργαστείτε ή να συνομιλήσετε μαζί τους. Η συναλλαγή σας με τόσο κόσμο, κάποιες στιγμές σας κουράζει και μπορεί να γίνεστε κάπως απότομοι στην συμπεριφορά σας και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έρθετε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με κάποιους από αυτούς.

Θα πρέπει να γίνετε λίγο πιο ανεκτικοί, να αξιοποιήσετε τα ταλέντα, τις δυνάμεις και τις δυνατότητες σας, χωρίς ανταγωνισμούς και αντιπαλότητες, συνεργαζόμενοι με τους άλλους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά σας, για να ολοκληρώσετε τις αλλαγές στην προσωπική και στην επαγγελματική σας ζωή και να προχωρήσετε τα σχέδια σας. Η πρωτοβουλία ανήκει σ’ εσάς.

Μετά τις 19 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα εσείς οι Κριοί του 3ου δεκαημέρου, θα έχετε την ευκαιρία να αξιολογήσετε τον εαυτό σας και τις προτεραιότητες σας και να συνειδητοποιήσετε τι πρέπει να μείνει και τι δεν σας χρειάζεται και πρέπει να το ξεφορτωθείτε. Είστε ασυγκράτητοι, έχετε μπει σε τροχιά αλλαγών και τίποτα δεν μπορεί να το εμποδίσει αυτό. Καινούργια πρόσωπα μπαίνουν στη ζωή σας και θα έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε καινούργιες επαγγελματικές ή προσωπικές σχέσεις.

Μπορεί να κάνετε πολλές επαφές με άλλους ανθρώπους ή να έχετε πολλά σχέδια που πρέπει να μπουν σε εφαρμογή όμως θα πρέπει να τιθασεύσετε τον άκρατο αυθορμητισμό σας, να αξιολογήσετε ήρεμα αυτά που πρέπει να γίνουν και τον χρόνο που θα χρειαστεί η κάθε δραστηριότητα διότι η υπερφόρτωση φέρνει, άσκοπη σπατάλη ενέργειας και εκνευρισμό, χωρίς ουσιαστικά να ολοκληρώνεται τίποτα.

Αντί να διορθώσετε μπορεί να διαλύσετε σχέσεις ή συνεταιρισμούς. Καλή η ελευθερία και η ανεξαρτησία, φτάνει όμως, να είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε αυτή την δεδομένη στιγμή.

 

Ταύρος 20/4 – 20/5

Το πρώτο μέρος του μήνα αισθάνεστε λίγο κουρασμένοι και αγχωμένοι (ιδιαίτερα οι Ταύροι του 2ου δεκαημέρου) και χρειάζεστε να απομακρυνθείτε για ένα μικρό χρονικό διάστημα από την έντονη κοινωνική ζωή για να ανανεωθείτε. Η αλήθεια είναι ότι σας έχει θυμώσει λίγο ο τρόπος, τον οποίο χρησιμοποιούν κάποιοι για να πετύχουν τους στόχους τους. Η συλλογικότητα, η συνεργασία και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο είναι λέξεις άγνωστες για μερικούς ανθρώπους. Μην ανησυχείτε και μην αγχώνεστε, εσείς παραμείνετε συνεργάσιμοι, αξιοποιήστε τις ικανότητες και τις δυνατότητες σας και να είστε σίγουροι ότι θα πετύχετε τους στόχους σας και θα εκτιμηθεί η συμπεριφορά σας και στον χώρο της εργασίας σας.

Στα ερωτικά σας μπορεί να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα με τον σύντροφο σας. Αισθάνεστε μια απόσταση μεταξύ σας και μια τάση για κριτική εκατέρωθεν η οποία πληγώνει την αγάπη σας. Μην γίνεστε εύθικτοι και μην απαντάτε άμεσα σε κάθε πρόκληση γιατί πολύ σύντομα θα ξεπεραστεί η όποια δυσκολία. Μην γίνεστε καχύποπτοι γιατί μπορεί να παρερμηνεύσετε την συμπεριφορά φιλικού προσώπου και να το βγάλετε άδικα από την ζωή σας με αποτέλεσμα όταν αργότερα θα συνειδητοποιήσετε την αλήθεια θα μετανιώσετε, αλλά θα είναι αργά.

Μετά τις 19 Οκτωβρίου ιδιαίτερα για τους Ταύρους του 3ου δεκαημέρου, θα υπάρχει έντονη δραστηριότητα στην καθημερινή σας ζωή και στην εργασία σας. Η κοινωνικότητα σας αυξάνεται σημαντικά και θα έχετε πολλές επαφές ή πολλά σχέδια που πρέπει να μπουν σε εφαρμογή. Όμως μην ξεκινάτε να τα κάνετε όλα μαζί. Σταθείτε πρώτα και αξιολογήστε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν και τον χρόνο που θα χρειαστεί η κάθε δραστηριότητα. Έτσι θα κερδίσετε χρόνο και κόπο και θα νιώθετε ευχαριστημένοι.

Μοιράζεστε την χαρά της όποιας επιτυχίας σας με αγαπημένα πρόσωπα, έχετε πλούσια κοινωνική ζωή και βελτίωση των σχέσεων με τους κοντινούς σας ανθρώπους και τους συναδέλφους σας. Όσοι από σας βρίσκεστε σε μια σταθερή σχέση, θα υπάρξει μεγάλη βελτίωση και θα καταφέρετε να συζητάτε σε βάθος, οτιδήποτε σας απασχολεί.

 

Δίδυμοι 21/5 – 21/6

Την περίοδο αυτή εσείς οι Δίδυμοι του 2ου δεκαημέρου βάζετε καινούργιους στόχους για την ζωή σας ή ολοκληρώνετε κάποια σχέδια που έχετε ήδη σε εξέλιξη. Η επιθυμία για να διευρύνετε τον κύκλο των γνωριμιών σας αλλά και  για να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας θα είναι έντονη. Όμως θα πρέπει να αξιολογήσετε με σειρά προτεραιότητας τι είναι αυτό που επιθυμείτε να γίνει άμεσα. Αν κάνετε πολλά πράγματα συγχρόνως, το σίγουρο είναι, ότι δεν θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε κανένα. Η κοινωνικότητα σας είναι αυξημένη αρκετά και αισθάνεστε χαρούμενοι όταν βρίσκεστε με τις αγαπημένες σας φίλες ή με τον/την ερωτικό σύντροφο.

Τα προβλήματα με μια φίλη/ο είναι παλιά και ίσως τώρα αποφασίσετε ότι δεν πάει άλλο και πρέπει να διακόψετε τις επαφές σας. Όταν σε μία οποιαδήποτε σχέση μπαίνει η αμφιβολία, η καχυποψία, και ο ανταγωνισμός, γίνεται μια σχέση ψυχοφθόρα και καλύτερα είναι να σταματήσει να υφίσταται. Εσείς ξέρετε καλύτερα τι πραγματικά θέλετε και τι είναι αυτό που σας ενοχλεί σ’ αυτή την σχέση.

Μετά τις 19 Οκτωβρίου και τα τρία δεκαήμερα των Διδύμων, χρειάζεστε να είναι όλα όμορφα στην ζωή σας, μια όαση χαράς μέσα στην δύσκολη εποχή μας. Ευκαιρία λοιπόν να απολαύσετε ότι πραγματικά έχετε ανάγκη. Απολαύστε την ζωή σας χωρίς περιορισμούς και αναστολές. Βγείτε έξω να διασκεδάσετε, να χαρείτε, να φλερτάρετε και να ερωτευτείτε. Αυτό θα σας κάνει καινούργιο άνθρωπο.

Όσοι από εσάς είστε μόνοι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε μια πολύ όμορφη, ερωτική περιπέτεια ή και γιατί όχι, να επισημοποιήσετε την ήδη υπάρχουσα σχέση σας. Οι γονείς θα διαθέσετε αρκετό από το χρόνο σας στα παιδιά σας και με αυτό θα αισθανθείτε ξανά παιδί. Όλα καλά μέχρι εδώ, όμως εσείς οι Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου έχετε αποφασίσει ότι χρειάζεστε περισσότερα από μια σχέση από αυτά που σας προσφέρει η ήδη υπάρχουσα και πιθανόν να αναζητήσετε αλλού αυτό που σας λείπει.

Ίσως χρειάζεστε έναν άνεμο ελευθερίας να φυσήξει για να πάρει όλες παραξενιές που σας έχουν κουράσει. Αν η ελευθερία σας, είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεστε αυτή την περίοδο, τότε ορίστε, ¨πεδίον δόξης λαμπρόν¨ όσοι από σας το επιθυμούν.

 

Καρκίνος 22/6 – 22/7

Στις αρχές του μήνα η προσοχή θα στραφεί στα επαγγελματικά και τα κοινωνικά σας ενδιαφέροντα, ιδιαίτερα εσείς οι Καρκίνοι του 2ου δεκαημέρου. Θα εργαστείτε πάνω στο έργο που πρόσφατα έχετε ξεκινήσει αλλά πρέπει να γίνουν οι τελευταίες διαδικασίες μέχρι την ολοκλήρωση του. Μπορείτε τώρα να πάρετε την πρωτοβουλία, να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες σας και να αλλάξετε κάποια πράγματα στην επαγγελματική σας ζωή. Αυτό δεν είναι καθόλου ανέφικτο, η δυσκολία βρίσκεται στον τρόπο που θα χρησιμοποιήσετε εσείς ή οι ανώτεροι σας και αν θα αισθανθούν ότι απειλείται η θέση τους από σας.

Αν επιδιώξετε να δουλέψετε συλλογικά και χωρίς ανταγωνισμούς, σεβόμενοι τους άλλους του χώρου και αν πετύχετε αρμονία και ισορροπία στις σχέσεις σας, τότε, θα έχετε φτάσει τους στόχους σας. Μην θίγεστε σε κάθε πρόκληση, γιατί μπορεί οι άλλοι να βλέπουν ένα δύστροπο άνθρωπο και δεν θα έχετε την στήριξη τους στα σχέδια σας.

Μετά τις 19 Οκτωβρίου, το σπίτι σας και τα πρόσωπα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σας. Υπάρχει έντονη δραστηριότητα στο χώρο του σπιτιού σας, ευχάριστα γεγονότα μέσα σ’ αυτό και πολλές επισκέψεις. Επειδή η επιθυμία σας να μένετε περισσότερες ώρες στο σπίτι είναι αυξημένη, έχετε ανασκουμπωθεί να το κάνετε πολύ όμορφο αλλάζοντας έπιπλα ή την διακόσμηση του.

Το μοίρασμα της χαράς με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και η βελτίωση των σχέσεων σας με τους κοντινούς μας ανθρώπους είναι αυτό που σας χρειάζεται τώρα. Εσείς οι Καρκίνοι των τελευταίων ημερών αντιδράτε αυτόματα με θυμό σε κάθε πρόκληση από τους άλλους. Αν η επιθυμία σας είναι να απαλλαγείτε από αυτούς οι οποίοι σας τεντώνουν τα νεύρα, κανένα πρόβλημα.

Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε τώρα. Θα πρέπει όμως αυτό να γίνει με ψυχραιμία και με ξεκάθαρο μυαλό και όχι σε μια στιγμή εκνευρισμού. Εσείς οι Καρκίνοι των πρώτων ημερών βρίσκεστε στην καλύτερη περίοδο της ζωής σας. Η τύχη είναι με το μέρος σας και η ζωή θα σας ανταμείψει για τις όποιες ταλαιπωρίες των τελευταίων ετών.

 

Λέων 23/7 – 22/8

Χαρούμενος ο μήνας αυτός για εσάς τους Λέοντες, είστε ενθουσιασμένοι με ότι γίνεται στην ζωή σας αυτή την περίοδο γι αυτό είστε μέσα στην κίνηση, διανύετε κοντινές και μακρινές αποστάσεις με κάθε ευκαιρία για να δείτε κάποιους ανθρώπους που αγαπάτε ή για να διασκεδάσετε. Κάποιοι από σας, αποφασίζετε ότι πρέπει να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας και να τελειώνετε με τις όποιες εκκρεμότητες έχετε αφήσει. Κάποιοι άλλοι, λαχταράτε να σπάσετε τον ασφυκτικό κλοιό μέσα στον οποίο αισθάνεστε ότι είστε εγκλωβισμένοι, να ξεφύγετε από την ρουτίνα και να ταξιδέψετε μακριά, πολύ μακριά.

Εκεί όπου δεν σας γνωρίζει κανείς και δεν γνωρίζετε κανένα για να χαλαρώσετε και να διώξετε το στρες των τελευταίων ετών, ιδιαίτερα εσείς οι Λέοντες του 2ου δεκαημέρου. Τα οικονομικά σας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα όμως και οι υποχρεώσεις σας έχουν αυξηθεί γι αυτό θα πρέπει να ξοδεύετε με μέτρο, για πάν ενδεχόμενο. Εσείς οι Λέοντες του 3ου δεκαημέρου η τύχη είναι με το μέρος σας γι αυτό αρπάξτε τις ευκαιρίες οι οποίες θα σας δοθούν γιατί δεν θα κρατήσει πάρα πολύ αυτό.

Μετά τις 19 Οκτωβρίου εσείς οι Λέοντες του 3ου δεκαημέρου η προσοχή σας στρέφεται στα τρέχοντα καθημερινά σας θέματα. Υπάρχει θετικό κλίμα στις συναλλαγές σας με άτομα γνωστά σας, συγγενείς, γείτονες κλπ. Θα έχετε την ευχέρεια να ασχοληθείτε με πολλά και διαφορετικά πράγματα.

Προσπαθείτε να συνάψετε καινούργιες συμφωνίες, να κάνετε επαγγελματικά ταξίδια,  και θα έχετε την επιτυχία που περιμένετε αρκεί να είστε ειλικρινείς, συνεργάσιμοι, ψύχραιμοι, χαμογελαστοί και πολύ καλά προετοιμασμένοι στην παρουσίαση των σχεδίων σας.

Θα πρέπει επίσης, να  τιθασεύσετε την ορμητικότητα σας, να αξιολογήσετε τις προτεραιότητες σ’ αυτά που πρέπει να γίνουν και τον χρόνο που θα χρειαστεί η κάθε δραστηριότητα, διότι η υπερφόρτωση φέρνει, άσκοπη σπατάλη ενέργειας, χωρίς ουσιαστικά να ολοκληρώνεται τίποτα.

 

Παρθένος 23/8 – 22/9

Η αυτοπεποίθηση σας είναι αυξημένη αυτό το διάστημα, ίσως να βοήθησε σ’ αυτό, η ανανέωση που κάνατε στην εμφάνιση σας, τα καινούργια ρούχα ή το νέο χτένισμα σας. Το χαμόγελο και η ευγένεια με την οποία προσεγγίζετε τους άλλους, σας κάνουν συμπαθείς και πολύ εύκολα αποδεχτούς σε κάθε συντροφιά. Θα σας απασχολήσουν τώρα, θέματα τα οποία έχουν σχέση με κληρονομιές, εφορίες, τράπεζες ιδιαίτερα τους Παρθένους του 2ου δεκαημέρου. Θα πάρετε την πρωτοβουλία να τακτοποιήσετε τυχόν οφειλές σας και να τελειώνετε με χρέη τα οποία εκκρεμούν από το παρελθόν.

Η περίοδος αυτή ευνοεί το κλείσιμο οικονομικών εκκρεμοτήτων, όμως δεν είναι κατάλληλη για να πάρετε καινούργια δάνεια. Αν και στο εισόδημα σας έχετε αντιληφθεί κάποια βελτίωση τελευταία, όμως σε καμία περίπτωση μην ρισκάρετε χρήματα σε επισφαλείς επιχειρήσεις ή σε τυχερά παιχνίδια. Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχετε σημαντικές απώλειες.

Μετά τις 19 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα για σας τους Παρθένους των τελευταίων ημερών, θα κάνετε μια καινούργια προσπάθεια για να αυξήσετε το εισόδημα σας. Μπορεί να διαλύσετε μια σχέση ή μια οικονομική συνεργασία η οποία δεν απέδιδε τα αναμενόμενα για να ξεκινήσετε κάτι άλλο.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή πως και που επενδύετε χρήματα αυτή την εποχή, ακόμα και στο πως διαχειρίζεστε τα οικονομικά σας. Οι παρορμητικές ή οι λάθος κινήσεις μπορεί να φέρουν αναπάντεχες, σημαντικές απώλειες. Ενώ εσείς οι Παρθένοι του 1ου δεκαημέρου, θα δείτε το εισόδημα σας να βελτιώνεται σημαντικά. Αυτό φυσικά θα συμβεί γιατί κι εσείς δεν περιμένατε, τόσο καιρό, να σας πέσει το ¨μάννα εξ ουρανού¨ αλλά αυτή θα είναι η ανταμοιβή σας, μετά από φιλότιμη και σκληρή προσπάθεια.

Η ενεργητικότητα σας είναι αυξημένη και σας βοηθά να αποκτήσετε ό,τι έχει μεγαλύτερη αξία για σας. Και για σας, την περίοδο αυτή, μεγαλύτερη αξία έχει το μοίρασμα της χαράς ή της επιτυχίας με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και την βελτίωση των σχέσεων με τους κοντινούς σας ανθρώπους.

 

Ζυγός 23/9 – 23/10

Μήνας γενεθλίων ο Οκτώβριος για τους περισσότερους Ζυγούς, χρόνια σας πολλά λοιπόν και να περάσετε μια υπέροχη, χαρούμενη και δημιουργική χρονιά. Τον Οκτώβριο θα βρίσκονται αρκετοί πλανήτες στο ζώδιο σας και αυτό σημαίνει μια δυναμική και σημαντική χρονιά για σας. Αυτό το διάστημα λοιπόν, (ιδιαίτερα οι Ζυγοί του 2ου δεκαημέρου), θα χρειαστεί να εστιάσετε την προσοχή σας στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σας και στο πως μπορούν να δέσουν αρμονικά οι δικές σας ανάγκες με τις ανάγκες των άλλων.

Επαναξιολογείτε την σχέση με τον/την σύντροφο σας και αυτό που διαπιστώνετε είναι ότι, υπάρχουν εγωισμοί και πολλές αντιθέσεις μεταξύ σας κάτι το οποίο προκαλεί συχνές προστριβές στην σχέση σας. Έχετε κουραστεί να είστε εσείς αυτοί, που μόνιμα υποχωρείτε για να συμβιβάσετε τα πράγματα και να αποφευχθούν οι διαμάχες. Βάζετε συνέχεια τις δικές σας ανάγκες στην άκρη για να ικανοποιήσετε τις ανάγκες του άλλου και να σταματήσει να δημιουργεί προβλήματα.

Είναι μια δύσκολη περίοδος αυτή γιατί αμφιταλαντεύεστε να πάρετε σοβαρές αποφάσεις για την ζωή σας. Κάποιοι από σας θα αισθανθείτε την ανάγκη να σπάσετε δεσμούς επαγγελματικούς ή προσωπικούς. Να είστε ο εαυτός σας, χωρίς να προσποιείστε κάτι που δεν είσαστε απλά και μόνο για να γίνεστε αρεστοί στους άλλους. Είναι η στιγμή όπου θα κληθείτε να ολοκληρώσετε τυχόν εκκρεμότητες από το παρελθόν.

Μετά τις 19 Οκτωβρίου, Ζυγοί του 3ου δεκαημέρου, αφού έχετε ξεκαθαρίσει με το παρελθόν κάνετε ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή σας σε επίπεδο σχέσεων. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα έχετε βρει με τον σύντροφο σας και κάνετε ένα νέο ξεκίνημα μαζί ή έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να απελευθερωθείτε από την σχέση αυτή και να ξεκινήσετε ένα νέο ταξίδι χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος.

Αυτό βέβαια δεν θα γίνει χωρίς να περάσετε μια περίοδο έντασης και άγχους. Εσείς οι Ζυγοί του 1ου δεκαημέρου, είστε από τους ευνοημένους της περιόδου αυτής. Η ήρεμη εμφάνιση σας, η ζεστασιά της συμπεριφοράς σας και η χαρούμενη διάθεση σας, σας κάνουν αγαπητούς και ευπρόσδεκτους στις οποιεσδήποτε συντροφιές ή στις συναλλαγές σας με άλλους ανθρώπους.

 

Σκορπιός 24/10 – 22/11

Υπάρχει έντονη δραστηριότητα στην καθημερινή σας ζωή και στην εργασία σας (ιδιαίτερα για τους Σκορπιούς του 2ου δεκαημέρου). Κάθε κίνηση από τους συναδέλφους σας, την εκλαμβάνετε ως πρόκληση, έτσι γίνεστε εύθικτοι, θυμώνετε εύκολα με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προστριβές και σε ακραίες περιπτώσεις ρήξη στις σχέσεις σας με τους ανθρώπους με τους οποίους δουλεύετε στον ίδιο χώρο.

Αν καταφέρετε να αξιοποιήσετε τις ικανότητες σας, να δουλέψετε αρμονικά και συνεργαζόμενοι με τους άλλους, χωρίς εγωισμούς και ανταγωνισμούς, τότε θα πετύχετε να ολοκληρώσετε τις εργασίες τις οποίες χρειάζεστε για να έχετε άνοδο και επιτυχία στη δουλειά σας και στη ζωή σας. Πάρτε λοιπόν την πρωτοβουλία και δουλέψτε συλλογικά, με αγάπη και ηρεμία και με αυτό το κλίμα η δουλειά θα μπορέσει να ολοκληρωθεί στον συντομότερο χρόνο και με τον καλύτερο τρόπο. Διαφορετικά, θα αναλώνεστε στην κριτική και θα ψάχνετε αφορμή για να πληγώσετε και φυσικά να πληγωθείτε. Όμως η αιτία είναι βαθύτερη. Είναι ο φόβος της αποτυχίας ο οποίος σας κάνει αναποτελεσματικούς και μη συνεργάσιμους.

Μετά τις 19 Οκτωβρίου, θα νιώσετε την ανάγκη να αποσυρθείτε από τις κοινωνικές και επαγγελματικές σας υποχρεώσεις και να απομονωθείτε. Ίσως χρειάζεται να μείνετε για λίγο μόνοι, να πάρετε ξανά δυνάμεις, να τα ¨πείτε¨ με τον εαυτό σας και να τον γνωρίσετε καλύτερα. Θα έχετε την ευχέρεια να συνειδητοποιήσετε πως όταν η χαρά μοιράζεται γίνεται διπλή, πως όταν προσφέρετε αγάπη παίρνετε αγάπη, πως δεν είστε μόνο εσείς που έχετε πάντα το δίκιο με το μέρος σας. Ίσως πάλι, για κάποιους Σκορπιούς του 3ου δεκαημέρου, η απόσυρση αυτή να σημαίνει ότι ξαφνικά βρεθήκατε χωρίς δουλειά και γι αυτό δεν έχετε διάθεση για πολλές κοινωνικές επαφές.

 

Τοξότης 23/11 – 21/12

Ενισχύεται αρκετά η διάθεση σας για ψυχαγωγία, περιπέτεια και έρωτα, ιδιαίτερα για εσάς τους Τοξότες του 2ου δεκαημέρου. Αν καταφέρετε για λίγο να ξεχάσετε τα προβλήματα και τις υποχρεώσεις, θα περάσετε υπέροχα. Η γενναιοδωρία, και η ευχάριστη διάθεση σας, έλκουν κοντά σας τα πρόσωπα τα οποία σας αγαπούν και αγαπάτε. Οι φίλοι σας είναι έτοιμοι να σας συνοδέψουν και να ανεβάσουν την καλή σας διάθεση. Απολαύστε λοιπόν αυτές τις ημέρες χωρίς περιορισμούς και αναστολές. Βγείτε έξω να διασκεδάσετε, να χαρείτε, να φλερτάρετε και να ερωτευτείτε.

Μην διστάσετε να αφήσετε πίσω σας ότι σας στεναχωρεί, σας καταπιέζει και είναι επιζήμιο για σας, είτε αυτό είναι η ερωτική σας σχέση είτε είναι μια φιλία. Επειδή οι οικονομικές πιέσεις είναι έντονες αυτή την περίοδο αποφύγετε με κάθε τρόπο να ρισκάρετε χρήματα σε επιχειρήσεις και τυχερά παιχνίδια.

Μετά τις 19 Οκτωβρίου, η κοινωνικότητα σας αυξάνεται αρκετά, ιδιαίτερα για τους Τοξότες του 3ου δεκαημέρου. Η Νέα Σελήνη σε σύνοδο με τους Δία-Ερμή δείχνει το μοίρασμα της χαράς ή της επιτυχίας των σχεδίων σας με αγαπημένους φίλους, πλούσια κοινωνική ζωή και βελτίωση των σχέσεων με τους κοντινούς σας ανθρώπους. Το φιλικό σας περιβάλλον, σας παροτρύνει να δουλέψετε συλλογικά για ένα κοινό σκοπό, έτσι είναι ευνόητο ότι ο κοινωνικός σας κύκλος διευρύνεται, συνδέστε με καινούργιος ανθρώπους με τους οποίους θα δημιουργήσετε φιλικούς δεσμούς. Κάποιοι από σας όμως, μπορεί να θέλετε να αποχωρήσετε από μία φιλική σχέση ή από ένα σύλλογο-ομάδα στην οποία ανήκετε.

Νιώθετε την επιθυμία να ξεφύγετε από οτιδήποτε καταστρατηγεί την ελευθερία σας. Δεν είστε διατεθειμένοι να κάνετε άλλες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς μόνο και μόνο για να έχετε κάποιους ανθρώπους στην ζωή σας οι οποίοι δεν σέβονται και τις δικές σας ανάγκες. Τώρα χρειάζεστε καθαρό αέρα να αναπνεύσετε και οποιαδήποτε αλλαγή θα είναι ευεργετική. Φτάνει να παραμείνετε δίκαιοι, να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να ξέρετε τι πραγματικά θέλετε από την ζωή σας και από τους άλλους.

 

Αιγόκερως 22/12 – 19/1

Αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα για τους Αιγόκερους του 2ου δεκαημέρου, χρειάζεται να ολοκληρώσετε αυτό που είχατε ξεκινήσει στο πρόσφατο παρελθόν και έχει σχέση με το σπίτι σας ως ακίνητο ή την σχέση σας με πρόσωπα της οικογένειας και την καριέρα σας. Αναμένονται αλλαγές στα πιο σημαντικά σημεία της ζωής σας όπως είναι ο εαυτός σας, σε σχέση με την καριέρα και την οικογενειακή σας κατάσταση. Είναι αναγκαίο να υπάρχει ισορροπία μεταξύ της προσωπικής σας ζωής και των κοινωνικών σας υποχρεώσεων. Αν ο ένας τομέας μονοπωλεί το ενδιαφέρον σας τότε υπάρχει έλλειψη στον άλλο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα τα οποία θα κληθείτε να λύσετε. Όλα αυτά θέλουν επίπονη και σκληρή δουλειά, για να ξεπεράσετε τις δυσκολίες που τυχόν θα συναντήσετε και να φτάσετε τον στόχο σας.

Μειώστε την ένταση, βρείτε μια χρυσή τομή, που δεν βλάπτει ούτε εσάς ούτε και τους άλλους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής σας. Το πρώτο μισό του μήνα ίσως τολμήσετε ένα μακρινό ταξίδι ή την μετεγκατάσταση σας μακριά από την έως τώρα κατοικία σας.

Μετά τις 19 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα εσείς οι Αιγόκεροι του 3ου δεκαημέρου, η καριέρα ή ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα μπορεί να σας απασχολήσει. Υπάρχει έντονη δραστηριότητα στην κοινωνική σας ζωή και στην καριέρα σας, αλλά το άγχος και η νευρικότητα θα είναι έντονη.

Μπορεί να υπάρχουν πολλές επαγγελματικές επαφές ή πολλά σχέδια που σκέφτεστε να βάλετε σε εφαρμογή όμως θα πρέπει να τιθασεύσετε την ορμητικότητα σας, να ξεκαθαρίσετε μέσα σας τι ακριβώς είναι αυτό που θέλετε να κάνετε, να αξιολογήσετε αυτά που πρέπει να γίνουν και τον χρόνο που θα χρειαστεί η κάθε δραστηριότητα διότι η υπερφόρτωση φέρνει, άσκοπη σπατάλη ενέργειας, χωρίς ουσιαστικά να ξεκινάτε τίποτα.

Η επιτυχία στις επιδιώξεις σας βρίσκεται στη βελτίωση των σχέσεων με τους ανθρώπους που μοιράζεστε την επαγγελματική και την προσωπική σας ζωή. Για να μην υπάρξουν λοιπόν αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που επιδιώκετε θα πρέπει να είστε ο εαυτός μας, χωρίς να προσποιείστε κάτι που δεν είσαστε απλά και μόνο για να γίνετε αρεστοί, να έχετε ξεκάθαρους στόχους και τα προσόντα για να τους φτάσετε.

 

Υδροχόος 20/1 – 18/2

Υπάρχει έντονη κινητικότητα αυτό το διάστημα, για πράγματα που χρειάζεται να ολοκληρωθούν άμεσα, οι ρυθμοί της καθημερινότητας σας είναι πολύ γρήγοροι και κυριαρχεί το στοιχείο του απρόοπτου κάθε στιγμή, ιδιαίτερα για τους Υδροχόους του 2ου δεκαημέρου. Πολλές είναι οι εκκρεμότητες που πρέπει να τακτοποιήσετε αυτό διάστημα και η γραφειοκρατία δεν σας βοηθά να τα ολοκληρώσετε σε σύντομο χρόνο για να προλάβετε τις προθεσμίες. Ψυχραιμία, ευελιξία και σωστή οργάνωση είναι το μυστικό για να μπορέσετε να τακτοποιήσετε όλες τις εκκρεμότητες σας χωρίς να εξαντληθείτε από την κούραση.

Αν δεν τιθασεύσετε το άγχος σας, με κάθε πρόκληση από τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεστε συχνά σε επαφή για τις δουλείες σας, θα γίνεστε εύθικτοι και θα θυμώνετε με το παραμικρό. Καλό είναι βάζετε τα πράγματα και μερικούς ανθρώπους στη θέση τους όταν χρειάζεται. Όμως για την δική σας ισορροπία και ηρεμία καλό είναι να αποφεύγετε εριστικούς και ανταγωνιστικούς ανθρώπους και που δεν ξέρουν να σέβονται τους άλλους. Άλλωστε το παν είναι να κινηθείτε έξυπνα σε κάθε σας συναλλαγή.

Μετά τις 19 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα για τους Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου, θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας ένα ζήτημα που έχει σχέση με τις σπουδές σας ή με το εξωτερικό ή ένα νομικό θέμα ή την νομιμοποίηση της σχέσης σας ή ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα στο εξωτερικό. Είστε ενθουσιασμένοι αλλά και αγχωμένοι για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στο νέο σας ξεκίνημα.

Ένα πολύ ευχάριστο διάστημα όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα, κοινωνικότητα, επαφές με ενδιαφέροντες ανθρώπους που πιθανόν να γνωρίζετε για πρώτη φορά και πολλά σχέδια που φιλοδοξείτε να εφαρμόσετε άμεσα. Μοιράζεστε τη χαρά της δημιουργίας με αγαπημένα πρόσωπα, πλούσια κοινωνική ζωή και βελτίωση των σχέσεων σας με ανθρώπους πολύ σημαντικούς για εσάς.

Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί σ’ αυτά που προετοιμάζετε γιατί μπορεί ένα απρόοπτο γεγονός να ανατρέψει τα σχέδια σας. Προσοχή επίσης στις μετακινήσεις σας αποφύγετε όσο είναι αυτό εφικτό να οδηγείτε, από τις 15/9 έως 19/9.

 

Ιχθείς 19/2 – 20/3

Θέματα οικονομικά θα σας απασχολήσουν έντονα αυτή την περίοδο, ιδιαίτερα για τους Ιχθείς του 2ου δεκαημέρου. Θα υπάρξει μια αυξομείωση του εισοδήματος σας, ίσως επειδή ολοκληρώνετε ένα επαγγελματικό σας σχέδιο ή προκύπτουν έκτακτα έξοδα ή αλλάζει η πηγή των εισοδημάτων σας. Πάντα να ελέγχετε τις δαπάνες σας και αποφύγετε να κάνετε αγορές οι οποίες είναι περιττές. Αρκεστείτε σ’ αυτά τα οποία είναι σημαντικά για σας και σας κάνουν να νιώθετε σιγουριά και ασφάλεια. Συγχρόνως εντείνονται και οι ανασφάλειες σας, ανησυχείτε μήπως μειωθεί περεταίρω το εισόδημα σας.

Προσπαθήστε να φέρετε μια ισορροπία έσοδα – έξοδα, να ξοδεύετε λιγότερα από όσα κερδίζετε και με αυτό τον τρόπο δεν θα έρθετε ποτέ σε αδιέξοδο. Οποιοδήποτε πρόβλημα κι αν αντιμετωπίζετε μπορείτε να αποταθείτε σε ειδικούς για το θέμα σας ή σε ανθρώπους που τους έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη ή στο ταίρι σας.

Να είστε σίγουροι ότι είναι έτοιμοι να σας δώσουν οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστείτε. Επίσης αυτή την περίοδο αλλάζετε τους στόχους που είχατε θέσει στο παρελθόν, αφού διαπιστώνετε ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Επίσης μια φιλική σχέση αισθάνεστε ότι δεν σας βοηθά να αναπτυχθείτε και απομακρύνεστε σταδιακά απ’ αυτό το πρόσωπο.

Μετά τις 19 Οκτωβρίου, ιδιαίτερα οι Ιχθείς του 3ου δεκαημέρου, η αισιοδοξία σας αυξάνεται καθώς θα ανακαλύπτετε κάποιες δυνατότητες του εαυτού σας οι οποίες ήταν κρυμμένες μέχρι τώρα. Υπάρχει έντονη κινητικότητα αυτό τον καιρό, πολλές επαφές και σχέδια που βάζετε σε εφαρμογή για την απόκτηση νέων οικονομικών πόρων. Μπορεί να περιμένετε κάποια αποζημίωση ή μια μισθολογική αύξηση ή κάποια συνεργασία από την οποία περιμένετε να ωφεληθείτε οικονομικά.

Για να πετύχετε το σκοπό σας θα πρέπει να οργανώσετε σωστά και με την βοήθεια ειδικού, τις κινήσεις σας. Αυτό που θα πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη σας είναι ότι ένα αναπάντεχο γεγονός μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στα οικονομικά σας. Ίσως ένα παλιό χρέος το οποίο δεν θυμάστε καν ότι υπάρχει ή να σταματήσετε να εργάζεστε για οποιοδήποτε λόγο, ηθελημένο ή αθέλητο.

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments