5 1 vote
Article Rating

Μερικές φορές η αστρολογία φαίνεται τρομακτική. Να έχεις περάσει όλη σου τη ζωή ήσυχος, μη γνωρίζοντας για τη Σελήνη Κενή Πορείας και ξαφνικά μόλις το ανακαλύψεις να πανικοβληθείς! Ένα κενό είναι, ένα χάσμα, ένα κενό διάστημα κατά το οποίο δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για να αρχίσουν νέα πράγματα ή να γίνουν σημαντικές διαπραγματεύσεις.

Η χρονική περίοδος κάθε δυόμισι ημέρες όταν η διερχόμενη Σελήνη αλλάζει θέση από το ένα ζώδιο στο άλλο και δεν κάνει όψεις με κανένα πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος ονομάζεται Σελήνη Κενή Πορείας. Η κατάσταση αυτή εμφανίζεται αρκετά συχνά και μπορεί να διαρκέσει από λίγα λεπτά, μέχρι αρκετές ώρες ή ακόμη και ημέρες, μέχρι να περάσει στο αμέσως επόμενο ζώδιο.

Το φαινόμενο αυτό φαίνεται να έχει μεγάλη σημασία στη ζωή των ανθρώπων. Θα μπορούσε να συμβεί κατά την διάρκεια των ωρών της απασχόλησής, παρεμποδίζοντας σοβαρά τις καθημερινές δραστηριότητές ή θα μπορούσε να είναι κατά την διάρκεια της νύχτας, με λίγη ή καθόλου σημασία για όσους… κοιμούνται.

Οι περίοδοι αυτές, χαρακτηρίζονται από την ασυνέπεια, την λήψη λανθασμένων αποφάσεων, ένα παράξενο συναίσθημα ότι βρισκόμαστε αποσυνδεμένοι κάπως από την πραγματικότητα και βυθισμένοι στον κόσμο μας και έχει ως αποτέλεσμα, τελικά, την άσκοπη σπατάλη δυνάμεων και χρημάτων.

Από την άλλη πλευρά όμως, είναι η καλύτερη περίοδος για τους ανθρώπους που είναι προσανατολισμένοι στα διανοητικά θέματα όπου υπάρχει μεγαλύτερη ευχέρεια να ευοδωθούν οι πνευματικές τους προσπάθειες.

Τι να μην κάνετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου;

Ο βασικός κανόνας είναι πως όταν θέλετε κάτι να συμβεί και εάν θέλετε να είστε επιτυχείς στις δραστηριότητές σας, καλό είναι ν’ αποφύγετε οπωσδήποτε τις κενές περιόδους της σελήνης. Εντούτοις, εάν επιθυμείτε κάτι να μην συμβεί, μπορείτε να επιλέξετε αυτήν ακριβώς την στιγμή.

Η Σελήνη εκτός πορείας είναι μία χρονική περίοδος, κατά την οποία δεν πρέπει ούτε καν να επιδοθείτε σε ξεφάντωμα αγορών, εκτός αν επιθυμείτε τα “άχρηστα”, αχρησιμοποίητα ή ακατάλληλα προς χρήση αντικείμενα, ρούχα, παπούτσια.

Δεν είναι καλός χρόνος για να αρχίσετε οτιδήποτε, επειδή τελικά θα αποτύχει. Είναι ένας πολύ κακός χρόνος για να προγραμματίσετε πράγματα, αλλά και να προσπαθήσετε να πετύχετε πάνω σε συγκεκριμένους στόχους και να υλοποιήσετε ιδέες. Μια ιδέα εκείνη τη στιγμή μπορεί να σας φαίνεται μεγαλειώδης και… λαμπρή και μόλις επανέλθει η Σελήνη, να διαπιστώσετε πως είναι …θολή και απραγματοποίητη!

Είναι φοβερό, αλλά φαίνεται πως αυτή ακριβώς την περίοδο, πολλοί είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί σε ιδέες, οι οποίες αποδείχθηκαν μετά ασυμβίβαστες και άχρηστες. Οπότε πρέπει να …εκπαιδευτείτε να μην εμπιστεύεστε οποιαδήποτε ιδέα σας δημιουργηθεί κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου. Μπορείτε ακόμη να ασχοληθείτε με στόχους και δραστηριότητες που συνήθως δεν έχετε την υπομονή να πραγματοποιήσετε.

Δεν είναι εύκολο κάποιος να δεχθεί ότι η ζωή επηρεάζεται τόσο πολύ από τα αστέρια, αλλά είναι σοφό να δεχτεί και να ζήσει με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί, από τη στιγμή που γνωρίζει τη συγκεκριμένη επιρροή.

Ακολουθούν λοιπόν μερικές συγκεντρωτικές συμβουλές για το τί πρέπει να κάνετε ή να μην κάνετε, όταν η σελήνη είναι κενής πορείας:.

Αποφύγετε:

  • Τα νέα ξεκινήματα.
  • Να κάνετε σημαντικά πράγματα. Αγορά σπιτιού, αυτοκινήτου ή …να παντρευτείτε.
  • Συνεντεύξεις για πρόσληψη εργασίας. Θα είναι πολύ δύσκολο στους άλλους να αντιληφθούν τα προσόντα σας και σε σας να τα προβάλετε.
  • Χρειάζεται κάτι επισκευή και …πέταμα; Περιμένετε μέχρι η Σελήνη να επανέλθει, θα δείτε πως το μόνο που χρειαζόταν ήταν μία απλή επιδιόρθωση.
  • Να εφαρμόσετε νέα σχέδια και προγραμματισμούς.
  • Να πάρετε σημαντικές αποφάσεις.
  • Να δεσμευτείτε για κάτι.
  • Να κάνετε προσπάθειες για σύλληψη παιδιού.
  • Να κάνετε επαφές με δικηγόρους, γιατρούς, δασκάλους, συμβούλους, αξιωματούχους και γενικά ανθρώπους των οποίων χρειάζεστε τη γνώμη τους.
  • Να κάνετε επικοινωνίες οι οποίες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Μην αλληλογραφείτε, να τηλεφωνήσετε, να στείλετε fax ή e-mail, γιατί η επικοινωνία μπορεί να διακοπεί να καθυστερήσει ή να παρανοηθούν τα λεγόμενά σας.
  • Αστρολογικές προβλέψεις με την μέθοδο της ωριαίας αστρολογίας, μιας και η απάντηση θεωρείται αρνητική.
  • Διόρθωση του χρόνου γέννησης και μελέτη ωροσκοπίων, εκτός αν βασιζόμαστε περισσότερο στην διαίσθησή μας παρά στις γνώσεις μας.
  • Να δουλεύετε σκληρά γιατί ο κόπος σας δεν θα αποδώσει.
  • Να συνεργαστείτε ως ομάδα.
  • Να βγείτε το πρώτο σας ραντεβού ή να ξεκινήσετε μια νέα σχέση. Δεν θα μπορέσετενα “βγάλετε” συμπεράσματα για τον άλλον ούτε αυτός για εσάς. Ιδιαίτερα αν ξεκινήσετε νέα σχέση τότε, κινδυνεύετε με απότομη προσγείωση και γρήγορο χωρισμό.
  • Να ξεκινήσετε νέα δουλειά.
  • Να κάνετε αγορές. Τα προϊόντα που θα επιλέξετε δεν θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες σας ή θα αποδειχθούν προβληματικά!

Τι να κάνετε;

  • Ανανεώστε το πνεύμα σας, διαλογιστείτε, διαβάστε-μελετήστε κάτι, στοχαστείτε, χαλαρώστε.
  • Κάντε μία εκτίμηση των εργασιών ή των πεπραγμένων σας. Οι ελλείψεις και τα λάθη είναι πιο αξιοπρόσεχτες κατά τη διάρκεια του κενού.
  • Προσευχηθείτε.
  • Κάντε γιόγκα.
  • Καθαρίστε το σπίτι.
  • Βάλτε σε τάξη το γραφείο σας.
  • Ξεκαθαρίστε και πετάξτε τα άχρηστα αντικείμενα.
  • Πηγαίνετε μία βόλτα.
  • Ταξιδέψτε. Αρκεί να οδηγεί κάποιος επαγγελματίας για τον οποίο το ταξίδι αποτελεί ρουτίνα.
  • Ψάξτε για χαμένα αντικείμενα. Κατά ένα περίεργο τρόπο μπορείτε να τα ανακαλύψετε πιο εύκολα.
  • Κάντε έναν προγραμματισμό στις δουλειές σας, φτιάξτε μια λίστα με όλα όσα πρέπει να κάνετε αργότερα.
  • Βγείτε για φαγητό με έναν φίλο-φίλη, από τον οποίο όμως δεν έχετε καμία προσδοκία.
  • Κάντε μια επίσκεψη σε κάποιον που δεν συμπαθείτε, αλλά είστε υποχρεωμένοι.
  • Αποκαταστήστε τις σχέσεις σας με όσους έχετε τσακωθεί.
  • Υποβάλετε την φορολογική σας δήλωση αυτή τη στιγμή, δεν θα ελεγχθείτε.
  • Κοιμηθείτε.
  • Πηγαίνετε για …ψάρεμα.

Γενικά αυτή είναι μία περίοδος για να εξοικονομήσετε δυνάμεις, να ξεκουραστείτε, να μείνετε κολλημένοι στο καθημερινό σας πρόγραμμα, να σκεφτείτε και να κάνετε απολογισμό.

Πως μπορεί να αντιμετωπίσει το κάθε ζώδιο ξεχωριστά τις σεληνιακές παύσεις;

Με εξυπνάδα και πονηριά !
Κάθε ζώδιο έχει κάποια χαρακτηριστικά που θεωρούνται το δυνατό του σημείο. Για αναλογιστείτε λίγο πού είναι η δική σας δύναμη και βασιστείτε πάνω εκεί τις… δύσκολες ώρες που η σελήνη βρίσκεται εκτός πορείας και πιάστε τους υπόλοιπους …στον ύπνο.

ΚΡΙΟΣ
Ο ενθουσιασμός και η απίστευτη ενεργητικότητα του διαθέτετε σαν άτομα, είναι το δυνατό χαρτί σας και θα πρέπει να το εκμεταλλευθείτε στο έπακρον. Όταν όλοι οι υπόλοιποι θα είναι ουσιαστικά εξουδετερωμένοι από τη σελήνη εκτός πορείας, εσάς δεν θα σας λείπει η δύναμη και τα αποθέματα ενέργειας. Κι επειδή τίποτα δεν σας βάζει κάτω να είστε σίγουροι ότι σε αυτές τις στιγμές θα είστε οι απόλυτοι νικητές.

ΤΑΥΡΟΣ
Η άνεση και η τάση για… ξεκούραση που σας χαρακτηρίζει βρίσκονται στο ζενίθ τους. Έτσι θα πρέπει να κοπιάσετε διπλά για να ενεργοποιηθείτε. Βασιστείτε στον υπέρμετρο αισθησιασμό και τον πρακτικό σας νου, όσο οι άλλοι θα αιθεροβατούν και μπορείτε να επικρατήσετε όλων. Ειδικά αν ο στόχος σας είναι ερωτικός εύκολα θα κυριαρχήσετε, έτσι και αποφασίσετε να …πάρετε μπρος!

ΔΙΔΥΜΟΙ
Μην αφήσετε την παύση της σελήνης να βάλει φρένο στην αστείρευτη διάθεσή σας για επικοινωνία και επαφές. Είστε από αυτούς που αυτή την περίοδο μπορείτε να αλλάξετε δουλειά, να αποκτήσετε νέους φίλους, να γνωρίσετε το αντικείμενο του πόθου σας ακόμα και να εφεύρετε νέες ιδέες και προτάσεις. Αποφύγετε όμως τις οριστικές αποφάσεις. Αξιοποιήστε τα… ταλέντα σας και όταν η σελήνη «ορθοποδήσει».

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Πόσο πιο συναισθηματικός μπορεί να γίνει ένας Καρκίνος με την Σελήνη εκτός Πορείας;;; Ακόμα περισσότερο! Τότε μάλιστα είναι η ώρα να παίξει το αγαπημένο του παιχνίδι, του αδύνατου και αδικημένου! Κλαφτείτε λίγο παραπάνω, βγάλτε προς τα έξω όλη της ευαισθησία σας και την τρυφερότητά σας και θα είστε νικητής στην αποκατάσταση των διαταραγμένων σχέσεων.

ΛΕΩΝ
Η γοητεία για την οποία τόσο είστε σίγουροι πως διαθέτετε, ο δυναμισμός σας και το θάρρος σας, μπορούν να κάνουν θαύματα αυτή την περίοδο. Ζητήστε αύξηση, πολιορκείστε στενά το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει και θα δείτε να κερδίζονται οι επιδιώξεις σας με ελάχιστο κόπο. Και προπάντων, μην αφήνεται αυτή τη σελήνη να σας ρίξει ψυχολογικά.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Ως οι συνήθως ορθολογιστές και υπέρ συντηρητικοί Παρθένοι, τώρα είναι η ώρα να κάνετε ένα διάλειμμα από τον κουραστικό εαυτό σας. Θα βρείτε το θάρρος να ζητήσετε αυτά που δεν τολμάτε συνήθως, κυρίως στον χώρο της εργασίας σας. Iδιαίτερα ό,τι έχει να κάνει με τα οικονομικά ή την ασφάλειά σας είναι η καλύτερη περίοδος για να διευθετηθούν.

ΖΥΓΟΣ
Μια σπάνια ευκαιρία για να αφήσετε άφωνα τα πλήθη, από την αποφασιστικότητα και τον δυναμισμό σας! Ότι σας λείπει συνήθως δηλαδή. Αν βάλετε τα δυνατά σας αυτήν την περίοδο μπορείτε να κάνετε θαύματα και να πείσετε τους πάντες σε ό,τι τομέα κι αν θέλετε. Επίκεντρο της προσοχής λοιπόν, αλλά για άλλους λόγους από αυτούς που συνήθως επιδιώκετε.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Εσείς οι δυναμικοί Σκορπιοί, προσέξτε μην σαν πιάσει νύστα! Είναι άλλωστε η κατάλληλη ευκαιρία να ξεφορτωθείτε σχετικά ανώδυνα μία ακόμη σχέση! Μόλις ξεπεράσετε την οκνηρία που θα σας προκαλέσει η Σελήνη εκτός πορείας στοχεύστε σε αυτό ακριβώς που επιθυμείτε και η επιτυχία είναι όλη δική σας. Με ελάχιστη προσπάθεια εξάλλου θα μάθετε και όλα τα μυστικά των άλλων.

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η δύναμη της πειθούς σας δεν θα αφήσει απολύτως κανέναν αδιάφορο. Με εξυπνάδα και λίγη επιμονή θα πείσετε τους πάντες να αποκαλύψουν, δανείσουν, χαρίσουν, υποκύψουν και χωρίς να καταλάβουν μάλιστα πώς έγινε αυτό. Μόνο βιαστείτε, συνήθως η σελήνη κενή πορείας δεν κρατάει αρκετά, αλλά ευτυχώς δεν χρειάζεται να περιμένετε και πάρα πολύ για την επόμενη.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Διαθέτετε και εσείς αστείρευτη δύναμη και μπορείτε πάντα να αιφνιδιάζετε τα πλήθη. Έχετε μια πολύ καλή ευκαιρία να αλλάξετε τις καταστάσεις που δεν είναι προς το συμφέρον σας. Να κάνετε τις …αγαπημένες σας παρατηρήσεις και να κατευθύνετε τους άλλους στην δική σας λογική.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Το δικό σας φωτισμένο μυαλό, φυσικά και δεν θα πάψει να λάμπει. Χρησιμοποιήστε το θάρρος σας για να αντιμετωπίσετε κάποιες δύσκολες καταστάσεις που υπάρχουν. Μην περιοριστείτε σε τίποτα και προσέξτε τα νεύρα σας. Συναντήστε τους πολυπληθείς φίλους σας ή κάντε τους μια έκπληξη.

ΙΧΘΕΙΣ
Η ευελιξία και η ανεκτικότητά σας για μια ακόμη φορά θα σας βγάλουν από την δύσκολη θέση. Φερθείτε διπλωματικά και με πονηριά και για μια φορά μην πιαστείτε εσείς θύμα. Είναι η κατάλληλη ώρα να πάρετε το αίμα σας πίσω!

Κι αν έχω γεννηθεί όταν η σελήνη βρισκόταν εκτός πορείας;

Tα άτομα που έχουν γεννηθεί με την σελήνη κενή πορείας παρουσιάζουν τα γνωρίσματα τα οποία οι υπόλοιποι από εμάς βιώνουμε βραχυπρόθεσμα κατά τη διάρκεια των περιόδων της σελήνης εκτός πορείας. Συναισθηματικές καταστάσεις που ρίχνουν τους ανθρώπους που έχουν γεννηθεί με την σελήνη κενή πορείας μέσα σε μία ρουτίνα δεν φαίνεται να έχουν την ίδια επιρροή σε αυτούς που απλά την ζουν περιστασιακά.

Ας πάρουμε ένα βαρυσήμαντο από συναισθηματικής άποψης θέμα, τόσο σοβαρό όσο είναι ένας θάνατος. Οι άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με τη Σελήνη εκτός πορείας, έχουν μεγαλύτερη επιδεξιότητα στην ορθολογιστική ανάλυση του ζητήματος, παρουσιάζοντάς το περισσότερο σαν αδιαμφισβήτητο γεγονός.

Υπάρχουν λιγότερες δεσμεύσεις σε καίρια συναισθηματικά μοτίβα, η σελήνη επιτρέπεται να δράσει ή να αντιδράσει χωρίς συνδρομή από άλλα ουράνια σώματα. Ίσως αυτή η σελήνη κενή πορείας μπορεί να κατηγοριοποιηθεί ως πιο μοιραία. Από την άλλη ας εξετάσουμε ένα θέμα – τετριμμένο για έναν άνθρωπο γεννημένο σε κανονική σελήνη – όπως ένα φυτό που μαράθηκε λόγω έλλειψης φροντίδας για μια-δυο μέρες: έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με τη Σελήνη εκτός πορείας προβληματίζονται για μέρες για ένα τέτοιο ασήμαντο γεγονός.

Άνθρωποι γεννημένοι με τη Σελήνη εκτός πορείας έχουν μία τάση να εμπλέκονται σε δουλειές, γάμους και άλλες καταστάσεις που σχηματίζουν τις βασικές ιστορίες της ανθρώπινης ζωής, κατά τύχη, όχι εκ προθέσεως. Αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι διόλου υλιστές – δεν έχουν σκοπό το κυνήγι του πλούτου.

Ακολουθούν τη φυσική ροή των πραγμάτων, εκτός εάν πρόκειται για ηθικά θέματα και αντιμετωπίζουν την αδικία με ιδιαίτερη σοβαρότητα. Επίσης παίρνουν πολύ σταθερή στάση για το τι είναι σωστό και τι λάθος, χωρίς να αφήνουν περιθώριο για ενδιάμεσες -γκρίζες- περιοχές. Δεν θα τους θεωρήσουμε επικριτικούς, αλλά τα ισχυρά ηθικά πιστεύω είναι έμφυτα χαρακτηριστικά τους.

Η γνώση είναι δύναμη

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε τις ανωτέρω συστάσεις, προσέξτε προσεκτικά τι συμβαίνει. Θα παρατηρήσετε μια σημαντική βελτίωση στη γενική αποδοτικότητά σας. Τώρα πάλι αν επιμένετε να μην δώσετε σημασία …να είστε έτοιμοι να υποστείτε τις καθυστερήσεις, τις απογοητεύσεις, τις απροσδόκητες περιπλοκές και γενικά την έκβαση των γεγονότων όπως δεν θα περιμένατε και δεν αναμενόταν να εξελιχθούν έτσι.

Το πιο πιθανό είναι πως θα αναγκαστείτε στο τέλος να κάνετε διορθωτικές επεμβάσεις. Τώρα αν δεν είναι στο χέρι σας η επιλογή του σωστού χρόνου, θα πρέπει να παραμείνετε «άγρυπνοι», έχοντας κατά νου τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θα προκύψουν και να είστε προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσετε.

Ο W. Lilly, ένας από τους πιο φημισμένος μεσαιωνικούς αστρολόγους, υποστηρίζει ότι όταν η σελήνη είναι κενή πορείας και βρίσκεται στον Ταύρο, τον Τοξότη, τους Ιχθείς ή τον Καρκίνο, η αρνητική της ισχύς αναστέλλεται ή ελαχιστοποιείται. Οπότε οι κρίσιμες στιγμές περιορίζονται.

Από την άλλη τα πρέπει και τα όχι των σεληνιακών παύσεων δεν είναι νόμοι απαράβατοι. Μπορείτε όμως να δοκιμάσετε και να διαπιστώσετε μόνοι σας πως πάνε οι δουλειές και οι δραστηριότητές σας, όταν γίνονται πάνω σε μία σεληνιακή παύση. Όπως και να έχουν τα πράγματα η Σελήνη εκτός Πορείας είναι μία τέλεια αστρολογική δικαιολογία, για να μην κάνετε απολύτως τίποτα.

 

Πηγές – Αναφορές
Astrology Love Match Compatibility Reports
Void of course Moon
mountainastrologer.com/stone1003.html
Astrology Weekly – astrology articles and information updated weekly
astroagenda.com/Evoid.html
The Fraser Valley Astrological Guild Home

 

Μαρία Ψωμά

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments