5 1 vote
Article Rating

Η σημαντικότερη αστρολογική τεχνική που χρησιμοποιείται σε μια ανάλυση σχέσης είναι η σύγκριση των δυο αστρολογικών χαρτών (το εργαλείο δηλαδή της αστρολογίας), στην οποία ο αστρολόγος εξετάζει τους χάρτες και των δυο ενδιαφερομένων συντρόφων και προσδιορίζει τις κυριότερες αλληλεπιδράσεις που υπάρχουν μεταξύ τους.

Αυτή είναι αρκετά σύνθετη διαδικασία (ένα είδος «γενέθλιας ανάλυσης για δυο») έχει όμως υπερ-απλοποιηθεί από μη γνώστες του θέματος που μιλούν χωρίς ουσιαστικά να έχουν μελετήσει σοβαρά αστρολογία για αστρολογικά «ταιριάσματα» ή «μη ταιριάσματα» – όροι που είναι εντελώς ακατάλληλοι ή και απαράδεκτοι.

Το αν ταιριάζεις ή δεν ταιριάζεις δεν θα στο πει η αστρολογία. Είναι καθαρά εξαρτώμενο από εσένα και το/τη σύντροφό σου. Άτομα που έχουν εντελώς αντίθετη προσωπικότητα μερικές φορές γίνονται το αρμονικότερο ζευγάρι και άτομα με πάρα πολλές ομοιότητες συχνά φτάνουν στο τέλος επειδή βαριούνται ο ένας τον άλλο.

Απόψεις όπως «ο Λέων δεν τα πάει καλά με το Σκορπιό» ή «ζώδια της φωτιάς δεν τα πάνε καλά με τα ζώδια του νερού», επειδή το νερό σβήνει τη φωτιά είναι παράλογες. Αυτά τα ζωδιακά κλισέ, όπως οι προβλέψεις των ζωδίων στις εφημερίδες, αγνοούν το 99% του ωροσκοπίου.

Όλοι οι πλανήτες, σε όλα τα ζώδια, σε όλους τους οίκους πρέπει να ληφθούν υπόψη σε μια ερμηνεία γίνοντας η σωστή αξιολόγηση και ο κατάλληλος συνδυασμός για να έχουν κάποιο νόημα. Πολλοί πλανήτες στο δέκατο Οίκο στον Ταύρο, για παράδειγμα, θα μετατρέψουν τον πιο πράο Καρκίνo σε ένα Ταύρο εν υαλοπωλείο.

Έτσι συμβαίνει σε μια συναστρία. Όλοι οι παράγοντες του ωροσκοπίου και στους δυο χάρτες εξετάζονται και ερμηνεύονται. Το αποτέλεσμα είναι μια λεπτομερής ανάλυση. Οι λεπτομέρειες αυτών των αναλύσεων είναι τόσο ποικίλες όσο τα ίδια τα ωροσκόπια των ατόμων, υπάρχουν ορισμένοι σταθεροί «κανόνες» που οι αστρολόγοι χρησιμοποιούν όταν συγκρίνουν τους χάρτες δύο ατόμων. H κατανόηση αυτών των κανόνων μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε το μεγαλύτερο μέρος αυτής της συναστρίας.

 

Γενικές Πληροφορίες

Μπορείτε να έχετε μια καλή εικόνα της βασικής φύσεως μιας σχέσης χωρίς να μπαίνετε καθόλου σε πολλές αστρολογικές λεπτομέρειες. Μερικοί θεμελιώδεις παράγοντες ζωγραφίζουν ένα ακριβές αν και, κατά κάποιο τρόπο, γενικευμένο πορτρέτο των περισσότερο σημαντικών τρόπων με τους οποίους αντιδρούν τα δυο άτομα.

Τα τέσσερα στοιχεία είναι σημαντικοί αρχικοί παράγοντες. Η σχετική έμφαση ή μη έμφαση των τεσσάρων στοιχείων (φωτιά, γη, αέρας, νερό) στους δυο χάρτες είναι ιδιαίτερα σημαντική όσον αφορά, μια σχέση.

Εάν έχετε πέντε πλανήτες στα συντηρητικά, πρακτικά ζώδια της γης, για παράδειγμα, ενώ στο χάρτη του συντρόφου σας τονίζονται τα τολμηρά, δημιουργικά ζώδια της φωτιάς – λοιπόν, θα δίνετε λίγο ο ένας στα νεύρα του άλλου. H γήινη προσωπικότητά σας μπορεί να βλέπει «άσκοπα ρίσκα» εκεί που ο σύντροφός σας των ζωδίων της φωτιάς βλέπει μόνο «διασκέδαση και ενδιαφέρον».

Ο σύντροφός σας κατά τον ίδιο τρόπο μπορεί να θεωρήσει αυτό που εσείς ονομάζετε «απλά κοινή υπόθεση» ότι είναι απόλυτο και ανόητο. Αυτό το πολύ απλό επίπεδο ανάλυσης είναι συχνά αρκετά αποκαλυπτικό όσον αφορά τη συνολική μορφή της σχέσης, μια και δείχνει σε γενικές γραμμές τον τρόπο προσέγγισης της ζωής του κάθε ατόμου.

Τα άτομα που έχουν τα ζώδια της φωτιάς πολύ τονισμένα στους χάρτες τους έχουν την τάση να είναι δημιουργικά, παρορμητικά και να ζητούν την περιπέτεια. Τα ζώδια της γης δείχνουν μια πιο μεθοδική και πρακτική προσέγγιση της ζωής. Τα ζώδια του αέρα αλλάζουν εύκολα, είναι καλλιεργημένα, μερικές φορές ονειροπόλα ή αναποφάσιστα. Και τα ζώδια του νερού είναι συναισθηματικά, ευαίσθητα και διορατικά.

Όταν αναλύεται ένας χάρτης, υπολογίζεται η διανομή των δέκα πλανητών και του Ωροσκόπου και προσδιορίζεται η συνολική έμφαση των στοιχείων. Από αυτούς τους έντεκα συνολικά παράγοντες πέντε ή περισσότεροι σε οποιοδήποτε στοιχείο δείχνουν μια καθαρή έμφαση στις ιδιότητες αυτού του στοιχείου στην ψυχική διαμόρφωση αυτού του ατόμου.

Θυμηθείτε, επίσης, ότι μια ισχυρή έμφαση σε ένα στοιχείο συνήθως σημαίνει επίσης ότι υπάρχει έμφαση σε κάποιο άλλο. Αυτές οι ισχυρές και αδύναμες ιδιότητες, πρέπει να ερμηνευτούν σε σχέση η μια με την άλλη για να αποκτηθεί μια πλήρης κατανόηση της προσωπικότητας.

Οι πλανητικές όψεις είναι ένας άλλος τρόπος ανάλυσης των χαρτών. Συχνά συνδεδεμένες με την ιδέα της έμφασης στα στοιχεία είναι το οποιοδήποτε νεφέλωμα, ή η ισχυρή συγκέντρωση πλανητών που μπορεί να εμφανιστούν σε ένα ή και στους χάρτες. Πάλι, η βασική ιδέα εδώ είναι ότι τρεις ή τέσσερις πλανήτες που είναι συγκεντρωμένοι μαζί στο ίδιο ζώδιο δείχνουν μια ισχυρή έμφαση στις ιδιότητες αυτού του ζωδίου στην ψυχική διαμόρφωση αυτού του ατόμου.

Ένα νεφέλωμα είναι σημαντικό επίσης με ένα άλλο τρόπο, μια και συνήθως ρίχνει την έμφαση του χάρτη πάνω σε ένα συγκεκριμένο Οίκο. Οι Οίκοι αντιπροσωπεύουν διάφορους τομείς της ζωής και μια ισχυρή ομάδα πλανητών σε ένα συγκεκριμένο Οίκο δείχνει ένα άτομο που κατευθύνει περισσότερη από την ενεργητικότητά του προς τις δραστηριότητες αυτού του συγκεκριμένου τομέα της ζωής.

Τέτοιες πλανητικές συγκεντρώσεις μπορούν να πάνε μακριά στην εξήγηση των «παθών» του συντρόφου σας όπως του άρρωστου με τη δουλειά του υπερβολικά κοινωνικού, κ.λπ.

Πάλι, η ιδέα κλειδί είναι το ότι εάν καταλαβαίνετε γιατί ο σύντροφός σας λειτουργεί με ένα συγκεκριμένο τρόπο, έχετε κάνει ένα σημαντικό βήμα για να αποφύγετε τα προβλήματα πριν ακόμα αρχίσουν.

Πιο Συγκεκριμένα

Αυτά τα δυο αρχικά βήματα δείχνουν τις βασικές γραμμές μιας σχέσης. Τώρα είναι ώρα να δούμε τις λεπτομέρειες – να δούμε ακριβώς πώς τα δυο άτομα αντιδρούν το ένα με το άλλο και γιατί. Αυτή η φάση της ερμηνείας μπορεί να γίνει πολύ συγκεκριμένη, πράγμα που εξαρτάται από τη φύση των δυο χαρτών και τις ικανότητες και την υπομονή του αστρολόγου.

Η τεχνική είναι να δείτε που βρίσκονται οι πλανήτες του κάθε ενός ατόμου μέσα στο εξεταζόμενο πεδίο στο χάρτη του άλλου – πώς αυτοί οι πλανήτες επιδρούν πάνω στους γενέθλιους πλανήτες και τους Οίκους του ωροσκοπίου του άλλου ατόμου.

Η διαδικασία, όπως και η ίδια η σχέση, είναι ένας δρόμος με δυο κατευθύνσεις. Κάθε άτομο έχει ένα συγκεκριμένο τύπο επιρροής πάνω στο άλλο. Οι προσωπικότητες αλληλεπιδρούν – μερικές φορές εναρμονίζοντας και συμπληρώνοντας η μια την άλλη, μερικές φορές συγκρουόμενες και απορρίπτοντας ή μια την άλλη.

Η ερμηνεία μπορεί να γίνει αρκετά συγκεκριμένη, επειδή ο χάρτης στην πραγματικότητα τεμαχίζει την προσωπικότητά σας στα επί μέρους στοιχεία που τη συνθέτουν, διευκολύνοντάς σας να δείτε ακριβώς ποιος συγκεκριμένος τομέας της προσωπικότητάς σας έχει θετική ή αρνητική επιρροή στο σύντροφό σας.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments