0 0 votes
Article Rating

Το ανατέλλoν ζώδιο ή ωροσκόπος (ο εξωτερικός εαυτός μας) είναι το δεύτερο σε σημασία μετά το Ηλιακό ζώδιο (ο εσώτερος εαυτός μας).

Για τους περισσότερους ανθρώπους που δεν σας γνωρίζουν τόσο από κοντά, μπορεί να αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα σε σχέση με το πως σας βλέπουν, σας προσδιορίζουν και σας γνωρίζουν. Επηρεάζει επίσης το πώς εσείς βλέπετε, ενεργείτε και αντιδράτε στους άλλους και στο περιβάλλον. Ενώ το Ηλιακό σας ζώδιο καθορίζεται από την ημερομηνία της γέννησής σας, το ανατέλλων ζώδιο (ωροσκόπος) πρέπει να υπολογίζεται με βάση την ακριβή ώρα και τον τόπο γέννησης. Θεωρητικά, το ανατέλλoν ζώδιο προχωρά μια μοίρα (από τις 360 μοίρες ενός πλήρη κύκλου – μιας 24-ωρης ημέρας) κάθε τέσσερα λεπτά, που σημαίνει ότι κάθε ζώδιο 30 μοιρών, χρειάζεται περίπου δύο ώρες για να μετακινηθεί προς τα πάνω – λόγω της αριστερόστροφης περιστροφής της γης γύρω από τον άξονά της – διασχίζοντας όλο το μήκος του σημείου του ωροσκόπου: τον ανατολικό ορίζοντα. Ορισμός: Δεκανός (δεκαήμερο) – μια απόσταση δέκα μοιρών (τμήμα ή κομμάτι) ενός ζωδίου. Κάθε ζώδιο έχει τρεις δεκανούς, οι οποίοι συνολικά ισοδυναμούν με τριάντα μοίρες. Ο πρώτος Δεκανός (κάθε ζωδίου) είναι από τις 00.00.00 έως 9.59.59 μοίρες – ο δεύτερος Δεκανός είναι από τις 10.00.00 έως 19.59.59 μοίρες – ο τρίτος Δεκανός είναι από τις 20.00.00 έως 29.59.59 μοίρες.

[Εμπειρική μέθοδος υπολογισμού: Αν έχετε γεννηθεί περίπου κατά τη διάρκεια των πρώτων 40 λεπτών από την ώρα έναρξης οποιουδήποτε ανατέλλοντος ζωδίου, τότε πιθανόν ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στον πρώτο Δεκανό από 0 έως 10 μοίρες. Εάν γεννηθήκατε από 41 έως 80 λεπτά (1 ώρα και 20 λεπτά) μετά την ώρα έναρξης του ζωδίου, τότε πιθανόν ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στον δεύτερο Δεκανό. Εάν γεννηθήκατε από 81 λεπτά (1 ώρα και 21 λεπτά) μέχρι και 2 ώρες μετά, τότε ο ωροσκόπος σας βρίσκεται στον τρίτο Δεκανό. Ένα υπολογισμένο με ακρίβεια ωροσκόπιο είναι αναγκαίο για να προσδιορίσετε με βεβαιότητα τον Δεκανό του ωροσκόπου σας.]

Το ανατέλλoν ζώδιο (και οι Δεκανοί του) έχουν μεγάλη σημασία για τον καθορισμό της προσωπικότητας σας, τις ιδιομορφίες, τον χαρακτήρα, τη νοοτροπία, τα συναισθήματα, τις αδυναμίες, τα πρότυπα της ζωής και της υγείας σας, καθώς επίσης και τα χαρακτηριστικά για να καλλιεργήσετε, ή να διορθώσετε. Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχει ωροσκόπο Κριό, καλό θα ήταν να μελετήσετε πρώτα την “Γενική επισκόπηση” του ωροσκόπου και στη συνέχεια τις πληροφορίες του Δεκανού.

[Υπόδειξη Αριθμός Ένα: Οι παρακάτω πληροφορίες μπορούν να εφαρμοστούν επίσης και στο Ηλιακό σας ζώδιο (ο εσώτερος εαυτός σας). Συσχετίστε την “Γενική επισκόπηση” με τον γενέθλιο Ήλιο στον Κριό. Διαβάστε επίσης τον “Πρώτο Δεκανό” αν έχετε γεννηθεί στις πρώτες 10 ημέρες αυτού του ζωδίου – ο Ήλιος βρίσκεται από 0 έως 10 μοίρες, το “Δεύτερο Δεκανό” αν γεννηθήκατε στις ημέρες από 10 έως 20 – ο Ήλιος βρίσκεται στις 10,01 έως 20 μοίρες, και τον “Τρίτο Δεκανό” εάν γεννηθήκατε στις ημέρες από 21 έως 30 – ο Ήλιος βρίσκεται στις 20,01 έως 30 μοίρες].
[Υπόδειξη Αριθμός Δύο: Οι παρακάτω περιγραφές μπορούν επίσης να εφαρμοστούν και στο Σεληνιακό σας ζώδιο (ο συναισθηματικός εαυτός σας). Συσχετίστε την “Γενική Επισκόπηση” με τη γενέθλια Σελήνη στον Κριό. Διαβάστε επίσης τον “Πρώτο Δεκανό” αν η Σελήνη σας είναι στις πρώτες 10 μοίρες αυτού του ζωδίου, το “Δεύτερο Δεκανό” αν η Σελήνη σας είναι από τις 10,01 έως τις 20 μοίρες αυτού του ζωδίου, και τον “Τρίτο Δεκανό” αν η Σελήνη σας είναι από τις 20,01 έως τις 30 μοίρες αυτού του ζωδίου.]

 

ΩΡΟΣΚΟΠΟΣ ΙΧΘΕΙΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Ο βαθιά ρομαντικός, μυστηριώδης, εσωστρεφής, ειρηνιστής ευσεβής, ανιδιοτελής, μελαγχολικός, ονειροπόλος, νοσηρός, απατηλός, ψυχοπαθητικός, και μερικές φορές αναξιόπιστος Ποσειδώνας – ο πλανήτης που αφυπνίζει τα «ψυχικά» ένστικτα – κυβερνάει το προσωπείο, το εξωτερικό εγώ και την προσωπικότητα εκείνων των γεννημένων με ωροσκόπο στους Ιχθείς. Η δυνατότητα για δημιουργία είναι μεγάλο προσόν, αλλά μόνο αν χρησιμοποιηθεί καταλλήλως. Δυστυχώς συχνά, απλά ονειρεύεστε και σπάνια μετατρέπετε τα όνειρά σας στις σημαντικές και συναρπαστικές πραγματικότητες που θα μπορούσαν να γίνουν. Ονειρευτείτε για να δημιουργήσετε και όχι να δραπετεύσετε από τις αληθινές πραγματικότητες που αφθονούν στο καθημερινό περιβάλλον.

Οι καλλιτεχνικές σας δυνατότητες είναι σπουδαίες και μπορεί να διακριθείτε σε πολλές από τις καλές τέχνες – ζωγραφική, μουσική, γλυπτική, σχέδιο κ.λ.π. Έχετε μία φυσική αίσθηση ρυθμού, που μπορεί να βοηθήσει στην πρόοδό σας, αν μπορέσετε να καταφέρετε να εναρμονιστείτε με τους πιο παραγωγικούς «ρυθμούς» που ταιριάζουν στην καλλιτεχνική σας φύση και ιδιοσυγκρασία. Παλέψτε να είστε σε ένα περιβάλλον το οποίο είναι ειρηνικό και δημιουργικά διεγερτικό.

Το ύψος, σε γενικές γραμμές, θα είναι κάτω του μετρίου. Σε μερικά σπάνια περιστατικά μερικοί από εσάς μπορεί γενικά να είστε ψηλοί, όμως τα φυσικά χαρακτηριστικά (πρόσωπο, χέρια, πόδια) πιθανών είναι μικρά, σχεδόν να θυμίζουν κούκλα, σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις. Το σώμα μπορεί να είναι ελαφρώς σαρκώδες και να έχει σχήμα αχλαδιού. Τα άκραείναι συνήθως κοντά. Στα πόδια πιθανών να δίνεται έμφαση με τον ένα τρόπο ή τον άλλο – είτε μικρά, μεγάλα, καλοσχηματισμένα, ή με κάποιον τρόπο προσβάλλονται. Τα μαλλιά είναι ωραία στο άγγιγμα. Το μέτωπο μπορεί να είναι πολύ κυρτό. Τα μάτια συχνά είναι όμορφα, εκφραστικά, ονειροπόλα, μπορεί να είναι μαύρα, καφέ, ή σκούρα πράσινα. Υπάρχει μία γενική στρογγυλάδα και γέμισμα στο πρόσωπο. Τα δόντια μπορεί να μην είναι πολύ δυνατά, να χρειάζονται περισσότερη φροντίδα.

Είστε κάτι σα χαμαιλέοντας στο ότι είστε τόσο ευεπηρέαστοι, ώστε να έχετε την τάση να αντιγράφετε αυτούς στους οποίους είστε κοντά. Έχετε μία τάση να απορροφάτε και να γίνεστε κομμάτι του περιβάλλοντος. Η βασική φύση είναι εσωστρεφής, εύπλαστη και πιθανών κυριαρχείται από τα συναισθήματα. Είστε βασικά ιδεαλιστής, αλτρουιστής και καλοπροαίρετος. Εξαιτίας της επιθυμίας να είστε όλα τα πράγματα για όλους τους ανθρώπους, είστε συχνά ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σας. Είστε πολύ διαισθητικός και φοβερά ευρηματικός. Καμιά φορά υπάρχει κλίση στα μαθηματικά και σε πολύ αφηρημένο και περιπεπλεγμένο σκεπτικό. Παρόλα αυτά, ο κύριος οδηγός στη ζωή σας δείχνει να είναι το ένστικτο παρά η λογική. Η μνήμη μπορεί, κάποιες φορές να είναι ξεκάθαρα φτωχή με τονισμένη την αφηρημάδα.

Τα αισθήματα και τα συναισθήματα σας κατακλύζουν. Είστε συναισθηματικοί, στοργικοί και ρομαντικοί. Μπορείτε να ερωτευτείτε πολύ εύκολα και πολύ συχνά. Οι διαθέσεις σας μπορεί να αλλάζουν από το ένα άκρο στο άλλο. Είστε πολύ ευμετάβλητοι και μπορεί να δείξετε ένα εντελώς διαφορετικό συναισθηματικό προσωπείο σε κάθε άτομο που ξέρετε. Η φυγή από την πραγματικότητα μπορεί να είναι το μεγαλύτερό σας μειονέκτημα, προερχόμενο μερικώς από μία έμφυτη δειλία, έλλειψη αυτοπεποίθησης και μία επιθυμία να μη θέλετε να χειριστείτε τα καθημερινά προβλήματα και την πραγματικότητα. Καμιά φορά μια αδυναμία χαρακτήρα οδηγεί σε μία αμφιταλάντευση, κωλυσιεργία ακόμα και υπεκφυγή. Ευτυχώς είστε πάντα πρόθυμοι να προσπαθήσετε να διορθώσετε τους τρόπους σας.

Έχετε μία μάλλον απορροφητική δομή και είστε κάπως ευάλωτοι στις αδυναμίες των άλλων. Με την έκλυτη ζωή – αλκοόλ, ναρκωτικά, νικοτίνη, καφεΐνη, σεξ και ανθυγιεινή διατροφή – μπορείτε να σμπαραλιάσετε την υγεία σας. Μια θετική συμπεριφορά, ένας φωτεινός και ευάερος περιβάλλοντας χώρος και χαρούμενοι συνεργάτες είναι πάρα πολύ σημαντικά ώστε να διατηρήσετε την καλή σας υγεία. Το να ικανοποιείτε την πνευματική σας πλευρά είναι επίσης σημαντικό. Μερικές από τις εμπειρίες της ζωής σας μπορεί να είναι χαοτικές, ακόμα και αξιολύπητες. Κύκλοι εφτά χρόνων είναι πολύ τονισμένοι στη ζωή σας.

Τα βασικά σας χαρακτηριστικά και οι ποιότητες μιας επιθυμητής φύσης εκφράζονται από τα παρακάτω: έμπνευση, ιδεαλισμός, συγκέντρωση, φιλοξενία, υπηρεσία, ειρήνη, εκλέπτυνση, καλλιτεχνική ικανότητα, αγνότητα, αντίληψη, τάξη και μέθοδος. Λέξεις και όροι που δείχνουν χαρακτηριστικά προς διόρθωση, είναι αρνητισμός, ατολμία, ονειροπόληση, λήθαργος, απερισκεψία, οκνηρία, αναποφασιστικότητα, υποτακτικότητα, αστάθεια, αισθήματα κατωτερότητας, δειλία, αυτοοίκτος, φυγή από την πραγματικότητα και κριτική.

ΠΡΩΤΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ ΩΡΟΣΚΟΠΟΥ ΙΧΘΥΩΝ ( 00.00 – 10.00 ΜΟΙΡΕΣ)

Αυτός ο δεκανός των Ιχθύων/ Ποσειδώνα είναι φυσικά ο πιο τυπικός. Πολλά από τα αυτά που καλύφθηκαν παραπάνω, εφαρμόζονται πλήρως αλλά υπάρχουν και άλλα. Οι Ιχθείς είναι οι κατάλληλοι για ποικιλία και προσαρμοστικότητα και ενισχύουν την αίσθηση του ρυθμού. Είστε συντονισμένοι με τον «παλμό» της ζωής. Η επιρροή του Ποσειδώνα μπορεί να μαλακώσει την προσωπικότητά σας και την εμφάνισή σας. Σπάνια είστε επιθετικός ή αμυντικός όσο ασχολείστε με καθημερινά θέματα. Ξέρετε ότι το να δείχνετε ευγένεια και αβρότητα συνήθως θα σας πάει εκεί όπου θέλετε πραγματικά και χρειάζεστε. Ούτε και εσείς ανταποκρίνεστε καλά ή εκτιμάτε εκείνους που αμελούν να χρησιμοποιήσουν ευγένεια και αβρότητα όταν σχετίζονται με εσάς.

Μπορεί να είστε μεταξύ των πιο ελκυστικών από όλους τους άλλους δεκανούς με ωροσκόπο στους Ιχθείς. Σκουρόχρωμα, ενδεχομένως κατσαρά μαλλιά, βαθιά, υγρά και εκφραστικά μάτια. Ένα απαλό δέρμα, γενικά ντελικάτα χαρακτηριστικά είναι συνήθη. Η επιρροή του Ποσειδώνα μπορεί να προσθέσει έναν ορισμένο τύπο ονειροπόλησης στην εμφάνιση και την έκφρασή σας. Οι κινήσεις σας είναι συνήθως με χάρη, γαλήνιες, ρυθμικές και καλά συντονισμένες. Το χαμόγελό σας είναι χαρισματικό και καλύπτει ολόκληρο το πρόσωπό σας.

Ευτυχώς η επιπρόσθετη δευτερεύουσα επιρροή του πρώτου δεκανού μπορεί να προσθέσει πολλή ενέργεια και ώθηση για να βοηθήσει στην επιτυχία σας σε καθημερινά ζητήματα. Η επιρροή του 12ου οίκου εκφράζεται, προκαλώντας σας να εκτιμήσετε το δικαίωμά σας στην ιδιωτικότητα. Να περνάτε λίγο χρόνο με τον εαυτό σας ώστε να «φορτίσετε τις μπαταρίες σας», αλλιώς θα έχετε την τάση να γίνεστε νευρικός, εριστικός, δυσαρεστημένος και δυσάρεστος. Παρόλα αυτά μην το παρακάνετε με το δικαίωμά σας στην ιδιωτικότητα σε σημείο που οι άλλοι να σας θεωρούν ερημίτη ή ακόμα χειρότερα ότι κρύβετε κάτι σημαντικό από αυτούς. Πρέπει να βρείτε μία διέξοδο για τη δημιουργικότητά σας, καθώς μπορεί να έχετε καλλιτεχνικά ταλέντα σε αφθονία. Παρόλα αυτά, μπορεί να χρειαστείτε να μάθετε πώς να επωφεληθείτε από την έκφραση αυτών (των ταλέντων).

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ ΩΡΟΣΚΟΠΟΥ ΙΧΘΥΩΝ (10.00 – 20.00 ΜΟΙΡΕΣ)

Η δευτερεύουσα επιρροή αυτού του Δεκανού είναι αυτή του Καρκίνου/ΣΕΛΗΝΗΣ – φυσικού κυβερνήτη του τετάρτου οίκου της σπιτικής βάσης, της οικογένειας και της ασφάλειας – πιθανών δικαιολογεί το να είστε πολύ κοντά σε μέλη της οικογένειας, το αν αυτή η εγγύτητα είναι θετική ή αρνητική επιρροή ποικίλει. Μπορείτε να το βρείτε λίγο δύσκολο να σπάσετε τους γονεϊκούς δεσμούς και να γίνετε ανεξάρτητοι, αλλά πρέπει να το κάνετε εάν θέλετε να συνειδητοποιήσετε περισσότερες από τις δυνατότητές σας. Στενή φυσική ομοιότητα με τη μητέρα σας και /ή τον πατέρα σας είναι συνήθης Είναι σημαντικό για εσάς να αναθρέψετε μόνοι σας τα παιδιά σας, να χτίσετε την οικογενειακή ενότητα και να παρέχετε και να αγαπήσετε αυτούς που είναι ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής σας.

Η δευτερεύουσα επιρροή του Καρκίνου σας προδιαθέτει να είστε εξαιρετικά ευαίσθητοι. Εξαιτίας αυτού, πρέπει να διαλέξετε το περιβάλλον σας και τους συνεργάτες σας προσεκτικά. Αλλιώς μπορεί να ξοδέψετε πάρα πολύ χρόνο αποτραβηγμένοι στο συναισθηματικό σας καβούκι από φόβο ότι αν βγείτε από αυτό, μόνο θα πληγωθείτε περισσότερο. Θυμηθείτε ότι με το να ξεφεύγετε από τα προβλήματά σας δε θα τα λύσετε. Η επιρροή του Καρκίνου συχνά τείνει να προσθέσει στρογγυλάδα και περισσότερη σάρκα από ότι από μόνοι τους οι Ιχθείς. Συχνά υπάρχει προστιθέμενο μέγεθος στο μεσαίο τμήμα του κορμού. Στρογγυλάδα στο κεφάλι, πρόσωπο, χέρια και πόδια είναι συνήθης. Το προφίλ του προσώπου μπορεί να δείχνει ένα σχήμα «πιάτου», τελειώνοντας με ένα τονισμένο πηγούνι. Αν δεν είστε προσεκτικοί, μπορεί να αποκτήσετε περισσότερα πηγούνια από όσα θα προτιμούσατε να έχετε!

Η δευτερεύουσα επιρροή της Σελήνης σας δίνει την τάση να είστε ανήσυχοι και η ανησυχία συχνά σας οδηγεί εύκολα στην ανικανοποίηση. Πρέπει να μάθετε να ελέγχετε και να διοχετεύετε ορισμένη από αυτή την ενέργεια σε παραγωγικούς τομείς. Να πηγαινοέρχεστε πέρα δώθε και από δω και από κει δε θα προσθέσει και πολύ στην ασφάλεια που λαχταράτε νε έχετε. Πολλές αλλαγές – κατοικία, επάγγελμα, συνεργάτες – μπορούν να συνεπάγονται αυτής της επιρροής. Προσπαθήστε να κάνετε κάθε αλλαγή για το καλύτερο. Αντανακλάτε το περιβάλλον σας, προσπαθήστε να διαλέξετε ένα θετικό (περιβάλλον).

ΤΡΙΤΟΣ ΔΕΚΑΝΟΣ ΩΡΟΣΚΟΠΟΥ ΙΧΘΥΩΝ (20.00 – 30.00 ΜΟΙΡΕΣ)

Οι δευτερεύουσες επιρροές για αυτό το δεκανό είναι του Σκορπιού/ΠΛΟΥΤΩΝΑ. Ο Σκορπιός –φυσικός κυβερνήτης του 8ου οίκου της επιθυμίας, της δύναμης, της ορμής και της αποφασιστικότητας – σας προσφέρει πρακτικά όλα όσα χρειάζεστε για να ασκήσετε πίεση ώστε να πετύχετε στα περισσότερα από αυτά που επιχειρείτε -. εάν χρησιμοποιήσετε ορισμένη από αυτή την ενδεχόμενη δύναμη με θετικό τρόπο. Καθώς από μόνη της η επιρροή των Ιχθύων μπορεί να δώσει την τάση του «νερόβραστου» δε χρειάζεται να παρεμποδιστείτε από αυτή την λιγότερη από παραγωγική επιρροή. Κατέχετε την καλλιτεχνική δημιουργικότητα των Ιχθύων/Ποσειδώνα, αλλά σε αντίθεση με πάρα πολλούς φίλους του πρώτου δεκανού, μπορείτε να επιμένετε για πολύ καιρό να καταφέρετε να πραγματοποιήσετε τις επιδιώξεις σας στον υλικό κόσμο.

Μπορεί να είστε από τους πιο σέξυ από όλα τα μέλη ολόκληρου του ζωδιακού. Ο Ποσειδώνας συμβάλλει πολύ στην ωραία σας εμφάνιση και τη συμπεριφορά σας –σκούρα μάτια, συχνά κυματιστά ή κατσαρά μαλλιά, απαλά χαρακτηριστικά, μικροκαμωμένα (χαρακτηριστικά), χάρη, γοητεία, ενώ ο Σκορπιός/Πλούτωνας μπορεί να ενισχύσει τον αισθησιασμό και τη σεξουαλικότητά σας. Πιθανών να λαμβάνετε βλέμματα ενθουσιασμού και κομπλιμέντα από αυτούς που θα ήθελαν να σας γνωρίσουν καλύτερα, ακόμα και πιο προσωπικά. Κάποιες φορές δυστυχώς μπορεί να παραείστε σέξυ για το δικό σας καλό και να λαμβάνετε κάποιους υπαινιγμούς, ερωτικές υποδείξεις και ανήθικες προτάσεις που απλά δε χρειάζεστε.

Ως περίεργο άτομο από τη φύση σας, σας αρέσει να φτάνετε στην ουσία στο οτιδήποτε σας αρέσει. Μπορείτε να επωφεληθείτε υλικά με το να χρησιμοποιείτε τις ερευνητικές σας ικανότητες σε καριέρα/επιχειρήσεις, ειδικά στις τέχνες. Είναι πάρα πολύ πιθανό να μπορείτε, κάποιες στιγμές, να είστε εκδικητικοί εναντίον αυτών που έχουν λάθος ή σας συγχύζουν. Αυτό μπορεί να μη φέρει τα θετικά αποτελέσματα που θέλετε. Αφήστε τους Ιχθείς να απαλύνουν τα «ξεσπάσματά» σας. Θυμηθείτε, μπορείτε να πιάσετε πιο πολλές μύγες με μέλι παρά με ξύδι.

από τoν Elbert Wade, PMAFA – πιστοποιημένoς επαγγελματικά σύμβουλος αστρολόγος.
Copyright © 2011 Περιοδικό Dell, παρουσιασμένο αρχικά στο Dell Ωροσκόπιο – κατοχυρωμένα ανά τον κόσμο πνευματικά δικαιώματα

 

Συγγραφέας: Elbert Wade
Πρωτότυπος τίτλος: Keys to Your External Self: ARIES Rising and Decans
Πηγή: Keys to Your External Self: PISCES Rising and Decans
Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope,
από τον συγγραφέα και αστρολόγο Elbert Wade
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments