0 0 votes
Article Rating

Απρίλης, ο μήνας των λουλουδιών, ο μήνας που γιορτάζει η φύση και με τον Ήλιο στον Κριό δίνει το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα. Η φύση ξύπνησε απ’ την χειμερία νάρκη και αυτό μεταδίδεται στον άνθρωπο που τώρα νοιώθει πιο ενεργητικός, πιο εξωστρεφής και πιο δημιουργικός. Πασχίζει να ομορφύνει την ζωή του και να δώσει περισσότερο χρώμα στην καθημερινότητα του. Η κοινωνικότητα αυξάνεται και το χαμόγελο ανθίζει πιο συχνά στα χείλη.

Την Πρωταπριλιά, συνηθίζεται να λέγονται καλοπροαίρετα ψέματα λόγω εθίμου, όμως αυτή την Πρωταπριλιά μέσα από ένα αθώο ψέμα μπορεί να φανερώνεται μια μεγάλη αλήθεια. Προσοχή λοιπόν στα ψέματα γιατί λένε αλήθειες.

 

Η Πανσέληνος του Απριλίου

 

Την 31η Μαρτίου 2018 και ώρα 2:36:45΄ μμ. γίνεται η Πανσέληνος, στην 10ο44’ μοίρα του Ζυγού, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (κυρίως Ζυγούς – Κριούς, αλλά και Καρκίνους – Αιγόκερους, οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 1η Οκτωβρίου, Απριλίου, Ιουλίου και Ιανουαρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 10η μοίρα των παρορμητικών.

Η Πανσέληνος στον Ζυγό, δείχνει στον άνθρωπο ότι μπορεί να εκφράζεται μεν αυθόρμητα και με βαθιά ειλικρίνεια αλλά έχει και την ανάγκη να τα πάει καλά με τους άλλους. Αυτή είναι μια εσωτερική σύγκρουση, όμως θα κάνει φιλότιμες προσπάθειες να τα πάει καλά με τους ανθρώπους γύρω του (Σελήνη στον Ζυγό), όσο αδέξια κι αν το κάνει αυτό (Ήλιος στον Κριό).

Αναγκάζεται να γίνει συνεργάσιμος γιατί θέλει τους δικούς του ανθρώπους ευτυχισμένους ή γιατί μπορεί να ετοιμάζει τον γάμο του με τον άνθρωπο του ή γιατί πρέπει να ολοκληρωθεί μια επαγγελματική συνεργασία ή ένας συνεταιρισμός. Το έργο αυτό έχει ξεκινήσει απ’ το παρελθόν και έφτασε η στιγμή να ολοκληρωθεί αλλά υπάρχει ανάγκη να περάσει από την έγκριση και κάποιων άλλων ανθρώπων.

Το ανοικτό Ταυ τετράγωνο της Πανσελήνου με Άρη-Κρόνο από τον Αιγόκερω, δηλώνει ότι για να μπορέσουν να ευοδωθούν όλα αυτά τα ωραία και να ενδυναμώσουμε τους δεσμούς μας με τους ανθρώπους που αγαπάμε, θα πρέπει να παραμείνουμε αντικειμενικοί, να μην υποκύψουμε στους φόβους για τις επιπτώσεις των πράξεων μας και στις ανασφάλειες που μπορεί να βγάλουν σκληρότητα στους αγαπημένους μας.

Επίσης ας μην σπαταλήσουμε άδικα ενέργεια για να αποδείξουμε ποιος έχει το πάνω χέρι στις σχέσεις μας. Συνεργασία επί ίσοις όροις είναι το μήνυμα αυτής της πανσελήνου, αν δεν θέλουμε να βιώσουμε την μοναξιά. Σ’ αυτό βοηθάνε οι θετικές όψεις που έχει η Πανσέληνος με τους Δεσμούς της Σελήνης αλλά και η Αφροδίτη κυβερνήτης της Σελήνης.

Η Αφροδίτη αυτή και από θέση (στον Ταύρο) και από όψεις (τρίγωνο με Άρη και Κρόνο), χαμηλώνει τους τόνους και δίνει σοβαρότητα, σταθερότητα και διάρκεια στις σχέσεις με τους αγαπημένους μας. Επίσης όποια σχέση ξεκινήσει τώρα, προσωπική ή επαγγελματική, θα είναι σοβαρή και θα έχει διάρκεια.

 

Η Νέα Σελήνη του Απριλίου

 

Στις 16η Απριλίου 2018 και ώρα 3:57:01 πμ. γίνεται η Νέα Σελήνη, στην 26ο02’ μοίρα του Κριού, επηρεάζει τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (κυρίως τους Κριούς, αλλά και τους Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 16η Απριλίου, Οκτωβρίου, Ιουλίου και Ιανουαρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 26η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

Η Νέα Σελήνη στον Κριό είναι πολύ δυναμική ωθεί τον άνθρωπο να εκφράσει τον εαυτό του, τα θέλω και τις ανάγκες του και για να το πετύχει αυτό βρίσκεται σε διαρκή δράση. Είμαστε έτοιμοι για περιπέτειες και νέες συγκινήσεις. Είναι η ανάγκη μας να εκφραστούμε γι αυτό δινόμαστε ολόψυχα σ’ αυτό που θα μας κεντρίσει το ενδιαφέρον.

Όσο ο ενθουσιασμός μας υπάρχει, θα τον ξοδεύουμε όλο στο καινούργιο μας έργο. Χρειαζόμαστε άμεσα αποτελέσματα, αν όμως αργήσει να ολοκληρωθεί, θα πάψει να μας ενδιαφέρει αυτό με το οποίο ασχολούμαστε και θα ξεκινήσουμε κάτι καινούργιο που θα μας ενθουσιάζει.

Όμως, χρειάζεται μέτρο επειδή η Νέα Σελήνη στον Κριό κάνει σύνοδο με τον Ουρανό, έτσι μέσα σ’ αυτή την συνεχή δράση και ένταση, σύντομα εξαντλούνται τα ψυχικά μας αποθέματα, κουραζόμαστε ψυχικά και μπορεί συμπεριφερόμαστε εριστικά και επιθετικά στο περιβάλλον μας.

Αυτή την περίοδο είναι μια καλή ευκαιρία να κάνουμε εμείς οι ίδιοι αλλαγές στην ρουτίνα μας, να βγάλουμε απ’ την ζωή μας ό,τι μας την χαλάει και μας γεμίζει με αρνητικά συναισθήματα είτε αυτό το κάτι είναι άνθρωπος είτε αντικείμενο είτε κατάσταση. Να γίνουμε εμείς αυτοί που θα έχουμε τον έλεγχο του εαυτού μας και της ζωής μας.

Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο σε μια έκρηξη θυμού να δράσουμε παρορμητικά και αλλοπρόσαλλα και να καταστρέψουμε ότι δεν πρέπει να καταστραφεί.

 

ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ο Ερμής επανέρχεται σε ορθή φορά στις 16/4 στην 4ο:47΄μοίρα του Κριού.

Ο Ερμής στον Κριό γίνεται εγωκεντρικός και υποκειμενικός στον τρόπο που λειτουργεί. Η ανυπομονησία, η ισχυρογνωμοσύνη, ο ενθουσιασμός και ο υποκειμενισμός του Κριού κάνουν τον Ερμή νευρικό, βιαστικό, σπασμωδικό και κάποιες φορές απρόσεκτο και ευέξαπτο.

Ο Ερμής στον Κριό κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται υποκειμενικά, να κρίνουν τους άλλους και τον εαυτό τους και να βλέπουν τα πράγματα όπως θέλουν να τα βλέπουν, ανάλογα με την διάθεση τους. Έτσι μπορεί να αντιδράσουν λανθασμένα.

Είναι απότομοι στον τρόπο επικοινωνίας, απρόσεκτοι στις κρίσεις και στις λέξεις τις οποίες χρησιμοποιούν αλλά και επιπόλαιοι στον τρόπο που λένε την αλήθεια χωρίς να νοιάζονται για το αποτέλεσμα που θα φέρει αυτή η αλήθεια. Καλό το θάρρος, η αποφασιστικότητα και η ειλικρίνεια, όμως όταν οι αλήθειες λέγονται ωμές, όταν οι λέξεις φεύγουν σαν σφαίρες χωρίς προηγούμενη επεξεργασία, μπορεί να μην είναι τόσο καλό για τις ανθρώπινες σχέσεις.

Για το διάστημα που ο Ερμής κάνει την ανάδρομη κίνηση του στον Κριό, θα πρέπει να σκεφτόμαστε πολύ καλά την κάθε λέξη που μας έρχεται αυθόρμητα να ξεστομίσουμε. Κάθε αγενής συμπεριφορά μας προς τους άλλους να ξέρουμε ότι θα επιστραφεί πίσω. Κάθε επιπολαιότητα του παρελθόντος θα κριθεί τώρα. Για κάθε προσωπικό ή επαγγελματικό ξεκίνημα, θα πρέπει να περιμένουμε την επαναφορά του Ερμή σε ορθή πορεία.

 

Ο Ήλιος θα μπει στον Ταύρο στις 20 Απριλίου.

Ο Ταύρος, ζώδιο σταθερό και γήινο, με τον Ήλιο εκεί ο άνθρωπος είναι σταθερός, μαζεύει την ενέργεια για καθαρά πρακτικούς σκοπούς. Έχει ανάγκη για σταθερότητα και ασφάλεια, δεν του αρέσει καθόλου να ρισκάρει ούτε να ανατρέπεται το πρόγραμμα του και η ζωή του. Το απρόβλεπτο και οι αλλαγές τον βγάζουν απ’ τα νερά του. Στο ζώδιο του Ταύρου ο Ήλιος κάνει τον άνθρωπο που μπορεί να δουλεύει πολύ σκληρά για να κάνει πράξη τις επιθυμίες του και κάποιες φορές μπορεί να γίνεται αδιάφορος και τεμπέλης και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καλοπέραση του.

 

Άνοιξη και η Αφροδίτη θα ταξιδεύει στο ζώδιο της τον Ταύρο μέχρι τις 24 του μήνα.

Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ο άνθρωπος για να νιώσει ηρεμία, αρμονία, ευχαρίστηση. Να απολαμβάνει την ζωή του με όλες του τις αισθήσεις, να δίνει και να παίρνει αγάπη και τρυφερότητα. Να υπάρχει πίστη και σταθερότητα στις σχέσεις του.

Η Αφροδίτη στον Ταύρο βρίσκει πάντα τρόπους να χαίρεται. Μπορεί αυτοί τρόποι να είναι υλιστικοί αλλά προσφέρουν ανέσεις, ασφάλεια και ευχαρίστηση. Το πείσμα, η πυγμή αλλά και η γοητεία της, την βοηθούν για να πετύχει αυτό που θέλει. Ενδιαφέρεται για την καλοπέρασή της, το καλό φαγητό, τα γλυκά, φροντίζει την εξωτερική της εμφάνιση και να περνά καλά με το ταίρι της.

Η Αφροδίτη θα μπει στους Διδύμους στις 24 Απριλίου.

Η Αφροδίτη στους Διδύμους είναι μια γλυκιά, ευγενική, κοινωνική και με ευχάριστους τρόπους Αφροδίτη. Κάνει τους ανθρώπους να πλησιάζουν ο ένας τον άλλο πιο άνετα και πάντα να βρίσκουν ένα τρόπο να επικοινωνήσουν ευχάριστα και να συνεννοηθούν. Καλή περίοδος για την έκφραση συναισθημάτων, την αρμονική συνεννόηση με τους άλλους, αλλά δεν υπόσχεται σταθερότητα και αποκλειστικότητα στον έρωτα.

 

Απρίλιος 2018 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments