0 0 votes
Article Rating

Καλό μήνα σε όλους μας!!! Ο Οκτώβριος τα έχει όλα, έρωτες, γάμους, καινούργιους έρωτες, πάθος, ρομαντισμό, έμπνευση, σοβαρές αποφάσεις και τύχη. Αλλά έχει και ψυχρότητα, νεύρα, διαπληκτισμούς, έλλειψη προσαρμογής, ζήλια, ξαφνική διαμάχη με άλλους, ανατροπή των σχεδίων και ξαφνικά γεγονότα στις σχέσεις, τον γάμο ή το σπίτι.

Το καλύτερο αντίδοτο στις δύσκολες στιγμές είναι, ο άνθρωπος να είναι δίκαιος, να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να ξέρει τι θέλει από την ζωή του και από τους άλλους. Αν πραγματικά θέλει την ελευθερία του, καλώς να αφήσει πίσω του ό,τι εμποδίζει την ευτυχία του.

 

Η ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Στις 5 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 8:40:02 μμ. πραγματοποιείται η πανσέληνος, στην 12ο42’ μοίρα του Κριού, επηρεάζει τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (κυρίως τους Κριούς και Ζυγούς, αλλά και Καρκίνους, Αιγόκερους) οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 5η Απριλίου, Οκτωβρίου, Ιουλίου και Ιανουαρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 13η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου γίνεται στον άξονα Κριού-Ζυγού και πάνω σε κρίσιμη μοίρα. Αλλά και οι δεσμοί της Σελήνης αυτό τον μήνα βρίσκονται σε κρίσιμη μοίρα, στον άξονα Λέοντα-Υδροχόου, όπου εκεί πολύ κοντά, έγινε η πρώτη έκλειψη του έτους. Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο.

Παίρνονται κάποιες πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση των αλλαγών, όχι όμως πολύ εύκολα. Διότι υπάρχουν ακόμα κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν και κάποιες αντιστάσεις που πρέπει να καμφθούν. Οι δεσμοί της Σελήνης μας δείχνουν ότι κρίνεται το παλιό με το καινούργιο.

Είναι λίγο δύσκολο να πει κανείς με βεβαιότητα πιο είναι το παλιό και πιο το καινούργιο. Απλά συμβαίνει και πρέπει να εγκαταλείψουμε την ατομική μας ελευθερία, την ανεξαρτησία των κρατών και των κυβερνήσεων τους και να υπακούμε στην αρχή του ¨ενός¨. Ποιος ¨ένας¨; Είναι ακόμα πάρα πολύ νωρίς να αναδειχθεί. Οι, υποτίθεται, ¨ισχυροί¨ γίνονται αδύναμοι επειδή είναι δύσκολο να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν για πού, θέλουν να το πάνε. Μοιράζουν πάλι τον κόσμο αλλά δεν τα βρίσκουν στην μοιρασιά και τρίζουν τα ¨δόντια¨τους ο ένας στον άλλο.

Έτσι διαλύουν κράτη, καταστρέφουν ζωές και αφήνουν πίσω τους φωτιά και ερείπια γιατί έτσι μπορούν να τα ελέγχουν. Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια περίοδο όπου το αίσθημα της αδελφοσύνης (Ν. Δεσμός στον Υδροχόο=παρελθόν) σκόπιμα καταρρακώνεται και ο καθένας μόνος του (Β. Δεσμός στον Λέοντα=μέλλον) και βασιζόμενος στις δικές του δυνάμεις προσπαθεί να επιβιώσει μέσα σε ένα περιβάλλον βίας (εκλείψεις Αυγούστου με την συμμετοχή του Άρη) και χωρίς την προστασία αλλά ούτε την βοήθεια του κράτους ή της ομάδας στην οποία ανήκει.

Δεν μπορούμε να κάνουμε σχέδια για το μέλλον και ούτε μπορούμε να το προβλέψουμε. Αυτό που μπορούμε όμως να πούμε είναι ότι, τα όμορφα πέρασαν και αυτό που έρχεται φαίνεται αυταρχικό και αποκρουστικό (Πλούτωνας στον Αιγόκερω και όλες οι σκληρές όψεις που κάνει και έκανε όλα αυτά τα χρόνια).

Σε ατομικό επίπεδο η Πανσέληνος στον Κριό δείχνει ενθουσιασμό, έντονη δραστηριότητα και βιασύνη (έξι πλανήτες στα παρορμητικά ζώδια). Όμως κάθε πρόκληση από τους άλλους κάνει τον άνθρωπο εύθικτο, θυμώνει εύκολα με αποτέλεσμα να φέρνει δυσκολίες και σε ακραίες περιπτώσεις ρήξη στις σχέσεις με τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται ή συμβιώνει, (Σελήνη σε διάμετρο με τον Ήλιο-Ερμή, ταυ τετράγωνο με τον Πλούτωνα).

Θα πρέπει λοιπόν να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα μας, τις δυνάμεις και τις δυνατότητες μας, να πάρουμε την πρωτοβουλία και να ολοκληρώσουμε τις αλλαγές στην προσωπική ή στην επαγγελματική μας ζωή. Αυτό δεν είναι καθόλου ανέφικτο, η δυσκολία βρίσκεται στον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουμε εμείς ή οι άλλοι. Θα ανταγωνιστούμε ή θα συναγωνιστούμε για να πετύχουμε τους στόχους μας; Αυτό είναι το ζητούμενο.

Αν επιδιώξουμε να δουλέψουμε συλλογικά, σεβόμενοι τον συνάνθρωπο μας και τις ανάγκες του, χωρίς εγωισμούς και παθιασμένες φιλοδοξίες, τότε ναι, θα καταφέρουμε να κάνουμε τις αλλαγές που χρειαζόμαστε. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν τον  Ήλιο-Ερμή στο Ζυγό (Ερμής κυβερνήτης του ωροσκόπου), να πάρουμε την πρωτοβουλία για να δουλέψουμε συλλογικά, με αγάπη, να ζυγίζουμε τις καταστάσεις με ηρεμία και έτσι θα πετύχουμε αρμονία και ισορροπία στις σχέσεις και τις συνεργασίες μας για να προχωρήσουμε τα σχέδια μας.

Διαφορετικά, (Άρης κυβερνήτης της Νέας Σελήνης με Αφροδίτη και σε τετράγωνο με τον Κρόνο), θα γίνουμε δύστροποι, θα αναλωνόμαστε στην κριτική και θα ψάχνουμε αφορμή για να πληγώσουμε και φυσικά να πληγωθούμε. Όμως η αιτία είναι βαθύτερη. Είναι ο φόβος της αποτυχίας ο οποίος μας κάνει αναποτελεσματικούς και μη συνεργάσιμους.

 

Η ΝΕΑ ΣΕΛΗΝΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Την 19η Οκτωβρίου 2017 και ώρα 9:11:58 μμ. πραγματοποιείται  η Νέα Σελήνη, στην 26ο35’ μοίρα του Ζυγού, θα επηρεάσει τους εκπροσώπους των παρορμητικών ζωδίων (κυρίως Ζυγούς, Κριούς, Καρκίνους και Αιγόκερους οι οποίοι έχουν γεννηθεί κοντά στην 19η Οκτωβρίου, Απριλίου, Ιουλίου και Ιανουαρίου. Και εκείνους οι οποίοι έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες κοντά στην 26η μοίρα των παρορμητικών ζωδίων.

Η Νέα Σελήνη στον Ζυγό, μας λέει τέρμα οι επιπολαιότητες, η ασυνέπεια, η φλυαρία, οι πονηριές, και τα λάθη (ωροσκόπος στην τελευταία μοίρα των Διδύμων). Ένα γεγονός αναπάντεχο, θα μας οδηγήσει μοιραία σε ρήξη με κάποιους από τους κοντινούς μας ανθρώπους ή μια ανατροπή των δεδομένων και μια νέα αρχή συνεργαζόμενοι αρμονικά αυτή την φορά, (Νέα Σελήνη σε ιδιομοιρίας αντίθεση με τον Ουρανό).

Αυτή η Νέα Σελήνη στον Ζυγό με πέντε πλανήτες στα παρορμητικά, δείχνει αυθορμητισμό, ενθουσιασμό, έντονη δραστηριότητα και κοινωνικότητα, αλλά και έντονη νευρικότητα. Μπορεί να υπάρχουν πολλές επαφές ή πολλά σχέδια που πρέπει να μπουν σε εφαρμογή όμως θα πρέπει να τιθασεύσουμε την παρορμητικότητα μας, να αξιολογήσουμε αυτά που πρέπει να γίνουν και τον χρόνο που θα χρειαστεί η κάθε δραστηριότητα διότι η υπερφόρτωση φέρνει, άσκοπη σπατάλη ενέργειας και εκνευρισμό, χωρίς ουσιαστικά να ολοκληρώνεται τίποτα. Αντί να διορθώνουμε μπορεί να διαλύουμε σχέσεις ή συνεταιρισμούς.

Ο Ήλιος και η Σελήνη είναι σε σύνοδο με τον Δία-Ερμή, έστω και σε διαφορετικό ζώδιο και δείχνει, –αν   φυσικά διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και τιθασεύσουμε τον αυθορμητισμό μας– το μοίρασμα της χαράς και της επιτυχίας με αγαπημένα πρόσωπα, πλούσια κοινωνική ζωή και βελτίωση των σχέσεων με τους κοντινούς μας ανθρώπους. Αυτό το επιβεβαιώνει και η Αφροδίτη κυβερνήτης της Νέας Σελήνης, η οποία βρίσκεται κι αυτή στον Ζυγό. Το καλύτερο αντίδοτο σ’ αυτές τις δύσκολες όψεις είναι, ο άνθρωπος να είναι δίκαιος, να έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και να ξέρει τι θέλει από την ζωή του και από τους άλλους.

 

ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

 

Ο Δίας φεύγει από τον Ζυγό και θα μπει στον Σκορπιό στις 10 Οκτωβρίου. Ο Δίας στον Σκορπιό χαρίζει ζεστασιά και ενθουσιασμό στον άνθρωπο, εντείνει τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις, αλλά πληγώνεται εύκολα. Χαρίζει επινοητικότητα και δύναμη θέλησης και μας κάνει πρακτικά χρήσιμους για τους άλλους. Φέρνει τύχη στα οικονομικά-κληρονομικά ζητήματα και δίνει ταλέντο στην διαχείριση των χρημάτων.

Η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια και η γενναιοδωρία είναι χαρίσματα που προσφέρει ο Δίας στον Σκορπιό, ένταση στην σεξουαλική ζωή και τις απολαύσεις. Κάνει τον άνθρωπο επιεική με τους άλλους αλλά όχι με τον εαυτό του. Ο Δίας επίσης σχετίζεται με την ηθική και την εντιμότητα.

Γι αυτό ο Δίας και στον Σκορπιό με δύσκολες όψεις μπορεί να φέρει υπερβολές, απροσεξίες και παράβλεψη των νόμων με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να υποστεί τις κυρώσεις των λαθών του.

 

Η Αφροδίτη μπαίνει στον Ζυγό στις 14 Οκτωβρίου. Η Αφροδίτη στο ζώδιο της, δίνει γοητεία, γλυκύτητα και αυξάνει την κοινωνικότητα των ανθρώπων. Ας εκμεταλλευτούμε τα δώρα της Αφροδίτης αυτής για να προσφέρουμε τρυφερότητα, ζεστασιά και αγάπη στα αγαπημένα μας πρόσωπα, να έρθουμε πιο κοντά και να διορθώσουμε ότι μπορεί να πήγε στραβά στις σχέσεις μας. Μας δίνει θετική διάθεση, ας κάνουμε λοιπόν ότι περνάει από το χέρι μας για να κάνουμε όμορφη την ζωή την δική μας αλλά και των άλλων που βρίσκονται κοντά μας.

Ο Ερμής θα μπει στον Σκορπιό στις 17 Οκτωβρίου. Εδώ ο Ερμής εντείνει την περιέργεια και την λεπτομερειακή και σε βάθος εξέταση των θεμάτων που μας απασχολούν. Ψάχνουμε να βρούμε τι βρίσκεται πίσω από τις λέξεις και τις εικόνες. Γινόμαστε απόλυτοι και επίμονοι σ’ αυτά που πιστεύουμε και με δύσκολες όψεις ο Ερμής αυτός, γίνεται καχύποπτος, απαισιόδοξος, κυνικός, προσβλητικός και προκλητικός. Η προσωπική ζωή των άλλων δεν πρέπει να μας αφορά. Χρειάζεται επίσης προσοχή στον τρόπο που χρησιμοποιούμε τον λόγο, γιατί με τα λόγια μας μπορούμε να πληγώσουμε βαθειά τους συνανθρώπους μας ή να πληγωθούμε από τα σκληρά λόγια άλλων.

Ο Άρης θα μπει στον Ζυγό στις 22 Οκτωβρίου. Ο Άρης απέναντι από το ζώδιο του, θεωρείται θέση αδυναμίας. Άρα ο Άρης στο Ζυγό μας κάνει αναποφάσιστους, λίγο ιδιότροπους και είρωνες όταν κάτι δεν μας ικανοποιεί. Μπορεί να μην λειτουργήσουμε αυθόρμητα σε μια δεδομένη κατάσταση όμως γινόμαστε πιο ήρεμοι, πιο ευγενικοί και λιγότερο εγωιστές.

Δεν θα ρισκάρουμε την ζωή μας ή την σχέση μας με μια αυθόρμητη κίνηση ή πάνω στο θυμό μας. Βέβαια το αίτημα του Άρη δεν είναι να είναι ευγενικός και ήρεμος αλλά να είναι αυθόρμητος και να ρισκάρει και στο ζώδιο αυτό ο Άρης καταπιέζεται και ψάχνει τρόπους για να εκδηλωθεί.

 

Και ο Ήλιος θα μπει στον Σκορπιό στις 23 Οκτωβρίου. Ο Ήλιος στον Σκορπιό είναι η σιωπηλή, εσωτερική δύναμη που μπορεί να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του. Κρύβει τις αδυναμίες του και δείχνει αυτοδύναμος. Η διαίσθηση, η αποφασιστικότητα, η σταθερότητα, η δύναμη της θέλησης, το πάθος, η αφοβία, η κριτική αντίληψη είναι τα θετικά χαρακτηριστικά του Ήλιου στον Σκορπιό. Αγαπάει βαθιά γι αυτό γίνεται κτητικός και ζηλιάρης.

Είναι το πιο ερωτικό ζώδιο με έντονο πάθος και αισθησιασμό. Όμως όταν ο άνθρωπος δεν μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο του χαρακτήρα του (ο Ήλιος στο Σκορπιό με πολύ σκληρές όψεις) γίνεται απαιτητικός, καχύποπτος, ζηλότυπος, απότομος και απόλυτος στην συμπεριφορά του. Έχει έντονες απαρέσκειες, έχει εμμονές, γίνεται υπερβολικά επιφυλακτικός, αρκετά οξύς, σαρκαστικός, ζηλιάρης και εκδικητικός.

Αγαπά το χρήμα και προκειμένου να ωφεληθεί μπορεί να χρησιμοποιήσει μυστικά ¨μονοπάτια¨. Αν κάποιος τον απογοητεύσει ή τον προδώσει, δεν θα το ξεχάσει ποτέ και σε ακραίες περιπτώσεις, θα εκδικηθεί. Για να γίνεται συμπαθής και να αγαπιέται, θα πρέπει να αποφεύγει να είναι απότομος, να καλλιεργήσει την συμπάθεια και να βλέπει τα πράγματα και από την σκοπιά των άλλων.

 

Οκτώβριος 2017 – και εκτιμήσεις για τα 12 ζώδια. Πατήστε εδώ

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments