0 0 votes
Article Rating

Πρόσφατα άρχισα να σκέφτομαι πολύ σχετικά με τον Άρη. Γιατί; Εν μέρει γιατί διδάσκω ένα αστρολογικό εκπαιδευτικό – συμβουλευτικό πρόγραμμα πάνω στην Αφροδίτη και τον Άρη στο Oakland, CA τον Οκτώβριο και εν μέρει γιατί περνάει πάνω από τον Ωροσκόπο μου ακριβώς τώρα και θα βρίσκεται μέσα στον πρώτο μου οίκο μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

Ο Άρης διελαύνει πάνω από τους Ωροσκόπους μας περίπου κάθε δύο χρόνια .Την τελευταία φορά που περνούσε πάνω από τον Ωροσκόπο μου, μίλησα στο UAC, το μεγαλύτερο αστρολογικό συνέδριο που πραγματοποιείται κάθε 3 ή 4 χρόνια. Είχα συγκινηθεί για την ομιλία και είχε καλή αποδοχή.

Αργότερα στο συνέδριο, κόλλησα ταυτόχρονα ένα κρύωμα και έναν στομαχικό ιό και εξαιτίας μιας δυσλειτουργίας του κλειδιού στο ξενοδοχείο, κλειδώθηκα έξω από το δωμάτιο μου ενώ ήμουν άρρωστη. Ο κόκκινος πλανήτης φαίνεται πως φέρνει προκλήσεις και άγχος! Ωστόσο φέρνει επίσης ενθουσιασμό και περιπέτεια. Τι θα φέρει από αυτά; Η επιλογή στην πραγματικότητα εξαρτάται από εσάς.

Όπου βρίσκεται ο Άρης στον χάρτη σας, γενέθλιος ή από διέλευση, θα χρειαστεί να αναπτύξετε την δύναμη της θέλησης σας (Άρης). Θα αντιμετωπίσετε ένα είδος εκπαιδευτικού κοσμικού δυναμισμού (Άρης). Μπορεί να τα κάνετε αυτά με κάποιον σκοπό – να έχετε μια περιπέτεια ή να αναλάβετε μια πρόκληση που πάντα θέλατε να πραγματοποιήσετε, ακόμα και αν ίσως σας τρομάζει λιγάκι ή πολύ.

Ή, αν δειλιάσετε, το σύμπαν θα σας στείλει έτσι κι αλλιώς το ωμό Άρειο υλικό που χρειάζεστε ώστε να ωριμάσετε και πιθανότατα θα βιώσετε κάποιου είδους άγχος ή πρόκληση ή φόβο που δεν επιλέξατε να βιώσετε. Είναι καλύτερο να αντιμετωπιστεί ο Άρης με προνοητικότητα παρά να αντιμετωπιστεί με αντίδραση.Αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος που συνήθιζα να σκέφτομαι σχετικά με τον Άρη.

Τελευταία σκέφτομαι πολλούς από τους πλανήτες σαν ζευγάρια, σαν δύο αλληλοσυμπληρούμενες ενέργειες που είναι πάντοτε συνδεδεμένες η μία με την άλλη. Ήλιος και Σελήνη. Δίας και Κρόνος. Και φυσικά, Άρης και Αφροδίτη. Είναι σημαντικό να εξετάσετε αυτούς τους δύο πλανήτες μαζί στον χάρτη σας και από διέλευση και απο πρόοδο.

Ο Άρης διεκδικεί, θέτει όρια, σας προστατεύει, κυνηγάει αυτά που επιθυμείτε, χαράσσει μονοπάτια, παίρνει πρωτοβουλίες, αντιμετωπίζει φόβους, ελευθερώνει αδρεναλίνη…
Υποθέστε ότι όλη αυτή η ενέργεια δεν μετριαζόταν ποτέ από οποιαδήποτε Αφροδίσια ενέργεια. Σύγκρουση, αλλά καθόλου διαπραγμάτευση και καμία ειρηνευτική συνθήκη. Ορμή αλλά καθόλου χαλάρωση.

Σεξ, αλλά όχι έρωτας- καθόλου ικανότητα να νιώσουμε συμπάθεια και μια τρυφερή σύνδεση με το άλλο άτομο. Η θέληση για δύναμη, αλλά καμία προσπάθεια να σκεφτούμε τις θέσεις των άλλων. Ανταγωνισμός, αλλά όχι συνεργασία. Σπατάλη της ενέργειας αλλά καθόλου ανάκτηση της. Ισχύς, αλλά καθόλου καλαισθησία.

Φυσικά μερικές φορές χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε τον Άρη μας και κανένας άλλος πλανήτης δεν μπορεί να κάνει την δική του δουλειά. Αλλά θα θέλατε να ζείτε σε έναν κόσμο χωρίς Αφροδίτη; Ούτε κι εγώ. Θα ήταν εξίσου δύσκολο αν και με έναν διαφορετικό τρόπο, να ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς τον Άρη να εξάπτει και να ζωντανεύει την Αφροδίτη και να την βοηθά να μην συμβιβάζεται αυτόματα ακόμα και εις βάρος της.

Καθόλου πνεύμα περιπέτειας. Καθόλου ικανότητα να θέτονται όρια. Καθόλου σύστημα επιθυμιών (δεν θα «θέλαμε» τίποτα- αγάπη, κατορθώματα, φαγητό, υπεροχή, σοκολάτα(!) κτλ). Καθόλου ορμές. Μπορεί να δημιουργούσαμε πολύ τέχνη ( Αφροδίτη), να ζούσαμε σε όμορφα περιβάλλοντα (Αφροδίτη), να ήμασταν πολύ, πολύ μειλίχιοι και να τα πηγαίναμε υπέροχα καλά ο ένας με τον άλλον (Αφροδίτη), τουλάχιστον επιφανειακά, αλλά επίσης οι φόβοι μας πιθανότατα θα μας κυβερνούσαν. Οι όποιες εξελίξεις ή εφευρέσεις ή εξερευνήσεις τις οποίες φοβόμαστε δεν θα συνέβαιναν ποτέ.

Αυτοί οι δύο πλανήτες προορίζονται να δουλεύουν μαζί στον ψυχισμό μας. Επομένως κοιτάξτε προσεκτικά την σχέση μεταξύ της γενέθλιας Αφροδίτης και Άρη σας και οποιαδήποτε διέλευση βιώνουν ή τις προόδους που κάνουν. Οι ίδιοι οι διελαύνοντες Άρης και Αφροδίτη κινούνται αρκετά γρήγορα ώστε τείνουν να εξυπηρετούν ως σκανδάλη για τα πιο αργά κινούμενα αστρολογικά γεγονότα. Όμως αν είναι ενεργοί στον χάρτη σας ακριβώς τώρα, σκεφτείτε την εσωτερική τους διελευτική σχέση επίσης.

Μερικές φορές ο Άρης μπορεί να χρειάζεται να διακριθεί περισσότερο, ή να ενθαρρύνει ή να προστατεύσει την Αφροδίτη. Μερικές φορές η Αφροδίτη μπορεί να χρειάζεται να διακριθεί, ή να γλυκάνει ο Άρης ή να του δοθεί η ευκαιρία να σταματήσει να αγωνίζεται και να χαλαρώσει.

Και αυτά μόνο στον δικό σας ψυχισμό – αυτό το ζευγάρι πλανητών είναι φυσικά ενεργό σε όλες τις σχέσεις σας και αλληλεπιδράσεις με τον Άρη και την Αφροδίτη των φίλων και συνεταίρων και συζύγων και συγγενών σας επίσης.

Ακούγεται περίπλοκο; Έτσι είναι και η αστρολογία. Έτσι είναι και οι άνθρωποι!

 

ΣυγγραφέαςJodie Forrest
Πρωτότυπος τίτλοςVenus and Mars
Πηγή:Venus and Mars | Forrest Astrology Latest

 

Μετάφραση – Απόδοση: Φωτεινή Χριστοδούλου

(κατόπιν έγγραφης άδειας της Συγγραφέως ειδικά για το myhoroscope).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments