5 1 vote
Article Rating

Υπάρχει πράγματι το φαινόμενο να είναι κανείς «επιρρεπής στα ατυχήματα», και αυτή η τάση να φαίνεται τόσο ξεκάθαρα στον γενέθλιο χάρτη ώστε να μπορεί να προβλεφθεί; Μήπως ορισμένα άτομα στην κυριολεξία προσελκύουν τα ατυχήματα ή την βία από τους άλλους;

Πιστεύω ότι η απάντηση και στις δυο αυτές ερωτήσεις είναι ένα ξεκάθαρο «ναι», αλλά δεν πιστεύω ότι η Αστρολογία είναι μοιρολατρική ή ότι τα γεγονότα είναι μοιραίο να συμβούν.

Στην πραγματικότητα, η Αστρολογία μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο με «τάσεις για ατυχήματα» συμβουλεύοντάς τον πως να χειριστεί εκ των προτέρων πιθανές επικίνδυνες περιόδους. Με αυτό τον τρόπο, ορισμένες δραστηριότητες που μπορεί να είναι επικίνδυνες μία συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να αποφευχθούν ή να αναβληθούν για μία πιο ευνοϊκή περίοδο ή κύκλο.

Τα ατυχήματα, σύμφωνα με το λεξικό, μπορεί να οριστούν σαν «απρόβλεπτα ή απρόσμενα συμβάντα» (Ουρανός) «που διακόπτουν την διαδικασία ορισμένων δραστηριοτήτων» (Άρης). 85% όλων των ατυχημάτων έχουν σχέση με τον ανθρώπινο παράγοντα. Είναι η άποψή μου ότι ο Άρης και ο Ουρανός είναι υπεύθυνοι για την πλειονότητα των περίεργων συμβάντων και ατυχημάτων που συμβαίνουν κάθε μέρα, και καμία ανάλυση των ατυχημάτων (από αστρολογική άποψη) δεν θα ήταν πλήρης χωρίς να τους δοθεί πρωταρχική σημασία.

Τα πρότυπα των όψεων που κάνουν μεταξύ τους αυτοί οι πλανήτες (και με τον γενέθλιο Ήλιο, Σελήνη, και Ωροσκόπο) προσδιορίζουν τις μοίρες της τάσης για ατύχημα στον γενέθλιο χάρτη οποιονδήποτε ατόμου. Στην πραγματικότητα, όποτε αυτοί οι πλανήτες (Άρης και Ουρανός) έχουν πολύ άσχημες όψεις στον γενέθλιο, οπωσδήποτε σημαίνουν το παρορμητικό, απρόσεκτο, ριψοκίνδυνο τύπο ατόμου που έχει μία ιστορία στα ατυχήματα πίσω του – και πιθανά μπροστά του!

Όταν αυτές οι άσχημες όψεις ή επιρροές επαναλαμβάνονται ή επηρεάζονται από τις καθημερινές διελεύσεις των πλανητών, ορισμένοι άσχημοι τομείς στον γενέθλιο χάρτη μπορεί να ενεργοποιηθούν – και το άτομο μπορεί να βρεθεί εκτεθειμένο σε ατυχήματα ή απρόσμενους κινδύνους εκείνη την περίοδο. Σημαντικά ατυχήματα με τραγικά αποτελέσματα (αυτά που έχουν αποτέλεσμα μόνιμο τραυματισμό ή θάνατο) έχουν μία σίγουρη αστρολογική «υπογραφή» ή πρότυπο που είναι λίγο πολύ σταθερό και εύκολο να εντοπιστεί. Συνήθως έχει την μορφή τετραγώνου, αντίθεσης, ή συνόδου ανάμεσα στον Άρη και τον Ουρανό. Η σύνοδος δεν είναι μια «κακή» όψη και είναι συνήθως ευνοϊκή αλλά όσον αφορά τις όψεις Άρη – Ουρανού, πρέπει να χαρακτηριστεί σαν προσβολή εξαιτίας της δύναμής της.

Όποτε ο Άρης ή ο Ουρανός προσβληθούν στον γενέθλιο χάρτη, ή αν έχουν άσχημη όψη με τον Ήλιο, τη Σελήνη, ή τον Ωροσκόπο κατά την γέννηση, το άτομο μπορεί να χαρακτηριστεί σαν επιρρεπές στα ατυχήματα. Όμως, προκειμένου να βεβαιωθούμε που και πως αυτά τα ατυχήματα θα συμβούν, πρέπει να εξετάσουμε και το ζώδιο και τον οίκο των πλανητών. Όσον αφορά αυτό, η θέση του οίκου είναι μεγαλύτερης σημασίας επειδή δηλώνει τις συνθήκες ή τις περιστάσεις (και μερικές φορές τον τόπο) που είναι πολύ πιθανό να συμβεί το ατύχημα.

Για παράδειγμα, ο Άρης σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον γενέθλιο χάρτη ενός ατόμου μπορεί να σημαίνουν κίνδυνο γύρω από μηχανήματα ή κοντά σε φωτιά και θερμότητα. Εάν ένας από τους δυο πλανήτες καταλαμβάνει τον έκτο Οίκο του γενέθλιου χάρτη, αυτοί οι κίνδυνοι μπορεί να είναι του είδους του «εργατικού ατυχήματος» και να είναι μέρος των καθημερινών συνθηκών εργασίας ή περιβάλλοντος του ατόμου στην εργασία του. Με αυτό τον τρόπο, το άτομο μπορεί να εκτεθεί σε απρόβλεπτους ή αναπόφευκτους κινδύνους και η υγεία του μπορεί να επηρεαστεί αντίστροφα από συνθήκες πάνω στις οποίες έχει μικρό ή καθόλου έλεγχο.

Η απεικόνιση του τύπου του ατυχήματος και το που είναι πιο πιθανό να συμβεί θα εξαρτάται από την θέση ζωδίου – οίκου των πλανητών που έχουν ανάμιξη, αλλά, οπωσδήποτε, το φύλλο του ατόμου πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν επίσης.

Για παράδειγμα, μία γυναίκα που έχει Άρη σε σύνοδο με τον Ουρανό στον πέμπτο οίκο (ή κοντά στην ακμή του) μπορεί να ανακαλύψει ότι είχε ατυχήματα και ατυχίες στην εγκυμοσύνη της – όπως αποβολή, νεκρογέννηση, έκτρωση, κ.λπ. (ειδικά αν ο Ουρανός έκανε επίσης τετράγωνο με τον γενέθλιο Ήλιο της).

Οι προσβολές θα περιλαμβάνουν τέτοιες ασήμαντες «κακές» όψεις όπως, το ημιτετράγωνο, το ενάμισι τετράγωνο, και το ημιεξάγωνο, όμως, το τετράγωνο, η αντίθεση, και η σύνοδος φαίνονται να είναι περισσότερο ισχυρές και να έχουν αποτελέσματα μεγαλύτερης διάρκειας. Η δύναμη της όψης εξαρτάται κατά κάποιο τρόπο επίσης και από την ακρίβεια της (τις μοίρες μέσα στα όρια ανοχής).

Ο Άρης είναι ο πλανήτης που κυβερνά την δράση και την ενεργητικότητα, ο Ουρανός κυβερνά την ταχύτητα, την συντομία, και τις ξαφνικές απρόσμενες εκπλήξεις ή ενοχλητικές διακοπές – συνήθως της τελευταίας στιγμής!

Ο συνδυασμός αυτών των δύο πλανητών (μερικές φορές ακόμα και σε καλή όψη) μπορεί να έχει ενοχλητικό αποτέλεσμα πάνω στο άτομο, φέρνοντας ηφαιστειώδη αποτελέσματα – επειδή προμηνύουν νευρική ενέργεια στην υψηλότερη μορφή της. Οι όψεις ανάμεσα σε αυτούς τους δυο πλανήτες δίνουν ξαφνική, παρορμητική, περισσότερο γρήγορη δράση και αποτελέσματα.

Από σωματική άποψη, ο Άρης σε καλή όψη με τον Ουρανό δίνει πολύ καλή κατασκευή των μυών, ευλυγισία, και γρήγορα αντανακλαστικά, οι κακές όψεις μπορούν να κάνουν ένα άτομο περισσότερο τεταμένο, νευρικό, και πολύ ανήσυχο. Ένας κάπως έντονος τύπος προσωπικότητας μπορεί να είναι το αποτέλεσμα όταν αυτοί οι δύο πλανήτες βρίσκονται σε στενή σχέση ή όψη κατά την γέννηση. Βέβαια, η κατεύθυνση που θα πάρουν αυτές οι δυνάμεις εξαρτάται από το άτομο το ίδιο – αλλά αυτές οι όψεις πάντοτε δίνουν μεγάλη δύναμη που χρησιμοποιείται είτε για καλό είτε για κακό.

Ο συγγραφέας του «Η Αστρολογία των Ατυχημάτων» ο Charles Ε.Ο. Carter, που ερεύνησε 168 περιπτώσεις ατυχημάτων, λέει στο βιβλίο του ότι το άτομο με τάσεις για ατυχήματα συχνά έχει ένα ωροσκόπο στον Τοξότη η στον Λέοντα. Ο Ήλιος στον Ταύρο και η γενέθλια Σελήνη στον Καρκίνο συχνά εμφανίζονται στους γενέθλιους χάρτες αυτών που έχουν πολλά ατυχήματα, και ο Άρης βρίσκεται συχνά στην Παρθένο. Ο Ουρανός ή ο Άρης στον Ωροσκόπο είναι ένα άλλο «σημάδι» του ατόμου που έχει τάσεις στα ατυχήματα.

Ευνοϊκές όψεις ανάμεσα στον Άρη και τον Ουρανό στη γέννηση συνήθως δίνουν μηχανικές ικανότητες και την ικανότητα των γρήγορων αποφάσεων. Αλλά ακόμα και οι καλές όψεις των Άρη – Ουρανού (όπως το εξάγωνο, τρίγωνο, ή ημιεξάγωνο) μπορεί να δηλώνουν μια ορισμένη τάση στα ατυχήματα, ειδικά αν αυτοί οι πλανήτες είναι σημαντικοί και καταλαμβάνουν γωνιώδεις Οίκους στον γενέθλιο χάρτη. Όταν ο Άρης ή ο Ουρανός κυβερνούν το ζώδιο του Ήλιου, της Σελήνης, ή του Ωροσκόπου στον γενέθλιο χάρτη, οι όψεις τους θα είναι πολύ σημαντικές και έχουν ένα πολύ ισχυρό αποτέλεσμα πάνω στο άτομο.

Πιο κάτω δίνονται ορισμένα παραδείγματα γενέθλιων χαρτών που απεικονίζουν αυτές τις αρχές. Η πρώτη και η τρίτη περίπτωση συμπεριλαμβάνονται σαν παραδείγματα της κυριαρχίας των Άρη – Ουρανού, που κάνει τις όψεις διπλά σημαντικές.

Ένας χάρτης που ανήκει σε μία γυναίκα που έχει γεννηθεί με Ωροσκόπο Σκορπιό (κυβερνήτης Άρης), γενέθλιο Ήλιο στον Αιγόκερω, και την Σελήνη στον Υδροχόο (κυβερνήτης Ουρανός) έχει την Σελήνη στην γέννησή της στο τρίτο Οίκο της των κοντινών ταξιδιών, σε όψη τετραγώνου με τον γενέθλιο Άρη στον Ταύρο. Μια και η Σελήνη κυβερνά τις υποθέσεις του σπιτιού, μία προσβολή της Σελήνης σε τετράγωνο με τον Αρη συνήθως δηλώνει ατυχήματα που προκαλούνται από απροσεξία στο σπίτι.

Όμως, αυτή η όψη δηλώνει γρήγορο χαρακτήρα με μία τάση να είναι παρορμητική και ότι δεν μπορεί να σκεφτεί κάτω από πίεση. Αυτός ο χάρτης δείχνει τον Ουρανό στον Αιγόκερω (στον τρίτο Οίκο) σε απ’ ευθείας αντίθεση με τον Ποσειδώνα στην ακμή του ένατου Οίκου, σε στενό εξάγωνο με τον Άρη στον Ταύρο (στον έβδομο Οίκο).

Αυτή η γυναίκα έχει πάθει ατυχήματα αμέτρητες φορές αλλά έχει γίνει μάρτυς πολλών ατυχημάτων στα οποία ήταν μόνο παρατηρητής. Μια νύχτα, ήταν παρούσα σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα (ενώ οδηγούσε κάποιος άλλος).

Εκείνη την στιγμή, ο διελαύνων Αρης βρισκόταν ακριβώς πάνω στην ακμή του δωδέκατου Οίκου της, σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό της (270 του Ζυγού), και σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ουρανό της στον τρίτο Οίκο των μετακινήσεων. Αυτός ήταν ένα ατύχημα του τύπου της σύγκρουσης, αλλά δεν τραυματίστηκε η ίδια, όμως, ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου δεν ήταν τόσο «τυχερός» και, δυστυχώς, έπρεπε να νοσηλευτεί.

Εξετάζοντας τον γενέθλιο χάρτη αυτής της γυναίκας πιο προσεκτικά, παρατηρούμε ότι επίσης έχει την Σελήνη σε τετράγωνο με τον κυβερνήτη του Ηλιακού της ζωδίου, τον Κρόνο. Ο Ήλιος της στον Αιγόκερω στην γέννηση, την κάνει εκ φύσεως, συντηρητική και προσεκτική, αλλά η όψη του Άρη σε τρίγωνο με τον Ουρανό στον χάρτη της σε σχέση με τον τρίτο Οίκο της των ταξιδιών την φέρνει σε ανάμιξη σε πολλά άτυχη αυτοκινητιστικά ατυχήματα και συγκρούσεις στα οποία ποτέ δεν τραυματίστηκε σοβαρά και στην πραγματικότητα ήταν προστατευμένη από την σωματική βλάβη.

Ο κυβερνήτης του Ωροσκόπου της, ο Άρης, βρίσκεται σε ένα γωνιακό Οίκο, αλλά ο Δίας -ο τυχερός πλανήτης- καταλαμβάνει τον Ωροσκόπο της!

Εξαιτίας της τάσης της στα ατυχήματα, έχει καλλιεργήσει ορισμένες ψυχολογικές «αναστολές» για τα αυτοκίνητα και έχει πολλούς φόβους που την εμποδίζουν να χαίρεται να ταξιδεύει όσο θα μπορούσε κάτω από άλλες συνθήκες. Μια όψη συνόδου του γενέθλιου Αρη με τον Κρόνο (με μεγάλη ανοχή 100) μπορεί επίσης να είναι ένας σημαντικός παράγοντας, καθώς ο Κρόνος πάντα λειτουργεί σαν μία αποτρεπτική επιρροή ή εμπόδιο.

Αυτή η σύνοδος πέφτει κοντά στην ακμή του έβδομου, έτσι όλα τα ατυχήματα στα οποία έχει ανάμιξη φαίνεται να συμβαίνουν όταν βρίσκεται με άλλα άτομα. Καθώς ο Κρόνος είναι ο κυβερνήτης του Ηλιακού της ζωδίου (καθώς και κυβερνήτης του τρίτου της Οίκου), οποιαδήποτε και όλες οι όψεις με αυτόν τον πλανήτη είναι πάρα πολύ σημαντικές και επηρεάζουν την προσωπικότητά της.

Ο Άρης σε τετράγωνο, σύνοδο, ή αντίθεση με τον Κρόνο (χωρίς να έχει σημασία που πέφτει η όψη στον γενέθλιο χάρτη φαίνεται να δίνει μία τάση για πεσίματα, μελανιές, κατάγματα, συγκρούσεις, και σπασμένα κοκάλα. Εάν ένας από τους δυο αυτούς πλανήτες δέχεται προσβολή κατά την γέννηση η (προσβάλει τον Ήλιο, την Σελήνη ή τον Ωροσκόπο) το άτομο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό τις ημέρες όπου αυτοί οι γενέθλιοι πλανήτες προσβάλλονται από διελεύσεις.

Όταν ο Κρόνος σχηματίζει όψη με τον Αρη φαίνεται να έχει αντίθετο αποτέλεσμα από τον Ουρανό, γιατί λειτουργεί σαν «φρένο» στις πράξεις μας – έχοντας την τάση να μας κάνει να σταματήσουμε, να δούμε, και να ακούσουμε, και να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί.

Ο Κρόνος αδιάκριτα επιλέγει τον μακρύ, ανιαρό, παραδοσιακό τρόπο να κάνει τα πράγματα που απαιτούν σημαντικό σχεδιασμό και συγκέντρωση σε αντίθεση με τον Ουρανό, που φαίνεται να προτιμά τον σύντομο δρόμο και μεθόδους που χρησιμοποιούν ταχύτητα, ποικιλία και αυθεντικότητα. Ο Κρόνος εμποδίζει τις πράξεις μας εκεί που ο Ουρανός συχνά δίνει έναν απρόσμενο αυθορμητισμό!

Ο Άρης ή ο Κρόνος στον πέμπτο Οίκο του γενέθλιου χάρτη μίας γυναίκας (εάν έχει άσχημες προσβολές) μπορεί να σημαίνει μία τάση για αποβολές – την τυχαία αποβολή του εμβρύου ανάμεσα στον τέταρτο και έκτο μήνα της εγκυμοσύνης. Εάν ο κυβερνήτης του πέμπτου (που δηλώνει τα παιδιά του ατόμου) προσβάλλεται άσχημα, μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα. Η γενέθλια Αφροδίτη σε τετράγωνο με τον Αρη αυξάνει τον κίνδυνο της αποβολής και δηλώνει δυσκολία στο να κρατηθεί το έμβρυο μέχρι τέλος.

Μια άλλη κοινή ένδειξη αποβολής στον γενέθλιο χάρτη μίας γυναίκας είναι ο Ήλιος σε τετράγωνο με τον Ουρανό, ειδικά αν ο δεύτερος πλανήτης καταλαμβάνει ή κυβερνά τον πέμπτο Οίκο. Για να κάνουμε πιο χαρακτηριστικές τις όψεις που φαίνεται να δείχνουν τάση για αποβολή ή ατυχήματα στην γέννα.

Δίνουμε την ακόλουθη ιστορία σαν παράδειγμα

Ο Κρόνος στις 190 του Σκορπιού, στον πέμπτο Οίκο, μια και είναι ανάδρομος, θεωρείται αδύναμος. Η γενέθλια Αφροδίτη στις 200 των Διδύμων είναι σε ακριβές εξάγωνο με τον Αρη στις 200 του Κριού (στον ενδέκατο Οίκο).

Η ακμή του πέμπτου (Ζυγός) κυβερνάται από την Αφροδίτη, αλλά ο Κρόνος στον πέμπτο Οίκο κάνει ακριβή σύνοδο (άσχημη όψη) και με τον Αρη και την Αφροδίτη. Η πρώτη αποβολή της συνέβη όταν ήταν 30 χρονών, 9 μηνών, και 26 ημερών. Οι μοίρες αυτού του γεγονότος είναι 300 49΄, όταν προστεθούν στο ζενίθ της (στις 90 30΄ των Ιχθύων) δίνουν ένα προοδευμένο ζενίθ στις 100 19΄ του Κριού.

Το μεσοδιάστημα του γενέθλιου Άρη της και τον Ουρανού (ή του σημείου των ατυχημάτων), σύμφωνα με την σχολή της Ουράνιαν Αστρολογίας, είναι στις 90 58΄ του Κριού. Έτσι, το προοδευμένο ζενίθ για την στιγμή του γεγονότος βρίσκεται σε ακριβή σύνοδο με αυτό το μεσοδιάστημα. Αυτή είναι αρκετά στενή όψη για να είναι καθαρά τυχαία! Από αυτό το παράδειγμα, μπορούμε να δούμε ότι η Ουράνιαν Αστρολογία έχει πολλά να μας διδάξει και περιέχει πολλούς πολύτιμους τρόπους που οι Αστρολόγοι θα έπρεπε να χρησιμοποιούν πιο συχνά.

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την Ουράνιαν Αστρολογία και τις πεποιθήσεις της, είναι πραγματικά πολύ απλό το να υπολογίσετε αυτά τα μεσοδιαστήματα. Στην πραγματικότητα, τα μεσοδιαστήματα μπορεί να προσδιοριστούν σαν τα σημεία που βρίσκονται στο μέσο όσον αφορά το μήκος ανάμεσα σε δύο πλανήτες, και μπορεί να υπολογιστούν πολύ γρήγορα προσθέτοντας το μήκος και των δυο πλανητών και έπειτα διαιρώντας το αποτέλεσμα στα δυο. Το μεσοδιάστημα αντιπροσωπεύει το σημείο της ίσης απόστασης ανάμεσα στους δύο πλανήτες και μπορεί να περιγραφτεί ή προσδιοριστεί σύμφωνα με την φύση των πλανητών.

Ο επόμενος χάρτης ανήκει σε ένα άνδρα που πέθανε από ατύχημα, καθώς τον έριξε κάτω ένα άλογο και τον έσυρε αρκετά μέτρα. Ο θάνατος ήταν σχεδόν ακαριαίος. Ο γενέθλιος χάρτης δείχνει τον Άρη και τον Ερμή σε σύνοδο στον δωδέκατο Οίκο του ηλιακού χάρτη, σε ακριβές τετράγωνο με τον Ουρανό στον ηλιακό ένατο οίκο.

Ο Ήλιος στην γέννηση είναι σε τετράγωνο με τον Δία (που κυβερνά τα μεγάλα ζώδια) στον τέταρτο οίκο. Τις ημέρες του ατυχήματος ο διελαύνων Άρης ήταν στις 70 τον Ζυγού, σε αντίθεση με τον γενέθλιο Δία στις 100 του Κριού. Η διελαύνουσα Σελήνη βρισκόταν σε αντίθεση με τον διελαύνοντα Άρη. Ο Ουρανός βρισκόταν στις 220 του Τοξότη, σε σύνοδο με τον γενέθλιο Άρη τον Ερμή, και τον Βόρειο Δεσμό στον δωδέκατο ηλιακό του Οίκο.

Ο Ουρανός σε αντίθεση με τον διελαύνοντα Πλούτωνα στις 180 των Διδύμων. Ο Ουρανός βρισκόταν επίσης σε ακριβές τρίγωνο με τον Κρόνο στον ηλιακό τέταρτο Οίκο. Ο γενέθλιος Ερμής (κυβερνήτης του έκτου Οίκου των υπηρεσιών) βρισκόταν σε ακριβή αντίθεση με τον Πλούτωνα στις 180 των Διδύμων την ημέρα του ατυχήματος.

Ο διελαύνων Άρης βρισκόταν στο ζενίθ, σε τετράγωνο με τον γενέθλιο Ήλιο, σημαίνοντας πεσίματα, μελανιές, κ.λπ. Για όσους θα ήθελαν να πειραματιστούν περισσότερο με τα μεσοδιαστήματα και να δοκιμάσουν την ακρίβεια και την ευκρίνειά τους, δίνω τις παρακάτω πληροφορίες:

Το μεσοδιάστημα των γενέθλιων Άρη και Κρόνου (το Σημείο Θανάτου) είναι στις 190 29΄ του Υδροχόου την ημέρα του τραγικού γεγονότος και ο διελάυνων Κρόνος στις 280 23΄ του Αιγόκερω σε τετράγωνο με το μεσοδιάστημα του γενέθλιου Άρη και Ουρανού (Το Σημείο των Ατυχημάτων) στις 290 58΄ του Ζυγού.

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments