0 0 votes
Article Rating

 Η Μερική Έκλειψη Ηλίου γίνεται την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στην 27.07΄μοίρα του Υδροχόου στις 23.05΄ ώρα Ελλάδας και για τον χάρτη που σχηματίζεται με συντεταγμένες Αθηνών συμβαίνει στον 4ο οίκο, έχει ωροσκόπο στην 29.01΄μοίρα του Ζυγού  και Μεσουράνημα στην 03.30΄μοίρα του Λέοντα. Ο Ήλιος κυβερνήτης του Μεσουρανήματος και η Σελήνη κυβερνήτης του 9ου οίκου.

Αυτή η Νέα Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ερμή στην 25.49΄μοίρα του ζωδίου, επίσης κυβερνήτη του 9ου αλλά και του 2ου οίκου, σε όψη τετραγώνου με τον Δία, κυβερνήτη 3ου, στην 22.31΄ μοίρα του Σκορπιού μέσα στον 1ο οίκο του χάρτη και σε εξάγωνο με τον Ουρανό, που είναι και ο κυβερνήτης της, στην 25.23΄ μοίρα του Κριού μέσα στον 6ο οίκο απέναντι από τον ωροσκόπο. Ο ωροσκόπος βέβαια σε αναιρετική μοίρα σχηματίζει και όψη τριγώνου με τη Νέα Σελήνη.

Ο Υδροχόος ως ζώδιο αναφέρεται στην ανάγκη για αλλαγή, αποδέσμευση και ελευθερία. Στην ανάγκη να αποβάλλεις και να αποτινάξεις ότι σε καταπιέζει δημιουργώντας στη θέση του κάτι άλλο  προσαρμοσμένο στην εσωτερική σου αναζήτηση που παράλληλα ανοίγει δρόμους στην πρόοδο και την εξέλιξη.

Αναφέρεται επίσης σε συλλογικές δραστηριότητες (συλλογικότητα αλλά και διάσπαση είναι ιδιότητες του Ουρανού), σε στενές φιλικές σχέσεις, στην επιστήμη, την τεχνολογία, την πολιτική.

Ο 4ος οίκος αναφέρεται στην ίδια την πατρίδα, τα σύνορα της, τον λαό και σε οτιδήποτε θεωρείται σπίτι και οικογένεια με την στενή και ευρύτερη έννοια και είναι συνδεδεμένο με το αίσθημα της ασφάλειας.

Είναι φανερό πως αυτό που θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα είναι η πολιτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα, η εξωτερική της εικόνα, τα σύνορα μας, οι κυβερνώντες, οι σχέσεις μας και οι επαφές μας με τους συμμάχους του εξωτερικού με τους οποίους θα γίνουν καίριες συζητήσεις για οικονομικά ζητήματα.

Η εμπλοκή του 9ου οίκου αλλά και η όψη τετραγώνου του Άρη με τον Ποσειδώνα ο οποίος εμπλέκεται και με τους Δεσμούς της Σελήνης μας προϊδεάζει για την συνέχεια αυτού που ήδη έχει ξεκινήσει αφού υπάρχει οσμή σκανδάλου(ο Ποσειδώνας έχει άμεση σχέση με τα φάρμακα) και που όπως φαίνεται θα καταλήξει σε νομικές, δικαστικές διαδικασίες.

Ο λαός περιμένει μια διαφορετική αντιμετώπιση, άλλους χειρισμούς και νέα δεδομένα σε όλα αυτά τα ζητήματα. Ο Δίας βεβαίως διογκώνει τις προσδοκίες και δίνει μια νότα υπερβολής, κάτι που τονίζει την ανάγκη του μέτρου και της προσεχτικής διαχείρισης.

Εξάλλου παραδοσιακός κυβερνήτης της έκλειψης είναι ο Κρόνος που μέσα στο ζώδιο του Αιγόκερω επιβάλλει στους κυβερνώντες τη σύνεση και την οργάνωση. Με αυτόν το τρόπο τα νέα ξεκινήματα που κάθε νέα Σελήνη σηματοδοτεί τα οποία διακρίνονται εξίσου από την αναιρετική μοίρα του ωροσκόπου στο Ζυγό που σαφέστατα μιλάει για καινούργιες σχέσεις και συνεργασίες αλλά και για την ανάγκη της ένωσης, φαίνεται πως στηρίζονται αφού η Αφροδίτη που κυβερνά τον χάρτη δυνατή στους Ιχθύες βρίσκεται σε καλή όψη με τον επίσης δυνατό Κρόνο.

Το τετράγωνό της με τον Άρη, κυβερνήτη του 6ου-7ου οίκου, στον Τοξότη μέσα στον 2ο οίκο του χάρτη μας υπενθυμίζει πως οι αγώνες για θέματα εργασιακά και οικονομικά, οι σκληρές διαπραγματεύσεις και οι διεκδικήσεις από τους συμμάχους δεν σταματούν.

Παρ’ όλα αυτά η καλή θέση της Αφροδίτης και οι καλές όψεις του Άρη με τους Δεσμούς λειτουργούν ευεργετικά.  Υποστηρικτικό το εξάγωνο της έκλειψης με τον Ουρανό, η καλή όψη του Δία με τον Χείρωνα στον 5ο οίκο(επενδύσεις, τέχνη, πολιτισμός) αλλά και με τον Πλούτωνα που κυβερνά τον οίκο των οικονομικών.

Ο χάρτης “φωνάζει από παντού” για σημαντικές αλλαγές και ξεκινήματα νέων πραγμάτων για την χώρα που όμως  εξαρτώνται κατά πολύ από τους χειρισμούς των ηγετών της(συμπεριλαμβανομένων των κομμάτων της αντιπολίτευσης) και απαιτούν ένωση και σύμπνοια αφού οι δυσκολίες είναι εδώ. Η πιθανότητα της διάσπασης μέσα στο πλάνο που δεν θα βοηθήσει καθόλου στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής αλλά και στα εσωτερικά ζητήματα.

Προσωπική άποψη, η χώρα μπαίνει σε τροχιά προετοιμασίας για πολιτικές εξελίξεις και αλλαγές κάτι που θα φανεί ακόμα πιο έντονα από τις επερχόμενες εκλείψεις του καλοκαιριού.

Αν όλο αυτό το μεταφέρουμε στον προσωπικό γενέθλιο χάρτη μας χρειάζεται να εντοπίσουμε τον οίκο μέσα στον οποίο λαμβάνει χώρα η έκλειψη και τις όψεις που κάνει ώστε να καταλάβουμε σε ποιους τομείς και με ποιο τρόπο έχουμε την ανάγκη να αποτινάξουμε τα δεσμά και να δημιουργήσουμε καινούργια δεδομένα ώστε να κάνουμε χώρο για αυτό που θα μας οδηγήσει στην εξέλιξη με μετριοπάθεια, προσπάθεια και χωρίς έπαρση.

Κάτι ίσως φεύγει, κάτι ίσως έρχεται. Σίγουρα πάντως κάτι αλλάζει. Θυμίζουμε πως η επιρροή μιας έκλειψης δεν σταματά στο χρονικό σημείο που συμβαίνει αλλά επεκτείνεται αρκετά παρακάτω και δεν συνεπάγεται πάντα δυσάρεστα γεγονότα. Σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά η Ηλιακή που έχει τη μορφή της Νέας Σελήνης, μπορεί να σηματοδοτεί ένα σημαντικό, αναγκαίο νέο ξεκίνημα που θα καρποφορήσει σε βάθος χρόνου αν έχουμε την υπομονή και την ευστροφία να περιμένουμε και να αντιληφθούμε τα αποτελέσματα. Στη προκειμένη περίπτωση έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στη συλλογικότητα-συνεργασία και τον εγωισμό της ατομικότητας-διάσπασης.

Κυρίως επηρεάζονται Κριοί, Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Τοξότες και Υδροχόοι γεννημένοι από 15 ως 19 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 25η ως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων. Γενικότερα με τις επιρροές, πρέπει να αναφερόμαστε σε προσωπικά ωροσκόπια και με την προϋπόθεση ότι αυτές θα εμφανίζονται σε πολλά προγνωστικά συστήματα.

Χαλαρώστε τις αντιστάσεις, κάντε σωστή διαχείριση και δείτε το σαν μια ευκαιρία για το ξεκίνημα ενός καινούργιου δρόμου που ανοίγεται μπροστά σας! Τα σημάδια εξάλλου τα έχετε δει ήδη από τον χρόνο που πέρασε!

 

 

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments