0 0 votes
Article Rating

Η δεύτερη έκλειψη του χρόνου είναι ηλιακή και γίνεται στην 8η μοίρα των Ιχθύων την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου. Το χαρακτηριστικό της είναι πως ο Ποσειδώνας είναι πολύ κοντά κι αυτό δημιουργεί ένα ομιχλώδες τοπίο, μπερδεύει πολύ την κρίση μας, όπως και τις εξελίξεις σε όλα τα θέματα.

Μπορεί να έχουμε προβλήματα πάλι με τον καιρό, κυρίως με βροχές και χιόνια, με οτιδήποτε γενικότερα έχει σχέση με το νερό και την θάλασσα (θαλασσινοί προσοχή), με το πετρέλαιο, με φάρμακα και χημικά, με θέματα ναρκωτικών ουσιών, με έξαρση των ψυχικών ασθενειών ενώ και μια οσμή σκανδάλων μπορεί να διοχετευτεί στην ατμόσφαιρα που θα αφορά είτε θέματα οικονομικά, είτε πρόσωπα του καλλιτεχνικού χώρου.

Εξάλλου ο χώρος της τέχνης ήδη βάλλεται από πολλές και σημαντικές ξαφνικές απώλειες. Το μεταναστευτικό θα μας απασχολήσει έως και προβληματίσει ξανά. Με αυτόν τον συνδυασμό θάλασσας και μεταναστών ας ελπίσουμε πως δεν θα ξαναδούμε πάλι τις αποτρόπαιες εικόνες του παρελθόντος.

Προσοχή σε όλα τα νέα ξεκινήματα αφού η διάρκειά τους είναι αμφίβολη και ελλοχεύει ο κίνδυνος της εξαπάτησης. Μην υπογράφετε τίποτα αν δεν το έχετε μελετήσει προσεχτικά(και τα ψιλά γράμματα). Προσοχή και στις οικονομικές συναλλαγές αλλά και σε ζητήματα υγείας ιδιαίτερα για όσους κάνουν φαρμακευτική αγωγή (βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή).

Και οι ερωτικές εξιδανικεύσεις θα είναι έντονες. Σχέσεις που ξεκινούν τώρα, παρόλο που ο ρομαντισμός, τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις μπορεί να απογειώσουν τον ενθουσιασμό μας, αφού θα έχουν την τιμητική τους, μπορεί όμως  στη συνέχεια τα πράγματα να μην εξελιχθούν όπως ελπίζαμε και να οδηγηθούμε  στην απογοήτευση.

Οτιδήποτε ειδικά καινούργιο καλό θα ήταν  αν μπορούμε να το μεταθέσουμε για αργότερα (αν γίνεται να περάσει και το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, αφού η επιρροή της έκλειψης μπορεί να κρατάει μέχρι τις 12 περίπου του Μαρτίου αλλά μετά έχουμε άλλα που μπορεί να προκαλέσουν  αναθεωρήσεις).

Η σύνοδος ακριβείας του Άρη με τον Ουρανό την ίδια μέρα της έκλειψης στον πύρινο Κριό δημιουργεί την σπίθα που με το παραμικρό μπορεί να γίνει πυρκαγιά την ίδια ώρα που το νερό φουσκώνει για να παρασύρει οτιδήποτε βρώμικο συναντήσει στον δρόμο του. Ένωση που προκαλεί βραχυκύκλωμα από το οποίο μόνο αν εκμεταλλευτούμε την καλή πλευρά του Ποσειδώνα μπορούμε να ξεφύγουμε. Η συμπόνια, η ευαισθησία, η σύμπνοια, η φιλανθρωπία, η προσφορά, η τέχνη, η ανιδιοτέλεια και τα υψηλά ανθρώπινα ιδανικά που απευθύνονται κατευθείαν στην πνευματική ανάπτυξή μας είναι αυτά προς τα οποία πρέπει να στραφούμε. Και η μεταφυσική θα μπορούσε να βοηθήσει.

Τα μεταβλητά ζώδια του πρώτου δεκαημέρου (Δίδυμοι – Παρθένοι – Τοξότες – Ιχθύες) επηρεάζονται κυρίως. Εσείς δώστε προσοχή σε θέματα προσωπικών και οικογενειακών σχέσεων, συνεργασιών, επαγγελματικών όπως και στα θέματα υγείας (διασταυρώνετε απόψεις). Ένα μικρό τσουνάμι έρχεται αλλά θα περάσει όπως όλα τα υπόλοιπα!

 

Σοφία Πονήρη

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments