0 0 votes
Article Rating

Το Ήλιο – Σεληνιακό δίπολο είναι από τα πλέον σημαντικά στοιχεία σε ένα χάρτη και μας δίνει πληροφορίες για τη βασική ουσία μιας σχέσης. Όταν υπάρχουν δυσαρμονικές σχέσεις τότε υπάρχουν σημαντικά προβλήματα που θα πρέπει να προσεχθούν.

Ο Ήλιος σε μισό τετράγωνο με τη Σελήνη: Όταν ο Ήλιος του ενός είναι σε μισό τετράγωνο με τη Σελήνη του άλλου υπάρχει πάντα μία έλλειψη κατανόησης των συναισθηματικών αναγκών του ενός προσώπου με τη Σελήνη ενώ ο κάτοχος του Ήλιου αρχίζει να νοιώθει ότι ο κάτοχος της Σελήνης δεν μπορεί να του δώσει τον ανάλογο σεβασμό. Το μισό τετράγωνο δεν δίνει δυνατότητα να μπορέσει να βρεθεί μία λύση καθότι παρουσιάζονται συνεχόμενα εμπόδια στην κατανόηση. Πέρα από αυτό συνήθως και τα δύο πρόσωπα πρακτικά παρουσιάζουν γεγονότα στη ζωή τους που ο ένας δημιουργεί δυσκολίες στη συναισθηματική ωρίμανση μέσα στη σχέση ενώ ο άλλος παρουσιάζει εμπόδια ως προς την αυτοπραγμάτωση του. Το μισό τετράγωνο αν θέλουμε να το διαχειριστούμε χρειάζεται σε μία θεραπεία σχέσης να μπορέσει το ζευγάρι να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες που παρουσιάζονται, όχι λεκτικά αλλά μέσα από την επικοινωνία του σώματος.

Σε τετράγωνο: Με το τετράγωνο έχουμε πάντα τον Ήλιο του ενός και τη Σελήνη του άλλου στην ίδια ποιότητα. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι και τα δύο τα σώματα είναι είτε σε παρορμητικά ή σταθερά ή μεταβλητά ζώδια. Αυτό σημαίνει ότι παρόλη τη σύγκρουση μπορούν να βρουν ένα κοινό τρόπο επικοινωνίας αν και αυτό δεν είναι πολύ εύκολο. Συνήθως είναι μία όψη που φέρνει πολύ σημαντικές δυσκολίες όταν το ζευγάρι παντρευτεί καθότι οι σκοποί τους και οι στόχοι τους είναι πολύ διαφορετικοί. Φανταστείτε για παράδειγμα έναν Ήλιο στον Αιγόκερω που θέλει να είναι πολύ σοβαρός και να πετύχει επαγγελματικά και να αναγνωριστεί με μία Σελήνη στο Κριό που βάζει προτεραιότητα στο πάθος και την ένταση. Το κοινό στοιχείο βέβαια έγκειται στο ότι η Σελήνη στον Κριό είναι μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική Σελήνη που έχει βασική της ανάγκη να είναι νούμερο ένα οπότε μπορούν αν είναι και οι δύο επαγγελματίες να κατανοήσουν με αυτό τον τρόπο ο ένας τον άλλο. Παρόλα αυτά η διαφορά είναι τέτοια που παρόλα τα κοινά η σχέση θα έχει προβλήματα.

Σε ενάμιση τετράγωνο: Η πιο εύκολη από τις δύσκολες όψεις αυτή. Το ενάμιση τετράγωνο μπορεί να φέρνει σύγκρουση ανάμεσα στον Ήλιο και τη Σελήνη αλλά η ουσία δεν είναι επί της ουσίας περισσότερο αλλά για να γίνεται κουβέντα. Μπορεί να υπάρχουν κάποια εμπόδια και δυσκολίες για να μπορέσει να καταλάβει ο ένας στον άλλο σε κάποιες ενοχλητικές όμως λεπτομέρειες αλλά στο βάθος η σχέση είναι ιδιαίτερα δυνατή και μάλιστα μέσα από τις εντάσεις έρχεται ακόμη πιο έντονο πάθος. Το ενάμιση τετράγωνο έχει υπάρξει για πολλές σχέσεις η κινητήριος δύναμη ενάντια στη βαρεμάρα και στην καθημερινότητα. Σαφώς το πρόβλημα αλλάζει και γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνο όταν συμμετέχουν και άλλοι πλανήτες, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι οι Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας. Σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις με το ενάμιση τετράγωνο θα υπάρχουν και ανάλογα θέματα. Με τον Κρόνο έχουμε ζητήματα υπερβολικής ψυχρότητας, με τον Ουρανό ξαφνικά γεγονότα που αναποδογυρίζουν την ηρεμία της σχέσης. Στον Ποσειδώνα έχουμε το στοιχείο της απάτης και στον Πλούτωνα έχουμε το στοιχείο της επιβολής και καταπίεσης.

Σε χιαστί: Η πιο δύσκολη όψη που μπορεί να παρουσιαστεί σε ένα δίπολο όπως αυτό του Ήλιου και της Σελήνης είναι μία χιαστί. Σε αυτή τη περίπτωση απλά οι συναισθηματικές ανάγκες του ενός ατόμου δεν μπορούν να καλύψουν με τίποτα το εγώ του άλλου και η αυτοπραγμάτωση του ενός δημιουργεί ακόμη περισσότερες συναισθηματικές ανασφάλειες στον άλλο. Τη χιαστί όχι μόνο εδώ αλλά και γενικότερα θα την αντιλαμβάνεστε σαν την όψη Βαβέλ. Τα άτομα μιλάνε τελείως διαφορετική γλώσσα και δεν ξέρει ο καθένας τη λέει ο άλλος. Αυτό οδηγεί σαφώς σε έντονους τσακωμούς και παρεξηγήσεις και θα καταλήξει στο τέλος σε σημαντικές κρίσεις και χωρισμούς που θα πονέσουν πολύ. Η έλλειψη αντίληψης σε βασικά σημεία μίας σχέσης είναι τόσο σημαντική που είναι και η όψη που παρατηρείται να υπάρχουν και τα λιγότερα παντρεμένα ζευγάρια ακόμη και από τη σύνοδο και την αντίθεση που στατιστικά θα έπρεπε να είναι η χιαστί πιο συχνή καθότι μπορεί να συμβεί σε δύο σημεία στο χάρτη.

Σε αντίθεση: Η Αντίθεση δεν είναι τόσο δύσκολη όσο θέλουν κάποια να μας βάλουν να πιστέψουμε. Υπάρχει σαφώς διαφωνία και δυσκολία αλλά είναι η πιο εύκολη να τη χειριστείς. Αυτό θα πρέπει βέβαια να θυμάστε ότι δεν σημαίνει ότι είναι και η πιο εύκολη. Με τις μοντέρνες όμως ψυχολογικές μεθόδους η αντίθεση ενός Δίπολου είναι μία εύκολη υπόθεση. Η αντίθεση πάντα αυτό που έχει να μας πει είναι ότι το θέμα που ασχολούνται και οι δύο είναι το ίδιο με τη μόνη διαφορά ότι το βλέπουν από δύο εντελώς διαφορετικές γωνίες καθότι ο ένας είναι απέναντι στον άλλο. Σαφώς ο συμβιβασμός και ο σεβασμός είναι τα μεγάλα όπλα. Όταν τα άτομα δεν προσπαθήσουν πραγματικά και η αντίθεση δεν διορθωθεί ο κάτοχος της Σελήνης γίνεται συναισθηματικά επιθετικός και βομβαρδίζει με διάφορους τρόπους το εγωικό οικοδόμημα του άλλου. Από την άλλη ο κάτοχος του Ήλιο φέρεται τελείως αδιάφορα ως προς τις συναισθηματικές ανταποκρίσεις του άλλου ατόμου με αποτέλεσμα να τον «καίει» και να τον γονατίζει συναισθηματικά. Σαφώς είναι μία όψη που μπορεί να γεννήσει τεράστιες συγκρούσεις. Η μέθοδος της αντιμετάθεσης, του να μπει ο άλλος στη θέση του άλλου είναι μία εκπληκτική και γρήγορη λύση στο πρόβλημα εφόσον όμως υπάρχει πάντα παρουσία συμβούλου.

 

Το Ήλιο – Σεληνιακό δίπολο σε αρμονικές όψεις. (Συναστρία)

Οι αρμονικές σχέσεις στο Ήλιο – Σεληνιακό δίπολο είναι από τα πλέον σημαντικά όπλα για να μπορέσει να επιβιώσει μία σχέση. Η συμβατότητα που δημιουργείται ανάμεσα στα φώτα είναι ικανή να μπορέσει να αντιμετωπίσει σημαντικές κρίσεις που ένα άλλο ζευγάρι δεν θα μπορούσε να τις διοχετεύσει με δημιουργικό τρόπο. Επίσης δυσαρμονικές σχέσεις που μπορεί να υπάρχουν μεταξύ άλλων πλανητών μπορούν εύκολα να αντιμετωπισθούν και αυτές μέσα από κατάλληλη διαχείριση του Ήλιο – Σεληνιακού δίπολου. Η ασυναίσθητη αρμονία και κατανόηση που δημιουργείται είναι πολλές φορές τόσο δυνατή όπου όλα τα εμπόδια είναι ικανό να ξεπεραστούν με το παραμικρό.

Το Ήλιο – Σεληνιακό δίπολο σε σύνοδο: Η σύνοδος αν και πάντα έχει να κάνει και με τις όψεις που δέχεται με τους άλλους πλανήτες, ακόμη και αν αυτοί είναι δύσκολη έχει ιδιαίτερα θετική χροιά και βοηθά τους ανθρώπους της σχέσης να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες όπου κανένα άλλο ζευγάρι δεν θα μπορούσε.

Η Αίσθηση ενότητας που υπάρχει μεταξύ του ζευγαριού και η δυνατότητα του ενός να μπορέσει να κατανοήσει τα συναισθήματα του άλλου είναι ιδιαίτερα σημαντικά όπλα για εποχές κρίσεων. Σαφώς η σχέση είναι πιο αρμονική όταν ο Άνδρας είναι κάτοχος του Ήλιου και η γυναίκα κάτοχος της Σελήνης αλλά σε μία κοινωνία που οι ρόλοι αρχίζουν να μεταβάλλονται περισσότερο από ποτέ και η αντίστροφη κατάσταση είναι θετική υπό προϋποθέσεις. Σαφώς σε συγκεκριμένα ζώδια η ένωση των πλανητών αυτών είναι περισσότερο πετυχημένη όπως στο Λιοντάρι και στον Καρκίνο ενώ σε ζώδιο όπως ο Ζυγός , ο Υδροχόος, ο Σκορπιός και ο Αιγόκερως μπορεί να υπάρχουν προβλήματα γιατί αν και σύνοδος αυτή η σύνοδος θα γίνεται σε ζώδιο όπου για έναν από τους δύο πλανήτες θα βρίσκεται σε αδυναμία η πτώση. Αυτό δεν είναι ικανό σαφώς να χαλάσει τη μαγεία της συνόδου αλλά θα δημιουργήσει κάποια παραπάνω προβλήματα. Η Σύνοδος είναι ένας πραγματικός αλχημικός γάμος που βοηθά τα άτομα να μπορέσουν να μεταμορφωθούν και να αλλάξουν τα δεδομένα γύρω τους. Ακόμη και ένα άτομο που πριν τη σχέση ήταν ιδιαίτερα αποτραβηγμένο από το περιβάλλον του μέσα από αυτή τη σχέση θα μπορέσει να λάμψει και να καταλάβει περισσότερο τον εαυτό του και τα συναισθήματα του.

Σε ημιεξάγωνο: Το ημιεξάγωνο αρκετοί το αντιλαμβάνονται ως αρνητική όψη αλλά νομίζω ότι αυτό έχει να κάνει περισσότερο με την δυσκολία που μπορεί να υπάρχει σε πνευματικό επίπεδο ένα άτομο να αντιμετωπίσει σε περιόδους πρόβλεψης και μόνο κάποια ζητήματα.

Στη συναστρία όμως αυτή η όψη μπορεί να είναι εξελικτική και ιδιαίτερα σημαντική γιατί βοηθά σταδιακά στο να μπορέσει η σχέση να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, μπορεί ο δρόμος για αυτή την εξέλιξη να μην είναι πάντα εύκολος αλλά να θυμάστε ότι οι δοκιμασμένες σχέσεις είναι αυτές που καταφέρνουν και αντέχουν στο χρόνο.

Το ημιεξάγωνο λοιπόν είναι μία όψη που κάνει αυτό ακριβώς: δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να μπορέσει η σχέση να γίνει τόσο δυνατή για να μπορέσει να αντέξει στο χρόνο. Επίσης μπορεί τα άτομα να είναι διαφορετικά το ημιεξάγωνο όμως εμπεριέχει μέσα του τη δυνατότητα της κατανόησης, άρα η διαφορετικότητα του ενός από τον άλλο δεν είναι πηγή ασυμβατότητας αλλά πηγή κατανόησης και ομαδικής προσπάθειας για να μπορέσουν να φτάσουν μαζί σε κάποιο συγκεκριμένο σκοπό η στόχο. Το ημιεξάγωνο βοηθά την ομαδική δουλειά στις σχέσεις ενώ χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερη συντροφικότητα και προστατεύτικότητα τους.

Σε εξάγωνο: Το εξάγωνο είναι μία από τις καλύτερες όψεις που μπορεί να συμβεί σε μία συναστρία. Το άτομο έχει τη δυνατότητα αργά και σταδιακά να μπορέσει να πετύχει τους σκοπούς του και σε αυτό βοηθά πολύ και ο σύντροφος. Η σχέση πια δεν είναι μόνο μία συναισθηματική ισορροπία και πάρε – δώσε αλλά μία κατάσταση όπου βοηθά πολύ τους ανθρώπους να μπορέσουν να εξελιχθούν και σε τομείς πέρα από το συναισθηματικό.

Έτσι βλέπουμε ανθρώπους που μέσα από τη σχέση τους καταφέρνουν να πετύχουν στα επαγγελματικά τους σχέδια ή ανθρώπους που κερδίζουν μία σημαντική αναγνώριση επειδή ακριβώς ο ένας σύντροφος μπόρεσε να στηρίξει τον άλλο.Αυτός που στηρίζει τις σχέσεις συνήθως είναι αυτός με τη Σελήνη ενώ το άτομο με τον Ήλιο είναι αυτό όπου θα μπορέσει πιο εύκολα να κερδίσει και να ανέβει.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Ήλιος δεν θα προσφέρει στο άτομο με τη Σελήνη πράγματα. Η συναισθηματική ασφάλεια και η αίσθηση κατανόησης είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένα σε αυτές τις περιπτώσεις. Το εξάγωνο είναι κάποιες φορές τόσο βοηθητικό που μπορεί να μην υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ύστερα από αρκετό χρονικό διάστημα. Με αυτό τον τρόπο τα άτομα με εξάγωνο χρειάζονται περισσότερο από ποτέ καινούριες ιδέες και αλλαγές για να μη βαρεθούν. Πέρα από αυτό όμως αν μπορέσουν να βρουν τις κατάλληλες δομές για να λειτουργήσουν, η σχέση μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα πολλαπλά υποσχόμενη.

Σε τρίγωνο: Σαφώς το τρίγωνο πάντα θεωρείται ευνοϊκή όψη για διάφορους λόγους ίσως και παρεξηγημένους. Το πρώτο στοιχείο του τριγώνου είναι ότι σαφώς το άτομο νοιώθει ότι ο άλλος τον κατανοεί. Είναι σημαντικό όπως ξέρετε να υπάρχει κατανόηση και η δυνατότητα να μπορέσει κάποιος να ερμηνεύσει διάφορες συμπεριφορές σε μία σχέση. Το τρίγωνο μεταξύ Ήλιου και Σελήνης είναι επίσης σημαντικό γιατί προσφέρει ιδιαίτερα σημαντικές ευκαιρίες για να μπορέσει να εξελιχθεί.

Το πλέον όμως σημαντικό κομμάτι είναι ότι βοηθά στη γρήγορη εξέλιξη της σχέσης. Η ροή είναι τόσο έντονη και αρμονική όπου ακόμη και ο γάμος μπορεί να αποφασιστεί πολύ πιο γρήγορα από ότι στις άλλες περιπτώσεις. Το θετικό είναι ότι υπάρχουν ελάχιστα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Το πρόβλημα σε αυτή τη περίπτωση είναι πάντα ότι επειδή όντως τα περισσότερα είναι αρμονικά υπάρχει ελάχιστη προσπάθεια να μπορέσει η σχέση να εξελιχθεί και μένει στάσιμη. Η στασιμότητα όμως δυστυχώς δεν είναι κάτι που ο άνθρωπος αντέχει ιδιαίτερα και αυτό τελικά μπορεί να τον οδηγήσει στο να ξεχάσει την αξία της σχέσης που έχει και να κάνει πολλά και σημαντικά λάθη.

Το τρίγωνο είναι όμως πέρα από αυτά μία ιδιαίτερα σημαντική σχέση που δεν θα πρέπει να υποτιμάται. Μία σχέση ακόμη και μέσα από καταιγίδες με ένα τρίγωνο μπορεί να αντέξει καθότι είναι από τα καράβια που αντέχουν σε πολλές κρίσεις και μπορούν πολύ γρήγορα να ξεπεράσουν κάθε πρόβλημα. Η αίσθηση ασφάλειας που υπάρχει συνήθως είναι τόσο σημαντική όπου το ζευγάρι μένει μαζί για αυτό το βασικό λόγο και μετά για όλα τα άλλα.

Σαφώς στο τρίγωνο, αυτός που έχει ένα από τα φώτα που κάνει την όψη σε παρορμητικά, αυτός και θα προκαλεί τις τρικυμίες για να μπορέσει να ζωντανέψει η σχέση, ο σταθερός θα εγγυηθεί ότι θα υπάρχει για πάντα ενώ ο μεταβλητός θα κάνει τα πάντα για να μην βαλτώσει.

 

Χρήστος Άρχος

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments