0 0 votes
Article Rating

Ο πλανητοειδής Ήρα ή Juno στο γενέθλιο χάρτη μας είναι ένας σημαντικός δείκτης των χαρακτηριστικών του ανθρώπου εκείνου που εκπληρώνει τις ανάγκες μας για μια σχέση γάμου ή έστω για μακροχρόνια συμβίωση. Στην περίπτωση αυτή δεν μιλάμε για τον τον ιδανικό ερωτικό σύντροφο (που διαπιστώνουμε από τον Άρη και την Αφροδίτη του χάρτη μας). H Ήρα δηλώνει τις «ποιότητες» του ατόμου που είναι κατάλληλο να ανταποκριθεί στις επιθυμίες και τις προσδοκίες σχετικά με την γαμήλια σχέση. Είναι ο άνθρωπος που πραγματικά χρειαζόμαστε. Οι διελεύσεις της από το προσωπικό μας ωροσκόπιο είναι ενδεικτικές για το ξεκίνημα μιας σχέσης αλλά και την περίοδο κρίσης, χωρισμού και επανασύνδεσης. Σας προτείνουμε να διαβάσετε το άρθρο Ήρα – Ο πλανητοειδής, για να κατανοήσετε τις ιδιότητες που εκφράζει.

Συνοπτική περιγραφή της Ήρας στα ζώδια

Η Ήρα στον Κριό
Χρειάζεστε ένα σύντροφο πρόθυμο να σας παραχωρεί μια σχετική αυτονομία και ελευθερία δράσης για να μην νιώθετε καταπιεσμένοι. Ο σύζυγός σας πρέπει να είναι φλογερός, μαχητικός και φυσικά δραστήριος, ακριβώς όπως προστάζει ο κυβερνήτης του Κριού, ο Άρης.

Η Ήρα στον Ταύρο
Η Ηρα βρίσκεται σε ζώδιο της κυριαρχίας της γιατί ο Ταύρος είναι υπερασπιστής της πίστης ως προϋπόθεσης του γάμου. Γι αυτό και ο μόνιμος φόβος του είναι ένας σύζυγος που διαδηλώνει την ανεξαρτησία του ή γενικά η εμφάνιση αυτονομιστικών τάσεων στο σύντροφό τους. Είναι ανάγκη να επιλέξετε ένα σύντροφο σταθερό και αξιόπιστο, λάτρη της καλής ζωής όπως και σεις, αλλά προς Θεού όχι το ίδιο πεισματάρη!

Η Ήρα στους Διδύμους
Θα σας συγκινήσει η ευστροφία και το πνεύμα του, ο εφηβικός ενθουσιασμός και η νεανική του εμφάνιση Ο τέλειος για σας σύζυγος είναι ο πολυάσχολος, που δεν επιστρέφει στη φωλιά του παρά αργά το βράδυ για να συζητήσετε τα νέα της μέρας που περάσατε και οι δύο ελεύθερα. Ο γάμος, δεν θα σας εμποδίσει να φλερτάρετε, να βγαίνετε μυστικά ραντεβουδάκια και γενικά να χάσετε την αίσθηση της ελευθερίας σας.

Η Ήρα στον Καρκίνο
Αν βρήκατε τον ιδανικό σύζυγο, κανένα πρόβλημα. Αν όχι, τότε μην προσκολλάστε σε καταστάσεις και πρόσωπα του παρελθόντος. Η Ήρα σας, ζητά έναν ευαίσθητο και περιποιητικό σύντροφο, αλλά προσέξτε γιατί μπορεί να συμβεί το αντίθετο αν υπάρχουν σκληρές όψεις (τετράγωνο / αντίθεση), δηλαδή μπορεί να καταλήξετε να τον περιποιείστε εσείς, εισπράττοντας “το ευχαριστώ” της γκρίνιας του.

Η Ήρα στο Λέοντα
Αν η Ηρα σας βρίσκεται στο Λέοντα, τότε χρειάζεστε ένα σύζυγο που θα σας θαυμάζει και θα ανεβάζει το γόητρό σας. Να είναι ενθουσιώδης, αποφασιστικός, γενναιόδωρος, με καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα και κοινωνικό γόητρο. Αν όμως συνηγορούν και δύσκολες όψεις τότε ενδέχεται να είναι ανώριμος ή να δημιουργεί τσακωμούς για την έξαψη και μόνο.

Η Ήρα στην Παρθένο
Στο “αγνό” ζώδιο της Παρθένου, η Ηρα σας ψάχνει διαρκώς την τέλεια σχέση. Ο ιδανικός σύζυγος θα πρέπει να είναι πολύ εργατικός, προσεκτικός, χαμηλού προφίλ και προσγειωμένος. Να μην είναι επιρρεπής σε διατροφικές κραιπάλες και να διαχειρίζεται ορθολογιστικά τους οικογενειακούς πόρους.

Η Ήρα στο Ζυγό
Η Ήρα βρίσκεται στην απόλυτη κυριαρχία της, γιατί εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο τον γαμήλιο θεσμό με την έννοια της συντροφικότητας. Ζητά ένα σύζυγο γοητευτικό, κοινωνικό, φινετσάτο και με ρομαντικές ευαισθησίες, που απεχθάνεται τους τσακωμούς και δη δημοσίως, θιασώτη του σαβουάρ βίβρ και της λογικής “τα εν οίκω μη εν δήμω”.

Η Ήρα στο Σκορπιό
Τι παραπάνω θα ζητούσε ένας Σκορπιός παρά ένα σύζυγο με χαρακτηριστικά “εραστή-ερωμένης”, με δυναμική προσωπικότητα, μυστηριώδη, έντονο σεξ απήλ, σαγήνη και βαθύ πάθος; Κάποιον που μεταφράζει το πάθος σε κτητικότητα και η ζήλια είναι το νέκταρ και η αμβροσία της ζωής του. Θα ανταμείψει την υπομονή και την αντοχή σας με την παντοτινή του πίστη, εκτός αν παρασπονδήσετε!

Η Ήρα στον Τοξότη
Το ιδανικό πρότυπο εδώ είναι ένας σύζυγος φιλοσοφημένος, μορφωμένος, πολύγλωσσος, λάτρης των ταξιδιών και των εξερευνήσεων και αρκετά ομιλητικός! Πιθανόν να προέρχεται από μια τελείως διαφορετική κοινωνική τάξη, πολιτισμική κουλτούρα, ή να είναι αλλοδαπός. Ο καλύτερος τρόπος για να τον ανακαλύψετε, είναι φυσικά να ταξιδέψετε.

Η Ήρα στον Αιγόκερω
Ίσως εκ πρώτης όψεως να την θεωρείτε μια σκληρή Ηρα, χωρίς συναισθηματικές εξάρσεις που μάλλον βρίσκονται σε λανθάνουσα κατάσταση μέχρι να βρεθεί ο σωστός σύντροφος. Οι Αιγόκεροι έχουν μια εγγενή δυσκολία συναισθηματικής έκφρασης, αλλά σε ό,τι αφορά την οργάνωση και τη διαχείριση των πρακτικών πλευρών του γάμου έχουν εξαιρετικές ικανότητες. Άλλωστε οι κρόνιες ποιότητες βρίσκονται σε έξαρση στο Ζυγό το κατεξοχήν ζώδιο της Ήρας. Η Ήρα έχει εδώ τάσεις ηγετικές και χρειάζεται έναν ανάλογο σύντροφο με κοινωνική θέση, οργανωτικό, πρακτικό, ορθολογιστή, με συντηρητικές απόψεις και πολλές φιλοδοξίες ικανό να στηρίξει και τις δικές της, κοινωνικές και επαγγελματικές.

Η Ήρα στον Υδροχόο
Η Ηρα βρίσκεται σε ζώδιο διαλυτικό και διασπαστικό, ελάχιστα ευνοϊκό για τον γάμο. Στην πραγματικότητα αποφεύγετε την δέσμευση και η προοπτική του γάμου δεν είναι στα κοντινά σας σχέδια. Εκτός αν συναντήσετε κάποιον εκκεντρικό, ιδιοφυή ή απλά τρελό τύπο που θα επιδιώκει όπως και σεις, να νιώθει ελεύθερος μέσα στο γάμο, να ζει όπως επιθυμεί και χωρίς έλεγχο. Η Ηρα στον Υδροχόο σας υπόσχεται ένα πρωτότυπο είδος γάμου και έναν τύπο “τηλε-οικογένειας” όπως λέμε “τηλε-ιατρική”.

Η Ήρα στους Ιχθείς
Τι άλλο; Ένα σύζυγο συμπονετικό, ευαίσθητο και ονειροπόλο που θα σας ανεβάσει στα σύννεφα αλλά θα ξεχάσει να σας πάρει μαζί του όταν φύγει! Εδώ φαίνεται πως έχουμε ανάγκη από τον πρίγκιπα ή τη ρομαντική δεσποσύνη του παραμυθιού. Κι αν δεν τον/την βρούμε, τότε εξιδανικεύουμε τον αγαπημένο μας! Αυτή η θέση, κρύβει την παγίδα -και πάλι αν συνηγορούν οι όψεις- να μείνετε με τον σύντροφο που διαλέξατε είτε επειδή θέλετε να τον “σώσετε”, είτε από συμπόνια.

 

Συνοπτική περιγραφή της Ήρας στους οίκους

Η Ήρα στον 1ο οίκο
Ο σύντροφός σας είναι το επίκεντρο της ζωής σας. Αυτή η θέση σας δίνει και έναν αέρα παιδικής αθωότητας, (ειδικά αν κάνει σύνοδο με τον ωροσκόπο σας) και την πιθανότητα της ανώριμης επιλογής.

Η Ήρα στον 2ο οίκο
Η Ήρα βρίσκεται στο οίκο των ατομικών συναισθηματικών και υλικών αξιών, της αυτοεκτίμησης και της προσωπικής ασφάλειας. Οι απόψεις σας στα θέματα συζυγικής πίστης είναι απόλυτες. Ίσως παντρευτείτε για να αυξήσετε την αυτοεκτίμησή σας, για να νιώσετε ασφαλής, ή διότι απλά πιστεύετε ότι ο γάμος είναι το κλειδί για μια άνετη και σταθερή ζωή. Μπορεί να επιλέξετε τον σύζυγό σας με γνώμονα την οικονομική σας αποκατάσταση ή ακόμα και να τον θεωρήσετε “κτήμα” σας.

Η Ήρα στον 3ο οίκο
Για σας η επικοινωνία έχει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά σας και προτιμάτε τις ελεύθερες σχέσεις που δεν περιορίζουν την ανάγκη σας αυτή. Η δέσμευση για σας δεν συνιστά απαραίτητα ευτυχία αλλά θα την επιλέξετε αν πρόκειται να αυξηθεί ή να βελτιωθεί το επικοινωνιακό σας πλαίσιο. Τις ανάγκες σας τις καλύπτει ένας σύντροφος νοητικά ή λεκτικά δραστήριος που με κανένα τρόπο δεν θα είναι αφανής δίπλα σας. Θα αντιμετωπίζει χαλαρά την απιστία (στην οποία τείνετε και σεις), είτε ως θύμα είτε ως θύτης, γιατί θα πιστεύει πως κανείς δεν είναι τέλειος και οι ανάγκες όλων είναι σεβαστές.

Η Ήρα στον 4ο οίκο
Σε μια τέτοια θέση, καλή σε γενικές γραμμές, θα μπορούσε να δείχνει ότι είστε παντρεμένοι με το σπίτι σας ή ότι θέλετε ένα σύζυγο “σπιτόγατο”, με μοναδικό χόμπι τα σπιτικά μαστορέματα. Πολύ συχνά, το ίδιο ισχύει και για σας. Κυριολεκτικά, το σπίτι και η οικογένειά σας είναι το καταφύγιο και το κέντρο του κόσμου σας.

Η Ήρα στον 5ο οίκο
Το ταίρι σας θα είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός και το πιθανότερο είναι να λατρεύει τα παιδιά και να τα πηγαίνει καλά μαζί τους. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε, όταν προσβάλλεται από σκληρές όψεις, είναι το γεγονός ότι ο σύζυγος μπορεί να συμπεριφέρεται παιδιάστικα, ανώριμα και ανεύθυνα.

Η Ήρα στον 6ο οίκο
Είστε εργασιομανής και δεν αποκλείεται να επιλέξετε για σύζυγο κάποιον συνάδελφό σας. Γενικά ο οίκος αυτός δηλώνει την ανάγκη ενός συνεργάσιμου συντρόφου που σας βλέπει ισότιμα όπως άλλωστε και σεις. Αντίθετα, η πρόκληση προκύπτει από τις δυσαρμονικές όψεις που δημιουργούν τάσεις επιβολής ή εξουσίας, με απώτερο σκοπό την μετατροπή ενός εκ των δύο σε “υπηρέτη” του άλλου.

Η Ήρα στον 7ο οίκο
Η Ήρα βρίσκεται στον οίκο της απόλυτης κυριαρχίας της γιατί εδώ εκφράζει την ιδέα της νόμιμης ένωσης του γάμου εμφαίνοντας την ανάγκη μας για συνεργασία ή έναν αρμονικό γάμο, στοιχεία που πιθανότατα θα αποτελέσουν τον ακρογωνιαίο λίθο της ζωής μας. Εχει ανάγκη από αρμονικές και ρομαντικές σχέσεις. Ανθοδέσμες και έξοδοι σε σικ εστιατόρια, κεριά, μεταξωτά, υψηλή αισθητική και εκλεπτυσμένους έρωτες χωρίς πάθος. Απλά πράγματα!

Η Ήρα στον 8ο οίκο
Πάνω από όλα αναζητάτε ένα ερωτικό σύντροφο! Υπάρχει περίπτωση να βλέπετε το ταίρι σας ως ένα “απόκτημα” και να του φέρεστε αναλόγως -όταν συνηγορoύν φυσικά οι ανάλογες όψεις. Η γαμήλια σχέση, πιθανόν να σας ωθήσει να αναμορφώσετε ή να μεταμορφώσετε συνειδητά ή ασυνείδητα την ζωή και τις απόψεις σας.

Η Ήρα στον 9ο οίκο
Χρειάζεστε ένα σύζυγο πρόθυμο να σας συντροφεύει στα μακρινά ταξίδια που επιθυμείτε διακαώς να κάνετε και κυρίως έναν άνθρωπο με τον οποίο θα φιλοσοφείτε επί παντός επιστητού! Ενα σύζυγο από άλλη χώρα, με διαφορετική κουλτούρα, με διαφορετικό κοινωνικό προφίλ που ωστόσο θα σέβεται και τις δικές σας ιδιαιτερότητες για ελευθερία κινήσεων.

Η Ήρα στον 10ο οίκο
Η Ηρα στον 10ο οίκο, συνήθως δείχνει ότι το ταίρι μας θα μας βοηθήσει στο “χτίσιμο” της καριέρας μας ή ενδεχομένως στη βελτίωση του κοινωνικού μας προφίλ, ίσως και στα δύο. Σε δυσαρμονικές όψεις υπάρχει η περίπτωση να αναμιχθεί στην καριέρα μας, παρά την θέλησή μας ή εμείς να “συντηρήσουμε” το γάμο μας από φόβο μήπως θιχτεί η κοινωνική ή επαγγελματική μας εικόνα ή ακόμα και η εργασία μας.

Η Ήρα στον 11ο οίκο
Θα μπορούσατε να δεθείτε με τα δεσμά του γάμου με έναν φίλο σας ή μακροπρόθεσμα να γίνετε “φιλαράκια” με το ταίρι σας. Ο σύντροφός σας μπορεί να συμμετέχει σε οργανώσεις ή ομάδες κοινωνικής προσφοράς ή ακόμα εσείς οι ίδιοι, μέσα από το γάμο, να ασχοληθείτε με παρόμοιες δραστηριότητες.

Η Ήρα στον 12ο οίκο
Πρέπει να είστε προσεκτικοί, με τη θέση αυτή στο ωροσκόπιό σας. Είναι πολύ πιθανό ο μέχρι τώρα αγαπημένος σας να αποδειχτεί ο ακατάλληλος σύζυγος για σας, γιατί έχετε την τάση να σχετίζεστε με άτομα που γίνονται πηγή δοκιμασιών, ειδικά αν υπάρχουν δυσαρμονικές όψεις της Ηρας με πλανήτες ή με τον 7ο οίκο. Δεν αποκλείεται το ταίρι σας να είναι ένας καλός άνθρωπος που θα χρειάζεται διαρκώς την βοήθειά σας, εξαιτίας κάποιου περιορισμού ή πρακτικών προβλημάτων που ο ίδιος αδυνατεί να λύσει.

Tέλος, θέλω να θυμίσω πως αντίστοιχα με τους βασικούς πλανήτες, έτσι και η Ήρα δηλώνει απλά τις τάσεις μας για το νόμιμο σύντροφο. Όταν οι όψεις είναι αρμονικές τότε λαμβάνουμε τα θετικά στοιχεία του κάθε ζωδίου/οίκου. Όταν οι όψεις είναι δυσαρμονικές τότε θα συναντήσουμε και τα αρνητικά στοιχεία τους, μια πρόκληση αν θέλετε, που εφόσον την υποδηλώνει το ατομικό μας ωροσκόπιο, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

 

Φωτεινή Χριστοδούλου

 

Πώς θα βρείτε που είναι ο αστεροειδής Ήρα στον χάρτη σας; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και επιλέξτε Juno

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments