0 0 votes
Article Rating

Γοητευτική, λατρεμένη και κυρίως ανεξάντλητη. Η ενασχόληση μαζί της από τα πρώτα αστρολογικά μου βήματα είναι ένας από τους λόγους που δεν θα μπορούσα ποτέ να εγκαταλείψω την αστρολογία.

Τόσο οι κανόνες της που λειτουργούν -τις περισσότερες φορές- με μαθηματική ακρίβεια, τόσο η επιβεβαίωση που έρχεται σύντομα χρονικά είναι σημαντικοί λόγοι ώστε να την τοποθετώ πρώτη στην λίστα των κλάδων της αστρολογίας.

Τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει ένθερμους υποστηρικτές κι αυτό με χαροποιεί ταυτόχρονα όμως με λυπεί και με προβληματίζει. Θεωρώ πως είναι από τους πιο δύσκολους κλάδους της αστρολογίας κι εκτός από τρομερή απομνημόνευση κανόνων χρειάζεται μεγάλη εμπειρία την οποία ελάχιστοι έχουμε.

Δεν αρνούμαι πως υπάρχουν πολλά κενά και κάποιοι χάρτες δύσκολα «διαβάζονται» αυτό που με προβληματίζει όμως περισσότερο είναι το «κλείσιμο των ματιών» στην περεταίρω εξέλιξη της ωριαίας εξαιτίας μιας αποτυχημένης προσπάθειας που θα μας φέρει αντιμέτωπους με την σκληρή κριτική κάποιων καλο-θελητάδων.

Όταν πρόκειται για ερασιτέχνες αστρολόγους μικρό το κακό, όταν όμως πρόκειται για επαγγελματίες εκεί όντως τα πράγματα περιπλέκονται γιατί ο πελάτης πληρώνει με τον κόπο του κι απαιτεί τουλάχιστον, να μην αποτύχουμε σ’ εκείνον. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και παράλληλα γνώστες του αντικείμενου. Σημαίνει όμως και κάτι άλλο, πως οφείλουμε να είμαστε ανοιχτοί σε διάφορες σχολές και μαθητείες ακόμη κι αν λένε κάτι διαφορετικό από αυτά που γνωρίζουμε. Μου κάνει τρομερή εντύπωση να ακυρώνονται χάρτες γιατί υπάρχουν προειδοποιητικοί κανόνες οι οποίοι δίνουν σαφείς πληροφορίες .

Κάνοντας την αυτοκριτική μου και παρακολουθώντας συζητήσεις κι αναλύσεις επαγγελματιών και ερασιτεχνών συνειδητοποιώ πως ο κυριότερος λόγος που πέφτουν στο κενό κάποιοι χάρτες δεν είναι γιατί δεν λειτουργεί η ωριαία αλλά γιατί τις περισσότερες φορές ψάχνουμε σε λάθος σημεία. Παρατηρώ ολοένα και περισσότερο πως ψάχνουμε λάθος κυβερνήτες ή εξετάζουμε περισσότερα στοιχεία απ’ όσα πρέπει με αποτέλεσμα οι αναλύσεις να γίνονται έτσι για να γίνονται λες και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο να κάνουμε.

 

Έχουν γραφτεί πολλά κατά καιρούς γι’ αυτό δεν θα ήθελα να γράψω τα ίδια πάλι από την αρχή αλλά να σταθώ σε κάποια πολύ συγκεκριμένα στοιχεία όπως είναι για παράδειγμα ο 4ος οίκος. Από τον 4ο οίκο θα μάθουμε για τα παιδικά μας χρόνια, τους γονείς, το σπίτι μας, την πατρική και ακίνητη περιουσία κ.τλ.

Όταν θέτουμε ερώτηση για τους γονείς μας μπορούμε να τους κοιτάξουμε ως ζευγάρι στον 1ο οίκο κυρίως αν το έχουμε επιλέξει από την αρχή της ανάλυσης και όχι κατά τη διάρκεια της επειδή δεν μας «βγαίνει» το ωριαίο, όταν όμως θέλουμε να ρωτήσουμε για τον έναν από τους δυο, τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση; Πολλοί αστρολόγοι δίνουν τον 4ο για τον πατέρα και τον 10ο οίκο για τη μητέρα, εδώ όμως υπάρχει μια παρατυπία, αν μπορεί να χαρακτηριστεί έτσι.

Αυτό που γνωρίζουμε στη γενέθλια αστρολογία είναι πως ο 10ος οίκος παρέα με τον Ήλιο και τον Κρόνο αντιπροσωπεύουν τον πατέρα και όχι τη μητέρα κι αυτό γιατί ο πατέρας / άντρας είναι εκείνος που ασκεί περισσότερη εξουσία στη ζωή μας, άρα του «ανήκει» ο 10ος οίκος, το Ζενίθ του ωροσκοπίου.

Ακόμη κι αυτό όμως τίθεται υπό αμφισβήτηση όχι γιατί η κοινωνία μας είναι μητριαρχική αλλά γιατί πολλές φορές θα δούμε μέσα στην οικογένεια αντεστραμμένους ρόλους (σύμφωνα με την ψυχολογία τουλάχιστον), με την μητέρα να κατέχει κυρίαρχη θέση στην οικογένεια. Όμως όταν μας ρωτά κάποιος για την μητέρα του μπορούμε να ξέρουμε αν μεσουρανεί ή όχι στην οικογένεια;

Για να είμαι ειλικρινής όποτε μου θέτουν ερωτήσεις που αφορούν την μητέρα πάντα μελετώ τον 4ο οίκο γιατί στο μυαλό μου και κατά την δική μου κρίση το ζώδιο του Καρκίνου και ο 4ος οίκος είναι συνδυασμένοι με τη μητρότητα και τη θηλυκή φύση. Ακόμη κι αν σε κάποιον άντρα υπερισχύει η θηλυκή φύση και είναι περισσότερο παθητικός και ευαίσθητος από τη σύντροφο του, δεν μπορεί να ταυτιστεί με την μητρότητα.

Δεν έχω «χάσει» ωριαίο που αφορά την μητέρα μελετώντας την στον 4ο οίκο όμως ίσως είναι σωστότερο να ρωτάμε τον ενδιαφερόμενο ποια είναι η σχέση του μαζί της και ποιος από τους δυο γονείς ήταν κι είναι περισσότερο εξουσιαστικός ή επιβλητικός πριν καθορίσουμε τον οίκο που θα εξετάσουμε μόνο και μόνο επειδή το διαβάσαμε κάπου.

Και πάλι όμως θέλει προσοχή γιατί πολλές φορές θα τύχει να μελετήσουμε την μητέρα στον 4ο και να δούμε τον κυβερνήτη της να βρίσκεται στον 10ο οίκο και εκεί είναι που διαβάζω τα περιβόητα σχόλια πως τελικά η μητέρα σημειοδοτείται από τον 10ο και όχι από τον 4ο.

Όταν πέσουμε σ’ αυτή την περίπτωση δεν έπεται πως κάναμε λάθος κυβερνήτη, συμβαίνει το θέμα που σχετίζεται με τη μητέρα να είναι πολύ φανερό ή πρόκειται να γίνει , ενδεχομένως το πρόβλημα της μητέρας σχετίζεται με τον 10ου του ερωτώντος πχ. τα επαγγελματικά του παιδιού της, με κάποιο κοινωνικό/σημαντικό γεγονός ή με τα θέματα του 7ου της μητέρας πχ. μια συνεργασία , τον πατέρα μας και σύζυγό της κτλ. Το σίγουρο είναι πως για όποιον από τους δυο ρωτάμε θα κοιτάξουμε τον 4ο οίκο αφού εκεί σημειοδοτείται ολόκληρη η οικογένεια μας.

Σε ερωτήσεις τώρα μετακόμισης ο 4ος οίκος σημειοδοτεί το σπίτι που κατοικούμε και ο 7ος το σπίτι που ενδεχομένως θέλουμε να κατοικήσουμε. Όταν όμως έχουμε δει δυο σπίτια και ρωτάμε ποιο από τα δυο είναι καλύτερο τότε το σπίτι που είδαμε πρώτο μπαίνει στον 1ο και το σπίτι που είδαμε 2ο στον 7ο οίκο αφού πρόκειται επί της ουσίας για ανταγωνισμό. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε όταν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο δουλειές.

Την πρώτη προσφορά θα την μελετήσουμε στον 1ο οίκο και τη 2η στον 7ο αν κι αυτή την εποχή, δύσκολο να μας γίνουν δυο προσφορές ταυτόχρονα. Αν ψάχνετε να βρείτε που βρίσκεστε εσείς που ρωτάτε…. μα φυσικά είστε η Σελήνη.

Ο 4ος οίκος είναι ο οίκος που μιλά για την τελική έκβαση του ωριαίου. Είναι γεγονός πως θα δώσει πληροφορίες για το τέλος της υπόθεσης ωστόσο η συμμετοχή του δεν κρίνεται απαραίτητη όταν έχουμε πάρει απάντηση από τους βασικούς σημειόδοτες γιατί το πιθανότερο είναι να μας μπερδέψει κυρίως αν δεν έχουμε την απαραίτητη εμπειρία. Όσο πιο λίγα μελετάμε τόσο περισσότερο απλοποιούμε την μελέτη μας.

Πάμε τώρα στο πολυσυζητημένο και πονεμένο θέμα των ερωτικών μας συνεπώς στον 5ου και 7ου οίκο. Η εύκολη λύση είναι να κοιτάξουμε τον 7ο οίκο που σημειοδοτεί πάντα κάποιο άλλο πρόσωπο, τον γάμο και τις σχέσεις μας. Ποιες σχέσεις όμως σημειοδοτεί έχετε αναρωτηθεί; Σαφέστατα τις σχέσεις γάμου αλλά και εκείνες που έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα. Εκείνες δηλαδή που μοιραζόμαστε όχι μόνο τα ίδια συναισθήματα αλλά ολόκληρη τη ζωή μας, το σπίτι μας, τις καθημερινές μας υποχρεώσεις, κοινωνικό περιβάλλον κτλ.

Όταν ρωτάμε λοιπόν για το σύζυγο μας, για το αν θα παντρευτούμε το σύντροφο μας μελετάμε τον 7ο οίκο είτε γιατί με αυτόν μοιραζόμαστε όλα τα παραπάνω, είτε γιατί επιθυμούμε να τα μοιραστούμε, το ίδιο συμβαίνει αν με τον ερωτικό μας σύντροφο συμβιώνουμε κι ας μην έχουμε δεσμευτεί με τα ιερά δεσμά του γάμου.

Όταν το άτομο που ρωτά είναι ήδη παντρεμένο και ρωτά για εξωσυζυγική σχέση τότε ο 5ος αφορά τον εραστή/ερωμένη και όχι ο 7ος που σημειοδοτεί το σύζυγο του ερωτώντος. Αν ο εραστής (5ος) είναι παντρεμένος τότε κοιτάμε τον ακριβώς απέναντι οίκο τον 11ο δηλαδή που είναι ο παράγωγος 7ος οίκος του 5ου οίκου του εραστή για να μάθουμε για την ποιότητα του γάμου του και τη σχέση του με τη σύζυγο.

Όταν ρωτάμε για εξωσυζυγική σχέση του συζύγου ο οίκος που θα μας πληροφορήσει για τις ερωτικές του ατασθαλίες είναι ο 11ος του ωριαίου χάρτη ή αλλιώς ο 5ος παράγωγος του 7ου . Όταν έχουμε έναν ερωτικό σύντροφο και δεν μοιραζόμαστε παρά μόνο τις βόλτες μας, τη διασκέδαση μας και το κρεβάτι μας μελετάμε τον 5ο οίκο γιατί αυτός σημειοδοτεί τα αρχικά στάδια του έρωτα όπου όλα είναι ρόδινα μιας και οι υποχρεώσεις της οικογενείας κρατούν τα προσχήματα και δεν μας έχουν χτυπήσει την πόρτα.

Στις μέρες μας ο αρραβώνας είναι μια κατάσταση που δεν μας αγγίζει ιδιαίτερα ωστόσο όταν ρωτάμε για αρραβώνα πάλι τον 5ο οίκο θα μελετήσουμε. Αν η ερώτηση τεθεί ως εξής «ο αρραβωνιαστικός μου θα κερδίσει το λαχείο», ο αρραβωνιαστικός φαίνεται στον 5ο οίκο.

Αν ο ερωτικός μας σύντροφος (5ος) ξενοκοιτάζει ή υποψιαζόμαστε πως το κάνει, τότε κοιτάμε τη σχέση του με τον 9ο οίκο του ωριαίου και 5ο παράγωγο του 5ου οίκου. Είτε πάρουμε κυβερνήτη τον 5ο είτε τον 7ο όταν πρόκειται για κάποιον που γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι μας απατά και θέλουμε να πάρουμε πληροφορίες για τον/την αντίζηλο, για να μην μπλεχτούμε με παράγωγους οίκους χρησιμοποιούμε τον 1ο και 7ο οίκο, 1ος είναι πάντα ο ερωτών και ο 7ος το πρόσωπο που έχουμε να ανταγωνιστούμε, έτσι απλά.

Όταν θέλουμε να ρωτήσουμε για κάποιον που έχουμε γνωρίσει και μας αρέσει, τον 5ο θα μελετήσουμε και όχι τον 7ο οίκο, το ίδιο θα συμβεί αν ρωτάμε για την ερωτική σχέση μιας βραδιάς, δεν θα συσχετίσουμε δηλαδή το σεξ με τον 8ο οίκο όπου εκεί θα μελετήσουμε κάτι περισσότερο βαθύ από μια απλή σεξουαλική συνεύρεση.

Αν ρωτάμε για τηλεφώνημα, μήνυμα κτλ. δεν πηγαίνουμε απευθείας στον 3ο οίκο που σχετίζεται με τα μηνύματα αλλά στη σχέση 1ου με 5ο και 7ο ανάλογα πως έχουμε οριοθετήσει τον σύντροφο. Στην περίπτωση που μεταξύ τους δεν έχουν καμία επαφή τότε κοιτάμε τη σχέση του συντρόφου με τον 3ο οίκο και τον Ερμή που είναι ο φυσικός σημειοδότης των ειδήσεων/μηνυμάτων και τη Σελήνη.

Ο 7ος οίκος θα μπορούσε να σημειοδοτήσει κι ένα φιλικό μας πρόσωπο επομένως αν κοιτάξετε τον 7ο οίκο αντί του 11ου δεν είναι λάθος αρκεί να έχετε καθορίσει εξ’ αρχής (πριν δηλαδή περάσετε τον χάρτη) ποιον οίκο θα επιλέξετε. Γενικότερα πιστεύω πως το παιχνίδι παίζεται στους κυβερνήτες περισσότερο παρά στους φυσικούς σημειοδότες γι αυτό και σπάνια θα κοιτάξω τον Ήλιο/Άρη για τον άντρα, την Σελήνη/Αφροδίτη για την γυναίκα κτλ. αυτό θα το κάνω μόνο αν είναι μπλεγμένοι οι κυβερνήτες που με ενδιαφέρουν και δεν βοηθούν στην ανάλυση.

Δεν θέλω να σας κουράσω με περισσότερες πληροφορίες αλλά να επιστήσω την προσοχή σας σε κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά έτσι ώστε κάθε φορά που ρωτάτε γιατί δεν λειτούργησε η ωριαία να αναρωτηθείτε τι έχετε κάνει λάθος γιατί σχεδόν όλες τις φορές το λάθος έχει γίνει από εμάς τους ίδιους και όχι από την ωριαία.

Κλείνω με ένα παράδειγμα ωριαίου χάρτη που έγινε πριν από δυο περίπου χρόνια με θέμα ερώτησης «Με θέλει ο Χ κι αν ναι, που κολλάει και δεν κάνει καμία κίνηση». Οι πληροφορίες που μου έδωσε η κοπέλα ήταν οι εξής. « Γνωριστήκαμε μέσα από φιλικό περιβάλλον, σε μια συγκέντρωση, με κοίταζε διαρκώς καθώς επίσης και όλες τις φορές που συναντηθήκαμε, μου απεύθυνε συχνά το λόγο όμως ποτέ δεν έκανε καμία πρόταση παρά μόνο για έναν καφέ όπου δεν συνέβη τίποτα απολύτως». Παρατηρήστε τον χάρτη βρείτε τους σωστούς κυβερνήτες και δώστε την απάντηση σας.

Τίνα Ζαχαριάδου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments