5 1 vote
Article Rating

Όσοι χρησιμοποιούν συμβουλευτικά ή ερευνητικά την αστρολογία στη ζωή τους, καταλαβαίνουν τις δυνάμεις που λειτουργούν σε μια δεδομένη στιγμή, ίσως να έχουν αποκτήσει εμπειρία αυτής της βαθιάς έκπληξης που έρχεται με την ξαφνική επίγνωση που πλημμυρίζει το μυαλό τις περίεργες στιγμές που ακολουθούν κατά τις ώρες μελέτης του δικού τους γενέθλιου χάρτη.

Μαθαίνουν για το Σεληνιακό τους ζώδιο, τον ωροσκόπο, τους εσωτερικούς και εξωτερικούς πλανήτες και τις πολύπλευρες σχέσεις του ενός με τον άλλο. Γνωρίζουν τις διελεύσεις και τις προόδους καθώς κινούνται προς τα έξω από την στιγμή της γέννησης, προς το γρήγορο ρεύμα του ποταμού που δεν σταματάει ποτέ να τρέχει.

Παίρνουν ένα δρόμο εμβάθυνσης και ελπίδας, εκλεπτυσμένης κατανόησης, ατομικότητας και της αρχαίας μαγείας του μακρόκοσμου προς τον μικρόκοσμο. Κάπου κατά μήκος της γραμμής, παρατηρούν στην αστρολογική τους εφημερίδα ή τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή τον Κρόνο να πλησιάζει στο διάστημα τα σημεία που αναφέρονται σαν σημαντικά, γιατί αυτά τα σημεία στη γέννησή τους ήταν κατειλημμένα από προσωπικούς πλανήτες όπως η Αφροδίτη και η Σελήνη.

Έχουν χωρίς αμφιβολία διαβάσει ή ακούσει για τις διελεύσεις του Κρόνου. Αν και τα δεδομένα της αστρολογίας όπως έχουν διαμορφωθεί στις μέρες μας έχουν καταρρίψει τον παλιό φόβο της φήμης του Κρόνου σαν κακεργέτη και μόνο πλανήτη ένας νέος αστρολόγος μπορεί εύκολα να αισθανθεί οδυνηρή ανησυχία ή φόβο, ακόμα και αποθάρρυνση με την ανακάλυψη μιας αναμενόμενης διέλευσης του Κρόνου από την Αφροδίτη και την Σελήνη, τους δυο «συναισθηματικούς» πλανήτες.

 

Τι πραγματικά σημαίνει μια διέλευση του Κρόνου;

Η σημασία μιας διέλευσης του Κρόνου έχει να κάνει με αυτό, που οι άνθρωποι στις θεραπείες θα μπορούσαν να ονομάσουν τεστ πραγματικότητας. Όταν ο Κρόνος πλησιάζει τη γενέθλια θέση της Αφροδίτης ή της Σελήνης στο χάρτη μας, αυτό που εμείς, καλούμαστε να εξετάσουμε είναι το σύστημα αξιών των σχέσεών μας και οι συναισθηματικές ανταποκρίσεις μας.

Δεν συμφωνείτε ότι πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από ένα μικρό τεστ πραγματικότητας σε αυτούς τους τομείς της ζωής τους;

Λοιπόν ο Κρόνος αντιπροσωπεύει αυτό το είδος ενέργειας που βρίσκεται «στον αέρα», το οποίο μπορούμε όλοι να επικαλεστούμε, να χρησιμοποιήσουμε και να ακούσουμε, για να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να γίνει πιο βαθιά πραγματικός στο γήινο επίπεδο. Μήπως αυτό ακούγεται τρομακτικό ή μήπως αρχίσατε να βλέπετε τη χρήσιμη πλευρά του Κρόνου;

Ο Κρόνος σε διέλευση από τον Ήλιο (ιδίως σε σύνοδο, γωνίες τετράγωνου και αντίθεσης) ανταποκρίνεται σε μια στιγμή κατά την οποία διώχνουμε τις αυταπάτες για το ποιοι είναι οι σκοποί της ζωής μας και οι προθέσεις μας.

Ενώ αυτή η στιγμή μπορεί να επηρεάζει τις σχέσεις μας και τα συναισθήματά μας περιφερειακά, οι στιγμές των διελεύσεων του Κρόνου από την Σελήνη και την Αφροδίτη μας, συγκεντρώνονται στα συναισθήματά μας σαν προβολέας.

Η κύρια εκπαίδευσή μας είναι ακόμα ευρέως προσανατολισμένη προς μια ευθεία οδό και όταν επηρεαζόμαστε από το μη ευθύ συναισθηματικό επίπεδο, είμαστε ακόμα συχνά απροετοίμαστοι και μπερδεμένοι για το πώς να χειριστούμε τον εαυτό μας.

Εάν η συναισθηματική πλευρά της ζωής μας «φωτίζεται από έναν προβολέα» και είμαστε απροετοίμαστοι, οι προσωπικές αποφάσεις που βγαίνουν από μια τέτοια στιγμή μπορεί να είναι ισχυρά επηρεασμένες. Και όπως όλοι ξέρουμε, ζούμε τα αποτελέσματα των αποφάσεών μας πολύ μετά από τη στιγμή που τις πήραμε.

Μια διέλευση του Κρόνου από τα ευαίσθητα και τρωτά σημεία του γενέθλιου χάρτη μας λέει:

«Είναι καιρός να κοιτάξουμε τις συνηθισμένες μας απαντήσεις στη ζωή, ρεαλιστικά. Είναι καιρός τώρα να κοιτάξουμε τις σχέσεις μας με συντρόφους και φίλους».

Είναι καιρός να συγκεντρωθούμε στον εαυτό σας και να ψάξουμε τις αιτίες για οτιδήποτε αρνητικό σε αυτές τις μερικές φορές «ομιχλώδεις» περιοχές της σχέσης σας με τη ζωή.

Αυτές οι περιοχές είναι πάρα πολύ προσωπικές και λεπτές για τον καθένα από μας. Ο σκοπός μου δεν είναι να σκιαγραφήσω ποια επίδραση έχει ο Κρόνος σε κάθε θέση της Σελήνης και της Αφροδίτης, αλλά να δώσω μερικές ιδέες. Μπορεί ο καθένας μετά να τις υφάνει στο δικό του ύφασμα της πραγματικότητας.

Οπωσδήποτε, θα δώσω ειδική προσοχή σε αυτά τα σημεία της Σελήνης και της Αφροδίτης που θα επηρεαστούν με ένα προκλητικό τρόπο, από την παρούσα θέση του Κρόνου στον Καρκίνο.

Εάν η Αφροδίτη σας ή η Σελήνη σας (ή και οι δυο) βρίσκονται στα Παρορμητικά ζώδια (Κριός, Καρκίνος, Ζυγός, Αιγόκερως), η θέση του Κρόνου στον Καρκίνο θα επηρεάσει την συναισθηματική σας ζωή.

Όσοι από σας έχετε την Αφροδίτη ή τη Σελήνη σε Παρορμητικά ζώδια! Με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, στους συναισθηματικούς τομείς της ζωής σας, είσαστε αυτοί που τα κάνουν όλα. Σας αρέσει η δράση είτε είναι πύρινη (Κριός), είτε ανατρέφει (Καρκίνος), είτε ισορροπεί και ζυγίζει (Ζυγός) ή είναι πειθαρχημένη και υπεύθυνη (Αιγόκερως).

Εάν έχετε ισχυρή ενέργεια από τον Κριό μέσω της Αφροδίτης ή της Σελήνης, η καρδιά μου είναι μαζί σας, γιατί είσαστε μεταξύ των συναισθηματικών παιδιών του ζωδιακού, στα οποία το δώρο του αυθορμητισμού είναι πολύτιμο.

Αλλά έχετε ακόμα να μάθετε κάτι, όταν ο Κρόνος αγγίζει τη συναισθηματική σας ζωή. Και δεν είναι εύκολο για σας! Το σύμπαν φαίνεται να λέει: «Υπήρξες πολύ άγριος και ορμητικός – τώρα θα πληρώσεις γι αυτό!».

Αλλά στην πραγματικότητα, μπορεί να λέει: «Η φωτιά σου είναι πάρα πολύ καυτή και πολύ γρήγορη. Καις όλες τις κορδέλες από το δώρο σου! Ώρα για σένα να εμβαθύνεις και να διευρύνεις το νόημα της φωτιάς σου».

Εάν η Αφροδίτη ή η Σελήνη είναι στον Καρκίνο κατά τη γέννηση σας, το μάθημα του Κρόνου μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τον βαθιά τοποθετημένο φόβο του χαμού. Είναι οι ίδιοι αυτοί φόβοι που μπορεί να σας οδηγήσουν να προσκολληθείτε σε πολλά πρότυπα του παρελθόντος.

Το να έχετε κάποιους φόβους έντονους, μπορεί να σας κάνει πραγματικά να αισθάνεστε ότι περνάτε μια δύσκολη στιγμή. Αλλά το σύμπαν σας λέει: «Ώρα για σένα να εμπιστευτείς τη ροή της ζωής, να αφήσεις την ακτή. Ώρα για σένα να μάθεις πότε να κρατιέσαι και πότε να αφήνεσαι».

Οι Καρκίνοι μπορεί να πάρουν ένα σκληρό μάθημα κάτω από την κηδεμονία του Κρόνου, επειδή η μάχη τους είναι η αρχέτυπη πάλη να αφήσουν το παρελθόν, να αντιμετωπίσουν ο,τιδήποτε αρνητικό και να το τοποθετήσουν στην κατάλληλη θέση.

Όποια κι αν είναι τα ιδιαίτερα εξωτερικά γεγονότα στην κοινωνική και συναισθηματική ζωή μας τη στιγμή μιας διέλευσης του Κρόνου από την Αφροδίτη και τη Σελήνη, το μήνυμα του Σύμπαντος αφορά τον ενδότερο εαυτό μας. Το μάθημα απευθύνεται στις συνήθειες μας και τις συμπεριφορές μας που αλλάζουν, για να κάνουν τη ζωή μας να αποδώσει καλύτερα.

Αν είμαστε όλοι ενήμεροι γι’ αυτό το «ραντεβού» της διέλευσης του Κρόνου με την Αφροδίτη μας ή τη Σελήνη μας και δεν βλέπουμε τα πράγματα σε μοιρολατρική ψυχολογία και τον Κρόνο μόνο σαν κακεργέτη πλανήτη δεν θα χρειαστούν σθεναρές προσπάθειες για να καταπολεμηθεί η αρνητικότητα.

Δεν θα είμαστε απογοητευμένοι από αυτές τις διελεύσεις, και δεν θα αναρωτιόμαστε νοσηρά για ποια απώλεια θα μας επιφέρει αυτή τη φορά. Θα αποκτήσουμε τη συνήθεια είτε να αντιστεκόμαστε στα μαθήματα του Κρόνου, είτε να προετοιμάζουμε τον εαυτό μας για τους αρνητικούς του περιορισμούς

Πολλοί άνθρωποι αντιστέκονται ακόμη και στην ιδέα του χαμού, από φόβο ότι χαμός σημαίνει να μείνεις παρατημένος στο κενό. Δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι το να χάσεις κάποιον ή κάτι μια ιδέα, μια θέση, μια προσέγγιση – μπορεί να σημαίνει να καθαρίζεις τις αράχνες, να καθαρίζεις ένα ντουλάπι ή να σκουπίζεις σωρούς φύλλων από το δρόμο σου.

Τέτοιο χάσιμο σημαίνει ότι οι γωνίες είναι καθαρότερες, τα ντουλάπια έχουν περισσότερο χώρο και οι δρόμοι δεν έχουν σκουπίδια που μπορεί να μυς έκαναν να σκοντάψουμε. Ναι θα υπάρχουν αλλαγές σε σχέσεις.

Στο χέρι μας όμως είναι να τις κάνουμε να ανθίζουν και να κάνουμε τον Κρόνο μας να ένα πραγματικά αξιαγάπητο είδος ενέργειας, ένα είδος κοσμικής «σκληρής αγάπης».

Δεν έχουμε όλοι οι άνθρωποι τον ίδιο χαρακτήρα που μας προσδίδει και η ελεύθερη βούληση αλλά και οι τάσεις και οι προδιαθέσεις του γενέθλιου μας χάρτη κι έτσι άλλοι αποβάλλουν πολλές αυταπάτες, ξεφορτώνονται μια παλιά συναισθηματική «γκαρνταρόμπα» ποιο γρήγορα και άλλη πιο αργά.

Ο Κρόνος δουλεύει περισσότερο σαν άροτρο, αυλακώνοντας την ήρεμη γη σταθερά και βαθιά. Στο τέλος είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν τον «δουλέψουμε» σωστά θα μάθουμε ότι όλη η μέθοδος στο να παίρνουν αποφάσεις για τις σχέσεις μας, είχε αλλάξει.
Ας είμαστε ευλογημένοι υπό τη σοφία του Κρόνου.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν είμαι επαγγελματίας αστρολόγος, με την έννοια ότι δεν βιοπορίζομαι από την αστρολογία. Προσφέρω τις συμβουλές και τις όποιες γνώσεις απέκτησα μελετώντας και ερευνώντας από τα νεαρά μου χρόνια, σε όσους τις έχουν ανάγκη ή τις ζητήσουν χωρίς χρηματικές ή άλλες αμοιβές.

 

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments