0 0 votes
Article Rating

Ο συγκεκριμένος νους είναι η ικανότητα που χτίζει τη μορφή. Οι σκέψεις είναι πράγματα. Ο αφηρημένος νους είναι η ικανότητα που χτίζει καθοδηγητικά πρότυπα ή αλλιώς ο νους που λειτουργεί με προσχέδια πάνω στα οποία οι μορφές απεικονίζονται.

Η διαίσθηση ή η απλή λογική είναι η ικανότητα η οποία επιτρέπει στον άνθρωπο να εισδύσει στην επαφή με τον Παγκόσμιο Νου και να αντιληφθεί το πλάνο συνθετικά, να συλλάβει θεϊκές Ιδέες ή να απομονώσει τη θεμελιώδη και ανόθευτη αλήθεια.

Alice Bailey, A Treatise on White Magic, p.365
(Μια πραγματεία στη Λευκή Μαγεία, σελ. 365)

 

Ο Ουρανός είναι ο μοναδικός πλανήτης, του οποίου ο άξονας περιστροφής είναι ο ισημερινός του. Με άλλα λόγια, περιστρέφεται οριζόντια γύρω από τον Ήλιο, τον οποίο έχει στην “κοιλιά” του, με τον βόρειο πόλο του να αντικρίζει πάντα το αστρικό μας σύστημα. Όλοι οι υπόλοιποι πλανήτες στο ηλιακό σύστημα, περιστρέφονται – περισσότερο ή λιγότερο – κάθετα γύρω από τον πολικό τους άξονα.

Ακόμα και σωματικά, ο Ουρανός είναι ένας “παρείσακτος”, μία ανέμελη σφαίρα, που περιστρέφεται με το δικό της τρόπο! Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που οι επιρροές του στις ζωές μας είναι οι πιο απρόβλεπτες από εκείνες οποιουδήποτε άλλου πλανήτη στους ουρανούς. Οι άνθρωποι που κυβερνώνται από τον Ουρανό τείνουν να είναι “ξένοι, σε μία ξένη γη”. Πράγματι, σε ένα επίπεδο, ο Ουρανός είναι ο πλανήτης των εκκεντρικών, των κοινωνικά απροσάρμοστων, των θιγμένων από την κοινωνία και των Αγγέλων της Κόλασης.

Σε ένα άλλο επίπεδο, δημιουργεί πρωτοποριακές και εφευρετικές, μεγαλοφυΐες όπως είναι ο Thomas Alva Edison, ένας Υδροχόος και ως εκ τούτου κυβερνώμενος από τον Ουρανό, τον πλανήτη που κυβερνά τον ηλεκτρισμό. Επίσης, κυβερνάει την αεροπορία (ο Υδροχόος Charles Lindbergh), τον επαναστατικό πολιτικό ακτιβισμό (η Υδροχόος Angela Davis) και την αστρολογία (η Υδροχόος Evangeline Adams, η “μητέρα” της μοντέρνας αστρολογίας).

 

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η θεμελιώδης αρχή της λειτουργίας του Ουρανού είναι η εξατομίκευση. Ο Υδροχόος είναι το πολικό ζώδιο του Λέοντα, του ζωδίου της δημιουργικότητας. Όπως ακριβώς, ο Ήλιος – η πρωταρχική, δημιουργική δύναμη στο ηλιακό σύστημα – ενεργεί μέσω του Λέοντα ώστε να παράγει διάφορες μορφές δημιουργικής αυτό-έκφρασης, έτσι και ο Ουρανός, μέσω του Υδροχόου προσδιορίζει τη δημιουργικότητα ακόμα περισσότερο. Ο Ουρανός, σε επίπεδο προσωπικότητας, είναι πάντα ενδεικτικός της δημιουργίας του διαφορετικού μέσω της χρήσης της βούλησης.

Όταν ο Ουρανός κυριαρχεί σε ένα έντονα προσωπικό-κεντρικό άτομο, τότε αυτό θα πασχίζει να είναι διαφορετικό ή αντίθετο, για χάρη της διαφορετικότητας και μόνο. Από αυτή την άποψη, κάποιος μπορεί να ντύνεται αντισυμβατικά, να έχει μπλε ή πράσινα μαλλιά, να αναζητάει πρωτοποριακούς ή γλεντζέδες φίλους, να συμμετέχει σε διάφορες μορφές πολιτικής ή κοινωνικής διαμαρτυρίας, και σε ακραίες περιπτώσεις να έχει μία επιδεικτικά, αντικοινωνική συμπεριφορά. Με απλά λόγια,οι “Ουράνιοι” τύποι δεν πράττουν ούτε τα αναμενόμενα ούτε τα δέοντα!

Αυτά δεν είναι απαραίτητα αρνητικά χαρακτηριστικά από μόνα τους, μιας και τέτοιοι άνθρωποι είναι αυτοί που χτυπάνε τον πυρήνα του κατεστημένου, δημιουργώντας ένα κλίμα μέσα στο οποίο η κοινωνία είναι αναγκασμένη να αμφισβητεί τις συλλογικές της αξίες.

Ωστόσο, όταν τα εν λόγω Ουράνια χαρακτηριστικά δεν είναι συνειδητά συνδεδεμένα με τη ψυχή και το σκοπό της ανθρώπινης εξέλιξης (η οποία σίγουρα προωθείται στο χρόνο μέσω των Ουράνιων επιρροών), τότε αυτή η αντικοινωνική και ατομικιστική συμπεριφορά μπορεί να θεωρηθεί εγωκεντρική στη φύση της, ενδιαφερόμενη περισσότερο να λαμβάνει παρά να δίνει.

Η ομοφυλοφιλία για παράδειγμα αποδίδεται στην επιρροή του Ουρανού και οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις συμβολίζονται αστρολογικά από τις όψεις του Ουρανού με την Αφροδίτη, ιδιαίτερα στο Ζυγό, το Σκορπιό ή τον Υδροχόο. Η φυλετική ισότητα και η ισότητα των δύο φύλων συμβολίζονται επίσης από τον Ουρανό στο Ζυγό.

Στην περίπτωση των αξιών που ενυπάρχουν στο Σύνταγμα, και της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας των Η.Π.Α., η συνταγματική αρχή του δικαιώματος κάθε ανθρώπου στη “ζωή, ελευθερία και την επιδίωξη της ευτυχίας” μπορεί επίσης να συμβολιστεί από τον Ουρανό στο Ζυγό ή τον Υδροχόο.

 

Ο Ουρανός, λειτουργώντας στο ψυχικό επίπεδο, έχει έναν εντελώς διαφορετικό σκοπό. Δεδομένου ότι είναι εσωτερικός κυβερνήτης του Ζυγού και εξωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου, η λειτουργία των ατομικών και ομαδικών σχέσεων είναι να επιτευχθεί μεγαλύτερη αρμονία και επούλωση, μιλώντας με όρους του ανθρώπινου συλλογικού.

Αυτό συμβαίνει μέσα από τον επαναπροσανατολισμό της συνείδησης από την εστίαση στην έμμονη ανάγκη της ικανοποίησης όλων των προσωπικών επιθυμιών, σε μία ανθρωπιστική έκφραση προσφοράς υπηρεσίας στους γύρω μας. Ο Ζυγός αντιπροσωπεύει ένα ενεργειακό πεδίο όπου οι αξίες και οι ενέργειες του προσωπικού και της ψυχής συναντώνται, εναρμονίζονται και ισορροπούν.

Η τροχιά του Ουρανού απλώνεται πέρα από τα δαχτυλίδια του Κρόνου. Έγκειται στην ικανότητα του καθενός να ενσωματώσει τη ψυχο-κεντρική φύση του Ουρανού στη ζωή του, επιτρέποντας έτσι τον εαυτό του να λάβει ένα υπέροχο δώρο. Αυτή είναι η μεταμορφωτική κατάσταση στην οποία η ατομική συνείδηση του εαυτού (συμβολίζεται με το Λέοντα) ενώνεται με έναν ανώτερο προσανατολισμό του συνόλου (συμβολίζεται με τον Υδροχόο).

Αυτή η μεταλλαξιγόνος διαδικασία ονομάζεται “Το Mονοπάτι της Πειθαρχίας”. Συμβολίζεται με τον Σκορπιό, το ζώδιο στο οποίο ο Ουρανός είναι σε έξαρση. Σε αυτό λοιπόν, υπάρχει ένα βαθυστόχαστο μήνυμα, αυτό στο οποίο ο αναγνώστης καλείται να διακόψει, να αναλογιστεί και να στοχαστεί.

 

Τι άλλα δώρα μας φέρνει αυτός ο ριζοσπαστικός, επαναστατικός και εκκεντρικός πλανήτης; Μόλις κάποιος έχει υποστεί την αναγκαία μεταμόρφωση, όχι το μικρότερο μέρος της οποίας είναι η επίτευξη της “τρυφερής αποκόλλησης” ή η δυνατότητά του να μετατραπεί σε ένα εκπαιδευμένο παρατηρητή/θεραπευτή καθώς και σε συμμετέχοντα στη ζωή, ο Ουρανός προσφέρει τα ακόλουθα:

1. Μία ανάδειξη της διαίσθησης. Ένα άνθρωπος ο οποίος αφυπνίστηκε από τον Ουρανό είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται την ποιότητα της ζωτικής ενέργειας μέσα από τις πολλές μορφές της. Έτσι, όταν κάποιος κοιτάζει κάποιον άλλον, δεν βλέπει μόνο τη μορφή του σώματός του, και ανάλογα ελκύεται ή απωθείται βάσει ενστίκτων υποταγμένων στην προσωπικότητα. Στην πραγματικότητα “βλέπει” το πλάσμα που ζει μέσα σε αυτό το σώμα. Με τον ίδιο τρόπο, όταν βλέπει ένα πίνακα ζωγραφικής, δεν ισχύει ότι απλά του αρέσει ή δε του αρέσει ο συνδυασμός των χρωμάτων, ή το θέμα που απεικονίζεται στον καμβά. Η αληθινή διαίσθηση επιτρέπει επίσης στον παρατηρητή να βιώσει την συνείδηση και τη ψυχική διάθεση του καλλιτέχνη που δημιούργησε τον πίνακα.

2. Ζωηρεύει την ανάγκη κάποιου να βελτιώσει την καθιερωμένη τάξη στο περιβάλλον του. Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της Έβδομης Ακτίνας της Τελετουργικής Τάξης. Όταν διεγείρει τις ζωτικές ενέργειες κάποιου ατόμου, του επιτρέπει να είναι σε επαφή με τη σχέση ανάμεσα στην εξωτερική τάξη της κοινωνίας και την εσωτερική τάξη τηςΕπιθυμίας για το Καλό. Έτσι, το άτομο είναι πάντα έτοιμο να υπηρετήσει τις υψηλότερες αρχές που εμπεριέχονται σε κάθε κοινωνική κατάσταση και να συντελέσει στη μεταμόρφωση, έτσι ώστε το μεγαλύτερο καλό να μπορέσει να υπερισχύσει. Δε μιλώ εδώ με ποιητικούς ή ιδεαλιστικούς όρους, αλλά μιλώ στην πραγματικότητα αυτών που αντιλαμβάνονται και δρουν στον κόσμο με τον τρόπο αυτό. Και υπάρχουν πολλοί (και υπάρχει χώρος για ακόμη περισσότερους!).

3. Ενισχύει την ατομική δραστηριότητα μέσα σε ένα ομαδικό πλαίσιο. Οι κοινωνικές επιδιώξεις με επίκεντρο τη ψυχή, μία αληθινή προοπτική της συλλογικής ανάγκης, καθώς και η άμεση επαφή με την Πνευματική Βούληση (η οποία εκφράζεται μέσω της ψυχής ως η Επιθυμία για την Αγάπη), αναμειγνύονται μέσω της δραστηριότητας της Έβδομης Ακτίνας και επικεντρώνονται στο ηλιακό σύστημα μέσω του Ουρανού. Ως εκ τούτου, ο Ουρανός οδηγεί το άτομο στον Αποκρυφιστικό Δρόμο ή στο Μονοπάτι της Θείας Γνώσης και την πρακτική εφαρμογή της Διδασκαλίας της Αρχαίας Σοφίας στην καθημερινή ζωή.

 

Επιτρέψτε μου τώρα, να μιλήσω για τις επιρροές του Ουρανού όταν σχηματίζει όψεις με τους άλλους πλανήτες. Παρακαλώ να σημειωθεί ότι ο όρος θετικές όψεις δηλώνει τις όψεις τριγώνου ή εξαγώνου, ενώ ο όρος αρνητικές όψεις δηλώνει τις όψεις τετραγώνου, αντίθεσης ή την χιαστί. Η σύνοδος του Ουρανού με κάποιον άλλο πλανήτη παράγει ποικίλα αποτελέσματα και αντιμετωπίζεται ανάλογα στις επόμενες παραγράφους.

 

Ουρανός και Ήλιος: Ένας συνδυασμός ο οποίος παράγει μία εξαιρετικά ατομικιστική και πεισματική φύση. Η έκφραση των όψεων Ουρανού/Ήλιου, όπως και όλων των πλανητικών συνδυασμών, εξαρτάται από το επίπεδο της συνείδησης του ατόμου όπως επίσης και τη γεωμετρική όψη. Βασικά, η ανάγκη εδώ είναι να νιώθει κάποιος ότι είναι αναμφισβήτητα μοναδικός.

Στην ουσία, το πρόσωπο λέει “Όταν γεννήθηκα, ο Θεός κατέστρεψε το καλούπι”. Αυτό όμως, δεν είναι ακραία ατομικότητα, ιδιαίτερα εγωκεντρικό και ψυχο-κεντρικό; Ιδανικά, με τις θετικές όψεις, και σε μερικές περιπτώσεις με τη σύνοδο, η προσωπικότητα εύκολα συνδέεται με τους άλλους προκειμένου να επιδείξει την καθολικότητα και το περιεχόμενο της ύπαρξης. Μία ανθρωπιστική διάθεση είναι φανερή σε εκείνους με υψηλή συνείδηση.

Οι αρνητικές όψεις και ενίοτε η σύνοδος μπορεί να παράγουν μία αρκετά αντιφατική φύση. Κάποιος ο οποίος δεν υπακούει σε κανόνες, παρά μόνο στους δικούς του, και ακόμα και τότε παραβιάζει τους κανόνες αυτούς ανάλογα με τις αλλαγές της διάθεσης και των συγκυριών της ζωής. Σε όλες τις περιπτώσεις, το άτομο είναι υπερ-μαχητικό με έναν διακαή πόθο για ατομική ελευθερίαμε κάθε κόστος. Η μόνη εξαίρεση σε αυτό είναι όταν ένα τέτοιο άτομο συμμετέχει σε μία αυτονομιστική κουλτούρα ή ριζοσπαστική πολιτική ομάδα, στην οποία περίπτωση μία τέτοια ελευθερία (εν αγνοία) θυσιάζεται.

 

Ουρανός και Σελήνη: Ο συνδυασμός αυτός δίνει την ικανότητα, σε όσους έχουν τη συνείδηση να το κάνουν, να αντιλαμβάνονται τη φύση όλων των αρχέτυπων και κατηγοριών μέσα από τις οποίες η ανθρώπινη ζωή λαμβάνει χώρα. Είναι μια εξαιρετική όψη για έναν αστρολόγο ή έναν κοινωνικό λειτουργό. Υπάρχει εναρμόνιση με ομαδικές καταστάσεις, και όταν η τοποθέτησή τους είναι καλή, ένα ταλέντο για γαλούχηση της ομαδικής συνείδησης. Αυτό είναι αλήθεια ιδιαίτερα στις θετικές όψεις και ανά περιπτώσεις και στη σύνοδο.

Οι αρνητικές όψεις όπως επίσης και η σύνοδος δίνουν μία απίστευτα έντονη ανάγκη επανάστασης εναντίων προηγούμενων μοντέλων συμπεριφοράς, είτε αυτά προκύπτουν από την οικογένεια, ή την κοινωνία, είτε και τα δύο.

Σε αισθηματικό επίπεδο, οι όψεις Ουρανού/Σελήνης δεν είναι από τις ευκολότερες, καθώς υπάρχει μια τάση είτε συνεύρεσης με ανθρώπους που δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμοι, είτε να μην είναι διαθέσιμοι οι ίδιοι.

Ακανόνιστες ή ξαφνικές συναισθηματικές αλλαγές εμφανίζονται συχνά στις αρνητικές όψεις αλλά και στη σύνοδο, κάποιος μπορεί να αισθάνεται ότι η πηγή της συναισθηματικής γαλούχησής του έχει ξαφνικά αλλάξει ή έχει αφαιρεθεί απροσδόκητα. Στο πιο βασικό ψυχολογικό επίπεδο, αυτό δίνει συγκεκριμένες προκλήσεις που αφορούν τη σχέση με τη μητέρα.

 

Ουρανός και Ερμής: Ο συνδυασμός αυτός είναι μία ανάμειξη των δύο οκτάβων της πνευματικής ενέργειας: της ορθολογικής και της διαισθητικής. Με τις θετικές όψεις η ανάμειξη αυτή λειτουργεί πολύ καλά και το άτομο είναι εξαιρετικά ευφυές και είναι εύκολα σε θέση να εκφράζει αυτές τις αντιλήψεις μέσω του γραπτού και του προφορικού λόγου.

Οι πληροφορίες από διάφορες πηγές έρχονται εύκολα σε ένα τέτοιο άτομο, το οποίο οπωσδήποτε γνωρίζει “ποιος είναι ποιος και τι είναι τι”. Μία τέτοια ανάμειξη δεν είναι τόσο απλό να επιτευχθεί στις αρνητικές όψεις. Κάποιος μπορεί να είναι σωστός για τους λανθασμένους λόγους και συχνά υπάρχει ένα εμπόδιο ανάμεσα στο να γνωρίζει κάτι και στο να είναι σε θέση να το εκφράσει σωστά.

Η σύνοδος μπορεί να παράγει ένα υπερβολικά ενεργό μυαλό, αν και αυτό δε μειώνει κατ’ ανάγκη τα φυσικά χαρίσματα και την μεγαλοφυΐα του. Σε όλες τις περιπτώσεις, υπάρχει μία τάση για μια πολύ απασχολημένη νόηση και η σύνοδος και οι αρνητικές όψεις συχνά οδηγούν σε μια γενικότερα νευρική διάθεση.

 

Ουρανός και Αφροδίτη: Γενικά, η επιρροή του Ουρανού οδηγεί κάποιον στον πειραματισμό. Όταν εμπλέκεται η Αφροδίτη, ο πειραματισμός αυτός εκφράζεται μέσω των σχέσεων ή αντισυμβατικών συμπεριφορών.

Οι όψεις Αφροδίτης/Ουρανού, όταν λειτουργούν με τον πιο θετικό τρόπο, απελευθερώνουν το άτομο από τις προκαταλήψεις και το ρατσισμό. Στην πραγματικότητα, συμβάλλουν στο να θέλει το άτομο να γνωρίζει ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο ζωής, άλλων εθνοτήτων ή εθνικών προελεύσεων. Επίσης δημιουργούν άτομα με ασυνήθιστα ή εκλεκτικά καλλιτεχνικά γούστα.

Η σύνοδος δίνει μία έντονη ανάγκη για κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και ποικίλες φιλίες. Οι θετικές όψεις προβάλλουν όλες τις παραπάνω τάσεις με ευκολία και ρευστότητα ενώ οι αρνητικές συχνά, φέρνουν στη ζωή του ατόμου επιπλοκές οι οποίες πηγάζουν από τις σχέσεις. Συχνά, το άτομο ελκύεται από ανθρώπους που είναι όχι απλώς διαφορετικοί, αλλά ακατάλληλοι ή ακόμα και επιβλαβείς.

 

Ουρανός και Άρης: Όταν οι γενέθλιες όψεις Ουρανού/Άρη – ειδικότερα οι θετικές – ενεργοποιούνται από το επίπεδο της ψυχής, δημιουργούν στο άτομο θάρρος και ικανότητα να αγωνίζεται για την κοινωνική δικαιοσύνη, όποιο και αν είναι το ρίσκο ακόμη και για τον ίδιο του τον εαυτό.

Ο Άρης κυβερνά την σεξουαλική διαδικασία από το επίπεδο της προσωπικότητας, ενώ ο Ουρανός την κυβερνά από το επίπεδο της ψυχής. Όταν συνδέονται αρμονικά, μπορούν να προωθήσουν την αναπαραγωγή αυτών των μορφών στη ζωή που είναι σαφώς αντιπροσωπευτικές της πρόθεσης της ψυχής στην παρούσα ενσάρκωση.

Όταν οι όψεις στο ωροσκόπιο ενός ατόμου, που έχει ως επίκεντρο την ψυχή, είναι αρνητικές, η προώθηση αυτή μπορεί επίσης να επιτευχθεί αλλά το κόστος και το ρίσκο μπορεί να είναι μεγαλύτερα και η κοινωνική καταπίεση όπως και άλλες τέτοιες προκλήσεις μπορεί να συνοδεύουν τις καλές προσπάθειές του.

Στη ζωή ενός ατόμου που έχει ως επίκεντρο την προσωπικότητα, οι όψεις Ουρανού/Άρη, συμπεριλαμβανομένης της συνόδου, μπορούν να προάγουν έναν επιβλαβή σεξουαλικό προσανατολισμό. Είναι γνωστές για την εμφάνισή τους στους χάρτες ανθρώπων που έχουν υπάρξει οι δράστες ή/και τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης και βίας γενικότερα. Σε ένα πιο θετικό επίπεδο, όλες οι όψεις Άρη/Ουρανού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό της δημιουργίας κοινωνικής δικαιοσύνης και την προώθηση μία χρήσιμης κοινωνικής ατζέντας ακόμη και εν όψει σοβαρής αντίθεσης.

 

Ουρανός και Δίας: Από την εσωτερική σκοπιά, οι όψεις ανάμεσα στους δύο αυτούς πλανήτες μπορούν να επιφέρουν κάποια θαυμάσια αποτελέσματα. Ο Δίας είναι ο εσωτερικός κυβερνήτης του Υδροχόου, φέρνοντας την ενέργεια της Δεύτερης Ακτίνας – αυτή της αγάπης και της σοφίας – στο πεδίο όλων των ανθρώπινων σχέσεων (Υδροχόος, εξωτερικός κυβερνήτης του οποίου είναι ο Ουρανός).

Αναζητήστε τη στενή σύνδεση αυτών των δύο πλανητών σε άτομα που διψούν για μάθηση. Συνήθως, τα άτομα αυτά έχουν επίσης πολύ εκλεκτικές και εξειδικευμένες φιλοσοφικές και πνευματικές τάσεις. Με τις αρνητικές όψεις, υπάρχει η τάση για υπερβολικό πειραματισμό στον προσανατολισμό τους για την ανώτερη γνώση. Αυτό είναι κάπως σαν να είσαι μέλος της λέσχης “Ο Guru (πνευματικός καθοδηγητής) του Μήνα”, μεταπηδώντας από δάσκαλο σε δάσκαλο και από διδασκαλία σε διδασκαλία. Ένα ακορντεόν μπορεί να είναι όμορφο, αν κάποιος το παίζει σωστά. Αν όχι, είναι ένα από τα πιο δυσαρμονικά μουσικά όργανα. Αυτό που κάνει το ακορντεόν να ακούγεται ζωντανό και ευδιάθετο, στο αυτί και την καρδιά, είναι η σωστή ισορροπία του αέρα και της πίεσης.

Ο Κρόνος και ο Δίας είναι σε συμφωνία όταν μπορούμε να προσαρμόσουμε τη σωστή αναλογία ελευθερίας και επέκτασης με τη σωστή ποσότητα εδραίωσης και περιορισμού. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να έχουμε μια αλληλεπίδραση ώθησης και έλξης στις οικονομικές, φιλοσοφικές και επαγγελματικές πτυχές της ζωής μας. Τα δώρα του Κρόνου είναι συνεπώς άφθονα για μας, από τη στιγμή που είμαστε σοφοί με τον προϋπολογισμό μας, ρεαλιστές στα ιδανικά μας και λογικοί στους μελλοντικούς μας στόχους.

 

Ουρανός και Κρόνος: Στη σύνοδο, υπάρχει η τάση ανακάλυψης νέων κανόνων και κανονισμών στην προσωπική συμπεριφορά του ατόμου. Αυτές οι αλλαγές εξαρτώνται από τις συνθήκες της ζωής, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι ένα τέτοιο άτομο πειραματίζεται σε διάφορες μορφές συμμετοχής στο συλλογικό κοινωνικό βίο του οποίου είμαστε μέρος.

Οι θετικές όψεις Κρόνου/Ουρανού συχνά δίνουν το δώρο ενός ατόμου που είναι ικανό να γεφυρώνει γενιές και να ενώνει ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών και κοινωνικών τάξεων. Συνήθως, ειδικότερα αν ο ένας από τους δύο αυτούς πλανήτες είναι σε μεταβλητό ζώδιο, υπάρχει μια κάποια ευελιξία προσαρμογής στην αλλαγή κανόνων και κανονισμών στον επαγγελματικό χώρο, σε συνταγματικούς νόμους ή σε άλλες μορφές κοινωνικών δομών.

Οι αρνητικές όψεις δημιουργούν μία σαφή αίσθηση καταπίεσης ή περιορισμού από αυτούς τους συλλογικούς κανονισμούς. Το άτομο προτιμάει να είναι υπεράνω νόμου, και σίγουρα δεν νιώθει και τόσο άνετα στην υπακοή σε νόμους. Είναι πιθανό να λέει “Εξάλλου, αυτοί οι κανόνες φτιάχτηκαν από άλλους ανθρώπους για άλλους ανθρώπους – όχι για εμένα”.

Ουρανός και Ποσειδώνας: Ο συνδυασμός αυτός είναι από τη φύση του αντιπροσωπευτικός γενεών, και όχι προσωπικός εκτός και αν σχηματίζει κάποια όψη με τον Ήλιο, τη Σελήνη, τον Ερμή, την Αφροδίτη ή τον Άρη. Αν η συνείδηση έχει εξελιχθεί αρκετά, από όποιο σημείο του χάρτη αγγίζουν ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, προκύπτει μία εξύψωση των εμπλεκόμενων ενεργειών, σε ένα ακόμη περισσότερο συλλογικό ή παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας σε όψη με τον Ήλιο (π.χ. Ήλιος στους Διδύμους σε σύνοδο με Ουρανό στους Διδύμους σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στο Ζυγό) μπορούν να δημιουργήσουν ένα άτομο με ευρύτατες και πολύ φιλελεύθερες απόψεις. Αυτό είναι ένα άτομο του οποίου τα επικοινωνιακά ταλέντα (Ήλιος/Ουρανός στους Δίδυμους) θα αξιοποιηθούν για να φέρουν φώτιση και θεραπεία στους άλλους (Ποσειδώνας στο Ζυγό).

Το γεγονός ότι το 80% των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί τον 20ο αιώνα έχουν εξάγωνο Ποσειδώνα/Ουρανού, δίνει στην πλειοψηφία από εμάς, την προοπτική του να είμαστε σε επαφή με τις υπερβατικές δυνάμεις που πλημμυρίζουν τη Γη. Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τις θετικές, εξελικτικές παρορμήσεις και συνεπώς οι όψεις του Ουρανού/Ποσειδώνα παραμένουν “αόρατες”.

 

Ουρανός και Πλούτωνας: Οι επιρροές των όψεων αυτών επίσης χρωματίζουν ολόκληρες γενιές πολύ περισσότερο από ότι μεμονωμένα άτομα. Κατά κύριο λόγο, ο συνδυασμός Ουρανού/Πλούτωνα χρησιμεύει στην κατεδάφιση των κοινωνικών προτύπων και δομών, επιτρέποντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη επαφή στο επίπεδο της συλλογικής συνείδησης.

Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι που γεννήθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του ’60 με σύνοδο Πλούτωνα/Ουρανού στην Παρθένο μπορούν να θεωρηθούν οι γονείς της “εποχής των ηλεκτρονικών υπολογιστών”.

Είναι αυτοί που ανακάλυψαν τις μεθόδους και τις τεχνολογίες που οδήγησαν σε εφευρέσεις όπως το διαδίκτυο και ο παγκόσμιος ιστός που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους από όλο τον κόσμο μέσω της τεχνολογίας και των ηλεκτρικών (Ουρανός) συνδέσεων, με αποτέλεσμα τη δια παντός μεταμόρφωση (Πλούτωνας) της κοινωνίας.

Ένα άτομο που βιώνει προσωπικά στο ωροσκόπιό του την σύνοδο Πλούτωνα/Ουρανού, είναι αυτό που συνειδητά ενεργεί ως μεταμορφωτικός παράγοντας της συλλογικής συνείδησης. Σε ένα πιο πεζό, προσωπικό-κεντρικό επίπεδο, έχω παρατηρήσει ότι άνθρωποι με δυνατές όψεις Ουρανού/Πλούτωνα με τον Ήλιο ή/και Σελήνη τείνουν να είναι νευρικοί, ανήσυχοι και όχι ιδιαίτερα άνετοι με τις κοινωνικές ρυθμίσεις και το κοινωνικό περιβάλλον.

Συγγραφέας: Alan Oken
Πρωτότυπος τίτλος: Surprising Gifts—Uranus and Your Planets
Πηγή: Alan Oken Newsletter – Article: Surprising Gifts-Uranus and Your Planets
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από τον συγγραφέα και αστρολόγο, Alan Oken.
 

Μετάφραση – Απόδοση: Μαρία Ευαγγελίδου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments