0 0 votes
Article Rating

Μια ενιαία δομημένη προσωπικότητα είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για έναν υγιή τρόπο ζωής, αλλά και πρωταρχικής σημασίας για την πνευματική μας άνθιση. Το εγώ, ο κατώτερος εαυτός μας ή η προσωπικότητά μας (πείτε το όπως θέλετε) είναι η άγκυρα όλης μας της ύπαρξης.

Η ψυχή είναι εκείνη η ουσιώδης και λογική Αρχή της Αγάπης που τα περικλείει όλα, και η οποία, καθώς σμίγει και σμιλεύεται με τον κατώτερο εαυτό μας, εκδηλώνει την ύπαρξή μας σαν ολοκληρωμένη οντότητα, κάτι σαφώς ανώτερο από το άθροισμα των διαφόρων ξεχωριστών μερών της. Είναι αυτή ακριβώς η ίδια η φύση της σχέσης μεταξύ της ψυχής και της προσωπικότητάς μας που βρίσκεται στον πυρήνα της Αστρολογίας της Ψυχής (Soul-Centered Astrology).

Στην παραδοσιακή Αστρολογία που έχει ως επίκεντρο την προσωπικότητα, υπάρχουν τέσσερις βασικοί τομείς που αξίζει να συζητηθούν σε σχέση με τη Σελήνη. Αυτοί είναι:

  • Ο τομέας που αφορά στην ενστικτώδη αντίδρασή μας στα γεγονότα (ειδικά σ’ αυτά που έχουν να κάνουν με τη σωματική και συναισθηματική μας επιβίωση).
  • Οι ψυχολογικές ρίζες και τα υποκειμενικά πρότυπα πάνω στα οποία χτίζουμε τη ζωή μας («Ο ψυχολογικός θεμέλιος λίθος»).
  • Αυτά που έχουμε κληρονομήσει, είτε μέσω των οικογενειακών μας γονιδίων σε προσωπικό επίπεδο, είτε μέσω του φυλετικού και εθνολογικού μας υπόβαθρου γενικότερα (το «βιολογικό μας κάρμα»).
  • Και τέλος, η σχέση μας με τη μητέρα, με τη θηλυκή πλευρά του εαυτού μας, και με τις γυναίκες γενικότερα (η Αρχή της «Άνιμα» [Σ.τ.Μ.: το γυναικείο αρχετυπικό στοιχείο της ψυχής και του συλλογικού ασυνείδητου σε αντιδιαστολή με το ανδρικό «Άνιμους»)

Στα παραπάνω μπορούμε να προσθέσουμε έναν ακόμη παράγοντα, που βέβαια, βρίσκει μεγαλύτερη εφαρμογή στην Αστρολογία της Ψυχής. Σε έναν αστρολόγο της εσωτερικής αστρολογίας, η θέση της γενέθλιας Σελήνης ανά ζώδιο και οίκο αποκαλύπτει τον τομέα εκείνο της ζωής μας από τον οποίο έχουμε ανάγκη να διαχωριστούμε.

Καθώς επίσης, μέσα από τη δύναμη της θέλησης και το καλό του ανώτερου εαυτού μας, να μεταμορφώσουμε τη Σεληνιακή θέση σε ένα πανίσχυρο εργαλείο συμπόνιας, επίγνωσης και επούλωσης. Αυτό δεν είναι εύκολο καθήκον, αν αναλογιστούμε ότι οι περισσότεροι από μας εξακολουθούμε ακόμα να χειριζόμαστε τη ζωή μας με απώτερο σκοπό πάντα την ικανοποίηση αυτών που θεωρούμε προσωπικές και συναισθηματικές μας ανάγκες!

Ένστικτo: Η Σελήνη κυβερνάει το στομάχι και όλα εκείνα τα οποία έχουν να κάνουν με τη λήψη της τροφής. Πιο συγκεκριμένα, κυβερνάει τον αφαλό, και άρα τον ομφάλιο λώρο, τον πρωταρχικό σύνδεσμό μας με την πρώτη μας πηγή τροφής, τη μητέρα μας. Ως εκ τούτου, οι διατροφικές μας συνήθειες και γενικότερα η σχέση μας με το φαγητό, πηγάζουν από τη Σελήνη μας. Μια προσεκτική αξιολόγηση της γενέθλιας θέσης της Σελήνης μας αποκαλύπτει στοιχεία για τις διατροφικές μας συνήθειες αλλά και τη σχέση μας με το πρωταρχικό ένστικτο της επιβίωσης.

Μία καλά τοποθετημένη Σελήνη σε ζώδιο και οίκο τις περισσότερες περιπτώσεις είναι ένδειξη μιας καλής σχέσης με τη μητέρα μας ή ότι πιθανότατα δεν θα αντιμετωπίσουμε στη ζωή μας κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα που να σχετίζεται με τη διατροφή μας. Μιλώντας με όρους εσωτερικής ψυχολογίας, η Σελήνη κυβερνάει το τσάκρα του Ηλιακού Πλέγματος και ως εκ τούτου αποτελεί μέγιστο καθοριστικό παράγοντα της φυσικής συγκινησιακής κατάστασης ενός ατόμου.

Το Ηλιακό Πλέγμα είναι ο σύνδεσμός μας με το «Αστρικό Πεδίο», η όψη δηλαδή της ύπαρξής μας που ρυθμίζει και καθορίζει τη συναισθηματική μας φύση καθώς και τη φύση των επιθυμιών μας. Ένα διαταραγμένο Ηλιακό Πλέγμα ή – στην αστρολογική γλώσσα – μια άσχημα τοποθετημένη ή φτωχή σε όψεις Σελήνη, δείχνει ότι τείνουμε να έχουμε προβλήματα όσον αφορά την έκφραση και την εκπλήρωση των προσωπικών μας αναγκών και επιθυμιών.

Παραδείγματα:
Δύσκολες όψεις μεταξύ Σελήνης και Κρόνου δηλώνουν πάντα ένα άτομο που ενστικτωδώς πιστεύει ότι οι ανάγκες και οι επιθυμίες του δεν θα εκπληρωθούν ποτέ στη ζωή του ό,τι και να κάνει.

Δύσκολες όψεις μεταξύ Σελήνης και Ποσειδώνα φανερώνουν ένα άτομο υπερβολικά ευαίσθητο σε αρνητικά φορτισμένα ενεργειακά πεδία, είτε στο περιβάλλον του είτε μέσα του, και το οποίο οδηγείται σε καταστάσεις συναισθηματικής αστάθειας, που συχνά εκδηλώνονται με τη μορφή φόβου και ανασφάλειας.

Ψυχολογικές ρίζες: Η Σελήνη είναι ο φυσικός κυβερνήτης του Καρκίνου, και ο οίκος της είναι ο τέταρτος. Αυτός ο συνδυασμός ζωδίου-οίκου παραπέμπει στις ρίζες ενός δέντρου. Αν ο σπόρος του δέντρου είναι δυνατός και οι ρίζες του αναπτυχθούν καλά, τότε οι καρποί (Αιγόκερως και δέκατος οίκος) θα είναι άφθονοι, πλούσιοι, και υψηλής ποιότητας.

Η θέση της Σελήνης (και ειδικότερα η όψη της με τον γενέθλιο κυβερνήτη του τέταρτου οίκου) αποκαλύπτει πολλά σε σχέση με την ψυχολογική μας θρέψη. Ας μη ξεχνάμε όμως, ότι το γενέθλιο ωροσκόπιο είναι εξ ορισμού «ο σκοπός της ώρας», προέρχεται από τη λατινική λέξη «hora/hour» και την ελληνική λέξη «σκοπός» δηλαδή αυτός που βλέπει/παρακολουθεί.

Με την έννοια αυτή, ο γενέθλιος χάρτης μας μπορεί να χρησιμεύσει και σαν χάρτης διελεύσεων της μητέρας μας, αποκαλύπτοντας τη συναισθηματική της κατάσταση όταν μας γέννησε. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συγκρίνουμε τους δύο χάρτες!

Παραδείγματα:
Αν η Σελήνη είναι ταυτόχρονα ο γενέθλιος και ο φυσικός κυβερνήτης του τέταρτου οίκου (ακμή του τέταρτου στον Καρκίνο), τότε η θέση της είναι μια πολύ σημαντική ένδειξη για τις ψυχολογικές ρίζες του εν λόγω ατόμου – ακόμα περισσότερο αν η Σελήνη βρίσκεται επίσης στον τέταρτο οίκο ή στο ζώδιο του Καρκίνου, και πολύ περισσότερο αν η Σελήνη είναι ταυτόχρονα και στον Καρκίνο και στον τέταρτο οίκο. Το κλειδί για μια σωστή αστρολογική ερμηνεία είναι να κατανοήσουμε τη σχετική δύναμη ή αδυναμία κάθε πλανητικής θέσης.
 
Βιολογικό Κάρμα: 
Η Σελήνη αποκαλύπτει τι έχουμε κληρονομήσει, είτε από την οικογένειά μας, μιλώντας σε προσωπικό επίπεδο, είτε από το φυλετικό και εθνολογικό μας υπόβαθρο γενικότερα. Όταν επαναπροσδιορίσουμε τη σχέση μας με το ενστικτώδες και βιολογικό επίπεδο της σεληνιακής μας έκφρασης (αυτό επιτυγχάνεται μέσω πνευματικής άσκησης), τότε θα απελευθερωθούμε από τις υποκειμενικές και ενστικτώδεις εξαρτήσεις από πολλά καρμικά πρότυπα. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα του δέρματός μας, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο θεωρούμε τον εαυτό μας.

Έτσι, δεν είμαστε απλά λευκοί, μαύροι, καφέ ή κίτρινοι, αλλά γινόμαστε ανθρώπινες υπάρξεις, με συνείδηση χρωματισμένη με τα χρώματα του ουράνιου τόξου, και άρα απελευθερωμένοι από προκαταλήψεις. Αυτό είναι ένα υπέροχο δώρο το οποίο έρχεται από την ψυχή μας! Το βιολογικό κάρμα έχει να κάνει και με κάποιες κληρονομικές ασθένειες και διαταραχές. Η μετάλλαξη της συνειδητότητας, μέσα από την ανύψωση του επιπέδου στο οποίο λειτουργεί η Σελήνη στη ζωή μας, μπορεί να φτάσει σε σημείο να θεραπεύσει οικογενειακές ασθένειες (ψυχικές, συναισθηματικές και σωματικές) προτού εμφανιστούν.

Μερικοί από εμάς είμαστε προικισμένοι με ένα θαυμάσιο βιολογικό κάρμα, και έχουμε κληρονομήσει αρκετά «ζεστά και θαυμάσια χαρίσματα» από την οικογένεια/Σελήνη μας. Η γενέθλια θέση και η κατάσταση της Σελήνης μας μπορεί να μας αποκαλύψει και αυτά.

Παραδείγματα: Ο Δίας στον Ταύρο, στον τέταρτο οίκο, σε τρίγωνο με τη Σελήνη στον Αιγόκερω μπορεί να είναι φανερώνει ότι προερχόμαστε από μία εύπορη ή κοινωνικά καλά τοποθετημένη οικογένεια. Το πώς θα χειριστούμε αυτήν την κληρονομιά είναι ένα άλλο θέμα.

Ο Κρόνος στον τέταρτο οίκο σε τετράγωνο με τη Σελήνη ως κυβερνήτη του έκτου οίκου της υγείας (ακμή του έκτου οίκου στον Καρκίνο) δείχνει μια τάση να κληρονομούμε εξουθενωτικές ασθένειες.
 
Μητέρα και Άνιμα:
Για έναν άνδρα, η Σελήνη θα αποκαλύψει όχι μόνο την πρωταρχική σχέση του με τη μητέρα(συχνά περιγράφει ακόμη και την εμφάνισή της ή το χαρακτήρα της), αλλά θα καθορίσει και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις γυναίκες στη ζωή του αλλά και τη θηλυκή πλευρά του εαυτού του.

Αν η Σελήνη είναι ευνοϊκά τοποθετημένη στο χάρτη, τότε το άτομο θα έχει την τάση να ωφελείται σημαντικά από τις σχέσεις του με το αντίθετο φύλο. Μπορεί επίσης να ανακαλύψει ότι είναι περισσότερο συναισθηματικά αυτάρκης παρά εξαρτώμενος από τις σχέσεις του. Μια τέτοια Σελήνη μπορεί ακόμα να αποκαλύψει ότι το άτομο έχει μία άνετη σχέση με την «Άνιμα» του, πράγμα που δείχνει του ότι είναι ευαίσθητος στο περιβάλλον του και αναζητά να γαλουχεί τους άλλους, και όχι μόνο να γαλουχείται ο ίδιος.

Μια καλά τοποθετημένη Σελήνη σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο αποκαλύπτει ότι η γυναίκα αισθάνεται άνετα (και όχι υπερβολικά ευάλωτη) μέσα στο γυναικείο σώμα της και τις αξίες που σχετίζονται με το φύλο της. Και στις δύο περιπτώσεις, υπάρχει η προδιάθεση για μια καλή σχέση με τη μητέρα και, αν συνηγορεί και η κατάσταση του τέταρτου οίκου, γερά οικογενειακά θεμέλια.

Παραδείγματα:
Γυναίκα με Σελήνη στον Ταύρο σε εξάγωνο με την Αφροδίτη στον Καρκίνο και τρίγωνο με τον Κρόνο στον Αιγόκερω, έχει διδαχθεί από νεαρή ηλικία (έχοντας ως πρότυπα τη μητέρα και τη γιαγιά της) να χρησιμοποιεί τις ψυχικές και συναισθηματικές της δυνάμεις με σύνεση. Υπάρχουν κάποιες οικογενειακές και παραδοσιακές αξίες που τις κρατάει ζωντανές προκειμένου να χαρίζει ευχάριστες στιγμές στην ίδια της τη ζωή αλλά και στη ζωή των παιδιών και της οικογένειάς της.

Άντρας με Σελήνη σε σύνοδο με τον Άρη και σε τετράγωνο με τον Ουρανό, έχει μητέρα συναισθηματικά ασταθή και επιρρεπή σε αδικαιολόγητες εκδηλώσεις θυμού. Ο άντρας αυτός έχει την τάση να εμπλέκεται συναισθηματικά με γυναίκες που είναι ψυχολογικά αδύναμες να βιώσουν συναισθηματική οικειότητα. Οι σχέσεις του με τις γυναίκες γενικότερα διακατέχεται από καχυποψία και ανταγωνιστικότητα και το άτομο αυτό δεν είναι καθόλου ευγενικό με τον ίδιο του τον εαυτό, είναι κυριευμένο από σύγχυση και αδικαιολόγητα δύσθυμο.
 
Εσωτερικοί συλλογισμοί:
Όταν κάποιος άνθρωπος λειτουργεί σε ψυχικό επίπεδο, τότε η «μανούλα» γίνεται «Η Μητέρα». Στην ουσία, ο άνθρωπος αυτός είναι ελεύθερος από προσωποποιημένες συναισθηματικές συνήθειες που τον δένουν με τον ψυχικό ομφάλιο λώρο του παρελθόντος. Σε επίπεδο προσωπικότητας, η εξάρτηση και ταύτιση με τη Σελήνη δείχνει κάποιον ο οποίος είναι ακόμα παιδί του ενός από τους δύο γονείς, διατηρώντας και διαιωνίζοντας το βιολογικό του κάρμα με τον τρόπο που υποδεικνύει αυτή του η κατάσταση.

Το άτομο αυτό είναι υποκειμενικά και λίγο πολύ ασυνείδητα προσκολλημένο στα ψυχολογικά πρότυπα του παρελθόντος. Όπως είπε και ο Θιβετιανός Δάσκαλος D.K., το άτομο γίνεται τότε «αιχμάλωτος του πλανήτη», το τσάκρα της καρδιάς κλείνει και το άτομο εξακολουθεί να κολυμπάει στα νερά του συλλογικού αστρικού πεδίου – τα συναισθήματά του είναι συχνά διαταραγμένα και ο προσανατολισμός και η έκφρασή του είναι κατεξοχήν εγωιστικά.

Το πνευματικό μονοπάτι μας επιτρέπει τελικά να επαναπροσδιορίσουμε την (α)συνειδητότητά μας και να απογαλακτιστούμε από τους βιολογικούς μας γονείς μέσα από μια διαδικασία συνειδητής αφύπνισης μέσα στην αγκαλιά της Μητέρας. Μόλις φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο, θα διαπιστώσουμε οτιαπελευθερωθήκαμε από τη στενόμυαλη προοπτική της ζωής που οδηγεί σε θρησκευτικές και φυλετικές διαμάχες.

Δεν έχουμε πλέον εχθρούς – αντιλαμβανόμαστε ολόκληρη την Ανθρωπότητα ως μία μεγάλη Οικογένεια και γινόμαστε πλέον μέλη της, αδέρφια, μέσα σε αυτή την οντότητα. Πλέον δεν γιορτάζουμε ούτε πονάμε μόνοι μας. Έχουμε ανοίξει το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς μας (είναι ακριβώς επάνω από το τσάκρα του Ηλιακού Πλέγματος) και κατά συνέπεια οδεύουμε προς την Κορώνα (στην κορυφή του κεφαλιού) – την όψη δηλαδή της ύπαρξής μας που μας επιτρέπει να πάρουμε μια ιδέα της αληθινής φύσης του Πνεύματος. Έχουμε προχωρήσει πέρα από την αέναη δίψα για θρέψη της σάρκας, προς στη συνειδητή θρέψη και γαλούχηση των άλλων και του εαυτού μας μέσω της αληθινής φύσης της φωτισμένης καρδιάς. Αυτό είναι ελευθερία.

Παράδειγμα:
Η Σελήνη είναι εσωτερικός κυβερνήτης του ζωδίου της Παρθένου.
Η Παρθένος αντιπροσωπεύει την Παρθένα Μητέρα. Οι πράξεις εξαγνισμού της και ο δρόμος προς την τελειότητα έχουν σκοπό τη κυοφορία του Χριστού μέσα της. Αν μετρήσουμε εννέα ζώδια (εννέα μήνες) αντίστροφα από την Παρθένο, με τη φορά της μετάπτωσης των Ισημεριών, θα φτάσουμε στον Αιγόκερω. Στην Αστρολογία της Ψυχής ισχύει: “Η Παρθένος μεσουρανεί στον Αιγόκερω”.

Αλλά η Παρθένα είναι ταυτόχρονα ο ίδιος ο Χριστός! Δεν πρέπει ούτε μπορούμε να το ξεχνάμε αυτό. Κάθε ένας από εμάς κουβαλάει μέσα του την προοπτική να εξελιχθεί προς την τελειότητα.

Ο αντίποδας της Παρθένου είναι οι Ιχθείς. Το σύμβολο του Ψαριού ήταν 2000 χρόνια πριν και είναι ακόμα το σύμβολο του Χριστού. Ο ωκεανός μέσα στον οποίο κολυμπάει το Ψάρι λέγεται στα λατινικά “mare” και τα ονόματα Μαίρη και Μαρία προέρχονται από αυτή τη ρίζα. Είναι η ίδια ρίζα για τη λέξη «μητέρα»: mother (Αγγλικά), madre (Ισπανικά και Ιταλικά), mere (Γαλλικά), mae (Πορτογαλικά).

Στις γλώσσες αυτές η λέξη θάλασσα είναι αντίστοιχα mar, mare, mer, mar! Η λέξη mare είναι επίσης συνδεδεμένη με τη λέξη “mater” από την οποία προήλθε η λέξη “matter” (ουσία, ύλη), όπως επίσης και οι λέξεις material (υλικός), maternal (μητρικός), matriarchy (μητριαρχία). Εξάλλου, δεν είναι η θάλασσα η μητέρα όλων των μορφών της φύσης, και δεν είναι η ίδια η φύση που αστρολογικά κυβερνάται από την Παρθένο και τη Σελήνη; Η ουσία της Παρθένου είναι στενά συνδεδεμένη με τη Μητέρα του Ωκεανού, Μαίρη.

Η προέλευση του ονόματος Μαίρη (Miriam) είναι αρχαιότερη κι από τη Λατινική γλώσσα. Το όνομα Miriam προήλθε από την σανσκριτική λέξη “maya” (που σημαίνει ωκεανός, έχοντας όμως στην εσωτερική φιλοσοφία την εννοιολογική σημασία της «ψευδαίσθησης») και την εβραϊκή λέξη “mayim” (που σημαίνει νερό) από την οποία προέρχεται το όνομα Miriam. Μάλιστα, θα τολμούσα να πω ότι η λέξη «μαμά» είναι ίσως η πρώτη λέξη η οποία βγήκε από τα χείλη των πρώτων ανθρώπινων πλασμάτων.

Η Σελήνη, το Θείο Θηλυκό, είναι πανταχού παρούσα, ευτυχώς! Σε όλη την ιστορία και τη μυθολογία, έχει σχεδόν πάντα το ρόλο της συντρόφου, της κόρης ή της αδελφής του Ήλιου (Πνεύμα/Πατέρας). Η Σελήνη είναι η Μεγάλη Μητέρα η οποία έχει γαλουχήσει και έχει δώσει μορφή στο σπόρο της ζωής, που φυτεύτηκε μέσα στη μήτρα της. Αυτή είναι και η σημασία της Νέας Σελήνης στην Αστρολογία. Ο Ήλιος και η Σελήνη συναντιούνται και ενώνονται. Η Σελήνη είναι σκοτεινή καθώς η μήτρα της είναι κενή, αλλά κατά τη Νέα Σελήνη ο Ήλιος εμφυτεύει το σπόρο της δημιουργίας του νέου μήνα/Νέα Σελήνη.

Ο σπόρος συμβολίζεται από τη ζωδιακή μοίρα στην οποία λαμβάνει χώρα η σύνοδος. Καθώς η Σελήνη ταξιδεύει από τη Νέα Σελήνη στην Πανσέληνο ο σπόρος ωριμάζει και στην Πανσέληνο πλέον η μορφή του σπόρου αποκαλύπτεται. Στη συνέχεια διασκορπίζεται στη συλλογική συνείδηση η οποία την απορροφά σταδιακά (οι φάσεις της Σελήνης από την Πανσέληνο αντίστροφα έως την Νέα Σελήνη) μέχρι την επόμενη Νέα Σελήνη, τότε που η Σελήνη (Luna) γονιμοποιείται από τον Ήλιο (Sol) ξανά. Ο κύκλος δεν τελειώνει ποτέ…

Στην Αίγυπτο, όπως επίσης και στην Ινδία, η Σελήνη συχνά απεικονίζεται σαν την Ιερή Αγελάδα (εξάλλου, δεν είναι ηΣελήνη σε έξαρση στο ζώδιο του Ταύρου; ). Για τους Εβραίους, η αρσενική και η θηλυκή απεικόνιση του Θείου είναι ενωμένες σε Ένα Ανώτερο Πλάσμα – Ιεχωβάς (Jehovah). Η ιερή αυτή λέξη που χρησιμοποιείται για να δηλώσει το Θεό, είναι συνδυασμός του “Jeh” (σημαίνει αρσενικό) και της “Eva” (σημαίνει θηλυκό). Η “Eve” βρίσκει τις ρίζες της στην Τουρκία, εκεί που η λέξη «σπίτι» (Καρκίνος, Σελήνη, Μητέρα) είναι “ev”. Πολλές θρησκείες ονομάζουν τον χώρο λατρείας «Οίκο του Θεού», καθώς είναι ο χώρος (ψυχή) στον οποίο κατοικεί το Πνεύμα. Ακόμα και το Βατικανό είχε χτιστεί στο όρος Vaticanus, ναό μίας αρχαίας θεάς μητέρας.

Αντιπροσωπεύοντας τη θηλυκή πλευρά του Θείου, η Σελήνη, είναι η πρόγονος όλων των θρησκειών που έχουν ως αντικείμενο λατρείας τη θεά της γονιμότητας και της γεωργίας. Για τους Χαλδαίους ήταν η Nana (στην αγγλική γλώσσα, η λέξη nana χρησιμοποιείται έως και στις μέρες μας, ως άλλη λέξη για τη γιαγιά). Είναι η θεά Ceres για τους Ρωμαίους και η θεά Ceridwen για τους Δρυίδες. Είναι επίσης η θεά των παρθένων, Vesta, από την οποία προέρχεται η λατρεία των Εστιάδων (“Vestal Virgins”). Στο χριστιανικό ημερολόγιο, ο πέμπτος μήνας είναι ο Μάιος (maya, Mary, mayim) και είναι αφιερωμένος σε Εκείνη! Στην απόκρυφη σημειολογία, η πεντάλφα (το άστρο των πέντε σημείων) είναι παραδοσιακά σχετιζόμενο με το θηλυκό και συγκεκριμένα με την Αφροδίτη.

Η Αφροδίτη στην Αστρολογία της Ψυχής είναι ο κυβερνήτης της Πέμπτης Ακτίνας και αδερφή της Γης, μητέρα των οποίων είναι η Σελήνη. Η Πέμπτη Ακτίνα είναι η ενέργεια του Νου. Οι Εσωτερικοί Αστρολόγοι υποστηρίζουν ότι η Γη είναι αυτή που δίνει τη μορφή στο ανθρώπινο είδος αλλά η Αφροδίτηείναι εκείνη που του δίνει την ανθρώπινη ουσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λέξη “Man” (Άνθρωπος) προκύπτει από το Σανσκριτικό “manas”, το οποίο σημαίνει Νους. Ως εκ τούτου, ο Άνθρωπος είναι δημιούργημα του Νου, η ουσία του οποίου όμως είναι το δώρο της θεάς της ομορφιάς και της αρμονίας, ενώ όλες οι μορφές και η ύλη είναι γιοι και κόρες της Σελήνης.
  

Συγγραφέας: Alan Oken
Πρωτότυπος τίτλος: The true nature of the Moon
Πηγή: The True nature of the moon – Alan Oken
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από τον συγγραφέα του αστρολόγο, Alan Oken.
 

Μετάφραση – απόδοση: Μαρία Ευαγγελίδου, Μαρία Λεοβάρη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments