0 0 votes
Article Rating

Αυτές είναι οι σημειώσεις μου από μία ομιλία που έδωσα για τους Ανάδρομους στην Πίζα της Ιταλίας. Έχω δώσει την ομιλία αυτή τόσες πολλές φορές που δε θέλω να την δώσω ξανά…έτσι μοιράζομαι τις σημειώσεις μου με όλους εσάς.

Όλοι οι πλανήτες, με εξαίρεση τον Ήλιο και τη Σελήνη που δεν είναι στην πραγματικότητα πλανήτες, έχουν μία περίοδο ανάδρομης πορείας. Είναι μία φαινομενική κίνηση η οποία παρατηρείται μόνο από τον πλανήτη Γη όταν ο πλανήτης «φαίνεται» να κινείται προς τα πίσω στον ουρανό. Θα καταλάβετε ότι η Αφροδίτη ή ο Ερμής πρόκειται να γυρίσουν ανάδρομοι όταν τους δείτε να κινούνται αρκετά μπροστά από τον Ήλιο. Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος όταν είναι περίπου 14 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο και η Αφροδίτη όταν είναι περίπου 30 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο. Ο Ερμής είναι ανάδρομος για 3 εβδομάδες, 3 φορές το χρόνο και η Αφροδίτη είναι ανάδρομη κάθε 19 μήνες.

Οι άλλοι πλανήτες γυρίζουν ανάδρομοι μόνο όταν βρίσκονται απέναντι από τον Ήλιο στο χάρτη. Σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, οποιοσδήποτε πλανήτης είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο είναι πάντα ανάδρομος. Πολλές φορές ένας πλανήτης που σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο μπορεί επίσης να είναι ανάδρομος.

Ο Άρης γυρίζει ανάδρομος για κάτι λιγότερο από 2,5 μήνες κάθε 2 χρόνια.
Ο Δίας με τον Πλούτωνα είναι ανάδρομοι κάθε χρόνο.
Ο Δίας είναι ανάδρομος για 4 μήνες,
Ο Κρόνος με τον Πλούτωνα είναι ανάδρομοι για 5 μήνες.

Όταν ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, δεν λειτουργεί με τον συνήθη τρόπο του. Συχνά χρειάζεται να προκαλέσει αλλαγές ή να λειτουργήσει σε ένα εσωτερικό, ψυχολογικό επίπεδο προτού μπορέσει να εκφράσει τις ιδιότητές του φανερά.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ

Ο Πλούτωνας είναι περισσότερο έντονος όταν είναι ανάδρομος και αυτή η ένταση είναι άκρως ψυχολογική που μπορεί να τους (τα άτομα με ανάδρομο Πλούτωνα) κάνει περισσότερο καχύποπτους με τους άλλους λόγω του ότι συλλαμβάνουν περισσότερο σε αυτό το ψυχολογικό επίπεδο.

Ο ορθόδρομος Πλούτωνας ενδιαφέρεται περισσότερο για την επιφαινόμενη δύναμη – μία σπουδαία δουλειά, πολλά λεφτά. Ο ανάδρομος Πλούτωνας είναι αναμφισβήτητα περισσότερο ψυχολογικός – διερευνητικός, θεραπευτικός, μεταμορφωτικός.

(Άτομα με ανάδρομο Πλούτωνα) καταγράφουν το αθέατο πολύ γρήγορα, βλέπουν την αρνητική πλευρά πιο εύκολα αλλά αυτό πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν διότι θα τους απομονώσει από τη ζωή και τους ανθρώπους.

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πολύ περισσότερη διορατικότητα στο υποσυνείδητο. Αυτό τους καθιστά περισσότερο μοναχικούς και εσωστρεφείς. Μπορεί να δυσκολεύονται να χαλαρώσουν έχοντας γύρω τους άλλους ανθρώπους λόγω της ψυχολογικής διαδικασίας και της καταγραφής τόσο πολλών πληροφοριών.
Οι δυνάμεις της αναγέννησης και ανανέωσης είναι απίστευτες στον Οίκο που βρίσκεται.

Ο Πλούτωνας στον 1ο (αλλά όχι μέσα σε απόσταση 6 μοιρών από την ακμή του 2ου) μπορεί κατ’ αρχήν να ερμηνευθεί ως ότι επηρρεάζει την συμπεριφορά της μητέρας κατά την περίοδο της κύησης. Με τον Πλούτωνα να ανατέλλει, η μητέρα ένιωθε θυμό, αγανάκτιση και αντιστεκόταν σθεναρά στο ότι βρισκόταν εκτός ελέγχου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να υπήρχαν εντάσεις μέσα στην οικογένεια και η μητέρα να εσωτερίκευε το θυμό με πανίσχυρα συναισθήματα. Ακόμα και το αγέννητο παιδί ένιωθε ότι βρισκόταν εκτός ελέγχου από ότι συνέβαινε κατά τη διάρκεια της κύησης! Με τον ανάδρομο Πλούτωνα, η επιρροή είναι περισσότερο ψυχολογική παρά εκφρασμένη ως εξωτερική ανάγκη ελέγχου του περιβάλλοντος. Ως παιδί, το άτομο έμαθε να συλλαμβάνει λεπτές νύξεις από τους ενήλικες – συλλαμβάνοντας τις καλές ή τις κακές διαθέσεις, πότε να υψώσει το ανάστημά του και πότε να κάνει ένα βήμα πίσω. Γίνονται καλοί ψυχολόγοι ή τα πάνε καλά σε εργασίες στις οποίες η σκιαγράφιση των άλλων είναι σημαντικό στοιχείο. Οι δυνάμεις που έχουν στην φυσική αναγέννηση είναι εκπληκτικές!

Ο Πλούτωνας στο 2ο επιθυμεί τον έλεγχο επί των δικών του πόρων. Για τον ορθόδρομο είναι ζήτημα εξουσίας. Ο ανάδρομος φοβάται την ψυχολογική ευπάθεια. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Πλούτωνας ή οποιοσδήποτε άλλος πλανήτης θεωρείται ότι επηρρεάζει το 2ο Οίκο αν είναι μέσα στον 1ο Οίκο σε απόσταση 6 μοιρών από την ακμή του 2ου.

Ο Πλούτωνας στον 3ο μπορεί να ελέγχει το μυαλό των άλλων μέσω της έντονης εστίασης. Αυτό μπορεί να τους κάνει σπουδαίους δασκάλους, ανθρώπους που μπορούν να επηρεάσουν θετικά το μυαλό των άλλων.

Τα άτομα με Πλούτωνα στον 6ο είναι πολύ έντονα στην εργασία τους. Δεν μπορούν να χειριστούν τις παρεμβολές. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αποξένωση από τους συναδέλφους. Εργάζονται καλύτερα μόνοι. Γενικά δεν είναι ομαδικοί παίκτες.

Άτομα με Πλούτωνα στον 7ο δυσκολεύονται κάπως να παγιώσουν μία συνεργασία διότι η ένταση είναι τόσο ισχυρή που οι μοναχικές τάσεις δεν λειτουργούν καλά μοιράζοντας τη ζωή με ένα άλλο πρόσωπο.

Άτομα με Πλούτωνα στον 8ο συχνά νιώθουν ότι πρέπει να πάρουν τον έλεγχο των οικονομικών στο γάμο. Αυτό προκαλεί προβλήματα συνεργασίας. Μία γυναίκα είπε ότι ο σύζυγός της ήταν αυτός που ήθελε να έχει τον έλεγχο και να πληρώνει όλους τους λογαριασμούς αλλά ποτέ δεν το έκανε – και αυτό προκάλεσε την τριβή.

Ο Πλούτωνας στον 11ο δεν είναι μία τοποθέτηση ευνοϊκή για συμμετοχή σε ομάδες, αλλά το άτομο έχει το χάρισμα να βρεθεί σε μία ομαδική κατάσταση, να την αναζωογονήσει, να θέσει την εστίαση των πραγμάτων και μετά να φύγει από αυτήν. Έχουν ένα ταλέντο να προετοιμάζουν την οργάνωση της ομάδας για αυτόν που θα την αναλάβει στη συνέχεια.

Ο Πλούτωνας στο 12ο είναι εξαιρετικά έντονος σε σημείο που είναι σθεναρά προδιατεθειμένος στην έρευνα, τη διερεύνηση και το μεγαλύτερο πλεονέκτημά τους είναι η ικανότητα να βοηθούν άλλους ανθρώπους προκειμένου να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Έχουν μία εξερευνητική διορατικότητα η οποία αναλύει σε ψυχολογικό επίπεδο. Μπορούν γρήγορα να συλλάβουν τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία του άλλου και έτσι είναι σε θέση να βοηθήσουν τους ανθρώπους να βοηθήσουν τους εαυτούς τους. Όπως ο ορθόδρομος Πλούτωνας, αυτή είναι μία ιδιαίτερα προστατευτική θέση σε απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις.

Συγγραφέας: Lynn Koiner
Πρωτότυπος τίτλος: Retrogrades in the Natal Horoscope
Πηγή: Retrogrades in the Natal Horoscope : Lynn Koiner – Astrological Research
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από την συγγραφέα και αστρολόγο, Lynn Koiner.
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments