0 0 votes
Article Rating

Αυτές είναι οι σημειώσεις μου από μία ομιλία που έδωσα για τους Ανάδρομους στην Πίζα της Ιταλίας. Έχω δώσει την ομιλία αυτή τόσες πολλές φορές που δε θέλω να την δώσω ξανά…έτσι μοιράζομαι τις σημειώσεις μου με όλους εσάς.

Όλοι οι πλανήτες, με εξαίρεση τον Ήλιο και τη Σελήνη που δεν είναι στην πραγματικότητα πλανήτες, έχουν μία περίοδο ανάδρομης πορείας. Είναι μία φαινομενική κίνηση η οποία παρατηρείται μόνο από τον πλανήτη Γη όταν ο πλανήτης «φαίνεται» να κινείται προς τα πίσω στον ουρανό. Θα καταλάβετε ότι η Αφροδίτη ή ο Ερμής πρόκειται να γυρίσουν ανάδρομοι όταν τους δείτε να κινούνται αρκετά μπροστά από τον Ήλιο. Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος όταν είναι περίπου 14 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο και η Αφροδίτη όταν είναι περίπου 30 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο. Ο Ερμής είναι ανάδρομος για 3 εβδομάδες, 3 φορές το χρόνο και η Αφροδίτη είναι ανάδρομη κάθε 19 μήνες.

Οι άλλοι πλανήτες γυρίζουν ανάδρομοι μόνο όταν βρίσκονται απέναντι από τον Ήλιο στο χάρτη. Σε ένα γενέθλιο ωροσκόπιο, οποιοσδήποτε πλανήτης είναι σε αντίθεση με τον Ήλιο είναι πάντα ανάδρομος. Πολλές φορές ένας πλανήτης που σχηματίζει τρίγωνο με τον Ήλιο μπορεί επίσης να είναι ανάδρομος.

Ο Άρης γυρίζει ανάδρομος για κάτι λιγότερο από 2,5 μήνες κάθε 2 χρόνια.
Ο Δίας με τον Πλούτωνα είναι ανάδρομοι κάθε χρόνο.
Ο Δίας είναι ανάδρομος για 4 μήνες,
Ο Κρόνος με τον Πλούτωνα είναι ανάδρομοι για 5 μήνες.

Όταν ένας πλανήτης είναι ανάδρομος, δεν λειτουργεί με τον συνήθη τρόπο του. Συχνά χρειάζεται να προκαλέσει αλλαγές ή να λειτουργήσει σε ένα εσωτερικό, ψυχολογικό επίπεδο προτού μπορέσει να εκφράσει τις ιδιότητές του φανερά.

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΕΡΜΗΣ
Όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος, οι νοητικές διαδικασίες είναι ενδοσκοπικές, καλοζυγισμένες και εσωτερικευμένες. Προτού μπορέσει να συζητηθεί οποιοδήποτε προσωπικό ζήτημα, πρέπει πρώτα να έχει επεξεργαστεί εσωτερικά. Αυτό σημαίνει ότι αν επιθυμείτε να συζητήσετε μία προσωπική υπόθεση με έναν φίλο που έχει ανάδρομο Ερμή, πρέπει πρώτα να του πείτε τι είναι αυτό που θέλετε να συζητήσετε και να κανονίσετε μία συνάντηση για να το κάνετε. Αν θέλετε μία άμεση απάντηση, αυτή δε θα είναι ειλικρινής ούτε και καλώς ζυγισμένη. Οι άνθρωποι με ανάδρομο Ερμή χρειάζονται χρόνο για να σκεφτούν και να ζυγίσουν.

Επειδή αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη πρώτα να αφομοιώσουν και να επεξεργαστούν, είναι αργοί στο να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και καθυστερούν να ανταποκριθούν σε ερωτήσεις προσωπικής φύσης εκτός και αν έχουν ήδη προετοιμαστεί από πριν. Εκτιμούν την αργή αντίδραση στον άλλον.

Μπορούν εύκολα να συζητήσουν μη προσωπικά θέματα, για τα ενδιαφέροντά τους και το γνωστικό τους πεδίο, χωρίς ενδοσκόπηση. Αυτή έχει ήδη γίνει στο παρελθόν.

Σε ότι αφορά προσωπικά ζητήματα, μπορεί να μην είναι σε θέση να γνωρίζουν αμέσως το πώς αισθάνονται σχετικά με κάτι – χρειάζονται χρόνο για να αναλογιστούν και να ζυγίσουν τα πράγματα.

Η αντίληψη είναι αρκετά καλή λόγω του ότι είναι ευαίσθητοι στον τρόπο με τον οποίο αισθάνονται για διάφορα πράγματα. Οι αντιλήψεις τους είναι ιδιαίτερα εξατομικευμένες.

Προτιμούν μία στοχαστική ανάλυση. Σε πνευματικά ζητήματα, σπανίως είναι επιφανειακοί και επιπόλαιοι αλλά έχουν την τάση να αναλύουν, να ξανα-αναλύουν, να συλλογίζονται και κατόπιν να θέτουν σε εφαρμογή εσωτερικά.

Υπάρχει μία τάση τελειομανίας και ως εκ τούτου μπορούν να γίνονται απόλυτοι – χρησιμοποιώντας όρους όπως «πάντα» και «ποτέ».

Πολλοί άνθρωποι με ανάδρομο Ερμή νιώθουν ότι δεν είχαν κανέναν για να μιλήσουν όταν ήταν παιδιά. Οι σκέψεις και η πνευματική δραστηριότητα εσωτερικεύτηκαν και ως εκ τούτου έγιναν εξαιρετικά υποκειμενικές. Μπορεί να είναι επιρρεπείς στην ονειροπόληση. Κάποιοι μπορεί να είναι τόσο απορροφημένοι από τις δικές τους εσωτερικές σκέψεις που φαίνονται αφηρημένοι και αγνοούν τις εξωτερικές δραστηριότητες. Αυτό είναι ακόμα πιο έντονο όταν ο Ερμής είναι ανάδρομος στους κατιόντες (3, 6, 9, 12) οίκους. Και ακόμα περισσότερο όταν κάνει όψεις με τον Ποσειδώνα, τον πλανήτη που μπορεί να ταξιδέψει μακριά, στο δικό του κόσμο, και να χάσει εντελώς την αίσθηση του χρόνου.

Προσβολές στον 3ο, 6ο και 12ο οίκο μπορεί να προκαλέσουν μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής (Attention Deficit Learning Disorder). Ένα τέτοιο παιδί αποδείχτηκε εκ των υστέρων ότι ήταν κωφό στο ένα αυτί και προσπαθούσε να αναπληρώσει το κενό με το να ακούει όσα περισσότερα πράγματα γινόταν.

Αυτή μπορεί να είναι η υπογραφή του επιστημονικού στοχαστή. Πολλοί από τους αστροναύτες στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και αρχές του ’70 είχαν ανάδρομο Ερμή.

ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ: Η ταχύτητα με την οποία κινείται ο Ερμής μπορεί να υποδείξει την ταχύτητα με την οποία ένα άτομο μπορεί να επεξεργαστεί τις πληροφορίες. Μία φίλη της οποίας ο Ερμής κινήθηκε 2 μοίρες την μέρα που γεννήθηκε, ήταν πολύ γρήγορη και ζωηρή στον τρόπο σκέψης. Είχε την σπάνια ικανότητα να σκέφτεται γρήγορα και με ελάχιστο χρόνο για περισυλλογή.

Αυτοί που είναι γεννημένοι με ανάδρομο Ερμή χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να επεξεργαστούν τις πληροφορίες αλλά οι λύσεις που δίνουν στα προβλήματα είναι συχνά περισσότερο διορατικές και σοφές.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ – ΣΧΟΛΙΑ: «’Εχω μάθει ότι όταν κάτι μου παρουσιάζεται από τους άλλους πολύ γρήγορα, ζητώ χρόνο για να το σκεφτώ»

Ο Ερμής στο 2ο οίκο μπορεί να είναι ο κυνηγός ευκαιριών.

Ο Ερμής στον 3ο ή 4ο οίκο συχνά χρειάζεται ησυχία για να σκεφτεί. Αυτό είναι ακόμα πιο έντονο όταν είναι και η Αφροδίτη ανάδρομη στους ίδιους οίκους. Τα άτομα αυτά έχουν πρόβλημα στο να συγκεντρωθούν όταν υπάρχουν περισπασμοί και διαμάχες στο σπίτι.

Ο Ερμής στον 3ο οίκο έχει έντονη την τάση προς μελέτη και έρευνα αλλά χρειάζεται ησυχία. Τα άτομα αυτά μπορεί να εμφανίζονται αργά στις αντιδράσεις τους μόνο και μόνο επειδή χρειάζονται πρώτα να έχουν όλα τα δεδομένα.

Ο Ερμής στον 5ο οίκο μπορεί να σκέφτεται περισσότερο αντί να δημιουργεί αλλά αυτό εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου. Αυτή είναι η υπογραφή ενός καλού δασκάλου. Είναι πολύ καλοί στα παιχνίδια που απαιτούν λεπτομερή συγκέντρωση.

Με τον Ερμή στον 6ο οίκο θα δείτε τις περισσότερες από τις ιδιότητες τελειομανίας των ατόμων αυτών να βγαίνουν στην εργασία τους. Τα ατομα αυτά φαίνονται ότι σκέφτονται αργά διότι απαιτούν να έχουν όλα τα δεδομένα.

Άτομα με Ερμή στον 7ο οίκο έχουν δυσκολία να αποφασίσουν σχετικά με το γάμο και έτσι μπορεί να παντρεύονται βιαστικά και να αναθεωρούν αργότερα. Συχνά δυσκολεύονται να συζητήσουν προβλήματα που προκύπτουν μέσα στο γάμο.

Ο Ερμής στον 8ο οίκο βρίσκεται στην καλύτερη θέση για την έρευνα και την μελέτη που σχετίζεται με τον 8ο οίκο.

Ο Ερμής στον 9ο οίκο μπορεί να είναι ο συλλέκτης γεγονότων και συμβάντων και μπορεί να μην είναι σε θέση να παίρνει όλες τις απαντήσεις που θέλει. Κάθε πλανήτης μέσα στον 9ο οίκο μπορεί να σημαίνει διακοπή των σπουδών. Συχνά τα άτομα αυτά επιστρέφουν στο σχολείο αργότερα προκειμένου να ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους.

Άτομα με Ερμή στον 10ο οίκο μπορεί να δουν μία δουλειά ως μία εμπειρία μάθησης από την οποία θα αποκτήσουν τις γνώσεις και την πείρα που χρειάζονται. Είναι σχολαστικοί και αξιόπιστοι.

Ο Ερμής στον 12ο οίκο λειτουργεί πολύ καλά σε ένα βαθύ ψυχολογικό και ερευνητικό επίπεδο. Μία φίλη εργάζεται ως θεραπεύτρια σε ένα σωφρονιστικό ίδρυμα. Είχε πει ότι έχει σκέψεις θαμένες τόσο βαθιά μέσα της που ούτε η ίδια ξέρει τι σκέψεις είναι αυτές – και δεν ξέρει καν πώς μπορεί να τις φέρει στην επιφάνεια και να τις εξωτερικεύσει. Τα άτομα αυτά δεν δείχνουνε στους άλλους ότι μπορεί να είναι μελαγχολικά ή αποκαρδιωμένα. Μπορεί να αντιμετωπίζουν κάποιες διαταραχές ύπνου.

Συγγραφέας: Lynn Koiner
Πρωτότυπος τίτλος: Retrogrades in the Natal Horoscope
Πηγή: Retrogrades in the Natal Horoscope : Lynn Koiner – Astrological Research
To κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το myHoroscope από την συγγραφέα και αστρολόγο, Lynn Koiner.
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments