0 0 votes
Article Rating

Για την Ελλάδα, κάποιοι αστρολόγοι χρησιμοποιούν τον χάρτη της «Ελληνικής Επανάστασης 25/3/1821» και κάποιοι άλλοι τη «Συνθήκη του Λονδίνου 3/2/1930». Προσωπικά, βρίσκω ότι ο χάρτης της «Συνθήκης του Λονδίνου» λειτουργεί καλύτερα. Στο άρθρο που ακολουθεί, θα ασχοληθούμε με την ανάλυση του χάρτη της Ελλάδας (της συνθήκης του Λονδίνου) 3/2/1930 ώρα 12:00 μ.μ. Είναι ο χάρτης που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους αστρολόγους. Τότε η Ελλάδα ήταν η Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος και μερικά ακόμα κομμάτια που είχαν απελευθερωθεί.

1ος οίκος

Ο ωροσκόπος του χάρτη της Ελλάδας βρίσκεται στις 2ο Διδύμων, στον πρώτο δεκανό, δείχνει ένα λαό που έχει όλα τα χαρακτηριστικά των διδύμων, έξυπνο, με ζωηρή συμπεριφορά, με χιούμορ, έχει απορίες, είναι κινητικός, κοινωνικός, του αρέσει να μιλάει, να επικοινωνεί, να μετακινείται. Είναι σε ζώδιο μεταβλητό και δείχνει μια περιοδικότητα στα γεγονότα που συμβαίνουν στη χώρα, ακόμα εξωτερικοί παράγοντες δημιουργούν αλλαγές.

Η Σελήνη στους Διδύμους, στον τρίτο δεκανό, τον δεκανό του Ουρανού και στον 1ο οίκο δείχνει ότι ο Έλληνας συγκινείται και επηρεάζεται εύκολα, και οι πολιτικοί συχνά το εκμεταλλεύονται αυτό το στοιχείο. Είναι ένας πολύ έξυπνος και πολυμήχανος λαός. Η Σελήνη εκεί δεν είναι σταθερή, είναι ευμετάβλητη και δείχνει μια αστάθεια του λαού, ψυχολογική και συναισθηματική. Οι Έλληνες πλήττουν εύκολα, είναι πολύ καλοί σε κάθε είδους επικοινωνία και στις δημόσιες σχέσεις.

Ο Ελληνικός λαός δένεται με τα έμψυχα και τα άψυχα, δηλαδή δένεται με την οικογένεια του, οι γονείς με τα παιδιά τους, ο άνδρας με την ομάδα του ή με το αυτοκίνητο του, η γυναίκα με το αγαπημένο της αξεσουάρ που μπορεί να είναι μία τσάντα ή με τα αντικείμενα του σπιτιού της κ.τ.λ. Είμαστε και λίγο επιπόλαιος λαός και λίγο πονηροί.

Η Σελήνη δέχεται άσχημες επιρροές, κάνει ταυ με Άρη και Αφροδίτη. Οι πλανήτες Σελήνη – Αφροδίτη σε δύσκολη όψη δείχνουν μια συναισθηματική θλίψη, μια απογοήτευση. Η απογοήτευση έχει να κάνει με τους πολιτικούς (Αφροδίτη στον 11ο οίκο), τα ψέματα που μπορεί να του λένε οι πολιτικοί, δείχνει επίσης και την ανηθικότητα κάποιων πολιτικών.

Η Σελήνη με τον Άρη απέναντι, κάνει τον Έλληνα να λειτουργεί με νευρικότητα, να είναι φωνακλάς, βιαστικός, ανυπόμονος και απρόσεκτος, να καυγαδίζει εύκολα, με αποτέλεσμα να χάνεται η ηρεμία και η ισορροπία στη ζωή του (Αφροδίτη εστιακός πλανήτης του ταυ). Ακόμα επειδή ο Άρης είναι και τα αυτοκίνητα / η ταχύτητα, η διάμετρος Σελήνης – Άρη δείχνει ότι ο Έλληνας είναι βιαστικός, απρόσεκτος και κακός οδηγός. Με την Αφροδίτη στους Ιχθείς, εστιακό πλανήτη του Ταυ, δείχνει ότι στον Έλληνα αρέσει το ποτό και μπορεί να οδηγεί κάποιες φορές υπό την επήρεια του αλκοόλ, ακόμα ότι εφευρίσκει τρόπους να παρανομεί κάποιες φορές και να αποφεύγει την τιμωρία.

Κυβερνήτης του ωροσκόπου και της Σελήνης είναι ο Ερμής. Ο Ερμής βρίσκεται στις 29ο Υδροχόου και στο 10ο οίκο, ανάδρομος. Η θετική όψη του κάθε πλανήτη με τον κυβερνήτη του είναι πάρα πολύ σημαντική. Η Σελήνη κάνει τρίγωνο με τον κυβερνήτη της, φαίνεται ότι ο Έλληνας δεν έχει μόνο αρνητικά, είναι ένας λαός, έξυπνος, εφευρετικός, τον ενδιαφέρει η πολιτική, οι επιστήμες, η τεχνολογία. Όμως ο Ερμής είναι ανάδρομος, έτσι λοιπόν εμποδίζεται μέσα στη χώρα να διαπρέψει ο επιστήμονας ή ο εφευρέτης. Ο Ερμής ανάδρομος δηλώνει ότι παρεμποδίζεται να εκφραστεί εξωτερικά η εξυπνάδα, η διαπραγματευτική ικανότητα, οι μοντέρνες ιδέες και η εφευρετικότητα των ανθρώπων που έχουν αυτά τα ταλέντα.

Ακόμα ο Ερμής ανάδρομος δείχνει ότι ο Έλληνας έχει πολύ μακρινό παρελθόν, αλλά δεν μπορεί πάντα να το εκμεταλλευτεί (έστω τουριστικά) ή να διδαχθεί από αυτό, αντιθέτως μπορεί αυτό να γίνεται είτε ανασταλτικός παράγοντας είτε να μας μπερδεύει. Ο Ερμής ανάδρομος είναι πάρα πολύ καλός σε θέματα έμπνευσης, για εσωτερική δημιουργία, αλλά για εξωτερική έκφραση είναι δύσκολος.

Μια Νέα Σελήνη που πέφτει στον ωροσκόπο δείχνει αλλαγές στη χώρα. Με καλές όψεις ο λαός θα έχει επιτυχίες, με δύσκολες όψεις, θα υπάρξει δυσαρέσκεια του λαού και αναστάτωση.

2ος οίκος

Η ακμή του είναι στους Διδύμους, πάλι κυβερνήτης ο Ερμής ανάδρομος στον Υδροχόο και στο 10ο οίκο. Αυτό μας δείχνει ότι η χώρα μπορεί να έχει εισόδημα από πολλές πηγές. Η ακμή σε ζώδιο μεταβλητό, σημαίνει ότι το εισόδημα δεν πάντα σταθερό και μπορεί να επηρεαστεί και από εξωτερικούς παράγοντες.

Το τρίγωνο με την Σελήνη δηλώνει ότι ο λαός μπορεί να παράγει εισόδημα αλλά ο Ερμής ανάδρομος στο 10ο δηλώνει ότι το χρήμα συγκεντρώνεται στους ολίγους. Ακόμα οι κυβερνήσεις δεν κάνουν καλή διαχείριση, με αποτέλεσμα η ευημερία της χώρας να εμποδίζεται ή να καθυστερεί.

Αν κατά την είσοδο του Ήλιου στον Κριό, βρεθεί κακεργέτης ή ευεργέτης στον 2ο οίκο, θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την οικονομική κατάσταση της χώρας και του λαού.

Η Νέα Σελήνη ή η Πανσέληνος με θετικές ή αρνητικές όψεις, θα προκαλέσουν θετικές ή αρνητικές αλλαγές στην οικονομία.

3ος οίκος

Ακμή έχει στον Καρκίνο σε ζώδιο παρορμητικό και δείχνει την αγάπη του Ελληνικού λαού για τις αλλαγές και τα ταξίδια. Βασικά ο 3ος είναι οι σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες, δηλαδή τα Βαλκάνια και την Τουρκία. Κυβερνήτης του 3ου η Σελήνη στον 1ο οίκο, προσωποποιούμε και οικειοποιούμεθα θέματα που αφορούν τις σχέσεις μας με τις γείτονες χώρες. Η Σελήνη συμμετέχει στο ταυ με Άρη και Αφροδίτη άρα στις σχέσεις με τις γειτονικές χώρες κατά διαστήματα θεωρούμε ότι απειλούμαστε και είμαστε έτοιμοι να επιτεθούμε ή ότι οι γείτονες είναι προκλητικοί ή πράγματι είναι προκλητικοί και επιθετικοί προς εμάς.

Το αποτέλεσμα των τεταμένων σχέσεων μας (Αφροδίτη εστιακός πλανήτης του ταυ) είναι ότι η αρμονία και η ηρεμία στις σχέσεις μαζί τους, δεν υπάρχει. Το τρίγωνο της Σελήνης με τον Ερμή θα μπορούσε να βοηθήσει αλλά λόγω του ότι ο Ερμής είναι ανάδρομος δηλώνει ότι η διαπραγματευτική μας ικανότητα, η ικανότητα συνεννόησης δεν είναι η σωστή.

Ακόμα ο τρίτος, είναι τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το κυκλοφοριακό. Και τα θέματα αυτά δεν λειτουργούν σωστά. Οι όποιες προσπάθειες γίνονται κατά καιρούς για την ανακούφιση του κυκλοφοριακού, τις ώρες αιχμής δεν μπορούμε να αποφύγουμε το κυκλοφοριακό χάος. Έχουμε πολλά ατυχήματα λόγω της κακής συμπεριφοράς των οδηγών και της εγκληματικής ατέλειας των δρόμων.

Ο 3ος είναι ακόμα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Έλληνας δεν ενημερώνεται σφαιρικά και αντικειμενικά. Επηρεάζεται πάρα πολύ από τα δελτία ειδήσεων τα οποία διαμορφώνονται έτσι ώστε να εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα κάθε φορά.

Ο 3ος είναι η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ούτε σε αυτό τον τομέα δεν τα πάμε καλά. Η γνώση είναι τυποποιημένη και δεν παρέχει ευελιξία και ευρύτητα στη σκέψη του μαθητή. Οι αλλαγές που γίνονται συχνά στην παιδεία το μόνο που προσφέρουν στα παιδιά είναι αναστάτωση και τα μπερδεύουν χειρότερα.

Νέα Σελήνη ή Πανσέληνος στον 3ο, αλλαγές θετικές ή αρνητικές ανάλογα τις όψεις σε όλα τα θέματα του οίκου.

4ος οίκος

Έχει ακμή στον 2ο δεκανό του Λέοντα, αυτό μας δείχνει την πλούσια αγροτική παραγωγή της Ελληνικής γης. Ακόμα ζώδιο σταθερό που σημαίνει ότι ο Έλληνας είναι πολύ δεμένος με την πατρίδα του και δεν του αρέσει να απομακρύνεται απ’ την χώρα του. Ο Κρόνος ανάδρομος μέσα στον 4ο δημιουργεί εμπόδια και δυσκολίες στην αποτελεσματικότητα της αγροτικής παραγωγής και στην προώθηση των προϊόντων. Ο Ήλιος κυβερνήτης του 4ου στον 10ο σε αδυναμία, δηλώνει αδυναμία των κυβερνήσεων να επιλύσουν σημαντικά θέματα της χώρας.

Ο 4ος είναι και η αντιπολίτευση, με αδύναμο Ήλιο και αδύναμο Κρόνο μέσα, δείχνει αδυναμία της αντιπολίτευσης να επιτελέσει το έργο της. Ακόμα κάποιες φορές η αντιπολίτευση γίνεται άδικη και σκληρή με την κυβέρνηση.

Ήλιος – Κρόνος σε αμοιβαία υποδοχή, εξισορροπεί τις καταστάσεις και βοηθά. Ακόμα δείχνει ότι η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση κάποιες φορές αλληλοβοηθιούνται, δηλαδή όταν η κυβέρνηση βρεθεί σε αδυναμία, βοηθά με την συμπεριφορά της την αντιπολίτευση και το αντίθετο, όταν η αντιπολίτευση είναι αδύναμη βοηθά την κυβέρνηση.

Ήλιος – Ουρανός σε διάμετρο με τον Κρόνο ανάδρομο, δείχνει ότι κατά καιρούς είχαμε στην Ελλάδα σκληρά απολυταρχικά καθεστώτα, κατ’ επανάληψη, επειδή όμως έχουμε αμοιβαία υποδοχή Ήλιου – Κρόνου, μας έσωσε απ’ τα χειρότερα. Το τρίγωνο του Κρόνου με τον Άρη, μας δείχνει ότι η έμπρακτη υποστήριξη των ξένων, μας βοηθά ή ότι η εξωτερική απειλή μας ενώνει να ξεπερνάμε τα δύσκολα.

Ο 4ος είναι και τα κτίρια, με τον Κρόνο μέσα, είναι τα πέτρινα κτίρια, βλέπουμε ότι κτυπιέται ο 4ος άρα καταστρέψαμε όλα τα παλιά κτίσματα στο κέντρο της Αθήνας με την αντιπαροχή που θέσπισε η τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ακόμα τα αρχαία μνημεία μας δεν τα προστατέψαμε όσο θα έπρεπε και μεγάλοι αρχαιολογικοί θησαυροί έχουν χαθεί ή έχουν πάει στο εξωτερικό.

Η ακμή του 4ου σε σταθερό ζώδιο με τον Κρόνο ανάδρομο σε διάμετρο με Ουρανό, δηλώνει την σεισμικότητα της χώρας μας. Έγιναν και θα γίνουν στο μέλλον μεγάλοι και μικροί σεισμοί. Εκλείψεις στο σταθερό σταυρό αν είναι ορατές στην Ελλάδα πυροδοτούν σεισμούς.

Νέα Σελήνη ή Πανσέληνος στον 4ο με καλές όψεις, θα υπάρξει επιτυχία στο κόμμα της αντιπολίτευσης, θα πάει καλά η γεωργική παραγωγή, θα έχουμε καλό καιρό. Με δύσκολες όψεις θα συμβούν τα αντίθετα και ίσως έχουμε και σεισμό.

5ος οίκος

Έχει ακμή στον 1ο δεκανό της Παρθένου, κυβερνήτης πάλι ο Ερμής ανάδρομος στο 10ο, με αυτό βλέπουμε ότι οι πρεσβευτές της Ελλάδας στον κόσμο δεν λειτουργούν πολύ άνετα. Εμποδίζονται από διάφορους λόγους να προωθήσουν τα θέματα της Ελλάδας στο εξωτερικό είτε γιατί τα πρόσωπα δεν είναι ικανά γιΆ αυτή τη δουλειά είτε γιατί οι κυβερνήσεις δεν έχουν ένα σχέδιο ικανό να προχωρήσει τα θέματα.

Ο 5ος είναι και τα θέατρα, βλέπουμε ότι έχουμε πάρα πολλές θεατρικές σκηνές, σε ένα τόπο με μόνο 10 εκατομμύρια ανθρώπους και λίγοι απ’ αυτούς πηγαίνουν στο θέατρο, με αποτέλεσμα να πρέπει να επιδοτούνται από το κράτος για να υπάρχουν (Ερμής ανάδρομος τρίγωνο με Σελήνη κυβερνήτη του 2ου – Β. Δεσμός μέσα σε διάμετρο με την Αφροδίτη κυβερνήτη του 2ου παράγωγου, τα εισοδήματα του 5ου). Ο 5ος είναι και η γεννητικότητα, με τον Ερμή ανάδρομο υπάρχει υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, ο Έλληνας σήμερα διστάζει να κάνει παιδιά.

Ο 5ος είναι και ο τζόγος με τον Ερμή στον Υδροχόο, οι Έλληνες είναι παίχτες, (Ερμής και κυβερνήτης του ωροσκόπου) ελπίζοντας ότι θα κερδίσουν και θα αλλάξει η ζωή τους (Ερμής στον Υδροχόο). Ο τζόγος που στην πλειονότητα του είναι κρατικός, εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης (Ερμής στο 10ο) και κάνει πλούσιους αυτούς τους λίγους ιδιώτες (ιδιοκτήτες καζίνο και λεσχών).

Νέα Σελήνη και Πανσέληνος που πέφτουν στον 5ο οίκο, θα φέρουν αλλαγές και θα τονίσουν τα θέματα του οίκου. Αν έχει καλές όψεις θα ευνοηθούν οι τομείς αυτοί ενώ αν έχει δύσκολες θα υπάρξουν προβλήματα.

6ος οίκος

Ακμή στο 2ο δεκανό του Ζυγού, ζώδιο παρορμητικό που σημαίνει ότι ο Έλληνας είναι ανήσυχος λαός στην καθημερινότητα του, κυβερνήτης η Αφροδίτη, που βρίσκεται στους ιχθείς στον 11ο οίκο. Η Αφροδίτη είναι σε έξαρση στους Ιχθείς άρα τα θέματα που κυβερνά -ακόμα και με τις δύσκολες όψεις της- θα έχουν μια τύχη.

Ο Ελληνικός λαός στην καθημερινότητα του είναι κοινωνικός, του αρέσει να περνάει καλά ακόμα και στην δουλειά του. Του αρέσει η μουσική και ο χορός (Αφροδίτη στους Ιχθείς). Δυστυχώς όμως είναι ευάλωτος σε εθισμούς όπως αλκοόλ, καπνό και ουσίες. Η Ελλάδα έχει πάρα πολλά χιλιόμετρα ακτογραμμή, ιδιαίτερα στο παρελθόν οι περισσότεροι Έλληνες είχαν ως κύρια ασχολία τους τη θάλασσα (Αφροδίτη στους Ιχθείς), ενώ τώρα αρκετοί ασχολούνται με τον τουρισμό.

Ο 6ος είναι και η δημόσια υγεία, σε γενικές γραμμές έχουμε καλή υγεία και μακροζωία γιατί η διατροφή μας με τα φρέσκα αγροτικά προϊόντα και το ελαιόλαδο, συντείνουν στην καλή υγεία. Είμαστε ευάλωτοι όμως στις μολυσματικές ασθένειες (Αφροδίτη στους Ιχθείς) που προέρχονται από την επαφή μας με το εξωτερικό (η Αφροδίτη και η Σελήνη συμμετέχουν στο Ταυ με τον Άρη στον Τοξότη και στον 7ο οίκο).

Ο 6ος είναι και το πολεμικό μας ναυτικό. Το πολεμικό μας ναυτικό έχει σταθεί σε κάθε περίπτωση στο ύψος των περιστάσεων. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η αντιστασιακή ενέργεια του αντιτορπιλικού «Βέλος» το 1973 κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ όπου ζήτησε άσυλο στην Ιταλία και επέφερε πλήγμα στη χούντα των συνταγματαρχών.

7ος οίκος

Ακμή έχει στον Τοξότη, ζώδιο μεταβλητό που σημαίνει ο εξωτερικός παράγοντας έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην Ελλάδα και μια αδιαφορία ή αναποφασιστικότητα της Ελλάδας για τα εξωτερικά θέματα.

Μέσα στον 7ο είναι ο Άρης, αυτό σημαίνει ότι χώρες που έχουν έντονο το στοιχείο του Τοξότη είναι ανταγωνιστικές, κυριαρχικές προς την Ελλάδα και οι σχέσεις μας μαζί τους τεταμένες. Ακόμα χώρες που κυβερνώνται απ’ τα μεταβλητά ζώδια έχουν επεκτατικές βλέψεις κατά της Ελλάδας. Κυβερνήτης του 7ου είναι ο Δίας στον Αιγόκερω στον 8ο οίκο, 2ος παράγωγος του 7ου, αυτό δηλώνει ότι αυτά τα κράτη μας προκαλούν και μας «πολεμούν» για δικό τους -και μόνο δικό τους- όφελος.

Κάθε φορά που τα συμφέροντα τους έχουν σχέση με την Ελλάδα, δημιουργούν εντάσεις και γίνονται προκλητικοί για να πιέσουν. Δεν συνδιαλέγονται, δεν δίνουν για να πάρουν, μόνο παίρνουν (Δίας στον Αιγόκερω στον 2ο τους). Ο Άρης κυβερνήτης του 6ου παράγωγου των άλλων (7ος) προτάσσουν τη στρατιωτική τους υπεροχή για να μας απειλούν.

Ο 7ος είναι και το εμπόριο με ξένες χώρες, πάλι το όφελος το έχουν οι άλλες χώρες γιατί η Ελλάδα εισάγει (Κρόνος του 9ου στον 4ο) περισσότερα απ’ αυτά που εξάγει. Ο 7ος είναι και οι γάμοι / διαζύγια, βλέπουμε ότι με τον Άρη στον Τοξότη σε διάμετρο με την Σελήνη, τα διαζύγια έχουν αυξηθεί, ιδιαίτερα μετά την εισροή αλλοδαπών (γυναικών και ανδρών) και του τουρισμού στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να πλήττεται η Ελληνική οικογένεια.

Νέα Σελήνη που πέφτει στον 7ο με θετικές όψεις, θα βοηθήσει να γίνουν κάποια θετικά βήματα προσέγγισης με τα άλλα κράτη που ερχόμαστε σε συνεργασία ενώ αν έχει δύσκολες όψεις θα υπάρξει ένταση. Με τις θετικές όψεις θα γίνουν πολλοί γάμοι και με αρνητικές θα αυξηθούν τα διαζύγια.

8ος οίκος

Ακμή στον Τοξότη και μέσα έχει τον Δία στον Αιγόκερω, σε αδυναμία και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα. Αυτό δηλώνει αδυναμία της χώρας μας να κεφαλαιοποιήσει τα έσοδα της. Δείχνει τα τεράστια χρέη που έχει. Ο Δίας στον Αιγόκερω δείχνει ότι η όποια προσπάθεια για την κάλυψη του προϋπολογισμού, γίνεται μέσα από μεγάλες στερήσεις του λαού.

Ο Πλούτωνας κυβερνά τον 6ο οίκο και βρίσκεται στον 11ο σε τετράγωνο με τον Δία στον 8ο, αυτό δηλώνει τις τεράστιες αμυντικές δαπάνες και τις πιέσεις που δεχόμαστε για τους εξοπλισμούς. Ακόμα δηλώνει το τεράστιο εξωτερικό χρέος, την ανηθικότητα κάποιων μελών του κοινοβουλίου και το «μαύρο» πολιτικό χρήμα.

Ο 8ος είναι και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας, το τετράγωνο Δία – Πλούτωνα σημαίνει τις μεγάλες αδυναμίες του ασφαλιστικού. Δείχνει τα πάρα πολλά ασφαλιστικά ταμεία που τα περισσότερα δεν παρέχουν αξιόπιστη ασφαλιστική κάλυψη. Αν δεν δοθεί άμεσα λύση στο ασφαλιστικό, όσο ο Πλούτωνας transit θα βρίσκεται σε όψη με το Δία, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα στους ασφαλισμένους. Όπως και να έχει πάντως, ακόμα και οι ριζικές αλλαγές που θα προκύψουν δεν θα ωφελήσουν πολύ τους ασφαλισμένους (Δίας σε αδυναμία).

Νέα Σελήνη στον 8ο οίκο, φέρνει στο προσκήνιο θέματα που αφορούν τον 8ο οίκο, τα αποθεματικά της χώρας ή το ασφαλιστικό. Σε σκληρές όψεις, μπορεί να έχουμε θάνατο κάποιου σημαντικού ατόμου.

9ος οίκος

Ακμή στον Αιγόκερω και μέσα είναι ο Ποσειδώνας, μας δείχνει ότι οι Έλληνες είναι -ιδιαίτερα στο παρελθόν- ένας ναυτικός λαός ενώ τώρα ασχολείται με τον τουρισμό και απ’ αυτήν του την ασχολία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό η Ελληνική οικονομία. Ο 9ος είναι κατ’ εξοχήν οίκος που δηλώνει το νόμο, τα δικαστήρια και τους δικαστές. Με τον Ποσειδώνα μέσα, δηλώνει ότι δεν υπάρχει καθαρότητα σε κάποιες απ’ τις νομικές αποφάσεις.

Άτομα με πολιτική ή οικονομική εξουσία (Αιγόκερως) μπορούν να συναλλάσσονται με κάποιους επίορκους δικαστές (Ποσειδώνας), και οι αποφάσεις να βγαίνουν κατά παραγγελία, το είδαμε αυτό και στο πολύ πρόσφατο παρελθόν. Ακόμα και νόμοι μπορεί να γίνονται κατά παραγγελία (Ποσειδώνας του 11ου στον 9ο) και συναλλαγές πολιτικής και εκκλησιαστικής εξουσίας με δικαστές. Με Ποσειδώνα στον 9ο, πάντα θα υπάρχει κάτι απροσδιόριστο, κάτι κρυφό, ή παράνομο στα δικαστικά και τα θρησκευτικά θέματα.

Ο 9ος είναι και ο κλήρος και η θρησκεία, ο Ποσειδώνας στον Αιγόκερω δείχνει την αυστηρότητα του ορθόδοξου κλήρου, την ασκητική και την αυστηρή μορφή του. Ίσως αυτή η αυστηρότητα δημιουργεί και τα σκάνδαλα και την ανηθικότητα κάποιων εκπροσώπων της εκκλησίας.

Ο 9ος είναι και η ηθική του λαού, αλλά όταν υπάρχουν προβλήματα ηθικής στους δύο πιο σημαντικούς στυλοβάτες της ηθικής, τη δικαιοσύνη και τη θρησκεία, ό λαός δεν θα μείνει άμεμπτος ή ο λαός δεν είναι άμεμπτος και έχει αυτούς τους εκπροσώπους. Όμως υπάρχουν και πολύ σημαντικά και φωτεινά παραδείγματα αμέμπτου ηθικής στην ιστορία μας αλλά και σήμερα στην καθημερινότητα μας. Ένα παράδειγμα άμεμπτης ηθικής στο δικαστικό χώρο ήταν η στάση του δικαστή Σαρτζετάκη (πρώην προέδρου της δημοκρατίας), στην υπόθεση Λαμπράκη. Επίσης κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας αλλά και μετά τα 400 χρόνια σκλαβιάς, το θρησκευτικό μας φρόνημα κρατήθηκε άσβεστο με αυτοθυσία των φωτισμένων εκπρόσωπων του κλήρου.

Νέα Σελήνη ή Πανσέληνος που πέφτει στον 9ο οίκο θα φωτίσει τα θέματα του οίκου και ίσως αποκαλυφθεί κάποιο σκάνδαλο.

10ος οίκος

Ακμή στον Υδροχόο σε σταθερό ζώδιο, οι αλλαγές ναι μεν αργούν να γίνουν στην Ελλάδα αλλά όταν γίνουν, είναι ριζοσπαστικές. Κοντά στην ακμή είναι ο Ουρανός και μέσα βρίσκεται ο Ήλιος και ο Ερμής. Ο 10ος και ο Ήλιος δηλώνουν τα δημόσια πρόσωπα, τον πρόεδρο της δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό της χώρας. Ο Ήλιος στο 10ο δείχνει ότι η κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο εκάστοτε πρωθυπουργός έχει μία λάμψη, έχει δημοτικότητα. Αν και ο Ήλιος στον Υδροχόο είναι σε αδυναμία, μπορεί κάποιες φορές ο πρωθυπουργός να αδυνατεί να διαχειριστεί πολύ δύσκολες καταστάσεις (Ήλιος – Κρόνος σε διάμετρο).

Ίσως ακόμα, λαμπεροί και δυναμικοί πρωθυπουργοί να εμποδίστηκαν να κάνουν μεταρρυθμίσεις ή πρωτοποριακές αλλαγές θετικές για το μέλλον της χώρας, (Ήλιος στον Υδροχόο στο 10ο), απ’ την ανεύθυνη και πολύ σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης ή τα ξένα συμφέροντα (Κρόνος του 9ου στο 4ο, σε διάμετρο με τον Ήλιο στο 10ο), π.χ. Χαρίλαος Τρικούπης, Ελευθέριος Βενιζέλος, Γεώργιος Παπανδρέου κ.ά.

Το τρίγωνο του Ήλιου με την Σελήνη σημαίνει ότι το κοινό / ο λαός βοηθά και υποστηρίζει τον ηγέτη του. Έχουμε και τον Ερμή στο 10ο κυβερνήτη του ωροσκόπου που είναι ο λαός αλλά και τα πρόσωπα της κυβέρνησης. Δείχνει ότι ο ηγέτης και τα πρόσωπα της κυβέρνησης ταιριάζουν με την φυσιογνωμία του λαού και περνά ο ένας στον άλλο τα μηνύματα αλλά επειδή ο Ερμής είναι ανάδρομος δυσκολεύει τα πράγματα.

Ο Ερμής, κυβερνήτης του ωροσκόπου είναι η φυσιογνωμία του λαού, στο 10ο σημαίνει ότι ο λαός θέλει να είναι κυρίαρχος στις εξελίξεις και ανεξάρτητος απ’ τα ξένα συμφέροντα, λόγω όμως του ανάδρομου αυτό δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Το σύνθημα «ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία» είναι το πιο κατάλληλο για να καταλάβουμε την έννοια του Ερμή.

Ο Ουρανός στο 10ο δείχνει αναπάντεχες εξελίξεις και ανατροπές των κυβερνήσεων στην ιστορία της χώρας. Οι Ήλιος – Ουρανός σε διάμετρο με τον Κρόνο, δείχνουν και τα σκληρά απολυταρχικά καθεστώτα που κατέλυσαν την δημοκρατία και την ελευθερία, στο παρελθόν στην Ελλάδα.

Νέα Σελήνη ή Πανσέληνος στο 10ο οίκο με θετικές όψεις, δηλώνουν πως θα υπάρξει μεγαλύτερη λάμψη και ίσως μια επιτυχία της κυβέρνησης ενώ με σκληρές όψεις μπορεί άτομα εξουσίας να έχουν προβλήματα, ίσως ακόμα και να υπάρξει δυσφήμιση της χώρας.

11ος οίκος

Είναι το κοινοβούλιο και οι διεθνείς φιλικές σχέσεις της χώρας. Έχει μέσα την Αφροδίτη σε σύνοδο με το Νότιο Δεσμό, αυτό σημαίνει ότι στο κοινοβούλιο επαναλαμβάνονται λάθη του παρελθόντος και δεν αφήνουν την χώρα να ευημερήσει. Η νομοθεσία που παράγεται στο κοινοβούλιο δεν βοηθά τη χώρα και το λαό της να προχωρήσουν. Η Αφροδίτη συμμετέχει στο ταυ με Άρη και Σελήνη και δηλώνουν τα λάθη και τα σκάνδαλα που γίνονται κατ’ επανάληψη από τους βουλευτές αλλά και πως με τον τρόπο που ασκούν πολιτική και διαχείριση του δημόσιου χρήματος, πληγώνουν και ταλαιπωρούν το λαό.

Η Αφροδίτη στους Ιχθείς δηλώνει ακόμα ότι το νομοθετικό έργο κάποιες φορές επηρεάζει αρνητικά τις γυναίκες, υπάρχουν διαστήματα με διαφωνίες και δυσάρεστα επεισόδια στη βουλή. Σκάνδαλα οικονομικά και ερωτικά με πρωταγωνιστές βουλευτές. Η Αφροδίτη στους Ιχθείς δείχνει τις ιδεατές απαιτήσεις που έχει ο λαός από τις κυβερνήσεις του και όταν αυτό δεν συμβεί, απογοητεύεται και πληγώνεται. Η Αφροδίτη κυβερνά και το 12ο οίκο, αυτό σημαίνει ότι κρυφοί εχθροί εμφανίζονται σαν φίλοι, κρυφοί εχθροί επεμβαίνουν στο νομοθετικό έργο, εχθροί που στο τέλος γίνονται φίλοι.

Ακόμα στον 11ο βρίσκεται και ο Πλούτωνας και κάνει τετράγωνο με τον Δία, υπάρχουν υπόγειες, ύπουλες καταστάσεις και έντονες πιέσεις που δημιουργούν προβλήματα στα αποθεματικά ή στην δανειοληπτική ικανότητα της χώρας και κρυφές πιέσεις του υπουργικού συμβουλίου και στην παραγωγή νομοθετικού έργου. Ο Πλούτωνας στον 11ο με το τετράγωνο του με το Δία, μπορεί -και έχει γίνει στο παρελθόν- αποστασία, διάσπαση και πτώση της κυβέρνησης. Ακόμα ο Πλούτωνας δείχνει το σκληρό και απολυταρχικό καθεστώς που κατήργησε τον κοινοβουλευτισμό κάποιες περιόδους στην ιστορία της χώρας μας.

Νέα Σελήνη ή Πανσέληνος που πέφτει στον 11ο, θα φέρει έντονη δραστηριότητα στη βουλή, με καλές όψεις θα υπάρξουν ευεργετικοί νόμοι για το λαό και τα αντίθετα με σκληρές όψεις.

12ος οίκος

Ακμή στον Κριό και μέσα εμπεριέχεται όλος ο Ταύρος, δείχνει ότι η ξένη κατασκοπία έχει ταλαιπωρήσει τον Ελληνικό λαό (ο Άρης και η Αφροδίτη του 12ου συμμετέχουν στο ταυ με τη Σελήνη), έχει επίδραση στο κοινοβουλευτικό έργο και επηρεάζει το υπουργικό συμβούλιο.

Με το εξάγωνο του Άρη του 12ου, στον 7ο με τον Ήλιο, βλέπουμε ότι ο πρωθυπουργός που θα εκλέξει ο λαός, αν είναι αρεστός στις ξένες δυνάμεις θα τον υποστηρίξουν και θα τον ενδυναμώσουν, ενώ στην αντίθετη περίπτωση θα προωθήσουν κάποιον άλλον που τους εξυπηρετεί. Έχουμε τέτοια παραδείγματα στο παρελθόν. Ακόμα και σήμερα αν ο πρωθυπουργός δεν κάνει αυτά που θέλουν, προσπαθούν με σκάνδαλα ή με διάφορα άλλα κρυφά μέσα να τον αποδυναμώσουν.

Ο 12ος είναι και τα νοσοκομεία και βλέπουμε λάθη που γίνονται κατ’ επανάληψη αλλά και τις οικονομικές απώλειες σε ένα «άρρωστο» σύστημα υγείας. Υπάρχουν γιατροί που με αυτοθυσία (Αφροδίτη στους Ιχθείς) προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον ασθενή τους και γιατροί που «λαδώνονται» για να βοηθήσουν τον συνάνθρωπο τους που υποφέρει.

Νέα Σελήνη ή Πανσέληνος με θετικές όψεις, θα βοηθήσει τα ιδρύματα της χώρας και θα προκαλέσει αλλαγές σχετικές με την λειτουργία τους ή διοίκηση τους. Αν προσβάλλεται θα δημιουργηθούν προβλήματα και ίσως υπάρξει αύξηση της εγκληματικότητας.

Διαβάστε επίσης:
Πολιτική και Κοσμική Αστρολογία
Πλανήτες και Οίκοι στην Πολιτική Αστρολογία

 

Άννα Σχοινοπλοκάκη

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments