0 0 votes
Article Rating

Οι απλανείς αστέρες είναι ουράνια σώματα,, οι σπουδαιότεροι των οποίων (Α΄, Β΄, Γ΄, ΄και Δ μεγέθους) είναι ορατοί με γυμνό οφθαλμό. Αυτός είναι ο λόγος που είναι γνωστοί από την αρχαιότητα. Δεν μετακινούνται εύκολα στις ζωδιακές μοίρες γι’ αυτό τους λαμβάνουμε σοβαρά υπ’όψιν μας. Από αυτή την στήλη σας παρουσιάζουμε τους σπουδαιότερους απλανείς και σας συμβουλεύσουμε για το πώς αυτοί εκφράζονται αστρολογικά σ’ έναν γενέθλιο χάρτη. Η ανοχή σε όψεις για τους απλανείς του Α΄ μεγέθους είναι 6ο, του Β΄ μεγέθους 5ο , του Γ΄4ο και του Δ΄ 3ο μοίρες.


Σε αυτό το άρθρο θα συνεχίσω με τους απλανείς αστέρες που βρίσκονται στον Ταύρο, ως ζώδιο, αλλά δεν αποτελούν αστέρες του. Η σειρά που θα ακολουθηθεί είναι η σειρά των ζωδιακών μοιρών που καταλαμβάνουν.

Μίρα (Mira = ο Cet = Mira Ceti):
1ο 23΄του Ταύρου ( Θέση του στον ζωδιακό το 1990 )
Όμικρον του Κήτους – 3ου Μεγέθους – (Ανοχή 4ο μοίρες)

Τυπικός εκπρόσωπος των Μεταβλητών αστέρων Μακράς Περιόδου. Είναι διπλός αστέρας με αλλαγή στην λάμψη του, η οποία κυμαίνεται από 2΄΄ έως 10΄΄ δευτερόλεπτα, με περίοδο κυμάνσεως 333 ημέρες. Η περίοδος της κυμάνσεώς του προσδιορίσθηκε από τον Bouillaud το 1667, αργότερα όμως βρέθηκε ότι υπόκειται σε μεγάλες ανωμαλίες. Η αύξηση της λαμπρότητάς του είναι γρήγορη, αυξάνεται, δηλαδή, κατά μία μονάδα σε διάστημα μικρότερο των 15 ημερών κατά μέσον όρο, ενώ η ελάττωσή του είναι αργή, δηλαδή μία μονάδα το μήνα, περίπου.

Συμβολίζει «αστέρινο θαύμα», αυτός ο πανέμορφος διπλός αστέρας, ο οποίος βρίσκεται στην ουρά του Κήτους και έχει, περίπου, το μέγεθος του Αλντεμπαράν (Λαμπαδία). Ο μεγαλύτερος έχει κόκκινο χρώμα, ενώ ο μικρότερος μοβ προς το κυανό και ανήκει, ο μικρότερος, στην κατηγορία των λευκών νάνων.

O θαυμάσιος αυτός αστέρας καλείται συνήθως Stella Mirabilis ή Stella Mira ή απλώς Mira και Collum Ceti, δηλαδή«αυχένας του Κήτους», από τη θέση του στο λαιμό του Κήτους. Ο Bayer το 1603 τον ονόμασε o Ceti. Ο Hevelius, ο οποίος τον παρατήρησε από το 1659 μέχρι το 1682, τον καταχώρησε στον Prodromus με το όνομα Nova in collo Ceti, δηλαδή «Νέος στο λαιμό του Κήτους». Ο Flamsteed τον κατέγραψε στον κατάλογό του με τον αριθμό 68, προσθέτοντας ότι ο αστέρας βρίσκεται στο στήθος του Κήτους ( in pectoral nova ). Στην Historiola Mirae Stellae ο Hevelius περιγράφει το ενδιαφέρον που προξένησε ο αστέρας μεταξύ των αστρονόμων και προσθέτει: «ο αστέρας που ανακαλύφθηκε στο λαιμό του Κήτους, υπήρξε μοναδικός στο είδος του». Για το λόγο αυτό τον ονόμασε Stella Mira, δηλαδή, «θαυμάσιο αστέρα».

Είναι της φύσεως των: Κρόνου – Δία.

  1. Σε ευμενείς ενώσεις με πλανήτες προσφέρει σωφροσύνη, επιμονή, πολυμέρεια, προοδευτικό πνεύμα και υπομονή στην λύση δύσκολων προβλημάτων.
  2. Σε δυσαρμονικές όψεις φέρνει κακοτυχίες, αποτυχίες, εχθρότητα, χρεοκοπία ειδικά όταν διέρχεται ο διελαύνων ( transit ) Κρόνος.

Η E. Ebertin ανέφερε ότι στους γενέθλιους χάρτες μιας σειράς στρατιωτών του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η επιρροή αυτού του αστέρα εκδηλώθηκε με ανοησία και απερισκεψία.

Στον γενέθλιο χάρτη του Ναπολέοντα του 3ου, ο οποίος γεννήθηκε στις 20 /4 /1808 στο Παρίσι, ο Ήλιος του ήταν σε σύνοδο με τον Μίρα. Συγκεκριμένα αυτός ο Ναπολέων είχε πολλές αλλαγές στην τύχη του. Πρώτα εξορίστηκε μαζί με τη μητέρα του, αργότερα, το 1836, ηγήθηκε στις επαναστάσεις της Βουλώνης και του Στρασβούργου. Εξορίστηκε, πάλι, στην Αμερική και αργότερα καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά. Το 1846 κατάφερε να αποδράσει από το φρούριο Χεμ. Το 1848 εξελέγη με πλειοψηφία Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και το 1852 ανακηρύχτηκε Αυτοκράτορας της Γαλλίας. Μετά τη μάχη του Σεντάν φυλακίστηκε ξανά. Το 1870 η Γαλλία ξαναέγινε Δημοκρατία και το 1873 ο Ναπολέων απεβίωσε στην Αγγλία.

Ο βασιλιάς της Ρουμανίας Κάρολος ο Ι΄ γεννήθηκε στις 20 /4 /1839. Δεν είχε την ίδια τύχη με το Ναπολέοντα. Προσπαθούσε να βελτιώσει την ζωή του λαού του και κατάφερε το 1881 να κάνει την Ρουμανία βασίλειο.
Γι’αυτό πρέπει να μελετάται το ωροσκόπιο συνολικά , επειδή η αλληλοδιάταξη με τον συγκεκριμένο απλανή αστέρα δεν είναι ο μοναδικός καθοριστικός παράγων, όπως έχει αποδειχθεί στατιστικά.

Ένωση με τον Ήλιο: Ερμηνεία με τα πιο πάνω παραδείγματα. Σύνοδο του Μίρα με τον Ήλιο τους είχαν ο Αδόλφος Χίτλερ, η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ η Β΄ και ο Λεονάρντο ντα Βίντσι.

  • ΄Ενωση με Σελήνη: Μελαγχολία.
  • Ένωση με Ωροσκόπο: Πιθανή αυτοκτονία.
  • Ένωση με Ερμή και Ποσειδώνα: Ποιητικές ικανότητες.
  • Ένωση με Δία: Ηθοποιΐα.

Ολες, όμως, αυτές οι ιδιότητες πρέπει να είναι σίγουρα ενεργοποιημένες στο γενέθλιο ωροσκόπιο.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  1. « Η ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ Η ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ AΞΙΟΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΩΝ» – Σταύρου Πλακίδου – Σύλλογος προς διάδοσιν ωφελίμων βιβλίων
  2. «Απλανείς Αστέρες» των Έμπερτιν – Χόφμαν

Ε. Σούρδη Ζάχαρη

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments