5 1 vote
Article Rating

Μετενσάρκωση – Το αυξανόμενο ενδιαφέρον γι’ αυτήν έχει πάρει πλέον επιστημονικές διαστάσεις. Έχει γραφεί ένας μεγάλος αριθμός κειμένων που αναφέρεται στη μνήμη παρελθοντικών ενσαρκώσεων.

Ο κόσμος αφήνει πίσω τον επιστημονικό υλισμό ενώ εστιάζει το ενδιαφέρον του στο πρόβλημα της μεταθανάτιας ζωής, ένα πρόβλημα κοινωνικό αλλά και ηθικό μιας και η αναχώρηση της ψυχής από το σώμα αποτελεί ένα από τα ιερότερα μυστήρια.

Η Αστρολογία παίζει σημαντικό ρόλο μέσα σε όλα αυτά. Η συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών κάνει κάθε πρόβλεψη επιστημονικά εφικτή. Μεγάλες διάνοιες έχουν συνδέσει την αστρολογία με την μετενσάρκωση δεικνύοντας τα κοινά χαρακτηριστικά τους.

Εάν έχουμε ζήσει πριν είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ανακάλυψη του τόπου, της ώρας και των καταστάσεων της προηγούμενης ενσάρκωσής μας. Σε πολλές περιπτώσεις βέβαια τέτοια γνώση μπορεί να έχει δραματικά αποτελέσματα.

Αρκετά άτομα βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολο να “γεννήσουν” τέτοιες εμπειρίες. Οι τοίχοι της Borobudur, ένα υπέροχο Βουδιστικό δημιούργημα στο νησί Γιάβα, διακοσμούνται με σκηνές από τις 600 προηγούμενες ζωές του Gautama Budha. Μόνο ο Τέλεια Φωτισμένος μπορεί να συλλάβει τέτοιο πανόραμα προηγούμενων γεννήσεων με λογική σύνθεση.

Οι επαναγεννήσεις των Βουδιστών είναι ένα απλό γεγονός μιας και εμπεριέχεται στα ήθη, στα έθιμα και στη φιλοσοφία αυτού του λαού. Και φυσικά γεννάται το ερώτημα: Είναι αστρολογικά εφικτή η απόδειξη πέρα από τη σκιά της αμφιβολίας, ότι η μετενσάρκωση είναι ένα φυσικό γεγονός;

Μπορεί να καταστρωθεί ένας χάρτης την ώρα του θανάτου που θα υποδηλώνει την είσοδο της οντότητας στον πνευματικό κόσμο και ακόμα περισσότερο να δεικνύει το στάδιο της επαναφοράς αυτής της οντότητας με τη μορφή της επαναγέννησης στο φυσικό επίπεδο;

Θα ήταν επίσης δυνατό ο γενέθλιος χάρτης της παρούσας ζωής να παρέχει στοιχεία προηγούμενης ενσάρκωσης.

Οι Ινδοί φιλόσοφοι θα μπορούσαν ειλικρινά να απαντήσουν σε αυτές τις ερωτήσεις ενώ οι Δυτικοί σκεπτικιστές έχουν δυνατές αναστολές. Πολλοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θυμούνται προηγούμενες ζωές επιμένουν ότι η γνώση τους έχει δοθεί μέσα από οράματα και πανομοιότυπες μυστικές εμπειρίες.

Άλλοι μέσα από τα μέντιουμ και τα μεταφυσικά άτομα, ενώ άλλοι το θεωρούν ως ακράδαντη απόδειξη και πιστεύω τους. Ο Λόρδος Μπέικον είπε κάποτε ότι όταν κατανοηθεί πλήρως η φυσική δεν θα υπάρχει ανάγκη για μεταφυσική. Δυστυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο.

Σε πολλές Ανατολικές χώρες, οι αστρολόγοι δεν ακολουθούν το Δυτικό σύστημα της ερμηνείας. Οι χάρτες, καταστρώνονται χωρίς τη βοήθεια της Αστρονομίας που είναι απαραίτητη στη Δύση. Οι υπολογισμοί προέρχονται από ένα πάγιο χρονικό κύκλο που αποκαλείται ως φιλο-ηλιακοί κύκλοι. Αυτοί επαναλαμβάνονται κάθε εξήντα χρόνια. Συχνά εμπεριέχεται και ένας θεϊκός παράγοντας όπως είναι ο I Ching.

Ειδικοί αυτής της σοβαρής τέχνης, που είναι επίσης μέλη της Ταντρικής σχολής ασχολούνται με προηγούμενες και μελλοντικές ζωές, αλλά και με την τωρινή ενσάρκωση που τις γεφυρώνει. Η κοντινότερη συσχέτιση που έχουμε με αυτόν τον τρόπο σκέψης παραθέτεται εδώ. Προϋποθέτει μια φυσική πρόοδο των ζωδίων του ζωδιακού υποστηριζόμενη από τη θέση του Νοτίου Δεσμού της Σελήνης στο ωροσκόπιο της παρούσας ζωής.

Ο Νότιος Δεσμός είναι καρμικός και σχετίζεται με όλα όσα δεν έχουν διεκπεραιωθεί από το παρελθόν. Αυτά φαίνονται στο παρόν μέσα από τις όψεις με το Νότιο Δεσμό στο ωροσκόπιο της παρούσας ενσάρκωσης.

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί να σχεδιάζεται το ωροσκόπιο την ώρα της γέννησης και όχι την ώρα της σύλληψης. Άλλωστε δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης της σπουδαιότητας μεταξύ της γέννησης και της σύλληψης.

Επί πλέον η γέννηση είναι ένα φυσικό γεγονός που εκδηλώνει την ατομικότητα μέσα στο φυσικό κόσμο φέρνοντας την σε άμεση επαφή με τις φυσικές δυνάμεις που διέπουν το σύμπαν. Έτσι, έχει άμεση πρόσβαση πάνω στην καθημερινή ζωή αλλά και τα αντικείμενα που την περιβάλλουν.

Θεωρείται επίσης ότι ένα σχέδιο συμπαντικής ενέργειας σηματοδοτεί το πεπρωμένο του νεογέννητου όταν αυτό παίρνει την πρώτη του αναπνοή. Στην Ανατολική αντίληψη, όμως, η επονομαζόμενη οντότητα είναι αιώνια και δεν είναι εφικτός ο υπολογισμός της δημιουργίας της.

Η Αστρολογία ασχολείται με τη γέννηση της προσωπικότητας και όχι με την κατοίκηση του σώματος. Πιστεύει δεν ότι δεν υπάρχουν ούτε δυο χαρακτηριστικά που να είναι ίδια. Ακόμα και τα δίδυμα είναι γεννημένα με λίγα λεπτά διαφορά. Το ωροσκόπιο μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια μόνο φυσικές καταστάσεις της ατομικότητας στις προηγούμενες ζωές της και όχι να λύσει το μυστήριο της υπερφυσικής οντότητας που προσωρινά φυλακίζεται μέσα στη σάρκα.

Πρέπει, όμως, να είναι αληθινό ότι κατά τη γέννησή μας σ’ αυτό τον κόσμο*φέρνουμε μαζί μας και την ουσία όλων των προηγούμενων εκδηλώσεών μας. Ως οντότητες κληρονομούμε από τους ίδιους τους εαυτούς μας. Ως ενσαρκωθέντα πλάσματα κληρονομούμε νοητικές, συναισθηματικές και φυσικές καταστάσεις από του γονείς μας.

Η Μπέσυ Λεό στο βιβλίο της “Astrological Essays” γράφει: “Η Διατριβή της Μετενσάρκωσης πρέπει να έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Αστρολόγους μιας και η Αστρολογία κυβερνάται από τον Κρόνο, τον πλανήτη της δικαιοσύνης.

Ας αναρωτηθούμε: Είναι δίκαιο για έναν άνθρωπο να γεννιέται* με καλό και για έναν άλλο με άσχημο ωροσκόπιο; Σε κάθε επίπεδο η Μετενσάρκωση είναι μια υπόθεση καθώς και μια βάση για ορθή σκέψη. Τα προβλήματα και οι πικρίες της ζωής είναι πολλά και εάν αντιληφθούμε την πραγματική αιτία τους σίγουρα η αντιμετώπιση και η προσπέλασή τους θα είναι ευκολότερη…”

Εάν οι συμπαντικοί νόμοι είναι δίκαιοι τότε είναι αλήθεια ότι ο καθένας θερίζει αυτό που έχει σπείρει. Το ωροσκόπιο αναμφίβολα λύνει πολλά προβλήματα που διαφορετικά θα ήταν αδιαπέραστα. Μέσω της αναζήτησης του εαυτού ο καθένας από εμάς μπορεί να κερδίσει ένα καλύτερο πεπρωμένο.

Οι όψεις των πλανητών, τη στιγμή της γέννησης δεικνύουν με ευκρίνεια την διαθέσιμη πνευματική ικανότητα. Η προσκολλημένη οντότητα στη σάρκα μπορεί να διαφύγει από την πλανητική φυλακή της μόνο αν προσπεράσει τις αδυναμίες της.

Κάθε πλανήτης έχει θετικές και αρνητικές όψεις καθώς επιδρά πάνω στη διάθεση και τις ικανότητες κάθε χαρακτήρα. Για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχουν ενδείξεις για μια μουσική ροπή, αλλά η μοίρα στην οποία αυτή αναπτύσσεται εξαρτάται από αυταπάρνηση και αφοσίωση. Οι καλές γωνίες ευνοούν την παραπάνω τάση, ενώ οι αρνητικές την βάζουν σε μεγάλες δοκιμασίες που προϋποθέτουν ανάπτυξη ορθών σκέψεων και ικανοτήτων.

Το ωροσκόπιο για μελλοντικές ενσαρκώσεις εξαρτάται κατά μεγάλο μέρος από τις εκδηλώσεις της παρούσας ενσάρκωσης. Η ανάπτυξη συνεχίζεται μέχρι και την αποκοπή της ψυχής από το σώμα.

Το ζώδιο της ακμής του δεύτερου οίκου μπορεί να δεικνύει τη γενική διεύθυνση της μελλοντικής δραστηριότητας. Η έμφαση δίνεται πάνω στην άνεση, την ασφάλεια και την οικονομική σταθερότητα. Κατά μια έννοια όλα αυτά έχουν την τάση να απορροφούν το αληθινό νόημα της ζωής.

Εάν ο δεύτερος οίκος κάνει καλές όψεις και περιέχει ωφέλιμους πλανήτες τότε υπάρχει τάση για κατοχή και πλούτο γενικότερα. Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για το σύνολο του χάρτη.

Άσχημες όψεις με διάφορους πλανήτες προειδοποιούν ότι προηγούμενο κάρμα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος για την εξουδετέρωση ανεπιθύμητων σχηματισμών.

Ένας χτυπημένος Αρης μπορεί να δεικνύει ότι πρέπει να ελεγχθεί μια άσχημη συμπεριφορά, ενώ ένας Κρόνος χωρίς πολλές όψεις προτείνει εντονότερη αυτοπειθαρχία και αφοσίωση. Έτσι, ενώ δεν είναι δυνατό να αποφασίσεις ποιος ήσουν σε προηγούμενη ζωή ή που έζησες, ένα δυνατό να συλλέξεις πληροφορίες ενός προηγούμενου χαρακτήρα καθώς και τον τρόπο που καλλιεργήθηκε ή παραμελήθηκε.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι πραγματικά θυμούνται αποσπάσματα προηγούμενης ύπαρξής τους. Περιστασιακά πολλά από αυτά φαίνεται να είναι αυθεντικά. Αυτές οι περιπτώσεις πρέπει να συγκρίνονται με αστρολογικά δεδομένα για την πληρέστερη τεκμηρίωσή τους.

 

Αθηνά Μαυρίδου

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments