0 0 votes
Article Rating
Η αστρολογία για πολύ καιρό αντιμετωπιζόταν από τη σκοπιά μιας μοιρολατρικής προοπτικής. Τώρα οι μοντέρνοι αστρολόγοι εξετάζουν τις δύσκολες όψεις στο χάρτη ενός ατόμου περισσότερο σαν προκλήσεις παρά σαν στενάχωρες καταστάσεις. Όμως τι πρέπει να κάνει ο μαθητευόμενος για να βοηθήσει τον εαυτό του να τα βγάλει πέρα με τις προκλήσεις με ένα θετικό τρόπο;

Μια απάντηση μπορεί να βρεθεί χρησιμοποιώντας τα ορυκτά και τα κρύσταλλα μαζί με το χάρτη. Απλά διαλέξτε έναν τομέα της ζωής σας όπως καθοδηγείται από το αστρολογικό σύμβολο ή τον πλανήτη που του αντιστοιχεί και βοηθήστε αυτό τον τομέα να εκπληρώσεις τους σκοπούς του χρησιμοποιώντας τα ορυκτά.

Όταν ορίσετε το ζώδιο και τον τομέα που θέλετε αυξήσετε τις δυνατότητές του, απλά διαλέξτε ένα λίθο από τους πολλούς που προσφέρονται. Οι λίθοι μπορεί να κυμαίνονται από τους απλούς μέχρι και τους ίδιους τους πολύτιμους λίθους. Όποιον και αν διαλέξετε να ξέρετε ότι όλοι είναι χρήσιμοι.

Μπορείτε να κουβαλάτε την πέτρα μαζί σας στην τσέπη σας ή στο πορτοφόλι σας και να την αγγίζετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Καθώς το κάνετε αυτό, να φέρνετε στο μυαλό σας αυτόν τον τομέα της ζωής σας που θέλετε να καλυτερεύετε.
Μπορείτε επίσης να χαλαρώσετε και να αυτοσυγκεντρωθείτε στην πέτρα σας ζητώντας της να φέρει μια πληρέστερη επίγνωση σε αυτόν τον τομέα της ζωής σας πάνω στον οποίο είστε συγκεντρωμένοι. Μπορείτε ακόμα και να κοιμηθείτε με την πέτρα στο κρεβάτι σας ή κάτω από το μαξιλάρι σας για να κάνετε ισχυρότερη την επαφή.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να αγοράσετε ένα κόσμημα που να έχει επάνω την πέτρα. Είναι καλύτερα να βρείτε ένα που να επιτρέπει στην πέτρα να έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας, να μην έχει την ενέργεια της πέτρας κλεισμένη σε μια μεταλλική βάση. Άσχετα με τον τρόπο προσέγγισής σας, οι πέτρες θα λειτουργούν όσο εσείς θα είστε δεκτικοί στην ήρεμη ενέργειά τους.

Κριός/Άρης
Εάν η μεγάλη ένταση η δυναμική ενέργεια του Άρη είναι παγιδευμένη μέσα σας και δεν μπορεί να βρει μια παραγωγική διέξοδο, καλές πέτρες για να δοκιμάσετε είναι ο αιματίτης, ο σάρδιος λίθος και ο λυχνίτης. Όλες είναι πέτρες υψηλής ενέργειας και βοηθούν να δυναμώσει η φυσική κατάσταση. Εάν είσαστε γεμάτοι ενέργεια αλλά σας λείπει η κατεύθυνση, προσθέστε το μαύρο όνυχα για να δώσει το βάθος ενός σκοπού στις δραστηριότητές σας.

Ταύρος/Αφροδίτη
Όσοι από εσάς έχετε μπλοκάρει τη θηλυκή σας ενέργεια του Ταύρου με την πολύ φυσική της εκδήλωση Αφροδίτης, είσαστε συχνά αυστηροί με τον εαυτό σας. Μπορεί να έχετε τόσο πολύ τρομάξει με τον υπερβάλλοντα ζήλο ώστε δεν πιέζετε τον εαυτό σας καθόλου. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί σε υλικά θέματα ή στον έρωτα. Τα σμαράγδια (ακατέργαστα ή κατεργασμένα) και ο λίθος chrysoprase επίσης καθώς και chrysocolla βοηθούν να ξανοιχτείτε σ’ αυτή την ηδονιστική πλευρά του εαυτού σας που δε δέχεται αρκετή προσοχή.

Θα βοηθήσει να είσαστε και λίγο σπάταλοι. Όλες αυτές οι πέτρες θα βοηθήσουν να γίνετε μια φειδωλή φύση. Για να μειώσετε μια ανικανότητα συνδιαλλαγής με τον έρωτα μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το ροζ χαλαζία ή την aventurine. Και οι δυο αφυπνίζουν την ικανότητα να αγαπάτε.

Δίδυμοι/Ερμής
Οι Δίδυμοι κυβερνούν το μυαλό στη σχέση του με την καθημερινή ζωή. Επίσης, ενδιαφέρονται για την επικοινωνία. Όταν η πνευματική αφύπνιση δεν είναι στην καλύτερή της φόρμα, μπορεί να δούμε τον εαυτό μας να μπερδεύεται και πιθανώς να χρησιμοποιεί σκληρές λέξεις όταν συνδιαλέγεται με άλλους. Οι πέτρες που είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν για να μαλακώσουν μια οξεία γλώσσα, ενώ θα δώσουν στο μυαλό μεγαλύτερη κατεύθυνση, συμπεριλαμβάνουν τον μπλε αχάτη, το sodalite και το citrine.

Ο μπλε αχάτης μαλακώνει τα σκληρά λόγια, ο sodalite δίνει σε αυτά τα λόγια κατεύθυνση και ο citrine χαρίζει σε όλες τις πνευματικές δραστηριότητες περισσότερη διαύγεια. Για μια πολύ πρόστυχη γλώσσα, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα περιδέραιο από μπλε αχάτη.

Καρκίνος/Σελήνη
Όταν το ζώδιο του Καρκίνου ή η Σελήνη ενός ατόμου ατονούν, μπορεί να βρει δυσκολία στο να τρέφει τον εαυτό του ή τους άλλους. Χρειάζεται να αισθανθεί περισσότερο ασφαλής με τον εαυτό του ώστε να μην υψώσει το καβουρίσιο κέλυφός του γύρω από τα αισθήματά του. Η καλύτερη πέτρα γι αυτό είναι το χρυσό κεχριμπάρι. Μαλακώνει τα μάτια και την ψυχή όπως επίσης και το στομάχι.

Ο φεγγαρόλιθος με την ονειρική εμφάνισή του βοηθάει να έρθουν στην επιφάνεια τα καταπιεσμένα αισθήματα. Προσθέστε το ροζ χαλαζία για να το κάνει με έναν ήρεμο, αξιαγάπητο τρόπο ή το μαλαχίτη για να κάνει το πέρασμα πιο απότομο. Μια καλή πέτρα γι αυτό είναι το καθαρό κρύσταλλο χαλαζία. Φαίνεται ότι υπερασπίζεται την απήχηση του ατόμου που τον έχει και λειτουργεί σαν καθρέφτης της ψυχής του.

Λέων/Ήλιος
Α! Ο Λέων, το βασιλικό λιοντάρι – όταν δεν είναι ικανό να σηκώσει το κεφάλι του και να μουγκρίσει, είναι πραγματικά μια θλιβερή εικόνα. Μια πέτρα που δίνει στο εγώ του μια ώθηση είναι το κόκκινο κεχριμπάρι. Κουράγιο, αποδοχή του εαυτού με αγάπη και ενέργεια, όλα μαζί σε ένα. Μια άλλη καλή επιλογή είναι ο sygilite (royal azel).

Για τον Λέοντα, ένα κόσμημα από τη μια ή την άλλη πέτρα είναι σίγουρο ότι θα τον βοηθήσει να αισθανθεί ότι είναι κάποιος και να επιτρέψει στο εγώ του να υψωθεί στα ποθητά ύψη. Χωρίς φόβο μπορεί να πάρει τη θέση του στο κέντρο της σκηνής του μεγάλου δράματος της ζωής.

Παρθένος/Ερμής
Η πνευματική ενέργεια της Παρθένου είναι περισσότερο κατευθυνόμενη απ’ ότι των Διδύμων. Όταν ο Ερμής ατονεί, ο λογικός νους μπορεί να βρει ότι κουράζεται εύκολα και δεν μπορεί να χειριστεί καλά μια λεπτομερή πνευματική πορεία. Η καλύτερη πέτρα για να ελαφρύνει αυτό είναι ο φθορίτης λίθος γεμάτος χρώματα και ποικιλία.

Είναι γεγονός ότι, εάν μπορείτε να βρείτε μια ράβδο από φθορίτη που δεν είναι ακριβοί και δυσεύρετοι, το σχήμα και μόνο βάζει το μυαλό σε μια λογική, τακτική θέση. Εάν βρείτε ότι το κομπιούτερ σας αδειάζει το μυαλό σας όταν το γεμίζετε με πληροφορίες, να έχετε κοντά σας τον φθορίτη σας για να ανανεώνετε τη δική σας τράπεζα μνήμης.

Ζυγός/Αφροδίτη
Αυτό είναι το περισσότερο καλλιτεχνικό επίπεδο της Αφροδίτης. Απαιτεί ομορφιά και ισορροπία αμέσως. Εάν δεν εκδηλώνει τις υψηλότερες δυνατότητές του στη ζωή μας, μια σφαίρα καθαρού κρυστάλλου χαλαζία με ουράνια τόξα μέσα της είναι υπέροχη. Ο Ζυγός δεν θα είναι ευτυχισμένος εάν κάποιο χρώμα του φάσματος έχει μείνει απ’ έξω και τίποτα δεν είναι περισσότερο ισορροπημένο από μια σφαίρα.

Για βαθιά αυτοσυγκέντρωση πάνω στην ομορφιά και την ισορροπία της ζωής συνοδέψτε τη σφαίρα με αμέθυστο και οψιανό, που αντιπροσωπεύει και τις φυσικές και τις πνευματικές αλήθειες. Εάν οι σφαίρες δεν είναι διαθέσιμες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν υποκατάστατο ένα καθαρό κρύσταλλο χαλαζία με ουράνια τόξα και μικρότερα κομμάτια αμέθυστου και οψιανού.

Σκορπιός/Πλούτωνας
Όταν δεν χρησιμοποιείτε την ενέργεια του Πλούτωνα στο υψηλότερο σημείο της μπορεί να φοβάστε την αλλαγή η οποία είναι ένα ακέραιο κομμάτι της ύπαρξής σας ή θα αρνείστε στον εαυτό σας την πρόσβαση στα δικά σας βαθύτερα ταλέντα. Διάφορες πέτρες προτείνονται. Ο οψιανός είναι χρήσιμος, ειδικά αυτός που είναι μαύρος αλλά κάπως διαφανής, όπως το Δάκρυ του Απάχη. Επιτρέπει μια κατανόηση του βάθους του σκοταδιού ενώ επιτρέπει στο φως της αλλαγής να το διαπεράσει.

Για να ενεργοποιηθεί οποιαδήποτε αδρανής ενέργεια, προτιμήστε το μαλαχίτη για να σας ελευθερώσει από τα δικά σας ασυνείδητα εμπόδια. Θυμηθείτε, ο Πλούτωνας δεν πρόκειται ποτέ να πάρει κάτι που είναι πραγματικά χρήσιμο στη ζωή σας και πάντα φέρνει ένα πιο κατάλληλο υποκατάστατο για οτιδήποτε παίρνει.

Τοξότης/Δίας
Υπάρχουν τόσα πολλά για να δοκιμάσει και να χαρεί κανείς στη ζωή, γιατί να χάσει κάποιο από αυτά; Αυτό είναι που θα πει και ο τελευταίος Τοξότης. Γι αυτό το ζώδιο και τον κυβερνήτη του, τον πλανήτη της αφθονίας, όλες οι πέτρες είναι καλές. Πειραματιστείτε με όσες περισσότερες μπορείτε για να σπρώξετε τον εαυτό σας σε αυτό τον τομέα. Οι απλές πέτρες είναι πολύ φτηνές. Δοκιμάστε μια από όλες. Να έχετε μαζί σας όσες μπορείτε στις τσέπες σας και να χαρείτε της αφθονία σε όλα στη ζωή.

Εάν αισθάνεστε ότι πρέπει να διαλέξετε μόνο μια, ας είναι ο λάπις λαζούλι. Αυτή η φωτεινή μπλε πέτρα με τα στίγματά της από χρυσό πυρίτη είναι μια έμπνευση για να φτάσετε όλα όσα έχει να προσφέρει η ζωή.

Αιγόκερως/Κρόνος
Εάν δεν εκδηλώσετε αυτά τα δύο στη ζωή σας στο ψηλότερό τους σημείο, μπορεί να ανακαλύψετε ότι οι δυνάμεις σας διασκορπίζονται ή ότι από τη ζωή σας λείπει οποιοσδήποτε καθαρός σκοπός. Θυμηθείτε, ο Αιγόκερως είναι η βάση όλης της δημιουργίας και ο Κρόνος είναι ο ουράνιος σκληρός προϊστάμενος. Όλα τα μέλη της οικογένειας του αχάτη βοηθούν για να αποκτήσετε μια αίσθηση προσγείωσης. Βοηθούν να χρησιμοποιήσετε την ενέργειά σας με ένα τακτικό, παραγωγικό τρόπο. Κοιτάξτε ένα κομμάτι αχάτη, μπορεί να αισθανθείτε το συγκεκριμένο σκοπό της φύσης στη δημιουργία του καθενός από τα ομόκεντρα δαχτυλίδια.

Υδροχόος/Ουρανός
Όταν αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εικόνα και φοβόσαστε να κάνετε οποιαδήποτε κίνηση, μπορεί να μην είστε ικανός να εκφράσετε τη δύναμη του Υδροχόου ή του Ουρανού. Ίσως να αισθάνεστε δεμένοι με τα εγκόσμια καθήκοντα στη ζωή σας και είστε ανίκανοι να δείτε ένα μέσο διαφυγής. Οι φωτεινές μπλε πέτρες, η άκουα μαρίνα και το μπλε τοπάζι ή ο πλούσια χρωματιστός πολύτιμος λίθος χαλαζίας, βοηθάει να ανοίξουν αυτές οι πόρτες.

Ελευθερωθείτε από οποιεσδήποτε φυλακές έχετε επιβάλει στον εαυτό σας και κοιτάξτε πάνω από αυτή την κατάσταση με την ικανότητα του Υδροχόου να βλέπει το σύνολο και όχι απλά ένα κομμάτι. Να ξέρετε επίσης, ότι πριν να μπορέσετε να ελευθερώσετε εντελώς τον εαυτό σας από παλαιές δομές, πρέπει να καταλάβετε τι είναι οι δομές. Θα σας βοηθήσει να συνδυάσετε τις πέτρες που αναφέρονται εδώ με αυτές που αναφέρονται για τον Αιγόκερω. Πάνω απ’ όλα, ο Κρόνος ήταν ο ανθρώπινος κυβερνήτης του Υδροχόου.

Ιχθύς/Ποσειδώνας
Ξανά, μπορεί να υπάρχει η ανάγκη να ξεφύγετε από την πραγματικότητα με ένα παραγωγικό τρόπο. Όταν η φύση σας των Ιχθύων είναι εμποδισμένη, είστε ανίκανοι να ονειρευτείτε και να δραπετεύσετε με μια πραγματικά πνευματική αίσθηση. Μπορεί να παρασυρθείτε από παλιές ιδέες σας που δεν είναι παραγωγικές, ή ίσως βρείτε ότι μπορεί να έχετε μια ανθυγιεινή κακή κλίση προς κάτι ή κάποιον.

Ο αμέθυστος θα βοηθήσει. Υπάρχουν πολλοί τόνοι αυτής της πέτρας, οι σκουρότεροι είναι οι καλύτεροι για να οδηγήσουν σωστά τα πρότυπα κακής συμπεριφοράς, οι ανοιχτότεροι τόνοι βοηθούν τη διεύρυνση του πνεύματος σε υψηλότερα επίπεδα πνευματικής γνώσης. Τα διαμάντια herkimer και ο kunzite επίσης βοηθούν και στους δυο τομείς που συζητιούνται εδώ, δυναμώνουν το πνεύμα και εξισορροπούν το μυαλό με τη σωματική ενέργεια.
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments