0 0 votes
Article Rating

Τα «Μέγαρα» της Σελήνης. Υπάρχουν τμήματα του ουρανού που ανήκουν στη Σελήνη με τον ίδιο τρόπο που τα ζώδια ανήκουν στον Ήλιο ή καθορίζονται από τον Ήλιο. Η Σελήνη έχει τη δική της εκδοχή των ζωδίων.

Αυτά ονομάζονται τα «μέγαρα» της Σελήνης. Και τα δύο ονόματα σημαίνουν περίπου το ίδιο, γιατί τα σημεία του ζωδιακού ονομάζονται πιο σωστά «οίκοι» – «ουράνιοι οίκοι», σε αντίθεση με τους «εγκόσμιους οίκους» που συνθέτουν τον αστρολογικό χάρτη. Έχουμε τα ζώδια – τους οίκους του Ήλιου – και τα μέγαρα της Σελήνης, ή τους οίκους της Σελήνης.

Το σύστημα των οίκων χωρίζει τον ουρανό σε κομμάτια των 13 ½ μοιρών το καθένα, που αποτελεί την κίνηση της Σελήνης κατά μέσο όρο την ημέρα, όπως και τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου αποτελούν την κίνηση του Ήλιου κατά μέσο όρο τον μήνα. Είναι ενδιαφέρον ότι τα ζώδια, οι οίκοι του Ήλιου, καθορίζονται από την χρονική περίοδο της Σελήνης – ένα μήνα – ενώ οι οίκοι της Σελήνης, καθορίζονται από την χρονική περίοδο του Ήλιου, η οποία είναι μια ημέρα.

Τα μέγαρα της Σελήνης συνήθιζαν να θεωρούνται ως υψίστης σημασίας στην αστρολογία της επιλογής. Ήταν μια από τις βασικές μονάδες, εξίσου σημαντική με, ή ίσως και πιο σημαντική από τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Δυστυχώς, δεν υπάρχει σήμερα σχεδόν τίποτα σημαντικής αξίας, που να δείχνει το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιούνται.

Υπάρχουν εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η παραμέληση της σεληνιακής αστρολογίας είναι επειδή η κοινωνία έχει γίνει όλο και πιο πατριαρχική, αλλά ο πραγματικός λόγος δεν είναι επειδή δεν ζούμε πια σε μια μητριαρχική κοινωνία, αλλά επειδή δεν ζούμε πλέον ως νομάδες. Η Ηλιακή αστρολογία – γνωρίζοντας ότι, αν ο ήλιος ανατείλει πάνω από το λόφο, εκεί θα πρέπει να είναι η αρχή της άνοιξης – δεν έχουν καμιά αξία για τους νομάδες, επειδή στερούνται αυτών των σταθερών σημείων αναφοράς. Η κίνηση της Σελήνης παρά τον έναστρο φόντο της, ωστόσο, μπορεί να φανεί από οπουδήποτε και αν είμαστε. Η άνοδος του πολιτισμού που «κάθεται», οδήγησε αναπόφευκτα στην παρακμή της σεληνιακής αστρολογίας.

Έχουμε μερικές πολύ διεφθαρμένες επιβιώσεις της ιδέας των σεληνιακών οίκων, ή των σπιτιών της Σελήνης. Η ιδέα είναι ότι όταν η Σελήνη βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο σπίτι, ο καιρός είναι κατάλληλος για ορισμένα είδη δραστηριοτήτων και δεν είναι κατάλληλος για ορισμένα άλλα. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, μια τέτοια τολμηρή δήλωση – τα σεληνιακά σπίτια, όπως τα έχουμε – είναι σαν την πιο βάναυση μορφή της Ηλιακής αστρολογίας. Το αρχαίο σύστημα ήταν πολύ πιο περίπλοκο από αυτό.

Ο Γουίλιαμ Ράμσεϊ μας δίνει μια λίστα με τα σπίτια στο «Astrologica Restaurata» του, μαζί με σύντομες ενδείξεις για το ποια πράγματα είναι καλά. Υπάρχουν μεσαιωνικά χειρόγραφα, που υπεισέρχονται σε περισσότερες λεπτομέρειες επ’ αυτού του θέματος. Για παράδειγμα, όταν η Σελήνη βρίσκεται στο 5ο σεληνιακό σπίτι, το οποίο βρίσκεται στο τέλος του Ταύρου, είναι ώρα να πλύνετε το κεφάλι σας. Αλλά δεν πρέπει να συναναστραφείτε με αμαρτωλούς ανθρώπους. Το υπόλοιπο του χρόνου, κατά πάσα πιθανότητα, μπορείτε να συναναστρέφεστε με αμαρτωλούς ανθρώπους όσο θέλετε!

Η Σελήνη βρίσκεται στην αρχή των Ιχθύων αυτή τη στιγμή. Η Σελήνη σε αυτό το σπίτι μας λέει ότι είναι μια καλή στιγμή για να κυνηγήσετε γυναίκες. Και είναι επίσης πολύ καλή περίοδος για να πάτε για εξομολόγηση. Αυτό είναι υπέροχο! Μπορείτε πρώτα να γίνετε πρόστυχοι, και στη συνέχεια να πάτε και να πάρετε άφεση των αμαρτιών σας. Μια τέλεια μέρα!

Το 9ο σπίτι της Σελήνης, όταν το φεγγάρι είναι στη μέση του Καρκίνου, είναι ιδανικό για να μεταφέρετε το καλαμπόκι σας από το ένα μέρος στο άλλο. Εάν έχετε ψάξει σε εκείνο το μεγάλο σωρό από καλαμπόκι στη γωνία του δωματίου σας, και αναρωτιέστε πότε μπορείτε να το μετακινήσετε, απλά περιμένετε μέχρι η Σελήνη να είναι στη μέση του Καρκίνου. Αλλά μην κόψετε τα μαλλιά σας τότε, και μην δοκιμάσετε καινούργια ρούχα, γιατί θα πνιγείτε φορώντας τα.

Το 13ο σπίτι, το οποίο καλύπτει το πρώτο μέρος της Παρθένου, είναι καλό για να πλύνετε το κεφάλι σας και πάλι. Είχατε πλύνει το κεφάλι σας, αν θυμάστε, μετά το τέλος του Ταύρου, επομένως μάλλον ήρθε ο καιρός. Και είναι καλό για «να παντρευτείτε μια «περπατημένη» γυναίκα. Αλλά μην παντρευτείτε τότε μια παρθένα, διότι δεν θα αργήσει η στιγμή που θα σταματήσει να κάνει αυτό που της είπαν.

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο 20ο σπίτι, το πρώτο μισό του Τοξότη, το μόνο πράγμα που αξίζει να κάνετε είναι να αγοράσετε άγρια ζώα. Τίποτα άλλο! Αγοράστε πολλά ζώα και θα γίνετε μακάρια ευτυχισμένοι.

Και τώρα μια προειδοποίηση. Όταν η Σελήνη βρίσκεται στο πρώτο μισό του Αιγόκερου, δεν παντρευόμαστε. Αν το κάνετε, εσείς και η σύζυγός σας θα χωρίσετε, και θα πεθάνετε έξι μήνες πριν από εκείνη. Αν ξέρετε κανέναν που παντρεύτηκε, ενώ η Σελήνη ήταν στο πρώτο μισό του Αιγόκερου, να πάτε και να του το πείτε.

Όπως μπορείτε να δείτε, αυτά που παραθέσαμε έχουν προφανώς διαφθαρεί, και είναι μια καλή απόδειξη του γεγονότος ότι η σύγχρονη αστρολογία δεν έχει το μονοπώλιο στην ανοησία. Ωστόσο, υπάρχει ένας πυρήνας αλήθειας κάπου εκεί μέσα, κάτω από τις απλουστεύσεις και τις συσσωρεύσεις.

Αν είχαμε χρησιμοποιήσει τα σπίτια της Σελήνης για να επιλέξουμε κάτι, θα βελτιώναμε αυτές τις ιδέες από τις φάσεις της Σελήνης και με το τι όψεις κάνουν με τους υπόλοιπους πλανήτες. Για παράδειγμα, γνωρίζουμε ότι, όταν η Σελήνη βρίσκεται στο πρώτο μισό του Τοξότη, πρέπει να βγούμε έξω και να αγοράσουμε τα άγρια θηρία. Αν η Σελήνη συναντά τον Δία, θα πάμε να αγοράσουμε ένα πολύ μεγάλο θηρίο. Ή αν η Σελήνη βρίσκεται στην αρχή των Ιχθύων και συναντά τον Δία, θα βγούμε έξω και θα κυνηγήσουμε πολύ εύσωμες γυναίκες. Αν συναντά τον Κρόνο, θα βγούμε έξω και θα κυνηγήσουμε μεγάλες σε ηλικία γυναίκες, που δεν μπορούν να τρέξουν πολύ γρήγορα.

Η Σελήνη στους Ηλιακούς Οίκους

Αρκετά με τα σπίτια της Σελήνης. Υπάρχει επίσης ένα κομμάτι από τη λογοτεχνία, που μας δίνει ενδείξεις σύμφωνα με τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Έτσι τώρα ψάχνουμε σε ποιο οίκο του Ήλιου βρίσκεται η Σελήνη.

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Κριό, για παράδειγμα, μην ξυρίζετε τα γένια σας. Πάνω απ ‘όλα, μην σκαλίσετε τη μύτη σας – γιατί αν το κάνετε, θα πεθάνετε. Βλέπετε πόσο σημαντικό είναι αυτό το υλικό; Η Σεληνιακή αστρολογία μπορεί να σώσει τη ζωή σας!

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Καρκίνο, «είναι σατανικό να παντρευόμαστε μια γυναίκα». Αλλά αυτό εγείρει ένα σημαντικό σημείο, για το πώς χειριζόμαστε αυτούς τους κανόνες. Όπως συμβουλεύει ο Νικ Κάλπερερ, πρέπει να έχουμε το μυαλό στο κεφάλι μας και όχι στα βιβλία μας! Κάποια στιγμή στο παρελθόν, έκανα μια επιλογή για μια γυναίκα που ήθελε να επιλέξει το χρόνο για το γάμο της. Το παράθυρο ευκαιρίας, το χρονικό περιθώριο των εβδομάδων, εντός των οποίων θα έπρεπε να γίνει ο γάμος, ήταν πολύ δύσκολο αστρολογικά: δεν υπήρχαν πολλά με τα οποία μπορούσες να δουλέψεις.

Από την εξέταση του χάρτη της, αλλά και του χάρτη του συζύγου της, ήταν προφανές ότι ο σύζυγός ήταν πολύ ισχυρότερος, έχοντας τον έλεγχο της σχέσης με τέτοιο τρόπο που δεν φαινόταν υγιής. Επέλεξα μια χρονική στιγμή για το γάμο, όταν η Σελήνη βρισκόταν στον Καρκίνο, και σκέφτηκα ότι είχα κάνει πολύ καλή δουλειά, ότι ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή που είχα κάνει ποτέ. Αλλά πήρα ένα οργισμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τη γυναίκα, λέγοντας: «Πώς μπόρεσες να επιλέξεις μια χρονική στιγμή για ένα γάμο με τη Σελήνη στον Καρκίνο; Προφανώς δεν γνωρίζετε τίποτα από αστρολογία – αυτός είναι ένας από τους βασικούς κανόνες!». Και είναι αλήθεια: στα παλιά κείμενα, το λέει ξεκάθαρα, «Ποτέ να μην επιλέξεις μια χρονική στιγμή για γάμο, με τη Σελήνη στον Καρκίνο».

Αλλά γιατί όχι; Τι ακριβώς αντιπροσωπεύει ιδιαίτερα η Σελήνη; Ποιος βρίσκεται σε ένα χάρτη ενός γάμου; Ναι, η σύζυγος! Βάλτε τη Σελήνη στον Καρκίνο και καθιστάτε τη γυναίκα πολύ ισχυρή! Τα κείμενα υποθέτουν ότι ο αστρολόγος θα επιλέξει τον χάρτη για έναν άντρα, γι ‘αυτό μας είχαν πει να μην επιλέξουμε ένα χάρτη για γάμο, όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Καρκίνο: δίνει στη γυναίκα πάρα πολλή δύναμη. Αυτό δεν φαίνεται κατ’ ανάγκη να αποτελεί ένα κακό πράγμα. Εξάλλου, αν η γυναίκα έχει πολλή δύναμη, μπορώ να μείνω σπίτι και να παρακολουθήσω ποδόσφαιρο στην τηλεόραση, μπορώ να βγω έξω και να αγοράσω τα άγρια θηρία και να κερδίσω πολλά χρήματα. Ή στην περίπτωση αυτή, θα μπορούσε να οδηγήσει ίσως κατά κάποιο τρόπο στην επανεξισορρόπηση της σχέσης.

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Λέοντα, είναι μια καλή στιγμή για να αγοράσετε πράσινο ύφασμα, αλλά δεν πρέπει να φορέσετε οτιδήποτε πράσινο, για πρώτη φορά, γιατί θα πεθάνετε, ενώ το φοράτε. Ο προστατευόμενος του Γουίλιαμ Λίλυ, ο Χένρυ Κόλει, αφηγείται την ιστορία του πώς ο Λίλυ αγόρασε ένα καινούργιο κοστούμι, και ήταν αρκετά απρόσεκτος για να το φορέσει για πρώτη φορά, όταν η Σελήνη ήταν στον Λέοντα. Πήγε στο δάσος για να μαζέψει καρύδια, και χάλασε το κοστούμι τόσο άσχημα, που δεν μπόρεσε ποτέ να το φορέσει ξανά.

Αν θέλετε να κάνετε μπάνιο για να είστε καθαροί, το κάνουμε, όταν Σελήνη είναι στο Ζυγό. Αλλά δεν αρκεί μόνο να βρίσκεται η Σελήνη στο Ζυγό: πρέπει να είναι εξίσου και σε καλή όψη με την Αφροδίτη. Αυτό σας δίνει ένα μπάνιο κάθε δύο μήνες περίπου.

Εάν θέλετε να αρχίσετε κάτι που πρόκειται να έχει διάρκεια, μην το κάνετε όταν η Σελήνη βρίσκεται στον Αιγόκερω, επειδή, σύμφωνα με τα κείμενα, ο Αιγόκερως είναι «τόσο ευμετάβολος όσο η αγάπη μιας γυναίκας». Αλίμονο!

Όπως είδαμε με τα μέγαρα της Σελήνης, θα μπορούσαμε να συνδυάζουμε τη βασική μαρτυρία με τη φάση της Σελήνης και τις όψεις της. Είδαμε ένα παράδειγμα αυτού με την όψη της Αφροδίτης, όταν σχεδιάζαμε το ετήσιο μπάνιο μας. Στην αναφορά μας μέχρι τώρα, έχουμε το ζώδιο που είναι η Σελήνη, τα σπίτια που βρίσκεται η Σελήνη, αν η Σελήνη είναι σε γέμιση ή σε χάση, καθώς και τις όψεις που σχηματίζει. Αν θέλουμε, μπορούμε να τα κρατήσουμε όλα αυτά πολύ απλά. Αλλά μπορούμε να κάνουμε το σύστημα πολύ πιο περίπλοκο, πολύ πιο δυσδιάκριτο, συνδυάζοντας όλα αυτά τα πράγματα.

Ημέρες και Ώρες

Μπορούμε επίσης – και αυτό μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με την ιδέα της επιλογής από τη Σελήνη – να κάνουμε πράγματα ανάλογα με τη φύση του πλανήτη που κυβερνά τη συγκεκριμένη ώρα. Κάθε μέρα της εβδομάδας κυβερνάται από έναν άλλο πλανήτη – Η Σελήνη για τη Δευτέρα, ο Άρης για την Τρίτη, και ούτω καθεξής – και έτσι γίνεται και για κάθε ώρα της ημέρας. Μιλάμε εδώ όχι για ώρες, όπως απεικονίζονται στα ρολόγια, το καθένα εκ των οποίων είναι του ίδιου μήκους, αλλά αστρολογικές ώρες, κάθε μια από τις οποίες είναι το ένα δωδέκατο του χρόνου μεταξύ της ανατολής και του ηλιοβασιλέματος, ή του ηλιοβασιλέματος και της ανατολής του ηλίου. Κάθε ώρα κυβερνάται από έναν από τους πλανήτες. Μόνο οι επτά παραδοσιακοί πλανήτες, φυσικά! Μισώ να σκεφτώ τι θα κάνετε σε μια ώρα του Πλούτωνα, σε μια ημέρα του Χείρωνα! Μάλλον θα γυρίσετε το «Reservoir Dogs».

Έτσι έχουμε ένα συνδυασμό επιρροών: η ώρα κυβερνάται από έναν πλανήτη, και η ημέρα κυβερνάται μερικές φορές από τον ίδιο τον πλανήτη, αλλά τις περισσότερες φορές από έναν από τους υπόλοιπους πλανήτες. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην Ιατρική αστρολογία. Εάν είστε ο θεραπευτής, δεν διαλέγετε τα βότανα που χρησιμοποιείτε σε μια τυχαία στιγμή: τα διαλέγετε σε μια συγκεκριμένη ώρα που να ταιριάζει με ό, τι θέλετε αυτά τα βότανα να κάνουν. Ομοίως με το χρόνο, όταν τα προετοιμάζετε και το χρόνο κατά τον οποίο θα τα δώσετε στον ασθενή σας. Για παράδειγμα, αν έχετε αποφασίσει ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα βότανο της φύσης του Δία, θα μπορούσατε να διαλέξετε αυτό το βότανο σε μια ώρα του Δία, ή σε μια ημέρα του Δία. Αυτό θα αυξήσει την φύση του Δία. Ή αν θέλετε να συνδυάσετε τη φύση του Δία με κάποια ενέργεια του Άρη, μπορείτε να επιλέξετε μια ώρα του Δία σε μια ημέρα του Άρη. Ή μια ώρα του Άρη σε μια μέρα του Δία: δεν έχει σημασία με ποια σειρά θα είναι τι. Στη συνέχεια, επειδή σε κάθε είδους ιατρική θεραπεία, καλό είναι να συμμετέχει και λίγο ο Ήλιος, διότι ο Ήλιος είναι αυτός που δίνει τη ζωή, θα μπορούσατε να προετοιμάσετε το βότανο αυτό σε μια μέρα του Ήλιου, ή σε μια ώρα του Ήλιου. Αυτό βοηθά ως προς το να «πειράζουμε» τον χαρακτήρα του βοτάνου, το είδος της θεραπείας, προσαρμόζοντάς το για ακριβώς τον σκοπό που απαιτείται.

Τώρα, ας υποθέσουμε ότι η Σελήνη ήταν στο πρώτο μέρος των Ιχθύων, έτσι έχω αποφασίσει να βγω έξω και να κυνηγήσω γυναίκες. Αν μου αρέσουν ιδιαίτερα οι κοκκινομάλλες, θα ήθελα να πάω κατά τη διάρκεια μιας ώρας του Άρη. Αν η Σελήνη βρίσκεται στην αρχή των Ιχθύων, και δεν αισθάνεστε σαν κυνηγημένοι, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι έχετε πάει στα μαγαζιά κατά τη διάρκεια μιας ώρας του Κρόνου, που θα σας κάνει να φαίνεστε άσχημοι.

Οι ώρες του Κρόνου, όπως μπορείτε να φανταστείτε, δεν είναι καλές για τα περισσότερα πράγματα, εκτός αν σας αρέσει το σκάψιμο στο χώμα. Αν αυτή είναι η δική σας ευχαρίστηση, τότε οι ώρες του Κρόνου είναι για εσάς! Μια μεγάλη στιγμή, λοιπόν, να αρχίσετε την οικοδόμηση ενός σπιτιού ή να σκάψετε τον κήπο σας. Αλλά μην ταξιδέψετε, μην πάρετε φάρμακα, μην αρρωστήσετε – επειδή πρόκειται να πεθάνετε – μην δανείζετε χρήματα. Σε περίπτωση αμφιβολίας, απλά μην το κάνετε.

Οι ώρες του Δία είναι καλές, αν θέλετε να ζητήσετε από ένα σπουδαίο άνθρωπο για μια χάρη. Επειδή σε μια ώρα του Δία θα κάνει το μεγάλο άνδρα, ο οποίος είναι από τη φύση του Δία γενναιόδωρος, πιο γενναιόδωρο ακόμα. Θα αναδείξει την γενναιοδωρία του Δία μέσα του. Και η φύση του Δία είναι να δίνει. Έτσι, αν επιλέξετε μια ώρα του Δία, θα πετύχετε το άτομο αυτό, όταν είναι σε μια γενναιόδωρη διάθεση. Είναι επίσης καλές για την πραγματοποίηση ταξιδιών, και για να βγείτε έξω από το σπίτι σας. Είναι καλό για να σπείρετε σπόρους, επειδή μιλάμε για τον Δία: πρόκειται να μεγαλώσουν. Δεν είναι καλό για να δώσετε αίμα, επειδή πρόκειται να δώσετε πολύ περισσότερο από όσο υπολογίζετε. Και μην αγοράσετε άγρια θηρία.

Οι ώρες του Άρη είναι φρικτές. Μην κάνετε απολύτως τίποτα κατά τη διάρκεια της ώρας του Άρη. Απλά κρατήστε την αναπνοή σας μέχρι να περάσει. Ό, τι κι αν κάνετε, τα κείμενα μας προειδοποιούν, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος των πειρατών.

Μια ώρα του Ήλιου μπορεί να φαίνεται πολλά υποσχόμενη, αλλά ο Ήλιος είναι ζεστός και ξηρός, και ως εκ τούτου άγονος. Έτσι, οι ώρες του Ήλιου είναι σε γενικές γραμμές πολύ ατυχείς. Προσπαθήστε να μείνετε μακριά από αυτές. Το μόνο πράγμα για το οποίο είναι καλές, είναι η συνάντηση με σπουδαίους άνδρες για να ζητήσουμε χάρες. Επειδή, για ακόμα μια φορά, θα κάνει τον σπουδαίο άνδρα να αισθάνεται μεγαλύτερος και το έργο ενός σπουδαίου άνδρα είναι να βοηθά τους μικρότερους άνδρες.

Τώρα, πήραμε τις αστρολογικές συμβουλές και βγήκαμε από το σπίτι μας, κατά τη διάρκεια μιας ώρας του Δία. Δεν θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε κατά την ώρα του Άρη, λόγω των πειρατών. Σίγουρα δεν μπορούμε να επιστρέψουμε κατά τη διάρκεια μιας ώρας του Ήλιου, διότι θα υπάρχει δυσαρέσκεια και φιλονικία στο σπίτι. Και δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο σπίτι κατά τη διάρκεια μιας ώρας της Αφροδίτης. Η Αφροδίτη είναι πολύ καλή για να βγούμε έξω, έτσι δεν υπάρχει νόημα να επιστρέψουμε πίσω. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε κατά τη διάρκεια μιας ώρας του Ερμή. Μπορείτε να φανταστείτε πως είναι περίπου οι ώρες του Ερμή: πάτε σπίτι λοιπόν και στη συνέχεια θα σας γκρινιάζουν μέχρι να πεθάνετε. Επειδή, βεβαίως, η ώρα πριν από την ώρα του Ερμή ήταν η ώρα της Αφροδίτης, οπότε το μόνο που θα ακούτε είναι «Τι σχεδιάζατε να κάνετε στη συγκεκριμένη ώρα της Αφροδίτης;» Και δεν μπορούμε να πάμε πίσω ούτε κατά τη διάρκεια των ωρών της Σελήνης. Αυτό αποδεικνύει ότι τα βιβλία αστρολογίας γράφτηκαν από άντρες που ήθελαν μια δικαιολογία για να μένουν έξω όλη τη νύχτα. «Βλέπετε! Δεν μπορώ να έρθω στο σπίτι! Το λέει στο βιβλίο αυτό».

Μην φλερτάρετε κατά τη διάρκεια μιας ώρας του Ήλιου. Αλλά αν περιμένετε μέχρι την ώρα της Αφροδίτης, η οποία δεν θα αργήσει πολύ, αυτό είναι εξαιρετικά καλό. Οι ώρες του Ερμή είναι καλές για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας, για να γράψετε γράμματα, καλές για να διαπραγματευθείτε. Εάν είναι μια ώρα του Ερμή για εσάς, όμως, είναι και μια ώρα του Ερμή για το άλλο άτομο, επομένως μιλάμε για μια διαπραγμάτευση, από την οποία και τα δυο μέρη θα κερδίσουν. Και οι ώρες της Σελήνης – δεν είναι καλές για σχεδόν τίποτα, εκτός από το να φλερτάρουμε τις γυναίκες.

Όταν συνδυάσουμε όλα αυτά, θα έχουμε ένα δυσδιάκριτο μείγμα, που δείχνει τα διαφορετικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Ή, το πιο σημαντικό από όλα, θα έχουμε ένα καλό σύνολο από δικαιολογίες, για να μην κάνουμε αυτό που δεν θέλουμε να κάνουμε σήμερα.

Σ.τ.Μ..: Οι φράσεις «Επιλογή ενός χάρτη» και «Επιλέγω ένα χάρτη» είναι από το αγγλικό “Elect a chart”. Ο συγγραφέας το χρησιμοποιεί με διάφορους τρόπους στον λόγο του, που κανονικά θα μεταφραζόταν με διαφορετικό τρόπο. Για την αποφυγή σύγχυσης, κρατήθηκε η ίδια μετάφραση σε όλο το κείμενο.

 

Συγγραφέας: John Frawley
Πρωτότυπος τίτλος: ELECTIONAL ASTROLOGY
Πηγή: Electional Astrology

Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope,
από τoν συγγραφέα και αστρολόγο John Frawley

 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments