0 0 votes
Article Rating

Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις στην επιλεκτική αστρολογία. Στο ακόλουθο άρθρο, θα ήθελα να σας προτείνω το σύστημα που χρησιμοποιώ εγώ, και το οποίο λειτουργεί πάρα πολύ καλά.

Προκαταρκτικές παρατηρήσεις

Στην επιλεκτική αστρολογία υπάρχουν τέσσερα βασικής σημασίας πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη:

  1. Ο χάρτης πρέπει να είναι περιγραφικός της προσπάθειας
  2. Οι φυσικοί σημειοδότες της πράξης που μας ενδιαφέρει πρέπει να είναι δυνατοί
  3. Ο χάρτης της επιλογής πρέπει να εναρμονίζεται με τον γενέθλιο χάρτη
  4. Ο χάρτης της επιλογής, αν τον διαβάσουμε αντίστροφα, ως ωριαίο χάρτη, πρέπει να δίνει μία θετική απάντηση στην ερώτηση της προσπάθειας, προκειμένου το συγκεκριμένο θέμα που μας ενδιαφέρει να έχει μία ρεαλιστική εφαρμογή.

Ας συζητήσουμε το κάθε ένα από αυτά τα θέματα.

Ο ωροσκόπος

Ανάλογα με τη φύση του εγχειρήματος που θέλουμε να εκτελέσουμε, ο ωροσκόπος πρέπει να βρίσκεται σε κατάλληλο ζώδιο. Θέλουμε να έχουμε έναν ωροσκόπο στον Τοξότη αν ενδιαφερόμαστε για εκδόσεις, στους Διδύμους αν επιθυμούμε ένα ταξίδι κοκ.

Τα παρορμητικά ζώδια είναι πολύ θετικά για ενέργειες που θέλουμε να επιφέρουν σύντομα το επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως η πώληση ενός αντικειμένου. Τα σταθερά ζώδια είναι κατάλληλα για πράγματα που θέλουμε να διαρκέσουν πολύ στο πέρασμα του χρόνου όπως ένα σπίτι ή ένας γάμος, ενώ τα μεταβλητά ζώδια ταιριάζουν γάντι για κάθε ενδιάμεσο φάσμα χρόνου.

Η Σελήνη

Η φάση της Σελήνης πρέπει να επιλεχθεί σύμφωνα με την επιθυμητή εξέλιξη της κατάστασης: αν πρόκειται για μία επιχείρηση την οποία θέλουμε να επεκτείνουμε, τότε η Σελήνη πρέπει να είναι σε αύξουσα φάση, δηλαδή το φως της να αυξάνεται από την φάση της Νέας Σελήνης προς την Πανσέληνο, αλλά αν πρόκειται για μία κατάσταση με την οποία επιθυμούμε να τελειώσουμε ή να περιορίσουμε κάτι, όπως μία δίαιτα προκειμένου να χάσουμε βάρος, ή την απομάκρυνση παραπανήσιας τριχοφυΐας στο σώμα, η Σελήνη πρέπει να είναι σε φθίνουσα φάση, δηλαδή το φως της να ελαττώνεται από την Πανσέληνο προς την φάση της Νέας Σελήνης.

Οι αρχαίοι χρησιμοποιούσαν τα επονομαζόμενα σπίτια της Σελήνης, 28 ουράνιοι τομείς για κάθε μία σεληνιακή μέρα, παρεμφερείς με τους 12 ουράνιους τομείς που είναι γνωστοί ως ζώδια. Είναι αρκετά χρήσιμοι ακόμα και στην σύγχρονη εποχή, οπότε καλό είναι να τους ρίχνετε μία ματιά και να τους χρησιμοποιείτε όποτε είναι δυνατό.

Το ζώδιο της Σελήνης είναι επίσης κάτι που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας. Μπορεί να μη θέλετε να έχετε μία Σελήνη στον Ταύρο αν είναι να εκκινήσετε ένα πνευματικό εγχείρημα, και μία Σελήνη στους Ιχθείς στον γενέθλιο χάρτη της επιχείρησής σας.

Οι όψεις της Σελήνης είναι πολύ σημαντικές. Ποτέ μην επιλέγετε έναν χάρτη στον οποίο η Σελήνη να είναι σε κενό πορείας, εκτός και αν επιθυμείτε να αποτύχει το εγχείρημα ή να μην αποφέρει κανένα αποτέλεσμα.

Οι όψεις της Σελήνης μας λένε την ιστορία που θα ξεδιπλωθεί, και η τελευταία όψη της Σελήνης πριν αυτή φύγει από την συγκεκριμένη θέση της στον εν λόγω χάρτη θα μας πει πώς θα τελειώσει το όλο ζήτημα. Φροντίστε αυτή να είναι μία ευνοϊκή όψη. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ως τελευταία όψη της Σελήνης, μία σύνοδο, ένα εξάγωνο ή ένα τρίγωνο με τον Κλήρο της Τύχης. Αυτό, επίσης θα αποδώσει και θα εξασφαλίσει μία ευνοϊκή έκβαση. Στην πραγματικότητα, οι όψεις της προς τον Κλήρο της Τύχης μπορούν κάπως να σώσουν για λίγο την Σελήνη από το να βρεθεί σε κενό πορείας, αλλά χρησιμοποιήστε την συγκεκριμένη τακτική μόνο σε ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Άλλα στοιχεία

Αν είναι δυνατό, ρίξτε μια ματιά στην πλανητική ώρα και μέρα. Στην ιδανική περίπτωση, ο πλανητικός κυβερνήτης της ώρας/μέρας πρέπει να είναι ο ίδιος με τον φυσικό κυβερνήτη του συγκεκριμένου θέματος.

Φυσικοί Σημειοδότες

Οι φυσικοί σημειοδότες του εγχειρήματος πρέπει να είναι αρκετά ισχυροί. Τοποθετήστε τους στο ζώδιο κυριαρχίας ή έξαρσής τους. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε τουλάχιστον φροντίστε να έχουν θεμελιώδεις ιδιότητες, μην τους αφήσετε χωρίς να έχουν καμία ιδιότητα, μιας και έτσι δε θα έχουν τη δύναμη να εκτελέσουν την πράξη.

Ένα ακόμα πράγμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας είναι να αποφύγουμε ανάδρομους σημειοδότες, όπως για παράδειγμα έναν ανάδρομο Ερμή σε έναν χάρτη επιχείρησης, ανάδρομη Αφροδίτη στον χάρτη ενός γάμου ή ανάδρομο Άρη για μία αθλητική προσπάθεια.

Το άλλο σημαντικό θέμα που πρέπει να λάβουμε υπόψη είναι να αποφύγουμε να έχουμε τους σημειοδότες αυτούς καμένους (δηλαδή να βρίσκονται σε λιγότερο από 8,5 μοίρες απόσταση από τον Ήλιο). Αν αυτό συμβαίνει, μπορεί να είναι μία πολύ σημαντική ατονία στον χάρτη.

Οι συνδέσεις με τον γενέθλιο χάρτη είναι ένα ακόμα σημαντικό θέμα που πρέπει να συνυπολογίσουμε: Ο γενέθλιος οίκος στον οποίο βρίσκεται ο Ωροσκόπος του χάρτη επιλογής είναι ο τομέας εκείνος της ζωής σας που θα επηρεαστεί από το γεγονός αυτό. Ποτέ μην επιτρέψετε στον Ωροσκόπο του χάρτη επιλογής να βρεθεί στον γενέθλιο 12ο, 6ο ή ακόμα και 8ο οίκο εκτός και αν το συγκεκριμένο εγχείρημα αφορά τους οίκους αυτούς.

Κάποιοι αρχαίοι αστρολόγοι βεβαιώνουν ότι οι συνδέσεις με τον τρέχοντα χάρτη της Ηλιακής Επιστροφής μας παρέχουν επίσης πληροφορίες. Αν το επιθυμείτε μπορείτε να παίξετε και με αυτό.

Χάρτης επιλογής <=> Ωριαίος χάρτης

Θυμηθείτε να διαβάσετε τον χάρτη επιλογής σαν να ήταν ένας ωριαίος χάρτης. Αν η απάντηση που θα σας δώσει είναι θετική τότε ο χάρτης είναι καλός και μπορείτε να τον εμπιστευτείτε.

Πώς να προχωρήσετε

Αυτές είναι οι κατευθυντήριες γραμμές μου για την επιλογή μιας καλής χρονικής στιγμής για την έναρξη οποιουδήποτε εγχειρήματος.

  • Προσδιορίστε τους πλανήτες, τα ζώδια και τους οίκους που είναι οι φυσικοί κυβερνήτες του συγκεκριμένου ζητήματος.
  • Ξεφυλλίστε τις αστρολογικές εφημερίδες για να βρείτε μία περίοδο κατά την οποία ο κύριος φυσικός σημειοδότης είναι δυνατός λόγω ζωδιακής του θέσης και επίσης σχηματίζει καλές όψεις.
  • Ψάξτε μία μέρα στην περίοδο αυτή, κατά την οποία η Σελήνη βρίσκεται σε σύνοδο, εξάγωνο ή τρίγωνο με τον συγκεκριμένο πλανήτη.
  • Γυρίστε τον χάρτη έτσι ώστε ο πλανήτης αυτός να κυβερνάει τον οίκο που αντιστοιχεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.
  • Ελέγξτε ολόκληρο τον χάρτη για την ύπαρξη προβλημάτων, και δείτε αν υπάρχει κάποια μεγάλη ασυνέχεια ή δυσκολία η οποία θα παρεμπόδιζε μία θετική απάντηση.
  • Προσαρμόστε την ώρα, λεπτό προς λεπτό, ώστε οι σημειοδότες να τοποθετηθούν σε καλούς οίκους. Επίσης κοιτάξτε τις όψεις συγκεκριμένων απλανών αστέρων: προσπαθήστε να «φτιάξετε» μία γωνία με τον Spica ή τον Regulus αλλά οπωσδήποτε αποφύγετε να έχετε έναν δυνατό και εξέχοντα Algol!

Τελευταίες παρατηρήσεις

Η αστρολογία της επιλογής δεν σας επιτρέπει να το παίζετε θεοί. Αν και θεωρητικά είναι πιθανό να επιλέξετε την τέλεια στιγμή προκειμένου να επιτύχετε την απόλυτη επιτυχία σε κάθε τομέα, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν είναι γραμμένο στον γενέθλιο χάρτη σας.

Δεν πρόκειται να συμβεί αν δεν είναι γραφτό. Θα ανακαλύψετε ότι ανεξάρτητα με το πόσο σκληρά προσπαθείτε, υπάρχουν κάποιες περίοδοι κατά τις οποίες δεν είναι δυνατό να επιλέξετε μία αξιοπρεπή στιγμή. Ρωτήστε τον εαυτό σας κατά πόσο είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει και να δεσμευτεί σε οτιδήποτε θέλετε να κάνετε, ρωτήστε τον αν αυτό είναι πραγματικά καλή ιδέα.

Αντίθετα, υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μπορούμε να δουλέψουμε μόνο λίγα λεπτά στον χάρτη επιλογής, και να καταλήξουμε σε μία πολύ καλή στιγμή η οποία ικανοποιεί τις περισσότερες απαιτήσεις. Αυτές είναι οι περιπτώσεις στις οποίες το άτομο είναι όχι μόνο έτοιμο, αλλά πρέπει να προχωρήσει σε αυτό το εγχείρημα.

Ο τέλειος χάρτης δεν υπάρχει. Πάντα θα υπάρχει κάποιος άσχημα τοποθετημένος πλανήτης ή άλλο στοιχείο, αλλά αυτό απλώς θα κάνει τα πράγματα λίγο περισσότερο πικάντικα, και τη ζωή περισσότερο ενδιαφέρουσα. Όπως ακριβώς γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει ο τέλειος άνθρωπος, έτσι δεν υπάρχει και η τέλεια στιγμή. Ωστόσο, αν πιστεύετε ότι έχετε φτάσει στο αποκορύφωμα του πνευματικού διαφωτισμού, τότε δεν χρειάζεστε την επιλεκτική αστρολογία. Αυτή είναι για εμάς, τα άλλα παιδιά, που προσπαθούν να βελτιώσουν τους εαυτούς τους και να ζήσουν σε αρμονία με το Σύμπαν.

 

Πρωτότυπος τίτλος: ELECTIONAL ASTROLOGY: A practical approach
Πηγή: Electional astrology – detailed explanations, a practical approachTo κείμενο αναδημοσιεύεται στο MyHoroscope κατόπιν έγγραφης άδειας του astroweekly.com

Μετάφραση – Απόδοση: Μαρία Ευαγγελίδου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments