0 0 votes
Article Rating

Ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά της εποχής μας είναι το πώς οι αστρολογικοί κύκλοι αντιστοιχούν σε επιχειρηματικές και καθημερινές δραστηριότητες.

Φανταστείτε ότι είστε ένας έμπορος λιανικής που γνωρίζει τις ημέρες που οι άνθρωποι θα θελήσουν να του δώσουν όλα τους τα λεφτά! Ή υποθέστε ότι είστε ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης και γνωρίζετε μήνες ή χρόνια νωρίτερα πότε να επεκτείνετε την επιχείρηση ή πότε να υπογράψετε συμβόλαια; Ακόμα, πως θα ήταν εάν γνωρίζατε πότε να λανσάρετε καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες, με σκοπό την μεγιστοποίηση της επιτυχία τους; Όλος αυτός ο κύκλος πληροφοριών είναι διαθέσιμος και δοκιμασμένος εδώ και πολλά χρόνια.

Ίσως ακόμα πιο σημαντικό, πως θα σας φαινόταν αν γνωρίζατε πότε να ΜΗΝ πάρετε ή να μην εφαρμόσετε σημαντικότατες αποφάσεις; Η εφημερίδα «Γουόλ Στριτ Τζούρναλ» εξέδωσε κάποτε ένα άρθρο για περίπου 1400 επιχειρήσεις, οι οποίες όλες ξεκίνησαν κάτω από τον ίδιο αστρολογικό κύκλο, έναν που εμφανίζεται «τυχαία» 2 με 3 φορές την εβδομάδα, και διαρκεί από λίγα λεπτά ή ώρες μέχρι 2 ημέρες. Η βασική σημασία εκείνου του κύκλου ήταν πως «τίποτα καλό δεν θα έρθει από αυτό», και όλες τους χρεοκόπησαν! Αυτός ο κύκλος δεν ήταν πραγματικά τυχαίος, αλλά ούτε ήταν και ορατός υπό τη συνηθισμένη έννοια.

Ο Τζων Πίερποντ Μόργκαν, ήταν ένας πολύ πλούσιος Αμερικανός χρηματιστής στην αλλαγή του αιώνα, που χρησιμοποίησε την αστρολογία για λόγους προσδιορισμού της επαγγελματικά κατάλληλης χρονικής στιγμής. Χρηματοδότησε εταιρείες όπως την Αμερικάνικη Ένωση Χάλυβα και τον Μεγάλο Βόρειο και Ειρηνικό Σιδηρόδρομο, καθώς και τον πόλεμο των Μπόερ. Η χρήση της αστρολογίας των επιχειρήσεων τον έκανε δισεκατομμυριούχο, στις αρχές αυτού του αιώνα, όταν ένα εκατομμύριο δολάρια ήταν μια τεράστια περιουσία!

Ο Γουώλτ Ντίσνεϊ χρησιμοποίησε επίσης αστρολογικούς κύκλους για επαγγελματικούς σκοπούς. Επέλεξε τις χρονικές περιόδους της παρουσίασης αλλά και της πρώτης προβολής των ταινιών και των θεματικών πάρκων αναψυχής βασισμένος στους αστρολογικούς κύκλους. Έβγαλε επίσης εκατομμύρια χρησιμοποιώντας αυτό το εργαλείο επιλογής της χρονικής στιγμής!

Μπορείτε και εσείς να χρησιμοποιήσετε με επιτυχία την αστρολογία των επιχειρήσεων για όλες τις σημαντικές επιχειρηματικές σας αποφάσεις και κινήσεις, μελετώντας συγκεκριμένους κύκλους. Αυτές οι περίοδοι επηρεάζουν τους πάντες, και είναι βασικοί για κάθε πετυχημένο υπολογισμό της χρονικής στιγμής για οτιδήποτε σημαντικό. Υπάρχουν και άλλες πολυπλοκότητες, αρκετά μακροσκελείς για να τις καλύψουμε, αλλά θα μελετήσουμε παρακάτω τους τέσσερεις βασικότερους κύκλους τους οποίους πρέπει να παρακολουθούμε.

Πριν από αυτό, είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσω μια έννοια. Οι κινήσεις και οι θέσεις των πλανητών φαίνονται να είναι συγχρονισμένες με τις ενέργειες του Σύμπαντος. Συνεπώς, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους πλανητικούς κύκλους ως δείκτες των τάσεων και των ενεργειών εδώ στη Γη. Αλλά όπως ακριβώς δεν αποδίδουμε την εξωτερική θερμοκρασία στο θερμόμετρο, είναι το ίδιο σημαντικό να μην αποδίδουμε την αιτία των διαφόρων συνθηκών και ενεργειών εδώ στη Γη σε άλλους πλανήτες και τους κύκλους τους. Μας επιτρέπουν να προβλέψουμε τους κύκλους στη Γη, αλλά δεν τους προκαλούν.

Η περίοδος «Κυοφορίας» ή αλλιώς η περίοδος Προσωρινής Παύσης

Ο Σεληνιακός κύκλος σε σχέση με άλλους πλανήτες και το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται, είναι ένας βασικός δείκτης για το πότε πρέπει να αναλάβουμε δράση και πότε να περιμένουμε. Ορισμένοι καιροί είναι κατάλληλοι για ανασυγκρότηση ενώ άλλοι για ανάληψη δράσεως. Όταν λαμβάνονται οι αποφάσεις ή όταν γίνονται κάποιες κινήσεις κατά τη διάρκεια περιόδων «Κυοφορίας ή Προσωρινής Παύσης», είτε δεν γίνεται τίποτα, είτε η απόφαση μας πρέπει να επαναδιατυπωθεί αργότερα. Συχνά αυτό σημαίνει και αλλαγή της πορείας, ύστερα από σπατάλη πόρων σε μια λανθασμένη διαδρομή, ή ακόμα το να αντιμετωπίσουμε απρόβλεπτες και δύσκολες συνέπειες.

Παραδείγματα δημοσίων ζητημάτων που έλαβαν χώρα στα πλαίσια της περιόδου Κυοφορίας περιλαμβάνουν το ζήτημα του Γουότεργκεϊτ που ξέσπασε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70. (Αν δεν ήταν η λανθασμένη χρονική στιγμή, ποτέ ίσως δεν θα γνωρίζαμε την αλήθεια!) Επιπλέον, οι υποψήφιοι για την προεδρία, όπως ο Ντιούι, ο Νίξον (εναντίον του Κένεντι το 1960), ο Γκόλντγουότερ και ο Μακ Γκόβερν, ορίστηκαν όλοι τους στα πλαίσια του κύκλου αυτού. Το 1972 που ο Νίξον εξελέγη πρόεδρος στα πλαίσια του ίδιου κύκλου (η θητεία στη διάρκεια της οποίας παραιτήθηκε), και ο Πρόεδρος Φορντ, ένας «ξοφλημένος» Πρόεδρος, ορκίστηκε σ’ αυτό το χρονικό πλαίσιο. Καμία από αυτές τις κινήσεις δεν απέδωσε θετικούς καρπούς.

Το πιο εντυπωσιακό ίσως είναι πως όλες οι επιχειρήσεις που πτώχευσαν και αναφέρθηκαν στην εφημερίδα της «Γουόλ Στριτ Τζούρναλ» είχαν αρχίσει κατά τη διάρκεια της περιόδου Προσωρινής Παύσης της Σελήνης! Οι συνεδριάσεις που συγκαλούνται στα πλαίσια αυτού του κύκλου συχνά αποτυγχάνουν να βγάλουν μια απόφαση. Οι ουσιαστικές και απαιτούμενες πληροφορίες συνήθως λείπουν, ή το άτομο που γνωρίζει καλύτερα από τους άλλους το ζήτημα δεν είναι παρόν. Όταν αποφάσεις λαμβάνονται ούτως ή άλλως, «μαστίζονται» από λανθασμένες εκκινήσεις, λάθη, δυσκολίες, και αρκετά συχνά, χρειάζεται μια καινούργια απόφαση αργότερα.

Μια καλύτερη μέθοδος θα ήταν να λάβετε και να εφαρμόσετε σημαντικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια των κύκλων δράσης. Φανταστείτε να μην σπαταλάτε χρόνο σε συναντήσεις που δεν θα καταλήξουν πουθενά! Φανταστείτε ακόμα να μην σπαταλάτε πόρους, ακολουθώντας μια λανθασμένη διαδρομή! Μεγάλη αύξηση της παραγωγικότητας θα μπορούσε να προκύψει, ακολουθώντας απλά τον κύκλο αυτόν.

Η Περίοδος Περισυλλογής

Τρεις φορές το χρόνο, ο πλανήτης Ερμής φαίνεται να κινείται προς τα πίσω (γνωστή ως ανάδρομη πορεία) όπως φαίνεται από τη Γη για 3 1 / 2 εβδομάδες. Ο πλανήτης αυτός σχετίζεται με τις επικοινωνίες, τις μεταφορές, τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, και φυσικά, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η ανάδρομη περίοδος του Ερμή είναι μια περίοδος που υποτίθεται ότι πρέπει να καλύψουμε τη διαφορά. Αν βέβαια εμείς οι άνθρωποι προγραμματίζαμε περιόδους περισυλλογής, οι εμπειρίες μας θα ήταν πολύ διαφορετικές!

Η περίοδος αυτή είναι κατάλληλη για να επαναλάβουμε, να αναμορφώσουμε, να επανεξετάσουμε, να σχεδιάσουμε εκ νέου και να επικοινωνήσουμε ξανά. Είναι ιδανική για να βρούμε όλα τα πράγματα που χάθηκαν, όσα δεν έγιναν, και που τώρα πρέπει να τα ολοκληρώσουμε. Είναι τέλεια περίοδος για να προλάβουμε τη δουλειά στο γραφείο, την αρχειοθέτηση, και τον εντοπισμό λαθών του παρελθόντος, έτσι ώστε να μπορούν να διορθωθούν. Πρόκειται, με την κυριολεκτική σημασία της λέξης, για τον χρόνο περισυλλογής, και κάθαρσης!

Δεδομένου ότι πάντα αναγκαζόμαστε να προχωράμε μπροστά, χωρίς καθόλου προγραμματισμό για αυτήν την τόσο σημαντική δραστηριότητα, συχνά βιώνουμε τα ακόλουθα: Οι επικοινωνίες γίνονται λανθασμένα και δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Οι μεταφορές γίνονται με δυσκολία, με περισσότερες καθυστερήσεις και ατυχήματα, από ό, τι συνήθως. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές χαλάνε συχνά, και τα λάθη μας έρχονται στο προσκήνιο. Ραντεβού ακυρώνονται ή προγραμματίζονται ξανά και, σε γενικές γραμμές, αισθανόμαστε απογοητευμένοι!

Ως προς τις επιχειρήσεις, είναι μια πολύ άσχημη περίοδος για να υπογραφούν συμβόλαια, οποιουδήποτε είδους. Το ένα ή και τα δύο μέρη μπορούν εύκολα να παρερμηνεύσουν τη συμφωνία ή να ευχηθούν να μην είχαν υπογράψει, και τα συμβόλαια συχνά περιέχουν λάθη. Οι συζητήσεις για συμβόλαια που ανακοινώνονται ή που ξεκινούν κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου είναι γεμάτες από δυσκολίες στο χρονοδιάγραμμα τους, από παρεξηγήσεις, και συχνά ακυρώνονται.

Ξεκάθαρα δεν είναι η στιγμή για να ξεκινήσουν καινούργια έργα, δεδομένου ότι σκοπός αυτού του κύκλου είναι η κάλυψη των όποιων καθυστερήσεων. Ακόμα και προγραμματισμένα έργα τρέχουν σε χρόνο «Μέρφι», και αδυνατούν να συνεχίσουν, όπως είχε προγραμματιστεί.

Προϊόντα και υπηρεσίες που λανσάρονται ή προωθούνται στα πλαίσια αυτού του κύκλου είναι ανεπιτυχή, από την άποψη των πραγματικών πωλήσεων σε σχέση με τις προβλεπόμενες πωλήσεις. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι πελάτες παρερμηνεύουν αυτό που προσφέρεται, ή χάνουν την προσφορά, και αδυνατούν να το αγοράσουν. Εξίσου συχνά, το προϊόν είναι ατελές ή ακατάλληλο, ιδίως αν πρόκειται για τεκμηρίωση, ή για λογισμικό. Η προώθηση μπορεί επίσης να «χάσει το πλοίο» και να αποτύχει να δημιουργήσει την επιθυμία για το προϊόν.

Σε γενικές γραμμές, όταν ανατρέχουμε σε αυτές τις αποτυχίες, βλέπουμε ότι βιαστήκαμε να βγούμε στην αγορά, ή να ολοκληρώσουμε το έργο μας, μόνο και μόνο για να αποτύχει! Πήραμε παρακάμψεις που δεν λειτούργησαν, ή αρνηθήκαμε να επανεξετάσουμε προηγούμενες αποφάσεις, ακόμα και όταν μας προειδοποίησαν διαφορετικά. Με λίγα λόγια, χρησιμοποιήσαμε την περίοδο ανάρμοστα και πληρώσαμε το τίμημα. Μερικές φορές το πληρώνουμε ακριβά.

Ως προς τα ταξίδια, ο ανάδρομος Ερμής είναι συχνά μια πολύ δύσκολη περίοδος. Οι κυριότερες χιονοθύελλες στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, τον Ιανουάριο του 1996 σημειώθηκαν στα πλαίσια αυτής της περιόδου. Μόνο όταν ο Ερμής άρχισε να κινείται ορθόδρομα και πάλι, οι χιονοθύελλες και οι πλημμύρες επιτέλους σταμάτησαν.

Τα επαγγελματικά ταξίδια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μπορεί να είναι δύσκολα. Απώλειες ανταπόκρισης αεροπλάνων, χαμένες αποσκευές και δωμάτια ξενοδοχείων ή αυτοκίνητα που ποτέ δεν είχαν νοικιαστεί, ή που δόθηκαν αλλού, είναι πολύ πιο συχνά. Πτήσεις που ίσως να μην απογειωθούν, ή να πετάξουν πολύ αργότερα. Έλλειψη επικοινωνίας ή ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, φωτοτυπικά μηχανήματα) που δεν δουλεύουν, κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Τα ραντεβού και οι κλήσεις χάνονται. Τα μηνύματα χάνονται ή παρερμηνεύονται. Οι συμβάσεις και οι διαπραγματεύσεις μπορεί να ακυρωθούν. Με λίγα λόγια, είναι καλύτερα να μείνετε στο σπίτι.

Φανταστείτε να εργάζεστε σε μια εταιρεία, όπου κάθε τέταρτος μήνας θα ήταν προγραμματισμένος για περισυλλογή και για επανεξέταση! Αδύνατον λέτε; Φανταστείτε την εξοικονόμηση χιλιάδων ή εκατομμυρίων δολαρίων με το να μην πιέζετε προς τα εμπρός τα πράγματα, όταν υποτίθεται πως πρέπει να προλάβετε τα λάθη σας! Φανταστείτε να λείπουν οι δαπανηρές καθυστερήσεις στο χρονοδιάγραμμα και οι πάσης φύσεως ενοχλήσεις, επειδή διορθώνετε τα παλιά σας προβλήματα και δεν δημιουργείτε καινούργια! Φανταστείτε την επιτυχία, γιατί δεν προσπαθείτε να κάνετε «μια τρύπα στο νερό».

Άλλοι Κύκλοι

Υπάρχουν δύο άλλοι κύκλοι λιγότερο συχνοί, οι ανάδρομοι κύκλοι της Αφροδίτης και του Άρη, οι οποίοι αντιστοιχούν σε σοβαρές επιχειρηματικές εκτιμήσεις. Όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη για έξι εβδομάδες περίπου κάθε 19-20 μήνες, οι τιμές είναι υπό αναθεώρηση, μαζί με τα συμβόλαια, τα οικονομικά, τις τιμολογήσεις και τις ανάγκες των σχέσεων.

Σε εταιρικούς χάρτες, η Αφροδίτη αντιπροσωπεύει τα στοιχεία ενεργητικού και τις πιστώσεις, την ικανότητα να συνεργάζεται ή να δημιουργεί κανείς επιχειρηματικές συμμαχίες, την αγορά και τις διαπραγματεύσεις των εταιρικών συμβολαίων. Αντιπροσωπεύει επίσης πόσο καλά επιδοκιμάζονται ή γίνονται αρεστά από τους πελάτες τα προϊόντα και οι υπηρεσίες. Όταν η Αφροδίτη είναι ανάδρομη, ή φαίνεται να κινείται προς τα πίσω, όλοι αυτοί οι τομείς θα πρέπει να επανεξεταστούν. Το να προχωρήσει κανείς μπροστά σε μια τέτοια περίοδο, μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες.

Τα προϊόντα που λανσάρονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι πολύ πιθανό να μην γίνουν αποδεκτά από τους πελάτες. Η χρηματοδότηση μπορεί να μην είναι διαθέσιμη, και τα στοιχεία ενεργητικού μπορεί να αναπροσαρμόζονται προς τα κάτω. Εταιρικές σχέσεις, σχέσεις με τους προμηθευτές και ουσιαστικές επιχειρηματικές συμμαχίες ενδέχεται να χρειάζονται να αξιολογηθούν εκ νέου. Είναι επίσης μια δυσμενής στιγμή για να ξεκινήσει κανείς μια καινούργια επιχείρηση, δεδομένου ότι το ενεργητικό της εταιρίας μπορεί να είναι λιγότερο από ικανό. Η ανάληψη χρέους θα πρέπει να αποφευχθεί.

Νομικά συμβόλαια και συμβάσεις προμηθειών που έχουν υπογραφεί στα πλαίσια αυτού του κύκλου μπορεί να έχουν δυσάρεστες συνέπειες. Οι διαπραγματεύσεις συμβάσεων μπορεί να είναι δύσκολες και αυτή είναι μια πολύ δυσμενής περίοδος για να αγοράσετε μια νέα εταιρεία, να την μοιράσετε, ή να παραχωρήσετε δικαιώματα σε ένα προϊόν. Μια εταιρεία μπορεί να πληρώσει πάρα πολλά υπό αυτές τις συνθήκες, αλλά δεν είναι πολύ πιθανό να αποκαλυφθεί, έως ότου είναι πολύ αργά, και η συμφωνία θα έχει ήδη κλείσει. Ή μπορεί να υπάρχουν σημαντικές διαφωνίες σχετικά με την τιμή και στη συνέχεια οι διαπραγματεύσεις να ακυρωθούν εντελώς.

Ένας άλλος κύκλος, αυτός του ανάδρομου Άρη, μειώνει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ο σκοπός αυτού του κύκλου είναι να αναθεωρήσει τα κίνητρα των πράξεών μας και των εταιρικών δραστηριοτήτων. Ενώ αυτός ο διετής κύκλος των δέκα εβδομάδων φαίνεται πολύ ακατάλληλος, αν χρησιμοποιηθεί σωστά μπορεί να σώσει τις επιχειρήσεις από το να πετάξουν πολλά χρήματα σε κακές ιδέες. Συχνά αυτό συμπίπτει με την περίοδο που οι εταιρείες πρόκειται να κάνουν λάθη στις κατευθύνσεις τους, στις δραστηριότητες ή στα νέα τους προϊόντα. Σημαντικές διαφωνίες μπορεί να προκύψουν ανάμεσα στην παρότρυνση να προχωρήσει κανείς μπροστά και την ανάγκη αναθεώρησης.

Τα προϊόντα που λανσάρονται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι, όπως τα πολεμικά πλοία που ξεκινούν για πόλεμο χωρίς να έχουν πυρομαχικά και όπλα – αρκετά ανεπιτυχή. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη ώρα για νέα ξεκινήματα, δεδομένου ότι όλες οι κινήσεις τελούν υπό αναθεώρηση. Συνεπώς, νέα προϊόντα και υπηρεσίες δεν τυγχάνουν καλής υποδοχής. Οι πραγματικές πωλήσεις των λανσαρισμένων προϊόντων μπορεί να είναι τόσο χαμηλές που να αγγίξουν έως το 15% των προβλέψεων. Επιπλέον, τα προϊόντα μπορεί να έχουν σοβαρές μηχανικές βλάβες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως παρουσιάστηκαν και στα νέα τζετ 777 της Μπόινγκ, όταν έχαναν οξυγόνο σε δοκιμαστικές τους πτήσεις.

Οι τιμές των μετοχών μπορεί επίσης να έχουν πτώση κατά τη διάρκεια αυτού του κύκλου, ιδίως εάν μια εταιρεία συνεχίζει να ακολουθεί ακατάλληλες κατευθύνσεις ή δραστηριότητες. Η κεκτημένη ταχύτητα δεν θεωρείται ως μια «καλή δικαιολογία» από το Σύμπαν, για τη συνέχιση μιας ήδη λανθασμένης πορείας! Οι συνέπειες μπορεί να είναι σοβαρές.

Περίληψη

Όλοι αυτοί είναι βασικοί αστρολογικοί κύκλοι, που έχουν παρατηρηθεί για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Το να μην χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο είναι σαν να προσπαθείτε να κάνετε ένα σημαντικό ταξίδι χωρίς να έχετε έναν οδικό χάρτη. Πόσο ευκολότερη είναι η ζωή μας, όταν γνωρίζουμε από πριν τα εμπόδια και μπορούμε να προετοιμαστούμε γι ‘αυτά! Οι επιχειρήσεις στην Ασία χρησιμοποιούν την αστρολογία εδώ και αιώνες. Ο τρομερός τους ανταγωνισμός δείχνει την κατανόηση της τέχνης του συγχρονισμού. Αν είστε σοβαροί σχετικά με τη διεξαγωγή μιας καλής επιχείρησής, τότε θα πρέπει να την γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά!

Copyright © 1996, Madeline Gerwick-Brodeur

 

Η Madeline Gerwick-Brodeur είναι μια διπλωματούχος προσωπική αστρολόγος και ειδικευμένη σε επαγγελματικά ζητήματα. Η κατάρτισή της περιλαμβάνει ένα πτυχίο με άριστα στα Οικονομικά, και 15 χρόνια εμπειρίας στο βιομηχανικό μάρκετινγκ και τις πωλήσεις. Έχει καταχωρηθεί σε διάφορα βιβλία “Who’s Who”, και εκδίδει το ημερολόγιο “The Good Timing Calendar: Better Business Through Better Timing”. Το αστρολογικό της υπόβαθρο περιλαμβάνει 20 χρόνια μελέτης και πρακτικής.

 

Συγγραφέας: Madeline Gerwick-Brodeur
Πρωτότυπος τίτλος: Astrological Business Cycles: Prosper with the Universe!
Πηγή:
 Astrological Business Cycles: Prosper with the Universe!
Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope, από το Μatrix Astrology Software
 
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments