4 1 vote
Article Rating

Σύμφωνα με τον Ησίοδο ο Θεός του Ουρανού ο Ουρανός αφού ήλθε σε ολονύκτια συνουσία με τη γυναίκα του τη Γαία απέκτησε παιδιά τα οποία όμως ήσαν μισητά. Μετά τη γέννησή τους ο Ουρανός φρόντισε να τα κρύψει και δεν τα άφησε να βγούνε στο φως.

Τα έκρυψε μέσα στο κενό της γης. Σε αυτή την κακή πράξη του – έτσι χαρακτηριστικά την ονομάζει ο Ησίοδος – βρήκε τη χαρά του. Η θεά Γαία όμως έφτιαξε ένα δρεπάνι και απευθύνθηκε στα παιδιά της για να τη βοηθήσουν στην εκτέλεση του σχεδίου της. Ο Κρόνος δέχθηκε, από δικούς του βέβαια υπολογισμούς, να βοηθήσει τη μητέρα του. Έτσι η Θεά Γαία έκρυψε το γιό της σε ένα μέρος κατάλληλο για ενέδρα, του έδωσε στο χέρι το δρεπάνι και τον μύησε λεπτομερειακά στο σχέδιο.

Όταν τη νύχτα ήρθε ο Ουρανός και αγκάλιασε τη γη, τότε ο Κρόνος τον άρπαξε με το αριστερό του χέρι και με το δεξί πήρε το τεράστιο δρεπάνι, έκοψε γρήγορα τα γεννητικά μόρια του πατέρα του και τα πέταξε. Η Γαία μάζεψε τις σταγόνες από το αίμα του συζύγου της και από αυτές γέννησε τις Ερινύες, όπως αναφέρει ο Ησίοδος, τους Γίγαντες και τις Μελίες Νύμφες.

Τα αποκομμένα γεννητικά όργανα του Ουρανού έπεσαν στη θάλασσα. Εκεί τα πέταξε ο Κρόνος από τη ξηρά. Πολύ καιρό έπλεαν εδώ και εκεί. Γύρω τους σχηματίστηκε λευκός αφρός από το αθάνατο δέρμα. Ένα κορίτσι ξεπετάχτηκε από εκεί μέσα και μεγάλωσε. Οι θεοί και οι άνθρωποι την ονομάζουν Αφροδίτη γιατί γεννήθηκε από τον αφρό. Πρώτα κολυμπώντας ήρθε στα Κύθηρα γι αυτό την ονομάζουν και Κυθέρεια Αφροδίτη και κατόπιν κολύμπησε και πήγε στην Κύπρο όπου βρίσκονται και τα αρχαιότερα ιερά της στην Πάφο. Η Κυθέρεια Αφροδίτη συνδέεται με την έκφραση του αγνού και ρομαντικού έρωτα ενώ η Αφροδίτη της Κύπρου με τον σαρκικό έρωτα.

Η διήγηση για την άμεση προέλευσή της από τον Ουρανό, συνέδεσε τη μεγάλη θεά του έρωτα με τη θάλασσα. Για μας ήταν η Αναδυομένη, η θεά που έβγαινε από τα αρμυρά κύματα και ονομαζόταν επίσης και με την προσωνυμία Πελαγία δηλ. η θεά του Πελάγους.

Η μεγάλη θεά του έρωτα δεν ήταν ποτέ μόνο δική μας. Είναι η ίδια θεότητα που λάτρεψαν και άλλοι λαοί με διαφορετικά ονόματα όπως Αθώρ στην Αίγυπτο, Ιστάρ στη Βαβυλώνα και Ινάννα στη Σουμερία. (Οι δύο αυτές θεότητες ήσαν άγαμες). Στην Ανατολή ήταν η Θεά με την ιδιαίτερη δίψα για έρωτα και που συγχρόνως σκόρπιζε το απεριόριστο ερωτικό πάθος. Σε αυτήν ανήκε το νυχτερινό και πρωινό αστέρι του Ουρανού – ο πλανήτης Αφροδίτη- κι από τα ζώα προπάντων το περιστέρι.

Οι ιστορίες που διηγήθηκαν γι αυτήν δεν είναι ίδιες με τις δικές μας, αλλά θυμίζουν τις δικές μας διηγήσεις για τη θεά του Ερωτα. Είναι γνωστά τα εξής: ότι τα ψάρια βρήκαν στον ποταμό Ευφράτη ένα θαυμάσιο μεγάλο αυγό. Το έσπρωξαν στην παραλία και εκεί ένα περιστέρι το κλώσησε και έτσι γεννήθηκε η θεά για την οποία λένε, πως είναι η ευμενέστερη και η σπλαχνικότερη για τους ανθρώπους.

Ο Πλάτωνας μας μιλά για την Αφροδίτη χρησιμοποιώντας δύο άλλες προσωνυμίες. Της Πανδήμου Αφροδίτης, του κοινού έρωτα και της Ουρανίας Αφροδίτης – του ουράνιου έρωτα. Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο συμπόσιο του Πλάτωνος: «Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει χωρίς Έρωτα Αφροδίτη. Κι αν ήταν μία, ένας θα ήταν και ο Έρωτας.

Επειδή όμως είναι δύο, αναγκαστικά δύο είναι και οι Έρωτες. Και δεν είναι δύο οι θεές; η μία η αρχαιότερη η χωρίς μητέρα κόρη του Ουρανού, την οποία και Ουρανία ονομάζουμε, και η άλλη η νεότερη, η κόρη του Δία και της Διώνης την οποία αποκαλούμε Πάνδημο Και δεν είναι κάθε Έρωτας καλός και άξιος να εγκωμιαστεί, αλλά μόνον εκείνος που παρακινεί για ευγενικά συναισθήματα.

Εκείνος λοιπόν της Πανδήμου Αφροδίτης είναι πράγματι κοινός για όλο τον κόσμο και έχει ως αντικείμενο οτιδήποτε τύχει. Είναι αυτός με τον οποίο ερωτεύονται οι κατώτεροι άνθρωποι, ερωτεύονται περισσότερο τα σώματά τους παρά τις ψυχές, και μάλιστα διαλέγουν όσο μπορούν πιο ανόητους, αποβλέποντας μόνο στην ίδια την πράξη και αδιαφορώντας αν τη διαπράττουν σωστά ή όχι.».

ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ – Εταίρα, σύζυγος ή ερωμένη;

Η Αφροδίτη δεν ενδιαφέρεται για δεσμευτικές και αιώνιες υποσχέσεις ή για εξιδανίκευση του έρωτα όπως βιώνεται μέσω του Ποσειδώνα. Διέθετε τον εαυτό της σε κάθε Θεό ή ήρωα που εκείνη επιθυμούσε και όχι σε αυτούς που την επιθυμούσαν. Σύμφωνα με τη μυθολογία η Αφροδίτη αν και ήταν παντρεμένη με τον Ήφαιστο, δεν ήταν πιστή και δεν ανήκε σε κανέναν παρά μόνο στον εαυτό της.

Η Αφροδίτη στο ωροσκόπιο είναι η κυριότερη ένδειξη της δυνατότητας που έχει ο άνθρωπος να συμβιώνει αλλά και να συνεργάζεται αρμονικά με τους άλλους. Γι αυτό συνδέεται τόσο με την αισθηματική ζωή του ανθρώπου όσο και με την κοινωνική του επιτυχία. Δείχνει την ανάγκη του ανθρώπου να ενωθεί με τους άλλους, τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται, τι πραγματικά επιθυμεί, τι θεωρεί αρμονικό και τι ελπίζει να κερδίσει μέσα από τις κάθε είδους συναναστροφές. Περιγράφει τις ποιότητες τις οποίες βρίσκουμε ελκυστικές, απολαυστικές ή επιθυμητές, είτε αυτές βρίσκονται σε ένα άλλο πρόσωπο, σε ένα έργο τέχνης, σε ένα ωραίο βιβλίο ή στη φύση.

Σχετιζόμαστε με τους άλλους σύμφωνα με τις δικές μας αξίες, με τις δικές μας επιθυμίες, με το τι θέλουμε από τους άλλους, αλλά και με τι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε. Μία καλά τοποθετημένη Αφροδίτη σε ένα ωροσκόπιο χαρίζει στον άνθρωπο καλλιτεχνικές τάσεις. Δεν έχει σημασία αν θα ακολουθήσει κάποιο επάγγελμα που να συνδέεται με τη φύση του πλανήτη π.χ. μόδα, αισθητική, διακόσμηση, μουσική κ.α. αλλά μπορεί να συμβάλλει στη διαμόρφωση μιας βελτιωμένης προσωπικότητας που θα αρέσει στους άλλους και στον εαυτό του. Δείχνει την αισθητική αντίληψη του ανθρώπου που καθορίζει την ποιότητα της έκφρασής του αλλά και την ποιότητα των σχέσεων ή των πραγμάτων από τα οποία έλκεται.

Βέβαια εδώ θα δώσουμε κάποια γενικά χαρακτηριστικά του πλανήτη σε κάθε ζώδιο, αφού το πώς λειτουργεί, το πώς εμείς βιώνουμε και εκφράζουμε την Αφροδίτη δεν εξαρτάται μόνο από την παρουσία της σε κάποιο συγκεκριμένο ζώδιο αλλά και σε ποιόν οίκο βρίσκεται τοποθετημένη, ποιους οίκους κυβερνάει και τι όψεις δέχεται από τους υπόλοιπους πλανήτες.

********************************************

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΟ

Οι άνθρωποι με την Αφροδίτη στον Κριό είναι αρκετά δραστήριοι, με δυνατή προσωπικότητα, έντονα πάθη, ιδεαλισμό και γενναιοδωρία αλλά και έλλειψη κυριαρχίας στα συναισθήματα και την έκφρασή τους. Έχουν έντονη την ανάγκη για περιπέτεια και για μία συνεχή ανανέωση στη ζωή τους για αυτό συνήθως έχουν σύντομες και έντονες σχέσεις.

Εκτιμούν ιδιαίτερα την ανεξαρτησία τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους άλλους. Προσπαθούν να κατακτήσουν αυτό που επιθυμούν και τους προκαλεί το ενδιαφέρον, με κυριαρχικό τρόπο κάποιες φορές και μόλις το αποκτήσουν αποχωρούν γιατί η συγκίνηση έχει τελειώσει.

Οι εύκολες σχέσεις δεν τους ενδιαφέρουν γιατί έχουν κάτι συνηθισμένο, απλό και καθημερινό ενώ αυτό που τους κάνει να νοιώθουν ζωντανοί είναι η χαρά του κυνηγιού. Αυτή η διαρκής αναζήτηση είναι μεν ενδιαφέρουσα αλλά έχει και τη σκοτεινή της πλευρά. Οι διαρκείς εναλλαγές της διάθεσης από τον ενθουσιασμό στην απογοήτευση επηρεάζει τη συναισθηματική ισορροπία του ατόμου.

Δυσκολίες όμως μπορεί να προκύψουν και στις συνεργασίες λόγω της ανυπομονησίας που τους χαρακτηρίζει. Ο Κριός αναζητά άμεση δράση -θέλει κάτι και το θέλει τώρα- και επιδεικνύει μία δυναμική, κυριαρχική και ανταγωνιστική συμπεριφορά με αποτέλεσμα οι άλλοι να τους αντιλαμβάνονται ως εγωιστές και ασύνετους.

Η συνεργασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση σε όλες τις σχέσεις για αυτό καλό είναι όχι μόνο να νιώσουν αλλά και να σεβαστούν τις ανάγκες και τις αξίες των άλλων.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟ

Εδώ έχουμε τη γήινη πλευρά της Αφροδίτης, η οποία αγαπάει την ευχαρίστηση, την ομορφιά και την απόλαυση και έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης. Οι άνθρωποι με την Αφροδίτη σε αυτή θέση βρίσκουν πάντα τρόπους να χαίρονται.

Μπορεί αυτοί οι τρόποι να είναι περισσότερο υλικοί παρά ιδεαλιστικοί αλλά είναι αυτό που επιζητούν για να νιώσουν ασφάλεια και ευχαρίστηση. Η αγάπη τους για την απόλαυση μπορεί να τους κάνει να χαίρονται ακόμη και με τα απλά πράγματα της ζωής, όπως το καλό φαγητό, η καλή μουσική ή ένα ωραίο περιβάλλον.

Είναι τρυφεροί, κοινωνικοί τους αρέσει η συναισθηματική σταθερότητα, δεν είναι τόσο πρόθυμοι για κεραυνοβόλους και σύντομους έρωτες, είναι αξιόπιστοι και το ίδιο ζητούν και από τους άλλους.

Κάποιες φορές όμως ξεπερνούν το μέτρο και γίνονται υπερβολικά κτητικοί και ζηλιάρηδες με αυτούς που αγαπούν, γι αυτό κάποιος πρέπει να τους υπενθυμίζει ότι οι άνθρωποι δεν είναι αντικείμενα για να τα εξουσιάζουν. Επίσης είναι δυνατόν να γίνουν υπέρμετρα υλιστές και να ενδιαφέρονται περισσότερο για τα χρήματα και για το κοινωνικό status παρά για τους ανθρώπους.

Η Αφροδίτη στον Ταύρο είναι μία καλή θέση εάν θέλετε να ασχοληθείτε με επιχειρήσεις ή οικονομικά θέματα αφού οι εξευγενισμένοι τρόποι σας θα σας βοηθήσουν να κερδίσετε τη συμπάθεια και την εκτίμηση των ανθρώπων με τους οποίους θα συναλλάσσεστε.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΔΥΜΟΥΣ

Η Αφροδίτη στους Διδύμους χαρίζει στους ανθρώπους μία ευκολία στο να επικοινωνούν με τους άλλους, είναι εύστροφοι, πολυπράγμονες, φλερτάρουν για τη χαρά του φλερτ και όχι γιατί αποσκοπούν να σαγηνεύσουν τους άλλους και δεν φημίζονται για σταθερότητα στις σχέσεις τους αφού ακόμη και τα αισθήματά τους τα εξετάζουν σύμφωνα με τη λογική χωρίς συγκινησιακές προκαταλήψεις.

Είναι περισσότερο πρακτικοί παρά συναισθηματικοί και αυτό που τους αρέσει και θαυμάζουν είναι το μυαλό και η εξυπνάδα. Είναι ευμετάβλητοι χαρακτήρες με αποτέλεσμα να κατηγορούνται ότι είναι άστατοι και επιπόλαιοι.

Μιλούν λίγο-περισσότερο από το κανονικό αλλά με ένα ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο με αποτέλεσμα να γίνονται συμπαθείς και όχι κουραστικοί. Κάποιες φορές όμως χάνουν το μέτρο με αποτέλεσμα η ομιλία να καταργείται ως μέσο συνεννόησης με τους άλλους και να χρησιμοποιείται ως μέσο για να ευχαριστιούνται οι ίδιοι ακούγοντας τον εαυτό τους.

Είναι φιλικοί, ανήσυχοι, αγαπούν την ελευθερία, την περιπέτεια, δεν ανέχονται την καταπίεση και τη ρουτίνα. Δεν τους αρέσει να μένουν μόνοι γι αυτό συνήθως περιστοιχίζονται από κόσμο. Η διανοητική διέγερση είναι αναγκαιότητα γι αυτό αναζητούν πάντα καινούργιες και συναρπαστικές εμπειρίες.

Βασικό μειονέκτημα αυτής της Αφροδίτης είναι η αδυναμία συγκέντρωσης, η έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού και η τάση να ασχολούνται με πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να τα αφήνουν ημιτελή.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Οι άνθρωποι με την Αφροδίτη στον Καρκίνο είναι εγκάρδιοι, ζεστοί, τρυφεροί και προστατευτικοί με άτομα του οικογενειακού και άμεσου περιβάλλοντός τους και ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με τους άλλους.

Είναι πολύ δεμένοι με την οικογένεια και τις παιδικές αναμνήσεις και εάν έχουν περάσει έντονες οικογενειακές δυσκολίες τα πρώτα τους χρόνια, δύσκολα ξεπερνούν τα ψυχολογικά τους τραύματα. Η σωστή επιλογή μιας σχέσης ή ενός συντρόφου είναι πολύ σημαντική για αυτούς.

Η οικογένεια παίζει σημαντικό ρόλο και αναζητούν ένα έντιμο, ειλικρινή και τρυφερό σύντροφο, με τον οποίο θα μοιραστούν τη ζωή τους αφού απαραίτητη προϋπόθεση για την ψυχική τους ισορροπία και την καλή τους υγεία είναι η ειρηνική και ευτυχισμένη συνύπαρξη στο γάμο.

Επειδή φοβούνται να μην πληγωθούν, δύσκολα μιλούν για τα συναισθήματά τους αλλά εάν εμπιστευθούν κάποιον τότε γίνονται στοργικοί, τρυφεροί και ίσως υπερπροστατευτικοί σε βαθμό που άλλοι νιώθουν ότι πνίγονται. Από υπερβολική ευαισθησία πολλές φορές νιώθουν πληγωμένοι ακόμη και όταν δεν υπάρχει λόγος, γιατί έχουν την τάση να παίρνουν τα πάντα προσωπικά.

Η αγάπη τους για το παρελθόν και για τα παλιά πράγματα είναι δυνατή γι αυτό ο χώρος όπου ζούν ή εργάζονται είναι διακοσμημένος από ένα σωρό αντικείμενα και μικροπράγματα με τα όποία είναι δεμένοι συναισθηματικά.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟ ΛΕΟΝΤΑ

Είστε ζωηροί, πνευματώδεις, τολμηροί, φλογεροί και διαθέτετε έναν έντονο μαγνητισμό. Σας αρέσει να απολαμβάνετε τη ζωή, αναζητάτε πίστη, ειλικρίνεια και αφοσίωση από τους άλλους αλλά είστε σε θέση να το ανταποδώσετε.

Αρκετά ενθουσιώδεις, δεν κρύβετε τα συναισθήματά σας, τα οποία δεν χρειάζεται να εκφράσετε με λέξεις αφού είναι έκδηλα στο πρόσωπό σας. Θέλετε να είστε υπερήφανοι για το σύντροφό σας και θέλετε να νιώθετε ότι παίζετε σημαντικό ρόλο στη ζωή του. Οι σχέσεις χαρακτηρίζονται από εντιμότητα, ακεραιότητα και σεβασμό.

Θα πρέπει όμως να μάθετε να ζητάτε αυτό που θέλετε αντί να νιώθετε πληγωμένοι όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως θα επιθυμούσατε. Είστε πεισματάρηδες και όταν βάλετε κάτι στο μυαλό σας, δύσκολα αλλάζετε γνώμη.

Το «δράμα» είναι απαραίτητο για σας και θέλετε η ζωή σας να είναι ξεχωριστή γι αυτό κάνετε οτιδήποτε για να το επιτύχετε. Έχετε τη δυνατότητα να επηρεάζετε τους άλλους και γι αυτό δεν λείπει ένας μικρός ή μεγάλος κύκλος ανθρώπων που ακούν, θαυμάζουν αλλά και κάποιες φορές εκμεταλλεύονται την ανάγκη σας γι αυτό.

Η περηφάνια, ο ναρκισσισμός σε κάποιες περιπτώσεις και η τάσης σας να ξεχωρίζετε είναι πειρασμός για τους «κόλακες» και τους παρασιτικούς τύπους. Αγαπάτε τη χαρά και τη διασκέδαση, ενδιαφέρεστε για την Τέχνη και ιδιαίτερα για το θέατρο και διαθέτετε υψηλή αισθητική αντίληψη.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΟ

Η Αφροδίτη στο ζώδιο της Παρθένου ενδιαφέρεται περισσότερο για θέματα πρακτικά και χρήσιμα και ας μη ξεχνάμε ότι η Παρθένος είναι το ζώδιο της υπηρεσίας και της προσφοράς. Δείχνετε έντονο ενδιαφέρον για θέματα υγιεινής, διατροφής και καθαριότητας σε σημείο υπερβολής κάποιες φορές.

Οι άνθρωποι με την Αφροδίτη σε αυτή τη θέση είναι ευέλικτοι, δραστήριοι και αρκετά συντηρητικοί. Τα συναισθήματα συχνά υπαγορεύονται από τη λογική. Η λεπτομερής κριτική διάθεση μπορεί να γίνει αιτία για υπογράμμιση ακόμα και των πιο μικρών αδυναμιών ή ελαττωμάτων των άλλων.

Είστε ιδιαίτερα σαφείς και συγκεκριμένοι στο τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει, έχετε ανεπτυγμένη αίσθηση του μέτρου ακόμη και στην έκφραση των συναισθημάτων. Μην το παρακάνετε όμως γιατί έτσι περιορίζετε τις ευκαιρίες ακόμη και για τις μικροχαρές της ζωής. Μία ζωή χωρίς λίγη τρέλα ή συναισθηματικές επιλογές γίνεται μίζερη και στεγνή.

Η τάση σας για τελειομανία μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε ανησυχία με αποτέλεσμα να χάνετε την ενέργειά σας. Η προσκόλλησή σας σε απλά και καθημερινά θέματα ρουτίνας μπορεί να μετατρέψουν τη σχέση σας από αισθηματική σε μηχανική σαν κάποιο από τα είδη της λίστας με τις υποχρεώσεις σας.

Η τάση σας να κριτικάρετε τη συμπεριφορά των άλλων μερικές φορές παρεξηγείται ή φθάνει σε τέτοια υπερβολή που δεν ωφελεί κανέναν. Καλό είναι λοιπόν η περιέργεια, η παρατηρητικότητα και η κριτική να διοχετεύονται σε ένα επάγγελμα που θα αξιοποιήσει αυτές τις ιδιότητες.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟ ΖΥΓΟ

Εδώ η Αφροδίτη βρίσκεται στο στοιχείο της. Κυβερνήτης του ζωδίου του Ζυγού, η Αφροδίτη εδώ είναι ευνοϊκή για κάθε είδους σχέσεις, χαρίζει κοινωνικότητα και κάποιο βαθμό κοινωνικής δημοτικότητας ή ικανότητας για την απόκτησή της.

Συμβάλλει στην εκλέπτυνση του νου και χαρίζει κάποια τάση για αναζητήσεις της φύσης της Αφροδίτης, όπως είναι η μουσική, η ποίηση ή το τραγούδι. Η κοινωνικότητα, η ευγένεια, οι καλοπροαίρετοι και φιλικοί τρόποι και το αυξημένο αίσθημα της δικαιοσύνης που σας διακρίνουν, δημιουργούν στους γύρω σας το αίσθημα της εμπιστοσύνης και σας δίνουν τη δυνατότητα να έλκετε το αντίθετο φύλλο ανεξάρτητα από την εμφάνισή σας.

Η ομορφιά και η αρμονία είναι δύο παράγοντες πολύ σημαντικοί γι αυτό και οι άνθρωποι με την Αφροδίτη σε αυτή τη θέση την αναζητούν παντού ακόμη και στη σχέση τους. Η Αφροδίτη στο Ζυγό μπορεί να αρρωστήσει αν υποχρεωθεί να ζήσει σε ένα άσχημο και εριστικό περιβάλλον.

Ευαίσθητοι και ρομαντικοί, δεν συγχέουν όμως το ρομαντισμό με το σέξ. Προτιμούν ένα σύντροφο εμφανίσιμο και καλοντυμένο, εκλεπτυσμένο και καλλιεργημένο να πάνε μαζί του μία βόλτα στην παραλία, σε ένα καλό εστιατόριο ή να διαβάζουν ποίηση ο ένας στον άλλο. Η αναζήτηση όμως του ιδεώδους συντρόφου αλλά και της αρμονίας και της ισορροπίας που έχουν ανάγκη τους οδηγούν πολλές φορές σε σχέσεις επιπόλαιες ή επιφανειακές.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΙΟ

Ο αινιγματικός και απόλυτος Σκορπιός είναι μία θέση δύσκολη για την Αφροδίτη. Είστε σιωπηλοί, επιφυλακτικοί, μυστικοπαθείς, κτητικοί και κατά κάποιο τρόπο ντροπαλοί. Δεν σας αρέσει να συζητάτε για θέματα που αφορούν στην προσωπική σας ζωή.

Αναζητάτε από τις σχέσεις σας πλήρη αφοσίωση και αυτό γιατί φοβάστε μια εγκατάλειψη ή μία προδοσία που μπορεί να έρθει ξαφνικά. Δεν εμπιστεύεστε εύκολα, αμφιβάλλετε για τα αισθήματα των άλλων και έχετε έντονη τάση προς την κτητικότητα και τη ζήλια. Αυτό όμως δείχνει ότι έχετε έλλειψη εμπιστοσύνης στον εαυτό σας και έντονο το φόβο της απόρριψης.

Πολλές φορές οι άνθρωποι με την Αφροδίτη σε αυτή τη θέση από φόβο να μην πληγωθούν αρνούνται να εμπλακούν συναισθηματικά σε μία σχέση. Ετσι λοιπόν το μόνο αποζητούν είναι η χαρά και η απόλαυση του σεξ. Όμως είναι απίθανο να χαρούν μία τέτοια λειτουργία χωρίς συναίσθημα γι αυτό και συχνά μένουν ανικανοποίητοι από τις σχέσεις που δεν είναι δυνατόν να πάνε πιο βαθιά από το επίπεδο μιας περιπέτειας. Η επιλογή συντρόφου θα πρέπει να γίνεται πολύ προσεκτικά και αποφύγετε σχέσεις με άτομα που προκαλούν τη ζήλια και σας δημιουργούν αβεβαιότητα.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι άνθρωποι στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην επαγγελματική τους καταξίωση, προσπαθούν να σταθούν δυνατοί κοινωνικά και οικονομικά και να απολαμβάνουν το θαυμασμό, την έγκριση και την εξάρτηση των άλλων από αυτούς.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΞΟΤΗ

Είστε εξωστρεφείς, αισιόδοξοι, φιλικοί και περιπετειώδεις με έντονη αγάπη για τη ζωή, την ελευθερία, τα ταξίδια και συνήθως έλκετε κοντά σας άτομα που είναι διαφορετικά από εσάς ή έχουν διαφορετικές εμπειρίες. Απολαμβάνετε να συναναστρέφεστε ανθρώπους, οι οποίοι έχουν να σας δώσουν μία διαφορετική προσέγγιση στη ζωή. Το αίσθημα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας είναι τόσο ανεπτυγμένο σε σας με αποτέλεσμα να μην ανέχεστε τις αποκλειστικότητες και τους περιορισμούς τόσο στην επαγγελματική όσο και στη συναισθηματική σας ζωή.

Είστε ζεστοί, ενθουσιώδεις και αφοσιωμένοι στη σχέση σας αλλά μόνο με κάποιο άτομο συναρπαστικό που δεν θα σας περιορίζει και θα σας κρατά συνεχώς το ενδιαφέρον αμείωτο. Πιστεύετε ότι η αγάπη είναι ταυτόσημη με την ελευθερία και ότι είναι ένα συναίσθημα που βοηθά στην εξέλιξη και στην εξάπλωση γι αυτό τίποτε δεν μπορεί να σας κρατήσει κοντά σε έναν άνθρωπο που προσπαθεί να σας περιορίσει ή να σας απομονώσει από τους φίλους σας.

Υπάρχει όμως και ένας κίνδυνος με την Αφροδίτη σε αυτή τη θέση. Το ενδιαφέρον για το καινούργιο σε βαθμό υπερβολής και η τάση για περιπέτεια μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά με αποτέλεσμα να η προσοχή σας να διασπάτε και να διαχέετε σε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, δημιουργώντας σας μία ανησυχία ότι μπορεί να χάσετε κάτι. Στην πραγματικότητα αυτό που χάνετε είναι η χαρά και η μαγεία της στιγμής αφού πάντοτε είστε προσανατολισμένοι στο μέλλον.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΟΚΕΡΩ

Αυτό που σας χαρακτηρίζει είναι η συνέπεια και η αφοσίωση στο αίσθημα του καθήκοντος. Διαθέτετε πίστη και σταθερότητα και συνήθως αναζητάτε τη συντροφιά ανθρώπων που έχουν τα ίδια ιδανικά με εσάς. Προφανώς αυτό μπορεί να περιορίσει τον κύκλο των γνωριμιών σας αλλά είναι αυτό που πρεσβεύετε και αναζητάτε. Συνήθως έχετε κάποια συστολή στο να εκφράσετε τα αισθήματά σας, είστε επιφυλακτικοί και ελεγχόμενοι μέχρι να πειστείτε για τις προθέσεις των άλλων.

Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε συναισθηματική απομόνωση αφού στην αγάπη πρέπει να ρισκάρετε. Αλλά το ρίσκο και η Αφροδίτη στον Αιγόκερω είναι σχήμα οξύμωρο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι στερείστε συναισθήματος, κατά βάθος είστε ευαίσθητοι και τρυφεροί, αλλά διαθέτετε αρκετή σύνεση, τακτ και αυτοέλεγχο μέχρι να πειστείτε για τις προθέσεις των άλλων. Όταν όμως αποδεχθείτε ένα άτομο και νιώσετε ασφαλείς και σίγουροι για την αγάπη του τότε παραμένετε κοντά του και στα καλά και στα άσχημα.

Με την Αφροδίτη σε αυτή τη θέση υπάρχει ο κίνδυνος οι άνθρωποι να απορροφηθούν τόσο πολύ από την καθημερινότητα και τον αγώνα για την επίτευξη των στόχων τους ώστε ο έρωτας να περνά σε δεύτερη μοίρα και να αντιμετωπίζουν τις σχέσεις τους σαν μία στεγνή επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΝ ΥΔΡΟΧΟΟ

Οι άνθρωποι με την Αφροδίτη στον Υδροχόο είναι φιλικοί, έξυπνοι, εφευρετικοί, σιχαίνονται την κακογουστιά και τη μιζέρια. Είναι ανθρωπιστές, νοιάζονται για την κοινωνική αδικία και δεν μπορούν να είναι ευτυχισμένοι όταν υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν. Γι αυτούς η αγάπη είναι ένα υψηλό ιδανικό που προσπαθούν να φτάσουν, κάτι αφηρημένο. Μπορεί να θαυμάζουν, να χαίρονται ή να έλκονται από μία ιδιαίτερη ποιότητα ενός ατόμου και να αγνοούν όλες τις υπόλοιπες πλευρές της προσωπικότητάς τους.

Η αίσθηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας είναι τόσο ανεπτυγμένη ώστε οι άνθρωποι με την Αφροδίτη σε αυτή τη θέση σπάνια δεσμεύονται με σχέσεις πάθους και αποκλειστικότητας ή με συμβατικές σχέσεις. Θέλουν να είναι με κάποιον που να αποδέχεται αυτό που είναι, τον τρόπο που σκέπτονται και που λειτουργούν. Η Αφροδίτη στον Υδροχόο (ζώδιο του Ουρανού) αγαπά αλλά με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αν και δεν γίνεται εύκολα αντιληπτός παρά μόνο σε πολύ στιγμές.

Ο κίνδυνος με αυτή την Αφροδίτη, είναι να απορροφηθείτε τόσο με τις θεωρίες και όλο τον υπόλοιπο κόσμο σε σημείο που να ξεχάσετε την στοιχειώδη ανάγκη του άλλου να ακούσει μία γλυκιά και τρυφερή κουβέντα, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι που συνδέεστε να φεύγουν αφήνοντάς σας μία γεύση πίκρας και απογοήτευσης. Δεν ευθύνονται όμως οι άλλοι αλλά η δική σας τάση να αγνοείτε τις μικρές αλλά ανθρώπινες αδυναμίες. Γι αυτό το λόγο οι περισσότεροι «Ουράνιοι» τύποι μένουν μόνοι τους στη ζωή.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΟΥΣ ΙΧΘΕΙΣ

Είστε ρομαντικοί, ιδεαλιστές, ευαίσθητοι, συναισθηματικοί και μεγαλόψυχοι. Είστε αρκετά δεκτικοί στα συναισθήματα και τις προσδοκίες των άλλων. Φροντίζετε να κάνετε τη ζωή αυτών που αγαπάτε όμορφη χωρίς να ζητάτε ανταλλάγματα. Αν πιστέψετε σε κάποιον ή σε κάποιο ιδανικό είστε ικανοί να φτάσετε μέχρι τη θυσία.

Επίσης η ευαισθησία σας μπορεί να βρει υγιή διέξοδο μέσω της τέχνης ή της δημιουργικής έκφρασης. Η συμπόνια και η ευσπλαχνία για τα συναισθήματα των άλλων είναι αναπόσπαστο κομμάτι του χαρακτήρα σας γι αυτό συχνά επιλέγετε επαγγέλματα που σας δίνουν τη δυνατότητα να βοηθάτε ή να λειτουργείτε θεραπευτικά στους άλλους.

Ακόμη και όταν μία σχέση δεν πηγαίνει καλά αρνείστε να κάνετε τις απαιτούμενες αλλαγές ή να διεκδικήσετε αυτό που σας ανήκει γιατί έχετε την τάση να συγχωρείτε αυτούς που αγαπάτε. Πιστεύετε ότι το νόημα της αγάπης είναι να δίνετε και όχι να παίρνετε. Η μεγαλύτερη πρόκληση βρίσκεται στην αδυναμία να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας με αποτέλεσμα να πέφτετε θύματα εκμετάλλευσης των άλλων.

Είναι καλό να θυμάστε ότι όταν επιτρέπετε στους άλλους να δείχνουν την κατώτερη πλευρά τους είναι σαν να ενθαρρύνετε ή να υποστηρίζετε αυτή τη συμπεριφορά που σε τελική ανάλυση δεν βοηθά κανέναν.

Φαίδρα Θεοδώρου

Αν δεν γνωρίζετε που έχετε την Αφροδίτη σας ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ. Εγκυρο αστρολογικό πρόγραμμα. Τα προσωπικά σας στοιχεία δεν αποθηκεύονται

4 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments