0 0 votes
Article Rating

Η αστρολογία δεν αποτελεί μόνο εξωτερική γνώση. Πέραν από αυτήν την προσέγγιση, προχωρά σε ψυχολογικό και καρμικό επίπεδο, όπου ασχολείται με τον ψυχικό μας κόσμο και τις καταβολές του, αλλά και σε πνευματικό, όπου μελετά την πνευματική διάσταση της ύπαρξης. Η ψυχολογική αστρολογία οδηγεί στην κατανόηση των εσωτερικών μας αναγκών και η καρμική διευκρινίζει την προσωπική μας διαδρομή και τις επιταγές της. Πώς διαπιστώνεται όμως το μονοπάτι της ζωής;

Υπάρχουν πολλά στοιχεία και αυτά συνήθως ενεργοποιούνται από εξωτερικά ερεθίσματα. Από γεγονότα εξωγενή ή από ανθρώπους με τους οποίους μας συνδέει κάτι. Οι ανθρώπινες σχέσεις, κυρίως εκείνες που μας σημαδεύουν στο πέρασμά τους, έχουν μία καρμική χροιά. Μέσα από αυτές έχουμε την ευχέρεια, αλλά και την ευκαιρία να δούμε βαθιά στην ψυχή μας και να αποκτήσουμε την ωφέλιμη γνώση.

Η καρμική ανάλυση ενός χάρτη περιέχει πολλά σημαντικά σημεία, ένα από τα οποία είναι η μελέτη των Δεσμών της Σελήνης. Οι Δεσμοί της Σελήνης είναι δύο νοητά σημεία, τα οποία προκύπτουν από την κίνηση της Σελήνης γύρω από τη Γη και την κίνηση της Γης γύρω από τον Ήλιο.

Συγκεκριμένα, ο Βόρειος Δεσμός είναι το σημείο που το μονοπάτι της τροχιάς της Σελήνης παρεμβαίνει στην εκλειπτική ή το εμφανές μονοπάτι της τροχιάς του Ήλιου, όταν διασχίζει το Βόρειο ημισφαίριο.

Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης είναι η διασταύρωση της τροχιάς της Σελήνης με την εκλειπτική όταν η Σελήνη ταξιδεύει από το Βόρειο ημισφαίριο στο νότιο. Μια και οι Σεληνιακοί Δεσμοί δεν είναι ορατά σημεία στον ουρανό, κάποιοι αστρολόγοι δίνουν μικρή ή καθόλου σημασία σε αυτούς. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης αστρολόγοι που πιστεύουν ότι οι Δεσμοί είναι οι περισσότερο σημαντικοί στον Ζωδιακό κύκλο και στο ωροσκόπιο. Γενικότερα, θα λέγαμε ότι οι Δεσμοί Σελήνης έχουν περισσότερο πνευματική ή καρμική σημασία.

Είναι γενικά αποδεκτό ότι οι Δεσμοί της Σελήνης αντιπροσωπεύουν τη βάση κατανοήσεως της ζωής, σαν μέρος μιας συνεχούς κλωστής. Οι Σεληνιακοί Δεσμοί δηλώνουν την προσωπική μας διαδρομή από το χθες στο αύριο. Είναι ο μίτος της Αριάδνης στο Λαβύρινθο της προσωπικής μας αναζήτησης. Αντιπροσωπεύουν την σχέση αιτίας και αποτελέσματος, με την οποία οδηγούμε τη ζωή μας.

Η θέση τους συνδέει τον άνθρωπο με το παρελθόν του και δείχνει το δρόμο προς το μέλλον, είναι στη πραγματικότητα σημεία του ψυχικού μας μαγνητισμού, όπου το ένα τραβά προς το μέλλον και το άλλο έρχεται από το παρελθόν. Ανάλογα με τη θέση τους στον γενέθλιο χάρτη, έχουμε την τάση να έλκουμε συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων κοντά μας.

Η θέση του Βόρειου Δεσμού στο Ωροσκόπιο συμβολίζει αυτό που πρέπει να καλλιεργήσουμε σʼ αυτήν τη ζωή, προκειμένου να εξελιχτούμε πνευματικά. Είναι αυτό που έχουμε «συμφωνήσει» με το σύμπαν να μάθουμε σʼ αυτό το κάρμα. Αποτελεί το σύμβολο του μέλλοντος, αντιπροσωπεύει μια νέα εμπειρία, γιʼ αυτό και προσπαθούμε για κάτι καινούργιο και βοηθούμαστε για τις προσπάθειές σας. Βέβαια, στα βαθύτερα επίπεδα της ύπαρξής μας αισθανόμαστε ότι κατευθυνόμαστε.

Η θέση του Βόρειου Δεσμού συμβολίζει το υψηλότερο πεδίο έκφρασης στο οποίο μπορεί να φτάσει κάποιος σε αυτή τη ζωή και πρέπει να ερμηνευτεί με την υψηλότερη ποιότητα του ζωδίου, στο οποίο είναι τοποθετημένος. Οι νέες εμπειρίες φαίνονται μοναδικές καθώς το άτομο δεν ξέρει τις ρίζες του, ενώ το καινούργιο του δημιουργεί μια παράξενη γοητεία. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να φτάσει στο Βόρειο Δεσμό αν δε μάθει το παρελθόν του, διότι αυτό αντιπροσωπεύει τη Καρμική του φυλακή. Σε κάθε του βήμα, καθώς τον πλησιάζει, αισθάνεται πως η ζωή του παίρνει νέο νόημα, μέσα από τις απρόσμενες εμπειρίες που ποτέ δεν έχει σκεφτεί πως θα βίωνε.

Η θέση του Νότιου Δεσμού στον γενέθλιο χάρτη συμβολίζει τις εμπειρίες που είχαμε στις προηγούμενες ζωές μας, στο παρελθόν μας και οι οποίες δίνουν τα θεμέλια για τη μελλοντική ανάπτυξη που δείχνει η θέση του Βόρειου Δεσμού. Δεν συμβολίζει μια προηγούμενη ενσάρκωση, αλλά είναι μάλλον μια ανάμιξη γεγονότων, ιδεών και συμπεριφοράς για κάθε ενσάρκωση που τα άλυτα αποτελέσματά της έχουν δημιουργήσει την παρούσα ζωή. Μας θυμίζει το χθες και τα λάθη μας, τα δώρα της γνώσης από τις εμπειρίες μας. Είναι το γνωστό μας σημείο, το οικείο, από το οποίο δεν ξεφεύγουμε εύκολα.

Για μερικούς ο Νότιος Δεσμός μπορεί να είναι περιορισμένος, ενώ για άλλους που τα προηγούμενα θεμέλιά τους είναι σταθερά και μεγάλα μπορεί να είναι ο συντελεστής που φέρνει την παρούσα ζωή. Λέγεται ότι όταν γεννιόμαστε, η ζωή μας βαραίνει πολύ προς το Νότιο Δεσμό.

Η θέση των δεσμών της Σελήνης στο γενέθλιο χάρτη ανάλογα με το ζώδιο και τον οίκο όπου βρίσκονται μας λένε γιατί γεννηθήκαμε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, ενώ μας δίνουν τη γνώση για το πώς μπορούμε να διατηρήσουμε την ισορροπία και την πληρότητα στη ζωή μας.

Οι θέσεις τους δίνουν ένα κανάλι για τη ροή της ενέργειας που προέρχεται από τις προηγούμενες ζωές μας προς τα μαθήματα της τωρινής ζωής μας. Βρίσκονται πάντα σε ακριβή αντίθεση ο ένας με τον άλλο και σαν κάθε άλλη αντίθεση στο χάρτη, αναζητούν την ισορροπία, κάτι που αποτελεί άλλωστε και σκοπό του κάρμα μας.

 

Ομάδα σύνταξης myHoroscope.gr
Σειρά άρθρων: Δωρεάν Μαθήματα Αστρολογίας

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments