3 1 vote
Article Rating

Στις μέρες μας όταν κάποιος μιλά για «υλικά αγαθά», οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αμέσως τα χρήματα που έχουν στην τράπεζα, το σπίτι και τις πολλές συσκευές που κατέχουν, το μέγεθος της ντουλάπας τους, τη μάρκα του αυτοκινήτου τους και οτιδήποτε συνοδεύει αυτά τα πολύ συγκεκριμένα και απτά πράγματα.

Αυτά είναι υλικά αποκτήματα, αλλά δεν είναι το μόνο είδος περιουσίας. Πρέπει να διευρύνει κανείς την έννοια της λέξης, ώστε να καλύψει όλα αυτά που το ατομικό «εγώ» μπορεί να χρησιμοποιήσει σαν δικά του και που χρησιμοποιώντας τα είναι σε θέση να επιδείξει (να κάνει πραγματικό, συγκεκριμένο και ορατό) το τι είναι.

Κανείς δεν μπορεί να πει «εγώ είμαι», εκτός εάν δεν έχει γλώσσα και λάρυγγα για να το πει. Κανείς δεν μπορεί να είναι ένα άτομο εδώ στη γη, χωρίς ένα σώμα από σάρκα, οστά και νεύρα. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι σήμερα που πιστεύουν ότι το σώμα είναι το άτομο, δηλαδή ότι από το σώμα μια ψυχή και το μυαλό με κάποιον τρόπο αναπτύσσονται, κάτι που συμβαίνει σταδιακά στο σώμα στην παιδική ηλικία, η οποία δημιουργεί την αίσθηση της ύπαρξης του «εγώ».

Αν το δούμε από αυτήν την άποψη, θα φανεί λογικό να πούμε ότι ο πρώτος οίκος ενός γενέθλιου χάρτη αναφέρεται στο σώμα, γιατί, τότε, το σώμα θεωρείται ως η αρχή των πάντων. Όμως, στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι το «σώμα» δεν ξεκινά με τη γέννηση. Η απαρχή του σώματος είναι η πράξη της σύλληψης, η γονιμοποίηση του θηλυκού ωαρίου από το αρσενικό κύτταρο.

Εάν το σώμα είναι αυτό που έρχεται πρώτο στην αστρολογία, τότε ο αστρολόγος θα πρέπει να κάνει τους χάρτες του για τον χρόνο της σύλληψης και της γονιμοποίησης των κυττάρων. Αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς πραγματικά με ακρίβεια λίγων ωρών ή λεπτών τον χρόνο που αυτό συμβαίνει μέσα στο σώμα της μητέρας, ακόμα και στις πιο ευνοϊκές καταστάσεις. Έτσι, η αρχή του σώματος παρέχει μια λανθασμένη αρχή για την αστρολογική γνώση.

Ωστόσο, η αστρολογία δημιουργήθηκε και ασκείται ως επί το πλείστον από άτομα, τα οποία πιστεύουν ότι η πνευματική αρχή ή οντότητα – που μπορούμε να την αποκαλούμε «ψυχή», «εγώ», «μονάδα» – ή όπως αλλιώς επιθυμούμε – εισέρχεται ή συνδέεται με το σώμα την ώρα της πρώτης αναπνοής. Αυτή η οντότητα της ψυχής έρχεται σε αυτό το βασίλειο της ζωής στη γη για κάποιο βασικό σκοπό. Χρειάζεται ένας ζωντανός οργανισμός, ένα ανθρώπινο σώμα, για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Πρέπει η ίδια να εξωτερικεύσει τον εαυτό της μέσω ενός συγκεκριμένου είδους σώματος. Θα πρέπει να «ενσαρκωθεί» σταδιακά και πάντα πληρέστερη των ατομικών της χαρακτηριστικών. Θα πρέπει να απελευθερώσει από αυτό το σώμα, τις ενέργειες και τις δυνάμεις που απαιτούνται για να εκπληρώσει το σκοπό της ψυχής.

Έτσι, για εσάς, ως ατομική οντότητα ψυχής, το σώμα είναι το πρώτο και βασικό περιουσιακό σας στοιχείο. Δεν θα μπορούσατε να είστε, ένα συγκροτημένο και δραστήριο άτομο και να διακηρύξετε «εγώ είμαι», χωρίς να κατέχετε ένα σώμα. Υπάρχει ένα τμήμα γήινης ύλης που είναι δική σας. Είναι το σώμα σας. Αν αυτό καταστραφεί (ή καταληφθεί, καθώς μπορεί να ισχύει σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις), τότε θα πάψετε να υπάρχετε ως άτομο, ακόμα κι αν μπορεί να ειπωθεί ότι παραμένετε ως «πνεύμα», μια ψυχή ή ένα αφηρημένο «εγώ» στερούμενο της φυσικής του ουσίας.

Το πρώτο είδος της ιδιοκτησίας που βιώνετε είναι, επομένως, η κυριότητα του σώματός σας και όλων των (εν δυνάμει ή υπαρκτών) ενεργειών του. Ωστόσο, αυτό το σώμα δεν έρχεται από το τίποτα. Είναι ένας συνδυασμός από δύο προγονικές γραμμές, του πατέρα και της μητέρας. Προκύπτει από ένα μείγμα προγονικών τάσεων ή, όπως λένε οι επιστήμονες σήμερα, «γονιδίων». Όλα αυτά τα πράγματα είναι η κληρονομιά σας από το παρελθόν. Το παρελθόν της οικογένειάς σας, της φυλής σας, του ανθρώπινου είδους στο σύνολό του.

Σε αυτή την ανάμειξη, αυτή τη σύνθεση πολλών στοιχείων που κληρονομήθηκαν από το παρελθόν, έρχεστε εσείς. Είστε το νέο στοιχείο, ή τουλάχιστον ο εν δυνάμει μεταμορφωτικός παράγοντας. Πρέπει να δημιουργήσετε κάτι καινούργιο απ’ όλα αυτά τα προηγούμενα πράγματα, αν θέλετε πραγματικά να θεωρείτε τον εαυτό σας ως ένα ξεχωριστό άτομο ενήμερο μιας συγκεκριμένης δουλειάς ή ενός έργου στη ζωή. Αυτή η κληρονομιά από το παρελθόν έχει γίνει δική σας από τη στιγμή της πρώτης ανάσας. Θα πρέπει να την χρησιμοποιήσετε.

Καθώς μεγαλώνουμε μέσα από την παιδική ηλικία , την εφηβεία και την πρώιμη ωριμότητα, συσσωρεύουμε διαρκώς περισσότερα αποκτήματα. Το σώμα μας γίνεται μεγαλύτερο και βαρύτερο, γιατί αφομοιώνει τροφή. Και υπάρχουν πολλά είδη τροφής! Υπάρχει η φυσική τροφή που τρώμε, υπάρχει επίσης και η πνευματική τροφή (μάθηση), την οποία αποθηκεύουμε, με το να θυμόμαστε γεγονότα και ιδέες. Το να περνάει κανείς από τη διαδικασία της εκπαίδευσης είναι η συσσώρευση ( και το να ελπίζει κανείς την αφομοίωση) της νοητικής τροφής που κάνει το μυαλό σας να αναπτύσσεται με έναν ορισμένο τρόπο, τον τρόπο της εθνικής παράδοσης, του πολιτισμού σας, της θρησκευτικής σας κληρονομιάς.

Επίσης με τα χρόνια αναπτύσσετε και κάτι άλλο μεγαλύτερης σημασίας: ένα αίσθημα αξιών. Μερικά πράγματα που νιώθετε πως είναι καλά, αξίζουν τον κόπο, ελκυστικά – ενώ άλλα είναι επιζήμια, άχρηστα ή καταστροφικά. Αυτή η αίσθηση αξιών αποτελεί επίσης, σε πρώτη φάση, κάτι που κληρονομείτε από την οικογένειά σας και την κοινωνία σας. Αλλά, σταδιακά, μπορεί να μετατρέψετε αυτή την κληρονομική αίσθηση αξιών και να δημιουργήσετε τις δικές σας αξίες. Θα θεωρείτε ως πολύτιμο ένα πράγμα ή μια ιδέα που έχει αποδειχθεί χρήσιμη σε εσάς, ως άτομο.

Έτσι, τελικώς, κατέχετε επίσης και πρότυπα αξιών, τα οποία είναι ξεκάθαρα δικά σας που ίσως σας ξεχωρίζουν από την οικογένειά σας, την τάξη σας, τους ανθρώπους σας. Μπορεί να έχετε εντελώς βαρεθεί ή να σας απωθεί το μπέιζμπολ ή η τηλεόραση και να λατρεύετε να περνάτε πολλές ώρες ζωγραφίζοντας αντισυμβατικές εικόνες. Αυτό σας καθορίζει σε κάποιο βαθμό ως «οντότητα». Οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν πως είστε ένα τέρας. Ορισμένοι μπορεί να σας θεωρούν σαν μια εκκολαπτόμενη ιδιοφυΐα. Αλλά αν δεν φοβάστε να υπερασπιστείτε όλα τα πράγματα και ιδέες που σας είναι πολύτιμες, τότε θα αρχίσετε να θεωρείτε την συνειδητή και σκόπιμη χρήση του οτιδήποτε έχετε στην κατοχή σας ως μια ατομική ευθύνη.

Αυτό, ας μην ξεχνάμε, θα πρέπει να περιλαμβάνει τη χρήση του σώματός σας και όλων των συνειδητά κατευθυνόμενων δραστηριοτήτων του, όπως η χρήση του μυαλού σας. Και, όπως μεγαλώνετε και καθιερώνετε τον εαυτό σας στην κοινωνία και σε κάποια επιχείρηση ή επάγγελμα, η χρήση των χρημάτων που κερδίζετε, τον πλούτο που συσσωρεύετε, τα πράγματα που παράγετε. Όλα αυτά που έχετε στην κατοχή σας, είτε από το γεγονός της γέννησης σε ένα σώμα, είτε μέσα από την εκπαίδευση, ή με τη δική σας εργασία είναι εκεί για να τα χρησιμοποιήσετε. Το πρόβλημα είναι πώς να τα χρησιμοποιήσετε και για ποιο λόγο να τα χρησιμοποιήσετε. Το πρόβλημα είναι εκεί για να το λύσετε με το δικό σας ατομικό τρόπο και με τη δική σας ατομική πρωτοβουλία.

Επεσήμανα τον περασμένο μήνα πως η μελέτη του ωροσκόπου και του πρώτου οίκου του γενέθλιου χάρτη σας μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποιος είναι ο αληθινός εαυτό σας. Οι πλανήτες στον πρώτο οίκο και ο «κυβερνήτης πλανήτης» (κυβερνήτης του ωροσκόπου) δείχνουν, επιπλέον, το είδος της δραστηριότητας, ή τον τρόπο δράσης, που θα σας επιτρέψει να εκφράσετε προς τα έξω αυτόν τον αληθινό σας εαυτό.

Το επόμενο βήμα είναι η μελέτη του δεύτερου οίκου, μια μελέτη η οποία θα πρέπει να κατευθύνεται κυρίως σε ένα μεγαλύτερο ενθουσιασμό και μια βαθύτερη κατανόηση του πώς να καθορίσετε συγκροτημένα και πιο ουσιαστικά την προσωπικότητά σας με την ίδια χρήση που κάνετε για το τι είναι «δικό σας».

Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται πραγματικά να αποδείξουν την ατομικότητά τους ή την ατομική αίσθηση των αξιών τους. Δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα υπάρχοντά τους, εκτός από τον τρόπο που ο μέσος άνθρωπος τα χρησιμοποιεί. Πράγματι, πολύ συχνά δεν χρησιμοποιούν τα υπάρχοντά τους, αλλά είναι τα υπάρχοντά τους που τους χρησιμοποιούν! Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ταυτιστεί με τα υπάρχοντά τους. Θα γίνουν ό, τι τους ανήκει, όχι αυτό που ήταν γραφτό να γίνουν ως άτομα. Ζουν μονάχα για να αυξήσουν την περιουσία τους και να την κληροδοτήσουν αργότερα.

Φέρνουν την παράδοση που καθιερώθηκε από την κοινωνική θέση των γονέων τους και την εντυπώνουν στα παιδιά τους. Ξοδεύουν ή χαλάνε αυτά που κατέχουν σύμφωνα με το έθιμο της τάξης τους ή με τον τρόπο που προσωρινά η μόδα υπαγορεύει. Δεν θέλουν να ξεχωρίζουν ως άτομα. Αρνούνται να υποστηρίξουν κάτι που δεν είναι ευλογημένο από τη συλλογική αίσθηση αξιών του μέσου άνδρα και γυναίκας, οι λεγόμενοι «φυσιολογικοί» άνθρωποι!

Η Αστρολογία δύσκολα μπορεί να πει αν ένα άτομο θα γίνει ή όχι μια ξεχωριστή οντότητα και αν θα χρησιμοποιήσει όσα κατέχει (το σώμα, το μυαλό και τον πλούτο), ως άτομο, γιατί είναι το υπέρτατο προνόμιο του κάθε ανθρώπου να επιλέξει τον βασικό του προσανατολισμό προς τον εαυτό του και προς τη χρήση της περιουσίας του. Κανείς αστρολογικός γενέθλιος χάρτης δεν θα αποκαλύψει με σιγουριά ποια θα είναι αυτή η επιλογή, αλλά μόνο τους όρους και τις προϋποθέσεις της επιλογής.

Ένα άτομο μπορεί να κάνει μια τέτοια επιλογή, είτε εν μέσω της αφθονίας του πλούτου είτε ενώ αγωνίζεται στη φτώχεια, όπου ο τρόπος που το κάθε σεντ δαπανάται μετράει, σε πλήρη υγεία (όπου μπορεί να κάνει φαινομενικά ό, τι θέλει) ή σε ασθένεια (όπου πρέπει να σώσει και το μικρότερο ποσό από την ζωτική του ενέργεια για τα απολύτως απαραίτητα). Αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία δεν είναι να ειπωθεί αν μπορεί κανείς να προσδοκεί πολλά ή λίγα, αλλά με ποιο τρόπο μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει ό, τι κάποιος κατέχει με τον πιο ατομικό, τον πιο δημιουργικό, τον πιο γενναιόδωρο, τον ευγενέστερο δυνατό τρόπο.

Η αστρολογία μπορεί να μας βοηθήσει στο θέμα αυτό, αλλά μόνο αν ο αστρολόγος καταλαβαίνει σαφώς ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα και ότι ο σκοπός της περιουσίας είναι να παρέχει τα μέσα με τα οποία μπορεί να δώσει υπόσταση και βάρος σε αυτό που είμαστε. Πρέπει να συνειδητοποιούμε ποιοί είμαστε, χρησιμοποιώντας ό, τι μας ανήκει. Πρέπει να αποδείξουμε τι είμαστε, στους εαυτούς μας και σε όλους τους ανθρώπους, με αυτή τη χρήση της προγονικής μας κληρονομιάς μας και για ό τι έχουμε έρθει να συγκεντρώσουμε. Πρέπει να μετατρέψουμε αυτά τα κληροδοτημένα και αποκτηθέντα αγαθά ώστε να ταιριάζουν με τον σκοπό του αληθινού μας εαυτού. Αυτά είναι τρία βασικά βήματα.

Ο Γενέθλιος Δεύτερος Οίκος

Είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα σοβαρό λάθος να πιστεύουμε ότι ο δεύτερος οίκος σχετίζεται μόνο στο συνηθισμένο είδος των υλικών αγαθών, στα οικονομικά και στην ικανότητα του ατόμου να συσσωρεύει πλούτο. Ο δεύτερος οίκος αναφέρεται πρώτα απ’ όλα σε ότι ένα άτομο βρίσκει τον εαυτό του προικισμένο από τη γέννηση του: το σώμα του, τις ζωτικές του δυνάμεις, τη γονική κληρονομικότητα του, την πολιτιστική και κοινωνική του κληρονομικότητα. Δείχνει, οτιδήποτε γεννιέται μέσα σε μια «ψυχή».

Εάν πιστεύουμε στη μετενσάρκωση, ο δεύτερος οίκος αναφέρεται επίσης σε αυτή τη μετενσαρκωμένη πνευματική οντότητα που έχει δημιουργηθεί σε προηγούμενες ζωές ως προς τον τρόπο των δυνάμεων ή των δεξιοτήτων και όλα όσα είναι σε θέση να φέρει στην νέα ύπαρξη, ως πνευματικό κεφάλαιο και δύναμη έλξης. Σε κάθε περίπτωση, ο δεύτερος οίκος είναι η επανεμφάνιση σε ένα νέο σώμα των δυνάμεων που είχαν δημιουργηθεί σε κάποιο άλλο είδος «παρελθόντος».

Αυτό είναι, όμως, μόνο το πρώτο επίπεδο της ερμηνείας του δεύτερου οίκου. Το δεύτερο επίπεδο ερμηνείας αφορά την ενδεχόμενη ωρίμανση οποιουδήποτε πράγματος, ένα νεογέννητο κληρονόμησε κατά τη γέννηση του, και καθώς μεγαλώνει στην ενήλικη ζωή σαν άνδρας ή γυναίκα. Όλοι γεννιόμαστε με ένα κεφάλαιο, το σώμα μας, τις κληρονομημένες νοητικές μας ικανότητες, τον πολιτισμό μας και την κοινωνική μας θέση.

Για να γίνουμε ένα ώριμο άτομο θα πρέπει να βγάλουμε καρπούς από το αρχικό αυτό κεφαλαίο. Όταν κερδίζουμε χρήματα, όταν αποκτούμε περιουσία, κερδίζουμε φίλους και συσσωρεύουμε πνευματικό πλούτο, τότε αποφέρουμε καρπούς στο κληροδότημα μας. Το κάνουμε αυτό μέσα από τις δικές μας προσπάθειες και συχνά μέσω της «τύχης», ότι ακριβώς και αν σημαίνει αυτό.

Σε αυτό το σημείο, ο αναγνώστης μπορεί να συγχέεται με το γεγονός ότι τα εγχειρίδια αστρολογίας μιλούν για τον όγδοο οίκο, όχι για τον δεύτερο οίκο, ως μέρος του χάρτη που σχετίζεται με την κληρονομιά και τα κληροδοτήματα. Οι «κληρονομιές» στις οποίες ο όγδοος οίκος υποδεικνύει, είναι εκείνες που έρχονται σε ένα πρόσωπο, ως αποτέλεσμα των σχέσεων που κάνει ή διατηρεί ένθερμα ζωντανές μέσα από τη ζωή του (θέματα του έβδομου οίκου).

Από την άλλη πλευρά, ο δεύτερος οίκος αντιπροσωπεύει το εγγενές κληροδότημα της ψυχής, τη φυσική κληρονομική μεταβίβαση από τους γονείς στα παιδιά. Η μεταφορά αυτή γίνεται ασυνείδητα. Δεν είναι ένα σκόπιμο δώρο από ένα άτομο σε ένα άλλο. Είναι περισσότερο κληρονομικότητα παρά μια κληρονομιά. Όταν κάτι κληροδοτείται όπως αυτό αναφέρεται στον όγδοο οίκο, συμβαίνει διότι ακολουθεί μετά από μια συνειδητή σχέση μεταξύ δύο ατόμων.

Στην πραγματικότητα, όταν ο αστρολόγος θεωρεί ότι ο δεύτερος οίκος αντιπροσωπεύει τα χρήματα που κερδήθηκαν, τα αγαθά που αποκτήθηκαν, αυτό είναι μόνο κατά το ήμισυ σωστό. Όλα αυτά που κέρδισε το άτομο, ενώ ασχολήθηκε με τις επιχειρήσεις ή με κάθε παραγωγική δραστηριότητα, η οποία εξαρτάται από κάποιο είδος της ανθρώπινης ανταλλαγής (υλικά αγαθά ή ιδέες), είναι ουσιαστικά ένα θέμα του όγδοου οίκου, διότι είναι το αποτέλεσμα της ανθρώπινης σχέσης (έβδομος οίκος).

Έτσι, για να κυριολεκτήσουμε, αυτό που ο δεύτερος οίκος αποκαλύπτει είναι ο χαρακτηριστικός τρόπος που το άτομο προσεγγίζει το πρόβλημα του (1) πώς να χρησιμοποιεί αυτό με το όποιο γεννιέται και στη συνέχεια (2) πώς να κατευθύνει τη χρήση της εκ γενετής μυϊκής του δύναμης, των νοητικών του ικανοτήτων, της διαίσθησης και της κοινωνικής του θέσης, έτσι ώστε να δημιουργήσει παραγωγικές σχέσεις με τους άλλους ανθρώπους. Σχέσεις και συνεργασίες που με τη σειρά τους, θα του αποφέρουν κάποιου είδους πλούτο.

Αυτός ο «χαρακτηριστικός τρόπος» που υποδεικνύεται από τον δεύτερο οίκο είναι ο τρόπος με τον οποίο το άτομο αποκαλύπτει τον εαυτό του πραγματικά. Σε πολλές περιπτώσεις, όσο περισσότερο τόσο εξατομικεύεται σαν άτομο. Μπορεί να μην είναι καθόλου, ωστόσο, ο τρόπος που το άτομο θα γίνει πλούσιο, γιατί μπορεί να μην είναι στο ατομικό του πεπρωμένο ότι θα πρέπει να γίνει πλούσιο σε γήινα υλικά αγαθά!

Πώς μπορεί ο αστρολόγος να καθορίσει ποιός είναι αυτός ο «χαρακτηριστικό τρόπος» με τον οποίο το άτομο έχει την τάση να χρησιμοποιεί ότι κατέχει; Πρώτον, θα πρέπει να μελετήσει το ζώδιο στην ακμή του δεύτερου οίκου του ακριβούς γενέθλιου χάρτη και τη θέση και τις όψεις του κυβερνήτη πλανήτη αυτού του ζωδίου. Δεύτερον, (και αυτό μπορεί να είναι ακόμη πιο σημαντικό), η σημασία του κάθε πλανήτη, εάν υπάρχει, που βρίσκεται στον δεύτερο οίκο.

Η γνώμη μου είναι ότι η ακμή του δεύτερου οίκου αναφέρεται, σε γενικές γραμμές, στην βασική στάση του ατόμου προς αυτό που είναι δικό του από την γέννηση του. Ο πλανήτης που κυβερνά το ζώδιο της ακμής αυτής υποδεικνύει τον τύπο της δραστηριότητας μέσω της οποίας αυτή η βασική στάση εξωτερικεύεται καλύτερα. Εάν οποιοσδήποτε πλανήτης βρίσκεται στον δεύτερο οίκο, αυτός ο πλανήτης υποδεικνύει ειδικότερα το είδος της δραστηριότητας, με την οποία το άτομο, καθώς μεγαλώνει, είναι πρόθυμο και σε θέση να αποκτήσει πλούτο ή υπάρχοντά.

Κάθε γενέθλιος χάρτης πρέπει να κριθεί σαν σύνολο. Οι γενέθλιοι οίκοι αντιπροσωπεύουν τα δώδεκα βασικά «πεδία εμπειρίας», μέσω των οποίων ένας άνθρωπος αρχίζει να συνειδητοποιεί ποιος είναι ως άτομο και, ως εκ τούτου, κερδίζει την ωριμότητα. Η λέξη κλειδί εδώ είναι η «εμπειρία». Ένα άτομο πρέπει να έχει εμπειρίες. Πρέπει να τολμήσουμε να βιώσουμε όλα αυτά που έρχονται στον δρόμο μας, τουλάχιστον μία φορά, για να μπορούμε να επιλύουμε πολλά προβλήματα που παράγουν τέτοιες εμπειρίες και τα αποτελέσματά τους, έτσι ώστε να έχουμε την πλήρη κατοχή των δυνάμεων και των ικανοτήτων μας ως άτομα.

Αυτή η «πλήρης κατοχή» είναι ο απώτερος στόχος όλων των εμπειριών του δεύτερου οίκου. Υλικά αγαθά ή χρήματα, σπίτια και τραπεζικοί λογαριασμοί δεν εγγυώνται μια τέτοια πλήρη κατοχή των δυνάμεων και των ικανοτήτων κάποιου. Μάλιστα, κρύβουν συχνά το βασικό πρόβλημα του δεύτερου οίκου και τον τρόπο που πρέπει να λυθεί. Η «πλήρης κατοχή» έρχεται μόνο μέσω σημαντικής, σκόπιμης και δημιουργικής ή μεταμορφωτικής χρήσης. Μόνο, τα αποκτήματα που χρησιμοποιούνται κατ’ αυτόν τον τρόπο βοηθούν τον ιδιοκτήτη να αποκαλύψει και να βιώσει τον πραγματικό του εαυτό, ως οντότητα.

 

Συγγραφέας: Dane Rudhyar
Πρωτότυπος τίτλος: 2th House: How to use what you possess
Πηγή:
2th House: How to use what you possess
Το κείμενο παραχωρήθηκε ειδικά για το Μyhoroscope, από τo khaldea.com
Mετάφραση – Απόδοση: keymaster_12 της Ομάδας Μεταφραστών του Myhoroscope
3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments