5 1 vote
Article Rating

Από τους χιλιάδες πελάτες που με έχουν συμβουλευθεί όλα αυτά τα χρόνια, έχω παρατηρήσει ότι δύο από τις πιο συχνές ερωτήσεις τους είναι: «Πότε θα βρω την αγάπη;» και «πότε αυτός ο ένας, ο ιδιαίτερος θα έρθει στη ζωή μου;» Η δική μου απάντηση είναι σχεδόν πάντα η ίδια: Πότε εσύ θα το αποφασίσεις να σου συμβεί;

Πότε αποφασίζουμε να αφήσουμε την αγάπη να έρθει στη ζωή μας; Κάθε στιγμή μας παρουσιάζεται η ευκαιρία να διαλέξουμε μία εμπειρία με την ελπίδα να διαμορφώσει τη ζωή μας. Η αστρολογία είναι το εργαλείο που έχω μάθει να χρησιμοποιώ προκειμένου να δημιουργήσω τις πραγματικότητες στη ζωή μου, και εδώ θα σας περιγράψω πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν αστρολογικό χάρτη προκειμένου να κατανοήσουμε και να δημιουργήσουμε το ενδεχόμενο της αγάπης στη ζωή μας.

Πριν όμως μπορέσουμε να φέρουμε την εμπειρία της αγάπης στη ζωή μας, πρέπει να κατανοήσουμε ποιά είναι η δική μας οπτική για την αγάπη. Τί λέμε στο Σύμπαν σχετικά με το πώς σκεφτόμαστε όσον αφορά την αγάπη; Τί τύπο συντρόφου επιλέγουμε εμείς να ελκύουμε; Πιστεύουμε πραγματικά ότι μπορούμε να βιώσουμε την αγάπη που επιθυμούμε, ή μήπως έχουμε την τάση να παλεύουμε για αυτά που δεν μπορούμε να επιτύχουμε, ή τί είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από τις επιθυμίες μας που ασυνείδητα θέτει τους εαυτούς μας μπροστά στην αποτυχία;

Όπως έχω πει σε πολλούς από τους πελάτες και τους μαθητές μου, όλο το δυναμικό μας είναι παρόν στον αστρολογικό μας χάρτη. Έτσι λοιπόν, ποιό είναι εκείνο το σημείο στο χάρτη όπου μπορούμε να βρούμε το δυναμικό της αγάπης; Και τί συμβαίνει με το δυναμικό που έχουμε σχετικά με έναν δια βίου σύντροφο;

Ας ξεκινήσουμε όμως πρώτα με τις απόψεις αναφορικά με την αγάπη. Οτιδήποτε και αν είναι αυτό που πιστεύουμε, θα το αντιληφθούμε ως την πραγματικότητά μας. Έχω ένα φίλο ο οποίος κάποτε μου είπε πως το να βρεις την αληθινή αγάπη είναι «σα να ψάχνεις ψύλλο στα άχυρα». Η απάντησή μου ήταν: «Εάν λοιπόν αυτό πιστεύεις, τότε αυτό είναι και το πραγματικό για εσένα!» Για αυτόν το να βρει την πραγματική αγάπη είναι ακριβώς το ίδιο όπως το να «ψάχνει ψύλλο στα άχυρα». Αυτό μπορεί να μην ισχύει για άλλους ανθρώπους, αλλά ισχύει για αυτόν γιατί αυτή είναι η σκέψη που στέλνει στο Σύμπαν.

Έχω μάθει, και πολύ συχνά έχω μοιραστεί με τους πελάτες και μαθητές μου, ότι αυτό που στέλνουμε αυτό ακριβώς θα επιστρέψει και σε εμάς. Δημιουργώντας και ψάχνοντας να βρούμε την αγάπη μπορεί να είναι εξίσου εύκολο ή δύσκολο ανάλογα με το τί εμείς έχουμε διαλέξει να είναι. Κανένας άλλος παρά οι ίδιοι οι εαυτοί μας είναι σε θέση να μας στερήσουν την ευκαιρία και την εμπειρία της αγάπης. Όταν είμαστε ανοιχτοί στην εμπειρία και την ευκαιρία της αγάπης, τότε και μόνο θα έρθει πιστά σε εμάς οπουδήποτε και αν βρισκόμαστε, οτιδήποτε και αν κάνουμε.

Η πλανητική δραστηριότητα, η ακολουθία του χάρτη μας, και οι πεποιθήσεις μας θα προσδιορίσουν την παρουσία της αγάπης ή ενός συντρόφου στη ζωή μας. Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε κοιτώντας τον πέμπτο ή τον έβδομο οίκο στο χάρτη μας. Ο πέμπτος είναι ο οίκος της αγάπης, των σχέσεων της καρδιάς μας, των ρομαντικών ενδιαφερόντων μας. Ο έβδομος αντιπροσωπεύει τους συντρόφους μας, είτε πρόκειται για επαγγελματική είτε για διαπροσωπική σχέση. Είναι όμως πιο έλλογο να ξεκινήσουμε με τον πέμπτο οίκο καθώς οι περισσότερες σοβαρές σχέσεις ξεκινάνε σε ρομαντικό επίπεδο.

Τρία είναι τα πράγματα που προσδιορίζουν το πώς αυτές οι ενέργειες αυτών των οίκων εκδηλώνονται. Οι «κυβερνήτες» αυτών των οίκων είναι τα ζώδια των ακμών καθώς και οι όψεις που εμπεριέχονται σε αυτούς τους οίκους. Οποιοσδήποτε πλανήτης καταλαμβάνει αυτούς τους δύο οίκους επηρεάζει το πώς αναδεικνύονται οι ιδιαιτερότητες που σχετίζονται με αυτούς τους οίκους.

Η Αφροδίτη είναι ο παραδοσιακός κυβερνήτης της αγάπης στο ζωδιακό και ο Ποσειδώνας είναι η ανώτερη αγάπη. Η δραστηριότητα που εκδηλώνεται στον πέμπτο οίκο μπορεί να προκαλέσει την παρουσία ενός συντρόφου. Παρόλα αυτά είναι καλό να κοιτάξουμε τον έβδομο οίκο και τον κυβερνήτη του για την αληθινή συντροφικότητα, ακόμα και αν η φύση της είναι προσωρινή (όλα αυτά που βιώνουμε σε αυτό εδώ το σχέδιο της Γης είναι προσωρινό).

Πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε τη διαφορά μεταξύ μιας προσωρινής και μιας σταθερής και στέρεας σχέσης που επιτυχώς περνά τη δοκιμασία του χρόνου. Αυτή η ικανότητα μπορεί να είναι το «κλειδί» στο πώς βιώνουμε μία σχέση.

Ακόμα η αστρολογία μπορεί να παίξει ένα πολύ σημαντικό ρόλο με το να προσδιορίζει πότε μπορεί να είναι η κατάλληλη στιγμή να επιδιώξουμε το είδος της σχέσης που επιθυμούμε. Για παράδειγμα, η παρουσία του Ουρανού μπορεί να οδηγήσει σε ένα γρήγορο και κεραυνοβόλο έρωτα, άρα (όταν ο Ουρανός εισβάλλει στον πέμπτο ή τον έβδομο οίκο) η συγκεκριμένη στιγμή δεν είναι η ιδανική προκειμένου να αναζητήσουμε μία μακροπρόθεσμη σχέση.

Οποιοσδήποτε πλανήτης βρίσκεται στον έβδομο οίκο μπορεί να υποδηλώσει τον τύπο του συντρόφου που ελκύουμε και επιθυμούμε. Για παράδειγμα, ένα άτομο που έχει τον Ερμή στον έβδομο οίκο μπορεί να ελκύει και να επιθυμεί έναν σύντροφο ο οποίος είναι αρκετά διανοητικός και πνευματικός, ενώ κάποιος που έχει τον Ουρανό στον έβδομο οίκο μπορεί να ελκύει έναν πιο ασυνήθιστο και επαναστατικό σύντροφο, ή ακόμα εξαιτίας της ανεξάρτητης και απελευθερωμένης φύσης του Ουρανού, το άτομο αυτό μπορεί να μην παντρευτεί και ποτέ.

Ο Ζυγός είναι το ζώδιο των σχέσεων και ο φυσικός κυβερνήτης του έβδομου οίκου, ο οποίος είναι επίσης και η προσωποποίηση της αγάπης. Παρόλα αυτά πρέπει να κοιτάξουμε στο δικό μας γενέθλιο χάρτη και να δούμε ποιό είναι το ζώδιο της ακμής του έβδομου οίκου καθώς επίσης και ποιοί πλανήτες κυβερνούν το ζώδιο και τον οίκο.

  • Τα ζώδια της φωτιάς στην ακμή του έβδομου οίκου μπορούν να δημιουργήσουν παράφορες σχέσεις.
  • Τα ζώδια της γης στην ακμή του εβδόμου εκφράζονται συνήθως μέσα από μία πιο συντηρητική και προσγειωμένη σχέση.
  • Τα ζώδια του αέρα στον έβδομο μπορούν πάντα να βρίσκουν μια δημιουργική φύση στις σχέσεις καθώς επίσης εκφράζουν και την ανάγκη για μια σχέση διανοητικά και πνευματικά διεγερτική.
  • Τα ζώδια του νερού κατευθύνονται προς μία σχέση ταυτόχρονα ευμετάβλητη και έντονα συναισθηματική.

Η ενσάρκωση της αγάπης είναι η αγάπη στη φυσική της μορφή: ο σύντροφός μας, αυτός ο «ένας» που διαλέγουμε να πορευτούμε μαζί. Καθώς εξελισσόμαστε στις σχέσεις μας, και αν έχουμε την τύχη να έχουμε μία σχέση με έναν άλλο άνθρωπο για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε μπορούμε να βιώσουμε την ανώτερη μορφή της αγάπης με κάποιον άλλο άνθρωπο. Αν και είναι αλήθεια ότι μπορούμε να βιώσουμε ανώτερες μορφές αγάπης σε όλα τα πεδία της ζωής μας, επικεντρώνομαι κυρίως στη ρομαντική αγάπη.

Ο Ποσειδώνας κυβερνά αυτή την ανώτερη αγάπη και την πνευματικότητα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι καθώς βιώνουμε την αγάπη σε μία περίοδο της ζωής μας προχωρούμε και σε ένα ανώτερο πνευματικό σχέδιο; Πιστεύω ότι μπορούμε. Πριν από πολύ καιρό διδάχθηκα ότι η αγάπη είναι το μόνο κομμάτι μας που δεν είναι ανθρώπινο. Είναι θεϊκό! Ίσως γιατί καθώς αναπτυσσόμαστε μέσα και διαμέσου της αγάπης και βιώνουμε και γινόμαστε κάτι που δεν θα μπορούσαμε χωρίς την αγάπη του άλλου προς εμάς, κινούμαστε προς ένα επίπεδο πνευματικότητας και θειότητας που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να βιώσουμε από μόνοι μας.

Ακόμα ο Ποσειδώνας επιτρέπει μία αίσθηση ευφορίας να εισβάλλει σε αυτό το μείγμα. Δεν αισθανόμαστε αυτή την αίσθηση της ευφορίας όταν είμαστε ερωτευμένοι; Η αίσθηση αυτή μεγαλώνει και γίνεται πιο απτή καθώς η αγάπη εξελίσσεται μέσα στο χρόνο.

Μπορούμε επίσης να στραφούμε στους πλανήτες για να μας υποδηλώσουν ποιός είναι ο πιο συμβατός σύντροφος σε αστρολογικό επίπεδο. Εάν είμαστε αρκετά τυχεροί να γνωρίσουμε ένα άτομο και μετά να βρούμε το γενέθλιο χάρτη αυτού του πιθανού συντρόφου, μπορεί να προφυλάξουμε τον εαυτό μας από τη σπατάλη μεγάλης ποσότητας χρόνου και, ίσως, από τον πόνο, χρησιμοποιώντας την αστρολογία ως εργαλείο.

Οι «προσωπικοί» πλανήτες- ο Ήλιος, η Σελήνη, ο Ερμής, η Αφροδίτη και ο Άρης- είναι αυτοί όπου θα πρέπει να ξεκινήσουμε προκειμένου να σκιαγραφήσουμε την αστρολογική μας συμβατότητα. Αρμονικές όψεις ανάμεσα σε αυτούς τους πλανήτες, και ιδιαίτερα εξάγωνα και τρίγωνα, είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για εμάς.

Παρόλα αυτά τα τετράγωνα μπορούν να μας επιφέρουν ορισμένες προκλήσεις, που βέβαια εξαρτάται από τους πλανήτες που εμπεριέχονται σε αυτή την όψη. Ένα τετράγωνο ή μία αντίθεση ανάμεσα στον Άρη δύο γενέθλιων χαρτών μάλλον δεν είναι μία πολύ όμορφη εικόνα. Παρόλα αυτά, χρειαζόμαστε τα τετράγωνα για να δώσουν στη σχέση μας την απαιτούμενη δυναμική και ενέργεια.

Όταν λαμβάνουμε υπόψη μας τους μέσους και τους εξωκρόνιους πλανήτες- Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα- ξεκινάμε να έχουμε μία μεγαλύτερη αντίληψη για το βάθος της σχέσης μας. Ειδικά στις σχέσεις, ο Δίας μπορεί να ενισχύσει την πνευματική μας ανάπτυξη και να μας παροτρύνει με γενναιοδωρία. Να είστε προσεκτικοί όμως! Εάν αυτή η γενναιοδωρία εκδηλωθεί προς την ενθάρρυνση επιβλαβών δραστηριοτήτων όπως η κατάχρηση ναρκωτικών και αλκοόλ, τότε η σχέση αυτή είναι καταδικασμένη.

Ο Κρόνος μπορεί να προσδώσει διάρκεια, μακροβιότητα και αμοιβαία υπευθυνότητα σε μία σχέση. Εάν όμως δημιουργούνται πιεστικές όψεις με τον Κρόνο, το άτομο μπορεί να γίνει «βάρος» για τον άλλο ή μπορεί να συμπεριφέρεται στο σύντροφό του σα γονέας.

Ο Ουρανός μπορεί να μας δείξει το πώς βιώνουμε μοναδικά γεγονότα, αλλά μπορεί ακόμα να φέρει ξαφνικές και απροσδόκητες αλλαγές στη σχέση, η οποία μπορεί να τελειώσει έτσι ξαφνικά όπως και άρχισε, εάν βέβαια πραγματοποιούνται δύσκολες όψεις με τον Ουρανό. Εάν ο Ουρανός δεν είναι πολύ καλά τοποθετημένος τα άτομα αυτά μπορεί να είναι πολύ ανεξάρτητα για να υπάρξουν μέσα σε μία σχέση ή ακόμα και συναισθήματα περιορισμού μπορεί να υπερφορτώσουν τη σχέση.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ο Ποσειδώνας αντιπροσωπεύει και δημιουργεί την αγάπη στην ανώτερή της μορφή. Αυτός ο πλανήτης μπορεί να μας αναγάγει σε ένα τέτοιο επίπεδο πνευματικότητας που δεν θα μπορούσαμε να βιώσουμε από μόνοι μας. Καθώς η αγάπη μας με τον άλλο αναπτύσσεται, θα βιώσουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας που δεν είχαμε ποτέ δει και βιώσει από μόνοι μας.

Στην αρχή μπορεί να μην αναγνωρίσουμε αυτή την ποιότητα, γιατί καθώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον απατηλό Ποσειδώνα, τα πράγματα μπορεί να δείχνουν σκοτεινά και ομιχλώδη. Καθώς όμως η εμπειρία συνεχίζεται, η παρουσία του γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη σε εμάς. Εάν ο Ποσειδώνας δεν είναι καλά τοποθετημένος, μπορεί να φέρει κρυμμένα ψυχολογικά ζητήματα στην επιφάνεια, ζητήματα που είναι «κοιμώμενα» όταν το άτομο είναι μόνο του αλλά παίρνουν τοξική μορφή όταν είναι σε μία σχέση.

Τέλος, φτάσαμε στον Πλούτωνα. Όπως ήταν αναμενόμενο, το σεξ εδώ υπάρχει εν αφθονία! Ο Πλούτωνας μπορεί ακόμα να επιφέρει δραστικές αλλαγές, με την έννοια ότι φέρνει τη ζωή του άλλου σε σημείο όπου δεν υπάρχει γυρισμός. Όπως και με όλες τις επιρροές του Πλούτωνα, αυτές οι αλλαγές είναι μεταμορφωτικές. Με τον Πλούτωνα μπορούμε να βιώσουμε μία μεταβολή στη ζωή μας η οποία είναι αμετάκλητη και απερίγραπτη για αυτούς που δεν έχουν βιώσει ξανά παρόμοια μεταμόρφωση.

Οποιαδήποτε στιγμή, οι πλανητικές εξελίξεις και διελεύσεις μπορούν να μας δώσουν την ευκαιρία να βιώσουμε την αγάπη. Είτε αδράξουμε αυτή την ευκαιρία και το βιώσουμε είτε όχι εξαρτάται άμεσα από τη δική μας επίγνωση και ενημερότητα στην ευκαιρία της αγάπης. Το Σύμπαν συνεχώς μας παρέχει ευκαιρίες και από εμάς εξαρτάται αν θα επωφεληθούμε από αυτές. Η Νέα Σελήνη κάθε μήνα μας το δείχνει αυτό πολύ καλά. Η Νέα Σελήνη προτείνει μία αρχή. Με αυτή τη γνώση στο χέρι, θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση στη σεληνιακή ευκαιρία του μήνα για να ξεκινήσουμε κάτι σε ένα συγκεκριμένο πεδίο στη ζωή μας.

Η αστρολογία είναι ένα εργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και όταν βλέπουμε ποιές πλανητικές δονήσεις επηρεάζουν το πεδίο της αγάπης στη ζωή μας, μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτή την ενέργεια και να προχωρήσουμε εύκολα προς τη δημιουργία της αγάπης.

Όταν η ευκαιρία της αγάπης κάνει αισθητή την παρουσία της στην ύπαρξή μας, έχουμε ανάγκη να ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τις καταστροφές της σχέσης με το να αναγνωρίζουμε τις θετικές και τις αρνητικές αστρολογικές όψεις.

Τα εξάγωνα και τα τρίγωνα σε γενικές γραμμές δίνουν εξέλιξη, ευκαιρίες και αρμονία στις σχέσεις. Τα τετράγωνα μπορούν να μας δείξουν πού ενδεχομένως χρειάζεται να ξεπεράσουμε κάποια εμπόδια στη σχέση μας ώστε να αναπτυχθούμε και εμείς μέσα από αυτή και ακόμα μπορούν να μας τα υποδηλώσουν με μία αίσθηση δημιουργικότητας και δυναμικής.

Ως μαθητές της αστρολογίας έχουμε διδαχθεί ότι οι όψεις έχουν ιδιότητες θετικές και αρνητικές. Έχω μάθει ότι όλες οι όψεις μπορεί να είναι θετικές όταν έχουμε επίγνωση για αυτές. Οι όψεις είναι όπως οι πόλοι της μπαταρίας. Δεν είναι αναγκαία θετικοί ή αρνητικοί, είναι απλά αυτό που είναι έτσι ώστε η ενέργεια να κάνει αυτό που χρειάζεται να κάνει. Είναι απλά στο χέρι μας να επωφεληθούμε από αυτές.

Κατά τη γνώμη μου οι σύνοδοι και οι αντιθέσεις έχουν παρόμοια λειτουργία –πρέπει να έχουμε την επίγνωσή τους. Μία αντίθεση δεν υποδηλώνει πάντα ένα χωρισμό, όπως έχουμε διδαχθεί σαν νέοι αστρολόγοι, έτσι ακριβώς όπως η πανσέληνος, μία αντίθεση μπορεί να φέρει κάποια γεγονότα προς καρποφορία ή ακόμα και δύο ανθρώπους μαζί.

Έχω μόνο λίγο αγγίξει σε πολύ μικρό ποσοστό πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την αστρολογία ως εργαλείο προκειμένου να δημιουργήσουμε και να βιώσουμε αγάπη στις ζωές μας. Με την επίγνωση, με μία στάλα πίστης και την αγάπη προς τον εαυτό μας μπορούμε πραγματοποιήσουμε αυτή τη θαυμαστή και καταπληκτική εμπειρία της αγάπης στις ζωές μας με το εργαλείο που ονομάζουμε αστρολογία.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments