0 0 votes
Article Rating

Ο Πλούτωνας θα διελαύνει για αρκετά χρόνια από το ζώδιο του Αιγόκερω, λόγω της αργής του κίνησης αλλά και των ανάδρομων περιόδων του. Έχουμε ήδη αρχίσει να αντιλαμβανόμαστε πώς η διέλευσή του από αυτό το ζώδιο, συνέπεσε με κοινωνικές και οικονομικές ανακατατάξεις σε παγκόσμια βάση – που οδηγούν σταδιακά σε ουσιαστικές αλλαγές ανά τον κόσμο.

Από τις 27 Ιανουαρίου του 2008, όπου πέρασε στον Αιγόκερω, μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024, ο Πλούτωνας θα δονεί τον παρορμητικό σταυρό, κλονίζοντας με τη διαβρωτική του επιρροή τα θεμέλια του παγιωμένου αλλά παρόλα αυτά σαθρού καθεστώτος, με σκοπό να γκρεμίσει κοινωνικοπολιτικά σχήματα και τετριμμένες ιδεολογίες που εμποδίζουν την ανάπτυξη και την εξέλιξή μας. Αυτός ο αργός πλανήτης νάνος, φαίνεται να έχει το δικό του ρυθμό και η δύναμή του δημιουργεί μια «γροθιά» ισχυρής δυναμικής, αντιστρόφως ανάλογη από το σχετικά μικρό μέγεθός του.

Ο άξονας Καρκίνου / Αιγόκερω έχει άμεση σχέση με τις ρίζες μας και την κοινωνική μας κατάσταση. Τώρα καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με τα λανθασμένα επαναλαμβανόμενα πρότυπα που περνούν από γενιά σε γενιά, τα οποία επηρεάζουν εμμέσως πλην σαφώς την πορεία μας και κυριαρχούν στη ζωή μας. Έχει δημιουργηθεί πλέον η ανάγκη να αφομοιώσουμε αυτές τις απαραίτητες αλλαγές, το συντομότερο δυνατό` και αυτό αποτελεί για αρκετούς ανθρώπους μια πρόκληση, καθώς έχει έναν σημαντικό βαθμό δυσκολίας το να εντοπίσουμε και να γκρεμίσουμε τα πρότυπα που αποτελούν πλέον τα θεμέλια της κοινωνίας μας, όλα όσα θεωρούμε δεδομένα και παγιωμένα.

Ο Πλούτωνας μάς φέρνει αντιμέτωπους με τον φόβο του θανάτου –έστω και μεταφορικά, οπότε η ενστικτώδης άρνησή μας είναι εν μέρει φυσική… άλλωστε η ανθρώπινη ικανότητα της άρνησης είναι προφανής σε αμέτρητες εκφάνσεις της ζωής μας. Ουσιαστικά όμως, όταν ο Πλούτωνας θελήσει να αφήσει το σημάδι του, η άρνηση γίνεται όλο και λιγότερο επιλογή. Οι διελεύσεις του Πλούτωνα είναι μοναδική εμπειρία και όσο δύσκολο και αν φαίνεται, εάν συνεργαστούμε πρόθυμα και με σεβασμό στην ακατέργαστη δύναμή του, τότε σίγουρα θα έρθει η λύτρωση.

Με τις διελεύσεις του Πλούτωνα, καλούμαστε μέσω μιας επιτακτικής ανάγκης να αποδεσμευτούμε από τις όποιες παλιές, τετριμμένες και παρωχημένες καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας. Σύμφωνα με την αστρολόγο Lynn Koiner, κατά την ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα, μας είναι πιο εύκολο να εγκαταλείψουμε στάσεις ζωής, σκέψεις ή επικοινωνιακά σχήματα και άκαμπτα συναισθήματα που δεν εξυπηρετούν πλέον την ανάπτυξή μας.

Είναι μια πολύ καλή περίοδος για να υποβληθούμε σε μια μορφή εσωτερικού καθαρισμού και να διερευνήσουμε σε βάθος την ψυχή μας, προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε τι ακριβώς χρειαζόμαστε και τι όχι αλλά και να μάθουμε πώς μπορούμε να λειτουργούμε με τέτοιο τρόπο που να εξυπηρετούμε μεν τη δική μας ανάπτυξη αλλά συγχρόνως και αυτή του συνόλου.

H ενέργεια του Πλούτωνα κατά την ανάδρομη κίνησή του, τείνει να εκφράζεται ακόμη πιο Πλουτώνια, αυξάνεται ο βαθμός συγκέντρωσης και είμαστε σε θέση να διευρύνουμε την αντίληψη και τις γνώσεις μας σχετικά με το υποσυνείδητο. Η ανάδρομη κίνηση κατευθύνει την ενέργεια του πλανήτη περισσότερο προς εσωτερικές διεργασίες. Εξαιτίας αυτής της έντασης, είμαστε σε θέση να διακρίνουμε πολύ περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με καίρια θέματα που μας απασχολούν, από ό,τι θα μπορούσαμε υπό κανονικές συνθήκες, όμως είναι εξίσου πιθανό να γίνουμε αρκετά καχύποπτοι σχετικά με τα κίνητρα των άλλων, και αυτό συμβαίνει επειδή είμαστε πιο δεκτικοί στην αρνητική ενέργεια που εισπράττουμε από το περιβάλλον.

Η πρόκληση αυτής της διέλευσης είναι να ενισχύσουμε και να διατηρήσουμε την ακεραιότητά μας, καθώς αντιμετωπίζουμε φαινομενικά μοιραίες καταστάσεις που σχετίζονται με τον θάνατο και την αναγέννηση. Όσοι έχουμε γενέθλιους πλανήτες ή σημεία στον παρορμητικό σταυρό, δεχόμαστε ήδη ή θα δεχθούμε σταδιακά -στα πλαίσια πάντα του οίκου απ’ όπου διελαύνει- την πλουτώνια επιρροή που μας ωθεί να εξερευνήσουμε τα βαθύτερα επίπεδα της ψυχής μας, να έρθουμε αντιμέτωποι με τις ανομολόγητες επιθυμίες, τις ανέκφραστες δυνατότητες, τις ανεξίτηλες πληγές μας και να βρούμε τις αξίες και την ασφάλεια που αποζητούμε, μέσα σε αυτή την απομόνωση, προκαλώντας συγχρόνως την πίστη, την θέληση αλλά και το κουράγιο μας.

Όπως αναφέρει η αστρολόγος Errin Sullivan, σε περίπτωση που έχουμε ένα στέλιουμ και ο Πλούτωνας κάνει διαδοχικές όψεις με τον κάθε έναν από τους πλανήτες, τότε η επιρροή της κάθε όψης θα μεταφέρεται στον επόμενο πλανήτη, συνδέοντας κατά κάποιο τρόπο τις καταστάσεις που βιώνουμε και δεν αποκλείεται σε αρκετές περιπτώσεις να μειώνεται ακόμα και η ένταση ή το σοκ που θα προκαλείτο εάν ο γενέθλιος πλανήτης μας ήταν πιο απομονωμένος. Έτσι στην περίπτωση ενός στέλιουμ, η διαδικασία εξέλιξης μπορεί να είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλή.

Επειδή ο ανάδρομος Πλούτωνας μεταδίδει μια έντονη δύναμη για έρευνα, καλό είναι να χρησιμοποιούμε αυτή την περίοδο για να εξετάσουμε και να επιλύσουμε τα επαναλαμβανόμενα πρότυπα στη ζωή μας που μας κάνουν να αισθανόμαστε εκτός ελέγχου, που μας αποδυναμώνουν αλλά και να συνειδητοποιήσουμε κάτω από ποιες συνθήκες αντιδρούμε με έναν ασυνείδητο τρόπο τόσο αμυντικά που προκαλούμε άθελά μας επιθέσεις από τους άλλους. Η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα σηματοδοτεί μια εποχή όπου θα πρέπει να επιδιώκουμε να αποκτήσουμε μεγαλύτερο έλεγχο στη ζωή μας. Σύμφωνα πάντα με τις παρατηρήσεις της Lynn Koiner, κατά την περίοδο του ανάδρομου Πλούτωνα, πολλοί άνθρωποι αναζητούν κάποια μορφή αναγεννητικής δραστηριότητας, που θα μπορούσε απλά να είναι κάποια αποτοξινωτική δίαιτα, κάποιου είδους εσωτερική κάθαρση ή οτιδήποτε θα μπορούσε να τους φέρει σε επαφή με τον εσώτερο εαυτό τους.

 Χρύσα Παπανικολάου

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments