0 0 votes
Article Rating

Αναζητώντας το χαμένο σκυλάκι – (20-04-07, 7:57 μ.μ.) Η ερώτηση αφορά απώλεια ζώου και η κυρία που ρώτησε ήθελε να μάθει: 1) αν θα βρεθεί 2) ο χρονικός προσδιορισμός, το πότε.

Με μια πρώτη ματιά η ωριαία δεν απαντάται, με μια δεύτερη απαντιέται αρνητικά. Ας δούμε τις ενστάσεις:

• Ο ωροσκόπος σε τελευταίες μοίρες (29ο ζυγού 28΄) δείχνει πως το θέμα για το οποίο ρωτάμε έχει ήδη λήξει θετικά ή αρνητικά.
• Αν παρόλα αυτά επιμένουμε να την απαντήσουμε η απάντηση θα είναι αρνητική, γιατί

  • α) ο δείκτης του ερωτώντος η Αφροδίτη κάνει συγκλίνουσα όψη τετραγώνου με τον Άρη, κυβερνήτη του 6ου οίκου, οίκου που συνδέεται με ζώα.
  • β) δείκτης του ερωτώντος είναι πάντα η Σελήνη. Η Σελήνη δυστυχώς κάνει τετράγωνο ιδιομοιρίας με τους δεσμούς της Σελήνης, που είναι σε ζώδια που συνδέονται με ζώα (Παρθένος-Ιχθείς) και είναι έτοιμη να κλείσει τετράγωνο με τον εκρηκτικό Ουρανό.

Άρα θα έπρεπε ή να μην απαντήσουμε ή να δώσουμε αρνητική απάντηση. Εμείς όμως δώσαμε θετική απάντηση για τους εξής λόγους:

  • Ναι ο ωροσκόπος είναι σε τελευταίες μοίρες αλλά σε εξάγωνο με Πλούτωνα, άρα μπορεί η έκβαση να είναι θετική.
  • Όταν στον οίκο που μας ενδιαφέρει (6ος) υπάρχει πλανήτης, ο Ερμής, κυβερνήτης του 6ου, ως δείκτη της ερώτησης μπορούμε να πάρουμε τον πλανήτη κι όχι τον κυβερνήτη του οίκου. Μελετώντας τον Ερμή είναι στις 17ο κριού, ετοιμάζεται να κλείσει τρίγωνο με Κρόνο και με Δία και μετέχει σε σχηματισμό μεγάλου τριγώνου.
  • Ο Δίας βρίσκεται στο 2ο οίκο που είναι ο οίκος των χαμένων αντικειμένων.
  • Ο Κρόνος βρίσκεται στο Μεσουράνημα, αδύναμος από ζώδιο αλλά πολύ τονισμένος από οίκο, στο θρόνο του και συνδέεται με τον 4ο οίκο, που είναι το τέλος της υπόθεσης.

 

Όλα τα παραπάνω στοιχεία συνηγορούν για την εύρεση του μικρού ζώου. Δεν είναι όμως μόνον αυτά.

  • Η Αφροδίτη δείκτης του ερωτώντος βρίσκεται στο ζώδιο του Ερμή ο οποίος είναι στον οίκο των μικρών ζώων και κυβερνά τον οίκο της ελπίδας (11ος παρθένου)
  • Η Σελήνη δείκτης του ερωτώντος κι αυτή στο ζώδιο του Ερμή, έτοιμη να κλείσει χαρταετό στο ωροσκόπιο, κάνοντας αντίθεση με Δία, εξάγωνο με Κρόνο, εξάγωνο με Ερμή, κι ενώ ήδη υπάρχει το μεγάλο τρίγωνο Δία, Κρόνου, Ερμή.

 

Ας δούμε όμως και τον κλήρο της ανεύρεσης που είναι:
Σελήνη + ακμή 4ου – Ruler Ωροσκόπου = 9o Υδροχόου

Κανόνας:
Όταν ο κλήρος της ανεύρεσης είναι στο 4ο οίκο κοντά στην ακμή, ένας παλιός αστρολογικός κανόνας λέει πως θα βρεθεί οπωσδήποτε, αν συνηγορούν και οι άλλοι παράγοντες σε τόσες μέρες όσες είναι η απόσταση του κλήρου από την ακμή. Επίσης ο κλήρος της ανεύρεσης κάνει τρίγωνο με την Αφροδίτη κυβερνήτη του ερωτώντος. Επίσης ο κλήρος της ανεύρεσης στο 4ο δείχνει πως θα βρεθεί στο σπίτι με τη βοήθεια φίλων (Υδροχόος).

Ωριαίος και γενέθλιος χάρτης
Παρόλο που πολλοί ωριαιατζήδες διαφωνούν χρήσιμο είναι να παίρνουμε υπόψη και το γενέθλιο χάρτη και να τον συγκρίνουμε με τον ωριαίο χάρτη.

Χρήστος Παΐζης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments