0 0 votes
Article Rating

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η πρώτη εβδομάδα του μήνα ξεκινάει με…άρνηση! Ο Ήλιος την Δευτέρα 4/9 από την 12η μοίρα της Παρθένου θα σχηματίσει αντίθεση με τον ανάδρομο Ποσειδώνα στην 12η μοίρα των Ιχθύων. Δεν θέλω λοιπόν! Δεν θέλω να επιστρέψω στην δουλειά, στην καθημερινότητα μου και στις υποχρεώσεις μου που με πιέζουν. (Παρθένος) Προτιμώ να ζήσω λίγο ακόμη το καλοκαιρινό μου όνειρο και τα ταξίδια, έστω και νοερά. (Ιχθείς).

Το αποτέλεσμα της αντίστασης στην επιστροφή της πεζής πραγματικότητας, είναι το αίσθημα της κόπωσης, της εξασθένησης και της απογοήτευσης καθώς και η αναζήτηση κάποιου τρόπου ώστε να παραμείνω… στον κόσμο μου.

Κι εδώ ελλοχεύει ο κίνδυνος μιας τεχνητής φυγής μέσω των καταχρήσεων, πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε. Θα μπορούσαμε να κλέψουμε λίγο ακόμα χρόνο για ξεκούραση και προσαρμογή ή να στραφούμε στην τέχνη και γενικά σε πράγματα που μας κάνουν να νοιώθουμε καλά.

Κι επειδή η πιθανότητα μιας εξαπάτησης και μιας ανέφικτης υπόσχεσης είναι επίσης υπαρκτή, καλό θα είναι να έχουμε το νου μας σε συμφωνίες και σχέδια… απατηλά για να μην πέσουμε απότομα από τα σύννεφα!

Αυτά γενικά θα πρέπει να τα προσέχουμε όλο το μήνα καθώς οι πλανήτες θα προχωρούν στην Παρθένο συναντώντας τον ονειρικό Ποσειδώνα μεγεθύνοντας τις συναισθηματικές μας ανάγκες και μετατρέποντας μας σε εύκολα….θύματα!

Μην ξεχνάμε πως όπου Ποσειδώνας κι ένα δάκρυ θα στάξει αλλά και ο καιρός δεν θα μείνει ανεπηρέαστος αφού και οι βροχούλες θα είναι… ασορτί με την διάθεση μας! Καλύτερη διέξοδος λοιπόν η καλλιτεχνική έκφραση που μπορεί να εκτονώσει τα συναισθηματικά μας ξεσπάσματα και που θα είναι και λίγο drama Queen!

Αυτό περισσότερο αφορά Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς που είναι γεννημένοι από 30 έως 5 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 10η έως την 15η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Αυτή ακριβώς η ομάδα των μεταβλητών θα επηρεαστεί και από την Πανσέληνο του μήνα που έρχεται να ολοκληρώσει και να τονίσει όλο αυτό το σκηνικό αφού συμβαίνει στον ίδιο άξονα Παρθένου – Ιχθύων στην 13.53′ μοίρα των ζωδίων την Τετάρτη 6/9.

Η Πανσέληνος αυτή βέβαια εκτός από τα εσώψυχα μας θα βγάλει στην επιφάνεια και θέματα εργασιακά, υγείας, παιδείας και μεταφορών αφού πολλές από τις υπάρχουσες συνθήκες θα επαναπροσδιοριστούν, ανέφικτες υποσχέσεις θα αθετηθούν αλλά και μια οσμή σκανδάλων θα αναδυθεί από σημαίνοντα πρόσωπα που μπορεί να βγουν στην επιφάνεια.

Το παρασκήνιο θα λειτουργεί έντονα όπως και οι κρυφές ενέργειες και συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες. Θέματα ασύλων, μετανάστευσης και οτιδήποτε αφορά θάλασσα και υγρό στοιχείο θα τραβήξουν την προσοχή μας.

Ο Ήλιος στη συνέχεια στις 9/9 θα φτάσει στην 16η μοίρα της Παρθένου και θα σχηματίσει όψη τριγώνου με τον ανάδρομο Πλούτωνα στην 16η μοίρα του Αιγόκερω. Όψη δύναμης και θέλησης! Δύσκολοι στόχοι μπορούν να μπουν σε εφαρμογή όπως και καινούργια εργασιακά και επιχειρηματικά ξεκινήματα.

Η ενέργεια μας θα είναι έντονη και αυξημένη ενώ οτιδήποτε θέλουμε να πετύχουμε θα το κυνηγήσουμε με πείσμα και εξαιρετική αντοχή! Ίσως τώρα δούμε κάποια καινούργια δεδομένα σε ζητήματα εργασίας και καθημερινότητας αλλά και κάποιες σημαντικές κινήσεις σε θέματα πολιτικής και τραπεζικού συστήματος.

Οτιδήποτε ξεκινήσει με αυτήν την όψη θα χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και θα δώσει πολύ σημαντικά και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα που θα μπορούσαν να αλλάξουν εντελώς την πορεία της ζωής ενός ανθρώπου σε διάφορα επίπεδα ανάλογα με τον προσωπικό του χάρτη.

Αυτό κυρίως αφορά Ταύρους, Καρκίνους, Παρθένους, Σκορπιούς, Αιγόκερους και Ιχθείς που είναι γεννημένοι από 4 έως 8 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 14η έως την 18η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Στο ζώδιο της Παρθένου θα περάσει και ο Άρης με την σειρά του στις 5/9 τονίζοντας ακόμη περισσότερο την ανάγκη της επιστροφής στην καθημερινότητα αλλά και δίνοντας το στίγμα για αγώνες και διεκδικήσεις πάνω σε ζητήματα εργασιακών συνθηκών.

Είναι πολύ πιθανόν να δούμε αντιδράσεις και εξεγέρσεις που κάποιοι, καθώς ο πλανήτης θα προχωράει στην Παρθένο, θα προσπαθήσουν να αμβλύνουν με ψεύτικες ή ανέφικτες υποσχέσεις, αλλά και πολλούς στόχους να κατακτώνται μέσα από την επιμονή και την δράση.

Αυτοί που πρέπει να φροντίσουν να διατηρήσουν χαμηλούς τόνους αποφεύγοντας τις αντιπαραθέσεις όπως και την βιασύνη και τα μικροατυχήματα αλλά και να φροντίσουν την υγεία τους και την ξεκούραση τους γι’ αυτήν την εβδομάδα είναι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς που είναι γεννημένοι από 21 έως 24 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 1η έως την 4η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Γεμάτοι ενέργεια και έντονη διάθεση για δράση και καινούργια ξεκινήματα θα είναι Ταύροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί και Αιγόκεροι που είναι γεννημένοι από 21 έως 4 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 1η έως την 4η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Και φυσικά μην ξεχνάμε πως ο Ερμής ήδη από τις 5/9 πιάνει δουλειά επιτέλους στην 28η μοίρα του Λέοντα, διατηρώντας, ορθόδρομος πια, το παρατεταμένο του τρίγωνο με τον Ουρανό στην 28η μοίρα του Κριού. Έτσι όχι μόνο βάζει τέλος σε καθυστερήσεις, μπερδέματα και παρεξηγήσεις που μπορεί να μας ταλαιπώρησαν από τα μέσα Αυγούστου, αλλά μας κάνει και επινοητικούς φέρνοντας καινούργιες, καινοτόμες ιδέες και κάνει τον λόγο μας έξυπνο και την σκέψη μας εύστροφη.

Στην συνέχεια στις 10/9 μπαίνει κι αυτός στο ζώδιο της Παρθένου, που όμως εκεί είναι δυνατός και λειτουργεί πολύ καλά, αφού είναι η φυσική του θέση. Βάζει λοιπόν κι αυτός την δική του σημαντική πινελιά σε όλα τα ζητήματα και τις εξελίξεις που προαναφέρθηκαν ενώ μας προικίζει με λογική, σύνεση, οργανωτικότητα και μας καθιστά ικανούς για αποτελεσματικές συζητήσεις και σωστούς χειρισμούς.

Αν κάτι έχει μείνει σε εκκρεμότητα από τον προηγούμενο μήνα τώρα είναι η στιγμή που θα επιστρέψει για να επιλυθεί καθώς ο πλανήτης θα διανύσει την ίδια πορεία σε ορθόδρομη φορά.

Αυτοί που θα δουν τις εξελίξεις να τρέχουν αυτήν την εβδομάδα είναι Κριοί, Δίδυμοι, Λέοντες, Ζυγοί, Τοξότες και Υδροχόοι (με προσοχή) που είναι γεννημένοι από 17 έως 20 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο και προσωπικούς πλανήτες από την 27η έως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Επίσης Ταύροι, Καρκίνοι, Παρθένοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Ιχθείς (με προσοχή) που είναι γεννημένοι προς το παρόν την πρώτη μέρα του ζωδίου τους και έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στην 1η μοίρα αυτών των ζωδίων.
Για όλους εσάς ξεκινούν συζητήσεις, μετακινήσεις, μηνύματα, ειδήσεις και επαφές σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Η προσγείωση του Σεπτεμβρίου δεν είναι ποτέ εύκολη καθώς πρόκειται για έναν μήνα μετάβασης και προσαρμογής. Μέχρι όμως την επίσημη έναρξη του Φθινοπώρου στις 21/9 (Φθινοπωρινή Ισημερία) δεν λέμε ακόμα Καλό Φθινόπωρο!

Εξάλλου ακριβώς εκεί θα αλλάξει θέση και η Αφροδίτη. Μέχρι τότε είναι ακόμα στο Λιοντάρι και μας κρατάει στις επάλξεις διατηρώντας την όρεξη μας για χαρά και διασκέδαση. Κι ο έρωτας ακόμα καλά κρατεί!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments