0 0 votes
Article Rating

Με την πολυαναμενόμενη Πανσέληνο ξεκινά η εβδομάδα, την οποία έχουμε αναλύσει πλήρως στο άρθρο μας αναφορικά με τις εκλείψεις. Μετά από ένα τέτοιο ισχυρό φαινόμενο, στη συνέχεια της εβδομάδας φαίνεται να διατηρείται ένα ήπιο κλίμα, σαν μια ηρεμία που ακολουθεί μετά από κάτι που ταρακουνάει αρκετά τον ψυχισμό και την σκέψη μας.

Παρ’ όλα αυτά βρισκόμαστε στο μεσοδιάστημα δύο εκλείψεων, με την Ηλιακή έκλειψη να ακολουθεί στις 21/8, πράγμα που σημαίνει πως οι ενέργειες που συναντώνται είναι πολύ δυνατές. Αυτό όπως ήδη έχουμε αναφέρει θα το αισθανθούν πιο έντονα τα σταθερά ζώδια, Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι ανάλογα με τις επιρροές που θα έχουν οι εκλείψεις μέσα στον γενέθλιο χάρτη τους.

Ο Ερμής, πλανήτης της επικοινωνίας, των μετακινήσεων, του εμπορίου, της παιδείας και της καθημερινότητας αρχίζει να κατεβάζει ταχύτητες κι έτσι στις 13/8 πατάει φρένο στην 11η μοίρα της Παρθένου για να βρεθεί ξανά στο ζώδιο του Λιονταριού στις 30/8, να φτάσει στην 28η μοίρα του κι εκεί στις 5/9 να έρθει πάλι στα “ίσα” του για να ξαναεπισκεφθεί  πιο δυνατός το ζώδιο της κυριαρχίας του στις 10/9.

Όσο λοιπόν εκείνος θα “ξεκουράζεται” εμείς τα γνωστά: αναθεωρούμε και ξανασκεφτόμαστε σημαντικά θέματα που μας απασχολούν αποφεύγοντας τώρα να καταλήξουμε σε οριστικές αποφάσεις και κυρίως να υπογράψουμε σημαντικά έγγραφα, ξανασυζητάμε και ξαναβλέπουμε κάτι από το παρελθόν που νομίζουμε ότι χρειάζεται μία διαφορετική προσέγγιση ώστε να ξεκαθαρίσει τελικά με την επαναφορά του πλανήτη σε ορθή πορεία.

Είμαστε προσεχτικοί στις μετακινήσεις μας, ιδιαίτερα αν οδηγούμε ή ταξιδεύουμε και τσεκάρουμε προσεχτικά όλες τις λεπτομέρειες (χρόνους, αποσκευές) για να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή.

Αποφεύγουμε τις αγορές καινούργιων πραγμάτων, ειδικά αν πρόκειται για οχήματα και συσκευές επικοινωνίας, σιγουρευόμαστε πως μηνύματα, ειδήσεις, τηλεφωνήματα έχουν φτάσει σωστά στον προορισμό τους και ότι έχουμε καταλάβει όλοι σωστά, για να μην προκύψουν παρανοήσεις ή παρεξηγήσεις από εμάς ή τους άλλους.

Αυτή είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να κάνουμε ένα βήμα πίσω, να “αδειάσουμε” λίγο το μυαλό μας και να αποφασίσουμε πιο ψύχραιμα και λογικά λίγο αργότερα. Εξάλλου όταν ο Ερμής θα επιστρέψει στην Παρθένο είναι βέβαιο πως θα σκεφτόμαστε πολύ πιο πρακτικά, ξεκάθαρα και ρεαλιστικά.

Αυτοί που θα επηρεαστούν περισσότερο από αυτό το “πήγαινε – έλα” είναι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς που είναι γεννημένοι από 21 έως 1 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 1η έως την 11η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Επίσης, Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι που είναι γεννημένοι 18 έως 20 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στην 28η και 29η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Οι πρώτοι που παίρνουν σειρά στο τελείωμα αυτής της εβδομάδας είναι οι εκπρόσωποι των μεταβλητών που είναι γεννημένοι γύρω στις 1η του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες στην 11η μοίρα.

Ωστόσο πριν ακόμα ο Ερμής αρχίσει τα παιχνίδια του φροντίζει να μας γλυκάνει λίγο και στις 10/8 από την 11η μοίρα της Παρθένου όπου ήδη βέβαια βρίσκεται σε στάση, σχηματίζει ένα εξάγωνο με την Αφροδίτη στην 11η μοίρα του Καρκίνου.

Η Αφροδίτη εκεί ξέρουμε ότι είναι τρυφερή, δοτική και ευαίσθητη και θα μπορούσαμε να κάνουμε πολύ βαθιές και ουσιαστικές συζητήσεις με έντονο το στοιχείο του ρομαντισμού και της εξομολόγησης, αν ο Ερμής δεν ήταν ακινητοποιημένος μέσα στην πρακτική Παρθένο, εμποδίζοντάς μας να προβούμε σε σίγουρα συμπεράσματα και προσπαθώντας να εκλογικεύσει όλα τα συναισθήματα.

Έτσι καλό θα ήταν ακόμη κι αν έχουμε τέτοιου είδους συζητήσεις, που θα μπορούσαν να δώσουν ένα θετικό αποτέλεσμα, να μην βιαστούμε να καταλήξουμε αλλά να αφήσουμε τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Το καλό αποτέλεσμα τους δεν ακυρώνεται απλώς για λίγο αναβάλλεται.

Αυτό αφορά κυρίως Ταύρους, Διδύμους, Καρκίνους, Παρθένους, Ζυγούς, Αιγόκερους και Ιχθείς που είναι γεννημένοι 30 έως 2 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 9η έως την 12η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Η έκφραση των συναισθημάτων θα βρει παρόλα αυτά διέξοδο και μάλιστα με τον πιο ιδανικό τρόπο αφού η Αφροδιτούλα κάνει ότι μπορεί γι’ αυτό και στις 12/8 φτάνοντας στην 13η μοίρα του Καρκίνου σχηματίζει ένα μαγικό τρίγωνο με τον Ποσειδώνα στην 13η μοίρα των Ιχθύων.

Αφροδίτη – Ποσειδώνας. Δύο απόλυτα ταιριασμένες ενέργειες στα ζώδια του νερού. Ετοιμαζόμαστε για μαγικές βραδιές, ρομαντικού έρωτες, τρυφερά συναισθήματα και εκδηλώσεις, ανάγκη για προσφορά, φιλανθρωπία και βοήθεια, σπουδαία καλλιτεχνικά γεγονότα, καλές εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τη θάλασσα αλλά και όμορφες οικογενειακές στιγμές.

Ότι όμορφο υπάρχει κρυμμένο στην ψυχή μας, θα βρει την ευκαιρία να παρουσιαστεί παίρνοντας την πιο ευγενική και αγνή μορφή. Ότι ξεκινήσει κάτω απ’ αυτήν την όψη θα είναι αυτό που θα θέλει να “δώσει” σε όλα τα επίπεδα, χωρίς να περιμένει απαραίτητα ανταμοιβή.

Κάτι απ’ όλα αυτά ίσως έχει τις ρίζες του στο παρελθόν και έρθει ζητώντας να εκπληρωθεί ή να επανορθώσει, μια και ο Ποσειδώνας είναι ανάδρομος. Για τέτοιες στιγμές ετοιμαστείτε κυρίως Ταύροι, Καρκίνοι, Ζυγοί, Σκορπιοί, Αιγόκεροι και Ιχθείς γεννημένοι 1 έως 5 του ζωδίου τους και οι έχοντες ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 11η έως την 15η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Το τετράγωνο του Δία με τον Πλούτωνα καλά κρατεί, αρχίζοντας βέβαια να αποκλίνει, γειώνοντας μας στον συνεχές αγώνα για την απόχτηση όλων αυτών, κυρίως υλικών, που θεωρούμε πως αν αποκτήσουμε θα αισθανθούμε επιτυχημένοι διατηρώντας μας μέσα στο παιχνίδι της εξουσίας, κυρίως τα παρορμητικά του β’ δεκαημέρου.

Η ίδια ομάδα (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι) είναι που θα νοιώσει το σκληρό πρόσωπο της Αφροδίτης λίγο παρακάτω, αλλά αυτό ας το αφήσουμε για αργότερα. Τώρα προς το παρόν είναι η ιδανική στιγμή για βραδινή ρομαντζάδα σε μια παραλία υπό τον ήχο μιας υπέροχης μουσικής!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments