0 0 votes
Article Rating

Καθώς ο Ερμής συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του μέσα στο ζώδιο του Τοξότη, στις 13/12 ξανασυναντά τον Ήλιο στην 21η μοίρα του ζωδίου. Η προηγούμενη συνάντηση των δύο πλανητών πραγματοποιήθηκε στις 9/10 στην 16η μοίρα του Ζυγού και η επόμενη θα γίνει στις 17/2 στην 28η μοίρα του Υδροχόου. Και στις δύο περιπτώσεις φυσικά με τον Ερμή σε ορθή πορεία.Στη συνέχεια, στις 15/12, ο Ερμής συναντά την Αφροδίτη στην 17η μοίρα του ίδιου ζωδίου.

Έτσι λοιπόν σε οτιδήποτε έχει σχέση με το ζώδιο του Τοξότη, δηλαδή νόμοι, δικαιοσύνη, ανώτερη παιδεία, αθλητισμός, θρησκεία, εξαγωγές-εισαγωγές και γενικότερα σχέσεις με το εξωτερικό -ζητήματα που έτσι κι αλλιώς τονίζονται με την παρουσία πολλών πλανητών στο συγκεκριμένο ζώδιο- φαίνεται πως θα αναθεωρηθεί, θα ξανασυζητηθεί, κυρίως από πρόσωπα εξουσίας και θα πάρει την τελική του μορφή μετά την επιστροφή του Ερμή στην ορθή του πορεία που θα γίνει στις 23/12.

Ο πλανήτης της σκέψης και της επικοινωνίας όταν βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ήλιο προκαλεί μια ισχυρογνωμοσύνη  και απολυτότητα στη σκέψη και στο λόγο. Αυτό σημαίνει πως αυτή τη στιγμή μας καλεί να εξετάσουμε πιο προσεχτικά τις σημαντικές αποφάσεις κινούμενοι πιο διαλλακτικά και να τις βάλουμε σε εφαρμογή λίγο αργότερα. Η επαφή του με την Αφροδίτη έχει ακριβώς το ίδιο αίτημα που τώρα όμως σε όλα τα παραπάνω ζητήματα εμπλέκει και τις οικονομικές κινήσεις και συναλλαγές αλλά και τις προσωπικές σχέσεις.

Όλο αυτό το ‘πήγαινε-έλα’ του Ερμή αφορά κυρίως την ομάδα των μεταβλητών, Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες γεννημένους από 5 ως 13 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 15η ως την 23η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Κάντε ένα βήμα πίσω, ξανασκεφτείτε, εξετάστε και ξανασυζητήστε όλες τις σοβαρές υποθέσεις σας, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών,- αν έχετε δανείσει χρήματα ίσως σας τα επιστρέψουν, αλλά και αν έχετε δανειστεί ίσως σας τα ζητήσουν,- φανείτε προσεχτικοί γενικότερα στις συναλλαγές σας και βέβαια σε όλες τις ‘επιστροφές’ από το παρελθόν που μπορεί να εμφανιστούν! Μην βιαστείτε να κάνετε βήματα, να υλοποιήσετε στόχους, να βγάλετε συμπεράσματα και να δώσετε δεύτερες ευκαιρίες τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα.

Το τρίγωνο του Ήλιου από την 24η μοίρα του Τοξότη με τον Ουρανό στην 24η μοίρα του Κριού, που όμως κι αυτός κινείτε ανάδρομα, που πραγματοποιείται στις 16/12 θα λειτουργήσει εξαιρετικά βοηθητικά και θα δώσει ώθηση σε καινούργια ξεκινήματα τόσο σε επιχειρηματικές και συλλογικές δραστηριότητες όσο και σε ότι αφορά την επιστήμη και την τεχνολογία.

Καινούργια ηγετικά πρόσωπα με διαφορετικές απόψεις ίσως ξεπροβάλλουν στον χώρο της πολιτικής, της δικαιοσύνης, της θρησκείας και του αθλητισμού, αλλά και καινούργιες πρωτοποριακές επιστημονικές ανακαλύψεις μπορεί να προετοιμάζονται.

Η όψη θα ευνοήσει σε όλα τους τα καινούργια και μάλλον εντελώς διαφορετικά και ανανεωμένα ξεκινήματα Κριούς, Διδύμους(με προσοχή), Λέοντες, Ζυγούς, Τοξότες(με προσοχή) και Υδροχόους που είναι γεννημένοι από 12 ως 16 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 22η ως την 26η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Θα μπορούσατε τώρα να αποκτήσετε την κατάλληλη ώθηση για όλες τις αλλαγές που θέλετε να πραγματοποιήσετε αφού το μυαλό σας θα ‘κατεβάζει΄ έξυπνες ιδέες και λύσεις, βάζοντας τες όμως σε πλήρη εφαρμογή με τον καινούργιο χρόνο μια και το πλανητικό σκηνικό δεν βοηθά τώρα ιδιαίτερα.

Μην ξεχνάμε πως ο Άρης έχει ήδη μπει στον Σκορπιό από τις 9/12 αλλάζοντας τον τρόπο δράσης μας, κάνοντας μας πιο εσωστρεφής, αλλά και διοχετεύοντας μια εσωτερική πηγαία δύναμη και σθένος. Ο πλανήτης εκεί, ως παραδοσιακός κυβερνήτης του ζωδίου, είναι εξαιρετικά δυνατός. Επειδή όμως μιλάμε για τον πλανήτη της δράσης – αντίδρασης, της επίθεσης και του πολέμου αυτό μπορεί να λειτουργήσει για καλό και για κακό.

Το ζώδιο του Σκορπιού σχετίζεται με οικονομικά, υποσυνείδητο, σεξουαλικότητα, γεννήσεις αλλά και με την βία, την μετάλλαξη και την αναγέννηση μέσα από τον θάνατο. Στην αρνητική του μορφή ο Άρης εκεί θα μπορούσε να προκαλέσει πολεμικές και τρομοκρατικές επιθέσεις, σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα, βίαιη ερωτική συμπεριφορά, αύξηση των ψυχικών διαταραχών, όπως και εγκλήματα πάθους και ζήλιας.

Στην καλή του εκδοχή θα δημιουργήσει έντονη δραστηριότητα σε επιχειρηματικές κινήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται  στις οικονομικές εξελίξεις και στην συσσώρευση κεφαλαίων,  αύξηση των γεννήσεων και δραστικές κινήσεις σε οτιδήποτε αφορά την ψυχιατρική και την γενετική επιστήμη.

Ο πλανήτης από αυτή τη θέση αρχικά ζητά την προσοχή Ταύρων, Λιονταριών, Σκορπιών και Υδροχόων που είναι γεννημένοι από 21 ως 25 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 1η ως την 5η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Αποφύγετε τις εντάσεις και τις αντιπαραθέσεις, περιορίστε την βιασύνη και την ανυπομονησία σας που μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα και φροντίστε την υγεία σας. Ταύροι και Σκορπιοί σε σχέσεις και συνεργασίες, Λέοντες και Υδροχόοι στον χώρο του σπιτιού και της εργασίας.

Ευνοημένοι θα είναι Καρκίνοι, Παρθένοι, Αιγόκεροι και Ιχθύες των πρώτων ημερών που θα θέσουν σε εφαρμογή καινούργιους στόχους, προσωπικούς και επαγγελματικούς,  με αυξημένη ενέργεια, δημιουργική και ερωτική διάθεση.

Όπως και να ‘χει ο Άρης στον Σκορπιό αυξάνει τη λίμπιντο κατακόρυφα! Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αξιοποιήσουμε την έντονη ενέργεια του! Συμπέρασμα;  Εδώ ταιριάζει ακριβώς! Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments