0 0 votes
Article Rating

Ο Ερμής έχει ήδη ξεκινήσει την ανάδρομη πορεία του και στις 5-6/12 θα ξανασυναντήσει για δεύτερη φορά τον Κρόνο στην 28η μοίρα του Τοξότη. Η συνάντηση αυτή έγινε για πρώτη φορά στις 28/11 στην 27η μοίρα του ζωδίου και θα επαναληφθεί για τρίτη και τελευταία φορά στις 12/1 στην 2η μοίρα του Αιγόκερω όπου ο Κρόνος θα έχει ήδη μπει στις 20/12. Εκεί θα τον φτάσει ο Ερμής που από τις 23/12 θα ξεκινήσει πάλι την ορθή φορά του.

Ο πλανήτης της επικοινωνίας στις 10/12 θα επαναλάβει βέβαια και την όψη τριγώνου με τον Ουρανό που βρίσκεται ανάδρομος στην 24η μοίρα του Κριού, όψη που είχε προηγηθεί στις 25/11 όταν ο Ουρανός βρισκόταν στην 25η μοίρα του Κριού. Το τελευταίο τρίγωνο των δύο πλανητών θα πραγματοποιηθεί στις 6/1 όταν και οι δύο θα έχουν φτάσει στην 24η μοίρα του Κριού και του Τοξότη αντίστοιχα βρισκόμενοι όμως και οι δύο σε ορθή πια πορεία.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως θέματα που έχουν ξεκινήσει να μας απασχολούν από το Νοέμβριο τόσο σε πολιτικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, επανέρχονται προς συζήτηση και αναθεώρηση για να επιλυθούν οριστικά όταν ο Ερμής θα επανέλθει στην ορθή του φορά επαναλαμβάνοντας τις όψεις του.

Η συνάντηση του με τον Κρόνο θα αναμοχλεύσει ζητήματα που σχετίζονται με την δικαιοσύνη, την ανώτερη παιδεία, τη θρησκεία, το εξωτερικό και τη νομοθεσία σχετικά με τα εργασιακά, τα μέσα ενημέρωσης και μεταφοράς, τις μετακινήσεις και γενικά ότι επηρεάζει την καθημερινότητα μας φέρνοντας στην επιφάνεια δύσκολες ειδήσεις και αποφάσεις.

Τα ίδια θέματα θα μας απασχολήσουν και κατά την δεύτερη συνάντηση του με τον Ουρανό, μόνο που αυτή τη φορά οι ειδήσεις θα αναφέρονται σε καινούργια ξεκινήματα με θετικά αποτελέσματα που θα βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσεων. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα μέσα στον Ιανουάριο όπου η ορθή πορεία και των δύο πλανητών θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να παρθούν οριστικές αποφάσεις.

Όλο αυτό το πήγαινε-έλα του Ερμή θα επηρεάσει Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθύες που είναι γεννημένοι από 13 ως 20 του ζωδίου τους και όσους έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 23η ως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων.

Οτιδήποτε έχει ξεκινήσει να σας απασχολεί από τον προηγούμενο μήνα, συζητήσεις, συμφωνίες, σημαντικές αποφάσεις, μετακινήσεις, αγορές που ίσως καθυστερούν, είναι η στιγμή που χρειάζεται να πάρετε τον χρόνο σας και να τα ξανασκεφτείτε σοβαρά ώστε λίγο αργότερα να κάνετε τις σωστές κινήσεις. Το ίδιο ισχύει και για τις ενδεχόμενες ‘επιστροφές’ από το παρελθόν! Μην βιάζεστε λοιπόν τώρα να πάρετε αποφάσεις.

Ο Άρης λίγο πριν εγκαταλείψει το ζώδιο του Ζυγού, μια και στις 9/12 εισέρχεται στον Σκορπιό, από την 28η μοίρα του ζωδίου στις 6-7/12 θα σχηματίσει ένα εξάγωνο με τον Κρόνο στην 28η μοίρα του Τοξότη που θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων και των συνεργασιών κυρίως ανάμεσα σε πρόσωπα κύρους αλλά θα κατευθύνει και την δράση σε πιο σοβαρά και υπεύθυνα μονοπάτια. Το γεγονός πως και οι δύο πλανήτες ετοιμάζονται να αλλάξουνε ζώδιο φανερώνει πως βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο όπου χρειάζεται ωριμότητα, δουλειά και σωστή οργάνωση ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε παρακάτω με τον σωστό τρόπο.

Τέτοιου είδους ενέργειες καλούνται να κάνουν Κριοί, Δίδυμοι (με προσοχή) Λιοντάρια, Ζυγοί, Τοξότες (με προσοχή) και Υδροχόοι που είναι γεννημένοι από 16 ως 20 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 26η ως την 29η μοίρα αυτών των ζωδίων. Δεν είναι βέβαια η στιγμή για σημαντικές και οριστικές αποφάσεις θα μπορούσατε όμως να προετοιμάσετε και να οργανώσετε καταστάσεις που είναι απαιτητικές ώστε να καλλιεργήσετε το έδαφος που κάπου παρακάτω θα αποδώσει καρπούς.

Κι έρχεται η σειρά της Αφροδίτης που στις 10/12 φτάνοντας στην 11η μοίρα του Τοξότη θα σχηματίσει όψη τετραγώνου με τον Ποσειδώνα στην 11η μοίρα των Ιχθύων βάζοντας κι αυτή το λιθαράκι της στην γενικότερη ασάφεια και σύγχυση των ημερών που έχει ήδη ξεκινήσει από την πανσέληνο που έχει προηγηθεί.

Η Σελήνη στο ζώδιο της Παρθένου την ίδια μέρα θα βοηθήσει ασφαλώς προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Ποσειδώνας έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι σχετίζεται και με το νερό, οπότε και ο καιρός επηρεάζεται κάτι που έχουμε ήδη δει με τις αυξανόμενες βροχές και τις πλημμύρες και που μάλλον θα συνεχιστούν.

Υποσχέσεις οικονομικές και ερωτικές είναι απαραίτητο να περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο και να εξετάζονται με κάθε λεπτομέρεια, επειδή το πιο πιθανό είναι να αποδειχτούν ανεδαφικές και να μην μπορέσουν να τηρηθούν ή ακόμα χειρότερα ψεύτικες με σκοπό την εξαπάτηση.

Ιδιαίτερα προσεχτικοί χρειάζεται να είναι Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες γεννημένοι από 1η ως 3 του ζωδίου τους και όσοι έχουν ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 10η ως την 13η μοίρα αυτών των ζωδίων. Ένας έρωτας μπορεί να σας απογειώσει με λόγια γλυκά και τρυφερά φαντάζοντας ιδανικός, κάτι που μπορεί να συμβεί και σε μία ήδη υπάρχουσα σχέση, αλλά και μία οικονομική συμφωνία μπορεί να την θεωρήσετε εξαιρετική.

Αποφύγετε να δανείσετε χρήματα και να υπογράψετε οικονομικά έγγραφα γιατί μπορεί να βρεθείτε μπλεγμένοι και εξαπατημένοι και έχετε το νου σας στα πράγματα σας γιατί μπορεί με κάποιον τρόπο να ‘κάνουν φτερά’. Δώστε προσοχή και στα θέματα της υγείας σας, μια και το ανοσοποιητικό σας θα είναι ευάλωτο, ιδιαίτερα αν βρίσκεστε σε περίοδο φαρμακευτικής αγωγής ή θεραπειών. Είναι καλύτερα να πάρετε μια δεύτερη και τρίτη γνώμη.

Τώρα αν πρόκειται για έναν έρωτα εσείς θα αποφασίσετε. Το σίγουρο είναι πως θα σας μαγέψει και θα σας απογειώσει κάνοντας σας να πιστεύετε πως πρόκειται για το τέλειο! Μπορείτε αν θέλετε να το ζήσετε έχοντας όμως στο μυαλό σας πως πρόκειται για ένα πολύ όμορφο παραμύθι! Αυτό θα σας βοηθήσει αργότερα να ‘πέσετε στα μαλακά’ όταν θα συνειδητοποιήσετε πως ‘it’s too good to be true’!

 

Σοφία Πονήρη

 

Προσωπική επικοινωνία s.poniri.xenariou@gmail.com

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments